הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

קופץ ונהנה בכיף
16
39%
לומד את התהליך בשביל להגיע מוכן, ואז קופץ
25
61%

סך הכול הצבעות: 41

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #261 

ומה עם המידע שמוקלט אך ורק עבור הסנטר ?
יכול להבין את הרציונל, כי כאשר אני שומע סטריאו אני שומע מהמרכז "כאילו" הסנטר עובד כאשר הוא בעצם לא עובד...
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #262 

למשל בסרט the hobbit הקטע הווקאלי של הדרקון כאשר הסנטר עובד במלא הדרו בשילוב הסאב, ואז הווקאל זז לרמקול ימין וגם לשמאל...קשה לי לדמיין את הסצינה הזאת ללא הסנטר...
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #263 

מכיר את הסצינה.

אין שום בעיה לבצע את זה.
בקלות רבה.

וזה יתן לך עוד מימד שאין לך אותו היום, מיקום בגובה של אינפורמציית הסנטר. ימין למעלה. שמאל למעלה וכיוצב.

כמה טוב זה יבוצע, יהיה תלוי בסופו של יום ברמקולים ופרוססינג.

שווה לנסות ואחרי זה לגבש דיעה.

רן

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #264 

לא מקובע מחשבתית, אנסה את זה...
מניח שצריך לכייל מחדש, מתבאס מהצלילים הקריפיים של הכיול..חחחח אבל אנסה בהחלט, אם זה כמו שאתה מתאר, אעיף את הסנטר
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #265 

נכון, מצריך ממך כיול מחדש.

הסנטר שלך תואם את הקדמיים שלך?
על מה מדובר?

רן

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #266 

הסנטר שלי לא תואם את הקדמיים מבחינת יצרן...אבל סנטר ברמה גבוהה מאוד...paradigm signature c3
יש מצב אפילו יותר טוב מהקדמיים...
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #267 

חג שמח רן.
אני בהחלט מבין את כוונתך ותפיסת עולמך.
כמו שאתה ואני אמרנו, אין אמת אחת.
התחום הזה קושר בתוכו אין ספור של
פרמטרים שבונים עצמם לפאזל בחלל מסוים.

בחללים מסוימים, (כמו אצלי), אין אפשרות
להציב רמקולים בריאים שיוכלו לשאת את
כל התוכן. לא מדובר רק ביצרן ובאיכות הרמקול,
אלא גם בפיזיקה.

דעתך על כך שהוא תמיד נחות?
נכון, ל 99 אחוז מהאנשים אין אופציה להציב
שלושה ווילסון אודיו בבמה הקדמית וגם
לצפות בנעשה על המסך. (:
אבל לא רואה בכך צורך.
ישנם פתרונות LCR זהים נהדרים.
ב. ההקלטה לערוץ הסנטר יחסית סלחנית.
לא צריך לקרוא לזה "עומס חריג".
מדובר לרוב בדיאלוג ובאפקטים המתרחשים
במרכז הנעשה בסרט.
לעומס אחראי הסאב בעיקר. אפילו לא הקדמיים.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #268 

28/09/2021 14:36  
HDMI כתב:
הסנטר שלי לא תואם את הקדמיים מבחינת יצרן...אבל סנטר ברמה גבוהה מאוד...paradigm signature c3
...
זאת אומרת שאין לו את אותה חתימת סאונד.

זה אומר שאם בתחילת Gravity שומעים את קלוני מדבר מצד ימין, מרכז, שמאל, ימין, מרכז, וכיוצ"ב..

הוא ישמע שונה טונאלית.

מעטים המקרים שיש סנטר שיש לו גם את אותה חתימת סאינד והוא בדיוק באותה רמה כמו הקדמיים ועדיין, מתוך הרגל/ קבעון, אנשים יפקידו את רוב רובה של האינפורמציה על כתפיו הצנומות.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #269 

28/09/2021 14:39  
LiorShap כתב:
חג שמח רן.
אני בהחלט מבין את כוונתך ותפיסת עולמך.
כמו שאתה ואני אמרנו, אין אמת אחת.
התחום הזה קושר בתוכו אין ספור של
פרמטרים שבונים עצמם לפאזל בחלל מסוים.

בחללים מסוימים, (כמו אצלי), אין אפשרות
להציב רמקולים בריאים שיוכלו לשאת את
כל התוכן. לא מדובר רק ביצרן ובאיכות הרמקול,
אלא גם בפיזיקה.

