סתם תסכול

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #201 

אופניק , אם אנחנו מסכימים ש"שניים נגדך , אחד נגדי" , זו סטטיסטיקה , לא תצפית , שכן המצג הזה , צר ככל שיהיה, כבר כולל את כל הנתונים הנדרשים בכדי לצאת ב"ביסוס סטטיסטי" , כדבריך .

באמת.

במה הקביעה הזו שלי , שונה מנתונים סטטיסטיים שאתה הבאת , כמו גובה ההשקעה לתלמיד בערים ויישובים שונים , או זכאות לבגרות?
אה , אז שם זו סטטיסטיקה , ופה זו פתאום תצפית ? למרות שגובה ההשקעה יכול להיות מושפע מעוד 10 דברים שונים, מה שמלמד שלא ניתן לייחס את הנתון רק לגורם אחד, לכן אי אפשר לצאת בהצהרות?

ולמה אתה מתעקש על בלבול , אתה לא מבין שרשמתי את זה רק מתוך ניסיון להצביע על חוסר הטעם ללמד על המציאות מתוך אותו מצג סטטיסטי?
לראייה , ציינתי שיש עוד אנשים בשולי הדיון , אליהם אותו מצג לא התייחס , ולכן אין מה להתבסס עליו בקביעת אמירות כגון "אני לא זוכה/אתה לא זוכה ללגיטימיות" ...ובכלל , אפילו אם אתה צודק , מה הטעם בהתפלפלות הזו? זה לא משרת שום דבר , זה "קוריוז" .

אז למה לי סטטיסטיקה עכשיו?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4892
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #202 

@clip99
·
שוב, זו תצפית, לא מצג סטטיסטי.
מצג סטטיסטי דורש הגדרה של מאפיין מדיד היכול להיות משתנה רציף או בינארי (אלה הנפוצים לפחות). "2 נגד 1" הוא משפט המכיל בתוכו מספרים, אך זה לא מדד לשום דבר.
לביסוס סטטיסטי רצוי גם לבוא עם מסד נתונים שיש לו הגדרת מימדים בהתאם לשאלת המחקר, היכולת להשיג מסד נתונים שדרוש לשאלה, והמבחן הסטטיסטי הדרוש כדי לקבל תוצאה בעלת סבירות לאשש או לשלול את השערת האפס.
בהצהרת "2 נגד 1" לא ברור בכלל מהמהשערת האפס ואיך אתה מנסה להציג זאת דרך מסד הנתונים שלך, בכדי ליצור טיעון סטטיסטי, ולאששצאו לשלול את אותה השערת האפס דרך מסד הנתונים שלך.

ההבדל בין הקביעה שלך לנתונים הסטטיסטיים שהבאתי הוא תהומי, ואני באמת לא מתכוון להעביר שיעור בסיס בסטטיסטיקה בהתכתבות, אם כי יכול להמליץ לך על קורס הבסיס המוצלח בנושא, באונ' הפתוחה ו/או באונ' העברית.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #203 

נו , אז? ולבוא ולומר "בתל אביב 20000 לתלמיד , באופקים 5000 לתלמיד" , זו לא תצפית? מה ההבדל בין זה, לבין "X איתך , Y איתי"?

זה נתון , וזה נתון . זה משנה בכלל כמה איתי וכמה איתך? זה קשור בכלל?

מה שאני מנסה לומר זה שאי אפשר להבין מזה את המצב בפועל , כי לא כל המצדדים בך או בי משתתפים בדיון , שלא לדבר על אנשים שכלל לא צופים בו , ולפיכך אתה לא יכול לבוא ולטעון שלצד אחד יש יותר לגיטימיות . בין אם זו תצפית או לא , אלו רק מספרים, שלא משקפים את המציאות , כמו הנתונים הסטטיסטיים שלך.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #204 

@clip99
·
שהמדגם הרבה יותר גדול.
אתה מביא דוגמא לשתי תצפיות המבטאות הוצאה לתלמיד בשנה, לפי מקום.
מדיד ויש לזה אפילו יחידות, אבל המדגם מורכב מהרבה יותר ישובים.
כדי שיהיה סטטיסטי, המדגם צריך להיות גדול דיו בכדי שיתאפשר לאשר או לשלול את הנחת האפס.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #205 

התכוונתי למה שרשמת פה

http://www.hometheater.co.il/vp2440438#2440438

אני גם יודע שהדוגמה של "איתי , איתך" לא מהווה מובהקות .

