בנושא הכלכלי בעניין פיזור הכנסת אפשר לומר שיש לנו חברי כנסת פחות נבונים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

idan309 כתב:ufffnick
אני הבנתי שאי הישיבה עם ביבי היא ע"ב היותו מושחת.
אתה לא מסכים שאם היועץ יחליט שלא להגיש כתב אישום זה אומר שהוא לא מושחת?
...
·

אתה מסכים שאם לא היה בסיס ראייתי מוצק לאישום, ביבי היה הראשון שמתייצב לשימוע אצל היועמ"ש, ללא שום דיחוי?

את משחק התיאוריות אפשר לשחק עד מחר.
למשל שליברמן בעצם הציל את ביבי מתסבוכת שנבעה מהבטחות מוגזמות לעצמה לישראל, במסגרת ההסכמים הקואליציוניים, ולמעשה במקום לנהל משא ומתן בינהם (ביבי וליברמן) ישבו והמתינו שיגמר הזמן. אחרי הבחירות הבאות יעשו סולחה מדומה, והכל יחזור לקנו.
הינה, עוד תאוריה מבוססת על כלום ושום דבר.

העובדה היא שביבי כשל בהרכבת ממשלה וזה ממש לא משנה למה, ביבי איבד ומאבד את אמון השותפים הפוליטיים שלו מחוץ ללכוד.
זה לא משנה מה הגורם מסיבה מאוד פשוטה -
כל כללי המשא ומתן היו על השולחן, בהצהרות של טרום בחירות.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

מסכים.
אין לי שום ספק שנתניהו בטוח לחלוטין שהיועץ יחליט להעמיד אותו לדין ואין לו שום דבר להרוויח מקיום השימוע שלא במועד המאוחר ביותר האפשרי (אם ניתן גם בעוד 4 שנים).
אין לי גם שום ספק שבכל מדינה אחרת לא היו מעמידים ראש ממשלה שנמצא בפוליטיקה עשרות שנים על חשדות כאלה.
אין לי גם שוק ספק שבמידה והיה מדובר בראש ממשלה מהשמאל לא היתה מפתחת בכלל חקירה.
ברור לי של-2 הנקודות האחרנות אין מצב שנסכים.

התיאוריה שהצעת בהחלט מעניינת אבל לא נראית סבירה ביחס לעובדות בשטח.

אתה טוען שביבי נכשל בהרכבת קואליציה כאשר "כל כללי המו"מ היו על השולחן בהצהרות של טרם בחירות"
כאן בדיוק אי ההסכמה ביננו.
טרום הבחירות ליברמן הבהיר שיתמוך בביבי נתניהו לראש הממשלה וברור שבפועל זה לא מה שקרה (אני לא קונה את זה שהוא רצה אבל בגלל שלא קיבל 100% מדרישותיו כאילו קיבל 20 מנדטים ולא רק 5 לא הצטרף).
בבחירות הבאות אכן "כל כללי המו"מ היו על השולחן בהצהרות של טרם בחירות" ברורים וכפי שציינתי מתחילת השרשור אני מצפה מביבי אפילו לא לבקש הארכה ובמידה ולא מצליח להרכיב בזמן הרגיל להחזיר את המנדט לנשיא.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

idan309 כתב:מסכים.
אין לי שום ספק שנתניהו בטוח לחלוטין שהיועץ יחליט להעמיד אותו לדין ואין לו שום דבר להרוויח מקיום השימוע שלא במועד המאוחר ביותר האפשרי (אם ניתן גם בעוד 4 שנים).
אין לי גם שום ספק שבכל מדינה אחרת לא היו מעמידים ראש ממשלה שנמצא בפוליטיקה עשרות שנים על חשדות כאלה.

