·dubik כתב:@boren
·שמע, קנית אותי עם הטיעון על האתר הזה.
מעולם לא השתמשתי בזה, אבל שירות הCache של גוגל אכן מוכיח את הטענה שלך:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... ty-policy/
נראה שאכן הדף השתנה. מדהים. אז כנראה שאכן התנהלות האתר כאן מפוקפקת.
לעומת זאת, את הטענה שלך לגבי "נורמה" אני פחות מקבל.
אני לגמרי חושב ש"ציפיית הלקוח" היא לגמרי כמו שאתה כותב.
אבל לא יודע אם יש נורמה כזאת.
היה לי מקרה של דיסק יקר של WD שנקנה מאמזון והתקלקל אחרי שנה.
באתר של אמזון מצויין שיש אחריות בינלאומית והכל, אבל האחריות של אמזון כבר לא תופסת אחרי שנה.
לדיסק עצמו היתה אחריות של 3 שנים ע"י WD, אבל מה? אין שרות RMA לארץ.
התקשקשתי איתם במשך כמעט שנה. שירות לקוחות מהאיומים שנתקלתי בו (וזה לא אתר אינטרנט). לא הסכימו לבוא לקראתי בכלום והאופציה היחידה היתה לשלוח את הדיסק לאירופה ולקבל אותו בכתובת באירופה. לארץ לא שולחים. אם הייתי יודע מראש את התלאה שאעבור איתם, הייתי זורק את הדיסק הזה לפח. בסוף נוצרה הזדמנות של נסיעה לאירופה. שלחתי את הדיסק אליהם. נחש מה? הם לא קיבלו אותו. כי באיזה אותיות קטנות איפשהו, היה רשום שצריך לשלוח אותו עם חברת שליחויות ומסירה אישית. אז הוא נשאר תקוע בדואר בהולנד ואחרי חודש הדואר החזיר אותו. אז "נורמה"?
לא בטוח.
אני חושב שבסוף זה תלוי בחברה עצמה, בתנאי הקניה וגם בעלות המוצר.
קניתם את המטחנה הזאת במחיר ממש זול וכנראה לפי רוח הדברים שהיתה לזה סיבה.
לגמרי מחזיק לכם אצבעות שלא תצטרכו שירות עם המטחנה, אבל אני מחזיק בדעתי שלפעמים זול זה יקר ולא כל חיסכון באינטרנט בהכרח שווה את זה.
מבחינת בראצה, אני חושב שהם עושים עבודת שירות מדהימה במקומות שבהם הם מוכרים באופן רשמי. לא ראיתי מילה רעה על השירות שלהם, אבל בסוף כל חברה מחליטה לעצמה איפה היא מותחת את הגבול וזה שיש מוצרים שנמכרים גלובלית ואפילו אפשר להיעזר בשירותי שילוח כדי להביא אותם לארץ לא גורם אוטומטית להרחבת האחריות או החבות של החברה. צריך לקחת בחשבון ש-10 פעמים חוסכים ובפעם ה-11 נופלים.
זה לא נעים אבל לא סוף העולם.
לגבי החנות הזאת, אני חושב ששינוי הדף אכן משנה את פני הדברים.
אם כי, זה גם יכול להיות, כמו שצור כתב, טעות בתום לב ואם הם היו קרובים יותר והמשלוח זול יותר, היו מתנהגים אחרת. לך תדע....
תרשה לי לחלוק עליך.
התנהלות מפוקפקת?
האתר תיקן את התקנון שלו. מה לא בסדר?
אם הוא טוען שזה התקנון שהיה לפני ביצוע העיסקה, אך משקר, זה משהו אחר.
ושוב, אי אפשר לצפות מעסק קטן / בינוני להתנהלות כמו של אמזון.
תנסו לחשוב גם על על החנות. שימו את עצמכם במקומם. כנראה שהחנות הזו אולי תסיק שהיא לא רוצה יותר למכור למדינות מסויימות, כמו ישראל. ואז מה יקרה? אנחנו נצעק ונתלונן למה לכולם מוכרים ולנו לא. למה? כי אנחנו כל הזמן מנסים לחשוב איך דופקים אותנו, ואיך נחסוך שקל וחצי מבלי להבין שיש עוד צד בסיפור.