הנקודה שאני מנסה להעביר כל הזמן היא שגם אם מדובר במקרה הראשון ב20 נתונים , ובשני רק 2 נתונים , היא שזה בכל מקרה
לא משקף כלום .

נניח והיו פה עוד 20 מתדיינים . 15 מהם מצדדים בך , השאר בי , ולכל אחד מה20 האלה גם היו X תומכים ו-Y מתנגדים .
פרט לתוהו ובוהו , אני מניח שבוודאות היה אפשר להתחיל לדבר על מדגם מייצג ומובהקות סטטיסטית . אבל גם אז, מדובר
בקהל היעד של האתר שאני מניח ומאופיין ע"י גברים ברובו , בשכבת הגיל 20-40 , משתייך למעמד הביניים ברובו , ובעל השכלה של תואר ראשון לפחות , ברוב המקרים . נגיד , רק לצורך הדוגמה .

אי אפשר להשליך מכך על שאר האנשים במדינה . גם אי אפשר להבין איזה אחוז מהווים מחזיקי הדעות מתוך כלל הקוראים את הדיון , וכמה מהם משתתפים בפועל או רק קוראים .

ואפילו , נגזים ונאמר שכן , זה מדגם מייצג את כולם .

כל מה שאפשר להבין מזה זה כמה איתי , וכמה איתך . זה לא לוקח בחשבון שאנשים יכולים לטעות , מגיעים למסקנות מתוך מידע שגוי/חלקי , לחץ חברתי , דעות קדומות , ואולי ישנו דעתם אם יראו להם אחרת .

נתוני ההשקעה בתלמיד באמת יכולים להעיד על קיפוח , לא בטוח , היה פה מורה שחלק על נכונותם. אבל נתון פערי השכר לדוגמא מתוך השוואת נתוני הלמ"ס אם אני זוכר נכון , לאו דווקא מעיד על קיפוח , בהיעדר נתונים אחרים , והתייחסתי לכך כבר:

"מהטבלה עולה באופן ברור , וגם לא לכאורה , כי קיימים פערים
מהותיים , ואף מקוממים . אך יש לקחת בחשבון את העובדה שאשכנזים בדרך כלל אוחזים בהשכלה גבוהה יותר ,
מה שמאפשר להם לעסוק במקצועות רווחיים יותר . אם היה מדובר בממוצע השכר של כל הסקטורים לפי מקצוע
בודד , אז ניתן לקבוע שכנראה מדובר באפליה , ברמת ביטחון גבוהה.
אה , והכי חשוב, אין התייחסות למקומות עבודה פרטיים , או ממשלתיים . אם מדובר במקום פרטי , זה עניין של
המעסיק לשלם כרצונו למי שבא לו , אכן מקומם אך זה לא קיפוח של המדינה ."
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #206 

@clip99
·
20 פרטים זה מדגם מייצג כלום, כי היחס בין 20 האנשים למספר האמיתי שלהם באוכלוסיה הוא לא מאפשר הנחה של מספר מייצג, כי היחס מאוד קטן.
בדוגמא שהבאתי בקישור, אמרתי בתחילת הדיון שהנתונים הם על בסיס כתבה של ynet, שאיננה מייצגת מחקר רלוונטי, וכדי לשים את הפוסט ההוא בהקשר הוא הסבר פשטני למושג שונות ודרך הסקת מסקנות מהמושג שונות.

מה גם שאתה מדבר על משתנה בינארי של בעד ונגד, במקרה כזה אין מה לנתח סטטיסטית - תספור בעד ותספור נגד, ו... זהו. אתה רוצה להעריך מה ההתפלגות הדעות של בני 20-40, גברים בני מעמד בינוני (וגו') לכל היותר אתה יכול להעריך את דעות באי האתר. וגם אז, צריך מידע לגבי התפלגויות הגילאים, המעמד הסוציואקונומי, ושאר הנתונים שאתה רוצה כרלוונטיים לניתוח שלך את התוצאות, בכדי לבחור את המדגם (גודל ופיזור) שיוכל להיות מייצג את באי האתר, או לחילופין קבוצת הגיל שבנית.
לגבי הדיון הספציפי, אלה 3 מקרים שונים, בלתי תלויים של 1 מול 1, זה שאני מייצג 3 עמדות שנידונות כאן, ב3 דיונים שונים, זה לא הופך את זה ל3 נגד 1 או 2 נגד 1.