דעתך על כך שהוא תמיד נחות?
נכון, ל 99 אחוז מהאנשים אין אופציה להציב
שלושה ווילסון אודיו בבמה הקדמית וגם
לצפות בנעשה על המסך. (:
אבל לא רואה בכך צורך.
ישנם פתרונות LCR זהים נהדרים.
ב. ההקלטה לערוץ הסנטר יחסית סלחנית.
לא צריך לקרוא לזה "עומס חריג".
מדובר לרוב בדיאלוג ובאפקטים המתרחשים
במרכז הנעשה בסרט.
לעומס אחראי הסאב בעיקר. אפילו לא הקדמיים.
...
יתכן ועומס זו לא המילה הנכונה.

איכות ולוקאליזיציה הן שתי המילים המנחות.

הקדמיים יהיו ברוב המערכות איכותיים יותר, בחלק מהמערכות הרבה הרבה יותר איכותיים מהסנטר ובספורות, כל השלושה תואמים באיכותם ובחתימת הצליל.

לא משנה מה נעשה ואיזה סנטר נבחר, לצערנו, חוקי הפיזיקה עדיין תקפים בתחביב הזה ולכן, הסנטר תמיד ישמע לוקאלי ונמוך יותר ממצב פאנטום.

רן

HDMI
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #270 

28/09/2021 14:41  
RanMoyal כתב:
28/09/2021 14:36  
HDMI כתב:
...
זאת אומרת שאין לו את אותה חתימת סאונד.

זה אומר שאם בתחילת Gravity שומעים את קלוני מדבר מצד ימין, מרכז, שמאל, ימין, מרכז, וכיוצ"ב..

הוא ישמע שונה טונאלית.

מעטים המקרים שיש סנטר שיש לו גם את אותה חתימת סאינד והוא בדיוק באותה רמה כמו הקדמיים ועדיין, מתוך הרגל/ קבעון, אנשים יפקידו את רוב רובה של האינפורמציה על כתפיו הצנומות.

רן
...
אני בודק את הנושא...אשמע קטעים שאני מכיר טוב
ואז אטען את הקובץ הנוכחי (עם הסנטר) כי הזכרון מתעתע, ואני עוד לא מדבר על הקטע הפסיכולוגי בכלל...
Trinnov alt16
Trinnov Amplitude 16
dynaudio contour 60i
SVS PB17 Ultra X 3
Speakercraft

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #271 

לתפיסה שלי יש חריג אחד, שיתפקד טוב יותר ממצב הפאנטום וזה Array של רמקולי סנטר שקועים מאחורי מסך אקוסטי.

הם יתנו את האשליה של גובה ומיקום וככל שהם יהיו באותה איכות ועם אותה חתימת צליל כמו הקדמיים...אז זה שילוב מנצח.

בדיוק בדיוק כמו בקולנוע.

רן

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #272 

28/09/2021 14:47  
RanMoyal כתב:
לתפיסה שלי יש חריג אחד, שיתפקד טוב יותר ממצב הפאנטום וזה Array של רמקולי סנטר שקועים מאחורי מסך אקוסטי.

הם יתנו את האשליה של גובה ומיקום וככל שהם יהיו באותה איכות ועם אותה חתימת צליל כמו הקדמיים...אז זה שילוב מנצח.

בדיוק בדיוק כמו בקולנוע.

רן
...
כלומר כמה סנטרים בגבהים שונים?
מה עם רמקול זהה לימין ושמאל ובאותו גובה מאחורי מסך אקוסטי? זה משהו שלא מעט עושים.
Jack of some trades, master of none

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #273 

חג שמח
דיון מאוד מעניין לגבי הסנטר ואני באופן אישי אשמח שימשיך אבל יש פה מחטף לשרשור של אבי.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #274 

28/09/2021 12:31  
Balance כתב:
אבי, תהנה מהנסיון.

שאלה... האם למכשיר הזה של טרינוב, יש יציאת LFE?
כי אני לא ראיתי כזו, אבל אולי בתוכנה ניתן להגדיר.
...
הי בני, תודה לך.
אכן ש לו את האפשרות טרם תחילת הכיול לבחור באיזו קונפיגורציה את רוצה לעבוד, החל מ-2.0 ועד ל-2.2.
זו הייתה "הטעות" שלי אתמול בכיול השני ששכחתי לסמן 2.1 עם ניהול באס וזה נשאר על ה-2.0.
ראה גם התמונה הרלוונטית מהממשק.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #275 

28/09/2021 12:38  
RanMoyal כתב:
בכל מה שקשור לטרינוב, לפחות עד לרגע זה, היות ומדובר ב- work in progress:

על מנת למצות טרינוב תדרש השקעה מאוד מאוד גדולה לימודית ו/או כספית, קרי: עזרה של אנשים מבחוץ.

עם זאת, אפשר להגיע יחסית בקלות לתוצאות משביעות רצון עם הוויזארד שהוא קל ופשוט להפעלה.

כמובן, שגם לפני הפעלת הוויזארד, כמו כל מוצר חדש שאנחנו קונים, עדיין נדרשות כאן מספר שעות של לימוד, הבנה ורקע לגביי המכשיר והיכולות שלו.
זו לא טלויזיה שמוציאים מהקופסה ולוחצים ON.

טרינוב, בניגוד לדירק ולינגדורף ואחרות, לא משתמשות בשום עקומה ביתית. הם תמיד יבצעו את המדידה והתיקון במצב FULL RANGE לכל רמקול ורמקול ויביאו אותם למצב Flat.
המצב של "אחרי" הוא מצב של חיזוי, עם זאת, אחרי עשרות רבות של שעות עם REW, אני יכול להגיד שהחיזוי שלהם זה המצב בשטח.

טרינוב "מזהירים" את המשתמש לא להשאר במצב Flat היות וזה תמיד ישמע רזה וצורם וממליצים לעבור למודול הטיונינג, הכולל כל מיני עזרים שונים, לרבות עקומות מטרה לכל רמקול ורמקול ומערכת BM מאוד נרחבת ומתוחכמת.

לאחר מכן, הם יבצעו Compute ויעבירו את כל הנתונים והפילטרים שלהם בהתאם לאותה עקומה ומשחקי באס אליהם כיוונת.

אני לא מכיר את ה ST2, אבל מצילומי המסך שצורפו, הממשק שלו שונה מהממשק והאופציות שאני מכיר מהאלטיטיוד.

גם לא ממש מכיר אופציה כזו, של עבודה חצי עם ימהה וחצי עם מכשיר שמיועד לסטריאו, אבל אם זה עובד עבור אבי במבחן התוצאה, אז הכל טוב. :)

רן
...
רן, תודה !!
גם התכתבנו בפרטי וברשותך אשתף את התייחסותי עם הקדמה קלה לשאר הקוראים.
אחרי שסיימתי עם הכיול השלישי (על נקודה אחת), כאמור קיבלתי 5 דיפולטים להאזנה. משהו במעבר ביניהם ואיך שהעסק נשמע בתחום התחתון היה לי "רזה" מדיי והסאב לא בעט איך שאני רגיל. כאילו חסרים כמה דציבלים למעלה בערוץ הספציפי הזה.
אז שלחתי ליונתן את הרשמים ואכן הוא אושש שהמצב שבחרתי היה נטול באס.
יש לציין שאם הגברתי לווליום גבוה, אז העסק נשמע בסדר יחסית והכל כביכול השתלב.
יונתן אמר גם שיעביר לטרינוב לבדיקה והם יבדקו מרחוק.
הם חזרו עם תשובה בתוספת של 3 דיפולטים נוספים:
6 - תיקון ללא נגיעה בתחום התחתון כלל
7 - בוסט לתחום התחתון
8 - בוסט פחות חזק לתחום התחתון

שבחרתי אותם אז הרגשתי שהסאב שלי חזר אליי כמו שאני "רגיל" להכיר אותו.
האזנתי בסטריאו ואנסה עוד מעט גם לשים סרט לבחון את החוויה.

למה אני רושם את כל זה ?
כי בתור אחד שמראש מגיע "אהבל" למערכה הזו עם חוסר ידע משווע על היכולות שלה מבלי למידה מקדימה - זה קצת אבסורד (גם בעיניי כמובן).
אבל זו הייתה כל המטרה מראש. האם אצליח (כאתגר אישי שלי) לגרום למוצר שנחשב כתפיסה לגביו כזה שהוא טאבו או שמור רק לכאלה שלמדו היטב את החומר לעבוד ? ואכן אני מרגיש שהצלחתי.
המוצר עובד, שומעים.
אבל הצלחתי חלקית - כי אם אני צריך לחפש עכשיו את מה טרינוב עשו בשביל להבין איך הגרפים שלהם פתאום נשמעים טוב יותר, אז אני טיפה תקוע וייקח לי קצת יותר זמן למצוא. אבל אני אצליח - אני עקשן פרד.
מה שכן, להבנתי ישנה קהילת טרינוב תומכת ואני שמח על זה שרן מיד קפץ על ההזדמנות והציע את עזרתו ובוא נעשה 3 נקודות בכיול כפי שהוא מכיר (ולא רק אחת כפי שעשיתי) וצריך לשים שמיכה דקה על הספת עור כי יש המון החזרים ממנו והמיקרופון מאוד רגיש וכו' וכו'...
בדיוק כמו קהילה עוזרת ותומכת ל-SVS, ימהה, לינגדורף (טוב, אז פחות), דנון, אנתם, הגברות DIY של אייספאור וכיוצא בזה.
ככה שממש אפשר להסתדר גם מבלי להפעיל את טרינוב עצמם או מבלי להביא מכיילים מחו"ל שיעשו את הקסם שלהם.
זה אפשרי אבל לא חובה. אפשר ליהנות (יותר מהרגיל) גם בלי למשוך את עצמנו לקצה מבחינות כאלו ואחרות.
בדיוק כמו שהשכן שלי בבניין ממול נהנה מהפרארי הלבנה והמדהימה שיש לו (ואין לי שמץ של מושג אפילו איזה דגם זה) גם אם הוא לא ממצה את היכולת של הרכב. מספיק לשמוע את נהמת המנוע שהוא עובר פה על הפסי ההאטה - לי זה מעיף את האנדרופינים במוח לקיבינימט.

