קניית מקרן ומסך.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #21 

Gal242 כתב:יש את ה604 הם בצדדים אבל... והשאלה שלי כמה המסך יורד מהתיקרה 3.60
...
זה מה שנקרא DROP
ה default זה 40ס"מ אבל זה ניתן לשינוי בהזמנה,

אתה גם יכול להנמיך את התקרה , לא נראה לי שיותר מדי DROP שחור יהיה יפה,

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #22 

קח בחשבון שיכול להיות שהמקרן לא יוכל להיות צמוד לתקרה בגלל שהיא גבוהה מאוד.
אני לא יודע עם שימוש ב lens shift יספיק.
מקסימום תשים מתקן קצת ארוך
שחר

krall
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

תקרה בגובה 3.60, לא מומלץ להתקין את המקרן בגובה כזה.

שליחה #23 

Gal242 כתב:
Nba כתב:מה גודל החדר שבו תצפה במקרן?
מה הגובה של התקרה?
מה הרוחב של המסך שאתה רוצה?
האם ראית את ה5000?
האם השוואת מול מקרנים אחרים?
...
גודל החדר 5.50X4.50
הצפייה מהמסך לסלון 5 מטר
גובה תיקרה 3.60

לגבי מסך אינני מבין וראיתי את ה5000 האפסון פצצתי אבל רציתי ללכת על המחליף שלו תודה לכול העוזרים..
...
ההמלצה היא להתקין את המקרן ממול המסך באמצע, מבחינת הגובה עדיף כמה שיותר לשאוף לכוון אמצע המסך.
לא נראה לי שכדאי לך שהמסך במצב פתוח יהיה מהתקרה, זה יהיה גבוה מדי (ממרחק כזה הצוואר שלך ישבר)
מבחינת גודל החדר ובהנחה שאתה יושב במרחק 5 מטר תחתית המסך צריכה להיות מקסימום עד מטר מהרצפה.
מכאן שבמסך של 100 אינץ' המקרן צריך להיות מקסימום בגובה 2.30 מטר מהרצפה.

לגבי רעש האייריס באפסון 5000 , חפש כאן שרשורים ודווחים בפורום על רעש האייריס. אני ספרתי לפחות 4 בעלי אפסון 5000 שדווחו על רעשים ו\או תקלות במקרן שלהם. רן מויאל (ה 5 במספר) דווח על רעש בלתי נסבל באפסון 5000 שמבחינתו פוסל את המקרן. כמו כן, יש דווח נוסף (6 במספר) על תקלה במנורה באפסון 2000. וכל זאת בחודש האחרון. זה כבר לא מקרי. מברור בשטח הסתבר לי כי התופעות הללו אופייניות לאפסון.
מספר כה גדול של דווחים, הינו חריג בפרט כשמדובר ביחידות חדשות יחסית. הדווחים על כך אינם נחלת הפורום בלבד. מחיפוש ברשת מצאתי דווחים דומים.
גם אני ראיתי את האפסון 5000 מספר פעמים. התמונה היתה מדהימה ושקלתי לרכוש את המקרן..
בעקבות ההכרזה על ה 5500 החדש והחשש מאמינות ה 5000 , החלטתי להמתין למקרן החדש.
במחשבה שניה, (או שלישית) הבנתי כי אצטרך לחכות עד לחודש ינואר לנחיתת המקרן בארץ. אבל זה לא יהיה מעשה חכם להיות בין הרוכשים הראשונים של מקרן עם מוניטין כזה. ועל כן אאלץ להמתין לפחות חודשיים נוספים על מנת לקבל רשמים וחוות דעת של רוכשי ה 5500. מה שאומר המתנה מבחינתי עד חודש מרץ 2010.

בד בבד, פנסוניק הכריזה על ae4000 והפתיעה את השוק עם תג מחיר נמוך של 2000 דולר.
כל המבקרים מציינים כי המקרן הוא תחרותי לאפסון tw5500 .ומבחינת יחס מחיר תמורה הפנסוניק הוא מקרן מנצח.
הוספתי לכך את המוניטין והאמינות של חברת פאנסוניק. (וואלה מחפש ראש שקט) , את הזמינות של המקרן - המקרן בשוק כבר מתחילת נובמבר. והנה לך הבחירה שלי בפנסוניק ae4000.

