טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

"בורר מצבי הנהיגה (לפנים-אחור-חניה) שהוצב מימין להגה יופעל מעתה מתוך מסך המגע"

איתות מילא,
אבל מה דעתכם על זה? תמרון קדימה אחורה עכשיו יצטרך התערבות של המסך, לדעתי הרבה פחות אינטואיטיבי וספורטיבי...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

זה קיים במודל S ו-X כבר שנתיים.
אפשר להפעיל בורר אוטומטי, שמדייק לרוב, ואז בכלל אין צורך לגעת במסך.
כמובן שיש גם כפתורי מגע למקרי "חירום" בהם המסך לא עובד. ב-S ו-X הכפתורים נמצאים בחלק התחתון של המטען לטלפון.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

01/09/2023 14:05  
TheCoolest כתב:
זה קיים במודל S ו-X כבר שנתיים.
אפשר להפעיל בורר אוטומטי, שמדייק לרוב, ואז בכלל אין צורך לגעת במסך.
כמובן שיש גם כפתורי מגע למקרי "חירום" בהם המסך לא עובד. ב-S ו-X הכפתורים נמצאים בחלק התחתון של המטען לטלפון.
...
מגניב, הסתכלתי עכשיו אבל במודל s,x יש את האקסטרה מסך של הלוח שעונים והוא מראה חיצים של כיוון הנסיעה וזה טיפה יותר אינטואיטיבי מלשים את זה לגמרי במסך מולטמידיה.
אישית הייתי מעדיף את המסך הנוסף בלוח שעונים מהמסך האחורי לילדים

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

למען האמת גם אני לא כזה מתלהב מזה שהורידו את הידיות ליד ההגה.
עם זאת לא שמעתי תלונות מאנשים עם X ו-S, אני מניח שזה עניין של הרגל.
לגבי הבחירה האוטומטית של כיוון הנסיעה זה ניחוש שלי, זה קיים בדגמים הבכירים ואני חושב שזה יגיע גם ל-3.
לא חסר לי המסך הקדמי לנהג, לא יודע למה, זה אף פעם לא הפריע לי מהרגע שנכנסתי לרכב.
מסכים שעבור בדיקה של כיוון הנסיעה זה יכול להיות קצת פחות אינטואיטיבי להעיף מבט למסך הגדול באמצע, אבל אני מניח שזאת לא תהיה בעיה משמעותית, ורק עניין של הרגל.

נחכה לסרטוני הנהיגה ברכב, אני מניח שהנושאים האלה יוסברו בסרטונים.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

חברים, לא רוצה סתם לפתוח שרשור. שאלה קצרה, האם יש בטסלה זחילה אוטומטית בפקקים ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

לא ממש. אפשר להפעיל אוטופיילוט, אבל הוא לא מתנהג בצורה אידיאלית בפקקים מנסיוני. (מאיץ ובולם במקום לזחול)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

כנראה פחות רלוונטי לרובנו, וקצת טס מתחת לראדר עם העדכון של מודל 3.
מחיר מודל S ו-X נחתך בכל העולם. הצבעים השונים עכשיו כלולים במחיר.
בארה"ב טסלה הורידה את מחיר ה-FSD מ-$15K ל-$12K.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הגזמתם. אוטופיילוט בליגה אחרת מחברות אחרות בזחילה בפקקים. זה נכון שיש בלימה והאצה אגרסיביים מדי אבל זה נכון לכל הרכבים שניסיתי והפיתרון של כולם (כולל טסלה) זה להוריד את המהירות למעט יותר מהמהירות הממוצעת. אם תזחלו עם 100קמש ובפועל הרכב נוסע ב 10 קמ״ש, זה יהיה אגרסיבי. אם זה מכוון על 30 קמ״ש זה יזחל נפלא. זה גם ישמור על נתיבים ויוודא שאופנוע שנדחף לא ידרס.

לגבי היילנד. חסר מידע. החוסר של מצלמה קדמית ורדאר תמוה. זה מתועד בכמה מקומות כולל צילומים ולכן אני חושד שמחר, כשכל מי שנמצא באוסלו בהשקה יתחיל לדווח, נקבל מידע נוסף. חסר לי גם מידע על המחשב, הרי במודל Y עברו כבר חלקית ל hw4 ואין שום מידע על היילנד בהקשר הזה.

בואו נראה מחר מה המידע הנוסף שנקבל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לפי רדיט יש בהחלט מצלמה קדמית. ראו את הצילום.

