נדב - להזכיר - אפשר גם לעשות RIP לדיסקים מקוריים
דעה אישית: הורדות, מזרימי מדיה וצדקנות
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מסכים עם שבלול - משתדל לקנות דיסקים ישראלים
.
כי כולנו עושים זאת 
אז לשיטתך אם אני מתנתק מיס, והולך להוריד את דקסטר מהרשת, אני עושה בכך טובה גדולה לשחקנים, תסריטאים, במאים ומפיקים של הסדרה?truejoker כתב: ולגבי האמנים , אז לרובם יש מזה תועלת כי באים להופעות שלהם...
אני אשמח אם תסביר לי איך בדיוק אני עוזר להם.
שוב פעם תופעת ה"ישראלי הנדפק". אולי תסביר לי מה הם גנבו ממך? ומתי?לדידי הגנבים האמיתיים הם חברות המוסיקה והסרטים...
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
shed
אני שואל אותך איפה לדעתך עובר הגבול:
הדוגמא של תקופת היובש בארה"ב היא מעולה. בהחלט הגיוני למנוע את אחד הסמים המסוכנים ביותר (גם לבריאותם של השותים וגם של מי שנלקע לדרכם) אבל הציבור לא עמד בזאת. אם אמא שלי פנתה אלי שאלמד אותה איך להוריד DIVX כי אין לה מושג, אז זה בהחלט מדליק נורות אדומות (כמובן שהפנתי אותה לחנות להשכרת הסרטים הקרוב, צבוע שכמוני).
אני שואל:
א. רן, האם מעולם לא נאלצת להוריד (כי נמחק קובץ, נהרסה הקלטה וכו')?
ב. האם לא עקפת משמאל, שכחת להפעיל נורת היבהוב או שמרת על המהירות (כולל זו שכתובה על השלט על השיפוצים שעשו בכביש לפני שנתיים ושכחו להוריד)?
אם התשובה היא כן, אז כנראה שאתה הצדיק היחיד בסדום. אני חושב שאם עושים את זה מאחורי דלתות סגורות זה לאו דווקא משנה את המצב, אלא רק מסתיר את הבעיה.
אני שואל אותך איפה לדעתך עובר הגבול:
אני מסכים איתך שזה לא VICTIMLESS CRIME.1. נניח והיס מקס HD פספס לי (בגלל התנגשות של 4 סדרות בו זמנית) הקלטה או חתך לי אותה. האם ליגיטימי עבורי להוריד את הקטע החסר מהאינטרנט?
2. נניח ואני זכאי לראות HEROES ב-HD (יש ליס את הסדרה ב-HD), אבל בגלל שיס רכשו את הסדרה ללא DD, אני באותה שעה ומועד שמשודר HEROES ביס רואה את זה ממזרימדיה עם DD, האם זה ליגיטימי או לא?
3. נניח ויש סרט בפרימיירה, אבל אין לי סבלנות ואני צופה בו שבוע לפני כן, האם ליגיטימי?...
הדוגמא של תקופת היובש בארה"ב היא מעולה. בהחלט הגיוני למנוע את אחד הסמים המסוכנים ביותר (גם לבריאותם של השותים וגם של מי שנלקע לדרכם) אבל הציבור לא עמד בזאת. אם אמא שלי פנתה אלי שאלמד אותה איך להוריד DIVX כי אין לה מושג, אז זה בהחלט מדליק נורות אדומות (כמובן שהפנתי אותה לחנות להשכרת הסרטים הקרוב, צבוע שכמוני).
אני שואל:
ב. האם לא עקפת משמאל, שכחת להפעיל נורת היבהוב או שמרת על המהירות (כולל זו שכתובה על השלט על השיפוצים שעשו בכביש לפני שנתיים ושכחו להוריד)?
