שרשור ה Sous Vide הגדול

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73199
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #201 

Elad8 כתב:@Huber

אם אתה לא ממהר, תכניס את השקית עם הנוזלים להקפאה של כמה שעות לפני שאתה אוטם אותה.
...
·

רעיון טוב, נראה לי שזה מה שאעשה (Y)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #202 

השוואה בין שקיות לסו-ויד:

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #203 

alon24 כתב:2. לא כל כך מתאים לרטובים, צריך מכשיר יותר רציני
...
אהלן חברס',
לאחרונה קיבלתי אנובה למתנת היומולדת (בשנה שעברה זו הייתה המעשנת ;) )
השתמשתי פעמים בודדות עם שקיות וואקום זיפלוק רב פעמיות ומשאבה ידנית שרכשתי דוגמית בחו"ל - אך לא רוצה להתעסק עם ניקוי שלהם לאחר שימוש ובטח שלא להשמיש אחרי כמה שעות בישול בשר בהן...

תהיתי אם יש לכם המלצה למכשיר וואקום + שקיות שכן ידע להתמודד לפחות חלקית עם נוזלים? ברמה של רוטב\מעט מרינדה וכו'?
שאוכל להזמין במחיר סביר בארץ או מאמזון?
הVC10 שמוזכר בשרשור לא נראה שיודע להתמודד עם זה... אבל יש להם דגמים מעט יקרים יותר...

תודה מראש,
גל

Cleaner
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1191
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 170 פעמים

שליחה #204 

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #205 

@Cleaner
נראה קצת מסורבל ויקר לטעמי.. תוהה אם יש מכשיר בסיסי שעדיין יוכל להתמודד עם מעט "רטיבות" - אפילו מספיק שתהיה לו אפשרות ידנית להפסיק את הוואקום ולאטום + מגש "טפטופים" נשלף וזה יספק.. כך אני מניח לפחות..
המלצות נוספות למישהו?
יש מקום לרכוש אגב בארץ במחיר סביר? או רק אמאזון ושות'?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #206 

אין מודלים זולים שיודעים להתמודד עם רטיבות. כשאני רוצה לאטום בשר עם רוטב, אני מקפיא את הכל ורק אז אוטם בוואקום.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #207 

@Huber
אוקי - ומשהו מספיק קרוב ומחיר סביר?
דגם מומלץ?
אני אסתפק במשהו שניתן לעצור את הוואקום ידנית ולאטום.. ועם מגש פטופים שאפשר לשטוף..
רק לא יודע מה הדגמים המומלצים והיכן לרכוש במחיר סביר.. נניח סביב 60יורו?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #208 

שוב, בטווח מחיר הזה לא מכיר. לי יש את זה, הסיבה שהלכתי עליו ולא על ה 10 הוא כי יש לא אטימה כפולה (2 פסי אטימה ולא 1). בבישולים ארוכים זה חובה, פס אחד נפתח, מניסיון. אם תמצא משהו שעובד עם נוזלים, תעדכן :wink:

https://www.amazon.de/dp/B0037LGH1K/ref ... 51_TE_dp_2

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #209 

@Huber
·תודה!
הסתכלתי על הדגם הזה - רק לא הבנתי האם ניתן לעצור את השאיבה ידנית ולבצע איטום? כי אז זה נותן לי פיתרון חלקי לפחות...
האם יש מגש טפטופים שניתן לשלוף ולשטוף?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #210 

כן, ניתן לעצור ידנית (תגדיל את התמונה בלינק שנתתי לך, רואה כפתור STOP?), לא הבנתי איך זה עוזר. לא, אין מגש נשלף, אבל יש מגרעת אליה זה נאסף ומשם ניתן לנקות מה שיצא.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #211 

