איכות הטרנספורטר בנגן דיגיטלי - האם משפיע בכלל על הצליל.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נעול
aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #221 

בדומה לתיאור של אייל, אמנם לא על מערכת מפלצתית כפי שהוא שמע אלא על הסטאפ האישי שלי ניתן להבחין בכל שינוי שניסיתי של כבלי חשמל ואינטרקונקט (לאחרונה אני מנסה רק יקרים יחסית, סורי).

ניסיון החשמלים האחרון היה לפני כחודש וניסיון האינטרקונקט בחמישי האחרון.
בלי להכיר אתכם יותר מידי אני משוכנע שכל מי שכותב בשירשור הזה היה מבחין בהבדל. אם הם נמדדים אותו דבר אני ממש לא יודע.

מבחינתי כבילה היא סוג של פילטר/אקולייזר שצריך להתאים למערכת כמו שמתאימים רמקול למגבר (או הפוך) ולא צריך להתבייש בזה.
HiFiMusic IL

Slayer
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #222 

בוא נגיד ככה. ייתכן ויש הבדל , אבל לי אישית הוא לא היה נשמע כזה שהיתי צריך לשלם עליו פי 10 או פי 100 . אולי מקסימום פי :D 1.5 וזה גם לא בטוח... היתי צריך להתרכז מאוד על מנת להבין אם יש מהשהו או לא ... לא נראה לי שבשביל מהשהו שאני לא מבדיל בו מיד עם החלפה , יש הגיון בלשלם אפילו כפול , בלי לדבר על פי 10 או יותר.

מה שבטוח שאני אישית לא היתי הולך על מבחן עיוור . כי אין סיכוי שהיתי מבדיל במהשהו ...

כמובן שיכול להיות שציוד שהיה לי לא היה "מספיק" ( C542 + C372 של NAD ). נכון הוא לא עולה > 50K , אבל אני גם לא חושב שהוא לא היה מסוגל להגיב לשינויים בכבלים. בסופו של דבר מדובר בסטאפ איכותי ולא זול בכלל .

ברור לי גם שאני בכל זאת לא אשתמש בכבל של 10 ש"ח , אבל רק מבחינה אסתטית ולצורך הגנה נגד רעשים חיצוניים. זה יהיה מהשהו באיזור 100-150 ש"ח.

* מדובר על איטרקונקט בלבד
נערך לאחרונה על ידי Slayer ב 27/04/2007 3:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #223 

כל אחד הטוב בעיניו יעשה.
HiFiMusic IL

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #224 

a_yaron כתב:
a_yaron כתב:מי רוצה להמר ?
אני לא מאמן שאני אשמע הבדל בין כבלים ואינטרקונקטים אבל בגלל שנושא זה עולה שוב ושוב החלטתי לבדוק את עצמי

יש לי בהשאלה אינטרקונקט של VDH (בצבע אדום אם זה אומר משהוא) ויותר מאוחר אני רוצה לבדוק את ההשפעה שיש או אין לו (לפי התאור ההשפעה על הבאס צריכה להיות גדולה)
אני חושב שיש לי שמיעה לא רעה ורמקולים סבירים והכי חשוב אני מאמין לעצמי !
מה הניחוש שלכם (הבדיקה תהיה לאחר 22:00 אז יש זמן) :lol:
ירון
...
אני כמעט מרגיש צורך להתנצל :) אבל בתנאי הבדיקה שלי במשך כשעה עם מספר שניות בין השמעה להשמעה (להחלפת חיבורים) במיספר דיסקים וסיגנונות שונים אני לא שומע שום הבדל בכלל בין הVDH לאינטרקונקט פשוט
אולי בכבל לרמקול אני כן אשמע הבדל ?

נמר אנחנו עדין חברים ? :lol:
ירון
...
חכה חכה ירוני .. לא סיימנו. :D

ישנם כבלים שפשוט נישמעים כמו כבלים פשוטים , מפוצצים בבס ולא מפורטים.

הכבל שלקחת הוא לדעתי {ואמרתי לך בבית שלי היום שבאת לקחת} הוא אחד הכבלים הכי גרועים שאני מכיר .. נכון? זה בדיוק מה שאני חושב על הכבלים הפשוטים.

חברים בטוח נישאר , ואחרי שתשמע את הכבל הבא שאני אביא לך {והוא פה על ידי} אתה תבין למה כמה חברים לא הבחינו בכבלים ... ואתה יודע למה? כי הם פשוט לא מספיק קולטים את העיניין שצריך לבחון כמה סוגים ולא סוג אחד.

אני קורא לזה נסיון , רפרנס. הם קוראים לזה ביזבוז זמן וכסף.
זכור לי שבדקנו את הקומפקט מול ה-DVD גם לא הצלחנו להבחין בהבדל , אלה אם כן חיברנו את המגבר רוטל.

בכל אופן , בהחלט יכול להיות שהכבל שנתתי לך {שהוא די פשוט אגב} מאוד מזכיר את הכבל האישי שלך באופי הצליל , עכשיו בוא וקח כבל עם אופי שונה לחלוטין ואז תבוא עם רשמים.

אגב.
לא הגבתי קודם לזה שרצית לעשות מבחן ותחזור עם רשמים מסיבה אחת פשוטה , מכבל אחד שבוחנים אי אפשר להסיק מסקנות , אך כאשר בוחנים כמה וכמה ראש בראש בוודאי שתצליח להבחין ... ואני אומר זאת בביטחון מלא ולא חס ושלום בצניעות.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818
קיבל תודות: 0

שליחה #225 

Eyal_W כתב: אבל חייבת להיות הבנה ובסיס לדיון ומה שקורה כאן בעשרות העמודים זה חוסר בסיס וחוסר משמעת כתיבה.
...
אגב, אף פעם לא הבעתי את דעתי כאשר היא מתבססת על ניסוי מסוים שעשיתי, וזה בגלל שלא היה לי שום צורך בניסוי שכזה. דעותיי היו ועדיין קשורות לפיזיקה/חשמל/אלקטרוניקה ומתבססות על הידע שלי בתחומים הנ"ל ועל ההגיון הבריא שלי.

לילה טוב
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #226 

web כתב:
נמר כתב: .... או שאם היא עובדת ואתם מצליחים לזהות את הקול של הזמר {שפרנק סינטרה לא נישמע כמו שרית חדד} אז מבחינתכם היא בסדר גמור ולא צריך יותר.

אני אשמח לדעת מה דרמבוי ורוי בחנו.
תוכלו לענות לי גם בפרטי.

בידידות נמר. (f)
...
:hammer:
אין לי דיסקים של שרית חדד....
אני לא אודיופיל ? :מבולבל:

אני חושב שפעם כתבו שהוספת "בידידות" או " (f) " אינם משנים את מעות הדברים...

תגיד לי כמה שילמת על המערכת שלך ואגיד לך אם אתה אודיופיל.... (או עדיף לכתוב ציודופיל?)
...
כתבתי כבר שעם השידרוגים החדשים אותם אפרסם בהמשך מחירה נושק ל-100K שאני אומר נושק אני מתכוון לנושק מלמעלה ולא מלמטה.

ואל תדאג אני ממש לא ציודופיל , התקציב שלי מאפשר לי גם לשלש את ההשקעה שלי. אם לא עשיתי זאת זה רק בשביל להיתקדם לאט לאט וללמוד תוך כדי , ולא לקנות סטאפ שלם במכה ולחשוב שאני פרופסור. הדרך לפעמים חשובה יותר מהתוצאה , מפני שהדרך והטעיה היא המלמדת. (Y)

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #227 

התנצלות מראש..
באמצע הקריאה של הכל נשברתי . לכן אם פספסתי משהו אני מתנצל.

עכשיו לשאלה .

ניקח שני כבלים. אחד עולה 15 שקל . אחד עולה 200 פאונד . שניהם מחיר למטר.

ניקח מחולל תדרים . ניקח ציוד בדיקה.

אני מעביר דרך שניהם , תדר תדר , כל תדר במתח שונה. אחד אחד אחד. ככה כמה שעות שיקח. מודד את כל התוצאות.

לאחר מכן מתחיל להעביר חבילות של תדרים ביחד.

בסופו של יום התוצאות שוות . או עם אחוז סטיה מאוד מאוד מאוד מינימלי.

האם זו בדיקה מהימנה?

לגבי השאלה של טרנספורט, יש הבדלים , האם הם שמיעים אני בספק גדול . נמר כמה שאתה איש מקצוע והכל , אתה לפי מה שהבנתי מתעסק בהגברות ובהקלטות. לדעתי אתה אחד מאלו שהאוזניים שלהם כבר פגועות. האמת אני דיי בטוח .
ואני בטוח שעוד הרבה פה , ואני דיי בטוח שאפילו אצלי זה כבר לא מה שהיה פעם .

לכן אני בספק שאתה שם לב באמת להדל בין טרנספורטים ללא צב"ד .

אגב לדעתי תספיק בדיקת מוליכות מהימנה. וכמו כשאמר מי שלימד אותי פעם , אם מפריע לך המוליכות של הכבל , תקנה עוד אחד.

בגדול אני מאמין שבמקום לקנות וואן דר הול ב 1500 ש"ח , אם אני אקנה כבלים שעולים 10שקל למטר ואחבר 5 כאלו לכל רמקול , אני אקבל יותר מאשר כבל ב 1500 ש"ח.

אם מישהו שואל לגבי השראות? שוזרים אותם אחד בתוך השני , מגלגלים על הכל נייר כסף
שמים בצינור פלסטיק וזהו. מומלץ כמובן שהכבלים יהיהו באותו אורך .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #228 

וואיי ואאיי ואיי , כמה שעות לא הייתי מחובר וייבשתם אותי בעוד כמה שעות לקרוא את הכל..... :D

אני חושב שכבר הסכמנו בעבר, שמה שחלק מאיתנו קורא "כבל" ומה שהחלק האחר קורא "כבל" זה לא אותו דבר, אז איך בכלל הויכוח נמשך, זה נשגב מבינתי.

אני ממש לא אוהב את הדיון פה. לא בגלל דיעה זו או אחרת אלא בגלל הסיגנון והדרכים בה משתמשים כדי להוכיח את הטענה (בעיקר על ידי ביטולו של האחר ולא התמודדות עם הטענה עצמה).

אני חוזר ואומר, כבר 20 שנה הויכוח הזה קיים בכל העולם בכל פורום עלי אדמות שמתעסק בתחום הזה, אז למה אתם חושבים שמישהו פה יצליח להוכיח משהו למישהו?
אני לא מנסה חלילה לעצור את הדיון, רק מנסה לגרום לכולם להבין שהדיון צריך להתרכז על הטענה עצמה ולא על ניסיונו של אחד או עלות הציוד של האחר.
למה לא לדבר על משהו היפוטטתי? מערכת של פלוני, הכוללת את הציוד הכי יקר עלי אדמות, עם החשמל הכי נקי בעולם וכל האביזרים הנלווים בעלות של 90% מהמערכת, אוקי?
עכשיו, אחרי שניטרלנו את עלות המערכת, את החשמל ושאר צווארי הבקבוק האפשריים, ולקחנו גם אודיופיל מדופלם וצעיר פעור עם ניסיון של מערכת מיני והושבנו אותם באותו חדר, בואו נחזור לדיון על הטענה עצמה - האם יש הבדלים שמיעים בין כבלים.

כפי שאני רואה את הדיון פה, על כל 16 העמודים שלו, זה בעיקר מתרכז בשאלה "למי יש יותר גדול" (ותסלחו לי מראש על הבוטות) - למי יש יותר ניסיון? למי יש מערכת יותר טובה/שקופה? למי יש חברים יותר אודיופילים? למי יש יותר כסף כדי להשקיע בציוד יקר/חשמל נפרד למערכת וכו'.

צאו מה"אני" ודברו על השאלה עצמה. לצורך העיניין אין לאף אחד ניסיון ויש לכולם ים ניסיון. מה זה משנה לשאלה עצמה?

אז כדי לדבר על השאלה, לדעתי חייבים קודם כל שיהיה לנו הנחות יסוד ברורות שמהם נוכל לצאת לדרך.

ההנחה הראשונה והבסיסית היא "מהו כבל" ?

כפי שכבר הסכמנו בעבר (לפחות אני ונמר, אם אנחנו מייצגים משהו), אז שנינו הסכמנו להגדרה ומכאן לכל טענה שכל צד הביא עד כה.

צד אחד טען ש"כבל" הוא כל רכיב שיש לו שני קונקטורים בצדדים (נמר).
הצד השני טען ש"כבל" הוא רכיב בעל ערכי (קיבול, השראות והתנגדות) מתחת לערך מינימלי מסויים (אפשר להביא מספרים אגב).

מכיון ששני הצדדים לא מסכימים על ההגדרה הבסיסית הזו, זו זו הסיבה שהשיח הוא שיח חירשים.
הצד הראשון, מצידו, גם כבל שכולל פילטר הוא כבל וזה בסדר גמור "לעצב" את הסאונד של המערכת איתו והצד השני, מראש פוסל כבל כזה, כי זה כבר לא כבל לפי הגדרתו - כבל לא אמור לשנות את הסאונד.
כלומר, גם אם יהיו שני כבלים בעלי נתונים מדידים שונים, אבל מתחת לערכי הסף הללו, ההבדלים לא יהיו שמיעים לאף אדם.

אז על מה הויכוח בעצם?
על ההגדרה של מהו כבל? שכל אחד יגדיר מה שהוא רוצה (וכבר הסכמנו שלכל צד יש הגדרה משלו).

אז על מה הויכוח על "פתיחות"? על "ניסיון"? על "מבחן עיוור או לא" ?
אלו לא רלוונטיים בכלל כי מראש אני מסכים עם נמר.
אני בטוח שהוא שומע הבדלים בין שני רכיבים שהוא קורא להם "כבל". קרוב לודאי שגם אני אשמע אותם.
לעומת זאת, הטענה השניה היא שהוא לא יישמע הבדלים בין מה שאני קורא להם כבל בשום סיטואציה.
(סליחה נמר שאני לוקח אותך כנציג הצד השני (f) )

מכאן יוצא כמה דברים כתשובה למה שהועלה פה קודם:
1. מבחן ע"י מכשירי מדידה לא רלוונטי. יש הבדלים מדידים אבל רק כבלים בעלי ערך מינימלי מסויים ייקראו כבלים ע"י האחד וכל השאר גם על ידי האחר.
2. המבחן שדוחף_לויתן עשה בזמנו לכמה אנשים שטענו שהם יוכלו לשמוע הבדלים ולאפיין את הצליל של הכבלים (לא מבחן A/B אלא מבחן "תיאורי" של הכבל) גם לא רלוונטי עבור מחנה ה"שומעים" כי ניתנו להם כבלים בעלי ערך מינימלי כזה (למרות שלכבל אחד דחפו בקונקטור קבל יחסית גדול וגם אז אף אחד לא התלונן על חיתוך בגבוהים או משהו בסגנון).
3. מבחן עיוור רלוונטי רק אם מחנה השומעים יגיד שהוא מסוגל לשמוע הבדלים בין כבלים שהמחנה השני מחשיב ככאלו שלא ניתן לשמוע הבדלים בינהם.
4. אם כבל שכולל פילטר בפנים הוא מקובל ע"י מחנה השומעים, אז מה אכפת למחנה השני? זה מערכת שלהם וכסף שלהם נכון?
סבבה, רק אז אין דבר כזה : "אטימות", "חוסר ניסיון", "מערכת לא שקופה" וכו' כי הכבל הזה מראש תוכנן לבצע שינוי וככזה אוי ואבוי לו אם הוא שמיע.....

מצטער שיצא ארוך. אני לא מנסה לסגור את הדיון אלא לנתב אותו לדיון אקדמי ולא אישי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #229 

אורי.

האמן לי שהאזניים שלי במצב מצויין , מאחל לך לשמוע כמוני.
ב-90 אחוז מהזמן שאני כותב כאן אני כותב מהעבודה , אני יושב באוטו שלי עם הנייד , מזגן , מוסיקה טובה וכוס קפה , האמן לי שאני נימצא רוב הזמן בסביבה הרבה יותר שקטה ממה שרוב האנשים נימצאים. שנית ... כאשר אני עושה סאונד אני משתמש מאטמי אוזניים שניבנו במכון בולוק בנס ציונה במיוחד למבנה האוזן שלי , אטמים אלה מורידים אחוז ניכר מהעוצמה בא אני נימצא ומגנות על אוזני.

מעבר לכך שכיוון שאני מתעסק בסאונד כל חיי , בין אם זה באולפן ובין אם זה בבמה האוזן שלי מאומנת מאוד ורגישה לשינויים.
יש לי שעות האזנה רבות מאוד , אם נאחד אותן אני מאמין שתגיע לכמה שנים רצוף.
האמן לי ידידי שאני שומר על עצמי הרבה יותר ממה שאתה מסוגל לדמיין.

אוסיף ושלא תטעה ותחשוב שאני מתרברב הכל עובדות.
שמעתי על המערכת שלי האישית המון מוצרים , בחנתי המון רמקולים ראש בראש {אולי הכי הרבה רמקולים שבחנו אי פעם ראש בראש} וזה נתן לי להיתפתח וחידד את הרגישות שלי פי כמה ממה שהייתי לפני . האמן לי ידידי שכושר הפיענוח שלי לגבי מערכות סטריאו מאוד
אמין ואני מוכן לספר לך שדעתי גם חשובה ללא מעט חברי פורום שזקוקים לעזרתי , עד היום לא טעיתי בתיאורים שלי ומה שתארתי זה מה ששמעו , עד היום לא המלצתי לאדם על מוצר שהוא היתאכזב ממנו ... והכל בזכות הנסיון שלי וכלי העבודה שלי מזה שנים {האוזן}.

שוב אתה ניכנס למדידות שיכול להיות שהן אינן המדידות שלהן אנו זקוקים , כאשר נדע מה למדוד נבקש ממך או מכל אדם שמסוגל לעשות זאת למדוד את הפרמטר הנידרש.

אגב.
עשיתי בדיקת שמיעה במכון בולוק בנס ציונה , רוצה שאני אפקסס לך את התוצאות? {אין ירידה שהיא מעל הממוצע בשמיעה שלי} :wink:

תאמין לי שרוב האנשים שאצלהם קיימת ירידה משמעותית בשמיעה הם דווקה אלה שעובדים במפעלים.

בידידות נמר. (f)

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #230 

מרטין.

אין לי בעיה שיהיה פילטר על הכבל , אני פשוט קורא לזה כבל עם מסנן . אתה תקרא לזה פילטר ארוך.

אגב.יכול להיות שלי יש פילטר על הכבל ... אני חושב {לא פתחתי אותו}.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #231 

אז אין בינינו שום אי הסכמה.
(Y)
About.me

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #232 

נמר כתב: חכה חכה ירוני .. לא סיימנו. :D

ישנם כבלים שפשוט נישמעים כמו כבלים פשוטים , מפוצצים בבס ולא מפורטים.

הכבל שלקחת הוא לדעתי {ואמרתי לך בבית שלי היום שבאת לקחת} הוא אחד הכבלים הכי גרועים שאני מכיר .. נכון? זה בדיוק מה שאני חושב על הכבלים הפשוטים.

חברים בטוח נישאר , ואחרי שתשמע את הכבל הבא שאני אביא לך {והוא פה על ידי} אתה תבין למה כמה חברים לא הבחינו בכבלים ... ואתה יודע למה? כי הם פשוט לא מספיק קולטים את העיניין שצריך לבחון כמה סוגים ולא סוג אחד.

אני קורא לזה נסיון , רפרנס. הם קוראים לזה ביזבוז זמן וכסף.
זכור לי שבדקנו את הקומפקט מול ה-DVD גם לא הצלחנו להבחין בהבדל , אלה אם כן חיברנו את המגבר רוטל.

בכל אופן , בהחלט יכול להיות שהכבל שנתתי לך {שהוא די פשוט אגב} מאוד מזכיר את הכבל האישי שלך באופי הצליל , עכשיו בוא וקח כבל עם אופי שונה לחלוטין ואז תבוא עם רשמים.

אגב.
לא הגבתי קודם לזה שרצית לעשות מבחן ותחזור עם רשמים מסיבה אחת פשוטה , מכבל אחד שבוחנים אי אפשר להסיק מסקנות , אך כאשר בוחנים כמה וכמה ראש בראש בוודאי שתצליח להבחין ... ואני אומר זאת בביטחון מלא ולא חס ושלום בצניעות.
...
נמר
אני מוכן לבדוק ולנסות באמת לשמוע אם יש הבדל בדברים נוספים
לקחתי את האינטרקונקט כדי לבדוק ולא לפסול
כשהמגבר השני היה אצלי בשבוע הבא לבדיקה אני מוכן לנסות שוב עם כל כבל שאתה רוצה
לפי מה שהבנתי ממך הVDH היה אמור לפוצץ באס וזה לא קרה לא בהשואה לכבל אחר של 10 ש"ח ולא לעוד שנים אחרים בעלות של 120 ש"ח
ובאמת ניסיתי לשמוע הבדל אבל... (אולי עמוק בפנים אני לא רוצה לשמוע הבדלים כי אז יהיו עוד רכיבים שצריך לחשוב אם הם מתאימים או לא - זמן וכסף !)
ירון

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

אני גם חושב כך

שליחה #233 

aloni כתב:בדומה לתיאור של אייל, אמנם לא על מערכת מפלצתית כפי שהוא שמע אלא על הסטאפ האישי שלי ניתן להבחין בכל שינוי שניסיתי של כבלי חשמל ואינטרקונקט (לאחרונה אני מנסה רק יקרים יחסית, סורי).

ניסיון החשמלים האחרון היה לפני כחודש וניסיון האינטרקונקט בחמישי האחרון.
בלי להכיר אתכם יותר מידי אני משוכנע שכל מי שכותב בשירשור הזה היה מבחין בהבדל. אם הם נמדדים אותו דבר אני ממש לא יודע.

מבחינתי כבילה היא סוג של פילטר/אקולייזר שצריך להתאים למערכת כמו שמתאימים רמקול למגבר (או הפוך) ולא צריך להתבייש בזה.
...
אני חושב שגם מגברים הם אקולייזר (ולא כולם נשמעים אותו הדבר) וגם מכשירי סידי , גם שפפרות וטיפול אקוסטי הם סוג של אקוליזר.
אם השאלה היא האם אני מבחין בין אקוליזרים שונים- אז לפעמים כן ( ולפעמים השינוי משמעותי) ולפעמים לא.
על מערכת שאני מכיר קל לי מאוד להבחין בין כבל רמקול אקוליזר של ואן דר הול רוולשן לכבל רמקול קואינסידנט אקסטרמה (ויש לי העדפה ברורה מה עדיף לי)
אני מבחין בקלות בין כבל כוח DIY עשוי מנחושת לכל כבל קומקום (שכנראה הוא לא אקולייזר)
כנ"ל לגבי כמה וכמה אינטרקונקטים.
כולם אקוליזרים עם צבעי מעטפת שונים(בכלל צבעי הקשת).
הסיבה שאני בוחר באקוליזר אחד על פני השני נובעת אך ורק מהעדפה שלי כיצד אותו אקולייזר נשמע על המערכת הנתונה. אני לא נוהג למדוד אותם כפרטים או בהקשר של כלל המערכת(99% מאילו הטוענים לחשיבות המדידות , לא מודדים ומסתמכים על זה שלמדו פיזקיה 4.25 יחידות בתיכון או איזה תואר במקום אחר). זה אינו רלוונטי עבורי, היות ואני נוהג להקשיב למערכות ולא למדוד אותם.
אני בכלל מעדיף מכשירי אקולייזר כאילו שיאפשרו לתת לי חוויה אודיו סוביקטיבית.

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #234 

אייל

לרגע איני מזלזל בניסיון ואני אישית מקפיד להצהיר שאני חסר ניסיון, טירון וביזבז בתחום האודיופילי.

אבל ניסיון לא תמיד הוא חזות הכל צריך גם ראש פתוח ולפעמים דווקא אותו תם לב, הדיוט וחסר ניסיון הוא זה שצועק: "המלך הוא עירום"

אלכס

למה חבל לך לראות אותי יושב על הגדר ?? דווקא נוח לי שם.

אני חוזר ומדגיש את מה שאני מבין בעניין - ראו תגובתו האחרונה של מרטין.

הויכוח הוא לא על אם יש או אין הבדלים בין כבלים אלא על ההגדרה מהו כבל ולמעשה מה שיותר חשוב על העלות תועלת.

עוד הערה לגבי הניסיון - יש אודיופילים מנוסים מאד כמו למשל דוחף לויתן שהיה כאן בשירשור דאז שנמנים על מחנה ה"אין הבדל"

אני אישית בטוח שיש הבדל בין כבלים שונים ומבחינתי השאלה היא האם דרך הכבלים צריך להשיג את אותו שינוי/שיפור/ כיוון סופי/גימור של הצליל במערכת או דרך החלפת רכיבים אחרים במערכת השמע.

נכון לעכשיו לא שוכנעתי שאת השיפור וכו' יש להשיג דרך הקצאת המשאבים לכבלים ולא באמצעות רכיבים אחרים כמו החלפת מגבר/ CD /רמקולים וכו'

שלמה

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #235 

מרטין
במישור האקדמי אם אתה מחזיק עיפרון ונייר וידע בנוסחה לחישוב זרם אתה מקבל תעודה BA .
אבל קיימת בעיה אינך מוסמך ולא יכול לעבוד בחשמל ולו מהסיבה שחוסר הניסיון בעבודה מעשית לא יקנה לך את הרישיון לעבודה בחשמל.
במישור האקדמי אם אתה מחזיק עיפרון ונייר ומכיר את כל האברים הפנימיים תעודת BA .
אבל קיימת בעיה אם אינך עובר סטז' של מיליון שנה אתה לא יכול לעבוד ברפואה (וד"א לא לקבל תואר PHD ) ולו מהסיבה שחוסר הניסיון בעבודה מעשית לא יקנה לך את הרישיון (ד"ר ( לעבודה כרופא.

אי לכך ובהתאם לזאת יש לי בעיה עקרונית עם הגישה שכל אחד יכול לנתח בטיפול נמרץ.
מאחר ונושא הרפואה רגיש אני מניח שבעת צרה אתה לא תרצה איזה סטז'ר יבצע פעולות .

לגבי שיח "למי יש יותר גדול"
אין מה לעשות העולם בנוי על כך .
"בעל המאה הינו בעל הדעה " וזה כולל את תחום כולל אודיו .
אדם בעל תקציב מוגבל עם מערכת סופר בינונית לא יכול לאפשר לעצמו לקנות כבל בעלות של פעם וחצי מערך המערכת (מה גם כשניראה הוא לא ירגיש את ההבדל והסיבה לכך הינה בינוניות המערכת )

לגבי מדיד לא מדיד , פילטר לא פילטר .
ע"פ הגדרתך אם קיימים הבדלים מדידים אז יש הבדל בתוצאה יוצא מכך
שיש הבדלים בין כבלים נקודה :[/b]
אם אתה טוען שההגדרה שלי לכבל ושלך שונה מהיסוד המקום להידיינות בינינו מאוד קטן כי לא קיים בסיס לשיחה
ד"א טיעון אחרון זה לדעתי הוא רק תירוץ ילדותי לניסיון להגיע לראליזם טכני.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

אייל עזוב אותך מתוארים

שליחה #236 

יש בין מפתחי ציוד אודיו שגם הם פיזיקאים ואפילו מוזקאים. אז מה? כולם משקרים? מוכרים מים קדושים בשביל כמה גרושים?

לגבי BA
הרמטכ"ל המהולל שלנו טען שלא צריך להיות גדי כדי לדעת להיות רועה.
מה לעשות שבא איזה ערבי והראה לו מהיכן משתין הדג למרות ששניהם אינם דייגים.ומתברר שגדי זה לא גדי ורועה זה גם לא.
אני עדיין ממתין שחלוץ או ילידיו יגיעו לבית חולים ויצטרכו למשל ניתוח וישתמשו בסטונדט או בסניטר , כי הם ראו איך עושים כזה עשרות ומאות פעמים.

מתי יקח לשירשור הזה להגיע ל 20 עמודים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #237 

אייל,
מצטער, אני חולק עליך.
אתה שוב מסב את הדיון ל"מי יכול להביע דיעה" ולא מנסה להתמודד עם השאלה עצמה.
עזוב את אלו שאתה טוען שאין להם ניסיון והם מביעים פה דיעה.

לי אתה מאמין?
אני בעל מספיק ניסיון בשבילך?

גם אם לא, זו לא הנקודה, הנקודה היא מהו כבל וכתוצאה ישירה מכך האם ייתכנו הבדלים שמיעים בינהם.

