:כותרת: הפגנות צדק חברתי (אלי מריאנו כלומר ביבי עם המפגינים)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
נעול
שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #201 

Catskinner כתב:
שמעון_ד כתב:
Catskinner כתב:אני מתקשה להבין איך אתה מגיע לקביעה כל כך נחרצת כשתקציב הרווחה לא השתנה, ואף ירד קמעה במהלך שלושת השנים האחרונות ותקציב ההשקעה בתשתיות ירד בכמעט אחוז שלם יחסית ל 2005.
...
בפועל המורים והעובדים הסוציאליים קיבלו תוספות נאות לשכרם, והרופאים בדרך. באמת חבל שזה על חשבון התשתיות.
...
איך אתה יודע שזה על חשבון התשתיות? אולי זה על חשבון 300 מיליון הש"ח שמשרד האוצר חמס לעצמו מעודפי התקציב של שנת 2010?
...
מה זאת אומרת "חמס לעצמו"?

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #202 

Catskinner כתב:
מה היה קורה לו הממשלה הייתה מחליטה להחזיר לנו את אחוז המע"מ שהיא הבטיעחה להוריד? כלום. מקסימום היא הייתה מסיימת את שנת 2010 עם עודף תקציבי של 2.5 מיליארד שקל במקום ה 4.5.
...
אין לי שום דבר נגד הורדת מע"מ באחוז, אם כי אינני רואה בזה תועלת גדולה לציבור. לדעתי, עדיף לבטל לחולטין את מס הקניה (חוץ ממס על סיגריות ואולי על אכלכוהול) ואת המכסים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #203 

או...משרד האוצר לא היה החומס היחיד. גם המשרד לשירותי דת לקח תוספת של 110 מיליון שקלים ומשרד ראש הממשלה לא שכח שמגיע לו עוד 57 מיליון. אני מתפלא שהפרטים לא היו ידועים לך.

בתכל'ס הממשלה מסיימת בעודף תקציבי משנת 2002, רוב תוספות התקציב הם "גלגול" של אותם עודפים כך שלטעון שאם מישהו מקבל זה בגלל שלקחו ממישהו אחר זו טענה שאינה נכונה עובדתית.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 04/08/2011 9:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #204 

Catskinner כתב:או...משרד האוצר לא היה החומס היחיד. גם המשרד לשירותי דת לקח תוספת של 110 מיליון שקלים ומשרד ראש הממשלה לא שכח שמגיע לו עוד 57 מיליון. אני מתפלא שהפרטים לא היו ידועים לך.
...
מדוע לא ידועים? ידועים היטב, וחבל לי על כל שקל שמבוזבז לריק. אבל צריך לשים את הדברים בפרופורציה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #205 

באיזו פרופורציה בדיוק? בזו שמזה עשור חומסים אותי ואותך או בזו שיש לנו ממשלה שהאידיאל שלה זה מדינה שיש בה ממשלה עשירה ואזרחים עניים?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #206 

אני לא מדבר בשם רוב העם, רוב העם מדבר כבר כמעט 3 שבועות.
Catskinner,
משהו שאתמול למדתי על עודף תקציבי, אני לא מבין בזה, אבל פרשנים כמו נחמיה שטרסלר ועוד רבים וטובים הסבירו, אז אני נוטה להאמין להם.

אין באמת עודף תקציבי, אז מה כן יש? הרי דיברו על עודף תקציבי של 12 מיליארד ש"ח.
בתקציב המדינה אישרו הגדלת הגירעון המצטבר בעוד 24 מיליארד ש"ח, אך לקראת סוף השנה שעברה, בגלל שלא ניצלו את כל התקציב, הגירעון גדל "רק" ב-12 מיליארד ש"ח במקום בכל ה-24 שאישרו.
אז זה לא שיש עודף של 12 מיליארד, אלא שהגירעון גדל ב-12 מיליארד במקום ב-24 מיליארד...
השנה ד"א, זה כנראה כבר לא יקרה.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #207 

Catskinner כתב:באיזו פרופורציה בדיוק? בזו שמזה עשור חומסים אותי ואותך או בזו שיש לנו ממשלה שהאידיאל שלה זה מדינה שיש בה ממשלה עשירה ואזרחים עניים?
...
הכסף הגדול באמת מבוזבז על תשלומי ההעברה, על תשלום שכר 800,000 עובדי הציבור ("אוכלי חינם" כפי שמגדיר אותם מוטי היינריך) ועל בזבוזים במשרד הבטחון.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #208 

אני מסכים איתך לחלוטין בנושא תקציבי ההעברה כי אין אחד שמסוגל לקום ולהסביר לאן בדיוק הולכים 45 מיליארד שקל העברות לפרטים ומוסדות כשסך תקציב הצריכה האזרחית הוא 63-64 מיליארד ש"ח.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #209 

AviBiton, יש שני גרעונות. האחד הוא הגרעון המצטבר שכמדומני עומד כיום על 39 מיליארד שקל והשני הוא הגרעון השוטף שלמעשה אינו קיים.

