"המסעונים" שלי לשדרוג הסראונד: התחדשתי #1, התחדשתי #2, והתחדשתי שוב.. #3 !!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #241 

avihuli כתב:
...
...
...
·מעולה! תודה רבה אבי
תוכל לציין מהיכן ניתן לרכוש ומה העלות? (פלוס מינוס)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #242 

gal-cohen כתב:
...
...
·מעולה! תודה רבה אבי
תוכל לציין מהיכן ניתן לרכוש ומה העלות? (פלוס מינוס)
...
קניתי בפיוצ'ר.

אגב ברירת המחדל האולטימטיבית שמתאימה לסטאפ שלי של ה-svs ultra surround הוצעה לי על ידם אפילו לבדיקה קטנה לכמה ימים בבית. אבל המידול של הקרטון לא עבר את האישה למרות שאחרי שהקרטון נשאר שם כמה שעות, אפשר להתרגל לגודל.
זה בהחלט נותן נוכחות מרשימה ואפקט של WOW שאי אפשר להתעלם ממנו בחלל.
אולי בבית הבא...

לכן "התפשרתי" על ה-M&K כאילוץ מושכל כאלטרנטיבה.

כאמור, מחיר בחו"ל 999 דולר. כנ"ל גם באמזון (אין שילוח ישיר אלא רק צד ג' ולפני מיסים ותוספות).
יצא לי טיפונת פחות מ-4 אלף, ככה שנראה לי בהחלט הוגן אז נתתי OK לרכישה.
עכשיו רק מחכים שיגיע ואז כמובן אתן רשמים / תמונות וכו'.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #243 

מחיר מצויין.
....

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #244 

avihuli כתב:
...
...
עכשיו רק מחכים שיגיע ואז כמובן אתן רשמים / תמונות וכו'.
...
ייקח חודש אמרת ?
על מה נתווכח פה עד אז ? 8)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #245 

mulder כתב:
...
...
ייקח חודש אמרת ?
על מה נתווכח פה עד אז ? 8)
...
חסר על מה, חחח... :lol:

יש פה את זו שכועסת על ההמלצות שקיבלה להמיר קסטות אודיו לקובץ דיגיטלי ושילמה על זה 50 שקל.
אפשר לדון על זה שלא הייתי צריך לוותר וליישר קו עם ה- SVS Ultra Surround.
אפשר לדון בנתונים הקשים להנעה של ה-M&K ובכך שהרסיבר שלי לא יצליח להזיז אותם (גם לזה יש פתרון עם מגבר בסטנד ביי).

אפשר להתחיל לחשוב על המסע הבא שלי לשדרוג:
חשבתי בכיוון של אולי שדרוג הרסיבר ל-2080/3080 לתפוס דיל טוב לפני שיושקו הדגמים החדשים. מישהו מעוניין ב-2050 שמור כמו חדש ?

אולי לשקול אפילו קפיצה ללינגדורף / טרינוב ?

יש גם מחשבות על שינוי המזנון לארונית מינימאלית שתחזיק רק פרוססור + הגברה נפרדת (נגיד ביי ביי לנגן BD).
זוג מדפיים על סטנדים חתיכים ותוספת של עוד SB3000 או אם כבר מתפנה המקום אז זוג SB4000.

קיצור, תפוס נושא... (f)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7045
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #246 

@avihuli
·
הרמקולים מדהימים

האצבעות מגרדות לשדרג גם

אני עדיין על הגדר כי אני גם שוקל את KEF TDM34DS שקיימים ביד 2

ותכלס ממש לא חייב לבצע שדרוג

אוףףףףף

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #247 

@molvy
משה, על זה אני יכול להגיד לך אחרי כל המסעות שלי: when you want to shoot, shoot don't talk
לא משנה מה תבחר: חדש או יד2, לך על זה.
גם אם לא חייבים.
והכי חשוב - רק בריאות.

את האוףףףףף, תחליף בייייששששששש !! :P
.

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #248 

@avihuli
·
תתחדש ותהנה !

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #249 

אבי היקר, למרות שדיברנו בפרטי..
ברכות (f)
תתחדש ותהנה המון!
אין כמו להתחדש ולשדרג את הסטאפ (Y)

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #250 

@avihuli

תודה אבי היקר
מאוד אהבתי את ה QS4 של קלוד, גם המפרט, גם המראה שניתן לקסטם ברמות מטורפות, וגם המחיר סביב ה 3500.
יצא לך להתלבט ביניהם בכלל?
גם אם אני שם את המפרט בצד, רק על המראה שלהם הייתי משלם את הכסף, ממש אהבתי.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #251 

@mulder
קודקוד ערן, שומע עבור ?
האם ראית את הציטטה הנ"ל של רן:
בסופו של יום, צימצמתי את הבחירה ל- Wisdom ו- M&K ולאחר ניתוח קפדני של הפיזור אותו אני מבקש לקבל והטונאליות שאני רוצה להשיג, בחרתי ב- מוצר מסוים של M&K.
...
הנה עוד נושא לדבר עליו. מה דעתך שנדון על הנ"ל ? מקווה שלא נפתח פה חזית מיותרת.
אבל איך אומרים: האקסל סופג הכל.
אני אעלה מול רן בנושא, רות.

@RanMoyal
קודקוד רן, כאן א'.
דרכך לנקודה בבקשה. התואיל לפרט מהו המוצר המסוים שנבחר ? עבור.

אגב לגבי הפרחים, האם זה מעיד שמעבר לפרפקציוניזם המוחלט שבך - יש גם מן הקמצוץ הרומנטי ?!
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #252 

gal-cohen כתב:@avihuli

תודה אבי היקר
מאוד אהבתי את ה QS4 של קלוד, גם המפרט, גם המראה שניתן לקסטם ברמות מטורפות, וגם המחיר סביב ה 3500.
יצא לך להתלבט ביניהם בכלל?
גם אם אני שם את המפרט בצד, רק על המראה שלהם הייתי משלם את הכסף, ממש אהבתי.
...
כן, אכן הם היו מועמדים אפשריים כחלק מהמותגים שבחנתי.
אני סומך לחלוטין על האוזן של קלוד (ושל אישתו מהמטבח) וגם על התגובות שקיימות ברשת, כך שמדובר במוצר "ראוי לחלוטין".

מבחינת המפרט שלו הוא די זהה בתחום התחתון שאליו הרמקול יורד, רק שהאקסיום יהיו כנראה קלים יותר להנעה.

הם נשללו בצד שלי כיוון שהאקסיום עמוק ורחב יותר מול ה-M&K, אבל נמוך יותר בגובה. היה יכול להיות אופציה רלוונטית בהחלט אם היה לגובה ולא לרוחב. ממה "שלמדתי" רוב הביפולאריים הינם יותר רחבים ולא גבוהים.
אפשריות הגימור שלו בהחלט רבות כך שניתן להתאים לכל עיצוב קיים בחלל.
פחות התחברתי לריבוי ולמאסיביות (עובי) של הגרילים, אבל עניין של טעם אישי.

קסמה לי מאוד החשיבה בעיצוב המינימאליסטי והאלגנטי של ה-M&K יחד עם היוקרתיות כמובן שיש במותג.
אם הייתי מוכן להוציא בכיף שישייה על ה-SVS Ultra Surround, אז אמרתי נתפנק ונפנק את עצמי במשהו אחר שהוא שונה (ואולי אפילו) מעל לסטנדרנט/מיינסטרים.

מביא פה ציטוט מהאתר שלהם (שיווקי כמובן), אבל בהחלט מכל מה שקראתי ובדקתי יש פה כנראה משהו אחר:

Miller & Kreisel professional monitors have become the reference standard in the finest music and film studios throughout the world. Hundreds of facilities, including Sony Pictures, Twentieth Century Fox, Skywalker Sound, Warner Bros., Dolby Laboratories, DTS, as well as leading sound designers, mixers and composers, all rely on the smooth, accurate sound of Miller & Kreisel.
...
ספציפית לגבייך, בהחלט האקסיום יכול להיות אופציה מעניינת שכן אצלך יציאת הכבלים מאוד קרובים לתקרה אם אני זוכר נכון וקלוד ציין שזו גם ההמלצה להתקנה שלהם.

האם לאחל לך להתחדש ? :)
.

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #253 

אבי היקר תתחדש ותהנה כמה שיותר חג שבועות שמח

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #254 

avihuli כתב:

...
...

@RanMoyal
קודקוד רן, כאן א'.
דרכך לנקודה בבקשה. התואיל לפרט מהו המוצר המסוים שנבחר ? עבור.

אגב לגבי הפרחים, האם זה מעיד שמעבר לפרפקציוניזם המוחלט שבך - יש גם מן הקמצוץ הרומנטי ?!
...
היו 4 דברים שהנחו אותי:

* פיזור מאוד מסוים שרציתי לקבל
* יכולת מסוימת של דרייברים למלא חלל
* טונאליות
* להשאר בתצורה של IN WALL

לאחר הרבה התעמקות (לשם שינוי..), הקשבה ובדיקה של מספר חברות מאוד מעניינות, צימצמתי את הבחירה ל-3 רמקולים שונים, 2 של Miller & Krisler ורמקול אחד של Wisdom Audio.

לבסוף, הקשבתי לרמקול של M&K שכיוונתי אליו, בתצורה של סטריאו, אצלי בבית ולאחר הבנה של היכולות שלו, החלטתי לרכוש 4 יחידות..

IW150. תיבה אקוסטית מאלומיניום. 8.5 ק"ג. מחיר ריטייל בחו"ל $4,000 לזוג.

רן

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #255 

תתחדש רן, נראה פגז.. !!

נתקלתי אתמול בלילה בסרטון הזה ביוטיוב משנת 2013 (במסגרת החיפושים שלי על עוד קצת מידע על הזוג שקניתי) שבו מוצגת כל סדרת ה-150 (ישנה, לא זו העדכנית שבה הטוויטרים הן 3 יחידות נפרדות).

לינק לוידאו

וגם בסרטון של טכנודד שבו גם הוא מדבר על הנושא של הטוויטרים (בתצורה של במה קדמית) שבה יש 9 טוויטרים מקדימה שמעבירים בצורה ריאליסטית לחלוטין את הפסקול (סרטון עדכני מ-2019 שבו יחידת 3 הטוויטרים הינה אחת משותפת).

לינק לוידאו

וגם בסרטון של טכנודד שבו גם הוא מדבר על הנושא של הטוויטרים (בתצורה של במה קדמית) שבה יש 9 טוויטרים מקדימה שמעבירים בצורה ריאליסטית לחלוטין את הפסקול (סרטון עדכני מ-2019 שבו יחידת 3 הטוויטרים הינה אחת משותפת).

https://www.youtube.com/watch?v=8e0xZeUpHrA">לינק לוידאו

https://mksound.com/products/iw-series/ic95/
לא יודע מה אתה יכול לעשות איתו... :lol:
#יודעשדיברנועלזהכבראבללאיכולתילהתאפק

[img2=1024x768]https://mksound.com/wp-content/uploads/2019/04/IC95-c.jpg[/img2]
[img2=1024x768]https://mksound.com/wp-content/uploads/2019/04/IC95-a.jpg[/img2]
.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #256 

הסרטון שצירפת אבי הוא אכן סרטון ישן, של MK1, הם כרגע ב- MK3.

במקרה הייתה לי האפשרות לשמוע אצלי גם את MK2 וגם את MK3. שתי הגרסאות נראות על פניו אותו הדבר, אבל חדי העין יכולים לראות שמדובר בדרייברים מחומרים שונים לגמרי.

החברה משתמשת בדרייברים של Scan Speak מדנמרק ולטענתם, הגירסה השלישית, משתמשת בטוויטרים שהם almost identical לווילסון סאשה 2 (אשר גם משתמשים ב scan speak ) ולכן היה לי מאוד חשוב לשמוע אותם בתצורה של סטריאו ולבחון את הטענה היומרנית הזאת.

