ריכוז כיולים וקושחות עבור Hisense M7000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815

שליחה

עדכון שכתבתי בדיון אחר לגבי HDR ו-WCG:
ב-avforums עדכן מישהו שנמצא באזור המזרח התיכון (לדעתי איחוד האמירויות) שהם קיבלו ממש עכשיו עדכון קושחה ל-65m7000. העדכון פותר את בעיית האדום וההיסט שלו לכתום. אבל למרבה הצער, בעדכון הזה עדיין קיימות שתי הבעיות המהותיות, שעכשיו אני מבין שהן משותפות לכל אזור המזרח התיכון:

1. אין מצב תמונה HDR.
2. אין הגדרות של BT709/Native.

אני מתאר לעצמי שזה יהיה המצב גם בעדכון הישראלי שלדברי הייסנס אמור לצאת בקרוב. הנציג אכן כתב בפורום החדש של הייסנס שהוא לא מתחייב שהעדכון יכלול מצב תמונה HDR או הגדרות BT709 ו-Native.
לא ברור לי למה מלכתחילה צריכים להיות הבדלים כה מהותיים בין הקושחה במזרח התיכון לבין הקושחה באירופה. ההבדל היחידי צריך להיות שפת הממשק ואולי המפענח של הטלוויזיה הדיגיטלית (עידן פלוס). מכיוון שלפי דיווחים של משתמשים בפורום, הקושחות האירופאיות תומכות בעידן פלוס, גם זה לא נדרש אפילו.
קצת מגוחך בעיניי שיש להייסנס מרכזי פיתוח נפרדים ומצער במיוחד שישראל שייכת בעניין הזה למזרח התיכון ולא לאירופה...

נוסף על כך, נציגים של הייסנס UK אמרו ללקוחות שם שבספטמבר אמורה לצאת גרסה קושחה שתתמוך ב-HDR באפליקציות המובנות (נטפליקס וכו'). אז קצת מוזר שהייסנס ישראל אומרים שתמיכה כזו לא אפשרות בגלל החומרה. מניח שנצטרך להמתין עוד חודש ולראות מה יוצא באירופה.

Hisense-Israel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 31

שליחה

היי חברים אשתדל לענות על כל מה שנכתב,

הפערים שנכתבו פה הם פערים שנובעים בגלל מרכזי R&D שונים כל מרכז מפתח לעצמו את המערכת ע"פ הדרישות שלו ושל השוק המקומי.
עם כל דגם וכל גרסה שמשתחררת אנחנו משתדלים לצמצם ולסגור את הפערים אל מול שווקים אחרים.(גם בעניין הזה אנחנו עושים מאמץ כדי לנסות ולשפר את כל הדברים שהעליתם אך כמו שכתבתנו אין אנו יכולים להתחייב על כך)
לא תמיד ניתן לשדרג ולפתח דברים חדשים כשהמוצר כבר מוגמר.
לגבי השאלה למה לא ניתן להשתמש בגרסאות משווקים אחרים- מדובר בנהלים וחוקים פנימיים שלא מאפשרים העתקה או שימוש ממקור אחר.

לגבי סוגיית הפורום הסגור חשוב לנו להבהיר

אין הכוונה להקטין את השיח הציבורי נהפכו וזו בדיוק הסיבה שבמקביל נפתח היוזר שלנו בכדי שנוכל להיות יותר פעילים ולתת מענה שוטף

הפורום נועד לשפר ולקדם מגוון נושאים כמו שירות לקוחות ודברים טכניים.
שרשורים וביקורות שיכתבו בפורום הפתוח יקבלו תשובה בפורום הפתוח וכדו'.

אך אם זאת כפי שצוין לנו בתור יבואן ישנם מגבלות מסוימות בפורום הציבורי שלא מאפשרות חשיפה חופשית ולחברים בפורום הפתוח יש יד חופשית לעשות כרצונם ולשתף כל מידע שיחפצו.

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900

שליחה

Hisense-Israel כתב:לגבי סוגיית הפורום הסגור חשוב לנו להבהיר

אין הכוונה להקטין את השיח הציבורי נהפכו וזו בדיוק הסיבה שבמקביל נפתח היוזר שלנו בכדי שנוכל להיות יותר פעילים ולתת מענה שוטף

הפורום נועד לשפר ולקדם מגוון נושאים כמו שירות לקוחות ודברים טכניים.
שרשורים וביקורות שיכתבו בפורום הפתוח יקבלו תשובה בפורום הפתוח וכדו'.

