שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #221 

epony כתב:
Guy1860 כתב:מרטין, עופר וזיו,

מבלי לפגוע, אין לי מושג מדוע פתחתם את האתר הזה.

אני פשוט בהלם לקרוא ששלושת המנהלים הבכירים באתר כותבים מה שכתבתם.

זה כמו שבפורום המוביל בארץ לטעימות יין, תופיעה כתבה על הפרחת מיתוסים שינות לא באמת מתיישנים ושאין טעם להשקיע ביין יותר ממאה ש"ח כי ענבים זה ענבים והבדלים בין סוגי ענבים לא ממש משפיעים על טעם היין, זה רק נידמה למי שטועם. הרי יש הוכחות מדעיות עם בדיקות ומדידות של חומציות, אחוזי סוכר וכו וכולם אותו הדבר.

ואז יופיע מנהל ראשון ויגן בכל כוחו על כותב הכתבה אחרי שכמה מקוראי הפורום ינסו להתנגד למימצאיו המדעיים באומרם ששנים הם משקיעים ושותים ינות מזנים וסוגים שונים ממקומות שונים בעולם.

ואז יבוא המנהל השני ויאמר שהוא נהנה מבקבוק של מאה ש"ח אבל לא הרבה יותר מכך.

ובסוף המנהל השלישי יכתוב שלו היתה לו היכולת היה קונה מרתף ינות וממלא אותו בבקבוקים היקרים והטובים ביותר לא בגלל שהוא היה נהנה מטעמם אלא בגלל שהוא היה מתחרמן מהתויות שלהם עם השמות הגדולים.

לא עדיף לכם להתעסק בתחום שיותר מעניין ומרגש אותכם?
...
יין זה דוגמה נהדרת לאיך, בדיוק כמו אודיופילים, גם וינופילים נופלים בפח הכשלים הפסיכולוגיים הכי בסיסיים שוב ושוב, ולא לומדים מהמחקר המדעי הכי בסיסי בתחום, ומכלים מדעיים בנאליים כמו מבחן עיוור. דוגמה פשוט מעולה ואני שמח שהיא באה ממך ולא ממני!
www.blindtaste.com

(גילוי נאות: הכותב הוא וינופיל לפחות כמו שהוא אודיופיל, והוציא בחייו על יין ומוצריו הנילווים לפחות כמו שהוציא על אודיו...)

וזאת הדיוק הנקודה של מרטין, עופר ושות' : כולנו אודיופילים. כולנו מתחרמנים מטכנולוגיה אקזוטית, מחידושים מרעישים ומהמון הייפ שיווקי "מגניב". ההבדל הוא שחלקנו לא נסחפים אחרי כל שטות, ויודעים להפעיל לא רק קומון סנס, אלא גם כלים מדעיים בסיסיים כשאנו באים לרכוש מוצר כזה או אחר בתחום האודיו.
אני מפציר בכולם לנסות ולעשות מבחן עיוור בסיסי על כל אחד מהמיתוסים הנ"ל ולהסיק בעצמו מסקנות מהתוצאות. (f)

כאמור, לתחום האודיו קוראים ב-"מדעית" פסיכואקוסטיקה. חשוב שכולנו נפנים שבתחום הזה המדע והרגש נפגשים שוב ושוב, ושנדע לנטרל תופעות לוואי לא רצויות מהמפגשים הללו כמה שרק אפשר, כי יש מי שמנצל חולשות שכאלה למטרת רווח אישי, על חשבוננו.

נ.ב. אולי באמת יש מקום לביצוע מבחן עיוור במסגרת אירוע של האתר, כי כבר הרבה זמן לא עשינו כזה דבר. ננסה להרים משהו בקרוב... :wink:
...
עזוב...מה אתה מבלבל אותם עם עובדות :lol: כנס ל DTOWN ותראה איך יושבים חמישה חבר'ה, טופחים זה לזה על השכם ומזלזלים בצורה מגוחכת בכל מי שחושב אחרת מהם. מאז הויכוח שהיה כאן (ביני ובין עוד מס' חברים להנהלה על הכיול שעופר ביצע לאפסון 9000 וגם אז הם ניסו (בצורה עלובה...כמה מפתיע 8O ) לרקוד על הדם (שלא היה...)) לא הייתה להם כזו תעבורה באתר, גם אם רובה ככולה מורכבת מהם עצמם.

הקנאה הורגת :mrgreen:

אם זה לא היה כ"כ עצוב, זה היה מצחיק :@

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #222 

epony כתב:
Guy1860 כתב:מרטין, עופר וזיו,

מבלי לפגוע, אין לי מושג מדוע פתחתם את האתר הזה.

אני פשוט בהלם לקרוא ששלושת המנהלים הבכירים באתר כותבים מה שכתבתם.

זה כמו שבפורום המוביל בארץ לטעימות יין, תופיעה כתבה על הפרחת מיתוסים שינות לא באמת מתיישנים ושאין טעם להשקיע ביין יותר ממאה ש"ח כי ענבים זה ענבים והבדלים בין סוגי ענבים לא ממש משפיעים על טעם היין, זה רק נידמה למי שטועם. הרי יש הוכחות מדעיות עם בדיקות ומדידות של חומציות, אחוזי סוכר וכו וכולם אותו הדבר.

ואז יופיע מנהל ראשון ויגן בכל כוחו על כותב הכתבה אחרי שכמה מקוראי הפורום ינסו להתנגד למימצאיו המדעיים באומרם ששנים הם משקיעים ושותים ינות מזנים וסוגים שונים ממקומות שונים בעולם.

ואז יבוא המנהל השני ויאמר שהוא נהנה מבקבוק של מאה ש"ח אבל לא הרבה יותר מכך.

ובסוף המנהל השלישי יכתוב שלו היתה לו היכולת היה קונה מרתף ינות וממלא אותו בבקבוקים היקרים והטובים ביותר לא בגלל שהוא היה נהנה מטעמם אלא בגלל שהוא היה מתחרמן מהתויות שלהם עם השמות הגדולים.

לא עדיף לכם להתעסק בתחום שיותר מעניין ומרגש אותכם?
...
יין זה דוגמה נהדרת לאיך, בדיוק כמו אודיופילים, גם וינופילים נופלים בפח הכשלים הפסיכולוגיים הכי בסיסיים שוב ושוב, ולא לומדים מהמחקר המדעי הכי בסיסי בתחום, ומכלים מדעיים בנאליים כמו מבחן עיוור. דוגמה פשוט מעולה ואני שמח שהיא באה ממך ולא ממני!
www.blindtaste.com

(גילוי נאות: הכותב הוא וינופיל לפחות כמו שהוא אודיופיל, והוציא בחייו על יין ומוצריו הנילווים לפחות כמו שהוציא על אודיו...)

וזאת הדיוק הנקודה של מרטין, עופר ושות' : כולנו אודיופילים. כולנו מתחרמנים מטכנולוגיה אקזוטית, מחידושים מרעישים ומהמון הייפ שיווקי "מגניב". ההבדל הוא שחלקנו לא נסחפים אחרי כל שטות, ויודעים להפעיל לא רק קומון סנס, אלא גם כלים מדעיים בסיסיים כשאנו באים לרכוש מוצר כזה או אחר בתחום האודיו.
אני מפציר בכולם לנסות ולעשות מבחן עיוור בסיסי על כל אחד מהמיתוסים הנ"ל ולהסיק בעצמו מסקנות מהתוצאות. (f)

כאמור, לתחום האודיו קוראים ב-"מדעית" פסיכואקוסטיקה. חשוב שכולנו נפנים שבתחום הזה המדע והרגש נפגשים שוב ושוב, ושנדע לנטרל תופעות לוואי לא רצויות מהמפגשים הללו כמה שרק אפשר, כי יש מי שמנצל חולשות שכאלה למטרת רווח אישי, על חשבוננו.

נ.ב. אולי באמת יש מקום לביצוע מבחן עיוור במסגרת אירוע של האתר, כי כבר הרבה זמן לא עשינו כזה דבר. ננסה להרים משהו בקרוב... :wink:
...
לא הבנת אותי ידידי, לא נכנסתי לטיעון של האם יש טעם או אין טעם לרכוש בקבוק יין במחיר הגבוה ממאה ש"ח - טענתי שמי שסבור שאין טעם, לא עליו לפתוח אתר העוסק ביין. עדיף שימצא לו תחום שתהיה לו אליו תשוקה גדולה יותר.

גילו נאות - גם אני חובב יין וגם אני השקעתי בחיי סכומים נכבדים בתחום אבל במקומות בו אני לא מוצא הגיון והבדלים, אני מכבד את אילו שכן מוצאים ומביא בחשבון שאולי חיכם עדין יותר משלי ולא פוסל את דעתם כמיתוס ושולח אותם בזילזול למבחנים עוורים.

לו הייתי עושה זאת - זו היתה -----כולם ביחד----- חוצפה והתנשאות!

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #223 

אתה לא צודק, Guy1860

אתה מתעקש לשים בסל אחד את האהבה לאודיו איכותי ביחד עם אמונות תפלות, חוסר חשיבה ביקורתית, צרכנות בלתי-נבונה, פתיות וראוותנות.
זה לא צריך לבוא ביחד. אפשר להעריך איכות ואודיו מבלי ליפול בכל אלה.

ועדיין לא ענית לשאלתי - למה ציון עובדה היא בבחינת "חוסר כבוד".
גם גליליאו העליב את הכנסיה כאשר ציין עובדות. הכנסיה ראתה בכך "חוסר כבוד" מצידו.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #224 

DigiSUN כתב:אתה לא צודק, Guy1860

אתה מתעקש לשים בסל אחד את האהבה לאודיו איכותי ביחד עם אמונות תפלות, חוסר חשיבה ביקורתית, צרכנות בלתי-נבונה, פתיות וראוותנות.
זה לא צריך לבוא ביחד. אפשר להעריך איכות ואודיו מבלי ליפול בכל אלה.

ועדיין לא ענית לשאלתי - למה ציון עובדה היא בבחינת "חוסר כבוד".
גם גליליאו העליב את הכנסיה כאשר ציין עובדות. הכנסיה ראתה בכך "חוסר כבוד" מצידו.
...
ואני לא מסכים איתך - מי שטוען שאין טעם להשקיע יותר ממאה ש"ח עבור בקבוק יין ומגבה זאת בבדיקות מעבדה, הוא לא באמת אוהב יין ובטח אל לו לפתוח אתר העוסק ביין ולפרסם זאת ככתבה שמטרתה "להפריח מיתוסים בשוק היין"

ולגבי השאלה שלך - עצם שאלתה היא התנשאות לשמה - זה שאין צורך בברייק אין לרמקולים או שאין דבר כזה סאב למוסיקה ולקולנוע הם לא עובדות אלא דעתכם ונקודת השקפתכם.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #225 

אלה לא דעות אלא טיעונים מבוססים ומוכחים מדעית. כל טיעון נגדי אינו מבוסס ומסומך, ונשים על ערכי התרנגולת של מבחנים סובייקטיביים בלבד.

הנקודה הבסיסית היא שאין לך שום מחלוקת עם תוכן הדברים שנאמרו, היות ולא העלית ולו צל של הוכחה מדעית כנגדם, אלא שאתה לא מרוצה מהטון בו הם נאמרו. ובכן, סגנון הוא כנראה פחות חשוב מעובדות מוכחות עבור כותב המאמר כנראה. והביקורת שלך על הסגנון, לגיטימית ככל שתהיה, לא גורעת כהוא זה מנכונות הטיעונים במאמר.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #226 

Guy1860 כתב: ואני לא מסכים איתך - מי שטוען שאין טעם להשקיע יותר ממאה ש"ח עבור בקבוק יין ומגבה זאת בבדיקות מעבדה, הוא לא באמת אוהב יין ובטח אל לו לפתוח אתר העוסק ביין ולפרסם זאת ככתבה שמטרתה "להפריח מיתוסים בשוק היין"
...
בסדר, זכותך לא להסכים איתי. אני חושב שמי שטוען שיש להשקיע מאות שקלים במעמדים לכבלים, שקעים אודיופיליים, פיוזים אודיופיליים ועוד רכיבים שאין כל הוכחה ממשית לאפקטיביות שלהם (אלא מסתמך על הסופרלטיבים של יואל פלרמן, חבריו ועלוני הפרסומת שלהם) - הוא פתי.
אני חושב שמי שמצדיק רכישה של כבל במעל 2000 ש"ח, כאשר כל ההבדל בצליל נובע בסה"כ מעובי הכבל (ואפשר לקנות כבל אם אותו אפקט בדיוק גם ב-20 ש"ח למטר), הוא פראייר חסר חשיבה ביקורתית. הנה דוגמא אופיינית להדגמת הבדל בין כבלים שהיא מוליכת שולל.
אני לא צריך להאמין בכל סיפורי המעשיות הללו על מנת להיות חובב שמע וחובב מוסיקה.

אגב, שלא יעבדו עליך - בשוק האודיו הבאמת-מקצועי והאולפני, הסיפורים הללו הם הרחק מהקונצנזוס. רק שאין אסכולה מקבילה לכך בעולם היין - שכן ביין הפלצנות והנהנתנות (לא בקטע רע) הם העיקר. פה אין בעיה שתהיה נהנתנות ופלצנות, רק שלא יידברו איתי על יתרונות סאונד ממשיים או על ציוד וודו שיעילותו לכאורה מוכחת באולפני Abbey-Road. לדעתי האמת היא מעלה טובה בפני עצמה, יותר מרגשות חוסר כבוד שעשויות להתעורר בקרב כמה אנשים שכבר נפלו במלכודת הפתיות הזאת.
Guy1860 כתב:ולגבי השאלה שלך - עצם שאלתה היא התנשאות לשמה - זה שאין צורך בברייק אין לרמקולים או שאין דבר כזה סאב למוסיקה ולקולנוע הם לא עובדות אלא דעתכם ונקודת השקפתכם.
...
במקום להגיד שזו התנשאות לשמה, נסה לסתור את הטענות באופן ענייני: תראה לנו ראיות אמפיריות לממשיות התופעה של ברייק אין לרמקולים. תראה לנו את השיקולים ההנדסיים המבדילים (מבחינה מכאנית, חשמלית, תיבת תהודה) רמקול שמשמיע סרט קולנוע מזה שמשמיע מוסיקה.
אין לך מידע כזה? סבבה, לא חייב. אבל לדעתי התוקפניות שאתה נוקט בה - ההאשמה ב"חוסר כבוד", "חוצפה" ו"התנשאות" - היא אישיו שלך עם עצמך.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #227 

epony כתב:אלה לא דעות אלא טיעונים מבוססים ומוכחים מדעית. כל טיעון נגדי אינו מבוסס ומסומך, ונשים על ערכי התרנגולת של מבחנים סובייקטיביים בלבד.

הנקודה הבסיסית היא שאין לך שום מחלוקת עם תוכן הדברים שנאמרו, היות ולא העלית ולו צל של הוכחה מדעית כנגדם, אלא שאתה לא מרוצה מהטון בו הם נאמרו. ובכן, סגנון הוא כנראה פחות חשוב מעובדות מוכחות עבור כותב המאמר כנראה. והביקורת שלך על הסגנון, לגיטימית ככל שתהיה, לא גורעת כהוא זה מנכונות הטיעונים במאמר.
...
חוצפה והתנשאות

איזו הוכחה מדעית יש לך שאין דבר כזה סאב שמתאים יותר למוסיקה מאשר לקולנוע ולהפך. אפשר בכלל לעשות ניסוי מדעי לטענה כזו? השתתפת פעם בניסוי מדעי? לא נראה לי.

ואיזו הוכחה מדעית יש לך שאין צורך בברייק אין לרמקולים. אם כבר לי יש שכן צריך - הוראות יצרן! יותר מזה?

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #228 

DigiSUN כתב:
Guy1860 כתב: ואני לא מסכים איתך - מי שטוען שאין טעם להשקיע יותר ממאה ש"ח עבור בקבוק יין ומגבה זאת בבדיקות מעבדה, הוא לא באמת אוהב יין ובטח אל לו לפתוח אתר העוסק ביין ולפרסם זאת ככתבה שמטרתה "להפריח מיתוסים בשוק היין"
...
בסדר, זכותך לא להסכים איתי. אני חושב שמי שטוען שיש להשקיע מאות שקלים במעמדים לכבלים, שקעים אודיופיליים, פיוזים אודיופיליים ועוד רכיבים שאין כל הוכחה ממשית לאפקטיביות שלהם (אלא מסתמך על הסופרלטיבים של יואל פלרמן, חבריו ועלוני הפרסומת שלהם) - הוא פתי.
אני חושב שמי שמצדיק רכישה של כבל במעל 2000 ש"ח, כאשר כל ההבדל בצליל נובע בסה"כ מעובי הכבל (ואפשר לקנות כבל אם אותו אפקט בדיוק גם ב-20 ש"ח למטר), הוא פראייר חסר חשיבה ביקורתית. הנה דוגמא אופיינית להדגמת הבדל בין כבלים שהיא מוליכת שולל.
אני לא צריך להאמין בכל סיפורי המעשיות הללו על מנת להיות חובב שמע וחובב מוסיקה.

אגב, שלא יעבדו עליך - בשוק האודיו הבאמת-מקצועי והאולפני, הסיפורים הללו הם הרחק מהקונצנזוס. רק שאין אסכולה מקבילה לכך בעולם היין - שכן ביין הפלצנות והנהנתנות (לא בקטע רע) הם העיקר. פה אין בעיה שתהיה נהנתנות ופלצנות, רק שלא יידברו איתי על יתרונות סאונד ממשיים או על ציוד וודו שיעילותו לכאורה מוכחת באולפני Abbey-Road. לדעתי האמת היא מעלה טובה בפני עצמה, יותר מרגשות חוסר כבוד שעשויות להתעורר בקרב כמה אנשים שכבר נפלו במלכודת הפתיות הזאת.
Guy1860 כתב:ולגבי השאלה שלך - עצם שאלתה היא התנשאות לשמה - זה שאין צורך בברייק אין לרמקולים או שאין דבר כזה סאב למוסיקה ולקולנוע הם לא עובדות אלא דעתכם ונקודת השקפתכם.
...
במקום להגיד שזו התנשאות לשמה, נסה לסתור את הטענות באופן ענייני: תראה לנו ראיות אמפיריות לממשיות התופעה של ברייק אין לרמקולים. תראה לנו את השיקולים ההנדסיים המבדילים (מבחינה מכאנית, חשמלית, תיבת תהודה) רמקול שמשמיע סרט קולנוע מזה שמשמיע מוסיקה.
אין לך מידע כזה? סבבה, לא חייב. אבל לדעתי התוקפניות שאתה נוקט בה - ההאשמה ב"חוסר כבוד", "חוצפה" ו"התנשאות" - היא אישיו שלך עם עצמך.
...
גם אתה רוצה להכניס אותי לוויכוח על פרטי הכתבה - לא רוצה! זה לשירשור אחר!

בשירשור הזה כל טענתי היא שהנושא אפור והדיעות חלוקות בשוק ולאף אחד אין זכות לקחת צד ולשימו כאמת מדעית ואת דעותיו של הצד השני כמיתוס.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #229 

אוקיי,
אז אתה אומר שדיון ענייני על הכתבה בשרשור שכותרתו "תגובות לכתבה" - הוא לא ראוי, ומקומו ב"שרשור אחר"...?

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #230 

DigiSUN כתב:אוקיי,
אז אתה אומר שדיון ענייני על הכתבה בשרשור שכותרתו "תגובות לכתבה" - הוא לא ראוי, ומקומו ב"שרשור אחר"...?
...
מה שאני טוען הוא שנסיון הסטת הדיון לנושא משני נובעת מחוסר יכולתם של הדנים להתמודד עם הטיעונים המועלים נגדם.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #231 

הדבר היחידי שעוד לא ראיתי בתגובות של גיא זה 'לא רוצה ולא רוצה...' משום שכל התגובות האחרות המתאימות לילד קטן, כולל 'חוצפה והתנשאות' כבר עלו כאן.

סבא שלי היה אומר במקרים כאלו:

אפשר להביא את הסוס למים אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות

אולי די? לדעתי אין טעם יותר...

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #232 

Guy1860 כתב:
...
מה שאני טוען הוא שנסיון הסטת הדיון לנושא משני נובעת מחוסר יכולתם של הדנים להתמודד עם הטיעונים המועלים נגדם.
...
אבל זה בדיוק מה שאני טוען כלפיך (וכלפי אילפור) :lol:

במקום לסתור את הטענות לגופן, להביא עובדות נגדיות, אתה אומר שאתה "לא רוצה!" [לדבר על פרטי הכתבה]; יואל פלרמן מביא רק עלוני פרסומת, מסרב לנמק את קביעותיו, ושומר את ההוכחות בסוד; אילפור מקטלג את האנשים על פי חשבון העו"ש שלהם - וסתירה עניינית לטענות שהובאו במאמר - אין.