ממשלת ישראל מסיימת כבר כמעט עשור בעודף תקציב. היא יכולה לעשות איתו כמה דברים

1. להחזיר את הכסף לאזרחים דרך הקלות מס בשנת התקציב הבאה: חס וחלילה, האזרחים עוד עלולים לבזבז את הכסף ולהנות מהחיים, מה שישאיר להם יותר מידי זמן פנוי כדי לפתח רעיונות רדיקאליים בנושאי ממשל ואזרחות.

2. לכסות את הגרעון המצטבר: מדובר באותה "ירושה נוראית" ש שמעון_ד מדבר עליה, משהו שאנחנו גוררים בגלל שההורים שלנו לא היו מספיק נחושים לצאת לרחובות כשממשלות העבר חמסו אותם. את זה היא עושה כל שנה, אבל לא מעודפי התקציב.

3. לשלם שלמונים ודמי לא יחרץ לגופים אינטרסטים: במילים אחרות, לגלגל את העודפים לתקציב הבא ולחלק אותו למי שחפצים ביקרו.

אתה בטח לא תתקשה לנחש מה ועדת הכספים המורכבת מנציגי העם הדורשים רק את טובתו החליטה השנה.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #210 

Catskinner כתב:אני מסכים איתך לחלוטין בנושא תקציבי ההעברה כי אין אחד שמסוגל לקום ולהסביר לאן בדיוק הולכים 45 מיליארד שקל העברות לפרטים ומוסדות כשסך תקציב הצריכה האזרחית הוא 63-64 מיליארד ש"ח.
...
הגיעו ימות המשיח! אולי אם ניכנס לפרטים נצליח להגיע להסכמות נוספות?

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #211 

AviBiton כתב:אני לא מדבר בשם רוב העם, רוב העם מדבר כבר כמעט 3 שבועות.
Catskinner,
משהו שאתמול למדתי על עודף תקציבי, אני לא מבין בזה, אבל פרשנים כמו נחמיה שטרסלר ועוד רבים וטובים הסבירו, אז אני נוטה להאמין להם.

אין באמת עודף תקציבי, אז מה כן יש? הרי דיברו על עודף תקציבי של 12 מיליארד ש"ח.
בתקציב המדינה אישרו הגדלת הגירעון המצטבר בעוד 24 מיליארד ש"ח, אך לקראת סוף השנה שעברה, בגלל שלא ניצלו את כל התקציב, הגירעון גדל "רק" ב-12 מיליארד ש"ח במקום בכל ה-24 שאישרו.
אז זה לא שיש עודף של 12 מיליארד, אלא שהגירעון גדל ב-12 מיליארד במקום ב-24 מיליארד...
השנה ד"א, זה כנראה כבר לא יקרה.
...
קודם כל המדינה עדיין מחזירה חובות עם הכסף הזה למקרה שלא ידעת, ככה שאין דבר כזה עודף, אם אתה נותן למקום אחד זה יבוא על חשבון מקום אחר