נתוני הלמ"ס שהבאתי קודם נאספים בשיטה "הכי פחות גרועה" ובאתר הלמ"ס תוכל למצוא את הערכות השגיאה למדידה זו.
הנתונים לדיון הרלוונטי מצביעים על מובהקויות, רחוק מהשגיאה הצפויה של המודל.

כתבת נכון, כי השכר עשוי להצביע על אפליה, לבסיס טעונך, לא לקיפוח. העובדה שיש יותר יוצאי אירופה עם תואר ביחס למספרם באוכלוסיה יכול לרמז על קיפוח ואי שיוויון הזדמנות המביאים לכך, חיזוקים לכך תמצא בפיזור ההשקעה של משרד החינוך בין הערים, פיזור השקעת הרשויות וקיום מתאם בינם לבין זכאות לתעודת בגרות.
רוצה לטעון שיש עוד פרמטרים שלא נמדדו?
יכול להיות, אפשר לבדוק זאת בקלות עם מבחן רלוונטי באיתור הטרוסקדסטיות, תחת בניית מודל רגרסיה לינארית, לאיפיון השפעת כל פרמטר מדיד, כדי לבוא ולומר האם חסר פרמטר נוסף למודל שלא נלקח בחשבון.
אני נוטה להעריך כי אנשי הלמ"ס עשו זאת והמדדים המוצגים, נבחרו, על בסיס העובדה שאלו המדדים העיקריים והרלוונטיים.

שוב, מציע לא ללמוד סטטיסטיקה בהתכתבות.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #207 

ufffnick כתב:@clip99
·
20 פרטים זה מדגם מייצג כלום, כי היחס בין 20 האנשים למספר האמיתי שלהם באוכלוסיה הוא לא מאפשר הנחה של מספר מייצג, כי היחס מאוד קטן.

20 שלכל אחד מהם יש עוד תומכים ומתנגדים משלהם , וסייגתי את דבריי גם לאתר בלבד , כך שבסדרי גודל כאלה כבר ניתן לדבר על ייצוג הולם.

בדוגמא שהבאתי בקישור, אמרתי בתחילת הדיון שהנתונים הם על בסיס כתבה של ynet, שאיננה מייצגת מחקר רלוונטי, וכדי לשים את הפוסט ההוא בהקשר הוא הסבר פשטני למושג שונות ודרך הסקת מסקנות מהמושג שונות.

אך בכל זאת אתה משתמש בהם כנקודת עיגון לדבריך , שהכסף הולך לאיבוד בדרך ...

מה גם שאתה מדבר על משתנה בינארי של בעד ונגד, במקרה כזה אין מה לנתח סטטיסטית - תספור בעד ותספור נגד, ו... זהו. אתה רוצה להעריך מה ההתפלגות הדעות של בני 20-40, גברים בני מעמד בינוני (וגו') לכל היותר אתה יכול להעריך את דעות באי האתר. וגם אז, צריך מידע לגבי התפלגויות הגילאים, המעמד הסוציואקונומי, ושאר הנתונים שאתה רוצה כרלוונטיים לניתוח שלך את התוצאות, בכדי לבחור את המדגם (גודל ופיזור) שיוכל להיות מייצג את באי האתר, או לחילופין קבוצת הגיל שבנית.
לגבי הדיון הספציפי, אלה 3 מקרים שונים, בלתי תלויים של 1 מול 1, זה שאני מייצג 3 עמדות שנידונות כאן, ב3 דיונים שונים, זה לא הופך את זה ל3 נגד 1 או 2 נגד 1.

