איפה אתם קונים את הסטייקים שלכם?

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
izucker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #241 

הכי חשוב, ארגנטינאי אחד בחברה שיודע את העבודה!
כבר מזמן אף אחד לא שואל מאיפה הבשר... :lol:

(Y)

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #242 

kingikra כתב:Shayosef,

נו ו...?

אתה היחיד שהקשיב לי וקנה בדלישס. תמונות מדהימות אבל לא כתבת האם היה לך טעים או לא?
...
כי הם הכי קרובים אלי...אבל ללא קשר היה דלישס :P

(Y)
שי

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #243 

Shayosef כתב:
kingikra כתב:Shayosef,

נו ו...?

אתה היחיד שהקשיב לי וקנה בדלישס. תמונות מדהימות אבל לא כתבת האם היה לך טעים או לא?
...
כי הם הכי קרובים אלי...אבל ללא קשר היה דלישס :P

(Y)
...
קראת את השירשור? כמה כתבו פה שלא היו קונים אנטריקוט ב 220 ש"ח גם אם היו גרים בחנות ולא רק קרובים אליה.
(Y)

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #244 

היום הייתי בטירה וקניתי בשר גם אצל משק זמיר (בלק אנגוס) וגם אצל
יוסף העירקי
את הבשר נטעם אני מניח לא לפני יום העצמאות אבל מהתרשמות ראשונית
צורת ההתייחסות בקצביה של יוסף העירקי לבשר נראתה הרבה יותר מרשימה מהחנות של משק זמיר (בלק אנגוס)
שנראית חנות נחמדה ולא יותר.
אצל משק זמיר רכשתי
1 ק"ג אנטרקוט ,
1.5 ק"ג פיקניה
1 ק"ג נקניקיות צ'וריסו
1 ק"ג וצלעות כבש
1 ק"ג אסאדו עם עצם
1 ק"ג שישליק פרגיות
סה"כ שילמתי 420 ₪

אצל יוסף העירקי לקחתי גם
1.5 ק"ג גוש אנטרקוט
ובנוסף בסביבות חצי קילו פילה חתוך דק דק בשביל קרפצ'יו
סה"כ לתשלום 180 ש"ח
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #245 

תשמע, כל דבר חוץ מסטייקים אני לא חושב ששווה לקנות ביוקר. לגבי סטייקים, יצא לי לאכול סטייקים שנקנו בטירה (לא יודע איפה). לא ממש נהנתי. מקווה שהחוויה שלך תהיה טובה יותר.

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #246 

izucker כתב:הכי חשוב, ארגנטינאי אחד בחברה שיודע את העבודה!
כבר מזמן אף אחד לא שואל מאיפה הבשר... :lol:

(Y)
...
אז מה היה לנו פה?
Vacio , Entrana .. מה עוד?
נראה טואוב!

בדיוק לא מזמן עשיתי גם
וואלה השירשור הזה כל פעם מעלה לי את התאבון!
בברכה קובי כהן

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #247 

kingikra כתב:תשמע, כל דבר חוץ מסטייקים אני לא חושב ששווה לקנות ביוקר. לגבי סטייקים, יצא לי לאכול סטייקים שנקנו בטירה (לא יודע איפה). לא ממש נהנתי. מקווה שהחוויה שלך תהיה טובה יותר.
...
לדעתי החשיבות הגדולה היא אופן צליית הבשר, גם בשר איכותי ניתן להרוס בצליה לא נכונה
אותו דבר כשאתה טיפש.

shaby
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2093
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #248 

shay1, קשה להרוס בשר טוב.
לכן, טיב הבשר - חשוב ביותר.

