לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna
Re: Tim Wendelboe
מגניב..dimka323 כתב:@roip12
·
המכונה שלי היא Quick Mill Alexia Evo משודרגת עם ערכת שליטה על זרימה של lelit...
ואיך אתה מסכם את זה? יצא לך להשוות למכונת מנוף או decent?
אני מתלבט לאן לגדול. ללונדוניום, לילט או decent.
כרכע הנטייה היא לdecent, אבל הביאנקה זולה יותר וכנראה גם אמינה יותר לאורך זמן...
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
Re: Tim Wendelboe
@roip12
·
לא יצא לי להשואת למכונות מנוף מסחריות כמו לונדיניום ולא decent.
שנהם מכונות מצוינות אם כי מאוד שונות.
לגבי לליט ביאנקה אני מאמין שמבחינת אספרסו אמורה להתנהג כמו המכונה שלי.
במשקאות קפה משולבות חלב יש לליט יתרון ברור כי בעלת שני דודים.
אני לא שותה משקאות עם חלב לכן אין לי צורך במכונה בעלת שני דודים.
יש הרבה מכונות טובות, מאוד חשוב להתאים מכונה לצרכים שלך.
חשוב עוד יותר שתהיה לך מטחנה טובה.
מטחנה משפיעה על התוצר הסופי יותר מהמכונה.
גם מים משחקים תפקיד מאוד משמעותי.
·
לא יצא לי להשואת למכונות מנוף מסחריות כמו לונדיניום ולא decent.
שנהם מכונות מצוינות אם כי מאוד שונות.
לגבי לליט ביאנקה אני מאמין שמבחינת אספרסו אמורה להתנהג כמו המכונה שלי.
במשקאות קפה משולבות חלב יש לליט יתרון ברור כי בעלת שני דודים.
אני לא שותה משקאות עם חלב לכן אין לי צורך במכונה בעלת שני דודים.
יש הרבה מכונות טובות, מאוד חשוב להתאים מכונה לצרכים שלך.
חשוב עוד יותר שתהיה לך מטחנה טובה.
מטחנה משפיעה על התוצר הסופי יותר מהמכונה.
גם מים משחקים תפקיד מאוד משמעותי.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- קיבל תודות: 44 פעמים
@boren
·
אני יודע שיש לך מכונה כמו שלי כי בדיוק לפני שנה אתה זה שהמלצת לי על המכונה הנ"ל.
אני במקור רציתי להזמין בזרה יוניקה ועקב מספר נקודות שהעלת החלטתי לקנות את אלקסה.
מרוצה מהקניה החל משדרוג עם ערכה של לליט.
כל הפרטים, עלויות והתרשמות שלי על ערכת בקרת זרימה נמצאים בשרשור הבא:
קישור
·
אני יודע שיש לך מכונה כמו שלי כי בדיוק לפני שנה אתה זה שהמלצת לי על המכונה הנ"ל.
אני במקור רציתי להזמין בזרה יוניקה ועקב מספר נקודות שהעלת החלטתי לקנות את אלקסה.
מרוצה מהקניה החל משדרוג עם ערכה של לליט.
כל הפרטים, עלויות והתרשמות שלי על ערכת בקרת זרימה נמצאים בשרשור הבא:
קישור
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
לאחר בעיות משלוחים שבהן 3/4 הזמנות לא הגיעו אליי (לאורך תקופה של חודשיים), ביטלתי את המנוי ב Coffee Collective וחזרתי לקולונה.
אתמול הגיע המשלוח של נובמבר עם קפה מסדרת ה Foundation וה Discovery, שניהם אתיופים, אחד מייגרשף ועוד אחד מאזור פחות נפוץ: Limu.
התחלתי עם הייגרשף של Reko Onacho, עברו כשבועיים מתאריך הקליה.
כבר עם פתיחת השקית עלה ריח נהדר של קפה טרי ופירחוני, הוא קלוי מעט כהה יותר ממה שהתרגלתי עד עכשיו ביחס ל Coffee Collective אבל עדיין בתחום הבהיר והטוב.
כבר בחליטה שניה הקפה התגלה כנהדר: ריח הברגמוט המפורסם של הייגרשף, פירחוניות, חמיצות מעודנת, מתקתק, קרמה עם מרקם קרמי וגוף טוב.
קפה קל חליטה, לא דורש טחינה דקה במיוחד, לא צריך פרה אינפיוזן ארוך, טמפ' 94 מעלות.
מומלץ מאד, פשוט תענוג.
מאמין שעוד כשבוע אסיים אותו ואעבור לקפה השני, Ibrahim Hussein, ואז אדווח איך הוא.
אתמול כבר נשלח אליי הקפה של דצבר שמכיל זן חדש בסדרת ה foundation, קולומביה מאזור הוילה שאני באופן אישי אוהב מאד.
