איכות הטרנספורטר בנגן דיגיטלי - האם משפיע בכלל על הצליל.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

נמר כתב: ברגע שבא חבר וטוען שפלטה אקוסטית השפיעה רק על הפטיפון שלו ולא על מגבר המנורות שברשותו אני אומר בביטחון מלא שהוא לא הקשיב מספיק אלה חיפש תירוץ לא לעשות זאת , וזה בסדר גמור . אני מקבל את זה בהבנה . {ממש לא בצניות}.
...
ואני אומר בביטחון מלא שאתה טועה, ותן לי את הקרדיט שאני לא מחפש תירוצים ולא נעליים, ושהניסיונות שלי על הרכיבים שברשותי היו אמיתיים ונבעו מסקרנות נטו.

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

נמר

תאר לי או לנו אילו תנאים של מבחן עיוור (כלאמר שאתה לא יודע איזה כבל משמיעים) יאפשרו לך לעשות כזה מבחן ? תתאר לנו כיצד נין ליצור לך תנאים שלא "ילחיצו" אותך ויאפשרו לך להאזין בנחת ? התנאי היחידי שלא ניתן לשינוי הוא שאינך יודע לאיזה כבל אתה מאזין - כל היתר לבחירתך ולהחלטך.

שלמה

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

תביא לי כבל שני כבלים , כסה אותם במכסה שלא אוכל לראות מה זה מה , תן לי כמה ימים איתו.

יכול להיות שהם זהים , ויכול להיות שלא.

אני לבד סוליקו עם המערכת שלי ... לזה אני מוכן.

דאג שהוא יהיה מכוסה בצורה כזו שלא אוכל לדעת מה זה מה.
שניהם צריכים להיות אצלי בו זמנית למשך כמה ימים.
מתאים?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818

שליחה

נמר שוב חוזר על עצמי:
אף פעם לא טענתי שהדעה שלי מתבססת על הנסיון שלי.
אתה רצית לשמוע את הנסיון שלי - קיבלת (למרות שממש לא הייתי חייב)
ושוב, אני לא בא להוכיח את החוק הראשון של ניוטון מחדש.
מבחינתי זאת אקסיומה.
כך אגיד לכל אחד שיגיד שאצלו בבית על אריחי סגסוגת של אלומיניום עם בריליום ועם טיפת שמן נחשים יש כח כבידה קטן יותר - אני אסתכל עליו בתמיהה רבה, כי זה הוגד את ההגיון ואת החוק.
כך גם חוק אוהם.
מתי שיבוא איזה מגען ויגיד שחוק אוהם הוא חוק מיושן, לא עדכני, לא נכון - אהיה מוכן לוותר על התיאוריה שלי.
אבל כל עוד חוק זה הוא החוק היסודי והבסיסי עליו מתבססים בתכנון כל מערכת סטריאו בכל בית - אני לא חייב לא לעצמי ולא לאף אחד אחר להוכיח מחדש שכדור הארץ הוא עגול.

שבת שלום!

נ.ב. מצטרף אגב לדיעה של מרטין בנושא. (Y)
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נמר

מקובל עלי ואני בהחלט סומך על יושרך ושתפרסם את מסקנותייך כאן.

אתארגן בהקדם על שני כבלים (אינטרקונקטים) אצפה אותם באיזוליר בנד כך שלא ניתן יהא לזהות מה זה מה ואמסור לך אותם - מקובל עלייך ??

שלמה

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652

שליחה

נמר כתב: חבר שבא וטוען שלא ישמעו הבדלים בין מקורות במבחן עיוור , אך לא מוכן לקבל שהבדלים בין כבלים קשה לשמוע במבחן עיוור מלמד אותי שאותו אדם לא יבחין בין כבלים גם בעוד 20 שנה , הוא פשוט אינו מסוגל להבחין פסיכולוגית במבחן עיוור , אך אם ידע מהו אותו מקור שהוא בוחן יבחין בהבדלים ועוד איך. לכן מבחן עיוור אינו רלוונטי לקומפקטים וכך גם לכבלים!.
...
איני מתכוון להציג עמדה בנושא הנדון (ייתכן ויש הבדל וייתכן שאין), אלא להתייחס לטיעון הנ"ל. הטענה כי לא ניתן להבחין בהבדלים במבחן עיוור שוללת מבחינתי את קיומם של אותם הבדלים, מאחר וטענה שלא ניתנת להפרכה הינה חסרת משמעות לחלוטין.

בכל עת בה מוצגת בפני טענה מסוג זה, אני נזכר בסיפורו של Carl Sagan אודות האדם הטוען נמרצות כי דרקון חביב יורק אש דר לו בחניה בביתו (המשל מופיע בספרו The demon haunted world, אך ניתן למצוא אותו בקלות בגיגול Dragon in my garage

אני מוכן בכל עת להשתתף במבחן "עיוור" לרכיבי מערכת וידאו לבדיקת הבדלים בין מקורות, מעבדי וידאו, כבלים ותצוגות, ולקבוע חד משמעית האם אני מרגיש או לא בהבדלים. אני לא צריך לדעת מהו הכבל או הפרוססור הנוכחי שמחובר לשרשרת, מתי בדיוק בוצעה ההחלפה או מי מייצר אותו.

הטיעון בדבר "לחץ" בבדיקה עיוורת לא משכנע אותי.

מחד אתה טוען שיש צורך בהאזנה של ימים לפחות לסט-אפ הנבדק עד שמכירים אותו לפני שמנסים בכלל להבחין בהבדלים, מאידך אתה מזמין את המעוניינים לביתך לסשן האזנה במהלכה אתה טוען תוכל בקלות להצביע למאזין על השינויים/הבדלים/ניואנסים, אני מניח שלא התכוונת לסשן של ימים אלא של מספר שעות לכל היותר. מדוע אם כן לא תוכל לבצע את אותו התהליך מבלי לדעת או ליידע את השומע הפוטנציאלי איזה כבל מחובר באותו רגע?

מבלי לגרוע במאום מהנסיון הרב שצברת בשנה וחצי-שנתיים מאז היית חסר כל הבנה או נסיון בתחום (לטענתך),
נמר כתב:מרטין.

אני רוצה רגע להגיד משהו חשוב.

אני סבור ובטוח שתסכים איתי שבתקופה שהחזקתי מהפיור אקוסטיק וטענתי שאין הבדלים בין כבלים וההבנה שלי , הרפרנס , הנסיון שלי בתחום שאף ל-0 אני פשוט לא ידעתי כלום ... נכון?
...
הזדמן לי לעבוד תקופה של כשנתיים וחצי תחת אדם הנחשב מהמובילים בעולם במחקר בדחיסת אודיו, שמו הוא פרופ' דוד מלאך, הוא עומד בראש המעבדה לעיבוד אותות בטכניון, הוא פרסם עשרות רבות של מאמרים, רשם לא מעט פטנטים, ומתמחה בתחום עשרות שנים.
ולעניינו, אתה יכול להשמיע לו קטע אודיו במגוון קודקים וקצבי נתונים, והוא יוכל לזהות, כל קטע באיזה קודק קודד או נדחס, ובאיזה bit-rate (והוא ממש לא נלחץ כשהוא עושה את זה...)

ולסיום, לא ברור לי איזה קשר יש כאן בין העלות הגבוהה לדבריך של המערכת שלך בבית לבין המומחיות לה אתה טוען בתחום בשלה אתה מסוגל להבחין בהבדלים, אתה אומר שכל מה שאני צריך כדי להיות מומחה בוידאו זה להחליף את מקרן ה-Z3 המצ'וקמק שלי במקרן Lcos 4K אימתני של JVC ב-$100K? נהדר!! אם רק אפשר היה גם לרכוש בצורה דומה תארים אקדמאיים...
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

שלמה.
מקובל ועוד איך. :D

דרמבוי.