כנראה שטסלה לא רוצים להתעסק בזה או ב hw4 כדי שלא יהיו הרבה לקוחות hw3+3.5 עצבנים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים

שליחה

01/09/2023 19:48  
oferlaor כתב:
הגזמתם. אוטופיילוט בליגה אחרת מחברות אחרות בזחילה בפקקים. זה נכון שיש בלימה והאצה אגרסיביים מדי אבל זה נכון לכל הרכבים שניסיתי והפיתרון של כולם (כולל טסלה) זה להוריד את המהירות למעט יותר מהמהירות הממוצעת. אם תזחלו עם 100קמש ובפועל הרכב נוסע ב 10 קמ״ש, זה יהיה אגרסיבי. אם זה מכוון על 30 קמ״ש זה יזחל נפלא. זה גם ישמור על נתיבים ויוודא שאופנוע שנדחף לא ידרס.

לגבי היילנד. חסר מידע. החוסר של מצלמה קדמית ורדאר תמוה. זה מתועד בכמה מקומות כולל צילומים ולכן אני חושד שמחר, כשכל מי שנמצא באוסלו בהשקה יתחיל לדווח, נקבל מידע נוסף. חסר לי גם מידע על המחשב, הרי במודל Y עברו כבר חלקית ל hw4 ואין שום מידע על היילנד בהקשר הזה.

...
עפר, ומה לגבי זחילה באיילון עם המון עצירות ובמהירות כמעט אפס? איך הוא מתפקד? לגבי האוטופיילוט, זו הגירסה הרגילה או בתוספת ה 19000 שקל ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אוטופיילוט מגיע עם כל רכב. האוטופיילוט המתקדם לא נותן לך יכולות נוספות בתחום הזה.
אתה מקבל יכולת למעבר נתיבים כשאתה מפעיל איתות, חניה אוטומטית ועוד כמה דברים.
ניסיתי את מה שעופר הציע, זה אכן עובד טוב יותר, אבל לדעתי לא כזה נוח כל פעם להוריד את המהירות ממהירות של כביש מהיר ל-20-30קמ"ש עם הגלגלת בהגה.
אבל אני מניח שזה תלוי בכמה ארוך הפקק שאתה נתקע בו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בפקק קצר לא טורח להדליק אוטופיילוט

בפקק ארוך באיילון זה מרבית השימוש היומיומי שלי. זה וכביש 6 לצפון.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

oferlaor כתב:

...
ממה שהבנתי במכוניות שבאוסלו כרגע אין מצלמת באמפר, אבל יתכן והדגמים שימכרו ללקוחות כן יכילו כזה, שכן יתכנו שינויים מינוריים בין הדגמים שהוצגו באוסלו לבין הדגמי "פרודקשן". נחזיק אצבעות, פיצ׳ר קטן אבל חשוב

https://www.teslarati.com/tesla-model-3 ... irmed/amp/

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

חלק ממזמיני אוגוסט של הדגם הישן קיבלו עדכון להזמנה שישודרגו לדגם החדש ללא עלות.

נייס!

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

יאללה נשברתי, הזמנתי 3LR חדשה וביטלתי את הY.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

oferlaor כתב:
...
אני נוסע עם ACC בפקקים קבוע עם הרכב הקונבנציונאלי שלי, ומעולם לא התנסיתי בבעיית "האגרסיביות" המדווחת. היום בבוקר, ליתר ביטחון, הפעלתי את ה ACC (כמו שאני עושה תמיד) בפקק באיילון צפון, על 100 קמ"ש. זה משהו שקורה לי בטבעיות כי אני מגיע לפקק מכביש פנוי. שום קפיצות, שום אגרסיביות. מה שכתוב למעלה פשוט לא נכון. מערכת ה ACC ברכבי VAG (וגם אחרים בהם התנסיתי, למשל מיצובישי אאוטלנדר ואקלפיס קרוס), הנה רהוטה לגמרי. הקפיצות היחידות בהם נתקלתי הן כאשר רכב נכנס פתאום ממסלול אחר ואז המערכת לא רואה אותו ומאיצה כמו מטורפת אליו. מניח שבטסלה זה תסריט שעובד יותר טוב, אבל למעט הבעיה הזו שקל מאוד להתרגל אליה, אני על ה ACC כל יום מגנות ועד השלום, בלי שום בעיה. אני גם די בטוח שרוב החברות קונות את התוכנה שמנהלת את זה מאותה חברה (מובילאיי?) ולכן זה מתנהג אותו דבר אצל כולם.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