אם התשובה היא כן, אז כנראה שאתה הצדיק היחיד בסדום. אני חושב שאם עושים את זה מאחורי דלתות סגורות זה לאו דווקא משנה את המצב, אלא רק מסתיר את הבעיה.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
אז אם זה לגנוב, למה זה כל כך קשה לחוקק חוק שיגביל את ההורדות הללו? צינעת הפרט? מעניין כשזה נוגע לפדופיליה יודעים טוב מאוד להגיע לIP הנכון, אבל כשגונבים סרט , אז שמים על זה קצוץ.Shed כתב:זה לא "לגנוב" זה לגנוב. יש הבדל.sheva23 כתב:
אני מסכים ובגלל זה אמרתי שאנשים ימשיכו "לגנוב" גם אחרי שיהיו שירותים בתשלום....
אנשים גם גונבים רכבים (והרבה) האם זה לגיטימי להציג בתוכניטת טלוויזיה כלי חדש אשר מצליח לפתוח כל רכב?...
אם היית גונב היום יוזרים של ISP ומשתמש בהם , היו מאתרים אותך מהר מאוד. אבל כשזה נוגע להורדות מעלימים עין.
מדוע הענישה גם כשהיא מתבצעת היא מגוחכת להפליא?
אם הנושא היה כל כך חשוב כמו "הצגת כלי לגניבת רכבים" (בעקיצה ב60 שניות היו אחלה שיטות אגב, ואאל"ט היו גם גל של גניבות רכבים אחרי הסרט) , היו אפשר להוריד את הגרשיים בקלות.
ביינתים לא הכל שחור ולבן ברשת.
החברות יודעות לנצל את החסרונות של ההורדות ליתרונות, ואתה יודע הרבה יותר טוב ממני איך הן עושות את זה.
השאלה היא האם יש דרך שגם תצליח להוריד את המחירים, ולקבל את השירותים שעופר ציין בהודעות שלו , במחירים הוגנים (כמו בשאר העולם. למה אנחנו צריכים להיות שונים?).
אני למשל מעוניין לראות משחקים של הקבוצה שאני אוהב, ובארץ לא תמיד משדרים.
אז בדרך חוקית אין אפשרות לרכוש ממיר איטלקי של SKY ולהביא אותו לארץ, כי SKY לא מוכרת מנויים וממירים לתושבי חוץ.
אבל כן מוכרים זכויות שידור. אז מוצאים דרך וקונים ממיר. אבל למה לי לשלם על חבילה של 200 ערוצים אם אני צריך ערוץ 1 ולא מוכרים אותו? אז הולכים ומתחברים לשיתוף ערוצים פרטי.
בשביל זה עשו את הPPV רק שבארץ אין לכל המשחקים .
אפשר לייחס את זה גם לתחום הסרטים , הסדרות , ההופעות LIVE וכדומה. היום מי שרוצה להזמין הופעת LIVE בBD סביר להניח שלא ימצא אותה בארץ, ואם כן אז פי 3 מהמחיר שהחברה המקורית מפיצה אותה.
אז צריך להזמין מחול ולעבור דרך המכס, וזה לא נגמר.
קשרו את הידיים , אז מזל שיש את דני רופ.
אני מצדיע למעשה ורק שימשיך כך. מצפה לתוכנית הבאה בנושא
-
nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
ספקיות האינטרנט והתשתית דווקא מנצלות את העובדה שכולם מורידים תכנים. הרי למה שמישהו ישדרג מהירות מ- 2.5 ל- 5 אם הוא רק שולח מייל וגולש ב- hometheater.co.il
ואני בטוח שיש לובי חזק מאוד של הספקיות שגורם לחברי הכנסת ונבחרי הציבור להעלים עין מהנושא ולא לטפל בו.
ואני בטוח שיש לובי חזק מאוד של הספקיות שגורם לחברי הכנסת ונבחרי הציבור להעלים עין מהנושא ולא לטפל בו.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 970 פעמים
רוצים עזרה?
זה דיון פילוסופי בלי פיתרון או דעה אמיתית.
כל אחד יעשה בשקט מה שנוח לו וזהו....
אני מוריד הכל מהכל תמיד.
זה ישמע מפגר אבל תוכנות ישראליות ( למשל באייפון אני משתדל לא להוריד ואם אני ממש צריך אז רוכש)
זה דיון פילוסופי בלי פיתרון או דעה אמיתית.