אני סיימתי את הדיון איתך עד למועד בו תתחיל להקשיב לציוד ולא לשכתב לי ספרים ונוסחאות , כאשר אמצא לנכון שאתה מסוגל לענות מתוך נסיון ולא מתוך תאוריה אשמח להידיין איתך על נושא שאני מדבר עליו מנסיון. (Y)

עד אז נדבר אני ואתה וניצחק בפורום ללא קשר. (f)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

zeev

לגבי עלות המערכת שלי , עניתי על שאלה זו כאשר ניסו להוכיח לי שאני ציודופיל ולא אודיופיל {לא שזה משנה לי}.
לכן כאשר שאלו כמה עלתה המערכת עניתי , אני כן יכול להגיד לך שמי שיש לו מערכת מצ'וקמקת בבית לא יוכל לצבור איתה נסיון , היסתובביות בחניות אינה נסיון לדעתי , זה רק רפרנס. הנסיון מגיע כאשר אתה משחק עם המערכת שלך בביתך לאורך זמן , זה לא אומר שאם תבחן כבל ב- 200 שקל לעומת אחר ב-20 שקל אני אגיד "וואו איזה נסיון צברת ... אתה הגורו שלי". :wink:

לכן לא ציינתי את מחיר המערכת שלי כרפרנס לנסיון , אך אני אציין את ההדרגה בא הגעתי למערכת הזו כרפרנס מספק לצפירת נסיון.

רוי.
נותן לך מקסימום קרדיט , אני בטוח שבחנת ... ואם לא הרגשת הבדלים בשיכוך רזוננס במנורה לא הדקת את המוצר הנכון. (Y)

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

2 שאלות למרטין ובכלל-

שליחה

MartinHSabag כתב:וואיי ואאיי ואיי , כמה שעות לא הייתי מחובר וייבשתם אותי בעוד כמה שעות לקרוא את הכל..... :D
...
כנ"ל :oops:

והשאלות-
1. האם ניתן להניח שסטטיסטית (ואפילו באופן מובהק מאוד :!: ), רוב רובם של ה"כבלים" שנבחנו בכל עשרות שנות הויכוחים בעולם (והיו מי ששמעו הבדלים איתם או לא שמעו..)- היו "כבלים"- על פי הגדרתך (כפי שציינת בשרשור הזה ולא רק) :?:

2. בהנחה שהתשובה ל 1. היא "כן" (וזו הנחתי)---> אזי לא ניתן, לטעמי, לפתור את ה"ויכוח" בכך שהבעיה מתמקדת בהגדרות, האם לא כן :מבולבל:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

שליחה

zeev כתב: ולסיום, לא ברור לי איזה קשר יש כאן בין העלות הגבוהה לדבריך של המערכת שלך בבית לבין המומחיות לה אתה טוען בתחום בשלה אתה מסוגל להבחין בהבדלים, אתה אומר שכל מה שאני צריך כדי להיות מומחה בוידאו זה להחליף את מקרן ה-Z3 המצ'וקמק שלי במקרן Lcos 4K אימתני של JVC ב-$100K? נהדר!! אם רק אפשר היה גם לרכוש בצורה דומה תארים אקדמאיים...
...
אין קשר ישיר בין מחיר המערכת הכולל לניסיון האזנה לציוד אודיו.
מצד שני, גם אודיופיל מתחיל ישמע ככל הנראה הבדלים רבים יותר בין סוגי ציוד על מערכת יקרה מאשר על מערכת זולה.
כבר נתתי את הדוגמה הזאת בערך 12 עמודים קודם:
כשאני משתמש ב-DVD בתור Source אין הבדלים בין אינטרקונקטים. נקודה, ולא ניתן להחליף כבלי חשמל (אין ל-DVD שקע "קומקום").
לעומת זאת, כשאני משתמש בנגן CDP טוב בתור Source יש הבדלים ברורים בין אינטרקונקטים, וגם בין כבלי חשמל, כולל כאלו מדרגות שונות של אותה חברה.
מאוד יכול להיות שלאנשים בעלי שמיעה מעולה יש סטאפ "פחות יקר", שקשה לשמוע איתו הבדלים בין נגנים, כבלים וכו'.
בכל מקרה האזנה והבחנה בפרטים דורשת הרבה אימון, ולכן גם הניסיון משחק פה תפקיד, אבל התפקיד הראשי שמור ל"שקיפות" הסטאפ.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

בובו , אתה צודק חבר.