קצת עומד בסתירה למה שרשמת :"יש לי פה דיון עם שניים נוספים שאינו נסוב סביב הגזענות שלך, מה שמחזק את זה שדווקא הדעה שלי לא זוכה ליותר מידי לגיטימיות" , מדבריך משתמע שאתה נסמך על אותם 2 או 3 בכדי להגיע למסקנה באשר ללגיטימיות שלך בקרב קוראי השרשור לפחות , גם אם לא מדובר ב"מובהקות סטטיסטית" . התייחסתי גם למידע על התפלגויות גילאים ומעמד ס"א , ואמרתי שאני "משער" אותו כפי שפירטתי בהודעה 205.

נתוני הלמ"ס שהבאתי קודם נאספים בשיטה "הכי פחות גרועה" ובאתר הלמ"ס תוכל למצוא את הערכות השגיאה למדידה זו.
הנתונים לדיון הרלוונטי מצביעים על מובהקויות, רחוק מהשגיאה הצפויה של המודל.

אני לא מנסה לחלוק על אמיתות ומובהקויות של נתונים , אלא מנסה לומר שבמקרה הטוב הם מייצגים חלק מהתמונה , ואין להקיש מהם לגבי המצב בפועל .

כתבת נכון, כי השכר עשוי להצביע על אפליה, לבסיס טעונך, לא לקיפוח. העובדה שיש יותר יוצאי אירופה עם תואר ביחס למספרם באוכלוסיה יכול לרמז על קיפוח ואי שיוויון הזדמנות המביאים לכך, חיזוקים לכך תמצא בפיזור ההשקעה של משרד החינוך בין הערים, פיזור השקעת הרשויות וקיום מתאם בינם לבין זכאות לתעודת בגרות.

אכן , אכן . אך אין פילוח נוסף של ממוצע השתכרות לפי ישובים , אלא רק נתון כללי לפי מוצא (אגב זה הדוח של מרכז אדוה, לא הלמס, תיקון טעות קודם) , ואפילו אם היה נתון כזה, עדיין לא ניתן להקיש באופן גורף על קיפוח .

רוצה לטעון שיש עוד פרמטרים שלא נמדדו?
יכול להיות, אפשר לבדוק זאת בקלות עם מבחן רלוונטי באיתור הטרוסקדסטיות, תחת בניית מודל רגרסיה לינארית, לאיפיון השפעת כל פרמטר מדיד, כדי לבוא ולומר האם חסר פרמטר נוסף למודל שלא נלקח בחשבון.

אין לי יומרה לטעון שהכל נמדד , וגם אין לי עניין לנסות כי תמיד אפשר לערער על הממצאים.
אני נוטה להעריך כי אנשי הלמ"ס עשו זאת והמדדים המוצגים, נבחרו, על בסיס העובדה שאלו המדדים העיקריים והרלוונטיים.
שוב , אני נוטה להסכים , אך לא מסכים שהדבר בבחינת ציור תמונת מצב משקפת בפועל .

אני חוזר ואומר . כל ההתפלפלות הסטטיסטית הזו לא יכולה לנעוץ דיון . גם אם אני טועה ואתה צודק וניתן לייחס הכל לקיפוח , כפי שמבינים מדבריך , עדיין זה רק חלק אחד שאחראי למצבם של עדות המזרח , אבל אז אנחנו חוזרים לויכוח על תרבויות ומנטליות .
...
·

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7044
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #208 

מצטער לומר שלא הצלחתי לקרוא את הררי המלל בשרשור אבל כיוון שהגבתי פעם בשרשור אני מקבל מתעדכן בשינויים בו.

היום בזמן הצפירה נזכרתי בשרשור זה וכמה הוא מדגיש את השוני בזהויות של העם היהודי בישראל, בעוד כל ששאר העולם רואה את היהודים כזהות אחת ושם את כולנו באותו סל.

אני חושב שהכוון של כולנו צריך להיות ניסיון גיוס סבלנות וסבלנות כדי איכשהו להיות לעם אחד. בכול מדינה ובכול לאום יש הבדלים בתוך הקולקטיב יש קבוצות ויש תרבויות שונות, החכמה של הכלל הציבור הוא למצוא את היכולת להכיל אחד את השני ולצמצם פערים.

ממרומי גילי אני יכול לומר שהמצב בארץ בתהליך שיפור מתמיד והעם הופך יותר ויותר הומוגני. וכהמשטח חלק יותר, הבליטות והחריגות הרבה יותר מורגשות.