כל אחד יעשה בשקט מה שנוח לו וזהו....
אני מוריד הכל מהכל תמיד.
זה ישמע מפגר אבל תוכנות ישראליות ( למשל באייפון אני משתדל לא להוריד ואם אני ממש צריך אז רוכש)
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
nadavck
- חבר מביא חבר

תודה mp3III, אבל הדיון מתנהל יפה, בשפה תרבותית וכבוד הדדי... אז אנחנו בסדר 
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- sheva23
- חבר ותיק

זה דיון שהיה ידוע שהוא יגיע למקומות האלה, אבל נדב פה דיבר על איזשהו קו אדום שנחצה כאן, ואפשר להבין למה זה מקומם.
אם המוכר יודע לגנוב במסגרת החוק, הצרכן מוצא דרכים להשיג מוצר באיכות טובה בהרבה מבלי שהוא יצטרך לשלם לגנב.
אני לא אלך לקנות קלטת וידאו של שידור כדורגל , כשאפשר להשיג הקלטה שלו בHD באינטרנט.
לא אחכה שנה לממזרים חסרי כבוד עד שיגיע פה לHOT HD או אשלם 350 שח לאיזה ספריית וידאו לBR שמחפשת איך לשלם ארנונה ברמת אביב. (ולמה שאני אזמין מAMAZON , מדוע שולחים אותנו להזמין מחו"ל בדרכים עקיפות במקום לתת שירות במחיר סביר בישראל?).
כנראה שיותר קל לעקוף את הבירוקרטיה ע"י מזרימדיות. הרבה יותר קל מלהוריד מחירים , שחס וחלילה אי אילו אנשים יקבלו פחות אחוזים
אם המוכר יודע לגנוב במסגרת החוק, הצרכן מוצא דרכים להשיג מוצר באיכות טובה בהרבה מבלי שהוא יצטרך לשלם לגנב.
אני לא אלך לקנות קלטת וידאו של שידור כדורגל , כשאפשר להשיג הקלטה שלו בHD באינטרנט.
לא אחכה שנה לממזרים חסרי כבוד עד שיגיע פה לHOT HD או אשלם 350 שח לאיזה ספריית וידאו לBR שמחפשת איך לשלם ארנונה ברמת אביב. (ולמה שאני אזמין מAMAZON , מדוע שולחים אותנו להזמין מחו"ל בדרכים עקיפות במקום לתת שירות במחיר סביר בישראל?).
כנראה שיותר קל לעקוף את הבירוקרטיה ע"י מזרימדיות. הרבה יותר קל מלהוריד מחירים , שחס וחלילה אי אילו אנשים יקבלו פחות אחוזים
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
הנושא לא שונה מגניבת תוכנות.
כל SOFTWARE כלשהו כיום חשוף ל"גניבה" והפצה לא חוקיים.
אם זה סרט או מערכת הפעלה, או פוטושופ, שלא בא לך לקנות, אתה משתמש וזהו.
זה לא יחודי לסרטים/מוזיקה.
אגב, רוב גניבות הסרטים, או הורדות הלא חוקיות, וכל הפעילות סביב נושא ההקלטות מטיבו להעלאה לניוזגרופ/טורנט,
היא אמריקאית. אני לא רואה הרבה שמעלים מישראל פרק של רמזור לטורנט...
אגב, רוב גניבות הסרטים, או הורדות הלא חוקיות, וכל הפעילות סביב נושא ההקלטות מטיבו להעלאה לניוזגרופ/טורנט,
היא אמריקאית. אני לא רואה הרבה שמעלים מישראל פרק של רמזור לטורנט...
ההשוואה לגניבת דיסקים אינה במקומה. מכירת דיסקים ומדיה פיסית אחרת כשלא היתה לציבור ברירה אחרת היא מה שהביאה את חברות ההוצאה לאור לעוצמה האדירה שיש להם כיום. בעבר אמנים נאלצו להשתמש בחברות ההפצה ובמדיה הפיסית כדי להגיע לקהל היעד - דבר שהשתנה מהקצה אל הקצה היום בעקבות מהפכת התקשורת והאינטרנט . היום תעשיית ההורדות לא רק שלא פוגעת באמנים אלא מנשלת את התאגידים האלה מפרנסתם.
