טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2689

שליחה

04/09/2023 9:37  
nir11 כתב:
עברו תחת ידי 6 סקודות בעבר, ויש לי שתיים היום, בשום שלב הן לא ידעו להפעיל שמירת נתיב באפס קמש. אני חושב שאתה טועה או מתבלבל. באיזה דגם מדוייק הייתה לך שמירת נתיב מאפס קמש?
...
לא טועה ולא מתבלבל
קל מאוד לראות את זה גם בלוח שעונים כשזה פועל
זה עבד בקארוק סטייל (שנת 2021)
עכשיו יש לי סופרב (גם 2021) וזה כאמור כבר לא עובד

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479

שליחה

עדכון חדש: 2023.26.9
https://www.notateslaapp.com/software-u ... ease-notes

רוצו לעדכן.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2689

שליחה

04/09/2023 9:37  
nir11 כתב:
עברו תחת ידי 6 סקודות בעבר, ויש לי שתיים היום, בשום שלב הן לא ידעו להפעיל שמירת נתיב באפס קמש. אני חושב שאתה טועה או מתבלבל. באיזה דגם מדוייק הייתה לך שמירת נתיב מאפס קמש?
...
זה נקרא traffic jam assist

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

03/09/2023 15:10  
oferlaor כתב:
זה לוקח כלום ורבע מאמץ לגלול למטה (יש לזה גלגלת יעודית) כדי שזה יהיה נעים יותר. היתרון הוא שה-adaptive הרבה יותר חכם מהמתחרים - הוא מזהה כשמישהו נע מאחוריך וזז קדימה, הוא נמנע מאופנועים, הוא יודע לשמור גם על הנתיב וגם על המהירות, הוא זהיר מאוד. בקיצר, דורש מעט מאוד בתמורה להרבה מאוד. עם רכבים אחרים שניסיתי את זה, זה לא היה אפילו בכיוון של מה שאוטופיילוט נותן. אני חושב שרק מרצדס טובים יותר בקטע הזה עם ה-EQS.

אה, וזה גם משתפר לאורך זמן. גרסאות חדשות משפרות גם את הויזואליציזיה וגם את הקטע של הנהיגה של Autopilot
...
כן ולא. גם מניסיון שלי עם כל החסרונות שלו ה ADAPTIVE של טסלה הוא הטוב ביותר בשוק כרגע בצורה מהותית (יצא לי לנסות של 4 רכבים אחרים, בכולם כיביתי אותו כי היה כמעט לא שימושי) פה אני משתמש בו כל יום קבוע בפקקים לעבודה וחזרה.

לגבי ה"זה לוקח כלום ורבע מאמץ לגלול למטה (יש לזה גלגלת יעודית)" - מודה שלא ניסיתי את זה עדיין אבל זה פתרון מציק כי אני מגיע לפקק למשל אחרי נסיעה בכביש מהיר במהירות תלת ספרתית. לגלול מהמספר הזה למספר של פקק זה לא מעט סיבובים למטה ולא ממש נוח. אמנם שווה את התמורה ובהחלט אנסה את זה, אבל לדעתי יכלו לפתור את זה בדרך יותר אלגנטית.

שוב - בעיניי ה AUTOPILOT הוא פיטצ'ר משנה חיים. חוסך לי כחצי שעה ביום של זחילה עצמאית בפקקים. מגיע הבייתה הרבה יותר רגוע והרבה פחות לחוץ ועייף. בנוסף זה עובד יופי גם בכביש ראשי מהיר אז בערך 70% מהנסיעה הרכב מבצע לבד. סופר שימושי בשבילי כאחד ששונא לנהוג בארץ.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

04/09/2023 7:54  
nir11 כתב:
יכול להיות שאני פיספסתי פה משהו גדול - ברכבים אחרים המערכת לשמירת נתיב ממש ממש לא עובדת בזחילה. נכנסת לפעולה אאלט רק באזור 50 קמש. אם בטסלה יש, בזמןו זחילה, שליטה על המהירות וגם על הנתיב, זה הבדל עצום מכל רכב אחר שאני מכיר. ה ACC משחרר אותי מדוושת הגאז, לא מההגה. גם כשהשליטה על הנתיב עובדת, היא נכבית אחרי כ 30 שניות, וזה אני מניח מסיבות רגולטוריות.
...
אתה יכול להפעיל אוטופיילוט בכל מקום שיש סימונים ברורים בכביש. אין ברכב מערכות שונות למצבים שונים.
יש לך קרוז קונטרול ששומר מרחק (ההיגוי אצלך) ואוטופיילוט ששומר מרחק וגם שומר שהרכב יישאר בין הקווים בכביש והרחק מרכבים אחרים.
זה עובד בפקקים, וכמובן גם בנסיעה רגילה. הרכב דורש נגיעה בהגה מדי פעם (כל 30-60 שניות).
כפי שעופר תיאר, בפקקים עדיף להוריד את המהירות המקסימלית של הקרוז, אחרת הרכב מאיץ ובולם בכל פעם שהפקק מתקדם.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

03/09/2023 16:25  
oferlaor כתב:
להגיד שלכולם יש את זה, הוא נכון. גם ל-XV שלי היה את זה וגם לסקודה סופרב. זה לא היה באותה ליגה בכלל.

אני מרגיש מאוד בנוח לתת מעט מאוד תשומת לב לכביש כשזה פועל, בפרט בפקק. זה לא היה המצב מעולם באף רכב אחר.