אתמול הגיע המשלוח של נובמבר עם קפה מסדרת ה Foundation וה Discovery, שניהם אתיופים, אחד מייגרשף ועוד אחד מאזור פחות נפוץ: Limu.
התחלתי עם הייגרשף של Reko Onacho, עברו כשבועיים מתאריך הקליה.
כבר עם פתיחת השקית עלה ריח נהדר של קפה טרי ופירחוני, הוא קלוי מעט כהה יותר ממה שהתרגלתי עד עכשיו ביחס ל Coffee Collective אבל עדיין בתחום הבהיר והטוב.
כבר בחליטה שניה הקפה התגלה כנהדר: ריח הברגמוט המפורסם של הייגרשף, פירחוניות, חמיצות מעודנת, מתקתק, קרמה עם מרקם קרמי וגוף טוב.
קפה קל חליטה, לא דורש טחינה דקה במיוחד, לא צריך פרה אינפיוזן ארוך, טמפ' 94 מעלות.
מומלץ מאד, פשוט תענוג.
מאמין שעוד כשבוע אסיים אותו ואעבור לקפה השני, Ibrahim Hussein, ואז אדווח איך הוא.
אתמול כבר נשלח אליי הקפה של דצבר שמכיל זן חדש בסדרת ה foundation, קולומביה מאזור הוילה שאני באופן אישי אוהב מאד.
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
שאלת תם
מה זה "גל שלישי"?
תודה
מה זה "גל שלישי"?
תודה
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- The-Fox
- חבר ותיק

לאור המצב קולונה יצאו עם שקיות של 1 ק"ג במחיר מוזל (35 פאונד לקילו).
בנוסף יש משלוח מהיר עם DHL ב 10 פאונד, בסה"כ 190 ש"ח לקילו.
דיל לא רע ומאפשר להתארגן על סטוק של קפה איכותי במחיר טוב.
בנוסף יש משלוח מהיר עם DHL ב 10 פאונד, בסה"כ 190 ש"ח לקילו.
דיל לא רע ומאפשר להתארגן על סטוק של קפה איכותי במחיר טוב.
- elmaliahor
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 41
- קיבל תודות: 3 פעמים
@The-Fox
·
הזמנתי לראשונה לפני יותר משבוע, המשלוח יצא ביום שבת לפני האחרון ועדיין הtracking מראה leaving the uk..
מניח שהדואר הבריטי לא כל כך עובד אז ממליץ לכם ללכת על האופציה של DHL
·
הזמנתי לראשונה לפני יותר משבוע, המשלוח יצא ביום שבת לפני האחרון ועדיין הtracking מראה leaving the uk..
מניח שהדואר הבריטי לא כל כך עובד אז ממליץ לכם ללכת על האופציה של DHL
- elmaliahor
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 41
- קיבל תודות: 3 פעמים
@dimka323
·
אעדכן -
ההזמנה שדיברתי עליה נתקעה במכס הבריטי. השירות לקוחות של קולונה ממש טוב, הצעתי להם לא להחזיר לי את הכסף אלא לתת לי קופון להזמנה הבאה וכך היה. הזמנתי בשישי שעבר - נקלה ונשלח באותו היום, הגיע ביום שלישי לסניף הדואר הקרוב. מומלץ!
·
אעדכן -
ההזמנה שדיברתי עליה נתקעה במכס הבריטי. השירות לקוחות של קולונה ממש טוב, הצעתי להם לא להחזיר לי את הכסף אלא לתת לי קופון להזמנה הבאה וכך היה. הזמנתי בשישי שעבר - נקלה ונשלח באותו היום, הגיע ביום שלישי לסניף הדואר הקרוב. מומלץ!
היום קיבלתי את תערובת ה Foundation העדכנית שלהם לאחר שהזמנתי בפעם הראשונה קפה מחוץ לארץ.
עד היום שתיתי קפה מ Coffelab שאני מניח שהוא נחשב כהה יחסית ביחס לקפה של colonna (האם colonna הוא קלייה בהירה?)
ואני ממש מתקשה בכיול של הפולים, כדי להגיע לזמני חליטה סבירים היתי צריך להקטין את גודל הטחינה בצורה משמעותית כדי לקבל 18g:36g ב 30 שניות.
התוצאה יצאה לי חמוצה למדי אך לא חמוצה בקטע שרוף, לא הצלחתי לטעום הרבה מעבר.
האם יש למישהו טיפים בכיול קליה בהירה בפעם הראשונה?
, יודע שהתהליך הוא בעיקר ניסוי ותהייה אבל האם יש כיוון כללי כדי לבזבז פחות פולים?
עד היום שתיתי קפה מ Coffelab שאני מניח שהוא נחשב כהה יחסית ביחס לקפה של colonna (האם colonna הוא קלייה בהירה?)