אך אם זאת כפי שצוין לנו בתור יבואן ישנם מגבלות מסוימות בפורום הציבורי שלא מאפשרות חשיפה חופשית ולחברים בפורום הפתוח יש יד חופשית לעשות כרצונם ולשתף כל מידע שיחפצו.
...
אז בבקשה תשמרו שהדיונים בפורום הסגור יוגבלו רק לנושאים שלא ניתן לדבר עליהם בפורום פתוח.
יופי שאתם מראים נוכחות, וגם האינטרס שלכם שידע שלכם שאתם מוציאים החוצה יופץ לכל לקוחותיכם+הפוטנציאליים
כדי יוכל לעזור להם בבעיות\קשיים שהם חווים עם מוצריכם.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4302

שליחה

הגיע הזמן שנציג שלכם יעלה ויענה לקריאות הנרגשות של הרכושים והמעוניינים ...
לא ראיתי בשורות פה , אבל הנוכחות שלעצמה חשובה .

sixfeetunder
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51

שליחה

אם לא יהיה מצב HDR אני לא מבין מה הטעם יהיה לעדכן גירסא בכלל.

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@sixfeetunder
תלוי באלטרנטיבה. אם מדובר במישהו שבכל מקרה לא מתכוון לצרוב קושחה אירופאית, אז העדכון יועיל לו משום שהוא מתקן את הבאג של BT709 עם הצבע האדום.
בכל מקרה, בוא נקווה שלאור הביקורת שהעלינו כאן בפורום, הם כן יכניסו את זה לקושחה. הם אמנם לא מתחייבים, אבל גם לא שוללים על הסף, אז יש מקום לאופטימיות.
בסופו של דבר, אין סיבה שבאירופה יזכו לקושחה טובה יותר ועם יותר פיצ'רים מאשר בישראל.

zoyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300

שליחה

אני חושב שברגע שהם ישחררו קושחה ללא עדכון ל HDR והם גם מצהירים שלא יודעים אם ישחררו עדכון כזה בכלל, הם בבעיה. הם מפרסמים בפירוש גם על האריזות של המסכים, גם באתר האינטרנט שלהם, באתרי המכירות וגם בפרסומים שונים שהמסך תומך HDR. לכן אם לא מספקים את אותה תמיכה, לא קיבלנו את המסך עליו שילמנו ואותו הם מפרסמים.

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

העניין הוא שהם יכולים לטעון ש-HDR עובד ונתמך, פשוט ללא האפשרות להגדיר אותו ולכייל אותו בנפרד, ולכן מבחינתם הם מקיימים את ההבטחה. ואולי זה גם נכון לגבי חלק מהתכנים, אני לא יודע. שמתי לב למשל להבדל בין תוכן HDR שמנוגן מקומית בטלוויזיה לבין תוכן HDR שאני מנגן דרך NVIDIA shield מבחינת הזיהוי והמעבר האוטומטי למצב HDR (בקושחה הגרמנית).

אגב, כאשר מנוגן תוכן HDR ואני עובר ממצב standard למצב HDR, ההבדל והשיפור ניכרים, כך שזה מדגיש את הצורך בהגדרה נפרדת ל-HDR. אם אני זוכר נכון, צפייה בתוכן HDR בנטפליקס עם הקושחה הישראלית הייתה פשוט מזעזעת. התמונה הייתה מאוד כהה עד כדי אובדן פרטים רבים. ייתכן מאוד שזה בגלל שהטלוויזיה כלל לא זיהתה שמנוגן תוכן HDR. ייתכן שהטלוויזיה כן זיהתה, אבל היה צריך מצב תמונה שמוגדר באופן שונה (תאורה אחורית 100% וכו').

sixfeetunder
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51

שליחה

נשמע טוב.
מה אני מפסיד ברגע שאני מתקין קושחה גרמנית?

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ההפסד היחיד בראייתי זה הסיכון שבצריבה ידנית של קושחה.

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250

שליחה

@Animor
·אצלי בגירסא הישראילית בעת צפייה בנטפליקס דרך האפליקציה המובנת הצבעים דווקא סבירים אבל התמונה מלאה בגרעיניות (מזהה 2k בעת לחיצה על info)

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני לא משתמש באפליקציה המובנית, משתי סיבות - מגיב וזז לאט (הסמארט חלש משמעותית מהנבוידיה שילד) ואין HDR. אגב, אם אין לך HDR, אתה גם לא צריך הגדרה נפרדת של BT709 ו-Native, כי WCG מגיע עם HDR על פי רוב.
לגבי הצבעים - אני לא בטוח עד כמה זה קל לדעת שהצבעים אינם מדויקים, למעט הצבע האדום שהבעיה שלו לעתים ממש בולטת וצורמת לעין (תלוי בתוכן).

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250

שליחה

אצלי דווקא האדום סבבה לגמרי (רחוק מלהיות מומחה) אבל העין מסתדרת מצוין עם האדום, גם האישה לא מתלוננת.
כיילתי לפי ההמלצה בפוסט

zoyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300

שליחה

@Animor

מה זה תוכן HDR שמנוגן מקומית? מהאפליקציה של יו טיוב או נטפליקס? הם אמרו כבר ש HDR נתמך רק באמצעות חיבור HDMI לכן לא יכול להיות תוכן מקומי תומך להבנתי.