אני ממש מקווה שהדיון יתפוס כיוון של דיון פורה השואף לשיפור ולא לדיון של מי צודק יותר.

וסליחה מראש על הנימה האמוציונלית בפוסט

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #209 

@clip99
·
כדי להצהיר ש20 הם מדגם מייצג לאתר תצטרך לגבות עם נימוק טיפה מספרי. אני בספק שאתה מודע למידת התעבורה באתר על פני הדיון, אתה יכול לנסות לשאול את ההנהלה. אולי אפשר לדבר על מספר האנשים שקראו את השירשור תחת הנחת הומוגניות ושיוך לאותה קבוצה.

הטיעון לכך שהכסף הולך בדרך זו בגדר עובדה, מאחר ולכל רשות יש סדר עדיפויות שונה איך להשקיע את הכסף ואיפה. Ynet הביאו סקירה של מידע, וצודק עובר האורח כאן שטען כי לא ציינו מה המקור. אתה רוצה להתווכח על המספרים עצמם, סבבה.
ועדיין הדיון המרכזי שם היה על דרךצהסקת מסקנות משונות ותו לא, שכן נעשה ניסיון לפזר ערפל על כלי סטטיסטי להסקת מסקנה.

אין סתירה, כי אני לא נסמך על דבר מלבד עובדות וניתוח מדעי סטטיסטי. עצן העובדה שהשניים האחרים בוחרים להציג עצמם באופן מסויים, ועל אף ששניהם לא מסכימים עם חלק ניכר מדבריך, הם נמנעים מלהעביר עליך ביקורת (אולי מלבד ניר כפי שעשה בתחילת השירשור ונסוג), דבר המצביע על כך שבעיניהם, כמוך, הם תופסים את הדיון כמכלול.
אסביר שוב, בעיני אין פה 2 או 3 כנגד 1. יש פה 3 דיונים שונים:
1. קיפוח במשרד החינוך בחלוקת תקציבים
2. קיפוח לא\כן רלוונטי לנחשלות
3. המנטליות המזרחית/ערבית היא הגורם להתבהמות

הניסיון שלך להציג את הלגיטימיות של הטיעונים שלי באופן מקטין ומזלזל מבלי להתייחס לתוכן, הופכת לכל היותר למשעממת.

כל תמונה שתציג היא חלקית, מה שעקרוני הוא מה מדיד ומה רלוונטי.
עובדה שמחקרים של אדו"ה (המסתמכים על נתוני הלמ"ס, ועל כן התיקון שלך לא רלוונטי ואין פה טעות) ומחקרים דומים שנעשו בחברות מהגרים אחרות, משתמשים בפרמטרים המוצגים כאן. למה? כי יש לזה ביסוס מחקרי, כי אלה הפרמטרים הרלוונטיים.

אני חוזר ואומר, לא טענתי לרגע שקיפוח הוא הפרמטר היחיד.
אני טוען שגישה גזענית היא פשוט פאסה, לגמרי של המלניום הקודם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #210 

מבחינתי הדיון תמיד היה אך ורק על 3.
שני האחרים הם רק תרוצים לכשלון ונחשלות.
גם בבתי הכלא יש אפליה?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #211 

@nir11
·
אתה מבלבל בין סיבה ומסובב.
אז הינה, עוד גזען.

מעניין שהמחקרים הכי שחוקים מצליחים להכליל גם כאן את ממצאיהם, את הקשר בין בורות וגזענות.

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #212 

ufffnick כתב:@clip99
·
כדי להצהיר ש20 הם מדגם מייצג לאתר תצטרך לגבות עם נימוק טיפה מספרי. אני בספק שאתה מודע למידת התעבורה באתר על פני הדיון, אתה יכול לנסות לשאול את ההנהלה. אולי אפשר לדבר על מספר האנשים שקראו את השירשור תחת הנחת הומוגניות ושיוך לאותה קבוצה.

אתה מתעקש לא להבין שזה לא עקרוני? זה לא הטיעון שלי להרכיב מדגם מייצג , אני רק מנסה לבסס טיעון לפיו
סטטיסטיקה לא בהכרח מייצגת תמיד את המציאות .

