איפה אתם קונים את הסטייקים שלכם?
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
צריך לראות אותם מבפנים לאחר ההכנה (לא יכול לכתוב לאחר הבישול פשוט לא יכול!).
אני חושב שזה חילול הקודש לקרוא לזה בישול
אני חושב שזה חילול הקודש לקרוא לזה בישול
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
דווקא כשהתחלתי להתעניין בתחום, ולא, אני לא אוהב לאכול עשן.שי-כ כתב:חשבתי שהשרשור הזה עוסק במנגל...kingikra כתב:אז איפה?
המחבת זה רק מכת חום כדי להשחים את הצדדים. הבישול מתבצע בתנור.
תעשה לי טובה, רק אל תגיד על הגריל.........
אתמול נעשו נסיונות - ולמדתי עוד קצת על טיימינג למרות שלא הגעתי למסקנות גורפות. כתוב 45 שניות מכל צד, אבל דווקא הנסיון של דקה וחצי היה טוב יותר. כתוב 4 דקות בתנור של 120 מעלות, אבל טיפה יותר ו200 מעלות יצאו בדיוק המדיום הנכון. כמובן מדובר בסטייקים עבים מאד.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
maladjusted,
לי דווקא המוכר בדלישס אמר לשים את התנור על מקסימום (אצלי זה 250 אבל הוא המליץ 300).
גם נתן עוד טיפים. אמר שאם הבשר מגיע מנויילן, צריך לפתוח אותו מהניילון שעתיים לפני ולשים על צלחת באויר הפתוח.
אני עושה דקה וחצי כל צד. אף פעם לא שמעתי על 45 שניות.
אין ספק שהזמן בתנור תלוי בעובי החתיכה ובסוגה (פילה אוכלים רר, אנטריקוט לא מומלץ פחות ממדיום). אני בד"כ קונה אותן עבות לכן משאיר את זה בתנור בין 7 דקות ל 10.
לי דווקא המוכר בדלישס אמר לשים את התנור על מקסימום (אצלי זה 250 אבל הוא המליץ 300).
גם נתן עוד טיפים. אמר שאם הבשר מגיע מנויילן, צריך לפתוח אותו מהניילון שעתיים לפני ולשים על צלחת באויר הפתוח.
אני עושה דקה וחצי כל צד. אף פעם לא שמעתי על 45 שניות.
אין ספק שהזמן בתנור תלוי בעובי החתיכה ובסוגה (פילה אוכלים רר, אנטריקוט לא מומלץ פחות ממדיום). אני בד"כ קונה אותן עבות לכן משאיר את זה בתנור בין 7 דקות ל 10.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אגב, לכל הממנגלים שביניכם, בואו ספרו לי מה אתם יודעים שיונתן רושפלד לא?
http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/784/926.html
במסעדות בשר איכותיות עושים את הבשר על מחבתות ותנורים. במסעדות מזרחיות עושים על מנגל. אני צריך להוסיף משהו?
במסעדות בשר איכותיות עושים את הבשר על מחבתות ותנורים. במסעדות מזרחיות עושים על מנגל. אני צריך להוסיף משהו?
אין לי כוונה לזלזל בך אבל אתה יוצא בהצהרות חסרות שחר.kingikra כתב:אגב, לכל הממנגלים שביניכם, בואו ספרו לי מה אתם יודעים שיונתן רושפלד לא?
במסעדות בשר איכותיות עושים את הבשר על מחבתות ותנורים. במסעדות מזרחיות עושים על מנגל. אני צריך להוסיף משהו?...
בכל מסעדת בשר איכותי עושים את הבשר על גריל. לעיתים גריל גז ולעיתים פחמים (לרוב גז).
וזה אני אומר לך מניסיון כי עבדתי בכאלה.
לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת מהכתבה אגב, רושפלד פשוט מסביר איך להכין סטייק בתנאים של בית.
אין שום בעיה להכין סטייק במחבת בבית אבל השלב של התנור מיותר לגמרי בהנחה שמדובר בסטייקים עד 300 גרם.
סטייק של חצי קילו יהיה נכון לעשות לו סגירה במחבת והמשך בתנור כדי שהפנים יגיע לדרגת מדיום והחוץ לא יחרך.
ואגב לקנות אנטריקוט ב-220 שקל לקילו ולעשות אותו יותר ממדיום גובל בחילול הקודש.