אתה טוען שביבי נכשל בהרכבת קואליציה כאשר "כל כללי המו"מ היו על השולחן בהצהרות של טרם בחירות"
טרום הבחירות ליברמן הבהיר שיתמוך בביבי נתניהו לראש הממשלה וברור שבפועל זה לא מה שקרה (אני לא קונה את זה שהוא רצה אבל בגלל שלא קיבל 100% מדרישותיו כאילו קיבל 20 מנדטים ולא רק 5 לא הצטרף).
בבחירות הבאות אכן "כל כללי המו"מ היו על השולחן בהצהרות של טרם בחירות" ברורים וכפי שציינתי מתחילת השרשור אני מצפה מביבי אפילו לא לבקש הארכה ובמידה ולא מצליח להרכיב בזמן הרגיל להחזיר את המנדט לנשיא.
...
נתניהו הוא שמאלן ראשי. לא בנה התנחלויות. שילם מיליונים למחבלי המרמרה. העביר מיליונים לחמאס ולג׳יהאד האסלאמי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אגב, לא מבין את הסיפור שכאילו שוחד בתמורה לכיסוי תקשורתי זה לא שוחד לכל דבר. הרי כיסוי עיתונאי שווה כסף. משלמים הרבה כסף ליח״צ שכל תפקידם הוא כלובי לעיתונות. כאשר מישהו כמו רמי לוי מפסיד כסף בעזרת ״עוף בשקל״ עושים תחשיב ״שווי פרסום״. כלומר, כמה כסף היה עולה לרמי לוי לקבל כיסוי מקביל בתשלום. גם כאן צריך לעשות תחשיב של כמה התמורה שווה. יתכן שיש דברים (זכות עריכה והסרה) שאין להם ערך כי לא ניתן לקנות אותם בכסף של ממש אבל ניתן לתת הערכה. זה התמורה וזה לא שונה מכל תמורה כספית.

לגבי כחול לבן. בגלל קרבת לוחות הזמנים להגדת כתב אישום אין שום תוחלת לכניסה לממשלה עם ביבי וזה לא משרת שום מטרה ורק יגרום לכעס רב ותחושת בגידה על ידי המצביעים שלהם ולכן טוב שלא התפשרו כך.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

idan309 כתב: אין לי גם שום ספק שבכל מדינה אחרת לא היו מעמידים ראש ממשלה שנמצא בפוליטיקה עשרות שנים על חשדות כאלה.
...
ברור שלא נסכים, כי אין לזה בסיס עובדי.
רבין פרש מהשילטון על פחות מזה, היועמ"ש היה אהרון ברק, אגב.
אולמרט הלך לכלא על סכומים קטנים ממה שהגברת נתניהו חומקת באופן הזוי.
איטליה הדיחה את ברלוסקוני, על דברים דומים, כשהוא כיהן.
גם כנגד נשיא ארה"ב הנוכחי התנהלה חקירה בענייני הבחירות.
...
כתבתי בבירור - אין לה אחיזה במציאותבדומה לתיאוריות שאתה מעלה, להמציא תאוריות זה קל.
...
במקרה נדיר בהחלט, ליברמן עמד באופן מלא מאחורי הבטחת הבחירות-
1. המליץ על מתניהו
2. התעקש על מלוא חוק הגיוס.
מעבר לזה אין לנו מידע מה קיבל ומה לא במשא ומתן, על כן לחזור שוב ושוב שקיבל 100% ממה שרצה, שוב - אין לזה אחיזה עובדתית עם המציאות.
...
·
אני מצפה מביבי להניח לנו לנפשינו ולנהל ממשל תקין, שיחזור בשימחה וחיבוקים אם וכאשר יזוכה מכל החשדות.
כל עוד הוא במערכת, הוא לחיץ וסחיט, ועסוק בלהציל את עורו לפני ניהול המדינה באופן תקין.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

ufffnick
רבין פרש על פחות מזה לפני 40 שנה. השוואה לא הגיונית.
ההשוואה של הסיפור של שרה לאולמרט הזוי בעיני (כנראה שגם בפרקליטות חשבו כך והחליטו לא להתקדם למשפט).
איטליה הדיחה את ברלוסקוני. הבוחר הישראלי בחר שלא להדיח את ביבי.
נגד הנשיא האמריקאי התנהלה חקירה על עברות לא פחות חמורות (לדעתי יותר) וכמו שצריך להיות, במידה ולא ברור מעל לכל ספק סביר שיש עבירות חמורות לא מתקדמים לכתב אישום והכל ממשיך כגריל.

יש לי מענה גם לשאר ה"עובדות" שנתת אבל נראה שמשה צדק בתגובה 157.
אמנם בזבזנו עוד 49 תגובות בכדי להגיע לאותה מסקנה אבל בכל זאת אני נהניתי ולא מצטער.
ניפגש ב-18/9.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

idan309 כתב:
2. אני רושם שחיתות במרכאות כי מבחינתי עד שלא הורשע בשחיתות הוא לא מושחת עפ"י החוק.
...
נתחיל בזה, שאם אתה מחייב הרשעה כדי לזכות בתואר השחיתות והורדת המרכאות, אז נכון לשבוע שעבר שרה נתניהו חתמה על הסדר טיעון: https://www.maariv.co.il/news/law/Article-701196
לא נכנס להסדר המביש הזה שמאפשר לה להחזיר רק חלק קטן מהגניבה, אבל עדיין, היא למעשה מודה רשמית שגנבה ואם בית המשפט יאשר (תקוותה של שרה) אז תהיה לך את הגושפנקא שאתה מחפש.
(אתה יכול לטעון ששרה וביבי זה שני אנשים שונים והשחיתות של האחת לא קשורה לשני, אבל אני מניח שלא תעשה כך).