אני חושב שיש הרבה בעיות ויש חלק גדול בתקציב שבהחלט לא מנוהל נכון, אבל, וזה אבל גדול, כל מי שמבין טיפה בכלכלה ועקב אחרי כל מה שקורה בשנים האחרונות ומה ביבי עשה מאז שהוא היה שר האוצר ב-2003 יודע שרק בזכותו מצבה הכלכלי של המדינה השתפר ( ואגב זה אפילו אנשי שמאל אומרים ), הצמיחה פה היא בין הגבוהות בעולם, אנשים שוכחים שרמת החיים עולה כל הזמן ולכן פתאום נראה שחסר יותר, אבל בשנים האחרונות כל העולם במשבר כלכלי ומדינת ישראל היא בין היחידות שבצמיחה, כן בארצות הברית ובשאר העולם מרוויחים יותר ( ויש גם הרבה יותר מובטלים ) ואפשר לקנות יותר בזול, אבל זה כי יש שם מאות מיליונים ואצלינו יש רק 7 מיליון איש, שלפני שבכלל התחלנו לדבר שליש מהתקציב הולך לביטחון בגלל שמקיפים אותנו אויבים מכל מקום, מה לעשות שככל שיש יותר אנשים אפשר לקחת פחות מיסים ולתת יותר בחזרה לאנשים, ככה שאם לא היה ניהול נכון של הכלכלה בבשנים האחרונות, תאמין לי שכל אלה שיוצאים עכשיו להפגין לא היו בכלל מעיזים לעשות את זה, כי לא רק שלא היה מאיפה לקחת וממה לתת, גם הייתה פה אבטלה הרבה יותר גבוהה ואז היון בוכים למה זרקו כסף על כך דבר במקום לנהל את התקציב באחריות, הכי קל זה לחלק את הכסף, מה שקשה זה לדאוג שהוא לא יגמר

כבר כמה הודעות שאתה מדבר על רצון העם ומה שהרוב רוצה, אשמח לדעת מאיפה אתה יודע מה העם רוצה ? הלכת ושאלת אחד אחד או ש150 אלף איש זה מספיק בשביל שתחליט מה רוצים 7 מיליון אנשים ?

העם אמר מה שהוא רוצה בבחירות, וזה ממשלת ימין, אם רוצים לשפר את המצב הכלכלי יושבים לנהל משא ומתן ולא נכנסים למלחמות ( שזה מה שעושים מארגני המחאה ואירגוני השמאל כי לא מתאים להם ממשלה ימנית ) אשמח אם תזכיר לי איזה ממשלה בדורות ישראל בדיוק הייתה חברתית ? אולמרט ? אריק שרון ? ברק ? פרס ? רבין ? מי עשה משהו ? בכל הממשלות האחרונות ישבו מפלגות השמאל בתוך הממשלה ולא עשו כלום, ברק לקח את תיק הביטחון, פרץ לקח את תיק הביטחון, אף אחד בכלל לא עניין אותו מהאוצר העיקר שיהיה תפקיד "נחשב" ונחשק, ככה שעצם המתקפה על הממשלה במקום הרצון לנסות להגיע להבנות אמיתיות רק מראה לאן גורמים אינטרסנטים רוצים לקחת את המחאה הזאת, הרי גם אם היו עכשיו בחירות לא היו בוחרים בשמאל, רוב העם עדיין רוצה ממשלה ימנית וזה לפי הסקרים

לבחירות יהיה אפשר ללכת רק אם באמת ינסו לשבת ולנהל משא ומתן ולא יהיה שום שינוי, וגם אז רק במקרה שבאמת רוב העם ירצה ללכת לבחירות, לא אומרים קודם בחירות ואז ננהל משא ומתן עם הממשלה הבאה, בחירות לא יביאו שום שיפור בכלכלה, אז או שזאת מחאה חברתית שרוצה שינוי אמיתי, או שזו מחאה שמאלנית של אנשים שמנסים לעשות בכח מה שלא התליחו לעשות בדרך הישר ( בבחירות )
נערך לאחרונה על ידי ntk ב 04/08/2011 10:27, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #212 

amiti כתב:בהקשר המדיני כל שעופר טען שאין תהליך מדיני פעיל
...
הדיון פה אמור להיות על מחאה חברתית, ומשום מה עופר ממשיך להעלות דברים מדיניםם כמו מפגינים שנורו בבלעין ואת זה שכולם שונאים אותנו בגלל ביבי, ויש גם קיפאון בגללו, אז מה לעשות שאני ורוב העם חושבים אחרת, שזה לא ביבי אלא האנשים שעומדים מולנו שלא מעוניינים להכיר בזכות שלנו לחיות