האם זאת היתה פשרה? לדעתי ממש לא..

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

צריך לזכור דבר נוסף שבאפסון מקבלים שלוש שנות אחריות על המקרן ועל המנורה.
הלוואי והמצב יהיה דומה עם פנסוניק.
שחר

krall
חבר פעיל
חבר פעיל

אם אני הייתי צריך לבחור בין 3 שנות אחריות לבין אמינות.

שליחה #25 

spacedude כתב:צריך לזכור דבר נוסף שבאפסון מקבלים שלוש שנות אחריות על המקרן ועל המנורה.
הלוואי והמצב יהיה דומה עם פנסוניק.
...
בוודאי ובוודאי שהייתי בוחר באמינות.

מה אתה מעדיף? מקרן תלוי על המתקן וומשרת אותך נאמנה במשך שנים או מקרן עם אחריות ארוכה אבל מאלץ אותך לפרק ולהוביל את המקרן למעבדה, להפרד ממנו כלאחר כבוד למספר ימים במקרה הטוב ומספר שבועות במקרה הגרוע. וכל אותה עת להיות חסר מקרן בבית? איפה זמן הריצות לקחת, להחזיר, להתקשר ולשאול האם מוכן, להתעצבן..... קוראים לזה עוגמת נפש.

או שמא נגדיר זאת כך: אני מעדיף מקרן ללא צורך באחריות וללא אחריות. מאשר מקרן עם אחריות ושימוש רב בה.

אבל כל אחד עם ההעדפות והשיקולים שלו.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

krall,
צריך להבדיל בין בעיות באמינות (כמו שאתה קורא להם) לבין המצב הקיים, רעש האיריס קיים בכל המקרנים.
דבר נוסף לטעמי יורוקום גובים מחיר מופרז על ה 4000 שלא מצדיק קניה בארץ.
שחר

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

Krall,

בסופו של יום מה שקובע במקרן זו איכות התמונה. נכון ל Shootout הקודם, האפסון אכל את שאר המקרנים בלי מלח. אז מה שהאיריס שלו קצת רועש, ברוב המקרים בכלל לא מבחינים בזה.

השנה התחרות תהיה יותר צמודה, זה בטוח, אני אדע יותר ממש בקרוב !

Ronylit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

מקרני אפסון

שליחה #28 

ערב טוב
מצאתי לנכון להתערב אחרי מספר שבועות של שתיקה והתעלמות גורפת ממספר אנשים שבחרו לעצמם להשמיץ, ולהמעיט מערכו של המותג אפסון.
אז להלן תגובתי לנושא שהועלה בשרשור זה ובכמה נוספים
מי שכבר מכיר אותי יודע שאני אוהב לדבר בעובדות ולא בהערכות וכמובן לא להתבסס על שמועות.

1. חברת אפסון הנה חברת המקרנים המובילה בעולם משנת 2001 ברציפות! (ראו קובץ מצורף)
נתח השוק העולמי של אפסון בתחום זה עומד על 20%! מכירות מקרני אפסון הם פי 3 מהמתחרה הממוקם אחריה.
לכן אני מציע שמי שבוחר להיות מבקר האיכות של אפסון שידבר באחוזים ולא במספרים...

2. חברת אפסון הנה המפתחת והיצרנית של טכנולוגיית ה 3LCD כל המקרנים הפועלים בשיטה זו מתבססים על פאנלים שיוצרו עלי ידי אפסון - להלן קישור לכל החברות המשתמשות בפאנלים אלו: http://www.3lcd.com/find/companies.aspx ... cs&lnkid=4

3. חברת אפסון מייצרת את רוב רכיבי המקרן בעצמה. הנורה, מערכת החשמל, פולורייזר, פאנל ה LCD ועוד. (ראו קובץ מצורף)

4. חברת אפסון היא היחידה בענף שמחזיקה משרד רשמי של החברה בארץ (שאני גאה להיות בין עובדיה)
מעבר לקשר השוטף שיש ללקוח הסופי ו/או לחנות המפיצה יש תמיד כתובות נוספת ומי שיכול לדאוג ולקדם דברים, אני בטח שיש מספר אנשים שמהנהנים בראשם ברגע זה שהם קוראים שרות אלה - אבל את זה כבר אני אשאיר להם לספר.