Huber כתב:כן, ניתן לעצור ידנית (תגדיל את התמונה בלינק שנתתי לך, רואה כפתור STOP?), לא הבנתי איך זה עוזר. לא, אין מגש נשלף, אבל יש מגרעת אליה זה נאסף ומשם ניתן לנקות מה שיצא.
...
·עצירה ידנית מאפשרת לעצור את זה ברגע שרואים את הנוזלים מתחילים "לעלות" בשקית - קראתי על זה בכמה פורומים..וזה מאפשר פתרון חלקי לאטימה גם עם נוזלים...
ומגש הטפטופים מאפשר לשטוף ולנקות מה שכן דולף - מהכיתוב בקישור דווקא נראה שכן ניתן לשלוף את "המגרעת" ולשטוף -
[img2=220x220]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L220__.jpg[/img2]
נראה לי שהדגם VC-100 זהה למעשה רק בלי המתקן לגליל..וקצת יותר זול...
אמשיך לחפש בינתיים - אבל אופציה לא רעה ומקבילה לדגמי ה food saver שמעט יותר יקרים ממה שראיתי...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #212 

ניתן לשלוף את הגומי, לא את המגרעת, היא מובנית במכשיר, אבל די קל לנקות אותה.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #213 

אוקי, אז בזכות נסיעת עבודה קצרה לגרמניה התחדשתי בצעצוע חדש + סטוק של גלילים ושקיות:
CASO VC-100 וקיט Caso 1235 הכולל גליל 20ס"מ, גליל 30ס"מ ו50 שקיות 20*30
 CASO VC-100 וקיט Caso 1235 הכולל גליל 20ס"מ, גליל 30ס"מ ו50 שקיות 20*30
סטייקים פיקאניה לפני...
 סטייקים פיקאניה לפני...
פיקאניה מוואקמים אחרי ;)
 פיקאניה מוואקמים אחרי ;)

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #214 

ואם כבר...אז טבילת אש (תרתי משמע) למכשיר הוואקום כהכנה לארוחות החג בג'קוזי...
1) Carne Asado מסטייק פלאנק\ווסיו
3) "רוסט ביף" על בסיס החלק הקידמי יותר של הפיקאניה - תיבול ברביקיו\חרדל, טימין וקצת "עשן נוזלי", כנראה שישאר לפריסה
כל הנתחים מווקמים..ניסוי לשקיות וגלילים בגדלים שונים. הווסיו אחרי ששהה לילה במרינדה מהסרטון.
 כל הנתחים מווקמים..ניסוי לשקיות וגלילים בגדלים שונים. הווסיו אחרי ששהה לילה במרינדה מהסרטון.
הרוסט ביף והוואסיו נכנסים ל7-8שעות טמפ' 56 לג'קוזי המאולתר החדש - תיבת קלקר עבה אטומה וגדולה יחסית.
<br />את השקיות בינתיים קיבעתי ע&quot;י קיסמים על השוליים מבחוץ (לא נכנסים לכל העובי)...קומבינה זמנית ...יש בדרך דברים למתקן נורמאלי יותר
 הרוסט ביף והוואסיו נכנסים ל7-8שעות טמפ' 56 לג'קוזי המאולתר החדש - תיבת קלקר עבה אטומה וגדולה יחסית.
את השקיות בינתיים קיבעתי ע"י קיסמים על השוליים מבחוץ (לא נכנסים לכל העובי)...קומבינה זמנית ...יש בדרך דברים למתקן נורמאלי יותר
האנובה נכנסת דרך חור מדויק שעשיתי במכסה כך שטבעת הפלסטיק הרחבה נתפסת ואוטמת למניעת אידוי. אפילו אין צורך במתקן הקיבוע המקורי.
 האנובה נכנסת דרך חור מדויק שעשיתי במכסה כך שטבעת הפלסטיק הרחבה נתפסת ואוטמת למניעת אידוי. אפילו אין צורך במתקן הקיבוע המקורי.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9006
נתן תודות: 1567 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #215 

מדליק !!
צריך לטעום אחד כזה פעם..
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #216 

