טסלה - השרשור הרישמי
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
היי, תודה!
לגבי השקע הטענה עוד קצת פרטים:
יש לי בדירה תלת פאזי 25x3
לדייר הקודם היה רכב פלאג-אין והוא משך כבל מהדירה לחנייה המקורה לטובת שקע טעינה. יש שם איזה סוג חיבור (שקע שוקו משהו כזה)
הוא אמר לי שזה בתכלס שקע ביתי רגיל ולא מומלץ לטעון עם זה טסלה.
האם זה יעזור ובעצם יוריד את התלות בדיירים? או שהתלת פאזי שלי לא מספיק (הבנתי שיש 40x3)
כמובן שבמידה יהיה רלוונטי חשמלאי מוסמך יבדוק את הכל, מנסה לאסוף מידע מהנסיון של אנשים פה.
https://ibb.co/LDT5WR9
לגבי השקע הטענה עוד קצת פרטים:
יש לי בדירה תלת פאזי 25x3
לדייר הקודם היה רכב פלאג-אין והוא משך כבל מהדירה לחנייה המקורה לטובת שקע טעינה. יש שם איזה סוג חיבור (שקע שוקו משהו כזה)
הוא אמר לי שזה בתכלס שקע ביתי רגיל ולא מומלץ לטעון עם זה טסלה.
האם זה יעזור ובעצם יוריד את התלות בדיירים? או שהתלת פאזי שלי לא מספיק (הבנתי שיש 40x3)
כמובן שבמידה יהיה רלוונטי חשמלאי מוסמך יבדוק את הכל, מנסה לאסוף מידע מהנסיון של אנשים פה.
https://ibb.co/LDT5WR9
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
אם כבר יש לך שם שקע, אז צריך רק לבדוק אם הוא תלת פאזי או פאזה אחת.
כי שקע שוקו זה תלת פאזי קומפקטי למיטב זכרוני.
במצב כזה אתה יכול להתקין עמדה מקום השקע ושלום על ישראל. תגביל את זרם הטעינה או תטען בלילה כשאין עומס ואמור להיות בסדר.
צריך רק לוודא שיש איזון סביר בין הפאזות בבית.
אם יש שם רק חיבור חד פאזי, אז אפשר להתקין שקע סיקון במקום השוקו, ולקנות מתאם למטען הנייד שמגיע עם הרכב.
תוכל לקבל עד 16A חד פאזי, שהם כ-3.7 קילוואט לשעה.
עריכה:
מה שיש לך בתמונה נראה כמו שקע סיקון 16A, שהוא חד פאזי. אם זה זה, אז אתה צריך רק מתאם למטען שמגיע עם הרכב. ניתן לקנות במרכז שירות בפ"ת.
כי שקע שוקו זה תלת פאזי קומפקטי למיטב זכרוני.
במצב כזה אתה יכול להתקין עמדה מקום השקע ושלום על ישראל. תגביל את זרם הטעינה או תטען בלילה כשאין עומס ואמור להיות בסדר.
צריך רק לוודא שיש איזון סביר בין הפאזות בבית.
אם יש שם רק חיבור חד פאזי, אז אפשר להתקין שקע סיקון במקום השוקו, ולקנות מתאם למטען הנייד שמגיע עם הרכב.
תוכל לקבל עד 16A חד פאזי, שהם כ-3.7 קילוואט לשעה.
עריכה:
מה שיש לך בתמונה נראה כמו שקע סיקון 16A, שהוא חד פאזי. אם זה זה, אז אתה צריך רק מתאם למטען שמגיע עם הרכב. ניתן לקנות במרכז שירות בפ"ת.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78954
- שם מלא: עפר לאור
שקע חד פאזי איטי. זה שיש לך כבר השחלה אמור להקל מאוד על העניינים.
הייתי מחליף את התשתית ל- 5x2.5mm תלת פאזי. התשתית שיש לך בבית מספיק בהחלט.
שים מתג (מאמ״ת) ליד זה ועוד אחד למעלה בלוח. במטען דור 3 של טסלה כבר יש מתג פחת B, אז מרבית הלוגיסטיקה זה החלפת הכבל לתשתית מהירה.
לא הייתי טוען קבוע עם המטען הנייד החד פאזי של הרכב, זה טוב למקרי חירום.
הייתי מחליף את התשתית ל- 5x2.5mm תלת פאזי. התשתית שיש לך בבית מספיק בהחלט.
שים מתג (מאמ״ת) ליד זה ועוד אחד למעלה בלוח. במטען דור 3 של טסלה כבר יש מתג פחת B, אז מרבית הלוגיסטיקה זה החלפת הכבל לתשתית מהירה.
לא הייתי טוען קבוע עם המטען הנייד החד פאזי של הרכב, זה טוב למקרי חירום.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

המטען החד פאזי מסוגל לטעון בזרם של 32A, שזה שני שליש ממה שאפשר לקבל בתלת פאזי. (כמובן לא במקרה הנ"ל)
יש אנשים שמשתמשים רק במטען הזה וחיים איתו בשלום במשך שנים. עם זאת, ברור שעמדת טעינה קבועה זה פתרון נוח ובטוח יותר.
וכן, יכול להיות שאפשר יהיה להשחיל כבל חדש במקום הקיים, רק הוא צריך להיות 5X ולא 3X, ועובי חתך הכבל צריך להיות פונקציה של האורך שלו. אני חושב שזה מתפקידו של החשמלאי לקבוע לפי המצב בשטח.
לדעתי, מאחר וכבר יש שקע, אז אין בעיה לקנות את הרכב ולפתור את ענייני הטעינה אח"כ. מאחר ואין מצב שבו לא ניתן לטעון בבית.
וגם, לרוב אפשר להסתפק בטעינה חד-פאזית, הכל תלוי בכמה נוסעים כל יום.
יש אנשים שמשתמשים רק במטען הזה וחיים איתו בשלום במשך שנים. עם זאת, ברור שעמדת טעינה קבועה זה פתרון נוח ובטוח יותר.
וכן, יכול להיות שאפשר יהיה להשחיל כבל חדש במקום הקיים, רק הוא צריך להיות 5X ולא 3X, ועובי חתך הכבל צריך להיות פונקציה של האורך שלו. אני חושב שזה מתפקידו של החשמלאי לקבוע לפי המצב בשטח.
לדעתי, מאחר וכבר יש שקע, אז אין בעיה לקנות את הרכב ולפתור את ענייני הטעינה אח"כ. מאחר ואין מצב שבו לא ניתן לטעון בבית.
וגם, לרוב אפשר להסתפק בטעינה חד-פאזית, הכל תלוי בכמה נוסעים כל יום.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

תודה חברים!
אז קודם כל נראה לי שהסכמנו שדיירי הבניין לא בסיפור ועצם זה שיש השחלה (חיצונית אגב, אבל מוסתרת) של כבל חשמל מהדירה ועד לחנייה זה משהו שעדיף להתלבש עליו ובמקסימום לשדרג.
איך יודעים מה התשתית של השקע? (חד/תלת פאזי, עובי וכו?) העליתי תמונה אם זה עוזר
אז קודם כל נראה לי שהסכמנו שדיירי הבניין לא בסיפור ועצם זה שיש השחלה (חיצונית אגב, אבל מוסתרת) של כבל חשמל מהדירה ועד לחנייה זה משהו שעדיף להתלבש עליו ובמקסימום לשדרג.
איך יודעים מה התשתית של השקע? (חד/תלת פאזי, עובי וכו?) העליתי תמונה אם זה עוזר
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

וזה המתאם שהיה לדייר הקודם. הוא אמר שפעם היה חובה בכזה, בצד השני זה שקע ביתי רגיל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

שקע כחול הוא חד פאזי, שקע "קטן" יותר הוא 16 אמפר, יש שקעים גדולים יותר והם עד 32 אמפר.
שקע אדום הוא תלת פאזי.
אפשר גם לראות לפי כמות הפינים, יש 3 כמו בכל שקע רגיל. פאזה, 0 והארקה. בשקע תלת פאזי יש 5 פינים, 3 פאזות, 0 והארקה.
לגבי רוחב החתך, בשביל צריך לפרק את השקע והחוטים ולראות כדי להיות בטוח.
אני מניח שחשמלאי יוכל לזהות לפי עובי החוטים עצמם.
כפי שאמרתי, כבר יש לך תשתית מוכנה שניתן להשתמש בה. צריך לקנות רק מתאם לשקע סיקון עבור המטען שמגיע עם הרכב (סדר גודל של 170 שקל)
כזה של 16A, יש להשיג אצל טסלה בארץ וגם באינטרט אפשר לקנות.
https://shop.tesla.com/en_gb/product/bl ... --16a_32a-
אם תראה שסידור כזה לא מתאים\לא מספיק מהיר לשימושים שלך, אז אפשר לבדוק אפשרות לשדרג לחיבור תלת פאזי.
עריכה: לא יכול להגיד מהתמונה אם זה שקע 32A או 16A. בעיקרון אתה צריך אחד של 16A.
16 אמפר - 42 ממ
32 אמפר - 56 ממ
שקע אדום הוא תלת פאזי.
אפשר גם לראות לפי כמות הפינים, יש 3 כמו בכל שקע רגיל. פאזה, 0 והארקה. בשקע תלת פאזי יש 5 פינים, 3 פאזות, 0 והארקה.
לגבי רוחב החתך, בשביל צריך לפרק את השקע והחוטים ולראות כדי להיות בטוח.
אני מניח שחשמלאי יוכל לזהות לפי עובי החוטים עצמם.
כפי שאמרתי, כבר יש לך תשתית מוכנה שניתן להשתמש בה. צריך לקנות רק מתאם לשקע סיקון עבור המטען שמגיע עם הרכב (סדר גודל של 170 שקל)
כזה של 16A, יש להשיג אצל טסלה בארץ וגם באינטרט אפשר לקנות.
https://shop.tesla.com/en_gb/product/bl ... --16a_32a-
אם תראה שסידור כזה לא מתאים\לא מספיק מהיר לשימושים שלך, אז אפשר לבדוק אפשרות לשדרג לחיבור תלת פאזי.
עריכה: לא יכול להגיד מהתמונה אם זה שקע 32A או 16A. בעיקרון אתה צריך אחד של 16A.
16 אמפר - 42 ממ
32 אמפר - 56 ממ
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
הנה ווידאו המסביר למה הילוכים ידניים נכחדים מעולם הרכב, אפילו ברכבי יוקרה/ספורט. אז מה הקשר לטסלה תשאלו? פשוט, את אותם הטיעונים שאני שומע פה שוב ושוב נגד רכבים חשמליים (זה לא באמת רכב, זה לא כיף לנהיגה וכו) שמעתי בעבר על רכבים עם הילוכים אוטומטיים. לא מנע מהם להפוך לנורמה כמו שלא ימנע מרכבים חשמליים להיות הנורמה:
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

הזמנת נסיעת מבחן זה גם רק באיזור המרכז?
(מזכיר אני מהקריות)
(מזכיר אני מהקריות)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

ברור.06/08/2023 18:33Huber כתב: הנה ווידאו המסביר למה הילוכים ידניים נכחדים מעולם הרכב, אפילו ברכבי יוקרה/ספורט. אז מה הקשר לטסלה תשאלו? פשוט, את אותם הטיעונים שאני שומע פה שוב ושוב נגד רכבים חשמליים (זה לא באמת רכב, זה לא כיף לנהיגה וכו) שמעתי בעבר על רכבים עם הילוכים אוטומטיים. לא מנע מהם להפוך לנורמה כמו שלא ימנע מרכבים חשמליים להיות הנורמה:
...
פעם התיבה הידנית היתה משיגה לך רכב זול יותר לקניה ואחזקה וגם חסכוני יותר, לכן היתה סיבה ממשית לקנות ידני.
בימינו, עבור רוב האוכלוסיה אין שום יתרון בתיבה ידנית על פני אוטומטית (או כמובן רכב חשמלי).
רוב האוכלוסיה היא לא חובבת הגה, הם צריכים רכב שמביא אותם מ-A ל-B.
בכל תחום תמיד יהיו פיוריסטים, גם אני סוג של כזה כשמדובר ברכב לפאן.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
.....
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 07/08/2023 8:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
-
- מנהל