ואני ממש מתקשה בכיול של הפולים, כדי להגיע לזמני חליטה סבירים היתי צריך להקטין את גודל הטחינה בצורה משמעותית כדי לקבל 18g:36g ב 30 שניות.
התוצאה יצאה לי חמוצה למדי אך לא חמוצה בקטע שרוף, לא הצלחתי לטעום הרבה מעבר.
האם יש למישהו טיפים בכיול קליה בהירה בפעם הראשונה?
2 תוספות על הפוסטים האחרונים:
בימים מטורפים אלו, השרות של קולונה בצרוף של המחיר וזמני המשלוח שמים אותו במקום ראשון אצלי הרחק מבתי קליה אחרים.
קליה מה14.4 הגיעה תוך חמישה ימים אלי במשלוח עד הדלת!
לגבי חליטה וציוד. עד לא מזמן היה ברשותי מטחנת K3 ובניסיון קודם עם קולונה (ובאופן כללי עם קליות בהירות) היה לה קשה להתמודד. מאז שעברתי לניש הקשיים נעלמו כך שזה שינוי מורגש מאוד.
@disorbia
עם איזו מטחנה אתה עובד?
בימים מטורפים אלו, השרות של קולונה בצרוף של המחיר וזמני המשלוח שמים אותו במקום ראשון אצלי הרחק מבתי קליה אחרים.
קליה מה14.4 הגיעה תוך חמישה ימים אלי במשלוח עד הדלת!
לגבי חליטה וציוד. עד לא מזמן היה ברשותי מטחנת K3 ובניסיון קודם עם קולונה (ובאופן כללי עם קליות בהירות) היה לה קשה להתמודד. מאז שעברתי לניש הקשיים נעלמו כך שזה שינוי מורגש מאוד.
@disorbia
עם איזו מטחנה אתה עובד?
- The-Fox
- חבר ותיק

@disorbia
·
מנסיון עם קולונה, הקליות שלו יכולות להיות מאתגרות מאד אפילו למי שכבר מכיר קליות בהירות.
תעלה אפילו ל 95, בדרך כלל אצלי זה הטמפ' לקליות שלו.
תנסה לשים את הקפה במקרר, זה עוזר בהורדת צ'אנלינג אם יש לך.
ברוב הקליות שלו התוצאות הכי טובות הגיעו מחליטות איטיות יחסית של כ 40 שניות, תנסה לטחון דק יותר ולהאריך את השוט לאזור ה 40 שניות.
אם יש לך יכולת לבצע פרה אינפיוזן ארוך יותר (10-12 שניות) אז זה יכול לעזור מאד.
הזן האחרון שניסיתי מקולונה, הבורונדי נטורל היה יחסית קל לחליטה וסלחני, לדעתי הוא גם היה מעט כהה יותר מבדרך כלל.
·
מנסיון עם קולונה, הקליות שלו יכולות להיות מאתגרות מאד אפילו למי שכבר מכיר קליות בהירות.
תעלה אפילו ל 95, בדרך כלל אצלי זה הטמפ' לקליות שלו.
תנסה לשים את הקפה במקרר, זה עוזר בהורדת צ'אנלינג אם יש לך.
ברוב הקליות שלו התוצאות הכי טובות הגיעו מחליטות איטיות יחסית של כ 40 שניות, תנסה לטחון דק יותר ולהאריך את השוט לאזור ה 40 שניות.
אם יש לך יכולת לבצע פרה אינפיוזן ארוך יותר (10-12 שניות) אז זה יכול לעזור מאד.
הזן האחרון שניסיתי מקולונה, הבורונדי נטורל היה יחסית קל לחליטה וסלחני, לדעתי הוא גם היה מעט כהה יותר מבדרך כלל.
קליות בהירות אוהבות טמפרטורה גבוהה יותר, כמות קפה גדולה יותר, טחינה דקה יותר וחליטה מעט ארוכה יותר לאותו יחס.
אהבתי מאוד לקלות בהיר כשהייתי קולה בעצמי. טרם נתקלתי בקלייה מסחרית בהירה שאהבתי, בעקבותכם עשיתי ניסיון של הזמנה מקולונה.
המשלוח היה מהיר בצורה חריגה. הוא נקלה ביום שני, והגיע אלי הביתה כבר היום (רביעי) בבוקר. פחות מ-48 שעות.
נמתין כמה ימים וננסה אותו.
אהבתי מאוד לקלות בהיר כשהייתי קולה בעצמי. טרם נתקלתי בקלייה מסחרית בהירה שאהבתי, בעקבותכם עשיתי ניסיון של הזמנה מקולונה.
המשלוח היה מהיר בצורה חריגה. הוא נקלה ביום שני, והגיע אלי הביתה כבר היום (רביעי) בבוקר. פחות מ-48 שעות.
נמתין כמה ימים וננסה אותו.