הטיעון לכך שהכסף הולך בדרך זו בגדר עובדה, מאחר ולכל רשות יש סדר עדיפויות שונה איך להשקיע את הכסף ואיפה. Ynet הביאו סקירה של מידע, וצודק עובר האורח כאן שטען כי לא ציינו מה המקור. אתה רוצה להתווכח על המספרים עצמם, סבבה.
ועדיין הדיון המרכזי שם היה על דרךצהסקת מסקנות משונות ותו לא, שכן נעשה ניסיון לפזר ערפל על כלי סטטיסטי להסקת מסקנה.

היו כאן כאלה שלא הסכימו עם עמדתך . אני נוטה להסכים עמם שנתוני הכלי הסטטיסטי הזה לא מעידים בהכרח על קיפוח אלא לכל היותר על מגמות , שאינן מגיעות בהכרח ממניעי קיפוח .

אין סתירה, כי אני לא נסמך על דבר מלבד עובדות וניתוח מדעי סטטיסטי. עצן העובדה שהשניים האחרים בוחרים להציג עצמם באופן מסויים, ועל אף ששניהם לא מסכימים עם חלק ניכר מדבריך, הם נמנעים מלהעביר עליך ביקורת (אולי מלבד ניר כפי שעשה בתחילת השירשור ונסוג), דבר המצביע על כך שבעיניהם, כמוך, הם תופסים את הדיון כמכלול.
אסביר שוב, בעיני אין פה 2 או 3 כנגד 1. יש פה 3 דיונים שונים:
1. קיפוח במשרד החינוך בחלוקת תקציבים
2. קיפוח לא\כן רלוונטי לנחשלות
3. המנטליות המזרחית/ערבית היא הגורם להתבהמות

הניסיון שלך להציג את הלגיטימיות של הטיעונים שלי באופן מקטין ומזלזל מבלי להתייחס לתוכן, הופכת לכל היותר למשעממת.

איפיון מדויק , ואני שמח שאתה רואה נכוחה את רוח הדברים בדיון . כפי שאמרתי לך כבר בעבר , בנושא הקיפוח אין בינינו מחלוקת , ואיני מתכחש לו . אבל עיקרי הדיון המקורי נסוב סביב נקודה 3. אני יודע שאעיר אותך שוב כפי שניר מעיר אותך עכשיו , אבל כאן לא תעזור לך שום סטטיסטיקה . יש מגזרים מקופחים הרבה יותר , והם אינם מתנהגים באותו האופן שקומם אותי מלכתחילה . אני מזמין אותך לנהל דיון שיסתור את העובדה הזו , באופן ענייני .

כל תמונה שתציג היא חלקית, מה שעקרוני הוא מה מדיד ומה רלוונטי.
עובדה שמחקרים של אדו"ה (המסתמכים על נתוני הלמ"ס, ועל כן התיקון שלך לא רלוונטי ואין פה טעות) ומחקרים דומים שנעשו בחברות מהגרים אחרות, משתמשים בפרמטרים המוצגים כאן. למה? כי יש לזה ביסוס מחקרי, כי אלה הפרמטרים הרלוונטיים.

תיקנתי את הטעות שלי שכן את הנתון ההוא לקחתי מאדוה , בלמס לא עיינתי לעומק . אתה רוצה למדוד את הדברים שניר דיבר עליהם? למה, כי אז תטען שאת כולם ניתן לייחס לקיפוח ?

אני חוזר ואומר, לא טענתי לרגע שקיפוח הוא הפרמטר היחיד.
אני טוען שגישה גזענית היא פשוט פאסה, לגמרי של המלניום הקודם.

אתה מדלג על 2 הסעיפים . טיעון א' נכון . טיעון ב' יוצא מנקודת הנחה שגישה גזענית היתה בכלל חלק מהדיון מלכתחילה , וזה פשוט לא נכון . סלע המחלוקת בינינו מתמקד בעצם ההגדרה של המונח , כאשר אתה בעצם ממציא פה משהו חדש-גזענות חברתית - מתוך ניסיון לקעקע את דבריי על הבעייתיות במנטליות המזרחית .

אם אתה רוצה לנהל דיון ענייני, במקום להיגרר להשמצות , אתה מוזמן . התחלת יפה עם ההגדרה למאפייני תרבות וכימותם , אי שם בהתחלה . ניתן לך מענה על כך , בחרת להיגרר להשתלחויות . זה עניין שלך.
...
·

clip99 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #213 

@nir11
·

ניר .