לפי ההגדרה שלך לכבל - אני מסכים איתך שיכולים להיות הבדלים.
אין ויכוח על זה שבין כבלים שמראש תוכננו לשנות את הסאונד יש הבדלים.
אגב, זה גם לגיטימי מאוד מבחינתי להשתמש בהם.
About.me

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #238 

לפני כמה זמן ראיתי שהעלו את הלינק הבא:
http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm
אני לא רוצה לעורר כאן שוב את הרוחות,אני באמת רוצה להבין מה פסול בצורת בדיקות שביצעו כאן?

כל סברה אודיופילית שמתקבלת על סמך האוזן ומוכחת ע"י מחקר איכותי אובייקטבי היא האידליה במיטבה,אך כמו תמיד יהיו את המתנגדים וזה הכי לגיטימי בעולם,אני רואה שנעשו המון מחקרים וגם של חברים כאן באתר ורוב רובן של התוצאות מראות שאין הבדל ממשי,אז מעבר למבחן הנורות שיש בלינק הזה ...זה לא אמור להדליק נורה?
(i) (i)
הייתי רוצה להבין מהי הסיבוכיות בלהוכיח "הבדלים שמיעים"-האם האיכויות שאנחנו מדברים עליהן בסופו של לא מסתכמות בנתונים ובמספרים?
לדוגמא בהרבה רמקולים מוניטורים אולפנים אפשר לראות את גרף שמוכיח שהרמקול הוא FLAT- ז"א תחום תדרים מאוזן ואין הבלטה של תחום זה או אחר וכאן למשל עולה לי השאלה למה אי אפשר להוכיח אם כבל הוא בעצם פילטר על סוגיו ושמותיו הרבים שניתנו כאן???

אני כמו הרבה אנשים מאוד נישען על מה בעצם אני שומע וכל הסיסמא הזאת של "מה איכפת'ך מטבלאות וגרפים ...סמוך על האוזן" היא ברוב המקרים סיסמא כי לי למשל יש פעמים שאני מרגיש שאני מבחין בדקויות ויש ימים שהאוזן/מוח פשוט פחות חדים-וזה קרה לי שבמסע חיפוש האחרון שלי אחרי רמקולים,באתי הקשבתי נשמע לי פגז למרבה מזלי ברגע האחרון אמרתי אני חייב לשמוע שוב את הרמקול אבל עם איזה דיסק מסויים שלא היה איתי,לקחתי אתנחתא של כמה ימים-לא הקשבתי לשום רמקול חדש ושחזרתי לחנות הקשבתי שוב... לא הייתי צריך את הדיסק הקשבתי לאותם דיסקים שהיו קיימים בחנות וכבר לא היה צורך בדיסק שלי,הרמקול פשוט היה רחוק מאוד מלהיות לטעמי.
מה שאני בא בעצם להגיד,שהרבה פעמים ההצדקה המדעית הזו גורמת לנו להיות יותר נינוחים ובכל הדיון כאן אני מחפש גם ההצדקה הזו ועד שיש אחת מישהו קם ופוסל אותה ,הייתי באמת רוצה להבין מה הקושי בלכמת את השאלה הזו .ומה שגוי בצורת הבדיקות שנעשו בלינק ובכלל ע"י חברים בפורום.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #239 

צפיד יקירי.

זו הפעם המליון ואחד שאני עונה על השאלה הזו.

תמדוד לי במה , אימג' , סאונד סטייג' . שתצליח למצוא את הנוסחה אני אגיד לך שאני מוכן לקבל את הבדיקה הזו , ואם הסאונד סטייג' ימדד שווה , והתמונה תמדד שווה , והעומק ימדד שווה אגיד יחד איתך בצעקה גדולה שאין הבדל בין כבלים.

עדיין לא יודעים מה למדוד ... מה כל כך קשה להבין בזה? :?

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #240 

מרטין.

אני רוצה רגע להגיד משהו חשוב.

אני סבור ובטוח שתסכים איתי שבתקופה שהחזקתי מהפיור אקוסטיק וטענתי שאין הבדלים בין כבלים וההבנה שלי , הרפרנס , הנסיון שלי בתחום שאף ל-0 אני פשוט לא ידעתי כלום ... נכון?

מה שמרגיז את אייל {ואני מבין אותו} זה שעם כל הכבוד לדרמבוי ואני מאוד מחבב אותו הוא עדיין לא היתנסה מספיק בתחום , הוא מתנגד בגלל שהוא קרא ספר או בגלל שהוא שמע כבל שעולה חצי שקל מול אחר שעולה פי 10 , אבל זה פי 10 מחצי שקל חברים , זה לא אומר שהוא שמע הכל.

הבעיה השניה היא הדרך שבה הוא מעביר את הפרטים והדמגוגיה בזה שאם אני נוגד את חוקי הפיסיקה אז זה בילתי אפשרי , אבל רגע ... בזמנו אנשים לא הבינו מהו כח הכבידה , אבל היום טילים עפים לחלל , זה הכל עיניין של תקופות והארות , נסוי וטעיה.

