כבר מזמן אף אחד לא שואל מאיפה הבשר...
איפה אתם קונים את הסטייקים שלכם?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
קראת את השירשור? כמה כתבו פה שלא היו קונים אנטריקוט ב 220 ש"ח גם אם היו גרים בחנות ולא רק קרובים אליה.Shayosef כתב:כי הם הכי קרובים אלי...אבל ללא קשר היה דלישסkingikra כתב:Shayosef,
נו ו...?
אתה היחיד שהקשיב לי וקנה בדלישס. תמונות מדהימות אבל לא כתבת האם היה לך טעים או לא?...
...
היום הייתי בטירה וקניתי בשר גם אצל משק זמיר (בלק אנגוס) וגם אצל
יוסף העירקי
את הבשר נטעם אני מניח לא לפני יום העצמאות אבל מהתרשמות ראשונית
צורת ההתייחסות בקצביה של יוסף העירקי לבשר נראתה הרבה יותר מרשימה מהחנות של משק זמיר (בלק אנגוס)
שנראית חנות נחמדה ולא יותר.
אצל משק זמיר רכשתי
1 ק"ג אנטרקוט ,
1.5 ק"ג פיקניה
1 ק"ג נקניקיות צ'וריסו
1 ק"ג וצלעות כבש
1 ק"ג אסאדו עם עצם
1 ק"ג שישליק פרגיות
סה"כ שילמתי 420 ₪
אצל יוסף העירקי לקחתי גם
1.5 ק"ג גוש אנטרקוט
ובנוסף בסביבות חצי קילו פילה חתוך דק דק בשביל קרפצ'יו
סה"כ לתשלום 180 ש"ח
יוסף העירקי
את הבשר נטעם אני מניח לא לפני יום העצמאות אבל מהתרשמות ראשונית
צורת ההתייחסות בקצביה של יוסף העירקי לבשר נראתה הרבה יותר מרשימה מהחנות של משק זמיר (בלק אנגוס)
שנראית חנות נחמדה ולא יותר.
אצל משק זמיר רכשתי
1 ק"ג אנטרקוט ,
1.5 ק"ג פיקניה
1 ק"ג נקניקיות צ'וריסו
1 ק"ג וצלעות כבש
1 ק"ג אסאדו עם עצם
1 ק"ג שישליק פרגיות
סה"כ שילמתי 420 ₪
אצל יוסף העירקי לקחתי גם
1.5 ק"ג גוש אנטרקוט
ובנוסף בסביבות חצי קילו פילה חתוך דק דק בשביל קרפצ'יו
סה"כ לתשלום 180 ש"ח
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- jaksirak
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
- נתן תודות: 139 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
אז מה היה לנו פה?izucker כתב:הכי חשוב, ארגנטינאי אחד בחברה שיודע את העבודה!
כבר מזמן אף אחד לא שואל מאיפה הבשר...
...
Vacio , Entrana .. מה עוד?
נראה טואוב!
בדיוק לא מזמן עשיתי גם
וואלה השירשור הזה כל פעם מעלה לי את התאבון!
בברכה קובי כהן
לדעתי החשיבות הגדולה היא אופן צליית הבשר, גם בשר איכותי ניתן להרוס בצליה לא נכונהkingikra כתב:תשמע, כל דבר חוץ מסטייקים אני לא חושב ששווה לקנות ביוקר. לגבי סטייקים, יצא לי לאכול סטייקים שנקנו בטירה (לא יודע איפה). לא ממש נהנתי. מקווה שהחוויה שלך תהיה טובה יותר....
