שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה

DigiSUN

אם אתה לא מסכים שיש רמקולים שמתאימים יותר למוסיקה קלאסית ואחרים לרוק אז כאן אנו ניפרדים כידידים כי ממש חבל על הזמן של שנינו. אתה מוזמן לקפה, בירה ונישנושים.

motico

נו באמת, אז אם ככה אין הבדל בין רכב שטח לרכב רגיל. ואולי אני יותר נהנה לנסוע עם הג'יפ שלי בכביש? סבבה, תבלה אבל עדיין הבן שאתה נוסע ברכב שטח.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551

שליחה

motico כתב:DigiSUN

לא, ממש לא עובדה. יכול להיות שאתה תחליט אחרת.
אני רק אומר שאני כן מסווג את הסאב בהתאם למטרה שלי (מוזיקה או קולנוע ביתי) ולכן לפי תפיסת העולם שלי זה לא ממש מיתוס.

בכלל, תוכן המאמר חשוב לי הרבה יותר מהכותרת שלו. אני נהנה לקרא את המאמרים והביקורות של איתי אפילו שאני לא תמיד מסכים אם כל מה שנאמר.
התוכן מעורר אצלי התלבטויות ישנות.
...
motico כתב:Guy1860
אני חושב שאיתי התכוון במאמר לכך שחלק מהמאזינים יעדיפו סאב בום-בום לקולנוע ביתי, ואחרים יעדיפו בדיוק את אותו סאב בום-בום למוזיקה ולכן קשה להגדיר את הסאב בכך שהוא מתאים לנושא מסויים.
...
מקבל את מה שאתה אומר (Y)
ה"מיתוס" הוא כאילו קיים איזשהו סיווג חד-משמעי כזה, ולא כך הדבר. איתי בעצמו מציין שבסופו של דבר זה נתון להעדפה אישית.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נו, השירשור הזה הוסיף לי אוזניות תחת שם המשתמש שלי, גם משהו!

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510

שליחה

DigiSUN
רמקול טוב, יכול להתמודד עם כל אלה. רמקול פחות טוב יקרטע. אין פה באמת טקסומוניה, לדעתי.
...

אין רמקול אידיאלי. בכל אופן לא בתקציב של רובנו (וסליחה על ההכללה). יש רמקולים שטובים יותר בתחום הבינוניים ולכן מתאימים יותר לשירה אבל ישמעו עלוב במוזיקה אלקטרונית והפוך.
אני בטוח שאתה יודע את זה יותר טוב ממני.
אפילו איתי במבחנים שערך, ציין רמקול מסויים כמקום ראשון באיכות צליל כוללת אבל באותה נשימה הדגיש רמקול אחר שלדעתו מתאים יותר לקולנוע ביתי.

ולמה גם אני מתלבט? כי אני טכנוקרט לא רע ועדיין אני לא יודע איך להמיר חלק מהגדרות המיתוסים למישור המדעי. שם זה יהיה לי יותר קל ולכן יותר נחרץ.
מוטי

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086

שליחה

הבלוג הזה מיצה עצמו לדעת.
:התייאשתי:
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

motico
הכוונה היא פשוטה - במעמד המהנדס שמתכנן רמקול (כלשהו) הוא לא מקטלג אותו ככזה שתוכנן למוסיקה כזו או אחרת, או לקולנוע ביתי.
החלוקה הזו היא סובייקטיבית של הסוקר/צרכן הרבה אחרי שהרמקול משווק, ועל כן הטענה של כותב המאמר הזה מתיישב היטב גם עם הערותיו (והקיטלוג הסובייקטיבי) על סמך האזנה.
אני ממש ממליץ לקחת קורס בשיווק באחת האוניברסיטאות כדי להבין איך השיווק עובד (בכל תחום, לא רק כאן).
אני מגיע מכיוון טכני לחלוטין וקורס כזה (לאחרונה) רק חיזק לי את הגישה.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347