אם זה מחאה חברתית למה להעלות את הנושאים האלה ? מה הם קשורים לדיון ? זה בדיוק הוכחה טובה ( כמו עוד כמה תגובות פה ) שאנשים לא מבינים מה ההסבדל בין מחאה חברתית למדינית, ומה ההבדל בין רצון להחחליף את הממשלה כי לא מתאים להם הדעות הימניות שלה לבין לנהל איתם משא ומתן בשביל לשפר את המצב הכלכלי...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #213 

ntk,
לפני שבכלל התחלנו לדבר שליש מהתקציב הולך לביטחון בגלל שמקיפים אותנו אויבים מכל מקום
...
הבעיה היא שהנתח של הביטחון הולך בחלקו (הלא קטן) למשכורות מנופחות של פקידים שפורשים בגיל 45 ומקבלים פנסיה (לא, אני לא מדבר על לוחמים שראוי שיפרשו בגיל כזה, אלא על הרבה מאד אחרים).
מה לעשות שככל שיש יותר אנשים אפשר לקחת פחות מיסים ולתת יותר בחזרה לאנשים
...
אם תצטרך לקחת מ-10 אנשים ולהחזיר ל-10 אנשים, או לקחת מ-20 מיליון אנשים ולהחזיר ל-20 מיליון אנשים, היחס יישאר זהה.
אשמח אם תזכיר לי איזה ממשלה בדורות ישראל בדיוק הייתה חברתית ? אולמרט ? אריק שרון ? ברק ? פרס ? רבין ? מי עשה משהו ? בכל הממשלות האחרונות ישבו מפלגות השמאל בתוך הממשלה ולא עשו כלום, ברק לקח את תיק הביטחון, פרץ לקח את תיק הביטחון, אף אחד בכלל לא עניין אותו מהאוצר העיקר שיהיה תפקיד "נחשב" ונחשק
...
זה בדיוק מה שאמרתי, אז איפה פה הסתירה ביננו?
אני אמרתי שזה לא משנה איזו ממשלה הייתה, המדיניות נשארה זהה, ורק במקרה הציבור התעורר במשמרת של ביבי.
כבר כמה הודעות שאתה מדבר על רצון העם ומה שהרוב רוצה, אשמח לדעת מאיפה אתה יודע מה העם רוצה ? הלכת ושאלת אחד אחד או ש150 אלף איש זה מספיק בשביל שתחליט מה רוצים 7 מיליון אנשים ?
...
כנראה שאתה באמת לא רואה/לא מבין מה קורה סביבך...

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #214 

AviBiton כתב:ntk,
לפני שבכלל התחלנו לדבר שליש מהתקציב הולך לביטחון בגלל שמקיפים אותנו אויבים מכל מקום
...

הבעיה היא שהנתח של הביטחון הולך בחלקו (הלא קטן) למשכורות מנופחות של פקידים שפורשים בגיל 45 ומקבלים פנסיה (לא, אני לא מדבר על לוחמים שראוי שיפרשו בגיל כזה, אלא על הרבה מאד אחרים).

לא כל אחד הוא פקיד, וחלק מאותם "פקידים" מבלים חלק גדול מהחיים שלהם בתוך הבסיס וגם יושנים שם, מה גם שאמרתי שלא כל התקציב מנוהל נכון, וזה בטח לא הכסף שיפתור לך אחוז אחד מהבעיות שדורשים לפתור
מה לעשות שככל שיש יותר אנשים אפשר לקחת פחות מיסים ולתת יותר בחזרה לאנשים
...
אם תצטרך לקחת מ-10 אנשים ולהחזיר ל-10 אנשים, או לקחת מ-20 מיליון אנשים ולהחזיר ל-20 מיליון אנשים, היחס יישאר זהה.

כדי שתלמד כלכלה, כי זה ממש לא עובד ככה, ועם חשבונות כאלה ברור שלא תגיע למסקנות נכונות
אשמח אם תזכיר לי איזה ממשלה בדורות ישראל בדיוק הייתה חברתית ? אולמרט ? אריק שרון ? ברק ? פרס ? רבין ? מי עשה משהו ? בכל הממשלות האחרונות ישבו מפלגות השמאל בתוך הממשלה ולא עשו כלום, ברק לקח את תיק הביטחון, פרץ לקח את תיק הביטחון, אף אחד בכלל לא עניין אותו מהאוצר העיקר שיהיה תפקיד "נחשב" ונחשק
...
זה בדיוק מה שאמרתי, אז איפה פה הסתירה ביננו?
אני אמרתי שזה לא משנה איזו ממשלה הייתה, המדיניות נשארה זהה, ורק במקרה הציבור התעורר במשמרת של ביבי.