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
לא טענתי שהכול תלוי בטיב הכנת הבשר אבל לדעתי זה הרבה יותר מורכב ממה שזה נראה
אני זוכר במילואים האחרונים הביאו טבח חדש למנהלה ומה שהוא עשה עם המצרכים שהצבא מספק כל הפלגה ליקקה את האצבעות
ואל נשכח שכל החומרים שמסופקים ליחידות בצבא הם אחידים וזה מחזק את הטענה שלי שאין קסם בבשול יש ידע, חוש, או מה שתרצה אבל אתה לא יכול לקחת בשר טוב ככול שיהיה לצלות אותו כאוות נפשך ולא משנה מה הוא יצא טוב זו טעות בסיסית טבח / שף טוב ידע לעשות מטעמים גם מאבנים אחת הסיבות להצלחה של הארגנטינאים זה לא רק באיכות הבשר אלה בידע איך להביא אותו לרמה הטובה ביותר ועדיין לשמור על העסיסיות שלו ואני חייתי בקרבה גדולה לגאוצ'ו קרוב ל 3 שנים שהם נחשבים ליודעי דבר בהכנת בשר
אני זוכר במילואים האחרונים הביאו טבח חדש למנהלה ומה שהוא עשה עם המצרכים שהצבא מספק כל הפלגה ליקקה את האצבעות
ואל נשכח שכל החומרים שמסופקים ליחידות בצבא הם אחידים וזה מחזק את הטענה שלי שאין קסם בבשול יש ידע, חוש, או מה שתרצה אבל אתה לא יכול לקחת בשר טוב ככול שיהיה לצלות אותו כאוות נפשך ולא משנה מה הוא יצא טוב זו טעות בסיסית טבח / שף טוב ידע לעשות מטעמים גם מאבנים אחת הסיבות להצלחה של הארגנטינאים זה לא רק באיכות הבשר אלה בידע איך להביא אותו לרמה הטובה ביותר ועדיין לשמור על העסיסיות שלו ואני חייתי בקרבה גדולה לגאוצ'ו קרוב ל 3 שנים שהם נחשבים ליודעי דבר בהכנת בשר
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- jaksirak
- חבר ותיק

shay1 כתב:לדעתי החשיבות הגדולה היא אופן צליית הבשר, גם בשר איכותי ניתן להרוס בצליה לא נכונהkingikra כתב:תשמע, כל דבר חוץ מסטייקים אני לא חושב ששווה לקנות ביוקר. לגבי סטייקים, יצא לי לאכול סטייקים שנקנו בטירה (לא יודע איפה). לא ממש נהנתי. מקווה שהחוויה שלך תהיה טובה יותר.......
ממש ממש לא נכון
בשנייה אני הורס לך סטייק שקנית 220 שקל לקילו ונותן לך להרגיש שקנית סטייק עין קפוא מהסופר השכונתי של קרית ביאליק
אנשים, שני המרכיבים חשובים. לדעתי לקנות במחירים שאתם מציינים פה זה ממש מוגזם אלא אם כן יש לכם את האפשרות כלכלית לכך.
אני לרוב קונה בטירה אצל העירקי (אחד מהם) ויוצא לי לא רע בכלל. יצא לי גם לקנות באטליז או קצביות נחשבות ויצא טעים מאוד אך לא כלכך value for money.
גילוי נאות: אני ארגנטינאי ולעניות דעתי הסובייקטיבית אני צולה בשר על האש לא רע בכלל.
בברכה קובי כהן
- shaby
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2093
- נתן תודות: 292 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
shaby כתב:jaksirak, שים לב שזה שאותו ציטטת טען שהכי חשוב זה לדעת לצלות את הבשר .... אתה גורס אותו הדבר בדיוק.
אני ובני משפחתי הגענו למסקנה שהבשר שעולה לנו 220-170ש"ח לק"ג פשוט הרבה הרבה יותר איכותי וטוב מבשרים זולים יותר אותם ניסינו.
התנסינו ב-2 אטליזים בטירה (משק זמיר = איכותי מאד נמוכה , עראקי שליד הכיכר = איכות סבירה) , ב-6-7 אטליזים בתל אביב , ב-2-3 אטליזים בדרום ובצפון...טווח המחירים לאנטריקוט היה 220-130ש"ח.
הטובים ביותר היו היקרים ביותר: איזו קצבים , בשר נטו , לימוזין , מרינדו....
נערך לאחרונה על ידי shaby ב 06/04/2013 14:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
תבדוק את עצמך העם בכל הפעמים אופן ההכנה היה בדיוק באותה צורה אולי פעם אחת לא השגחת מספיק על הבשר והגחלים היו חמות מידי ושפשוט "הרסת" את הבשר אולי פעם אחת בכלל הכנת את הבשר על מחבת ? אני לא מתיימר להיות גריל מן טוב אבל בהחלט יש לי ניסיון עם לא מעט קצביות. ואתן לך דוגמא .לפני כמה חודשים נכנסתי לידע הבשרים ברמת אביב שנחשב לאטליז מכובד ולא זולshaby כתב:shaby כתב:jaksirak, שים לב שזה שאותו ציטטת טען שהכי חשוב זה לדעת לצלות את הבשר .... אתה גורס אותו הדבר בדיוק.