-
nadavck
- חבר מביא חבר

בטח שפוגעת באמנים. אם אמן מסויים מוכר מעט תקליטים אבל הרבה מורידים אותו, חברת התקליטים מפסידה כסף ועלולה להוריד בתקציב ואף לבטל את החוזה עם אמן זה או אחר.amiti כתב:ההשוואה לגניבת דיסקים אינה במקומה. מכירת דיסקים ומדיה פיסית אחרת כשלא היתה לציבור ברירה אחרת היא מה שהביאה את חברות ההוצאה לאור לעוצמה האדירה שיש להם כיום. בעבר אמנים נאלצו להשתמש בחברות ההפצה ובמדיה הפיסית כדי להגיע לקהל היעד - דבר שהשתנה מהקצה אל הקצה היום בעקבות מהפכת התקשורת והאינטרנט . היום תעשיית ההורדות לא רק שלא פוגעת באמנים אלא מנשלת את התאגידים האלה מפרנסתם....
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- sheva23
- חבר ותיק

כעת בקניית לפטופ אתה מקבל מערכת הפעלה עם המחשב. זו כבר התקדמות.איתי_הגיתי כתב:הנושא לא שונה מגניבת תוכנות.
היא אמריקאית. אני לא רואה הרבה שמעלים מישראל פרק של רמזור לטורנט......
הספקיות מציעות שירותי FILTER ואנטיוירוס במחירים מוזלים. גם אנשים שמבינים בהורדות לפעמים משתמשים בשירותים האלה
אבל אם לדוגמא אתר SRATIM היה חוקי למהדרין ומציע את השירות בתשלום , אנשים היו קונים ועוד איך קונים את התרגומים.
כשאין אלטרנטיבה ימצאו דרך לשלם
אבל כשזה שוכב לידך ואף אחד לא מעניש (כי יש מלא גופים שמתפרנסים מזה במישרין), קשה לעמוד בפיתוי (במיוחד שלא מעט גופים מסביב מתנהגים באופן דומה , רק שיותר נוח להסתתר מאחורי החוק).
עופר, אין שום קשר בין התשובה שלי לשאלות שלך, לבין ההודעה הפותחת את השרשור הזה.oferlaor כתב: אני שואל:
אם התשובה היא כן, אז כנראה שאתה הצדיק היחיד בסדום. אני חושב שאם עושים את זה מאחורי דלתות סגורות זה לאו דווקא משנה את המצב, אלא רק מסתיר את הבעיה....
בין אם הורדתי תכנים או לא הורדתי תכנים - אני לא חושב שיש מקום לכתבה כמו זו של דני רופ, או לדיון שלם בפורום של אתר כמו האתר הזה על איך מורידים, מאיפה, כמה ולמה.
אתה יודע טוב מאוד שעשיתי עם המחשב שלי דברים הרבה יותר גרועים מהורדת איזה סרט, אתה בוודאי לא היית מסכים לפרסם כאן כתבה שאכתוב על "איך לרחרח סיסמאות בנקים של גולשים בשדה תעופה" או במקרה שלך "איך לגנוב לעופר את הסיסמא שלו ל-VPN בבית (או vypervpn ) כאשר הוא מתחבר אליו עם האייפון".
You are never fully dressed without a smile
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מסכים עם כל מילה שעופר לאור רשם בהודעתו הראשונה בשרשור (#13)! 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- sheva23
- חבר ותיק

SHED אם אין מקום לאיך מורידים למה וכמה, אז היה צריך להוריד את כל מה שקשור לUSENET כולל מדריכים עוד מהיום שהאתר הזה קם. זה שהפרוטוקול שונה, ויש שם SSL ומהות הרשת החלה ממשהו חוקי וטהור זה אחלה...אבל מה עושים עם זה, ובמה זה שונה מלתאר איך להוריד בראפידשר או בטורנט?
