בטסלה זה קשור למינוח המטעה של AUTO PILOT אני מניח. קצת כמו כל הרובוטים שקוראים להם "שוטפים" ואחר כך אנשים מגלים שזה רק מנגב\מורח. בכל השאר לדעתי רוב האנשים בכלל לא מתעניינים במיוחד ב-ACC ובטח שלא בשמירת נתיב וגם אם יש רובם לא משתמשים ולכן כנראה לא שומעים במיוחד על בעיות בתחומים האלה.03/09/2023 19:26oferlaor כתב: זה לא מציק, זה עניין של תיאום ציפיות.
בסקודה ובסוברו זה היה קיים, היה חלק מהשיקול לרכישה ומעולם לא שמעתי תלונות עליהם. הצפיה היתה נמוכה ולכן לא התאכזבתי שזה לא פעל מספיק טוב. בשניהם נאבקתי במנגנון וזה היה על סף הלא שמיש.
הבעיה הגדולה של טסלה היא שהציפיות בשמיים. זה מותג כאילו שזה האוטו נוסע לבד מושלם ושרק מדליקים את הרכב והולכים לישון וקמים כשהוא ביעד. זה לא המצב - ולכן כל שטות הכי קטנה הופכת לביג דיל....
מי שכן חשוב לו ולקח רכב לנסיעת מבחן ובדק ACC ושמירת נתיב כתנאי הכרחי ברור שיתאכזב כשאחר כך יגלה באגים\מגבלות משמעותיות שלא היו ידועים מראש. פסלתי כמה דגמים על שמירת נתיב גרועה דווקא מבחינת ACC כולם היו די שמישים עד כמה שאפשר להתרשם בנסיעת מבחן קצרה.
בטסלה מפריע שבפקק מאיץ מהר, אצלי הפוך שמאיץ לאט מדי ואז נדחפים לי מה שעלול לגרור בלימה יזומה.
אבל הפתרון אצלי הוא לחיצה על דוושת ההאצה שיותר קל ואינטואיטיבי מאשר לבלום ובעצם לנטרל את המערכת ואז נדרש להפעיל שוב או לשנות את המהירות של ה-ACC לכן בטסלה אני מגדיר את הבעיה כיותר מציקה.
לדעתי האישית, בגלל שזה נחשב חלק ממערכות בטיחות שגם נותנים עליהם דירוג, כן היה צריך איזה תביעה ייצוגית או לחייב בריקול ותיקון כי בפועל זה גם קצת הונאה, לדחוף מערכת לצורך שיפור דירוג הבטיחות של הרכב אבל בפועל לא עובדת כמו שצריך או שאולי כן ופשוט הרף מאוד נמוך מבחינת הסטנדרט שהם מחוייבים אליו.