אבל על הנייר זה באמת עושה בדיוק את אותם הדברים, רק פשוט יותר טוב. מה שבאמת באמת דורש שיפור זה הנטיה שלו להניח שנגמר הפקק ולכן להאיץ באופן אגרסיבי גם במצב Chill.
...

בדיוק. אין שום רכב כרגע מניסיוני שמגיע קרוב ליכולות של זה. בעיניי זה אחד הפיצ'רים הכי חשובים לי ברכב כיום ולא הייתי מוותר על זה עבור שום דבר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

Re: טסלה - הרישמי

שליחה

04/09/2023 9:50  
ziv_r כתב:
באילת גם 15 דקות לא עזרו, למרות שהרכב כבר הראה שהטמפרטורה הפנימית 28 מעלות.
לא היה אפשר בכלל לשבת על המושבים בגלל החום. ישבנו על מגבות.
...
ואתה תושב אילת? מישהו פה תושב אילת? אז מצאת מקרה קצה. במרכז זה עבד לי מצוין, בצפון זה עובד לי מצוין. אם אתה אילתי ראה את עצמך מוחרג מהכלל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

כולנו מגיעים לאילת מידי פעם, אז מטרת ההודעה שלי להראות שהכלל שהצגת לא תמיד נכון, הפעלת מזגן מרחוק לא עוזרת לבעית המושבים החמים.
לא צריך לקחת ללב כל הודעה ולהיות תוקפני, זה מצייר אותך כפנאט, זה בסך הכל רכב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

רלוונטי:

מושבים לבנים מתחממים בשמש הרבה פחות מהשחורים. ורכבים בצבעים כההים שחונים בשמש יכולים לגרום לכוויה קשה בנגיעה ארוכה. הפח של רכבים לבנים מתחמם הרבה פחות.
אני מניח שזה לא מחדש שום דבר לאף אחד, אבל עדיין מעניין לראות את ההבדלים בפועל.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10137

Re:

שליחה

04/09/2023 10:16  
ziv_r כתב:
כולנו מגיעים לאילת מידי פעם, אז מטרת ההודעה שלי להראות שהכלל שהצגת לא תמיד נכון, הפעלת מזגן מרחוק לא עוזרת לבעית המושבים החמים.
...
תשים כיסוי שמשה + הפעלת COP ואתה לא תצטרך לשבת על מגבות
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

להפעיל COP באילת זה אומר שהמזגן יעבוד כל הזמן, לא נראה לי צעד נכון.
לפני כמה ימים (ועמודים בשרשור) הראתי כי הטמפרטורה של פנים הרכב מגיעה ל- 64 מעלות.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אתה יכול להפעיל COP ללא AC יחד עם שילוב של Vent
ו10 ד' לפני אפשר לדליק מזגן.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

כשאתה מחנה במגרש חול ליד ווטרלנד או ליד חוף הים, הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה להפעיל Vent.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

Highland פותר את זה עם כסאות מאווררים שניתן לקרר מרחוק 😂

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

@kingshoko
ומה עם הילדים שיושבים מאחורה איפה שאין קירור למושבים? הם אלו שיתלוננו על החום.

בכל מקרה, זוהי בעיה שיש לכל הרכבים עם ריפוד דומה שאיננו בד, לא משהו מיוחד לטסלה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

Re:

שליחה

04/09/2023 10:16  
ziv_r כתב:
...
Nitpicking is also a trait you should be aware of. you know what thy say about the camel...

every rule has its exceptions. so...?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

אז מה השיקול שלך פה?
סוללה מול ילדים?
נראה שאתה מחפש איך לא לקבל את הפתרונות הרבים שאפשר לעשות בשביל לא לשבת על מגבות או לקבל כוויות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אם אתה באילת, אין לך פתרונות רבים כפי שאתה מציג. האיזור מלא באבק, לכן נדיר שאתה תפעיל Vent, נשאר לך רק להפעיל COP ולראות איך האחוזים צונחים בחדות, זהו.
כל המיני דיון החל מזה שאמרתי שהפעלת מיזוג מרחוק לא פותרת את הבעיה של המושבים החמים, זהו, מפה התחלתם להתגונן כאילו יש לכם אחוזים בטסלה, זה רכב, צאו מזה, יש לטסלה שפע חסרונות, לא צריך להגן עליו בכזה חירוף נפש.

אני מתחיל להבין את הפנטיות שחברים אחרים בקהילה הזכירו שיש כאן, כל מילה שלילית על הרכב ואתם מפעילים סוללה של טעונים ומשפטים מטופשים על גמלים ושוכחים שלצד השני יש אותו רכב כמו שלכם, אז הוא מכיר את הפתרונות ומכיר היטב גם את החסרונות.
צאו מזה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

בשנתיים וחצי שיש לי את הרכב הייתי באילת לא פעם. הפעלתי COP, הפעלתי מזגן מרחוק ולא ישבתי על מגבות.
ומה קשור להתגונן? יש לך פתרונות ואתה בוחר לא להשתמש בהם ובסוף גם מתלונן שאתה לא יכול לשבת.
ומאז שרכשת את הרכב כל פוסט שלך הוא שלילי, אז יש לי הרגשה דווקא שאתה בצד של החברים שציינת. שאגב, משום מה הם עדיין פה למרות שאמרו שהם פורשים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אתה צריך לשאול רק את עצמך למה פוסט שלילי על טסלה כל כך מפריע לך.

ואם תסתכל קצת יותר טוב ובצורה קצת פחות סלקטיבית, יש לי פוסטים חיובים על טסלה, אבל אתה בוחר להסתכל רק על השלילים, כנראה בגלל שאתה מרגיש שאתה חייב להגן. לא ברור למה.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”