אני נניח לא הצלחתי להבחין בין כבל פשוט לבין כבל של חברה ידועה ומכובדת , אבל כאשר שמתי כבל של חברה ידועה ומכובדת אחרת כן שמעתי הבדל.

שלמה.

אני רק רוצה לדעת מה יהיה טווח המחיר בין הכבל הזול ליקר , שלא תביא לי כבל שעולה פי 10 מכבל של 12 שקל בטעות. 8)

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652

שליחה

נמר כתב:zeev

לגבי עלות המערכת שלי , עניתי על שאלה זו כאשר ניסו להוכיח לי שאני ציודופיל ולא אודיופיל {לא שזה משנה לי}.
לכן כאשר שאלו כמה עלתה המערכת עניתי , אני כן יכול להגיד לך שמי שיש לו מערכת מצ'וקמקת בבית לא יוכל לצבור איתה נסיון , היסתובביות בחניות אינה נסיון לדעתי , זה רק רפרנס. הנסיון מגיע כאשר אתה משחק עם המערכת שלך בביתך לאורך זמן , זה לא אומר שאם תבחן כבל ב- 200 שקל לעומת אחר ב-20 שקל אני אגיד "וואו איזה נסיון צברת ... אתה הגורו שלי". :wink:

לכן לא ציינתי את מחיר המערכת שלי כרפרנס לנסיון , אך אני אציין את ההדרגה בא הגעתי למערכת הזו כרפרנס מספק לצפירת נסיון.
...
נמר,
נושא עלות הציוד היה רק הערה שולית בסוף ההודעה שלי, לא התייחסת כלל לטענה העיקרית שלי באותה הודעה...

לא ברור לי למה אתה חוזר שוב ושוב לנושא העלות.

אני לא מדבר על איזה ציוד בחנתי בתחום הוידאו (כאנלוגיה לכבל של 20 לעומת 200 שהזכרת) אלא על הציוד שיש לי או לכל אדם בבית, שעלותו נגזרת בסופו של דבר מאיזה חלק מהתקציב שלו הוא מעוניין להשקיע בביתו.

אין בין זה ובין מידת "מומחיותו" של אותו אדם בדספלינה המדוברת דבר וחצי דבר. אני מבין שאתה מעוניין להגן על הרמה הנתפסת של הציוד שלך, מאחר והשקעת בו לא מעט כסף, אך נראה לי שאתה גם מעוניין להגן עליו שכן מבחינתך, בעלות על ציוד יקר משווה נופך של "מומחיות" בבחינת "בעל המאה" בניגוד למריטוקרטיה בה ה"מומחיות" תמדד אך ורק על פי, פשוט, המומחיות.

ברור שקל הרבה יותר להשקיע אי-אילו עשרות או מאות אלפי שקלים בציוד מאשר שנים ארוכות של לימוד מתודי אמיתי, אם זה מקנה לך (לדעתך) את אותה רמת ידע/מומחיות/וסמכות בתחום.

האם לדעתך אנשים הנתפסים בקהילה כמומחים בתחומם, הם בהכרח בעלי ציוד יקר במיוחד באותו תחום וזו הסיבה שהם נחשבים מומחים?

האם אתה חושב שאותו אדם שהזכרתי בהודעה הקודמת שלי השקיע בחייו סכום שאפילו קרוב לסכומים שאתה השקעת בכמה שנים ספורות בציוד אודיו? ועם כל הכבוד, להשוות את מה שהוא יודע על אודיו לידע שלך זה כמו להשוות את הידע של האדם הקדמון בחשמל לזה של ניקולא טסלה, זה מעבר למגוחך.

האם לעופר לאור יש בהכרח פלאזמת FHD בגודל 60", וזה מה שגורם לאנשים בפורום כאן לקבל אותו כמומחה בתחום? מסופקני.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נמר

למה לא ? - מה זה משנה טווח המחירים ??

