idan309 כתב:
2. אני רושם שחיתות במרכאות כי מבחינתי עד שלא הורשע בשחיתות הוא לא מושחת עפ"י החוק.
...
נתחיל בזה, שאם אתה מחייב הרשעה כדי לזכות בתואר השחיתות והורדת המרכאות, אז נכון לשבוע שעבר שרה נתניהו חתמה על הסדר טיעון:
https://www.maariv.co.il/news/law/Article-701196
לא נכנס להסדר המביש הזה שמאפשר לה להחזיר רק חלק קטן מהגניבה, אבל עדיין, היא למעשה מודה רשמית שגנבה ואם בית המשפט יאשר (תקוותה של שרה) אז תהיה לך את הגושפנקא שאתה מחפש.
(אתה יכול לטעון ששרה וביבי זה שני אנשים שונים והשחיתות של האחת לא קשורה לשני, אבל אני מניח שלא תעשה כך).
שנית, ויותר חשוב, אין באמת צורך בהרשעה במשפט כדי שנכנה מישהו כמושחת.
אתה , כמו רבים, מבלבל בין העיקרון המשפטי ש"אדם זכאי עד שנקבע בבית משפט אחרת" לבין הקביעה הציבורית לגבי שחיתותו של אדם. גם הרבה פוליטיקאים עושים את הטעות הזו, רק שאצלם זה בדרך כלל לא בתום לב.
העיקרון החשוב ש"אדם זכאי עד שנקבע בבית משפט אחרת" הוא עיקרון חשוב בכל מדינת חוק ולא מאפשר להעניש אדם ללא משפט. אני מבטיח לך שביבי לא יישב אפילו דקה בבית סוהר מבלי שייקבע כאשם מעבר לכל ספק סביר בבית המשפט.
אבל יש הבדל גדול בין תהליך פלילי ושליחת אדם לכלא (או אפילו הטלת קנס או עבודות שירות) לבין תהליך ציבורי.
כדי להבין שביבי מושחת לא זקוקים לכל הבטחונות שבית משפט מספק, מכיוון שזה לא גורם לא לשבת בכלא. בשביל זה מספיק לראות גם את התנהגותו המושחתת (הלא פלילית) כמו עצם התעסקות בהצלתו מהתהליך שראינו במו"מ הקואליציוני האחרון.
idan309 כתב:
אין לי גם שום ספק שבכל מדינה אחרת לא היו מעמידים ראש ממשלה שנמצא בפוליטיקה עשרות שנים על חשדות כאלה.
אין לי גם שוק ספק שבמידה והיה מדובר בראש ממשלה מהשמאל לא היתה מפתחת בכלל חקירה.
...
·
ה"אין לי ספק" שלך, זה כמו ה"אני מעריך" ו"אני חושב" שמגיעים בלי ביסוס. חבל שאין לך ספק, כי אין לך ספק בטענות שהן לא נכונות בעליל.
אתה לא צריך את ה"כל מדינה אחרת" (ואני מנחש שלא בדקת מדינות אחרות) כי יש לך את מדינת ישראל ואפילו לא מזמן. הרי העמידו לדין את אולמרט על עבירות פחותות בהרבה ממה שביבי חשוד בהן, ואצלו זה היה בכלל מזמנו כראש עיר, אצל ביבי השוחד נלקח תוך כדי שהיה ראש ממשלה ובשביל אינטרסים שקשורים להמשך שלטונו.
אולמרט "רק" לקח לכיס כמו כל רודף בצע מצוי - אבל אפילו בגניבות כספיות גם הזוג נתניהו מתחרה חזק.
לא מבין מה קשור אם זה שמאל או ימין, אבל קודם כל, גם אולמרט היה ימין למרות שהתמרכז בסוף הקריירה שלו, אבל יותר מזה: כשאתה מייחס את זה לשמאל או ימין, אתה למעשה רומז שהשמאל רודף את ביבי מסיבות פוליטיות.
להזכירך, האנשים שעסוקים ישירות בעינייני חקירות והאשמות ביבי, מתוקף תפקידם, הם אנשי ימין גמור וכאלו שמונו יל ידי ביבי, כנראה גם בגלל השתייכותם הפוליטית הימנית. הכוונה למפכ"ל המשטרה הקודם וליוהמ"ש.
אני מציע לך שיהיה לך יותר ספק, הרבה יותר.