רן, אאמץ בשמחה רבה את הצעתך למקסם בטיפונת את הידע שלי מהפרופסורה שעשית על המוצר (שאפו ענקי בעיניי ולא רק בעיניי, על כלל המוצרים "שעוברים תחתייך") בשביל לקחת את הסטאפ קדימה לכמה ימים שהטרינוב אצלי.

בהקשר של צורת החיבור הייחודית בנוף, בעיקרה משמשת עבור אלה שחשוב להם מוזיקה ורוצים להשקיע מאוד בסטריאו שלהם ועל הדרך (אם אפשר) גם ליהנות מרב ערוצי על בסיס היכולות הקיימות של המכשיר הדו ערוצי.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #276 

28/09/2021 12:38  
RanMoyal כתב:

טרינוב "מזהירים" את המשתמש לא להשאר במצב Flat היות וזה תמיד ישמע רזה וצורם וממליצים לעבור למודול הטיונינג, הכולל כל מיני עזרים שונים, לרבות עקומות מטרה לכל רמקול ורמקול ומערכת BM מאוד נרחבת ומתוחכמת.

לאחר מכן, הם יבצעו Compute ויעבירו את כל הנתונים והפילטרים שלהם בהתאם לאותה עקומה ומשחקי באס אליהם כיוונת.

רן
...
רן - שאתה צודק אתה צודק... (Y)
מצאתי מה הם עשו, זה נמצא בדיוק באותו מקום של הגרפים של הלפני ואחרי.
כבר מאגד את 3 המצבים החדשים (בניגוד לעקומה השטוחה של האחרי שהתקבלה בתום הכיול) ומעלה אותם לעיונכם.
כל 3 המצבים החדשים נשמעים טוב יותר מה-5 הראשונים.

יואב - גם אתה צדקת שאכן לא חייבים להתקבע לעקומה שטוחה פלס... (Y)
הנסיון שלי (לא עם טרינוב) מלמד שגרף ישר לא תמיד צריך להיות המטרה לשאוף אליה כי בתחום התחתון לאוזני הוא מסרס את האימפקט ולכן אצלי טענתי גרפי מטרה לתחום התחתון של הרמן +6/+8/+10 DB ומשנה בהתאם לתוכן המנוגן.
...
111.jpg
.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #277 

מעולה אבי.

הנקודה שניסית להוכיח לעצמך, זו נקודה שטרינוב טוענים אותה השכם וערב: גם כאשר יש למשתמש ידע מאוד מוגבל ועם אפס מאמץ , ישנה אפשרות להגיע לתוצאות טובות מאוד, הכל באמצעות הוויזארד.

זה כמובן לא קרוב למיצוי, לא קרוב לחפירה, אבל בהחלט מספק קבוצה נכבדת של אנשים.

למעשה, טרינוב כבר הודיעה שבמסגרת חשיפה של אלגוריתם חדש ומשופר (חיסכון בכספי תערוכות שבוטלו בתקופת הקורונה, נוצל לגיוס עוד פיזיקאים ועוד אנשי סאונד) תוצג מערכת הפעלה חדשה לחלוטין, אשר בין שאר יתרונותיה, היא תרחיב את אותן יכולות אוטומטיות, אשר דורשות כמעט אפס ידע ונסיון במערכת.
כל זה ברבעון הראשון של 2022, .

רן

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #278 

ידע מוגבל ואפס מאמץ זה אני... 😃

וואלה, הגמישות שהטרינוב מציע על מיליון הפרמטרים שניתן לגעת בהם ולשחק איתם משולים בעיניי לאקסל: יודע לעשות הכל חוץ מקפה שחור.
.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #279 

[quote=Mad post_id=3195860 time=1632831358 user_id=8423]
חג שמח
דיון מאוד מעניין לגבי הסנטר ואני באופן אישי אשמח שימשיך אבל יש פה מחטף לשרשור של אבי.
[/quote]

אמת. מתנצל

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7415
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #280 

אבי לא לקחת לי את התואר ..... מינוס אפס מאמץ ואפס מינוס 10 ידע זה אני ... ברשותך אבי היקר .
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”