נו אז מה יעזור להחליף ממשלה או ללכת לבחירות ? זה הסתירה בנינו, שאני חושב שבחירות לא יעזרו בקטע הכלכלי כי אף אחד לא ייעשה שום דבר אחר, לא עדיף לנסות לשבת למשא ומתן רציני ( בלי המלחמות בתקשורות ) במקום לנסות להפיל את הממשלה בטענה חברתית ?
...
כנראה שאתה באמת לא רואה/לא מבין מה קורה סביבך...
...
או שזה אתה שמסרב לראות...
נערך לאחרונה על ידי ntk ב 04/08/2011 10:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #215 

ntk כתב: הדיון פה אמור להיות על מחאה חברתית, ומשום מה עופר ממשיך להעלות דברים מדיניםם כמו מפגינים שנורו בבלעין ואת זה שכולם שונאים אותנו בגלל ביבי, ויש גם קיפאון בגללו, אז מה לעשות שאני ורוב העם חושבים אחרת, שזה לא ביבי אלא האנשים שעומדים מולנו שלא מעוניינים להכיר בזכות שלנו לחיות
...
באמת? אתה חושב ששונאים את ישראל בעולם בגלל ההתנהגות של הפלסטינים? אתה חושב שארגוני עובדים בנמלים ברחבי העולם מאיימים לא לפרוק בספטמבר סחורה מספינות ישראליות בגלל הפלסטינים?

הבעיות הבינלאומיות של ישראל נובעות מישראל, לא משום מקום אחר.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #216 

Malcontent כתב:
ntk כתב: הדיון פה אמור להיות על מחאה חברתית, ומשום מה עופר ממשיך להעלות דברים מדיניםם כמו מפגינים שנורו בבלעין ואת זה שכולם שונאים אותנו בגלל ביבי, ויש גם קיפאון בגללו, אז מה לעשות שאני ורוב העם חושבים אחרת, שזה לא ביבי אלא האנשים שעומדים מולנו שלא מעוניינים להכיר בזכות שלנו לחיות
...
באמת? אתה חושב ששונאים את ישראל בעולם בגלל ההתנהגות של הפלסטינים? אתה חושב שארגוני עובדים בנמלים ברחבי העולם מאיימים לא לפרוק בספטמבר סחורה מספינות ישראליות בגלל הפלסטינים?

הבעיות הבינלאומיות של ישראל נובעות מישראל, לא משום מקום אחר.
...
זאת דעתך תהיה אשר תהיה, רוב העם חושב אחרת ממך ובחר ממשלה ימנית, אני לא אכנס איתך לנושאים האלה כי הדיון הוא על מחאה חברתית, והנה עוד ועוד תגובות שמחזקות בדיוק את מה שאתה בעצמך אמרת שהופרך, שזה מחאה שמאלנית שרוצה להפיל את הממשלה, ושמארגני המחאה ואירגוני השמאל לא מנסים לרכב על גבם של אנשים שבאמת קשה להם לסגור את החודש

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #217 

איך העובדה שאני שמאלני מוכיחה שהמחאה שמאלנית? האם אני מנהיג המחאה? האם אני אומר למוחים מה לעשות? האם העובדה שבכלל לא הגעתי לשום מאהל ולא השתתפתי בשום הפגנה הופכת את המחאה למחאה של הימין?

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #218 

Malcontent כתב:איך העובדה שאני שמאלני מוכיחה שהמחאה שמאלנית? האם אני מנהיג המחאה? האם אני אומר למוחים מה לעשות? האם העובדה שבכלל לא הגעתי לשום מאהל ולא השתתפתי בשום הפגנה הופכת את המחאה למחאה של הימין?
...
לא, אבל אנשים מהשמאל דוחפים עניינים מדיניים בהקשר של מחאה שאמורה להיות חברתית, אשמח אם תסביר לי מה הדעה שלך או של עופר קשורות לדיון הזה ? אתם שונאים את ביב או לא זה עניין שלכם, אין לזה שום מקום אם המחאה היא באמת חברתית, למה בכלל להעלות את זה ?

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #219 

ntk כתב: לא, אבל אנשים מהשמאל דוחפים עניינים מדיניים בהקשר של מחאה שאמורה להיות חברתית, אשמח אם תסביר לי מה הדעה שלך או של עופר קשורות לדיון הזה ? אתם שונאים את ביב או לא זה עניין שלכם, אין לזה שום מקום אם המחאה היא באמת חברתית, למה בכלל להעלות את זה ?
...
נתחיל בזה שכתבתי את דעתי בגלל שאתה כתבת את דעתך, כך שלפי ההיגיון הזה, המחאה היא ימנית, לא שמאלנית. אתה אמרת שלדעתך מצבה הרע של ישראל בזירה הבינלאומית נובע מהפלשתינאים, ואני אמרתי שהוא נובע מהתנהגותה של ישראל. איפה כאן הוזכרה המחאה? איפה אמרתי שהמצב הכלכלי קשה בגלל מדיניותה של ישראל בשטחים? לא אמרתי שום דבר כזה עד עכשיו.

