שרשור החריף הרישמי של HT
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
הסרטון רחוק מלהראות אמיתי.
מריחה על קצה קיסם של רוטב בן 2M תגרום לאדם שאינו רגיל לכאב המקביל לברזל מלובן על הלשון שרק הולך ומתגבר במשך כ 20 דקות.
תגובה הגיונית תהיה זעקות חנוקות ושיהוקים, ולא ההצגות המביכות של השחקנית.
מריחה על קצה קיסם של רוטב בן 2M תגרום לאדם שאינו רגיל לכאב המקביל לברזל מלובן על הלשון שרק הולך ומתגבר במשך כ 20 דקות.
תגובה הגיונית תהיה זעקות חנוקות ושיהוקים, ולא ההצגות המביכות של השחקנית.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לחובבי החריף - ההורים שלי קנו בשוק שקית פלפלים אדומים טריים, שחריפים להם מדי... אז אני זכיתי לקבל.
אני רוצה להכין על בסיסם איזה ממרח פשוט בשבילי (לשדרוג כריכים ושימוש שוטף).
חשבתי להכין ממרח בסגנון מוז'דיי (ממרח שום רומני שאני מחבב) - פשוט לקצוץ את הפלפלים עם הגרעינים, להוסיף מעט מלח ואז להוסיף לאט שמן תוך ערבוב מתמיד ליצירת אמולסיה (כמו שמכינים מיונז). בסוף, להוסיף מעט מיץ לימון או חומץ לעדן את הטעם.
שדרוג אפשרי הוא לקלות לפני זה את הפלפלים כדי לתת טעם מעושן יותר.
מה דעתכם?
יש לכם המלצה טובה יותר מנסיון אישי?
אגב, ראיתי לא מעט מתכונים ברשת ל"ריבת צ'ילי" שמשלבת גם פלפלים מתוקים, סוכר, קינמון וכו'. זה נשמע טוב - אבל בהזדמנות אחרת.
אני רוצה להכין על בסיסם איזה ממרח פשוט בשבילי (לשדרוג כריכים ושימוש שוטף).
חשבתי להכין ממרח בסגנון מוז'דיי (ממרח שום רומני שאני מחבב) - פשוט לקצוץ את הפלפלים עם הגרעינים, להוסיף מעט מלח ואז להוסיף לאט שמן תוך ערבוב מתמיד ליצירת אמולסיה (כמו שמכינים מיונז). בסוף, להוסיף מעט מיץ לימון או חומץ לעדן את הטעם.
שדרוג אפשרי הוא לקלות לפני זה את הפלפלים כדי לתת טעם מעושן יותר.
מה דעתכם?
יש לכם המלצה טובה יותר מנסיון אישי?
אגב, ראיתי לא מעט מתכונים ברשת ל"ריבת צ'ילי" שמשלבת גם פלפלים מתוקים, סוכר, קינמון וכו'. זה נשמע טוב - אבל בהזדמנות אחרת.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
טוב, הוכן 
בערך 20 פלפלים נקלו וקולפו (אחרי שהות בכלי סגור לאידוי) ונקצצו לעיסה יחד עם מנגו גדול ובשל.
כל התערובת עברה למיקסר, שם הוקצפה תוך הוספה מדורגת של שמן (בערך חצי כוס) לקבלת משחה.
המשכתי להקציף באיטיות תוך הוספת כפית שטוחה של מלח, כף גדושה של סוכר חום ומעט מיץ לימון.
הטעם - חריף חזק (בסקאלה שלי, לא בטוח מה יגידו המשוגעים בשרשור הזה), טעם עדין של מנגו (yanivol , טיפ מעולה!) והרגשה נהדרת בפה
בערך 20 פלפלים נקלו וקולפו (אחרי שהות בכלי סגור לאידוי) ונקצצו לעיסה יחד עם מנגו גדול ובשל.
כל התערובת עברה למיקסר, שם הוקצפה תוך הוספה מדורגת של שמן (בערך חצי כוס) לקבלת משחה.
המשכתי להקציף באיטיות תוך הוספת כפית שטוחה של מלח, כף גדושה של סוכר חום ומעט מיץ לימון.
הטעם - חריף חזק (בסקאלה שלי, לא בטוח מה יגידו המשוגעים בשרשור הזה), טעם עדין של מנגו (yanivol , טיפ מעולה!) והרגשה נהדרת בפה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46322
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
חודש מלאי החריף.
טוב לצערי הזרעים היקרים להחריד של HP22B לא ברשותי.
אבל חבר הביא מספר זרעים של סוגים אחרים (בערב אנסה לעדכן בדיוק מה יש).
בגלל שהתחלתי להתעניין בהידרופוניקה שמתי 3 זרעים לפני כמה ימים בקוביות רוקוול ומחכה שיתפנה לי זמן לרכוש עוד ציוד.
המטרה אולי בעתיד הלא קרוב היא לאפר לספק בארץ פודים של פלפלים מיובשים מיוחדים בחריפות גבוהה ולא מהסוגים שיש כיום בארץ פה ושם.
כמובן עם אפשרות לרכישת זרעים וכו'.. אבל עוד חזון למועד ובכל זאת אני מגדל כמוכם בבית
עדכונים בהמשך.
אבל חבר הביא מספר זרעים של סוגים אחרים (בערב אנסה לעדכן בדיוק מה יש).
בגלל שהתחלתי להתעניין בהידרופוניקה שמתי 3 זרעים לפני כמה ימים בקוביות רוקוול ומחכה שיתפנה לי זמן לרכוש עוד ציוד.
המטרה אולי בעתיד הלא קרוב היא לאפר לספק בארץ פודים של פלפלים מיובשים מיוחדים בחריפות גבוהה ולא מהסוגים שיש כיום בארץ פה ושם.
כמובן עם אפשרות לרכישת זרעים וכו'.. אבל עוד חזון למועד ובכל זאת אני מגדל כמוכם בבית
עדכונים בהמשך.
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
שאלה למבינים
סיימתי את הערכה למתחילים של בלייר. זאת עם ה4 בקבוקונים. הרגשתי מאוד נח עם הבקבוק החריף ביותר ואני סקרן מה יש במדרגה הבאה במחינת חריפות.
אני לא מחפש התאבדות אלא משהו טעים אבל חריף יותר.
יש המלצות?
סיימתי את הערכה למתחילים של בלייר. זאת עם ה4 בקבוקונים. הרגשתי מאוד נח עם הבקבוק החריף ביותר ואני סקרן מה יש במדרגה הבאה במחינת חריפות.
יש המלצות?
72o
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

תמונה טובה שראיתי היום באפליקציה של ידיעות אחרונות לאייפד.
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
יש המלצות?Avi_h כתב:שאלה למבינים![]()
יש המלצות?...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שלושת האבקות שהצגתי למעלה בדף.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יש לפניך די והותר המלצות בעמודים קודמים, הפחד מיותר. אם חריף מידי, מדללים בעוד אוכל, לא סיפור.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag