WINDOWS 7 נגד לינוקס?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

Shed כתב:
nir11 כתב:
ufffnick כתב:nir11

לגבי עברית בוובקינז,
אם לא התקנת את הפלאג אין של אדוב ב FF הוובקינז יהיו הפוכים בכל אתר עברית.
תסיר את מה שהתקנת שם דרך הסינפטיק ותתקין את הפלאג אין של אדוב כשיבקש ממך.
הוא היחיד שתומך בעברית (אגב חסרונות בלינוקס- הייתי מצפה שכאן ידע לסנן לי את מה שלא מתאים/תומך בבחירת הפלאג אין)
...
לא יכול להיות שאתה צודק.אם אתה צודק אז זה אומר שהסינפטיק הוא לא הדרך הכי טובה להתקין עדכונים.
מה שאתה מציע לי זה להתקין דרך האתר, שזה עומד בניגוד מפורש למנטרה של שד על הסינפטיק. מה השלב הבא? תמליץ לי ללהפסיק לשמור על כשרות? :D
...
לא הבנת מה הומלץ לך.
יש יותר מפלאג אין אחד של פלאש עבור לינוקס. כזה של אדובי ואחרים. uffnik ממליץ להתקין את זה של אדובי.
uffnic ממליץ לך להשתמש בסינפטיק כדי להסיר את הפלאגין הלא נכון. ואז להיכנס לאתר, לקבל הודעה שצריך להתקין פלאגין, ומתוך רשימת הפלאגינים שתוצג - לבחור את זה של אדובי.
כמו ש-uffnik כתב - גם הוא לחץ אוטומטית על next כאשר הבחירה הראשונה היתה מסומנת.
...

הסרתי דרך הסינפטיק (לא שהתקנתי דרך הסינפטיק, התקנתי כשיוטיוב ביקש ממני).
עכשיו כשנכנסתי ל WEBKINZ מחדש הוא נתן לי לינק להתקנת הפלייר, לא היה שום פופ אפ, שופ אפשרויות - רק לינק לפלייר של adobe, התקנתי את זה - והעברית עדיין הפוכה.

אגב שד, שים לב שאתה מבקש ממני להתקין מהאתר, ולא מסינפטיק, בדיוק כמו שטענתי.

את מי צריך להרוג כדי לקבל עברית כמו שצריך בדבר הזה?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

ניר,
באמת מיצינו את נושא ההתקנה. דשנו והסברנו שיש שתי צורות התקנה:
1. התקנת תוכנה מתוך מערכת ההפעה, אשר אותה היוזר יוזם.
2. התקנת תוכנה אשר נובעת מאתר XYZ אשר דורש פלאגין שאינו מותקן בדפדפן.

במקרה 1 - לדעתי שימוש בסינפטיק זו הדרך היעילה והנוחה ביותר בשביל היוזר (לא צריך לחפש בגוגל, לא צריך להוריד תוכנות, לזכור איפה שמרת, להפעיל תוכנת התקנה, לקבל אזהרה שהיא עלולה להכיל קוד זדוני וכו').
במקרה 2 - תהליך ההתקנה בחלונות ובלינוקס זהה.

אם אתה חושב שיותר נוח ליוזר ממוצע לחפש תוכנה בגוגל, לגשת לאתר של המפתח שלה, לחפש את הלינק להורדה, להוריד ואז להתקין - שיבושם לך. אני מפסיק לשכנע אותך אחרת.
You are never fully dressed without a smile

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אתה חושב שאני מתחכם איתך, אבל אני בסך הכל מנסה לגרום לעברית לעבוד בפלאש, ולא מצליח!
אני זוכר שאתה טוען שה-כ-ל נמצא בסינפטיק, בבקשה, אם אתה יודע מה שם החבילה שתעשה לי עברית בפלאש, אמור לי את שמה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הייתה פה כמדומני קריאת תיגר לגבי כך שבסינפטיק יש את כל התוכנות של אובונטו, או משהו כזה. אני העזתי לומר שבטח יש בגוגל כל מני דברים שאין בסינפטיק.
אז זהו. יש.
יש תוכנה איזוטרית שקוראים לה google earth.
אם כותבים את זה בסינפטיק אז בקליק אחד אפשר להתקין משהו שהתאור שלו זה
"utility to automatically build a Debian package of Google Earth"

לא הבנתי מה זה, אז הורדתי. זה התקין חבילה כלשהיא, אבל לא באמת עשה משהו.
הלכתי לגוגל וניסיתי להוריד בעצמי. זה נתן לי להוריד קובץ EXE.
כמובן שלא הורדתי אותו, ופשוט רשמתי בגוגל google earth for linux.
זה שלח אותי ללינק לקובץ bin.
הורדתי את הקובץ, אבל בסוף ההורדה מערכת ההפעלה לא ידעה מה לעשות איתו.
(כל מה שקורה מכאן והלאה משתמש לינוקס טירון בחיים לא היה יודע לעשות).

פתחתי טרמינל, שיניתי פולדר למיקום של הקובץ, ניסיתי להריץ אותו עם /. - לא עבד. הרצתי אותו עם sh ואז שם הקובץ - והפלא ופלא - זה התקין ואפילו שם אייקון על הדסקטופ.

שאלות לשד
1) האמנם אין תוכנות שלא נמצאות בסינפטיק?
2) אתה ממשיך לטעון שהתקנות בלינוקס פשוטות יותר?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

ניר,

אני אשאל אותך שאלה הפוכה:
האם נוח יותר להתקין דרך מנהל התקנות כמו סינפטיק או לא?

לעניין google earth, פתחתי את סינפטיק אצלי, הקשתי google earth, הנה מה שקיבלתי. אתה פשוט לא בחרת את החבילה הנכונה (כנראה לא קראת את התיאור המפורט שלה).
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הנה איך שהסינפטיק נראה אצלי.
החבילה לא קיימת. צר לי.

[img2=550x265]http://img215.imageshack.us/img215/9356 ... earthk.png[/img2]

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel

שליחה

nir11 כתב:הנה איך שהסינפטיק נראה אצלי.
החבילה לא קיימת. צר לי.

[img2=550x265]http://img215.imageshack.us/img215/9356 ... earthk.png[/img2]
...
היי ניר, אין לי פה לינוקס, אני עדיין בעבודה, אבל הסיבה שאתה לא רואה את Google Earth היא בגלל שאתה צריך להגדיל את כמות ה מקורות של ה Synaptic אצלך.
תשתמש במדריך שלהלן כדי להוסיף את ה Repositories. באחד מהם כנראה נמצא ה Google Earth.
בהצלחה
Need more cowbell

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

nir11 כתב:הייתה פה כמדומני קריאת תיגר לגבי כך שבסינפטיק יש את כל התוכנות של אובונטו, או משהו כזה. אני העזתי לומר שבטח יש בגוגל כל מני דברים שאין בסינפטיק.
...
לא היתה שום "קריאת תיגר" כזו. תרשה לי לרענן את זכרונך:
אתה טענת ששימוש בסינפטיק משמעו "גן סגור" ושמשתמשי הלינוקס שבויים וכלואים, ויכולם להתקין רק תוכנות שמישהו אחר בחר עבורם.

אני טענתי שמה שאתה אומר פשוט לא נכון, ואף הצעתי לך 100 שקלים אם תצליח למצוא תוכנה ללינוקס שאני איני יכול להתקין על המחשב שלי, בגלל שאני "שבוי בגן סגור".
(אגב, הסברתי גם, שאפשר להוסיף מקורות ככל העולם על רוחך, וגם להתקין בדרך העקומה של הורדת תוכנה והרצתה).

לעניין google earth - פתח את סינפטיק, לך ל-settings->repositories, תסמן את המאגרים של אובנטו, ואז עבור ללשונים 3rd party software. שם אמורה להיות שורה עם המאגר של medibuntu. סמן אותה (בכלל אתה יכול לסמן את כולם), לחץ update, ובצע חיפוש מחדש.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Shed כתב:
nir11 כתב:הייתה פה כמדומני קריאת תיגר לגבי כך שבסינפטיק יש את כל התוכנות של אובונטו, או משהו כזה. אני העזתי לומר שבטח יש בגוגל כל מני דברים שאין בסינפטיק.
...
לא היתה שום "קריאת תיגר" כזו. תרשה לי לרענן את זכרונך:
אתה טענת ששימוש בסינפטיק משמעו "גן סגור" ושמשתמשי הלינוקס שבויים וכלואים, ויכולם להתקין רק תוכנות שמישהו אחר בחר עבורם.

אני טענתי שמה שאתה אומר פשוט לא נכון, ואף הצעתי לך 100 שקלים אם תצליח למצוא תוכנה ללינוקס שאני איני יכול להתקין על המחשב שלי, בגלל שאני "שבוי בגן סגור".
(אגב, הסברתי גם, שאפשר להוסיף מקורות ככל העולם על רוחך, וגם להתקין בדרך העקומה של הורדת תוכנה והרצתה).

לעניין google earth - פתח את סינפטיק, לך ל-settings->repositories, תסמן את המאגרים של אובנטו, ואז עבור ללשונים 3rd party software. שם אמורה להיות שורה עם המאגר של medibuntu. סמן אותה (בכלל אתה יכול לסמן את כולם), לחץ update, ובצע חיפוש מחדש.
...
הדרך העקומה, היא הדרך שלך. כשמשהו לא נמצא שם - אתה פתאום נזכר שיש עוד מקורות.
הדרך הפשוטה, היא הדרך שאין בה שום גבולות או קירות - כותבים 3 מילים בתוך תיבת חיפוש - וזה בא.
בחלונות אחרי שזה בא לא צריך להיות מדען אטום כדי להתקין - בלינוקס כן.

מבחינתי כל האמירות שלך על כך שהתקנות בלינוקס פשוטות יותר, נותצו היום לרסיסים, וזה בלתי הפיך.
מה עם עברית בפלאש, הא?

זה לא כל כך נעים לראות גן סגור...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

הדרך העקומה, היא הדרך שלך. כשמשהו לא נמצא שם - אתה פתאום נזכר שיש עוד מקורות.
הדרך הפשוטה, היא הדרך שאין בה שום גבולות או קירות - כותבים 3 מילים בתוך תיבת חיפוש - וזה בא.
בחלונות אחרי שזה בא לא צריך להיות מדען אטום כדי להתקין - בלינוקס כן.

מבחינתי כל האמירות שלך על כך שהתקנות בלינוקס פשוטות יותר, נותצו היום לרסיסים, וזה בלתי הפיך.
מה עם עברית בפלאש, הא?

זה לא כל כך נעים לראות גן סגור...
...
1. אמרתי שניתן תמיד להוסיף עוד מקורות מלכתחילה.
2. הדרך העקומה היא ללכת למקור חיצוני, לחפש תוכנה, להגיע לאתר שאין לך מושג מי עומד מאחוריו, להוריד קובץ בינארי, לקוות שהוא לא שותל לך דברים שאתה לא רוצה במחשב, להתקין אנטי וירוס ואנטי spyware בשביל זה, לבזבז זכרון ו-CPU בשביל האנטי וירוס וה-spyware באופן קבוע, להריץ את הקובץ הבינארי, לגלות שחסר משהו, להוריד גם אותו, לעבוד עם זה שבועיים, עד לעדכון SP ששובר תאימות, לחזור על כל התהליך מההתחלה.
3. מבחינת גן סגור - אתה יודע מה, נשברתי, אתה צודק - לינוקס זה גן סגור. גן בגודל של האינטרנט. יהיה קשה מאוד להתקין בלינוקס תוכנה שלא נמצאת ברשת או הגיעה פיזית על CD/DVD. באסה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

שאלה:
פיתחתי תוכנה בלינוקס. אני רוצה להרשם ברפוסטורי. באיזה דרישות אני צריך לעמוד?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

nir11 כתב:שאלה:
...
1. לא צריך לעמוד בשום דרישות, אתה יכול לפתוח ריפוסיטורי משל עצמך. בדיוק כמו שבוקסי ואנשים פרטיים אחרים עשו.

2. אם התוכנה שלך היא תוכנה איכותית, ובקוד פתוח - היא תיכנס למאגרים של אובנטו ושל הפצות אחרות - גם אם לא תבקש בכלל. אם היא בקוד סגור, ואי אפשר לבדוק שהיא לא עושה שום דבר זדוני - היא תיכנס למאגרי "3rd party software" (בדיוק כמו google earth שהיא תוכנה בקוד סגור).
אגב, התוכנה שלך תיכנס קודם למאגרי נסיונות, שאינם עוברים QA ובדיקות. יוזרים שמתקינים תוכנות מהמאגרים האלה מודעים לזה. הפידבק שיגיע מהיוזרים האלה (ודיווחי באגים שלהם) יהווה גורם משמעותי בהחלטה האם לכלול את התוכנה שלך במאגרים הרשמיים.

3. אתה תמיד יכול לארוז את התוכנה בחבילת התקנה (deb) או להפיץ אותה כקובץ בינארי, ולתת לאנשים להוריד אותה ישירות מהאתר שלך, בלי שום קשר לריפוסיטורי.

עכשיו אני שואל אותך שוב:
1. האם יותר נוח להתקין תוכנה מתוך סינפטיק או לא?
2. האם אתה עדיין חושב שלינוקס זה גן סגור? במידה וכן - מה גודל ה"גן הסגור" הזה?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Shed כתב:
nir11 כתב:שאלה:
...
1. לא צריך לעמוד בשום דרישות, אתה יכול לפתוח ריפוסיטורי משל עצמך. בדיוק כמו שבוקסי ואנשים פרטיים אחרים עשו.

2. אם התוכנה שלך היא תוכנה איכותית, ובקוד פתוח - היא תיכנס למאגרים של אובנטו ושל הפצות אחרות - גם אם לא תבקש בכלל. אם היא בקוד סגור, ואי אפשר לבדוק שהיא לא עושה שום דבר זדוני - היא תיכנס למאגרי "3rd party software" (בדיוק כמו google earth שהיא תוכנה בקוד סגור).
אגב, התוכנה שלך תיכנס קודם למאגרי נסיונות, שאינם עוברים QA ובדיקות. יוזרים שמתקינים תוכנות מהמאגרים האלה מודעים לזה. הפידבק שיגיע מהיוזרים האלה (ודיווחי באגים שלהם) יהווה גורם משמעותי בהחלטה האם לכלול את התוכנה שלך במאגרים הרשמיים.

3. אתה תמיד יכול לארוז את התוכנה בחבילת התקנה (deb) או להפיץ אותה כקובץ בינארי, ולתת לאנשים להוריד אותה ישירות מהאתר שלך, בלי שום קשר לריפוסיטורי.

עכשיו אני שואל אותך שוב:
1. האם יותר נוח להתקין תוכנה מתוך סינפטיק או לא?
2. האם אתה עדיין חושב שלינוקס זה גן סגור? במידה וכן - מה גודל ה"גן הסגור" הזה?
...
אני לא מבין כלום, אתה בעצמך כותב שזה גן סגור, שמכניסים אליו רק את מי שרוצים, ומי שלא - נשאר בחוץ ( כמו תוכנות מסוכנות סטייל google earth ודרייבים של nvidia [!]).
אתה מבקש אישור ממני?

ומי הם בדיוק אותם בודקים? חשוב מכך? מי בדיוק מחליט?
אתה קולט שברגע שאמרת שמישהו מחליט - זה הכי גן סגור בעולם?

אגב, אני כותב מתוך בורות, מתוך מה שקראתי: אומרים ש I TUNES הוא גן סגור לגמרי - שאפל מחליטה מי נכנס ומי לא, ושהסביבה המקבילה במערכת ההפעלה של גוגל - נותנת לכל אחד לפרסם את התוכנה שלו, בלי שום בדיקה.
במידה וזה נכון - אפל זה סופר גן סגור, וגוגל לא. לינוקס זה כמו אפל לפי מה שאתה מתאר..

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

nir11,
חזרתי להציץ מה קורה פה :) אני מבין שזה לא ייגמר:)
בכל מקרה, יש לך טעות בהבנת המושג "גן סגור".
מה זה "מישהו מחליט"? השאלה היא מי זה המישהו הזה ומה הוא בדיוק מחליט. אם זה חברה עסקית כמו אפל זה סיפור אחד, ואם זו קהילה התנדבותית זה סיפור אחר. אם זו חסימה מוחלטת זה דבר אחד, ואם זו רק הפרדה בין רשימות שונות (לפי כל מיני קריטריונים זה דבר אחר.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

ניר , נראה לך שWIN זה לא גן סגור ? שהרי אם בודקים תוכנה , כדי לקבל אותה זה נקרא" גן סגור"? מה תקרא למצב שבו תוכנה שאינה מיוטבת מספיק תוקעת את כול המחשב ? לא נראה לך שלפי דבריך לפחות המצב בווידוס הוא יותר גרוע ? שם לפי הדברים של שד שמים את זה בקטגוריה של התנסות ואנשים יודעים שאם זה עבר לחלק הרשמי אז התוכנה לא תתקע את המחשב , זה לא הופך את זה לגן סגור

במחשבה שניה תסתכל על זה כך : אני דמוקרטיה , אבל אם משהו רע נכנס אני לא נותן שירותים לאף אחד
אני דיקטטורה , שעוצרת דברים רעים או חשודים כרעים כדי שכול הדברים הטובים ימשיכו לעבוד
היכן אתה רוצה לחיות ב"דיקטטורה " או בדמוקרטיה ? אני לפחות ומשתמש פשוט שלא יכול לבדוק אם תוכנה היא זדונית ולא יודע מה לעשות כשתוכנה הורסת לו את המחשב , נעדיף דיקטטורה
פעם ראשונה בהיסטוריה שמישהו מודה שהוא מעדיף דיקטטורה , תראה מה עשית עם אי רצונך להבין :lol: :lol: :lol:

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

nir11
יש מספר רמות שונות (כמו בצל) של מקורות:
הגרעין שהוא מעיין "גן סגור" המגיע עם מערכת ההפעלה,
כל התוכנות שמסומנות עם הסמל של אובונטו בסינפטיק נמצאות שם.
זה מודל שדומה לזה של אפל - צריך שתהיה תוכנה ממש מוצלחת כדי להיכנס.
הקליפה הבאה היא תוכנות מאות שלא במאגר של אובונטו, אבל ממאגרים אחרין מאושרים גם הם (ע"י קבוצות לינוקסאים אחרות)
בעיקר המוכרות לחיוב ע"י מפתחי מערכת ההפעלה, וגם הם מגיעים עם מערכת ההפעלה.
ישנם גורמים לא מאושרים, מה שנקרא צד שלישי, אתה יכול להוסיף למערכת ההפעלה שלך כראות עיניך (הסיכון בהתאם).
הגורמים צד שלישי יכולים לעבור ולהשתלב בקבוצות האחרון על בסיס איכות הקוד והפופולריות של התוכנה.
nvidia זו דוגמא מצויינת לקוד מאוד לא משהו וסגור (אגב, קוד סגור לא יכול להשתלב בקבוצות האחרות כלל - מהסיבה הפשוטה שלא ניתן לבדוק ולשפר אותו).
כנ"ל התוכנות של גוגל.

אתה יכול לקרוא לזה גן סגור - אבל עובדתית זה בסך הכל dumb proof, כך שבניגוד לאפל וגוגל,
אתה יכול לצאת מהגן ולחזור אליו כאוות נפשך.
זה אולי גן סגור (למטרות הגנה על מערכת ההפעלה) אבל לא גן נעול כמו באפל.
כאן, זו כבר שאלת סמנטיקה - למה אתה קורא גן סגור?
מערכת הפעלה שצריך לפרוץ כדי לשלב בה תוכנות מחוץ לגן,
או מערכת שנותנת גישה ראשונית מובנת למרחב תוכנות מסויים
(שאם לא מספק אותך אתה יכול לפנות לגורמים מצד שלישי שיספקו את הסחורה, מבלי להיות עבריין כזה או אחר).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אנסה אנלוגיה:
יש לך פארק עירוני ובתוכו מתחם מגודר של מתקנים משופרים.
בפארק מחוץ לגדר, כל אחד יכול לשים מתקן שעשועים שלא משנה מאיפה הביאם, אבל בתחום המגודר נכנסים רק מתקנים שאושרו על ידי קהילת ותיקי הפארק, וזאת כדי לתת ערך של ביטחון למבקרי הפארק. הקהילה מעודדת מה שיותר מתקנים חדשים להירשם לאישור כניסה לתחום המגודר.

תבדיל את זה מ"גן סגור" שבו כל הפארק מגודר ונעול על ידי בעל הבית שגובה דמי כניסה.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

nir11 כתב:
Shed כתב:
אני לא מבין כלום, אתה בעצמך כותב שזה גן סגור, שמכניסים אליו רק את מי שרוצים, ומי שלא - נשאר בחוץ ( כמו תוכנות מסוכנות סטייל google earth ודרייבים של nvidia [!]).
אתה מבקש אישור ממני?

ומי הם בדיוק אותם בודקים? חשוב מכך? מי בדיוק מחליט?
אתה קולט שברגע שאמרת שמישהו מחליט - זה הכי גן סגור בעולם?

אגב, אני כותב מתוך בורות, מתוך מה שקראתי: אומרים ש I TUNES הוא גן סגור לגמרי - שאפל מחליטה מי נכנס ומי לא, ושהסביבה המקבילה במערכת ההפעלה של גוגל - נותנת לכל אחד לפרסם את התוכנה שלו, בלי שום בדיקה.
במידה וזה נכון - אפל זה סופר גן סגור, וגוגל לא. לינוקס זה כמו אפל לפי מה שאתה מתאר..
...
כמו שאחרים כתבו לך כאן: יש לך בעיה בהבנת הנקרא ובהבנת המושג "גן סגור".
אז בוא נגדיר:
"גן סגור" - מצב שבו משתמש לא יכול להתקין תוכנה בגלל שמישהו אחר החליט. דוגמא לגן סגור: iphone - שבו אי אפשר להתקין תוכנה אם היא לא עברה אישור של אפל.
מה שקורה בלינוקס רחוק שנות אור מהגדרה של גן סגור כי כל משתמש יכול להתקין כל תוכנה, כראות עיניו, בכל רגע.
הגדולה של לינוקס על פני חלונות, בקטע הזה, היא שבלינוקס מי שאחראי על ההפצה מוודא, בודק וממליץ על אלפי תוכנות. בנוסף, קהילה שלמה של מפתחים ומשתמשים, ממליצה ובודקת עוד אינספור תוכנות. וכל משתמש באשר הוא, יכול להחליט להקשיב או לא להקשיב להמלצות הנ"ל ויכול להפוך ל"ממליץ".
השיטה הזו, עובדתית, פשוט עובדת. לא תצליח למצוא תוכנות עם קוד זדוני במאגרים רשמיים או לא רשמיים של הפצות מובילות כמו אובנטו.

עכשיו, אני חוזר שוב על השאלות שלי (משום מה אתה מתעלם מהן בשיטתיות):
1. האם לדעתך התקנת תוכנה דרך סינפטיק מסובכת וקשה יותר מאשר חיפוש תוכנה בגוגל, גישה לאתר, הורדת installer והרצתו או לא?
2. האם אתה עדיין חושב שלינוקס זה "גן סגור" (כזה שלא מאפשר לך להתקין תוכנות "כי מישהו החליט")? במידה וכן - מה גודלו של הגן הסגור הזה לדעתך? האם אתה חושב שתוכל למצוא תוכנה אחת שנמצאת מחוץ לגן הסגור הזה שאני לא אוכל להתקין בגלל החלטה שרירותית של מישהו?
...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תיראו למה היגענו. מישהו ממשיל את לינוקס לדיקטטורה - וזה אפילו לא אני.
חלונות, עם כל מגרעותיה, היא בוודאי הכל חוץ מגן סגור. אף אחד לא שם לך בתוך מערכת ההפעלה משהו שמזכיר אפילו את הסינפטיק. משתמשי חלונות מחונכים כבר יותר מעשר שנים להוריד כל מה שבא להם מהאינטרנט, ולהתקין. זה חופש מוחלט. חלונות תזרוק לך הודעות אזהרה, וגם כמעט תכריח אותך לשים אנטי וירוס- אבל זה מחיר החופש.
בלינוקס לא צריך אנטי וירוס - אבל רק כל עוד אתה בגן הסגור, שלא ברור, לי לפחות, מי מחליט מה נכנס ומה לא. אי אפשר סתם כך להגיד שהמשתמשים מחליטים, צריך להיות מנגנון.
דמוקרטיה, כמו שהוזכרה פה - מצטיינת בהפרדת רשויות. הרשות המחוקקת לא יכולה לכפות דבר על הרשות המבצעת, הרשות השופטת חייבת לשפוט לפי החוקים שהרשות המחוקקת חוקקה. אף אחד לא מקבל כוח מוחלט.
מישהוא יכול להסביר לי איך זה עובד בלינוקס, בהקשר של מי מה נכנס לסינפטיק ובאיזה דרגה?

ועוד מחשבה - תארו לעצמכם שמיקרוסופט הייתה מייצרת מקבילה שלה לסינפטיק. רשותיות ההגבלים העסקיים היו דופקות על דלתה תוך שניה..

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

ניר למען ה' מה אתה משווה את מיקרוסופט ללינוקס ? בלינוקס נתנו לך את זה כדי שאנשים כמוני שאינם מבינים הרבה במחשבים ולא יודעים כלום על גישה לקרנל ו/או על רגיסטרי , יוכלו לעבוד עם לינוקס , מיקרוסופט עושה את זה כדי להדביר כול תחרות עוד לפני שהיא תקום .

וד"א מעניין למה הפראנויה של מקרוסופט ? האם היא פוחדת שידעו שהמלך הוא עירום ? :lol:

חזור אל “תוכנה - KODI”