פטפון Sany TP-226 מודעת יד2 מיום 30/10/2015
- תוכן: פטיפון סניו TP-226
- אזור מכירה: חיפה
- איש קשר: limor
- חוות דעת: לשם שינוי אני לא הולך לדבר כאן על הפטפון הנמכר. הוא דוגמה מייצגת לפטפון יפני משנות ה-80 עם מאפיינים סטנדרטיים של התקופה. אפשר לקרוא לזה 'מחרשה' ואפשר להוסיף 'משודרגת'. במילים אחרות לא מדובר במשהו קטסטרופלי שהורס תקליטים ונשמע ת*ת אבל גם לא באיזו יצירה אודיופילית יוצאת דופן.
היוצא דופן, ומה שמאוד מצא חן בעיני במודעה הנ"ל, הוא התמציתיות והתמחור. הכי מצא חן בעיני שהמודעה הצנועה הזו שמה ללעג ולקלס 98% מהמחרשות המחורבנות שמופיעות כרגע ביד-2 בתמחורים הזויים של כל מיני מעכרים, ואלטע-זאכנים, וסתם הדיוטות שאין להם מושג ירוק בכמה לתמחר את ה'מציאה' מהבוידעם...
עם יד על הלב אני יכול בשקט להכריז כאן שלאחר שעברתי על כל המודעת כרגע - מצאתי ארבעה פטפונים שהייתי מוכן בכלל להכניס הביתה בחינם, ורק שניים שהייתי מוכן איכשהו לרכוש כאשר רק אחד מתוכם במחיר הנקוב. (לא! לא ה-LP-12 ההזוי עם ההפניות המרגיזות ל-ePay ולא ה'אנלוג' שדומה שנמכר כטריביוט לתמחורים של המנוח).
לא מזמן נפתח בפורום וינטאז' שרשור התייעצות לגבי שוויו של הפטפון הנמכר. פתח מי שפתח, התייעץ לגבי מה שהתייעץ, קיבל תגובות שקיבל והנה, כמה שבועות אח"כ, נמכר פטפון זהה ביד2. מקרה, או לא מקרה, אין לי מושג - אבל המודעה והמחיר ייחודיים. הם בולטים לטובה בים התיאורים הרדודים ( 'כמו חדש', 'למבינים בלבד', ל'אספנים', 'פטפון לתקליטים', 'פצצה', 'פגז' ועוד מגוון רחב של כאלה שנועדו לזלזל בכל מי שיש לו מנת משכל מעבר לזו של ארנבת) שלא לדבר על המחירים ההזויים - שסובב אותם. אגב, ברוח אמרות הכנף הרווחות במדור ההוא ביד... מי ש'גמיש' ראוי לו לעבוד בקרקס בתור נערת גומי ולהתרחק ממכירות והניסיון העגום כאן מלמד שכל פטפון שביקר אצל 'אמן' ידרוש לאחר המכירה ביקור רשמי אצל 'טכנאי'.
הפטפון הנמכר:

חשבתי לערוך כאן רשימה של כמה מודעות מכירה שצריכות לקחת דוגמה מהמודעה הזו ובראשם זו עם השרווד הנצחי, אבל התחרטתי. זה פשוט יותר מידי עבודה. אפשר להכניס לרשימה כזו את כל הפטפונים שמופיעים, נכון לרגע זה, ביד2, ולהוציא מתוכה רק טכניקס SL-2000 אחד ו-EMT של מוסיקאי מירושלים שלא מצליח להימכר למרות שתג המחיר שלו הגיוני מאוד. פשוט תטילו מטבע באקראי ותכניסו לרשימה מה שבא לכם מהמבחר. 98 פעמים מתוך 100 - לא תטעו.
וזו תמונה יותר טובה ששאלתי מהשרשור הקודם:

אין לי תובנות לגבי הפטפון הנמכר. ייתכן שהוא יכול להוות פתרון תקציבי הולם ברמת כניסה - וייתכן שלא. אבל כך זה צריך להיות. תמציתי והוגן ובלי סופרלטיבים דוחים. כל הכבוד! אז להבא, מי ששקול לרכוש Sony, Akai, JVC, Taya, BIC, ADC, BSR, Sherwood, AIWA, Onkyo, CEC, Haitai , Philps, Sansui ,National, Telefunken, Sanyo, יונדאי, או קיא - עטופים בפלסטיק משנות ה-80', שלא יעז לשלם שקל יותר ממה שנדרש במודעה הזו! זהו המודל לחיקוי האולטימטיבי, וזה המחיר האידאלי בעבור פטפון רגיל משנות ה-80' שהיה מצוי בכל בית, וכל השאר בחזקת שוד לאור היום של חסרי בושה, זבלנים ותאבי בצע.
+ אחד גדול למוכר\מוכרת.

- מחיר נקוב: 300 ש"ח
- מחיר הולם :300 ש"ח
- מדד הלימות: 10