הרי מהות הבדיקה היא ההבדל שניתן לשמוע אותו בין כבל X לכבל Y , הלא כן ??

שלמה

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029

שומעים הבדל או לא, כל אחד שיחליט בעצמו.

שליחה

אבל על כמה דברים לא צריך להיות ויכוח:

1) הבדלים בין כבלים אינם נוגדים שום חוק פיזיקלי..

2) מעבר לזה, הבאתי הוכחה מספרית ברורה כיצד שני כבלי רמקולים יוצרים הבדל של 17.7 (267 מול 15.4) ב - DAMPING FACTOR של מערכת. יותר ברור מזה קשה לי להאמין שיכול להיות.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

נמר,

שוב אתה חוזר לטענות לגופו של אדם ולניסיונו.
זה לא רלוונטי לדיון בכלל. הדיון הוא לא "האם מישהו בעל מינימום ניסיון של X שנים ומערכת בעלת עלות של מינימום Y ש"ח יכול להביע דיעה", אלא האם יכולים להיות הבדלים בין כבלים, בהנחה ששני הצדדים מדברים על אותו "כבל".

zy,

אני לא מנסה לפתור את הדיון בשום צורה והתובנה הזו שבכלל אנחנו מדברים על דברים שונים, לקחה לי לא מעט שנים ודיונים.
רק אז נפל לי האסימון שכשמישהו קונה למשל כבל טראנספרנט אופוס MM ב-50K$ הוא באמת שומע הבדל והוא בטוח גם שזה שווה לו כל אגורה. לכבל הזה יש פילטר פסיבי בסיסי בתוך קופסא באמצע הכבל שהם קוראים לו "THE NETWORK".
אין לי כל בעיה עם זה, להיפך אני מפרגן.
רק שאני לא מסכים לקרוא למוצר הזה "כבל", זה מצד אחד, ומצד שני, אני לא מקבל שעל סמך ההתנסות הזו, יש "אקסיומה" ש"יש הבדלים בין כבלים", כי שוב, אנחנו מדברים על שני דברים שונים.

כבר הסכמנו, אני ונמר, שבין מה שהוא קורא "כבל" יכולים להיות הבדלים שמיעים (ומן הסתם מדידים) ושבין כבלים בעלי ערך פרזיטי של קיבול השראות והתנגדות מדידים מתחת לערך מסויים לא יהיו הבדלים.

אני זוכר אפילו משפט שהוא או אייל אמרו:

"אם תכננו את הכבלים שלא יהיו הבדלים, אז בטח שלא יהיו הבדלים"

כלומר, אנחנו מסכימים בהכל וראה הודעתו של איל פור בנושא, שאני מסכים איתה לגמרי.
בתרגום שלי , של המשפט הראשון שלו:

"אין שום הבדל שמיע שלא ניתן להסביר ע"י חוקי הפיזיקה או שלא ניתן למדוד".
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

MartinHSabag כתב:נמר,

שוב אתה חוזר לטענות לגופו של אדם ולניסיונו.
זה לא רלוונטי לדיון בכלל. הדיון הוא לא "האם מישהו בעל מינימום ניסיון של X שנים ומערכת בעלת עלות של מינימום Y ש"ח יכול להביע דיעה", אלא האם יכולים להיות הבדלים בין כבלים, בהנחה ששני הצדדים מדברים על אותו "כבל".
...
זה הכי רלוונטי בעולם , אין יותר רלוונטי מזה מבלי קשר להגדרה משותפת מהו כבל.

אני מקווה שבראיון עבודה אתה לא מאמין שאם אתה אומר למראיין תשמע קראתי עכשיו את הספר "משפט פרמה" אז תקבל אותי לעבודה בתור מדען גרעין .
והוא שוכר אותך לעבודה וממנה אותך לראש צוות פיתוח מחלקת הקוונטים במכון וויצמן .