האם יש קשר בין המצב בשטחים והמצב הכלכלי? לדעתי כן. האם זה אומר שלדעת כל המשתתפים במחאה יש קשר בין הדברים? לא - זאת דעתי בלבד. ברור לי שיש עוד אנשים שחושבים כמוני, וברור לי שיש גם אנשים שלא חושבים כמוני, כמו יוצאי לשכת נתניהו (ראש מועצת יש"ע ואיילת שקד) שהגיעו בימים האחרונים למאהל והביעו תמיכה במחאה.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #220 

Malcontent כתב:
ntk כתב: לא, אבל אנשים מהשמאל דוחפים עניינים מדיניים בהקשר של מחאה שאמורה להיות חברתית, אשמח אם תסביר לי מה הדעה שלך או של עופר קשורות לדיון הזה ? אתם שונאים את ביב או לא זה עניין שלכם, אין לזה שום מקום אם המחאה היא באמת חברתית, למה בכלל להעלות את זה ?
...
נתחיל בזה שכתבתי את דעתי בגלל שאתה כתבת את דעתך, כך שלפי ההיגיון הזה, המחאה היא ימנית, לא שמאלנית. אתה אמרת שלדעתך מצבה הרע של ישראל בזירה הבינלאומית נובע מהפלשתינאים, ואני אמרתי שהוא נובע מהתנהגותה של ישראל. איפה כאן הוזכרה המחאה? איפה אמרתי שהמצב הכלכלי קשה בגלל מדיניותה של ישראל בשטחים? לא אמרתי שום דבר כזה עד עכשיו.
יפה שאמרת עד עכשיו... כי שורה למטה כבר ידעת לדחוף את זה, למרות שעד היום לא שמעתי על זה אפילו פעם אחת ( גם לא מהשמאלנים )
האם יש קשר בין המצב בשטחים והמצב הכלכלי? לדעתי כן. האם זה אומר שלדעת כל המשתתפים במחאה יש קשר בין הדברים? לא - זאת דעתי בלבד. ברור לי שיש עוד אנשים שחושבים כמוני, וברור לי שיש גם אנשים שלא חושבים כמוני, כמו יוצאי לשכת נתניהו (ראש מועצת יש"ע ואיילת שקד) שהגיעו בימים האחרונים למאהל והביעו תמיכה במחאה.
...
בכל הדיון הזה לא אמרתי פעם אחת את המילה פלסטינים, אז אל תכניס לי מילים לפה, אם תקרא על מה הגבתי אולי תבין יותר טוב מה הייתה הכוונה, התגובה שלי הייתה על מה ש-amiti אמר על דבריו של עופר , אין לזה שום מקום בדיון הזה, לא מפגינים שנורו בבליעין שעופר הזכיר ולא לקיפאון המדיני

וכמו שאמרתי לך כמה פעמים, המחאה אמיתית וצודקת, מי שמנהל אותה לא, לא לכולם יש אותם אינטרסים, יש כאלה שרוצים להפיל את הממשלה ויש כאלה שבאמת רוצים שינוי, השאלה מי מושך לאן, ומי שמושך אלה המארגנים ( לפחות זה מה שהם מנסים לעשות ) ככה שבשום שלב לא אמרתי שאין אנשי ימין בהפגנה, אני גם בעד לעשות כמה שינויים, אבל שינויים בפן החברתי ולא המדיני, כי מדברים פה על הפן החברתי

אני לא מתכוון להיכנס לויכוחים פוליטיים באינטרנט ( או בכלל ) זה דיי מטומטם לדעתי, את המחאה שלי אני עושה בקלפי שיש בחירות ( לגבי הנושא המדיני ) עקב זה שאין פה שום מפלגה חברתית זה לא שיכול של אף אחד, אני לא רואה הבדל בין השמאל לימין בקטע הזה, ככה שאין שום הצדקה להפיל ממשלה בטענה חברתית, בזמן שאין שום מפלגה חברתית אחרת שיכולה להחליף אותה

נעול

חזור אל “ללא קשר”