5. חברת אפסון היא חברת המקרנים היחידה שנותנת 3 שנות אחריות למנורה!!! אמינות או אחריות נשאלת השאלה?? התשובה פשוטה מאוד באפסון יש את שניהם!

בהזדמנות זו ולאחר כמעט שנה שלמה מאז השקת ה TW5000 ושאר דגמי הקולנוע הביתי של אפסון תרשו לי לנצל את הבמה הזו ולהודות למאות הלקוחות שבחרו אפסון ולאחל להם המשך צפייה מהנה!

תודה

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #29 

spacedude כתב:krall,
צריך להבדיל בין בעיות באמינות (כמו שאתה קורא להם) לבין המצב הקיים, רעש האיריס קיים בכל המקרנים.
...
צודק. המחיר באמת גבוה כרגע. מחירו לצרכן לפני שבועיים נקבע על כ-20k. כרגע ירד באופן טבעי לסביבות ה-17k
זה גם מחירו של המיצובישי hc6800 שהושק לפני כחודש בארץ במחיר של 21k. שווה בדיקה וסיקור.
ישנם מספר חברים שרכשו את הפנסוניק 4000 (כמו ronene61) בקול תרועה רמה אבל קולם לא נשמע ברמה.
חבר'ה קצת רשמים , מה כבר ביקשנו ?
ידוע לי ש-ride עומד לערוך בקרוב סקירה על הפנא 4000 ואולי גם על האפסון 5500.
לסיכום נראה לי שבקרוב מאוד יתייצב מחיר הפנא סביב ה-15k מה שיאפשר לי לחשוב בכיוונו (כמו גם במיצו 6800)

krall
חבר פעיל
חבר פעיל

כבר כתבתי על רמת המחירים המפתיע לטובה שם ומאכזבת כאן.

שליחה #30 

...

אנו הצרכנים בישראל לא ממש נהנה מההוזלה במחירי המקרנים הנוכחים. גם באפסון וגם בפנסוניק.
הדגם בארה"ב של הפנסוניק הוא ae4000u - מחירו שם 2000 דולר.
הדגם האירופאי הוא ae4000e והוא זהה לדגם האמריקאי - מחיר בישראל 19900 ש"ח.
פער מחירים לא קטן.
הדגם בארה"ב של האפסון הוא 8500ub ומחירו לאחר החזר 2200 דולר- יש גם אתרים שהוא נמכר בהם לאחר הנחת קופון ב 2000 דולר. הדגם הנ" אינו משווק בישראל. הדגם המשווק בישראל (אירופי) 5500 הוא מקביל ל 9500 ub האמריקאי - למעט מנורה נוספת שלא מגיע בארץ עם ה 5500 (בונוס של 300 דולר). גם בהנחה שמחירו של ה 9500Ub יעמוד על 2500 דולר (לאחר קיזוז מחיר המנורה הנוספת) ,
עדיין ישנו פער לא קטן בין מחירו בארץ של האפסון למחירו בחו"ל.

רעש האייריס - לא יודע על סמך מה קבעת את זה.
בכל אופן, הרעש של האייריס לא קיים בכל המקרנים. הוא קיים באפסון ובאופן חריג.
לגבי האמינות של האפסון (או חוסר האמינות) אני מסתמך על המצב הקיים , והמצב הקיים אינו משביע רצון.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

הכוונה שלי היתה שהרעש קיים בכל מקרני אפסון 5000 (לא כל המקרנים).
אתה דיברת על בעיות אמינות אני התכוונתי שרעש האיריס הוא לא בעיה. מי שבעיניו רואה את זה בתור בעיה מן הסתם לא ירכוש את המקרן.
נמכרו לא מעט מה 5000 עם האיריס הרועש.

דרך אגב מזל טוב על הסטטוס החדש :wink:
שחר

krall
חבר פעיל
חבר פעיל

בזה אני חולק עליך יניב. תאר לך את קביעתך לגבי רכישת רכב.

שליחה #32 

ride כתב:Krall,

בסופו של יום מה שקובע במקרן זו איכות התמונה. נכון ל Shootout הקודם, האפסון אכל את שאר המקרנים בלי מלח. אז מה שהאיריס שלו קצת רועש, ברוב המקרים בכלל לא מבחינים בזה.