ניסיתי לפחות 15 אטליזים שונים (אנטריקוט / סינטה) והיו הבדלים מורגשים מאד.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #249 

לא טענתי שהכול תלוי בטיב הכנת הבשר אבל לדעתי זה הרבה יותר מורכב ממה שזה נראה
אני זוכר במילואים האחרונים הביאו טבח חדש למנהלה ומה שהוא עשה עם המצרכים שהצבא מספק כל הפלגה ליקקה את האצבעות
ואל נשכח שכל החומרים שמסופקים ליחידות בצבא הם אחידים וזה מחזק את הטענה שלי שאין קסם בבשול יש ידע, חוש, או מה שתרצה אבל אתה לא יכול לקחת בשר טוב ככול שיהיה לצלות אותו כאוות נפשך ולא משנה מה הוא יצא טוב זו טעות בסיסית טבח / שף טוב ידע לעשות מטעמים גם מאבנים אחת הסיבות להצלחה של הארגנטינאים זה לא רק באיכות הבשר אלה בידע איך להביא אותו לרמה הטובה ביותר ועדיין לשמור על העסיסיות שלו ואני חייתי בקרבה גדולה לגאוצ'ו קרוב ל 3 שנים שהם נחשבים ליודעי דבר בהכנת בשר
אותו דבר כשאתה טיפש.

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #250 

shay1 כתב:
kingikra כתב:תשמע, כל דבר חוץ מסטייקים אני לא חושב ששווה לקנות ביוקר. לגבי סטייקים, יצא לי לאכול סטייקים שנקנו בטירה (לא יודע איפה). לא ממש נהנתי. מקווה שהחוויה שלך תהיה טובה יותר.
...
לדעתי החשיבות הגדולה היא אופן צליית הבשר, גם בשר איכותי ניתן להרוס בצליה לא נכונה
...

ממש ממש לא נכון
בשנייה אני הורס לך סטייק שקנית 220 שקל לקילו ונותן לך להרגיש שקנית סטייק עין קפוא מהסופר השכונתי של קרית ביאליק

אנשים, שני המרכיבים חשובים. לדעתי לקנות במחירים שאתם מציינים פה זה ממש מוגזם אלא אם כן יש לכם את האפשרות כלכלית לכך.

אני לרוב קונה בטירה אצל העירקי (אחד מהם) ויוצא לי לא רע בכלל. יצא לי גם לקנות באטליז או קצביות נחשבות ויצא טעים מאוד אך לא כלכך value for money.

גילוי נאות: אני ארגנטינאי ולעניות דעתי הסובייקטיבית אני צולה בשר על האש לא רע בכלל.
בברכה קובי כהן

shaby
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #251 

shaby כתב:jaksirak, שים לב שזה שאותו ציטטת טען שהכי חשוב זה לדעת לצלות את הבשר .... אתה גורס אותו הדבר בדיוק.

אני ובני משפחתי הגענו למסקנה שהבשר שעולה לנו 220-170ש"ח לק"ג פשוט הרבה הרבה יותר איכותי וטוב מבשרים זולים יותר אותם ניסינו.
התנסינו ב-2 אטליזים בטירה (משק זמיר = איכותי מאד נמוכה , עראקי שליד הכיכר = איכות סבירה) , ב-6-7 אטליזים בתל אביב , ב-2-3 אטליזים בדרום ובצפון...טווח המחירים לאנטריקוט היה 220-130ש"ח.
הטובים ביותר היו היקרים ביותר: איזו קצבים , בשר נטו , לימוזין , מרינדו.
...
נערך לאחרונה על ידי shaby ב 06/04/2013 14:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

shaby
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #252 

דאבל פוסט

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #253 

shaby כתב:
shaby כתב:jaksirak, שים לב שזה שאותו ציטטת טען שהכי חשוב זה לדעת לצלות את הבשר .... אתה גורס אותו הדבר בדיוק.

