טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

אני מניח שההתנהגות של האוטופיילוט בפקקים תשתפר ברגע שה-FSD יושק והם יעברו ל-stack אחיד לכל המערכות שלהם. אבל עד שזה יקרה (וזה יגיע לכולנו) יעבור לא מעט זמן.
עם זאת אני משתדל להמנע מפקקים כמו ממגיפה, ולכן אין לי הרבה ניסיון בפקקים, במיוחד ארוכים.
אני סומך על מה שעופר כותב. בסה"כ יצא לי בזמן האחרון להתקע בפקק של 5-10 דקות, והחלטתי לנסות את מה שעופר הציע, ונראה שזה עבד כמצופה. אולי לא אופטימלי שצריך להוריד את המהירות, אבל אם הפקק ארוך, זה לא כזה קריטי.
לא הייתי שולל את הרכב רק הסתמך על הנתון הזה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

03/09/2023 8:20  
nir11 כתב:
אני נוסע עם ACC בפקקים קבוע עם הרכב הקונבנציונאלי שלי, ומעולם לא התנסיתי בבעיית "האגרסיביות" המדווחת. היום בבוקר, ליתר ביטחון, הפעלתי את ה ACC (כמו שאני עושה תמיד) בפקק באיילון צפון, על 100 קמ"ש. זה משהו שקורה לי בטבעיות כי אני מגיע לפקק מכביש פנוי. שום קפיצות, שום אגרסיביות. מה שכתוב למעלה פשוט לא נכון. מערכת ה ACC ברכבי VAG (וגם אחרים בהם התנסיתי, למשל מיצובישי אאוטלנדר ואקלפיס קרוס), הנה רהוטה לגמרי. הקפיצות היחידות בהם נתקלתי הן כאשר רכב נכנס פתאום ממסלול אחר ואז המערכת לא רואה אותו ומאיצה כמו מטורפת אליו. מניח שבטסלה זה תסריט שעובד יותר טוב, אבל למעט הבעיה הזו שקל מאוד להתרגל אליה, אני על ה ACC כל יום מגנות ועד השלום, בלי שום בעיה. אני גם די בטוח שרוב החברות קונות את התוכנה שמנהלת את זה מאותה חברה (מובילאיי?) ולכן זה מתנהג אותו דבר אצל כולם.
...
לא נתקלתי בכלל בבעיה כזו עם ACC לא בסקודה, בצ'רי, אודי או קיה. התחושה דווקא שכל יצרן (או לפחות קבוצה) מפתח לבד כי יש באגים שונים לכל אחד :-)
בסקודה למשל (ופחות בצ'רי) כנראה הטווח של המצלמה\רדאר לא ארוך במיוחד ואם מתקרבים מרחוק לרכב שעומד ברמזור הוא קולט מאוחר מדי שצריך להאט ובסוף המערכת בלימת החירום נכנסת לפעולה. דווקא רכב שנכנס באמצע הוא מזהה. הצ'רי שומר על טווח רחוק מדי בלי קשר להגדרות ואז נכנסים לי כל הזמן באמצע אלא אם מצמצם מרחק בעצמי.
בכל אופן התרגלתי להפעיל ACC תמיד, מועיל בעוד הרבה סיטואציות גם כשלא בפקק.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: אוורור מושבים

שליחה

01/09/2023 13:40  
tomer953 כתב:
חוץ מהאוורור מושבים והמסך האחורי מה כזה מפריע לך? ה yp רכב מפלצתי לעומת ה 3 לא p, הוא לא באותה קטגוריה
תקנה מסך אחורי/אוורור מושבים באופן עצמאי ותשמור תהזמנה שלך, שתצא y חדשה עוד שנה תחליט אם מדגדג לך לשדרג
...
קצת מתפרץ אבל סובל מבעיה דומה ברכב אחר יש ריפוד\כיסוי כלשהו שמומלץ מנסיון שיפתור את בעיית האטימות של מושב דמוי עור?
שלא לדבר על זה שהוא שורף למגע אחרי שהרכב שהה בשמש כמה שעות.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