אני ובני משפחתי הגענו למסקנה שהבשר שעולה לנו 220-170ש"ח לק"ג פשוט הרבה הרבה יותר איכותי וטוב מבשרים זולים יותר אותם ניסינו.
התנסינו ב-2 אטליזים בטירה (משק זמיר = איכותי מאד נמוכה , עראקי שליד הכיכר = איכות סבירה) , ב-6-7 אטליזים בתל אביב , ב-2-3 אטליזים בדרום ובצפון...טווח המחירים לאנטריקוט היה 220-130ש"ח.
הטובים ביותר היו היקרים ביותר: איזו קצבים , בשר נטו , לימוזין , מרינדו.......
ביקשתי סינטה כדי להכין רוסטביף,להגיד לך שזה יצא בדיוק כמו שציפיתי ממש לא. אומנם זה לא יצא גרוע אבל בהחלט היה מקום לשיפור והבשר עלה הון, לכן החשיבות לאיכות חומר הגלם היא פחותה משמעותית בהשוואה לאופן ההכנה. להיות גריל מן טוב זה ידע נרכש של לא מעט זמן
הדבר היחידי שיכול להשפיע על איכות אופן ההכנה זה העם הבשר מיושן או טרי וכאן ההבדל הוא עצום אבל אני מניח של בזה אנחנו דנים
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- jaksirak
- חבר ותיק

אנשים, אני חוזר ואומר: שני המרכיבים חשובים: היכן לקנות ואיך לעשות. מה שסתרתי בפוסט שלי למעלה זה ״שאי אפשר להרוס סטייק שעולה 220 שקל״. בטח שאפשר! זו הנקודה. כמו כן לדעתי הסובייקטיבית המשקל באיך לצלות את הבשר היא גבוהה מהקריטריון של היכן לקנות. אל תבואו לי פה עכשיו ותגידו שאמרתי שאפשר לקנות סטייק בסופר ושזה ייצא בדיוק כמו אצל הקצב ב 220 שקל. לא, את זה אני לא אומר. אבל בחיאת 220 שקל לקילו? לא הגזמתם?shay1 כתב:תבדוק את עצמך העם בכל הפעמים אופן ההכנה היה בדיוק באותה צורה אולי פעם אחת לא השגחת מספיק על הבשר והגחלים היו חמות מידי ושפשוט "הרסת" את הבשר אולי פעם אחת בכלל הכנת את הבשר על מחבת ? אני לא מתיימר להיות גריל מן טוב אבל בהחלט יש לי ניסיון עם לא מעט קצביות. ואתן לך דוגמא .לפני כמה חודשים נכנסתי לידע הבשרים ברמת אביב שנחשב לאטליז מכובד ולא זולshaby כתב:shaby כתב:jaksirak, שים לב שזה שאותו ציטטת טען שהכי חשוב זה לדעת לצלות את הבשר .... אתה גורס אותו הדבר בדיוק.
הטובים ביותר היו היקרים ביותר: איזו קצבים , בשר נטו , לימוזין , מרינדו.......
ביקשתי סינטה כדי להכין רוסטביף,להגיד לך שזה יצא בדיוק כמו שציפיתי ממש לא. אומנם זה לא יצא גרוע אבל בהחלט היה מקום לשיפור והבשר עלה הון, לכן החשיבות לאיכות חומר הגלם היא פחותה משמעותית בהשוואה לאופן ההכנה. להיות גריל מן טוב זה ידע נרכש של לא מעט זמן
הדבר היחידי שיכול להשפיע על איכות אופן ההכנה זה העם הבשר מיושן או טרי וכאן ההבדל הוא עצום אבל אני מניח של בזה אנחנו דנים...
בטירה יוצא 80 שקל לקילו וזה הכי best value for money. אם כמובן אתם יודעים לעשות טוב.
אני מחשיב את עצמי לאסאדור טוב. כך אומרים לפחות חברי הקרובים
שבוע טוב
בברכה קובי כהן
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
"לא הגזמתם?"