שליחה

כן ברור, פרארי מייעדים את הרכב שלהם למשפחה הממוצעת לטיול שבת ורק כמה משוגעים שקנו את האוטו החליטו שזה אוטו ספורט, קצת צפוף ולא ממש נוח,
והרמקולים של סרווין וגאה תוכננו להיות לינאריים לחלוטין, ורק כמה כבדי שמיעה החליטו שהם לא כל כך מתאימים לווקאל.
קורס 101 באוניברסיטה לא הפך אותך לסטיב גו׳בס או לסטנלי פישר.
הנחרצות פה של אנשים היא הדבר הכי גרוע עבור אנשים צעירים.
קצת ספקנות וסקרנות לא יזיקו להתפתחות.

motico
כתב
כתב

שליחה

ufffnick

לא נראה לי שאיתי מתייחס במאמר להודעות היצרנים. ברור שהיצרן לא תוחם את הרמקול שלו לנושא מסויים. זה לא מופיע בעלון הפרסומת של אף רמקול.
כנ"ל רסיברים. לא ראינו יצרן שמצהיר שהרסיבר שלו טוב לקולנוע ביתי יותר מאשר לסטריאו.

נכון שקיטלוג הרמקול נעשה אחרי שהרמקול משווק, אבל זה לא סותר את זה שיש מאזינים שיעדיפו רמקול X לקולנוע ביתי ורמקול Y למוזיקה. לא חשוב אם מדובר בקדמיים או בסאב.
השאלה הגדולה, שלדעתי היא הבסיס למיתוס: כמה מהמאזינים יגיעו באותה האזנה למסקנה הפוכה?

אם אתה מצטרף אלי כיועץ לעזור לי לבחור תיבת סאב בסכום של כ 3000 שקל. האם לפני הייעוץ יש סיכוי שתשאל אותי מה המטרה העקרית שלי עבור הסאב: האזנה למוזיקה או קולנוע ביתי?
מוטי

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

אבל זה שיצרן בונה מגבר של 5.1 או7.1 והלאה אז הוא כבר מצהיר שהוא יותר לקולנוע ביתי מאשר למוזיקה
Sony 1040
Monitor mass

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

itzo
בפעם האחרונה שבדקתי, סטיב ג'ובס פרץ ללא השכלה. כך שעל בסיס הניפנוף שלך, הוא רחוק מאחוריי.
גם בקורס 101 כדאי להפנים מושגים בסיסיים כמו מה המשמעות של מיצוב ומהם הכללים שמנחים תימחור של מוצר (רמז, אף אחד מהם לא נוגע לבחירת החומרים, עלות הייצור שלו הוצאות לוגיסטיות וכד').
בקיצור, מעט השכלה לא תזיק לאף אחד, לראייה שותפיי לשולחן הלימודים בפיסיקה היו דתיים.
אתה רוצה לבוא ולומר שלהלטיל ספק במשוואות מקסוול זו תפיסה מדעית חדשנית? אחלה לך.
די לי לציין כי אותם חבר'ה דתיים הצליחו להשלים עם כמה עובדות מדעיות עם פוטנציאל גבוהה לערער את אמונתם (שבהן הספק גדול עוד יותר מהדיון על המדע כאן) וזה היה ממקום של ידע.
ואני רוצה להזכיר שמי שבנה ותכנן את הרמקולים הוא מהנדס. בנאדם. על בסיס הידע שנצבר עד כה. על בסיס אותו מדע שמוטל כאן בספק.
זו לא תופעת טבע בלתי מוסברת, זו תיאוריה מאוד מבוססת שבעזרתה הוציאו לווין ממערכת השמש שיוצר בשנות השבעים.
עם הרבה כבוד לאודיופילם - לא מכיר תופעה שלא נחזתה בתחום והתגלתה באופן מפתיע ע"י מישהו עם אוזניים ייחודיות. אשמח לצאת מבורותי בנושא.
טכנולוגית - זה רק רמקול.
עם קצת חדשנות פה ושם אבל אין חדש תחת השמש כבר ה-ר-ב-ה זמן.