03/09/2023 13:07  
gildmor כתב:
קצת מתפרץ אבל סובל מבעיה דומה ברכב אחר יש ריפוד\כיסוי כלשהו שמומלץ מנסיון שיפתור את בעיית האטימות של מושב דמוי עור?
...
הרבה מתלוננים על זה, אין באמת פתרון, יש כאלו שסובלים מזה ויש כאלה שלא (לא ברור איך) :)
הפתרון היחידי הוא החלפת הריפוד, יש כמה שעושים את זה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

03/09/2023 13:18  
kingshoko כתב:
הרבה מתלוננים על זה, אין באמת פתרון, יש כאלו שסובלים מזה ויש כאלה שלא (לא ברור איך) :)
...
החלפת ריפוד לא אופציה כי זה רכב ליסינג.
אבל יש כל מני כיסוי מושב למינהם רק שיש המון אפשרויות ולכן מחפש הממלצה ספציפית מנסיון.
אני די בטוח שנניח שכיסוי כדורי עץ יהיה די מאוורר רק שלא בטוח שיהיה לי נוח לשבת עליו לאורך זמן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

03/09/2023 8:27  
ride כתב:
בדיוק כמו אצלי ולכן לא יכול להתפשר. אני בתהליך למעבר לרכב חשמלי ותאכלס זו אחת התכונות היותר חשובות. נמצא באיילון פעמיים בשבוע בפקק אדיר של 30-40 דקות
...
זה לוקח כלום ורבע מאמץ לגלול למטה (יש לזה גלגלת יעודית) כדי שזה יהיה נעים יותר. היתרון הוא שה-adaptive הרבה יותר חכם מהמתחרים - הוא מזהה כשמישהו נע מאחוריך וזז קדימה, הוא נמנע מאופנועים, הוא יודע לשמור גם על הנתיב וגם על המהירות, הוא זהיר מאוד. בקיצר, דורש מעט מאוד בתמורה להרבה מאוד. עם רכבים אחרים שניסיתי את זה, זה לא היה אפילו בכיוון של מה שאוטופיילוט נותן. אני חושב שרק מרצדס טובים יותר בקטע הזה עם ה-EQS.

אה, וזה גם משתפר לאורך זמן. גרסאות חדשות משפרות גם את הויזואליציזיה וגם את הקטע של הנהיגה של Autopilot

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

כל המערכות שאני מכיר במכוניות אחרות מזהות ונמנעות מאופנועים. אצלי ברכב זה גם ממש מציג ויזואליזציה של אופנוע אם כי לא באותה צורה יפה שזה נעשה בטסלה. המערכת מזהה גם משאיות ואוטובוסים. כמו כן כל המערכות יודעות לשמור על נתיב וגם עם מהירות. שום דבר מאלה אינו ייחודי לטסלה. המערכות במכוניות ארופאיות גם מנומסות מאוד ולא מאפשרות לעקוף מימין, אלא אם כן אתה מסמן לרכב סימון נוסף שאתה מתכוון לזה.
המסך של טסלה מציג את התנועה בצורה הרבה יותר מפורטת, השאלה למה לעזאזל שאני ארצה להסתכל במסך הזה שמסמלץ לי את התנועה, כשאני רואה את הדבר האמיתי מול העינים. בעיני הפיצ'ר הזה הוא סתם גימיק שנועד להרשים ולא הבנתי מה השימושיות שלו. הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה שהוא יראה מכוניות שנמצאות בשטח מת של המראות, אבל בשביל זה יש לנו חיישן על המראה עצמה...