אני ובני משפחתי הגענו למסקנה שהבשר שעולה לנו 220-170ש"ח לק"ג פשוט הרבה הרבה יותר איכותי וטוב מבשרים זולים יותר אותם ניסינו.
התנסינו ב-2 אטליזים בטירה (משק זמיר = איכותי מאד נמוכה , עראקי שליד הכיכר = איכות סבירה) , ב-6-7 אטליזים בתל אביב , ב-2-3 אטליזים בדרום ובצפון...טווח המחירים לאנטריקוט היה 220-130ש"ח.
...
...
תבדוק את עצמך העם בכל הפעמים אופן ההכנה היה בדיוק באותה צורה אולי פעם אחת לא השגחת מספיק על הבשר והגחלים היו חמות מידי ושפשוט "הרסת" את הבשר אולי פעם אחת בכלל הכנת את הבשר על מחבת ? אני לא מתיימר להיות גריל מן טוב אבל בהחלט יש לי ניסיון עם לא מעט קצביות. ואתן לך דוגמא .לפני כמה חודשים נכנסתי לידע הבשרים ברמת אביב שנחשב לאטליז מכובד ולא זול
ביקשתי סינטה כדי להכין רוסטביף,להגיד לך שזה יצא בדיוק כמו שציפיתי ממש לא. אומנם זה לא יצא גרוע אבל בהחלט היה מקום לשיפור והבשר עלה הון, לכן החשיבות לאיכות חומר הגלם היא פחותה משמעותית בהשוואה לאופן ההכנה. להיות גריל מן טוב זה ידע נרכש של לא מעט זמן
הדבר היחידי שיכול להשפיע על איכות אופן ההכנה זה העם הבשר מיושן או טרי וכאן ההבדל הוא עצום אבל אני מניח של בזה אנחנו דנים
אותו דבר כשאתה טיפש.

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #254 

shay1 כתב:
shaby כתב:

...
...
תבדוק את עצמך העם בכל הפעמים אופן ההכנה היה בדיוק באותה צורה אולי פעם אחת לא השגחת מספיק על הבשר והגחלים היו חמות מידי ושפשוט "הרסת" את הבשר אולי פעם אחת בכלל הכנת את הבשר על מחבת ? אני לא מתיימר להיות גריל מן טוב אבל בהחלט יש לי ניסיון עם לא מעט קצביות. ואתן לך דוגמא .לפני כמה חודשים נכנסתי לידע הבשרים ברמת אביב שנחשב לאטליז מכובד ולא זול
ביקשתי סינטה כדי להכין רוסטביף,להגיד לך שזה יצא בדיוק כמו שציפיתי ממש לא. אומנם זה לא יצא גרוע אבל בהחלט היה מקום לשיפור והבשר עלה הון, לכן החשיבות לאיכות חומר הגלם היא פחותה משמעותית בהשוואה לאופן ההכנה. להיות גריל מן טוב זה ידע נרכש של לא מעט זמן

הדבר היחידי שיכול להשפיע על איכות אופן ההכנה זה העם הבשר מיושן או טרי וכאן ההבדל הוא עצום אבל אני מניח של בזה אנחנו דנים
...
אנשים, אני חוזר ואומר: שני המרכיבים חשובים: היכן לקנות ואיך לעשות. מה שסתרתי בפוסט שלי למעלה זה ״שאי אפשר להרוס סטייק שעולה 220 שקל״. בטח שאפשר! זו הנקודה. כמו כן לדעתי הסובייקטיבית המשקל באיך לצלות את הבשר היא גבוהה מהקריטריון של היכן לקנות. אל תבואו לי פה עכשיו ותגידו שאמרתי שאפשר לקנות סטייק בסופר ושזה ייצא בדיוק כמו אצל הקצב ב 220 שקל. לא, את זה אני לא אומר. אבל בחיאת 220 שקל לקילו? לא הגזמתם?