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הכוונה בתוכן שמנוגן מקומית זה ל-dok שמחובר ל-usb של הטלוויזיה.
יוטיוב ונטפליקס המובנים לא תומכים ב-HDR.

eranas21
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102

שליחה

סתם רציתי לשתף שאני מחפש קושחה לגודל 70 אינץ,
ואיכשהוא הגעתי לאתר האוסטרלי פניתי אליהם במייל וביקשתי את הגרסא הכי עדכנית מה שקיבלתי זה את G909 (נראה לי)
בכל מקרה כששמתי תוכן HDR על ה DOK לא קיבלתי חיווי של HDR במסך פניתי אליהם לדעת עם היא תומכת וזה מה שקיבלתי:

Hi Eran,
If via a Gaming Console, that will detect HDR automatically.
If via a Blu-Ray player, that will generally have a HDR notification
If via YouTube and Netflix, there is no indication unfortunately.

Regards
Ben
Senior Operator
Hisense Australia
PO Box 360
Ferntree Gully VIC 3156
P: 1800 447 367
E: [email protected]
W: www.hisense.com.au

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תודה על העדכון. תוכל לשתף את הקישור לקושחה, כדי שאעדכן את הפוסט הפותח?

G0909 זו קושחה מתאריך 9.9.2016, כלומר מלפני שנה. כנראה שגם הייסנס אוסטרליה לא ממש מעדכנים את הקושחה שלהם לעתים תכופות, כמו אצלנו בישראל.

תמיכה עקרונית ב-HDR בלי חיווי מצב תמונה HDR שניתן להגדרה (ושאמור להגיע בדיפולט עם הגדרות שונות שמותאמות ל-HDR, גם אם אתה לא מכייל דבר ידנית), היא לדעתי פיתרון חלקי מאוד, אם בכלל עובד.
לפחות לגבי נטפליקס ויוטיוב, התשובה מטעה ולא נכונה. זה לא שאין חיווי, אלא שאין בכלל תמיכה ב-HDR באפליקציות המובנות. אולי הוא התכוון ליוטיוב ונטפליקס שמנוגנים על ידי סטרימר חיצוני שתומך ב-HDR.

אני חייב לציין שהלקח הכי חשוב שאני אישית הפקתי מהסיפור הזה זה לרכוש דגם נפוץ שקיים באירופה. שם יש הרבה יותר עדכונים ותמיכה, אולי בגלל שקהילת המשתמשים מגובשת ומפעילה לחצים על היבואנים, אולי בגלל שבאירופה תרבות הצריכה היא כזו שיבואנים עושים מאמצים ניכרים לרצות לקוחות.
נערך לאחרונה על ידי Animor ב 27/08/2017 14:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

eranas21
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102

שליחה

@Animor
https://1drv.ms/f/s!Ap5nAW-sEZWbgwGQmtFz8ajsmN8q
בבקשה זה הקישור

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אחלה, עודכן.
עדכנתי על הדרך גם את פרוצדורת הצריבה והוספתי את השלב של ניתוק כבל החשמל. בבמקרים מסוימים זה נדרש.

Animor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עדכון קטן מ-avforums:
כזכור, לפני כמה ימים יצא עדכון של אזור המזרח התיכון (איחוד האמירויות) שמתקן את הבאג של BT709, אבל לא כולל את הפיצ'רים החסרים עליהם עמדתי בפוסט הפותח (מצב תמונה HDR, הגדרות BT709 ו-Native), מה שנראה דומה מאוד לעדכון העתידי שהייסנס ישראל תיארו שעומד לצאת אצלנו.
בכל אופן, לפחות שני משתמשים שניסו את הקושחה הזו והשוו אותה לקושחה הגרמנית (בה אני משתמש כיום) טענו שאמנם איכות התמונה והצבעים השתפרה, אבל בגלל הבעיות והפיצ'רים החסרים, הם חזרו בכל זאת לקושחה הגרמנית.
אני תוהה מה יכלול העדכון הישראלי שהובטח שיגיע בקרוב. אני מקווה מאוד שהוא יביא איתו גם את ההגדרות החסרות, הנחוצות לצפייה בתכני HDR. אחרת, תיווצר דילמה האם לעבור לקושחה אירופאית או בכל זאת להישאר בישראלית.
עוד שאלה שנותרה פתוחה לגבי העדכון הקרוב היא תמיכה ב-HDR באפליקציות המובנות. בעוד שהייסנס ישראל טענו שזה לא אפשרי בגלל מגבלה חומרתית, נציגים מהייסנס UK מסרו ללקוחותיהם שהעדכון הבא כן יכלול תמיכה כזו. מישהו מהם טועה...

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”