motico
ברגע שיצרן מוציא רמקול שאתה יכול לבחור אם לשים אותו עם הפרצוף לריצפה או אם הפנים אליך,
זה אומר שמבחינת היצרן תעשה מה שנשמע לך טוב יותר.
יש יצרנים שלקחו על עצמם וממליצים או קובעים דרך מסויימת להאזנה. אולי מנסיון מסויים אולי מתוך תפיסה של סביבת האזנה אולי מתוך שיקולי עיצוב ומיתוג.
בכל מקרה התצורה שבה תקבע איך לשים את הרמקול היא בעיקר על בסיס הסביבה (והאזנה סובייקטיבית) ולא על בסיס האלמנט שתוכנן לסביבה כזו או אחרת.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

סאב ששם את הדגש על 20-30Hz מתאים יותר לקולנוע ביתי מאשר זה ששם את הדגש על 30-40Hz, מהסיבה שבסרטים נהוג להשתמש בתדרים שנמוכים מ-30Hz לטובת אפקטים, ואילו במוסיקה - לא.
זו לא בחירה סובייקטיבית.

motico
כתב
כתב

שליחה

ufffnick

אני לא אומר שהרמקול תוכנן מלכתחילה לכיוון מסויים. אני אומר שתוצאת התכנון של הרמקול ממקמת אותו לכיוון מסויים שבו הוא יותר דומיננתי.

נראה אם אני מצליח לסכם את הנושא :wink: .
הכותרת במאמר שמתייחסת לנושא סוגי הסאב-וופר אומרת:
סאבוופרים מתחלקים לשניים - אלו שמיועדים למוזיקה, ואלו שמיועדים לקולנוע ביתי > לא נכון
...
והכותרת נכונה כי סאב-וופר באמת לא מתחלק לשתי קבוצות. יש גם קבוצה שלישית שבה הסאב טוב גם למוזיקה וגם לקולנוע ביתי.

נראה לי שהדיון בשרשור פספס את המשפט המקורי והתמקד למעשה במשפט אחר, משהו כמו:
סאב-וופרים שמתאימים לקולנוע ביתי לא בהכרח מתאימים למוזיקה, ולהיפך. במקרה הזה, מבחינתי, התשובה היא > נכון.
מוטי

ibak
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

באמת הכל נכון. באופן כללי בכל תחום לא כדאי להאמין כי אנשי מכירות לא יתנו מידע נכון, אלה את המידע שמכניס כסף..
לגבי הממברנה אני יכול להעיד באופן אישי יש לי זוג רצפתיים של WESTRA גרמניים ובהסתכלות ראשונית הממברנה נראת ממש "זולה" מקרטון כמו שאומרים אבל שומעים בהם חלום אני מנסה להסביר את זה להמון אנשים אך לשוא. מסתכלים על האלמנט נראה כאילו זול אבל אחרי ששומעים מבינים.
באמת שהממברנה זה רק עוד נתון.
בכל אופן, המון בעיות מהמיתוסים שכתבת אפשר לתקן באמעות אקולייזר או פרוססור טוב אבל אף אחד לא מוכן להכנס לזה. עדיף להשקיע בזה ולא במגברים ורמקולים מאוד יקרים שבפועל הכל נשמע אותו דבר..

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ibak כתב:באמת הכל נכון. באופן כללי בכל תחום לא כדאי להאמין כי אנשי מכירות לא יתנו מידע נכון, אלה את המידע שמכניס כסף..
לגבי הממברנה אני יכול להעיד באופן אישי יש לי זוג רצפתיים של WESTRA גרמניים ובהסתכלות ראשונית הממברנה נראת ממש "זולה" מקרטון כמו שאומרים אבל שומעים בהם חלום אני מנסה להסביר את זה להמון אנשים אך לשוא. מסתכלים על האלמנט נראה כאילו זול אבל אחרי ששומעים מבינים.
בכל אופן, המון בעיות מהמיתוסים שכתבת אפשר לתקן באמעות אקולייזר או פרוססור טוב אבל אף אחד לא מוכן להכנס לזה. עדיף להשקיע בזה ולא במגברים ורמקולים מאוד יקרים שבפועל הכל נשמע אותו דבר..
...
אני חייב לומר לך שגרמת לי להרגיש ממש רע עם עצמי. אני ממש אדיוט.

סתם הלכתי והשקעתי עשות אלפי שקלים בציוד. במקום זה הייתי צריך לקנות זוג רמקולים WESTRA עם אקולייזר טוב והייתי מאושר.

