רן, תוכל להרחיב טיפה על נסיונך בתחום? האם לדוגמא עבדת עם LUMAGEN מהדור האחרון ויכול להשוות את התוצאות בין המכשירים?RanMoyal כתב:עוד פעם מעבד וידאו? עוד lumagen, DVDO או marvel...?
מעבדי וידאו קיימים כל כך הרבה שנים בוריאנטים שונים ומשונים. שיחקתי עם לא מעט מהם.
רן...
קופסה קטנה. שינוי דרמטי
- izucker
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 342
- abu-garaa
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 148
וידאופילים.טעות שליstompy כתב:לא הבנתי וידאופילים או האודיופילים ? xD...
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
מה תתן לך ההשואה מול הלומגן? נניח והלומגן עושה עבודה טובה יותר( רק נניח, כן?) כמה אתה נדרש לשלם עבורו?izucker כתב:רן, תוכל להרחיב טיפה על נסיונך בתחום? האם לדוגמא עבדת עם LUMAGEN מהדור האחרון ויכול להשוות את התוצאות בין המכשירים?RanMoyal כתב:עוד פעם מעבד וידאו? עוד lumagen, DVDO או marvel...?
מעבדי וידאו קיימים כל כך הרבה שנים בוריאנטים שונים ומשונים. שיחקתי עם לא מעט מהם.
רן......
אין מה להשוות ביניהם ,כל עוד מדובר בעלויות משתי קצוות הסקאלה.
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
ראיתי את ה- LUMAGEN האחרון בפעולה מספר פעמים והדור לפני האחרון שלהם היה בבעלותי כ-שנה עד שהבנתי שהתועלת שלו מינימלית, אם בכלל, כל זאת ביחס למקרן שהיה לי באותה תקופה.
מעבר לכך התנסיתי בלא מעט מכשירים של DVDO, אך מעולם לא "התרגשתי" מהם במיוחד.
לטעמי זה תחום שאבד עליו הכלח למעט משתמשים שמבקשים למקצע עוד יותר את הכיול שהם מבצעים בכל הקשור ל- CMS או לגאמה.
למען האמת הנסיון שלי עם מעבדי וידאו, או חוסר הנסיון שלי עם מעבדי וידאו הוא לא חלק מהעניין כאן.
ה- DARBEE פשוט לא מבצע את הדברים שמבצעים כל אותם מעבדי וידאו הוא עובד על עקרונות שונים לגמרי ומגיע כמוצר משלים ולא כמוצר מחליף. מעבדי הוידאו מטפלים בתנועה, ב- AR, בסוויצ'ינג, ב- deinterlacing, מאפשרים לך כיוון של מערכות CMS או קביעת גאמה ועוד. בכל הדברים הללו ה- DARBEE כלל לא נוגע.
אחד לא בא על חשבון השני.
לפיכך הפתיח של ההודעה הראשונה שלי שצטטת הוא "יפה" כפתיח, אבל תאכלס בראייה לאחור הוא לא ממש מדויק.
רן
מעבר לכך התנסיתי בלא מעט מכשירים של DVDO, אך מעולם לא "התרגשתי" מהם במיוחד.
לטעמי זה תחום שאבד עליו הכלח למעט משתמשים שמבקשים למקצע עוד יותר את הכיול שהם מבצעים בכל הקשור ל- CMS או לגאמה.
למען האמת הנסיון שלי עם מעבדי וידאו, או חוסר הנסיון שלי עם מעבדי וידאו הוא לא חלק מהעניין כאן.
ה- DARBEE פשוט לא מבצע את הדברים שמבצעים כל אותם מעבדי וידאו הוא עובד על עקרונות שונים לגמרי ומגיע כמוצר משלים ולא כמוצר מחליף. מעבדי הוידאו מטפלים בתנועה, ב- AR, בסוויצ'ינג, ב- deinterlacing, מאפשרים לך כיוון של מערכות CMS או קביעת גאמה ועוד. בכל הדברים הללו ה- DARBEE כלל לא נוגע.
אחד לא בא על חשבון השני.
לפיכך הפתיח של ההודעה הראשונה שלי שצטטת הוא "יפה" כפתיח, אבל תאכלס בראייה לאחור הוא לא ממש מדויק.
רן
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