ולפרקטיקה

כבל = מוליך שבצידו האחד מחבר X ובצידו האחר מחבר Y ו\או X ללא תוספות של רכבים קיבוליים
מרטין הדוגמא של טראנספרנט העלתה עובש יותר מגבינת קממברו\או קולא'ז.
זה הכבל היחיד לפחות שידוע לי שמשתמש ממש ברכיב קיבולי .
אבל אני שמעתי עשרות כבלים שלא משתמשים בטכנולוגיה זו ומשתמשים למשל בקרבון , פחם , נחושת , כסף , זהב .
כבלים שעברו תהלכים כיימים כאלו ואחרים שכן עושים הבדל
אז מה תגיד לי שאנחנו לא מגדירים כבל אותו דבר.

אני מקווה שזה יענה לך מהי הגדרתי לכבל .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שאלה לכל המבינים בזה-

שליחה

אילפור כתב:
" לכבל פשוט באורך 10 רגל וקוטר 24 גאוג' יש התנגדות של כ - 0.51 אום. לכבל דגם ****** (של אותה חברה) באורך 10 רגל יש התנגדות של 0.01 אום".
...
האם הנתון המסומן בכחול מעלה אכן מייצג כבל נחושת סטנדרטי :?: (כזה שניתן לרכוש בחנות הקרובה לביתנו),,, אני מכיר נתון קצת שונה מכאן-
http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm

באם אכן יש כאלו הבדלים (ואפילו מדידים...), בין כבלים שונים ומשונים, אז על מה מתווכחים :מבולבל:

אני עדיין מניח שהמצב לא כזה קיצוני, אם בכלל (אשמח להתייחסות לשאלותי בהקשר לכך בעמ' או 2 אחורה).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

מה הקשר לניסיון ולאם יש הבדלים??????

אם אתה רוצה לפתוח דיון ל"מי יכול לכתוב בפורום ולהביע דיעה" אז סבבה, אבל זה נושא אחר.
השאלה היא האם יש הבלים ומהו כבל?

עזוב את השמות והניסיון. זה לא רלוונטי לשאלה האבסולוטית הזו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מרטין-
ראיתי עכשיו את התייחסותך לשאלתי ולא קיבלתי מענה למה שכיוונתי, אחדד שוב:

האם, מניסינך/ להערכתך המיקצועית... לא ימדדו רוב רובם של הכבלים (אותם כבלים שאותם אודיופילים משתמשים בהם) באופן זהה (כלומר שיתאימו להגדרתך- כ "כבל") :?:

אין ספק שיש חריגים כמו הדוגמא שציינת.......אני עדיין מניח שהרוב הם זהים. (באם הנחתי שגוייה מהיסוד וכל כבל מביא עימו סט נתונים שונה במהותו,,,אזי הכל ברור)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

zeev כתב:
נמר כתב:zeev

...
נמר,
נושא עלות הציוד היה רק הערה שולית בסוף ההודעה שלי, לא התייחסת כלל לטענה העיקרית שלי באותה הודעה...

לא ברור לי למה אתה חוזר שוב ושוב לנושא העלות.

אני לא מדבר על איזה ציוד בחנתי בתחום הוידאו (כאנלוגיה לכבל של 20 לעומת 200 שהזכרת) אלא על הציוד שיש לי או לכל אדם בבית, שעלותו נגזרת בסופו של דבר מאיזה חלק מהתקציב שלו הוא מעוניין להשקיע בביתו.

אין בין זה ובין מידת "מומחיותו" של אותו אדם בדספלינה המדוברת דבר וחצי דבר. אני מבין שאתה מעוניין להגן על הרמה הנתפסת של הציוד שלך, מאחר והשקעת בו לא מעט כסף, אך נראה לי שאתה גם מעוניין להגן עליו שכן מבחינתך, בעלות על ציוד יקר משווה נופך של "מומחיות" בבחינת "בעל המאה" בניגוד למריטוקרטיה בה ה"מומחיות" תמדד אך ורק על פי, פשוט, המומחיות.

