קראתי את השרשור החדש שצרפת כאן ורשמתי תגובה דומה
אבל אני רוצה לכתוב זאת גם כי מגיע לך ח"ח גדול,
כתבת בצורה בהירה פשוטה יחסית, ומאוזנת
על היתרונות ובעיקר המגבלות של מסכי הייסנס.
אני מקווה שהמתלבטים יקראו מה שכתבת .
אלה הם דברים מאד חשובים.
כל הכבוד

·se1 כתב:Animor
מסכים עם רוב הדברים ובעיקר עם המשפט שלך:
לפני כשנה וחצי כשהייסנס החלו לשווק מסכי "פרמיום" בארץ ובעולם, לכאורה במחיר של לחמניות......
היה פה ויכוח סוער האם המסכים החדשים של הייסנס שהחלו במסע פירסום עולמי אגרסיבי
שונים מהתדמית הלא אמינה של מרבית המוצרים הסיניים זולים האחרים.
אני לא האמנתי אז וגם היום שאפשר בחצי מחיר,
להבטיח מוצר איכותי כמו מיטב המותגים האחרים
שיהיה גם אמין לאורך זמן ויקיים את ההבטחות של היצרנים לקונים שלהם.
קיוותי כמובן שאתבדה כדי שהמחירים של רוב המסכים ירדו
אבל זה לא קורה וכנראה לא יקרה, כי מסע הפירסום שלהם מצליח והם נמכרים כמו לחמניות.
...

לא יודע ספציפית לגבי הגרסה הזו, אבל אחרים שצרבו גרסאות בריטיות וגרמניות קודמות כתבו שעידן פלוס עובד. אז אני מתאר לעצמי שסיכוי טוב שיעבוד גם בגרסה הזו.loki2d כתב:האם בגרסה הבריטית החדשה ל-55" העידן + עובד ?...

אתה טועה.mayeast כתב:רוצה לראות בגדול ובאיכות טובה. לא נכנס לדקדקנות שאתם נכנסים. ובגלל השרשור הפעיל פה, נראה כי אתם הרוב מבין הצרכנים. וכנראה שזה לא המצב, ואתם מייצגים את הקיצון שמאוד מקפיד על כל פיקסל....

·Animor כתב:אתה טועה.......
תוכן HDR רלוונטי היום יותר מתמיד, כי הוא משודר בנטפליקס ואמזון פריים במחירים שווים לכל כיס.
מעבר לכך, הדיון הזה עוסק בבעיות משמעותיות ביותר בצבעים שמנפקת הטלוויזיה בהגדרות דיפולטיות.
אלא אם כן אתה עיוור צבעים, אתה כנראה תיתקל באחת הבעיות של הצבע האדום. למשל, skin tone (עור פנים בעיקר) של דמויות שנוטה לגוון אדמדם עד סגול, היסט של הצבע האדום לכיוון הכתום וכו'. צריך שכנוע עצמי רציני כדי להתעלם מהדברים האלה.
לא מדובר בכיול עדין של אודיופילים פרפקציוניסטים, אלא בדברים שגם משתמשים מן השורה ישימו לב אליהם. אולי לא כל הזמן, אבל לפעמים זה יבלוט כל כך עד שלא יהיה ניתן להתעלם מזה ולומר לעצמך "ככה זה אמור להיראות"....

·עובד בלי ביעותloki2d כתב:האם בגרסה הבריטית החדשה ל-55" העידן + עובד ?...

הבעיות שתיארתי קיימות. לפעמים הן מורגשות יותר, לפעמים פחות. לא מדובר בהתמקדות קטנונית בפיקסל בודד, כמו שאתה מנסה להציג את זה.mayeast כתב:·......
אני לא טועה, אלא אתה חושב אחרת.
אני לא צורך HDR, וזה לא רלוונטי עבורי. לא מנוי על נטפליקס ולא אמזון פריים ולא מתכנן בקרוב.
אני גם כנראה לא עיוור צבעים . לפחות בפעם האחרונה שבדקתי.
ואם אתה חושב שיש בעיה משמעותית, אז למה לא לתבוע אותם בבית משפט לפיצוי והחלפת המוצר ?
אבל כנראה יש הרבה כאלו עיוורי צבעים, אחרת איך תסביר את אפקט ה"לחמניות" כפי שנכתב כאן ? כולם מטומטמים ורק קונים בגלל המחיר בלי לראות את המוצר ?...

·azerbouf כתב:@Animor
·
אני עשיתי כיול של נובלר מיד אחרי שרכשתי טלויזיה וזה היה נראה לי מצויין, והאדום היה נראה טוב בעניי, אבל אחרי שהתחלתי לצפות יותר תוכן אז שמתי לב לצבע אדום על פני אור של אנשים. זה לא רק סתם אדום, כל הגוף נראה אדום-זוהר, לפעמים זה מגיעה למוגזם ביותר, וזה נראה מזעזע.
טוב שפתחת את השרשור, מבין כל הפוסטים הקודמים, זה הכי שימושי שיש. אני ילך לעדכן את הקושחה האיטלקית כדי לתקן את כל הדברים שצצו, במיוחד התיקון של צבע אדום וכל זה - בזכותך.
מה שעוד שמתי לב, כאשר הרצתי סרטי הדגמה של HD של OLED, השחורים של הטלויזיה לא היו ממש שחורים. כלומר, יש אזורים ״בהירים״ במסך, בעיקר בפינות, זה קורה גם כאשר אני מוריד backlight וגם בהירות לאפס. ניסיתי לכבות ולהדליק את הLD וזה היה מורגש כאלו הם רק מדליקים את vignette, אבל ממש בקטנה שבקושי מורגשת. אני מבין שזה לא OLED וראיתי מצב יותר גרוע בסמסונג של חבר שלי, אבל אני זוכר פרסומת של הייסנס שאמרו שטכנולוגית ULED כאלו מתחרה בoled
הנה סרטון 4k של הדגמה OLED ובדיקת שחורים. מזמין את כולם לעשות את הבדיקה, במיוחד בחדר חשוך.
מעניין איך אתה רואה את זה? והאם זה משהו שגם תלוי גירסא...