השנה התחרות תהיה יותר צמודה, זה בטוח, אני אדע יותר ממש בקרוב !
...
לדעתי אמירה כזו לגבי רכישת סוג הרכב היתה נפסלת על ידי רבים מאיתנו.

זה בדיוק כמו לומר על בחירת רכב כי שבסופו של יום מה שקובע ברכב זה איכות הנסיעה והביצועים. ותו לא.
אני חושב שרוב הצרכנים השקולים מייחסים חשיבות לא רק לאיכות הביצועים והנסיעה ברכב אלא גם פרמטרים נוספים שאינם חשובים פחות מאיכות הנסיעה והביצועים.
1. אמינות הרכב - מועד לפורענות או שים דלק וסע....
2. עלות אחזקת הרכב - חלפים זמיניים ובזול או "מחיר שחיטה"
3. צריכת דלק - תחנת דלק פרטית או רכב חסכוני
4. מחירו של הרכב ביחס לתמורה ו\או ביחס למחירי רכבים מתחרים
5. וכמובן ... רק בישראל: ירידת הערך - רכב "עם שוק" או "חכה למשיח שיקנה"

לבוא ולהגיד "אז מה שהאירייס שלו קצת רועש" זה לא מסתדר עם הדווחים על רעש האייריס כאן בפורום. ואני יחסוך לך את הלינק לשרשורים שמדברים על כך ועל תופעות נוספות במקרן הנ"ל.
מה שחשוב הוא שלא רק שהם לא הבחינו בכך, אלא ממש לא הצליחו להתעלם מהרעש.

אבל לפחות אני לומד כל פעם מחדש כי בחיים הכל עניין של ניסוח.

krall
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה תודה

שליחה #33 

spacedude כתב:הכוונה שלי היתה שהרעש קיים בכל מקרני אפסון 5000 (לא כל המקרנים).
אתה דיברת על בעיות אמינות אני התכוונתי שרעש האיריס הוא לא בעיה. מי שבעיניו רואה את זה בתור בעיה מן הסתם לא ירכוש את המקרן.
נמכרו לא מעט מה 5000 עם האיריס הרועש.

דרך אגב מזל טוב על הסטטוס החדש :wink:
...
אבל שים לב שלמרות שאני יותר ותיק מימך אתה "חבר ותיק" ו"אני רק פעיל"

כפי שאמרתי בחיים הכל עניין של ניסוח.

ובבקשה מהנהלת הפורום האם יש אפשרות לקבל את התואר "חבר צעיר" זה דווקא היה גורם לי נחת בבחינת שנות חיי.

krall
חבר פעיל
חבר פעיל

חחח... לאן הם ברחו ממש נעלמו לך.....

שליחה #34 

מקרנסקי כתב:
...
צודק. המחיר באמת גבוה כרגע. מחירו לצרכן לפני שבועיים נקבע על כ-20k. כרגע ירד באופן טבעי לסביבות ה-17k
זה גם מחירו של המיצובישי hc6800 שהושק לפני כחודש בארץ במחיר של 21k. שווה בדיקה וסיקור.
ישנם מספר חברים שרכשו את הפנסוניק 4000 (כמו ronene61) בקול תרועה רמה אבל קולם לא נשמע ברמה.
חבר'ה קצת רשמים , מה כבר ביקשנו ?
ידוע לי ש-ride עומד לערוך בקרוב סקירה על הפנא 4000 ואולי גם על האפסון 5500.
לסיכום נראה לי שבקרוב מאוד יתייצב מחיר הפנא סביב ה-15k מה שיאפשר לי לחשוב בכיוונו (כמו גם במיצו 6800)
...
:lol: :lol:

אתה מוזמן אלי. להתרשמות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #35 

krall,

בינה לאו דווקא משיגים על ידי שיבה. תואר לא תשיג על ידי חפירה.

אתה חוזר וטוען שוב ושוב על נושא האמינות. מאיפה אתה מביא נתונים על חוסר אמינות או עודף אמינות של מותגים שונים?