ברור שקל הרבה יותר להשקיע אי-אילו עשרות או מאות אלפי שקלים בציוד מאשר שנים ארוכות של לימוד מתודי אמיתי, אם זה מקנה לך (לדעתך) את אותה רמת ידע/מומחיות/וסמכות בתחום.

האם לדעתך אנשים הנתפסים בקהילה כמומחים בתחומם, הם בהכרח בעלי ציוד יקר במיוחד באותו תחום וזו הסיבה שהם נחשבים מומחים?

האם אתה חושב שאותו אדם שהזכרתי בהודעה הקודמת שלי השקיע בחייו סכום שאפילו קרוב לסכומים שאתה השקעת בכמה שנים ספורות בציוד אודיו? ועם כל הכבוד, להשוות את מה שהוא יודע על אודיו לידע שלך זה כמו להשוות את הידע של האדם הקדמון בחשמל לזה של ניקולא טסלה, זה מעבר למגוחך.

האם לעופר לאור יש בהכרח פלאזמת FHD בגודל 60", וזה מה שגורם לאנשים בפורום כאן לקבל אותו כמומחה בתחום? מסופקני.
...
זיו.

תקרא שוב את הציטוט שלי.

אני אפילו אבהיר.
יש לי חבר עם פיאט אונו , הוא מת על ג'יפים אבל אין לו ג'יפ , ננחי שאני אשפר בולמים בג'יפ שלי , אם החבר יקח סיבוב על הג'יפ שלי פעם אחת , הוא מחר ילך להיתמודד בפריז דקר?

שוב . אל עלות המערכת שלי ציינתי בכלל בגלל משהו אחר , אל תדאג ... אני ממש לא משקיע בשביל שיגידו לי יופי , אני משקיע כי אני נהנה ממה שאני שומע ואני תמיד רוצה לשמוע טוב יותר.

לגבי עופר , אם לא היה לו ציוד שונה מידי פעם בבית ואם הוא לא היה חי איתו לפחות X זמן כל פעם אני משער שהוא לא היה מומחה כמו שהוא.
ואני אוסיף , אם נלך לפי האד'נדה של דרמבוי ... עופר לא צריך לבחון את המוצר על חי , הוא צריך לקרוא את הספרות הטכנית שלו ואז לעשות כתבה , אם יש סיפרות שמראה את הכל , למה להיתאמץ ולסחוב.

עד עכשיו טוב?

נמשיך.
ההבדל בין אודיו ווידאו הוא שמיים וארץ , דבר והיפוכו , קור וחום.
וידאו - נושא שהוודו הוא ממנו והלאה , רוב הוידאופילים אינם מסכימים על כלום ומסכימים על כל מה שלא נוגד את חוקי הפיסיקה , אני קורא לא מעט פעמים את פורום האודיו שלנו.

נחזור לנושא.

מי שלא היתנסה באודיו וכל מה שמעניין אותו זה מה כתוב בהוראות אינו מסוגל להיתדיין איתי , ולא בגלל שאני סנוב , אלה בגלל שאין לאותו אדם מה לחדש לי , אני מכיר את כל הטענות הפיסיקליות , מטמטיקאיות , פלצניסטניות ... הייתי שם חבר , שמעתי ולקחתי איתי את מה שהיה ניראה לי הדיוני. אני כן מתדיין עם אדם שניסה , בחן , אבל אדם נאור שיודע שהמדע אינו יודע לפענח הכל , אפילו לא את הרוב.

אם המדע כל כך מתוחכם אז איך הוא לא פותר מחלות קשות|? מהו נס רפואי? האם כל דבר המדע מוכיח?

מהם אותם סלעים נדירים שמצאו באיזה חור וטוענים שהם אינם של חייזרים או שכן? הרי כולם מדענים ובהם יש חילוקי דיעות.
עשו כמובן מה שנוח לכם , אבל אל תתרצו את חוסר היכולת שלכם להשלים עם זה שהציוד שלכם אינו מספיק איכותי , שקוף , מתוחזק או חס ושלום ראש סגור.

אל תקחו אישית כלום. (f)

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”