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

03/09/2023 13:28  
gildmor כתב:
החלפת ריפוד לא אופציה כי זה רכב ליסינג.
אבל יש כל מני כיסוי מושב למינהם רק שיש המון אפשרויות ולכן מחפש הממלצה ספציפית מנסיון.
אני די בטוח שנניח שכיסוי כדורי עץ יהיה די מאוורר רק שלא בטוח שיהיה לי נוח לשבת עליו לאורך זמן.
...
הזמנתי ריפוד מדוד עלי, עור מחורר שאמור להיות יותר "נושם"
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802DSUZ71
בכל מקרה, היום לבנתיים פרסתי מגבת על המושב, הרבה יותר נעים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

להגיד שלכולם יש את זה, הוא נכון. גם ל-XV שלי היה את זה וגם לסקודה סופרב. זה לא היה באותה ליגה בכלל.

אני מרגיש מאוד בנוח לתת מעט מאוד תשומת לב לכביש כשזה פועל, בפרט בפקק. זה לא היה המצב מעולם באף רכב אחר.

אבל על הנייר זה באמת עושה בדיוק את אותם הדברים, רק פשוט יותר טוב. מה שבאמת באמת דורש שיפור זה הנטיה שלו להניח שנגמר הפקק ולכן להאיץ באופן אגרסיבי גם במצב Chill.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כנראה שאני אצטרך להתנסות בזה בטסלה כדי להבין.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

03/09/2023 16:25  
oferlaor כתב:
להגיד שלכולם יש את זה, הוא נכון. גם ל-XV שלי היה את זה וגם לסקודה סופרב. זה לא היה באותה ליגה בכלל.

אני מרגיש מאוד בנוח לתת מעט מאוד תשומת לב לכביש כשזה פועל, בפרט בפקק. זה לא היה המצב מעולם באף רכב אחר.

אבל על הנייר זה באמת עושה בדיוק את אותם הדברים, רק פשוט יותר טוב. מה שבאמת באמת דורש שיפור זה הנטיה שלו להניח שנגמר הפקק ולכן להאיץ באופן אגרסיבי גם במצב Chill.
...
גם אני הרגשתי מאוד בנוח עם ACC מכמה דגמי מכוניות שניסיתי עד כדי כך שאני נוהג איתו תמיד. כל אחד עם באגים משלו אבל פחות מציקים ממה שמתואר בטסלה ובטח שחשוב למי שמבלה את רוב זמנו בפקק.
ליגה אחרת זה משהו שעובד טוב לפחות בדברים הבסיסיים, אולי אחרי העידכון שיתקן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

זה לא מציק, זה עניין של תיאום ציפיות.

בסקודה ובסוברו זה היה קיים, היה חלק מהשיקול לרכישה ומעולם לא שמעתי תלונות עליהם. הצפיה היתה נמוכה ולכן לא התאכזבתי שזה לא פעל מספיק טוב. בשניהם נאבקתי במנגנון וזה היה על סף הלא שמיש.

הבעיה הגדולה של טסלה היא שהציפיות בשמיים. זה מותג כאילו שזה האוטו נוסע לבד מושלם ושרק מדליקים את הרכב והולכים לישון וקמים כשהוא ביעד. זה לא המצב - ולכן כל שטות הכי קטנה הופכת לביג דיל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

זה לא המצב עדיין* 🤭

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יכול להיות שאני פיספסתי פה משהו גדול - ברכבים אחרים המערכת לשמירת נתיב ממש ממש לא עובדת בזחילה. נכנסת לפעולה אאלט רק באזור 50 קמש. אם בטסלה יש, בזמןו זחילה, שליטה על המהירות וגם על הנתיב, זה הבדל עצום מכל רכב אחר שאני מכיר. ה ACC משחרר אותי מדוושת הגאז, לא מההגה. גם כשהשליטה על הנתיב עובדת, היא נכבית אחרי כ 30 שניות, וזה אני מניח מסיבות רגולטוריות.
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 04/09/2023 8:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

04/09/2023 7:54  
nir11 כתב:
יכול להיות שאני פיספסתי פה משהו גדול - ברכבים אחרים המערכת לשמירת נתיב ממש ממש לא עובדת בזחילה. נכנסת לפעולה אאלט רק באזור 50 קמש. אם בטסלה יש, בזמןו זחילה, שליטה על המהירות וגם על הנתיב, זה הבדל עצום מכל רכב אחר שאני מכיר. ה ACC משחחר אותי מדוושת הגאז, לא מההגה. גם כהשליטה על הנתיב עובדת, היא נכבית אחרי כ 30 שניות, וזה אני מניח מסיבות רגולטוריות.
...