לא הבנתי את זה. אתה מודע לכך שסטייק ב 220 ש"ח טוב מסטייק ב 80 ש"ח ואתה מודע לכך שיש לא מעט משפחות בארץ (בטח אלו שגרות ליד דלישס) שבשבילם 220 ש"ח זה כמו בשבילך 22 אגורות. אם סטייק בטירה היה עולה 8 אגורות וסטייק בדלישס 22 אגורות, לא היית הולך על הסטייק בדלישס? זה בדיוק השיקול שלהם.
חוץ מזה, אתה קונה סטייקים כל סוף שבוע? אם כן, גם אני לא הייתי קונה בדלישס אבל האדם הממוצע עושה על האש כל כמה חודשים. לקנות איזה 2 קילו ב 440 ש"ח אחת לכמה חודשים זה לא משהו שלא ניתן לעמוד אלא אם כן אתה בא ממשפחה קשת יום. יש פה לאנשים מערכות קולנוע בייתיות בעשרות אלפי שקלים אז 440 ש"ח פעם בכמה חודשים?
לא הבנתי את זה. אתה מודע לכך שסטייק ב 220 ש"ח טוב מסטייק ב 80 ש"ח ואתה מודע לכך שיש לא מעט משפחות בארץ (בטח אלו שגרות ליד דלישס) שבשבילם 220 ש"ח זה כמו בשבילך 22 אגורות. אם סטייק בטירה היה עולה 8 אגורות וסטייק בדלישס 22 אגורות, לא היית הולך על הסטייק בדלישס? זה בדיוק השיקול שלהם.
חוץ מזה, אתה קונה סטייקים כל סוף שבוע? אם כן, גם אני לא הייתי קונה בדלישס אבל האדם הממוצע עושה על האש כל כמה חודשים. לקנות איזה 2 קילו ב 440 ש"ח אחת לכמה חודשים זה לא משהו שלא ניתן לעמוד אלא אם כן אתה בא ממשפחה קשת יום. יש פה לאנשים מערכות קולנוע בייתיות בעשרות אלפי שקלים אז 440 ש"ח פעם בכמה חודשים?
- jaksirak
- חבר ותיק

1) כתבתי שאם ישנה אפשרות כלכלית, אז וולקאם. צריכים לקרוא לאט. אין לי מה עוד להוסיף. אני מפרגן.kingikra כתב:"לא הגזמתם?"
חוץ מזה, אתה קונה סטייקים כל סוף שבוע? אם כן, גם אני לא הייתי קונה בדלישס אבל האדם הממוצע עושה על האש כל כמה חודשים. לקנות איזה 2 קילו ב 440 ש"ח אחת לכמה חודשים זה לא משהו שלא ניתן לעמוד אלא אם כן אתה בא ממשפחה קשת יום. יש פה לאנשים מערכות קולנוע בייתיות בעשרות אלפי שקלים אז 440 ש"ח פעם בכמה חודשים?...
2) כן, סטייק של 80 שקל יכול להיות יותר טעים מסטייק של 220 שקל אם לא יודעים לצלות כמו שצריך.
3) כן, לפחות פעמיים בחודש, בקיץ אפילו 3-4 פעמים בחודש. ברוך השם אנחנו משפחה של קרניבורים, אני מוקף בחברים והשכנים שבשר זה דרך חיים ככה שגם אם אני לא עושה בעצמי, אני אני בדרך כלל מוזמן.
יצ לי גם לקנות ב 180 שקל לקילו. וכן יצא טעים. מאוד! אבל זה ממש לא מצדיק את ה -100 שקל הנוספים. סוררי.
בברכה קובי כהן
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
לא קראת את כל השרשור ככול הנראה.taoyossi כתב:מגניב.....
רק חבל שמכל השרשור לא מצאתי מקום לאנשים כמוני שחוטאים
ואוכלים רק אוכל כשר.........
אני המלצתי על איטליז מילר בלוד שמוכר בשר איכותי וכשר. (עמוד 10 בערך באמצע העמוד) היה דיון שלם על מה זה כשר ומה זה מוכשר וכל מיני התפלספויות על מה יותר טעים כשר או לא כשר.
בתכלס בשר שם מדהים .... לא זול במיוחד (140 ש"ח לקילו אנטריקוט) אבל בשר מדהים ו........ כשר!!
- jukin
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 757
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אזור ניר דוד?
שרשור קצת ארוך בשביל לחפש...אז אם למישהו יש המלצה מהירה לבשר איכותי באיזור ניר דוד, אשמח