אופניק צודק.

זו סיבה . אנחנו מנסים להתמקד פה במסובב.

למה מלכתחילה הם נכנסו לכלא.
למה מלכתחילה הם ברובם לא משכילים.
למה מלכתחילה באופן היסטורי הם משתייכים למעמד ס"א נמוך .

יותר נכון שתשאל למה רק מזרחים מאותו מעמד מתנהגים כך.

אני לא יודע מאיזו עמדה אתה מבסס את דבריך , אך תהיה זו טעות לייחס את כל זה למוצא מסוים , לגזע
מסוים , באופן גורף , שכן אז אין לך כלים להתמודד נגד אופניק מהסיבה שהפעם הוא יהיה צודק.
דע את יריבך , הוא אוחז בכלים טובים מאוד , ויודע להשתמש בהם.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #214 

@clip99
·

ההכללה שאתה עושה על מזרחיים איננה עובדה כי אם דעה קדומה ומתנשאת. להביא דוגמא תיאורתית ללא סימוכין ולטעון לאמיתותה כעובדה זו בסך הכל הצהרה ריקה מתוכן.

טיעון ב' מתייחס רק לקשר קיפוח-נחשלות, הפן הגיזעני שלו נחשף בסוף העמוד הקודם.

גזענות בהגדרתה מתייחסת לתורת הגזע, כפי שציינת.
לבוא ולומר שמנטליות ערבית/מזרחית היא המקור לבהמתיות, זו הערה עם ניחוח גיזעני, ואסביר (שוב) -
לבוא ולהעביר את שיח הגזע, לשיח של שינאת תרבות זה שקול לחלוטין לגזענות. זו אותה שינאה, הנובעת מאותה בורות, אותה הכללה ואותה דחייה של קבוצה שיוך כלשהי. מה גם שהרוב המוחלט של בני הגזע השמי, אוחזים בתרבות מזרחית, מלבד יוצאי אירופה היהודים, שלהם תרבות אירופית. מכאן שלהשניא תרבות מזרחית שקול לאנטישמיות.
בפעם האחרונה שבדקתי, אנטישמיות היא סממן גזעני.

הטיעון שלך שמדובר על עניין תרבותי שקול לשינאת יהודים, שהרי זו לא שינאה לגזע מסויים (זו לא אנטישמיות) זו שינאה לתרבות ולדת, ועל כן זה לא גזענות.
ברשותך, ביום השואה, לא אמשיך את הפסקה הזו, לכיוון הלגיטימציה שהטיעון הזה יכול להוביל אליה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #215 

אין פה שום עניין עם גזענות, היחידי שגזען פה זה אופניק.
יש פה עניין של תרבויות ושל מנטליות.
תסתכל (סטטיסטית) על ארופה של שנות ה 40, ומדינות ערב מצד שני, היו הרבה יותר אקדמאיים בארופה באותה תקופה.
אני מניח שזה נכון גם היום.
יש הבדלים של תרבות, וזה לא קשור לגנים של האנשים, אלא פחות או יותר להכל חוץ מזה.
והנה מאמר שכתב מישהו שקוראים לו אבי שושן.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3930252,00.html

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #216 

@nir11
·
גם באירופה של שנות ה30 היו יותר אקדמאים באירופה.
זה לא עצר רצח של עמים, על ידי הנאורים.

להביא דוגמא של גזענות עצמית זה רק חיזוק לחינוך מחדש שהבחור עבר.
שהרי זה בדיוק מה שעשו מי שברחו מאירופה ומגילויי האנטישמיות שם ונסיונות הרצח, לאלה שעלו מארצות ערב.
יש סיבה שynet מעלה כאלה כתבות, וזה בשביל לעשות כסף מהכניסות להתקוטטות בטוקבקים.