למען האמת זזתי בחוסר נוחות בספה, במהלך הסשן הזה, לאור יכולות של רמקול שעולה עשירית מהווילסונים, למלא בקלילות חלל כל כך גדול, עם כזו טונאליות. גורם לך לחשוב (לא יותר מדיי....אבל עדיין...) .

רן

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #257 

RanMoyal כתב:הסרטון שצירפת אבי הוא אכן סרטון ישן, של MK1, הם כרגע ב- MK3.

במקרה הייתה לי האפשרות לשמוע אצלי גם את MK2 וגם את MK3. שתי הגרסאות נראות על פניו אותו הדבר, אבל חדי העין יכולים לראות שמדובר בדרייברים מחומרים שונים לגמרי.

החברה משתמשת בדרייברים של Scan Speak מדנמרק ולטענתם, הגירסה השלישית, משתמשת בטוויטרים שהם almost identical לווילסון סאשה 2 (אשר גם משתמשים ב scan speak ) ולכן היה לי מאוד חשוב לשמוע אותם בתצורה של סטריאו ולבחון את הטענה היומרנית הזאת.

למען האמת זזתי בחוסר נוחות בספה, במהלך הסשן הזה, לאור יכולות של רמקול שעולה עשירית מהווילסונים, למלא בקלילות חלל כל כך גדול, עם כזו טונאליות. גורם לך לחשוב (לא יותר מדיי....אבל עדיין...) .

רן
...
אני מכיר את התחושה של הגירוד הזה. ימים יגידו אם זה יעבור לך 8)

תתחדש על ה IW , נראים מעולה. (Y)

בדקת אותם כשהם כבר בנויים בתוך הקיר (אם היה אפשרי אצלך) ? אני מבין שהבעיה של IW שהם עלולים להשמע שונה כשהם בנויים בתוך קיר, היות והוא הופך להיות "התיבה" שלהם .

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #258 

אי אפשר לבדוק אותם בתוך הקיר, כי זה מצריך חציבה. מדובר בקיר בלוקים

החברה טוענת, כי לאור העובדה שיש לרמקול תיבה אקוסטית (מאלומיניום ) משלו, ההשמה בתוך הקיר לא באמת תשנה את הסאונד בצורה מהותית.

מעבר לכך, הטסט שבוצע ,היה כמובן מאוד "לרעתו" של הרמקול הנבחן.

היות והוא לא אמור להיות כ- 5 מטר ממני (שם הוא הונח במהלך הטסט) אלא כ- 2.5 מטר בלבד.
הוא לא אמור להתמודד עם חומר מורכב של קטעי סטריאו שהקשבתי להם, אלא חומר מאוד מוגבל של סראונד. ועם זאת, הוא ניגן באופן מאוד מאוד מפתיע.

אז הבדיקה לא הייתה "מושלמת" אבל היא נתנה לי להבין מה היכולות של המוצר הרציני הזה.

רן

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #259 

avihuli כתב:@mulder
קודקוד ערן, שומע עבור ?
האם ראית את הציטטה הנ"ל של רן:

...
...
...
אין צורך בחזית בעניין M&K :) , חברה מעולה אין כאן ספק. שניכם תהנו .

בסופו של דבר כל אחד צריך לבחור מה שמתאים לו ובעיקר מה שהכי נשמע טוב עבורו.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #260 

avihuli כתב:
...
...
ספציפית לגבייך, בהחלט האקסיום יכול להיות אופציה מעניינת שכן אצלך יציאת הכבלים מאוד קרובים לתקרה אם אני זוכר נכון וקלוד ציין שזו גם ההמלצה להתקנה שלהם.

האם לאחל לך להתחדש ? :)
...
·תודה רבה על התשובה המפורטת והמושקעת.
בהחלט מקרב אותי להחלטה.
אני מניח שזה רק עניין של זמן כי די השתכנעתי עקרונית, אני רק צריך לשכנע את עצמי לקנות.. :lol:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”