אני לחלוטין מסכים איתך שזה לא המקום להתרברב פה על היכולות שלנו , אבל קשה להתנתק מהשינויים שיש כאן בארץ בנושא בתקופה האחרונה.
מה אנשים יעשו פה עם הNGN והUFI? יראו סדרות ONLINE בלי תרגום ? או יחרשו על הטריילרים של YOUTUBE וAPPLE?
מאיפה כל הפרסום של בזק על מזרימדיות ושל BUG על הXSTREAMER?
מה בדיוק אפשר להזרים דרכו? דיסקים חוקיים של DVD או CD של אומנים? אולי סרטוני הדרכה לWINDOWS 7 מהאתר של מייקרוסופט?
דני רופ ענה פה באותו באותו הסלנג שמדברים עם הצרכנים בארץ. מציעים לנו שירותים, אז הוא הדגים מה מנגנים על השירותים האלה. SIMPLE AS THAT
לא אומר שזה חוקי והופך אותנו לצדיקים , אבל באיזשהו מקום העסק הפך לDIRTY ולא נראה שאני ואתה יכולים לשנות את זה מלמטה. זה צריך להגיע מהחלק העליון בפירמדה
אני לחלוטין מסכים איתך שזה לא המקום להתרברב פה על היכולות שלנו , אבל קשה להתנתק מהשינויים שיש כאן בארץ בנושא בתקופה האחרונה.
מה אנשים יעשו פה עם הNGN והUFI? יראו סדרות ONLINE בלי תרגום ? או יחרשו על הטריילרים של YOUTUBE וAPPLE?
מאיפה כל הפרסום של בזק על מזרימדיות ושל BUG על הXSTREAMER?
מה בדיוק אפשר להזרים דרכו? דיסקים חוקיים של DVD או CD של אומנים? אולי סרטוני הדרכה לWINDOWS 7 מהאתר של מייקרוסופט?
דני רופ ענה פה באותו באותו הסלנג שמדברים עם הצרכנים בארץ. מציעים לנו שירותים, אז הוא הדגים מה מנגנים על השירותים האלה. SIMPLE AS THAT
לא אומר שזה חוקי והופך אותנו לצדיקים , אבל באיזשהו מקום העסק הפך לDIRTY ולא נראה שאני ואתה יכולים לשנות את זה מלמטה. זה צריך להגיע מהחלק העליון בפירמדה
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
פעם ראשונה שאני רואה שיש לכל תגובה מספר!...pixies כתב:מסכים עם כל מילה שעופר לאור רשם בהודעתו הראשונה בשרשור (#13)!...
- knazi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3293
- נתן תודות: 202 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
אם כבר בנושא חוקים וכו'...בארה''ב זה גם נאכף בצורה כלשהי ואנשים משלמים קנסות כבדים מאוד אפילו לפעמים על הורדות קטנות אפילו כמו שירים בודדים
למישהו כאן יש יודע מידע על איך זה עובד שם שיטת האכיפה מה מותר מה אסור...למשל ראפידשר אפשר להוריד שם ורק תוכנות שיתוף אי אפשר איך זה עובד?
ולמה בארץ לא אוכפים את זה גם?
למישהו כאן יש יודע מידע על איך זה עובד שם שיטת האכיפה מה מותר מה אסור...למשל ראפידשר אפשר להוריד שם ורק תוכנות שיתוף אי אפשר איך זה עובד?
ולמה בארץ לא אוכפים את זה גם?
-
nadavck
- חבר מביא חבר

לדעתי בארץ לא אוכפים את זה בדיוק כמו שלא אוכפים את חוק מכירת האלכוהול לקטינים.knazi כתב:אם כבר בנושא חוקים וכו'...בארה''ב זה גם נאכף בצורה כלשהי ואנשים משלמים קנסות כבדים מאוד אפילו לפעמים על הורדות קטנות אפילו כמו שירים בודדים
ולמה בארץ לא אוכפים את זה גם?...
לצפיה באוסף הסרטים שלי: