אני חייב להגיד שבאתי לכתוב דעה אישית שלילית מאוד על נגן ה Media Player Clssic שאני משחק איתו כבר איזה יומיים.
באתי להגיד שאין לו שום תמיכה ב EVR ובהאצה בויסטה והוא בכלל לא בכיוון לשם וכמובן באתי להגיד שממשק המשתמש כידוע לא משהו ואין לו פילטרים פנימיים מיוחדים שהם רלוונטיים.
אבל כך פתאום גיליתי שקיימת גירסה אחרת של MPC שנקראת Media Player Classic - Home Cinema
ושם נגלה לי משהו הרבה יותר מתקדם ! ומצאתי נגן הרבה יותר מתוחכם ממה שחושבים בהתחלה !
אני מודיע בזאת שזה הנגן השני
שהצליח להשתמש בהאצת חומרה במערכת ההפעלה של ויסטה (הנגן הראשון זה ה Media Player 11 וגם ה VMC)
ל MPC תמיכה בשני סוגי EVR:
-
הראשון משתמש ב EVR Filter של מיקרוסופט בשימוש אובייקט presenter הסטנדרטי של מיקרוסופט (הסבר בהמשך).
שימוש ב EVR זה מאפשר האצת חומרה !
החיסרון כרגע הוא שאין אפשרות להוסיף כתוביות בלי לאבד את האצה (הסיבה לזה היא השימוש באובייקט presenter הסטנדרטי של מיקרוסופט)
-
השני משתמש ב EVR Filter של מיקרוסופט בשימוש אובייקט presenter חיצוני של PMC
על פניו שימוש זה אמור היה לאפשר גם האצה רגילה וגם האצה אפילו שמוסיפים כתוביות
למרבה הצער
לא הצלחתי לקבל האצה אפילו בניגון רגיל בלי כתוביות (אני מקווה שזה יתוקן בעתיד) לדעתי יש להם בדיוק אותה הביעיה שגורמת לחוסר האצה בנגן BSPlayer
הסבר קצר (הפעם זה פחות מידע אישי ויותר מקריאה ב MSDN):
ה EVR מחזיק בתוכו 2 אובייקטים שנקראים mixer ו presenter שתפקידם:
-
mixer : יודע לקחת את ערוצי הוידאו להפוך אותם למשטח אחד (surface) בנוסף הוא יודע לבצע deinterlacing וגם מספר תיקוני תמונה
-
presenter :הוא זה ששולח את הפריים למסך (יש לו עוד תפקידים אבל זה הרלוונטי) הוא משתמש לצורך זה ב Direct3 Device (כמו שכבר נאמר ה EVR משתמש ב Direc3D)
מיקרוסופט מספקת mixer ו presenter סטנדרטים כברירת מחדש אבל גם מאפשרת להחליף אותם באובייקטים לא סטנדרטים שנקראים Custom Mixer ו Custom Presenter
וכך, לפחות בתאוריה, ניתן לכתוב אובייקט presenter ובפנים לממש תמיכה בכתוביות בלי לאבד את האצת החומרה !!!
בקיצור אני חייב ל MPC