להדביק בי גילויי גזענות זה כבר פתטי.
ופתטי לא פחות שהיית צריך ללכת 6 שנים אחורה כדי למצוא טור אישי ומזעזע, כסימוכין לעמדה האנטישמית שלך, מה ששם בפרופורציה הזויה, כמה שלא הבנת את המערכון בקישור שהבאת מלול.

http://www.hometheater.co.il/vp2437869#2437869

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #217 

השאלה המרכזית היא האם ניתן בכלל לחזור לדיון על הנושא: "התנהגות החברה הישראלית - לאן?"
או שהדיון הוחלף לוויכוח (חסר תכלית ומאד מטיש ומשעמם) על מי צודק לגבי הגדרות של מונחים כמו "תרבות" ומי מבין טוב יותר בסטטיסטיקה, מדגמים וכו'?

אגב, אני לא יודע אם למישהו יצא לראות, אך היום נכנסתי לפייסבוק (כן, לצערי אני שם. לא מעלה פוסטים וכו', אבל מדפדף בפיד כמה פעמים ביום) וראיתי כל מיני פוסטים ו/או שיתופים של כותרות על דברי סגן הרמטכ"ל אתמול שצריך להתבייש, להתנצל (ועוד כל מיני דברים דומים) על דברים שאמר אמש בנאום שלו בטקס יום השואה.
חיפשתי את הדברים שהוא אמר, חשבתי כבר למצוא שם בזיון או משהו מבחיל. לצערי, מצאתי שם רק דברי הגיון (לדעתי( ודיבור על דברים אקוטיים בחברה הישראלית העכשווית. אשמח לשמוע את דעתכם, מאחר וזה לדעתי מתחבר לדיון. מה שאמר והתגובות שבאו בעקבות זה מצביעות על פערים אדירים בחברה, לדעתי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4799480,00.html
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #218 

הוא צודק במאה אחוז אבל אף אחד לא רוצה לשמוע את האמת ובגלל זה הוא קיבל את התגובות השליליות על הדברים שהוא אמר.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7044
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1465 פעמים

שליחה #219 

לגבי סגן הרמטכ"ל

זה לא רלוונטי אם הוא צודק או לא.

פה אני מסכים לחלוטים עם שרת המשפטים איילת שקד שאמרה שהדיון היום צריך להיות רק על השואה ולא על דברים אחרים.

לומר את זה ביום השואה זו סוג של זילות של השואה, ואני אומר את זה לאחר שאתמול אירחתי "עדות בסלון" ומה ששמענו שם לא יכול להזכיר שום דבר ולא יכול להכיל שום השוואה לשום דבר.

ביום הזה תתרכזו במה שעשו לנו יש עוד 364 ימים בשנה שהעתונות השמאלנית מתכרזת במה שאנחנו עושים לערבים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #220 

ufffnick כתב:@nir11
·
גם באירופה של שנות ה30 היו יותר אקדמאים באירופה.
זה לא עצר רצח של עמים, על ידי הנאורים.

להביא דוגמא של גזענות עצמית זה רק חיזוק לחינוך מחדש שהבחור עבר.
שהרי זה בדיוק מה שעשו מי שברחו מאירופה ומגילויי האנטישמיות שם ונסיונות הרצח, לאלה שעלו מארצות ערב.
יש סיבה שynet מעלה כאלה כתבות, וזה בשביל לעשות כסף מהכניסות להתקוטטות בטוקבקים.

להדביק בי גילויי גזענות זה כבר פתטי.
ופתטי לא פחות שהיית צריך ללכת 6 שנים אחורה כדי למצוא טור אישי ומזעזע, כסימוכין לעמדה האנטישמית שלך, מה ששם בפרופורציה הזויה, כמה שלא הבנת את המערכון בקישור שהבאת מלול.

http://www.hometheater.co.il/vp2437869#2437869
...

כל כך קל היה להוציא אותך משיווי משקל, דגדוג קל ובלעת את הפתיון. כל מה שעשיתי היה לתת לך את 'הכל חוזר אליך', ומיד קפצת..
אני שמח שיש לך תשובה לכל שאלה, שאתה חי בעולם סדור שבו הכל פתור, ומסתדר גם עם ההשקפה שלך.
הבחור גזען עצמי, דופקים את השחורים בגלל שהלבנים עברו משהו, אני אנטישמי וגזען...
את המערכון של לול לא הבנתי, רק אתה מבין ויודע הכל, בוחן לב וכליות שכמותך.

ארורה האוניה :-)

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”