איפה אתה רואה הסטת הדיון לנושא משני? איזה נושא משני? מול איזה טיעון נגדי לא התמודדו?
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 08/02/2015 14:21, נערך 3 פעמים בסך הכל.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #233 

DigiSUN

אני לא מבין את התקשורת עם Guy1860. אף אחד לא ממש הביא הוכחות מדעיות לכלום.

ניקח לדוגמה את נושא הסאב-וופר למוזיקה וסאב-הוופר לקולנוע ביתי.
לכל רמקול ממוצע יש תחום שהוא טוב בו ולכן לא פעם מסווגים אותם. האם אפשר לומר שיש רמקולים קדמיים שמתאימים יותר לסוג מסויים של מוזיקה, לדוגמה שירה, ובמחיר דומה סוג אחר שמתאים יותר למוזיקת רוק?

אם התשובה היא כן, אז למה זה לא הגיוני לסווג גם בסאב-וופר?

אין לי כסף לקנות את הסאב-וופר האידיאלי. במחיר שאני מוכן להוציא, אם יש סאב שמדגיש את תחום התדרים בין 20 ל 30 הרץ ולעומתו סאב אחר שמדגיש בין 30 ל 40 הרץ, אז לקולנוע ביתי אני אקנה את הסאב הראשון כי חשוב לי יותר תחושת הרטט מאשר הצליל.
אין פה שום דבר מדעי רק החלטה של המאזין בהתאם לאופי הצליל שהוא רוצה לחוות.
מוטי

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #234 

DigiSUN כתב:
Guy1860 כתב:
...
...
אבל זה בדיוק מה שאני טוען כלפיך (וכלפי אילפור) :lol:

במקום לסתור את הטענות לגופן, להביא עובדות נגדיות, אתה אומר שאתה "לא רוצה!" [לדבר על פרטי הכתבה], וחבריך מדברים על האנשים ועל חשבון העו"ש שלהם, כאילו הדבר מהווה סתירה לטענות שהובאו במאמר.

איפה אתה רואה הסטת הדיון לנושא משני? איזה נושא משני? מול איזה טיעון נגדי לא התמודדו?
...
קובלנתי היא לא בכך שהועלו טעויות בכתבה - לו זה היה המקרה, רלוונטי היה מצידך לנסות הכניס אותי לדיון בנושא.

טענתי היא שמה שהועלה בכתבה הוא דעה ונקודת הסתכלות סובייקטיבית של הכותב ולא אמת מדעית ושהנסיון להעשות ממנה כזאת ומהדיעות המנוגדות לה "מיתוסים" הוא ------ אתה יודע........

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #235 

motico כתב:DigiSUN

אני לא מבין את התקשורת עם Guy1860. אף אחד לא ממש הביא הוכחות מדעיות לכלום.

ניקח לדוגמה את נושא הסאב-וופר למוזיקה וסאב-הוופר לקולנוע ביתי.
לכל רמקול ממוצע יש תחום שהוא טוב בו ולכן לא פעם מסווגים אותם. האם אפשר לומר שיש רמקולים קדמיים שמתאימים יותר לסוג מסויים של מוזיקה, לדוגמה שירה, ובמחיר דומה סוג אחר שמתאים יותר למוזיקת רוק?

אם התשובה היא כן, אז למה זה לא הגיוני לסווג גם בסאב-וופר?

אין לי כסף לקנות את הסאב-וופר האידיאלי. במחיר שאני מוכן להוציא, אם יש סאב שמדגיש את תחום התדרים בין 20 ל 30 הרץ ולעומתו סאב אחר שמדגיש בין 30 ל 40 הרץ, אז לקולנוע ביתי אני אקנה את הסאב הראשון כי חשוב לי יותר תחושת הרטט מאשר הצליל.
אין פה שום דבר מדעי רק החלטה של המאזין בהתאם לאופי הצליל שהוא רוצה לחוות.
...
כל כך נכון (Y)

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #236 

הובאה פה טענה:
התחום 20-30 הרץ חשוב יותר לקולנוע, והתחום 30-40 הרץ חשוב יותר למוסיקה.
כדיעה זה לגיטימי. אבל האם זו עובדה?