שנית, ויותר חשוב, אין באמת צורך בהרשעה במשפט כדי שנכנה מישהו כמושחת.
אתה , כמו רבים, מבלבל בין העיקרון המשפטי ש"אדם זכאי עד שנקבע בבית משפט אחרת" לבין הקביעה הציבורית לגבי שחיתותו של אדם. גם הרבה פוליטיקאים עושים את הטעות הזו, רק שאצלם זה בדרך כלל לא בתום לב.

העיקרון החשוב ש"אדם זכאי עד שנקבע בבית משפט אחרת" הוא עיקרון חשוב בכל מדינת חוק ולא מאפשר להעניש אדם ללא משפט. אני מבטיח לך שביבי לא יישב אפילו דקה בבית סוהר מבלי שייקבע כאשם מעבר לכל ספק סביר בבית המשפט.
אבל יש הבדל גדול בין תהליך פלילי ושליחת אדם לכלא (או אפילו הטלת קנס או עבודות שירות) לבין תהליך ציבורי.
כדי להבין שביבי מושחת לא זקוקים לכל הבטחונות שבית משפט מספק, מכיוון שזה לא גורם לא לשבת בכלא. בשביל זה מספיק לראות גם את התנהגותו המושחתת (הלא פלילית) כמו עצם התעסקות בהצלתו מהתהליך שראינו במו"מ הקואליציוני האחרון.
idan309 כתב: אין לי גם שום ספק שבכל מדינה אחרת לא היו מעמידים ראש ממשלה שנמצא בפוליטיקה עשרות שנים על חשדות כאלה.
...
·
ה"אין לי ספק" שלך, זה כמו ה"אני מעריך" ו"אני חושב" שמגיעים בלי ביסוס. חבל שאין לך ספק, כי אין לך ספק בטענות שהן לא נכונות בעליל.

אתה לא צריך את ה"כל מדינה אחרת" (ואני מנחש שלא בדקת מדינות אחרות) כי יש לך את מדינת ישראל ואפילו לא מזמן. הרי העמידו לדין את אולמרט על עבירות פחותות בהרבה ממה שביבי חשוד בהן, ואצלו זה היה בכלל מזמנו כראש עיר, אצל ביבי השוחד נלקח תוך כדי שהיה ראש ממשלה ובשביל אינטרסים שקשורים להמשך שלטונו.
אולמרט "רק" לקח לכיס כמו כל רודף בצע מצוי - אבל אפילו בגניבות כספיות גם הזוג נתניהו מתחרה חזק.

לא מבין מה קשור אם זה שמאל או ימין, אבל קודם כל, גם אולמרט היה ימין למרות שהתמרכז בסוף הקריירה שלו, אבל יותר מזה: כשאתה מייחס את זה לשמאל או ימין, אתה למעשה רומז שהשמאל רודף את ביבי מסיבות פוליטיות.
להזכירך, האנשים שעסוקים ישירות בעינייני חקירות והאשמות ביבי, מתוקף תפקידם, הם אנשי ימין גמור וכאלו שמונו יל ידי ביבי, כנראה גם בגלל השתייכותם הפוליטית הימנית. הכוונה למפכ"ל המשטרה הקודם וליוהמ"ש.

אני מציע לך שיהיה לך יותר ספק, הרבה יותר.
משה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@idan309
·
איטליה הדיחה את ברלוסקוני. הבוחר הישראלי בחר שלא להדיח את ביבי
...
ברלוסקוני דווקא נבחר שוב, לסנאט, אלה ההרשעות משני משפטים שונים שהביאו להשעייה שלו.

הבאתי 3 דוגמאות שונות לחקירה כנגד נשיא/ר"מ מכהן, בארץ ובחו"ל שאחד מהם שמאלן ובארץ, כמענה ל-
...

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 283

שליחה

הגזירות שכנראה יוטלו על הציבור הרחב בגלל הבחירות החוזרות

העלאת המע"מ מחדש, צמצום הפטור ממס על פירות וירקות וביטול תוכניות "נטו משפחה" ו"נטו הוזלות": באוצר מתכננים שורה של גזירות כדי להתמודד עם הגירעון התופח שנוצר בגובה 15 מיליארד שקל • ההערכה: הן ייכנסו לתוקף כבר ב־1 בינואר 2020

בזמן שהמדינה נערכת להוציא מיליארדי שקלים שאין לה כדי לממן את הבחירות החוזרות, מתכנן משרד האוצר תוכנית חירום לצמצום הגירעון העצום שהולך ותופח בתקציב המדינה — גירעון של 15 מיליארד שקלים שבשל ההסכמים הקואליציוניים שצפויים להיחתם לאחר הבחירות עלול לזנק ב־10 מיליארד שקלים נוספים.