כל המתכונים יצאו מעולה.
הCarne Asada יצא מעולה...רק עשיתי קרוב ל7שעות בטמפ 56 (ווסיו) לפי מתכונים אחרים של אנובה. בדיעבד הייתי עושה טמפ מעט נמוכה יותר..נניח 55-55.5 וכנראה 5-6 שעות יספיקו. וגם הצריבה במחבת לנתח דק כל כך לא אופטימאלית..30שניות לצד בערך.
הווסיו לפי המתכון למעלה נצרב במחבת ונפרס לרצועות. יצא מלא טעים ונמס בפה..טיפה עשוי מידי...
 הווסיו לפי המתכון למעלה נצרב במחבת ונפרס לרצועות. יצא מלא טעים ונמס בפה..טיפה עשוי מידי...
הרוסט ביף פקאניה עבר צריבה מהירה בתנור של כ5-10דקות..ולאחר לילה במקרר נפרס במכונה. יצא טעים מאד..טיפה פחות טעים לטעמי מהטעם מהמעשנת..אך המרקם רך בהרבה.
 הרוסט ביף פקאניה עבר צריבה מהירה בתנור של כ5-10דקות..ולאחר לילה במקרר נפרס במכונה. יצא טעים מאד..טיפה פחות טעים לטעמי מהטעם מהמעשנת..אך המרקם רך בהרבה.
הפרוסות חולקו לכמה מנות ואטמו להקפאה. לשימוש בהמשכים...מדליק ענין הוואקום הזה.
 הפרוסות חולקו לכמה מנות ואטמו להקפאה. לשימוש בהמשכים...מדליק ענין הוואקום הזה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #217 

"הרוסט ביף פקאניה עבר צריבה מהירה בתנור של כ5-10דקות..ולאחר לילה במקרר נפרס במכונה. יצא טעים מאד..טיפה פחות טעים לטעמי מהטעם מהמעשנת..אך המרקם רך בהרבה."

אתה יודע שאתה יכול לשלב, נכון? אני הרבה פעמים עושה את הבישול בסו ויד (במיוחד בנחים "קשים" או גדולים מאוד), ומשלים לזמן קצר במעשנה רק בשביל הטעם.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #218 

Huber כתב:"הרוסט ביף פקאניה עבר צריבה מהירה בתנור של כ5-10דקות..ולאחר לילה במקרר נפרס במכונה. יצא טעים מאד..טיפה פחות טעים לטעמי מהטעם מהמעשנת..אך המרקם רך בהרבה."

אתה יודע שאתה יכול לשלב, נכון? אני הרבה פעמים עושה את הבישול בסו ויד (במיוחד בנחים "קשים" או גדולים מאוד), ומשלים לזמן קצר במעשנה רק בשביל הטעם.
...
כן... בתכנון לאחת הפעמים הבאות...אולי בריסקט.. דווקא לפי מה שראיתי כדאי לנסות הפוך? עישון קצר של כמה שעות..ואז להשלים בסוויד...
בינתיים מתנסה בפעמים הראשונות שלי בסוויד... עד כה מוצלח מאד..אבל יש עקומת למידה ;)
וגם עוד "משלים ציוד"... ברשימת הקניות:
- מבער וקמבינה לצריבה בגינה (רשת מוגבהת)- חשבתי להתחיל ממשהו כמו שאתה העלית משז"ר..כי שיטות הצריבה במחבת או תנור טיפה מסורבלות ומילאו את הבית יותר מידי עשן..ואין לי גריל... אולי אחרי זה אשדרג לבנזומטיק וכו'...
- לארגן גסטרונורם פלסטיק גדול שישב בתוך הקלקר שלי - כיוון והוא דולף :roll:

תמיד אשמח לטיפים נוספים..
אגב - פתרון מקומי מוצלח למיכלי זכוכית קטנים לסוויד? שניתן לאפות בהם קינוחים וכאלו? ובטוחים למזון?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #219 

לגבי מיכלי בישול, אני קניתי 2 צידניות, אחת גדולה ואחת קטנה ועשיתי בהם חור עם מקדח כוס במכסה למעלה בקוטר של האנובה, הכי יעיל ונוח. לגבי צריבה, העליתי לגבי זה ווידאו השוואה אפשהו, תחפש, אבל אני אישית צורב נתחים קטנים (סטייק למשל) במבער ונתחים גדולים (פיקאניה למשל) בתנור בחום מאוד גבוה לזמן קצר.

לגבי הסדר עישון וסו ויד, לא - סו ויד בא לפני כי הוא מבשל את הנתח והעישון רק סוגר אותו ונותן טעם. הפוך נשמע לא פרודקטיבי (אולי חלק מהטעם יאבד בבישול בסו ויד).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #220 

5 המלצות לכל מי שמשתמש בסו-ויד, מומלץ לצפות וליישם:

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”