מה שהכתבה באה להציג היא שאין באמת אפיון חד-משמעי כזה.
מחשבה כאילו יש כזה היא בגדר מיתוס.

motico:
לדעתי אין משמעות לסיווג כל כך פרטני של קדמיים לפי סגנונות מוסיקה. ברור שיש סגנונות שיותר מעמיסים על תחומי תדר מסוימים, אבל באופן כללי אין משמעות "לוותר על באסים כי אני שומע בעיקר ג'אז". באופן כללי מנעד התדרים מתפרס בכל הז'אנרים.

Guy1860
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #237 

DigiSUN כתב:הובאה פה טענה:
התחום 20-30 הרץ חשוב יותר לקולנוע, והתחום 30-40 הרץ חשוב יותר למוסיקה.
כדיעה זה לגיטימי. אבל האם זו עובדה?

מה שהכתבה באה להציג היא שאין באמת אפיון חד-משמעי כזה.
מחשבה כאילו יש כזה היא בגדר מיתוס.

motico:
לדעתי אין משמעות לסיווג כל כך פרטני של קדמיים לפי סגנונות מוסיקה. ברור שיש סגנונות שיותר מעמיסים על תחומי תדר מסוימים, אבל באופן כללי אין משמעות "לוותר על באסים כי אני שומע בעיקר ג'אז". באופן כללי מנעד התדרים מתפרס בכל הז'אנרים.
...
אל תיתפס לקטנות. ממש חשוב עכשיו אם זה 20HZ או 40HZ - זו היתה סתם דוגמה.

התיחס בבקשה לטענה המרכזית שמדוע כמו שרמקול במחיר ממוצע יתאים יותר למוסיקה קלאסית מאשר לרוק ככה גם סאב יתאים יותר לנגן קונטרה באס מאשר מנוע של הליקופטר.

motico
כתב
כתב

שליחה #238 

DigiSUN

לא, ממש לא עובדה. יכול להיות שאתה תחליט אחרת.
אני רק אומר שאני כן מסווג את הסאב בהתאם למטרה שלי (מוזיקה או קולנוע ביתי) ולכן לפי תפיסת העולם שלי זה לא ממש מיתוס.

בכלל, תוכן המאמר חשוב לי הרבה יותר מהכותרת שלו. אני נהנה לקרא את המאמרים והביקורות של איתי אפילו שאני לא תמיד מסכים אם כל מה שנאמר.
התוכן מעורר אצלי התלבטויות ישנות.
מוטי

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #239 

Guy1860 כתב:התיחס בבקשה לטענה המרכזית שמדוע כמו שרמקול במחיר ממוצע יתאים יותר למוסיקה קלאסית מאשר לרוק ככה גם סאב יתאים יותר לנגן קונטרה באס מאשר מנוע של הליקופטר.
...
אבל כמו שאמרתי, אני לא מסכים לטענה המרכזית הזאת.

אפשר גם להגיד שיש רמקולים שישמיעו טוב יותר הליקופטר צרפתי וכאלה שייטיבו עם הליקופטר אמריקאי.
הסיווג הוא לא חד משמעי.

מה מבדיל את גלי הקול המרכיבים מנוע הליקופטר מאלה של קונטרבאס?
אפשר להצביע על כמה מאפיינים סטטיסטיים: תחום תדר, דינאמיות וסטציונריות של האות האקראי.

רמקול טוב, יכול להתמודד עם כל אלה. רמקול פחות טוב יקרטע. אין פה באמת טקסונומיה, לדעתי.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 07/12/2013 1:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

motico
כתב
כתב

שליחה #240 

Guy1860

אני חושב שאיתי התכוון במאמר לכך שחלק מהמאזינים יעדיפו סאב בום-בום לקולנוע ביתי, ואחרים יעדיפו בדיוק את אותו סאב בום-בום למוזיקה ולכן קשה להגדיר את הסאב בכך שהוא מתאים לנושא מסויים.
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”