גם לי ההתנהגות של הטסלה נשמעת מוזרה למדי. לפחות בטויוטה יאריס היברידית 2022 שלי, המהירות המקסימלית לא קובעת את אגרסיביות בקרת השיוט האדפטיבית אלא פשוט, את סף המהירות המקסימלית, ללא השפעה על חוזק הבלימה או ההאצה. אין שום הבדל בזחילה בפקק אם הסף על 50 או על 110 קמ"ש. ההתנהגות של היאריס בפקקים היא די עדינה ונעימה. אם יש עמידה מוחלטת מעבר ל-6-7 שניות, במסך הקטן שבין השעונים מופיע חיווי Waiting. היא נעצרת לגמרי ולא נוסעת, גם אם הרכב שמלפנים מתחיל לנסוע קדימה. אם הרכב שלפניכם מתחיל לנסוע, יש ללחוץ קלות על הגז או על כפתור RESUME והרכב ימשיך בזחילה האוטומטית כולל עצירות מוחלטות לפחות מ-6-7 שניות. בגלל שהרכב היברידי, הזחילה האיטית למעשה מתבצעת על הסוללה החשמלית ולא על בנזין ולכן הרכב שקט לגמרי בפקקים כמו רכב חשמלי. מה שכן, אם איתרע מזלכם ואתם נוסעים מאחורי נהג גרוע וחסר סבלנות המבצע האצות ובלימות חזקות, זה משפיע קצת על בקרת השיוט האדפטיבית וגם הרכב שלכם לפעמים יבלום חזק. לא באופן מסוכן אלא סתם באופן קצת מעצבן. הפתרון לזה הוא להגדיר הגדלת מרחק מהרכב שלפניכם (יש 3 דרגות מרחק, אני תמיד מגדיר על הכי קרוב), אבל אז כמובן זה מגדיל את הסיכוי שרכבים מנתיב אחר יחתכו לפניכם לתוך הנתיב שלכם.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים

שליחה

03/09/2023 8:22  
pixies כתב:
גם לי ההתנהגות של הטסלה נשמעת מוזרה למדי. לפחות בטויוטה יאריס היברידית 2022 שלי, המהירות המקסימלית לא קובעת את אגרסיביות בקרת השיוט האדפטיבית אלא פשוט, את סף המהירות המקסימלית, ללא השפעה על חוזק הבלימה או ההאצה. אין שום הבדל בזחילה בפקק אם הסף על 50 או על 110 קמ"ש. ההתנהגות של היאריס בפקקים היא די עדינה ונעימה. אם יש עמידה מוחלטת מעבר ל-6-7 שניות, במסך הקטן שבין השעונים מופיע חיווי Waiting. היא נעצרת לגמרי ולא נוסעת, גם אם הרכב שמלפנים מתחיל לנסוע קדימה. אם הרכב שלפניכם מתחיל לנסוע, יש ללחוץ קלות על הגז או על כפתור RESUME והרכב ימשיך בזחילה האוטומטית כולל עצירות מוחלטות לפחות מ-6-7 שניות. בגלל שהרכב היברידי, הזחילה האיטית למעשה מתבצעת על הסוללה החשמלית ולא על בנזין ולכן הרכב שקט לגמרי בפקקים כמו רכב חשמלי. מה שכן, אם איתרע מזלכם ואתם נוסעים מאחורי נהג גרוע וחסר סבלנות המבצע האצות ובלימות חזקות, זה משפיע קצת על בקרת השיוט האדפטיבית וגם הרכב שלכם לפעמים יבלום חזק. לא באופן מסוכן אלא סתם באופן קצת מעצבן. הפתרון לזה הוא להגדיר הגדלת מרחק מהרכב שלפניכם (יש 3 דרגות מרחק, אני תמיד מגדיר על הכי קרוב), אבל אז כמובן זה מגדיל את הסיכוי שרכבים מנתיב אחר יחתכו לפניכם לתוך הנתיב שלכם.
...
בדיוק כמו אצלי ולכן לא יכול להתפשר. אני בתהליך למעבר לרכב חשמלי ותאכלס זו אחת התכונות היותר חשובות. נמצא באיילון פעמיים בשבוע בפקק אדיר של 30-40 דקות

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10130

שליחה

סופר צ'רג'ר חדש ביבנה הירוקה רוגובין
8 עמדות
קומה מינוס 3
image.png
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Nba ב 03/09/2023 10:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”