ביננו.

הרי שנינו יודעים שיכולים להיות הבדלים בין כבלים בגלל פעולה כזו או אחרת שנעשת בהם , בגלל תוספת או שמן נחשים זה ממש לא משנה.

הבעיה השניה היא שכמה חברים כאן טוענים שמעולם לא ניסו דבר חוץ מכבל אחד ב-200 שקל . איזה רפרנס יש להם לשיחה?
איזה נסיון הם יכולים להציג בפני? איזה דוגמא אמיתי הם יכולים להמחיש לי ? מאחורי איזה ניסוי עומדת התיאוריה שלהם?
אם מדובר בכך שאני יכול לבוא עם ספר פיסיקה {בגלל שהייתי במגמה כזו בבית הספר} אני יכול להיתווכח עם חצי מדינה על נושאים שעדיין לא הוכחו אזי המילה שלי היא החקוקה בסלע! ??? האם זה כך?

אין לי בעיה עם אלה שאינם בעלי נסיון בתחום , אין לי בעיה שהם טוענים טענות שמורגש שהם מאמינים בהם בזכות אפקט העדר , אין לי בעיה שלרוב בגלל חוסר האמונה הם לא מתנסים במוצרים .

ברגע שבא חבר וטוען שפלטה אקוסטית השפיעה רק על הפטיפון שלו ולא על מגבר המנורות שברשותו אני אומר בביטחון מלא שהוא לא הקשיב מספיק אלה חיפש תירוץ לא לעשות זאת , וזה בסדר גמור . אני מקבל את זה בהבנה . {ממש לא בצניות}.

ברגע שבא חבר הטוען שהוא סקפטי לגבי כבלים אך מעולם לא היתנסה זה שוב מצחיק אותי לשמוע. תתנסה אחר כך תבוא עם תובנות.
אבל אם כבר אז כבר , תבדוק כמה סוגים של כבלים , כמה סוגים של קומפקטים.

חבר שבא וטוען שלא ישמעו הבדלים בין מקורות במבחן עיוור , אך לא מוכן לקבל שהבדלים בין כבלים קשה לשמוע במבחן עיוור מלמד אותי שאותו אדם לא יבחין בין כבלים גם בעוד 20 שנה , הוא פשוט אינו מסוגל להבחין פסיכולוגית במבחן עיוור , אך אם ידע מהו אותו מקור שהוא בוחן יבחין בהבדלים ועוד איך. לכן מבחן עיוור אינו רלוונטי לקומפקטים וכך גם לכבלים!.

כמו שיש את הפסיכולוגיה שיש הבדל בין כבלים , יש את הפסיכולוגיה שאין הבדל.
אני יכול להגיד שגם אותי מעניין איזה קסם ניכלא באותו אדם שלא הצליח להבחין בין קומפקטים .

אדם שמעוניין לשמוע הבדל בין כבלים אבל הרמקול שלו מחובר עם כבל קנה ובנה ב-3 שקל למטר פשוט לא מסוגל מנטלית להבחין בהבדלים , גם דרך החשיבה היא חלק מהנסיון .

עכשיו לחלק היותר מרגיז.

ראיתי הרבה חדרי סטריאו בחיי . אם זה בתמונות ואם זה במציאות.
ראיתי אנשים מניחים את הרמקולים חצי על השולחן וחצי באוויר , ראיתי מגברים על שולחנות מטבח , ראיתי רמקולים שסגורים מאחורי ספה , ראיתי כבלי חשמל שמטפסים על האינטרקונקט , ראיתי סלונים שהמערכת ממוקמת בצורה כזו שאי אפשר לשבת במרכז , ראיתי מערכות שהחלק היקר בא הוא הרמקול אבל הרמקול עולה 10,000 ש"ח.

אתה באמת חושב שהם אנשים מספיק פידנטים בשביל לבחון כבלים? האם אתה באמת חושב שהם מחפשים שלמות מסויימת?

אדם שמספיק לו שיהיו לו מים זורמים בבית ואינטרנט , ואדם שבחן כבל והגיע לתובנות של שוורמה הוא אדם שלא שואף לשלמות.
השלמות באה בדברים הקטנים , אם תאחד הרבה כאלה תגיע לדבר אחד גדול.

זה אומר.
חשמל נקי ולא מושרה עם פלורסנטים ותנורי מטבח , כבל רמקול איכותי , בולמים ומשככים , כבלי חשמל , רינגמט לפטיפון , אינטרקונקט איכותי , אקוסטיקה מינימלית וכמובן סידור החדר ליתאים להאזנה וגם האוירה והאסטטיקה קובעת כאן.

אם אלה אינם קיימים ואינם מיושמים אין סיכוי שאותו אדם יבחין בין דבר שהוא הגימור הסופי והאחוז הקטנטן לשלמות , לבין זה שהמערכת עובדת וזהו.

זוהי דעתי !

שלמה.
לגבי הדג . הרשה לי לא להיתייחס. :?

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”