וכל הדיבורים על כמה זמן לשים מכל צד זה קשקוש בלבוש כי זה פקטור של טמפרטורת המחבת\גריל + עובי הנתח ובעיקר מבוסס על ניסיון הגרילמן.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
ואם יורשה לי להוסיף שבארגנטינה עושים על פחמים.
תמו טיעוני ההגנה ?
פחמים זה המקור, עד לפני 200 שנה היה רק פחמים משחר עידנים.
ולא לשכוח כי טכנית פחמים זה הכי חם. וכמובן הכי טעים בגלל הפחמים.
ודי ! מה אתם עושים אותי רעב יום ראשון על הבוקר? רק חמישי עשיתי סטייקים....
תמו טיעוני ההגנה ?
פחמים זה המקור, עד לפני 200 שנה היה רק פחמים משחר עידנים.
ולא לשכוח כי טכנית פחמים זה הכי חם. וכמובן הכי טעים בגלל הפחמים.
ודי ! מה אתם עושים אותי רעב יום ראשון על הבוקר? רק חמישי עשיתי סטייקים....
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מעניין, נושא הכתבה זה איך להכין סטייק כמו במסעדה
חוץ מזה תזלזל חופשי. ניסיתי את שניהם ותנור יותר טעים לי.
גחלים ועשן זה נחמד אבל אני רוצה שהבשר יהיה טעים.
לגבי המשקל, אני תמיד עובד עם נתחים של יותר מ 300.
אנטריקוט צריך להכין מדיום בול. לא יותר אבל גם לא פחות. יותר יהיה יבש אבל פחות יהיה קשה ללעיסה. אני בד"כ מוציא קצת לפני מדיום, שיהיה גם דם
חוץ מזה תזלזל חופשי. ניסיתי את שניהם ותנור יותר טעים לי.
גחלים ועשן זה נחמד אבל אני רוצה שהבשר יהיה טעים.
לגבי המשקל, אני תמיד עובד עם נתחים של יותר מ 300.
אנטריקוט צריך להכין מדיום בול. לא יותר אבל גם לא פחות. יותר יהיה יבש אבל פחות יהיה קשה ללעיסה. אני בד"כ מוציא קצת לפני מדיום, שיהיה גם דם
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אני לא דוגמא, לטעמי מסעדות צריכות לקרוא את הכתבה איך לעשות כמו בבית.
כמובן שאין קשר בין טעם הבשר לשיטת ההכנה, אולם פחמים מוסיפים את טעם העשן/עץ שלטעמי אין מקום אחר שניתן לעשות זאת.
כמובן שאין קשר בין טעם הבשר לשיטת ההכנה, אולם פחמים מוסיפים את טעם העשן/עץ שלטעמי אין מקום אחר שניתן לעשות זאת.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
sunny_jim,
שמח שנהנית מפרות ההמלצה שלי
הקבבים שלהם בהחלט מצוינים. בפעם הבאה, נסה גם את ההמבורגרים (200 או 300 ג' לאחד, פשוט מעולים), ואת הנקניקיות (הצ'וריסוס טובות, העוף עוד יותר טובות).
בת דודה שלי נשואה לארנטינאי. עשינו אצלנו בבית על האש מתישהו בגלל איזה אירוע משפחתי, והוא כמובן הגיע. כשהוא ראה בין הבשרים נקניקיות עוף, הוא היה מאוד משועשע. כשהם עלו על הגריל והוא התחיל להריח אותן, המבט התחיל להשתנות.
בסוף הוא אכל איזה 7... וליקק את האצבעות
שמח שנהנית מפרות ההמלצה שלי
הקבבים שלהם בהחלט מצוינים. בפעם הבאה, נסה גם את ההמבורגרים (200 או 300 ג' לאחד, פשוט מעולים), ואת הנקניקיות (הצ'וריסוס טובות, העוף עוד יותר טובות).
בת דודה שלי נשואה לארנטינאי. עשינו אצלנו בבית על האש מתישהו בגלל איזה אירוע משפחתי, והוא כמובן הגיע. כשהוא ראה בין הבשרים נקניקיות עוף, הוא היה מאוד משועשע. כשהם עלו על הגריל והוא התחיל להריח אותן, המבט התחיל להשתנות.
בסוף הוא אכל איזה 7... וליקק את האצבעות