בטירה יוצא 80 שקל לקילו וזה הכי best value for money. אם כמובן אתם יודעים לעשות טוב.
אני מחשיב את עצמי לאסאדור טוב. כך אומרים לפחות חברי הקרובים
שבוע טוב
בברכה קובי כהן

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #255 

"לא הגזמתם?"
לא הבנתי את זה. אתה מודע לכך שסטייק ב 220 ש"ח טוב מסטייק ב 80 ש"ח ואתה מודע לכך שיש לא מעט משפחות בארץ (בטח אלו שגרות ליד דלישס) שבשבילם 220 ש"ח זה כמו בשבילך 22 אגורות. אם סטייק בטירה היה עולה 8 אגורות וסטייק בדלישס 22 אגורות, לא היית הולך על הסטייק בדלישס? זה בדיוק השיקול שלהם.
חוץ מזה, אתה קונה סטייקים כל סוף שבוע? אם כן, גם אני לא הייתי קונה בדלישס אבל האדם הממוצע עושה על האש כל כמה חודשים. לקנות איזה 2 קילו ב 440 ש"ח אחת לכמה חודשים זה לא משהו שלא ניתן לעמוד אלא אם כן אתה בא ממשפחה קשת יום. יש פה לאנשים מערכות קולנוע בייתיות בעשרות אלפי שקלים אז 440 ש"ח פעם בכמה חודשים?

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #256 

kingikra כתב:"לא הגזמתם?"
לא הבנתי את זה. אתה מודע לכך שסטייק ב 220 ש"ח טוב מסטייק ב 80 ש"ח ואתה מודע לכך שיש לא מעט משפחות בארץ (בטח אלו שגרות ליד דלישס) שבשבילם 220 ש"ח זה כמו בשבילך 22 אגורות. אם סטייק בטירה היה עולה 8 אגורות וסטייק בדלישס 22 אגורות, לא היית הולך על הסטייק בדלישס? זה בדיוק השיקול שלהם.
חוץ מזה, אתה קונה סטייקים כל סוף שבוע? אם כן, גם אני לא הייתי קונה בדלישס אבל האדם הממוצע עושה על האש כל כמה חודשים. לקנות איזה 2 קילו ב 440 ש"ח אחת לכמה חודשים זה לא משהו שלא ניתן לעמוד אלא אם כן אתה בא ממשפחה קשת יום. יש פה לאנשים מערכות קולנוע בייתיות בעשרות אלפי שקלים אז 440 ש"ח פעם בכמה חודשים?
...
1) כתבתי שאם ישנה אפשרות כלכלית, אז וולקאם. צריכים לקרוא לאט. אין לי מה עוד להוסיף. אני מפרגן.
2) כן, סטייק של 80 שקל יכול להיות יותר טעים מסטייק של 220 שקל אם לא יודעים לצלות כמו שצריך.
3) כן, לפחות פעמיים בחודש, בקיץ אפילו 3-4 פעמים בחודש. ברוך השם אנחנו משפחה של קרניבורים, אני מוקף בחברים והשכנים שבשר זה דרך חיים ככה שגם אם אני לא עושה בעצמי, אני אני בדרך כלל מוזמן.

יצ לי גם לקנות ב 180 שקל לקילו. וכן יצא טעים. מאוד! אבל זה ממש לא מצדיק את ה -100 שקל הנוספים. סוררי.
בברכה קובי כהן

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #257 

שי

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #258 

taoyossi כתב:מגניב.....

רק חבל שמכל השרשור לא מצאתי מקום לאנשים כמוני שחוטאים
ואוכלים רק אוכל כשר......
...
לא קראת את כל השרשור ככול הנראה. :D

אני המלצתי על איטליז מילר בלוד שמוכר בשר איכותי וכשר. (עמוד 10 בערך באמצע העמוד) היה דיון שלם על מה זה כשר ומה זה מוכשר וכל מיני התפלספויות על מה יותר טעים כשר או לא כשר.

בתכלס בשר שם מדהים .... לא זול במיוחד (140 ש"ח לקילו אנטריקוט) אבל בשר מדהים ו........ כשר!!

ofirper
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #259 

יש איטליז קטן בעוספייה בשם הלון - שזה איטליז בערבית
יש לו בשר בין הטובים שאכלתי - מדובר ביישון יבש - קשה למצא דומים
054-6900059

תהנו

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

אזור ניר דוד?

שליחה #260 

שרשור קצת ארוך בשביל לחפש...אז אם למישהו יש המלצה מהירה לבשר איכותי באיזור ניר דוד, אשמח

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”