-
Huber
-
- חבר במועדון HT

היום בפקק הקבוע ביציאה מהעיר, מעפיל את ה AUTOPILOT ומקבל את המצג צבעים המוזר הבא. מישהו נתקל בזה יודע מה זה אומר? פעם ראשונה שאני רואה את זה:
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10131
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

Nba - לא הפעלתי את זה אף פעם, אבדוק כשאגיע לרכב.
טוב, צפיתי בסירטונים ברשת לגבי זה, מסתבר שאפשר להפעיל את זה ע"י 4 לחיצות רצופות על הסטיק הימני (זה שמפעיל את ה AUTODRIVE), ואכן היום הוא סירב לפעול משום מה וייתכן שלחתי יותר מפעמיים מתסכול
טוב, צפיתי בסירטונים ברשת לגבי זה, מסתבר שאפשר להפעיל את זה ע"י 4 לחיצות רצופות על הסטיק הימני (זה שמפעיל את ה AUTODRIVE), ואכן היום הוא סירב לפעול משום מה וייתכן שלחתי יותר מפעמיים מתסכול
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10131
4 לחיצות מפעיל גם את המוסיקה שלו ולא רק את ה Rainbow Road.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

כמו בארח פלא, יש נסיעת מבחן מחר בקרית אתא....
https://www.tesla.com/he_il/event/redesign-suc
ממלא את הטופס עושה הבא ... והמכסה נגמרה
אם במקרה מישהו יודע באיזה שעה זה ומה הפרטים אני מעדיף לקפוץ לשם אפילו בלי תור להתרשם
נערך לאחרונה על ידי tomer953 ב 07/08/2023 16:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

tomer953 - אם אתה מתכנן מודל 3, אתה מוזמן לבוא לעשות נסיעת מבחן ברכב שלי.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

הי חברים. רוצה להתייעץ.
אני משתמש ב AUTOPILOT כל יום, בעיקר בפקקים. לעיתים גם בנסיעת ארוכות בכבישים ראשיים. הבעיה היא שהזיהוי של החזקת ההגה פשוט לא עובד לי טוב. גם עם 2 ידיים על ההגה קורה לא מעט פעמים שהוא מהבהב בכחול וטוען שההגה לא מוחזק. אני צריך באותו הרגע לנענע את ההגה בשביל "לשכנע" את הרכב שלא עזבתי את ההגה.
מציק.
יש פתרון יותר אינטליגנטי ממשקולת להגה (מבהיר - לא מחפש לעזוב את ההגה, רק מחפש פתרון לזיהוי הלקוי).
אני משתמש ב AUTOPILOT כל יום, בעיקר בפקקים. לעיתים גם בנסיעת ארוכות בכבישים ראשיים. הבעיה היא שהזיהוי של החזקת ההגה פשוט לא עובד לי טוב. גם עם 2 ידיים על ההגה קורה לא מעט פעמים שהוא מהבהב בכחול וטוען שההגה לא מוחזק. אני צריך באותו הרגע לנענע את ההגה בשביל "לשכנע" את הרכב שלא עזבתי את ההגה.
מציק.
יש פתרון יותר אינטליגנטי ממשקולת להגה (מבהיר - לא מחפש לעזוב את ההגה, רק מחפש פתרון לזיהוי הלקוי).
- oferlaor
-
- מנהל

השאלה היא איך אתה מחזיק את ההגה. אתה צריך להפעיל משקל על ההגה, כך שהוא ירגיש שאתה מתנגד לו.
אני פשוט שם יד אחת על ההגה ונשען כך שהמשקל של היד נמצא על האצבעות שמחזיקות את ההגה, זה מספיק בשבילו
אני פשוט שם יד אחת על ההגה ונשען כך שהמשקל של היד נמצא על האצבעות שמחזיקות את ההגה, זה מספיק בשבילו