משרד האוצר פירסם אמש את נתוני התקציב לחודש מאי ולחמשת החודשים הראשונים השנה. הגירעון עומד על 3.8% מהתוצר, לעומת יעד של 2.9% שקבעה הממשלה — חריגה של 15.1 מיליארד.

כתוצאה מכך, באוצר יציעו לשר האוצר הבא לבצע צעדים קשים לצמצום הגירעון שכוללים העלאת שיעור מס ערך מוסף מחדש ל־18%, במקום 17% הנהוג כיום. כלומר, הפחתת האחוז שביצע השר משה כחלון לפני שלוש שנים וחצי תתבטל. כמו כן מוצע להפעיל אגרת גודש, לפיה ישלמו בעלי המכוניות מסים לפי מרחק הנסיעה של המכונית וגם בכניסה לערים בשעות העומס. באוצר גם מציעים לצמצם את הטבות המס על הרכבים ההיברידיים בינואר הקרוב.

אולי הקיצוץ הכואב ביותר, לפחות מבחינתו של השר כחלון, שעשוי לחזור למשרד האוצר גם לאחר הבחירות הבאות, הוא בתוכניות הדגל שלו: באוצר יציעו לבטל את כל תוכניות "נטו" של כחלון - "נטו הוזלות","נטו משפחה" ו"נטו תינוקות". התכנון הוא בעצם למנוע את חידושן של תוכניות אלו החל מה־1 בינואר 2020, ובכך למעשה לשים קץ להנחות ממס קנייה וממכסים שבהם כה התגאה כחלון במהלך הקדנציה שלו באוצר.

וזה לא הכל: באוצר רוצים גם לבטל כליל ב־1 בינואר את הפטור ממע"מ באילת וגם על פירות וירקות — צעד היסטורי (לגבי סך הגזירות — ראו מסגרת).

בעזרת גזירות אלו מקווים באוצר לגבות כ־8 מיליארד שקלים באופן מיידי ועוד כ־2 מיליארד שקלים בהמשך. בנוסף לכך, 5.5 מיליארד שקלים צפויים לזרום לקופת המדינה רק מהעלאתו מחדש של המע"מ. לבסוף, צפוי האוצר לבקש להחיל קיצוץ רוחבי בכל משרדי הממשלה של 2־3 אחוזים.

למרות שמדובר בהצעות האוצר שהשר הבא ייאלץ לאשר, ההערכה היא כי בגלל הגירעון העצום לא תהיה ברירה אלא ליישם שורה של קיצוצים נרחבים.

לכתבה
https://www.yediot.co.il/articles/0,734 ... 38,00.html

אז זה הזמן לקנות מה שחשוב לקנות, לפני שיהיה הרבה יותר קשה לקנות את מה שרוצים לקנות.

rmysknzy פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 283

שליחה

הבעיה החדשה בממשלת המעבר, מחלוקת בין נתניהו לסמוטריץ, סמוטריץ בתפקיד שר התחבורה רוצה בנושא תחבורה להפעיל את ההלכה, ונתניהו לא מסכים כי הוא מודאג שהשמאל יגיד שזה נכון שממשלת נתניהו היא ממשלת הלכה, אז זה אומר שהרבה מאוד זמן לא יהיה במדינת ישראל שר תחבורה?
אני לא יודע אם בצורה כזאת בבחירות הבאות אם הליכוד יקבל הכי הרבה קולות, איך נתניהו רוצה להרכיב ממשלה? לא חסרים דתים לא מחייב חרדים, שהצביעו לנתניהו כי הם מאמינים שהוא יהיה גם לטובת שומרי השבת בנושא עבודות בשבת, כנראה שנתניהו לא בטח שבבחירות הבאות שהליכוד תקבל הכי הרבה מנדטים.
לפני הבחירות של עכשיו במשך הרבה מאוד שנים, בליכוד ניסו בהרבה מקרים בנושא עבודות שבת להיות גם לטובת הדתיים והחרדים, כולל חקיקת החוק שעד עכשיו בקושי יש ביום שישי בלילה בערוצי הטלוויזיה של ישראל תוכניות אירוח בשידור חי.

https://www.maariv.co.il/elections2019/ ... cle-703949
נערך לאחרונה על ידי rmysknzy ב 17/06/2019 7:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “ללא קשר”