בזמנו היה גל של דיווחי תקלות במסכי NEC. כבר חשבנו שיש בעיה של ממש באיכות המוצרים, עד שהתחלנו לעשות סטטיסיטיקה וביקשנו מכל מי שיש לו מסך עם או בלי תקלה לדווח. התוצאות היו מדהימות - מבחינה סטטיסטית כל המותגים היו בעלי אותו יחס של תקלות (פלוס מינוס, היו הבדלים בגלל טעויות דגימה) בעוד שבאופן בולט היו באתר באותו זמן נתון יותר אנשים בעלי מסכים של NEC מכל השאר.

אני לא מכיר בעיות גורפות של אמינות באף מוצר ברמות הללו, לא של אפסון ולא של פנסוניק.

לגבי איכות תמונה, זה הפרמטר הכי חשוב, וכאשר יהיו לנו תוצאות בנידון נכתוב עליהם.

לגבי רעש האיריס. באתר יש אנשים שמצפים לשלימות, זה שיש דיווחים על בעיה כלשהי, לא אומר שהקהל הרחב סובל ממנה כמונו (כמה אנשים לדוגמא, מחוץ לאתר באמת מוטרדים מתמיכה בפורמטי אודיו החדשים במזרימדיות...).

ה-5000 זו היסטוריה, ה-5500 בדרך ואז אפשר יהיה לשפוט ברצינות ולהשוות. אין שום טעם שתחפור על הרכישה שלך. הבנו שאתה מרוצה, למרות שלא השוואת את ה-4000 ל-5500 (שזה הרי ההשוואה המתבקשת).

krall
חבר פעיל
חבר פעיל

עופר. בקשר לתואר אני מתבדח. מצטער מאוד שלא הבנת.

שליחה #36 

oferlaor כתב:krall,

בינה לאו דווקא משיגים על ידי שיבה. תואר לא תשיג על ידי חפירה.

אתה חוזר וטוען שוב ושוב על נושא האמינות. מאיפה אתה מביא נתונים על חוסר אמינות או עודף אמינות של מותגים שונים?

בזמנו היה גל של דיווחי תקלות במסכי NEC. כבר חשבנו שיש בעיה של ממש באיכות המוצרים, עד שהתחלנו לעשות סטטיסיטיקה וביקשנו מכל מי שיש לו מסך עם או בלי תקלה לדווח. התוצאות היו מדהימות - מבחינה סטטיסטית כל המותגים היו בעלי אותו יחס של תקלות (פלוס מינוס, היו הבדלים בגלל טעויות דגימה) בעוד שבאופן בולט היו באתר באותו זמן נתון יותר אנשים בעלי מסכים של NEC מכל השאר.

אני לא מכיר בעיות גורפות של אמינות באף מוצר ברמות הללו, לא של אפסון ולא של פנסוניק.

לגבי איכות תמונה, זה הפרמטר הכי חשוב, וכאשר יהיו לנו תוצאות בנידון נכתוב עליהם.

לגבי רעש האיריס. באתר יש אנשים שמצפים לשלימות, זה שיש דיווחים על בעיה כלשהי, לא אומר שהקהל הרחב סובל ממנה כמונו (כמה אנשים לדוגמא, מחוץ לאתר באמת מוטרדים מתמיכה בפורמטי אודיו החדשים במזרימדיות...).

ה-5000 זו היסטוריה, ה-5500 בדרך ואז אפשר יהיה לשפוט ברצינות ולהשוות. אין שום טעם שתחפור על הרכישה שלך. הבנו שאתה מרוצה, למרות שלא השוואת את ה-4000 ל-5500 (שזה הרי ההשוואה המתבקשת).
...

לבוא ולטעון על "חפירה" זה לא לעניין בפרט כשזה נאמר על ידי אחד ממנהלי האתר.
אם אתה לא רוצה שאכתוב את דעתי כאן. פשוט תגיד.
אני פשוט אומר את את דעתי. ומשתף בה את חברי הפורום. - הרי לזה נועד הפורום.
אם מטרת הפורום שונה פשוט תבהיר לי - אולי אני טועה.
בכל אופן זה מה שאני חושב ואלו מסקנותי.
הצגתי עובדות , פשוט עובדות. אפשר לנסות לפלפל במילים, לנסות לשחק עם משמעותם , להמעיט בדברים חשובים כשהם לא נוחים או במקביל לנסות להציג דברים באופן אחר ובזוויות שונות. כל אחד כפי שנוח לו.
עמדתי מוצגת כחבר מן המנין בלבד. לא נציג ולא עוסק בתחום..