להבנתי דווקא לא פספסת.
ראה כאן
Steering Interventions
https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 429F1.html

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10134

שליחה

04/09/2023 8:09  
tomer953 כתב:
להבנתי דווקא לא פספסת.
ראה כאן
Steering Interventions
https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 429F1.html
...
מה שאתה מראה זה שמירת נתיב בנסיעה
הוא מדבר על זחילה בפקקים ולכן זה יהיה בהקשר של Autopilot

https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... C2FD6.html
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2689

שליחה

04/09/2023 7:54  
nir11 כתב:
יכול להיות שאני פיספסתי פה משהו גדול - ברכבים אחרים המערכת לשמירת נתיב ממש ממש לא עובדת בזחילה. נכנסת לפעולה אאלט רק באזור 50 קמש. אם בטסלה יש, בזמןו זחילה, שליטה על המהירות וגם על הנתיב, זה הבדל עצום מכל רכב אחר שאני מכיר. ה ACC משחרר אותי מדוושת הגאז, לא מההגה. גם כשהשליטה על הנתיב עובדת, היא נכבית אחרי כ 30 שניות, וזה אני מניח מסיבות רגולטוריות.
...
זה משתנה
בסקודה הקודמת שלי זה עבד מאפס קמ"ש (שמירת נתיב)
בנוכחית רק מ50 קמ"ש.
עדיין לא הבנתי ממה השינוי

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עברו תחת ידי 6 סקודות בעבר, ויש לי שתיים היום, בשום שלב הן לא ידעו להפעיל שמירת נתיב באפס קמש. אני חושב שאתה טועה או מתבלבל. באיזה דגם מדוייק הייתה לך שמירת נתיב מאפס קמש?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

03/09/2023 13:07  
gildmor כתב:
...
03/09/2023 13:18  
kingshoko כתב:
...

הפתרון פשט להדהים - לא מבין למה אנשים לא מיישמים אותו. בניגוד לרב הרכבים בשוק (כול השאר כנראה), לרכב הזה יש אפליקציה מעולה. נכנסים לאפליקציה 5-10 דקות לפני הנסיעה ומפעילים את המיזוג. מגיעים לרכב קריר ולמושבים קרירים והנה נפתרה הבעיה של המושבים החמים ושל הגגון החם כי כל הרכב קריר.

ולפני שאתם אומרים לי "אבל הסוללה" - עשיתי ניסוי. השארתי את המיזוג דולק ברכב כמה שעות רצוף (כ 6 שעות!) וירד רק 7 אחוז סוללה (כאחוז לשעה בלבד!)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46473

Re: טסלה - הרישמי

שליחה

04/09/2023 9:45  
Huber כתב:
הפתרון פשט להדהים - לא מבין למה אנשים לא מיישמים אותו. בניגוד לרב הרכבים בשוק (כול השאר כנראה), לרכב הזה יש אפליקציה מעולה. נכנסים לאפליקציה 5-10 דקות לפני הנסיעה ומפעילים את המיזוג. מגיעים לרכב קריר ולמושבים קרירים והנה נפתרה הבעיה של המושבים החמים ושל הגגון החם כי כל הרכב קריר.
...
באילת גם 15 דקות לא עזרו, למרות שהרכב כבר הראה שהטמפרטורה הפנימית 28 מעלות.
לא היה אפשר בכלל לשבת על המושבים בגלל החום. ישבנו על מגבות.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”