אגב יואב כפי שהסברתי "העבודה" של הלומג'ן וה-דארבי שונה בתכלית השינוי, אבל אם התכוונת לגודל ההשפעה/האפקט שיש לאותם מכשירים על התמונה, אז בפירוש באופן קטגורי ההשפעה של הדארבי היא לאין שיעור דרמטית יותר מכל מעבד וידאו.
בכלל עיבוד וידאו מעולם לא היה משהו דרסטי. ההדיוט הממוצע לא היה מבחין בשינויים שמבצע מעבד וידאו וגם המנוסים נדרשו לעין מאוד חדה וסצינות מאוד מאוד מסוימות בכדי להבין למה דורשים מהם 4,000 דולר. אין חולק כי בתקופות מסוימות הייתה להם הצדקה , אך שוב לא היה מדובר אף פעם בדרמה של ממש.
לעומת זאת ההבדלים עם הדארבי הם תהומיים.
רן
בכלל עיבוד וידאו מעולם לא היה משהו דרסטי. ההדיוט הממוצע לא היה מבחין בשינויים שמבצע מעבד וידאו וגם המנוסים נדרשו לעין מאוד חדה וסצינות מאוד מאוד מסוימות בכדי להבין למה דורשים מהם 4,000 דולר. אין חולק כי בתקופות מסוימות הייתה להם הצדקה , אך שוב לא היה מדובר אף פעם בדרמה של ממש.
לעומת זאת ההבדלים עם הדארבי הם תהומיים.
רן
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
istarmini כתב:
בקיצור חברים אני הזמנתי. ממליץ גם לכם.
תודה לרן על האירוח והשאלת הדרבי לסבב בדיקות קצר.
בהצלחה למנחשים
...
istarmini
מה עם שאר החברים הזמינו ?
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- izucker
-
- חבר פעיל מאוד

לא מדוייק, אפשר למצוא LUMAGEN יד שנייה במחיר מאוד (מאוד!) סבירistarmini כתב:מה תתן לך ההשואה מול הלומגן? נניח והלומגן עושה עבודה טובה יותר( רק נניח, כן?) כמה אתה נדרש לשלם עבורו?izucker כתב:רן, תוכל להרחיב טיפה על נסיונך בתחום? האם לדוגמא עבדת עם LUMAGEN מהדור האחרון ויכול להשוות את התוצאות בין המכשירים?RanMoyal כתב:עוד פעם מעבד וידאו? עוד lumagen, DVDO או marvel...?
רן......
אין מה להשוות ביניהם ,כל עוד מדובר בעלויות משתי קצוות הסקאלה....
וסתם לצורך הדיון, בראיה לטווח רחוק, האם לא יכול להיות ש LUMAGEN (אחרי ההייפ סביב ה DARBEE) יבואו עם עדכון תוכנה/חומרה שייתן את אותה התוצאה ואולי אף יותר?
בכל אופן, נכון לעכשיו אין ספק ש 269 דולר לקופסת פלאים כמתואר פה נשמע כמו עסקה כדאית שתקרוץ לרבים (גם לי
- yuria
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
אני נשאר עם ה-DVDO EDGE

מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- DorM
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4220
מחברים את הHDMI OUT ברסיבר לדרבי ומהדרבי למקור? כגון טלויזיה ומקרן?
עשיתם לי חשק לקנות עם כל ה14 עמודים האלה אבל השאלה האם ההבדל באיכות תמונה בסמסונג A450 גודל 40 יהיה שווה 1500 ש"ח?
עשיתם לי חשק לקנות עם כל ה14 עמודים האלה אבל השאלה האם ההבדל באיכות תמונה בסמסונג A450 גודל 40 יהיה שווה 1500 ש"ח?
- abu-garaa
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 148
תוסיף: "בלית ברירה"yuria כתב:אני נשאר עם ה-DVDO EDGE![]()
...
כי מיסתמן שה EDGE הוא מעבד "פרווה" למול המוצר המדובר
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

izuckerizucker כתב:
לא מדוייק, אפשר למצוא LUMAGEN יד שנייה במחיר מאוד (מאוד!) סביר...
כמה זה מחיר סביר ?
- izucker
-
- חבר פעיל מאוד

לא יודע מה תמצא היום, אבל לפני חודשיים - 2000 שקל ל Radiance XS (לא תומך 3D)9000es כתב:izuckerizucker כתב:
לא מדוייק, אפשר למצוא LUMAGEN יד שנייה במחיר מאוד (מאוד!) סביר...
כמה זה מחיר סביר ?...
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
רק מעדכן שקיבלתי מייל מ SMARTHOME שהמוצר לא זמין במלאי.
למרות שהזמנתי לפני כמה ימים וברגע ההזמנה הוא היה במלאי...
הזמנתי מאמזון במקום.
הזמנתי מאמזון במקום.
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

