עזוב...מה אתה מבלבל אותם עם עובדותepony כתב:יין זה דוגמה נהדרת לאיך, בדיוק כמו אודיופילים, גם וינופילים נופלים בפח הכשלים הפסיכולוגיים הכי בסיסיים שוב ושוב, ולא לומדים מהמחקר המדעי הכי בסיסי בתחום, ומכלים מדעיים בנאליים כמו מבחן עיוור. דוגמה פשוט מעולה ואני שמח שהיא באה ממך ולא ממני!Guy1860 כתב:מרטין, עופר וזיו,
מבלי לפגוע, אין לי מושג מדוע פתחתם את האתר הזה.
אני פשוט בהלם לקרוא ששלושת המנהלים הבכירים באתר כותבים מה שכתבתם.
זה כמו שבפורום המוביל בארץ לטעימות יין, תופיעה כתבה על הפרחת מיתוסים שינות לא באמת מתיישנים ושאין טעם להשקיע ביין יותר ממאה ש"ח כי ענבים זה ענבים והבדלים בין סוגי ענבים לא ממש משפיעים על טעם היין, זה רק נידמה למי שטועם. הרי יש הוכחות מדעיות עם בדיקות ומדידות של חומציות, אחוזי סוכר וכו וכולם אותו הדבר.
ואז יופיע מנהל ראשון ויגן בכל כוחו על כותב הכתבה אחרי שכמה מקוראי הפורום ינסו להתנגד למימצאיו המדעיים באומרם ששנים הם משקיעים ושותים ינות מזנים וסוגים שונים ממקומות שונים בעולם.
ואז יבוא המנהל השני ויאמר שהוא נהנה מבקבוק של מאה ש"ח אבל לא הרבה יותר מכך.
ובסוף המנהל השלישי יכתוב שלו היתה לו היכולת היה קונה מרתף ינות וממלא אותו בבקבוקים היקרים והטובים ביותר לא בגלל שהוא היה נהנה מטעמם אלא בגלל שהוא היה מתחרמן מהתויות שלהם עם השמות הגדולים.
לא עדיף לכם להתעסק בתחום שיותר מעניין ומרגש אותכם?...
www.blindtaste.com
(גילוי נאות: הכותב הוא וינופיל לפחות כמו שהוא אודיופיל, והוציא בחייו על יין ומוצריו הנילווים לפחות כמו שהוציא על אודיו...)
וזאת הדיוק הנקודה של מרטין, עופר ושות' : כולנו אודיופילים. כולנו מתחרמנים מטכנולוגיה אקזוטית, מחידושים מרעישים ומהמון הייפ שיווקי "מגניב". ההבדל הוא שחלקנו לא נסחפים אחרי כל שטות, ויודעים להפעיל לא רק קומון סנס, אלא גם כלים מדעיים בסיסיים כשאנו באים לרכוש מוצר כזה או אחר בתחום האודיו.
אני מפציר בכולם לנסות ולעשות מבחן עיוור בסיסי על כל אחד מהמיתוסים הנ"ל ולהסיק בעצמו מסקנות מהתוצאות.![]()
כאמור, לתחום האודיו קוראים ב-"מדעית" פסיכואקוסטיקה. חשוב שכולנו נפנים שבתחום הזה המדע והרגש נפגשים שוב ושוב, ושנדע לנטרל תופעות לוואי לא רצויות מהמפגשים הללו כמה שרק אפשר, כי יש מי שמנצל חולשות שכאלה למטרת רווח אישי, על חשבוננו.
נ.ב. אולי באמת יש מקום לביצוע מבחן עיוור במסגרת אירוע של האתר, כי כבר הרבה זמן לא עשינו כזה דבר. ננסה להרים משהו בקרוב......
הקנאה הורגת
אם זה לא היה כ"כ עצוב, זה היה מצחיק