ממש בא לי לדפוק את הראש בקיר.

ibak
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

Guy1860 כתב:
ibak כתב:באמת הכל נכון. באופן כללי בכל תחום לא כדאי להאמין כי אנשי מכירות לא יתנו מידע נכון, אלה את המידע שמכניס כסף..
...

סתם הלכתי והשקעתי עשות אלפי שקלים בציוד. במקום זה הייתי צריך לקנות זוג רמקולים WESTRA עם אקולייזר טוב והייתי מאושר.

...
אחי זאת לא היתה הכוונה.. כנראה שלא העברתי את הכוונה שלי בצורה נכונה.
מה שהתכוונתי להגיד זה שיש הרבה חארטות ואנשים בודקים רמקולים במראה אני רואה הרבה כאלה. אתה מסכים איתי שהמראה של הרמקולים והחומר שממנו עשוייה הממברנה לא מעיד על כלום?
בלי קשר התכוונתי גם להגיד שאנשים משקיעים באלמנטים לא חיוניים שלא משנים כלום לסאונד לדוגמא כבלים או מחברים או לא יודע מה ויש המון כאלה.

אני בטוח שהשקעת המון בציוד והתוצרת בהתאם. גם אני בדעה שכשאתה בוחר את הציוד בקפידה לפי השמיעה שלך ולפי המקום לא צריך שום דבר יותר מזה.
ודרך אגב, נכון אין מקום לדבר על זה בפורום רב ערוצי אבל אל תזלזל ב-WESTRA.. רמקול ישן משנות השבעים-שמונים (שלי מסוף שנות השבעים דגם ZX9000) עברתי ובדקתי המון רמקולים חדישים אבל מהם הכי נהנתי, הם מתאימים בדיוק לסוג המוסיקה שאני שומע (כלים אקוסטיים נשמעים בהם מעולה)
יכול להיות שאני רגיל לסאונד שלהם.. חבל שלא מייצרים כאלה היום. אני רק צריך להביא מגבר מנורות..
בכל מקרה שיהיה שבוע טוב ואני מצטער שלא ניסחתי כראוי את דבריי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

Guy1860 כתב:
...

...
שמעת אותם או שהשם שלהם לא מסתדר לך טוב עם אודיופילה רצינית ?
זה שהשקעת בציוד זה נחמד אבל עדין לא פוסל את הווסטרה והשימוש באקולייזר. תתפלא אולי שומעים טוב יותר מאצלך . קודם תבדוק ואחרי זה תפסול.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551

שליחה

Guy1860,
ההגחכה הזאת לא משכנעת.
האם אסור לומר שטענה מסוימת היא שגויה (או לפחות מוגזמת) בשל החשש לפגוע באנשים שכבר הוציאו בְגינה כסף?
איזה מין הגיון זה?

האם סאונד טוב הוא מה שאמור להניע את האודיופיל, או שמא מדובר באישור חברתי, באיזשהו צורך להשתייך למועדון ממותג? :oops:

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

istarmini כתב:
Guy1860 כתב:
...

...
שמעת אותם או שהשם שלהם לא מסתדר לך טוב עם אודיופילה רצינית ?
זה שהשקעת בציוד זה נחמד אבל עדין לא פוסל את הווסטרה והשימוש באקולייזר. תתפלא אולי שומעים טוב יותר מאצלך . קודם תבדוק ואחרי זה תפסול.
...
הציניות שלי היתה כלפי הקביעה הנחרצת שלו.

ולגבי אקולייזר, פה אנו חלוקים. אם יש בעיה או מגבלה בציוד או באקוסטיקה נכון יהיה לתקן אותה ולא לעקם את הסאונד על מנת שיתאם אותה.
נערך לאחרונה על ידי Guy1860 ב 29/09/2013 0:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מחיקה

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ibak

אני גדלתי על פייפר וופר אז אתה מנסה לפרוץ לדלת פתוחה.

קצת צרמה לי הנחרצות שלך והמחיקה של כל נושא האודיופיליות בשימוש באוקלייזר שלטעמי פסול.

שבוע טוב וכל טוב.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”