izucker
אני מעדיף את ......... "קופסה קטנה. שינוי דרמטי"
אני מעדיף את ......... "קופסה קטנה. שינוי דרמטי"
- saar1233
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 40
אני רק שאלה
אני עדיין לא ראיתי שהעמידו אותו למבחן האולטימטיבי שתי מסכים האחד מחובר למכשיר והשני בלי.
איך אני יכול להיות בטוח במאה אחוז שהתמונה שמתקבלת במכשיר במצב OFF הנה נאמנה למקור ולא עברה טיפול קוסמטי כלשהו?
איך אני יכול להיות בטוח במאה אחוז שהתמונה שמתקבלת במכשיר במצב OFF הנה נאמנה למקור ולא עברה טיפול קוסמטי כלשהו?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78962
- שם מלא: עפר לאור
ההבדל בין דרבלט למעבדים מהדורות הקודמים הוא שלומג׳ן ודומיהם מנסים לשחזר כמה שיותר במדוייק את המקור (על ידי deinterlacing, scaling, cms) בעוד ש darbee מנסים לשפר את התוכן. כמו שכתבו לפני, תחום העיבוד הסטנדרטי הולך ונעלם כי הצ׳יפים הטובים זולים דיים שכמעט כל מקרן, רסיבר או מסך טוב כבר כוללים אותם.
לגבי לומג׳ן ספציפית. גם להם יש מנגנון vxp של adaptive contrast. זה קבור טוב בתפריטים ופיוריסטים לרוב לא מדליקים את זה כי מדובר במשהו שאמור לשפר תוכן שלא אמורים לגעת בו...
לגבי לומג׳ן ספציפית. גם להם יש מנגנון vxp של adaptive contrast. זה קבור טוב בתפריטים ופיוריסטים לרוב לא מדליקים את זה כי מדובר במשהו שאמור לשפר תוכן שלא אמורים לגעת בו...
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

סהר,
זו הייתה התחושה הראשונה שהייתה לי ברגע שראיתי את המכשיר.
קומבינה.
העניין שבדקתי את זה במקביל עם 2 INPUTS במקרן. אחד עם הדארבי ואחד בלי. במשך כ- שעתיים בדקתי את הנושא הזה עם מספר תכנים ואני יכול לומר לך חד משמעית שוהדארבי לא מנחית או משנה לרעה את התמונה.
אגב, מסתבר שאני לא הייתי היחיד עם התחושה הזאת ויש משתמשים שערכו בדיקות אינטנסיביות לסוגייה הזו ב- AVS. המסקנה החד חד משמעית היא שהדארבי לא נוגע בתמונה במצב OFF או במצב DEMO (תמונה ללא דארבי).
ההבדלים הם כל כך גדולים שזו באמת המחשבה ההגיונית הראשונה שקופצת לך לראש.
עובדים עליך...
מסתבר שלא.
רן
זו הייתה התחושה הראשונה שהייתה לי ברגע שראיתי את המכשיר.
קומבינה.
העניין שבדקתי את זה במקביל עם 2 INPUTS במקרן. אחד עם הדארבי ואחד בלי. במשך כ- שעתיים בדקתי את הנושא הזה עם מספר תכנים ואני יכול לומר לך חד משמעית שוהדארבי לא מנחית או משנה לרעה את התמונה.
אגב, מסתבר שאני לא הייתי היחיד עם התחושה הזאת ויש משתמשים שערכו בדיקות אינטנסיביות לסוגייה הזו ב- AVS. המסקנה החד חד משמעית היא שהדארבי לא נוגע בתמונה במצב OFF או במצב DEMO (תמונה ללא דארבי).
ההבדלים הם כל כך גדולים שזו באמת המחשבה ההגיונית הראשונה שקופצת לך לראש.
עובדים עליך...
מסתבר שלא.
רן
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

אחד (שלא היה רק קיבל דיווח) הזמין והשני בדרך.9000es כתב:istarmini כתב:
בקיצור חברים אני הזמנתי. ממליץ גם לכם.
תודה לרן על האירוח והשאלת הדרבי לסבב בדיקות קצר.
בהצלחה למנחשים
...
istarmini
מה עם שאר החברים הזמינו ?...
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

ועל זה נאמר״ מאמזון קנית לא טעית.״shlomiassaf כתב:רק מעדכן שקיבלתי מייל מ SMARTHOME שהמוצר לא זמין במלאי.
הזמנתי מאמזון במקום....
- puma1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
אמזון לא מוכרים את זה בכלל, זה ספק שמוכר דרך אמזון, אני קניתי ישירות דרך האתר שלהםistarmini כתב:ועל זה נאמר״ מאמזון קנית לא טעית.״shlomiassaf כתב:רק מעדכן שקיבלתי מייל מ SMARTHOME שהמוצר לא זמין במלאי.
הזמנתי מאמזון במקום....
...