סגנון תגובתך "צרם" לי , אתה כותב "בינה לאו דווקא משיגים על ידי שיבה. תואר לא תשיג על ידי חפירה."
ניסיון העלבה ופגיעה על מנת להשתיק דיעה מסוימת ולקדם דעות אחרות אינה נורמה ראויה לפורום.

אבקשך להסיר משפט זה מהודעתך, כפי שאתה נוהג למחוק משפטים לא ראויים בתגובות של חברים.
שמש דוגמא.

וברשותך שאלה קטנה:
אתה טוען "ה-5000 זו היסטוריה, ה-5500 בדרך ואז אפשר יהיה לשפוט ברצינות ולהשוות"

משתמע מימך שכל הבקורות וההשוואות שכבר נעשו למקרנים הללו, על ידי אתרים שרוב עיסוקם במקרנים כדוגמת projecrorcentral/ projersorreview. avf ועוד.... , אינם נחשבים או שחשיבותם המקצועית בטלה בשישים לדעתכם המקצועית. וכל הסקת מסקנה או עמדה לגבי המקרנים הנ"ל אינה רצינית כלל וכלל בטרם האתר בניהולך יבצע ויפרסם בקורת או השוואה. אשריך ישראל.

לא שאני מזלזל חס וחלילה בבקורות שאתם עורכים. ההיפך אני מלא הערכה לבקורות שאתם עורכים ואני שואב מהם מידע רב ואף תועלת ועזרה אישית. אבל במקביל אין להתעלם או להפחית בחשיבות בקורתם של אתרים בינלאומים מובילים בתחום.

שבת שלום.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #37 

krall,
לדעתי כוונתו של עופר הייתה שאם אתה כותב על בעיות אמינות של אפסון, אתה צריך לגבות את זה בעובדות מוצקות ולא סתם מלל.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #38 

שלום לכולם,

כבר קרו לא מעט פעמים שהיה ויכוח באתר בין אחד המנהלים לבין אחד הגולשים.
ברב מכריע של הפעמים השתמשו הגולשים בשפה לא ראויה או בהאשמות סתמיות ללא עובדות מוצקות.
אני מוכרח לאמר שלדעתי, במקרה הזה התנהלות הגולש krall היתה ממש לא כזו.
היו לא מעט גולשים שהתלוננו בפורום על ה-5000, אני אפילו זוכר אחד שטען שלדעתו מגיע שדרוג לכל רוכשי ה-5000 ל-5500 בגלל בעיית האיריס (שלצערי עדיין לא ברור לי מה זה בדיוק).
היו גם מספר גולשים שהתלוננו על תקלות מסוג אחר.
יכול מאוד להיות שהריבוי היחסי של דיווח תקלות הוא כתוצאה מכך שרב המקרנים שנקנו ברמת המחירים הזו הם מסוג ה-5000, אבל בכל זאת, למיטב זכרוני, לא ראיתי אף תגובה של נציג אפסון, שטורח כל פעם להגיב כשנח לו, מגיב על נושאי תקלות בכלל והאיריס בפרט.
בכל מקרה אני חושב שאפשר אולי לחלוק על דבריו של krall אבל לרמוז שמדובר בחפירה ללא עובדות מוצקות ולרשום משפט שבהחלט יכול לפגוע כמו: "בינה לאו דווקא משיגים על ידי שיבה. תואר לא תשיג על ידי חפירה" זה ממש מוגזם ולא במקום.

עידן

אבדור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1
קיבל תודות: 0

שליחה #39 

חברים יקרים - תודה על המחמאות, אבל מהיכן המחיר הזה? מחיר המסך הנ"ל הוא הרבה יותר גבוה...בכח מקרה ניתן היום לקבל גם את הארגז בצבע שחור, כולל המשקולת התחתונה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #40 

idan309,
לא דובר רק על הרעש מהאיריס, אלא גם ובעיקר על האמינות של אפסון. שזו הסיבה שרוני הגיב.

יש ללהזכיר שאפסון נותנים 3 שנים אחריות על המקרן וגם על המנורה, אף ספק לא יתן אחריות כזו בלי בטחון במוצר.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”