תרגומי סדרות באתרי התרגום

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

זה אתר מעולה לתוכניות טלויזיה:
http://www.tvsubtitles.net/tvshow-7-6.html
(הלינק כבר יביא אותך ל-grey's anatomy)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

guyezra כתב:סרטים נראה לי פחות מעודכן לאחרונה.
...
נכון....

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

עם כל התלונות על איחורים בתרגום, עדיין הכתוביות מגיעות מהר יותר ממה שמגיע הפרק בסדרה למנויי יס\הוט.
אנחנו פשוט התרגלנו לקבל תרגום תוך מספר שעות.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

עם כל התלונות על איחורים בתרגום, עדיין הכתוביות מגיעות מהר יותר ממה שמגיע הפרק בסדרה למנויי יס\הוט.
...
מחזק. אנשים שוכחים שסך הכל המתרגמים עושים זאת בחינם ועל חשבון זמנם הפנוי. לא צריך להיות להם איזה דדליין לסיום של תרגום.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

הבעייה היא לא באיחור, לרובנו (לפחות לחברה ההיגיוניים) אין בעייה גם להמתין חצי עונה לתרגום ברב הסדרות, אנחנו מבינים שיש להם חיים ושהכל נעשה בהתנדבות, הבעייה מתחילה בזה שבאתר X יש תרגום שאין באתר Y ולהיפך בגלל פוליטיקה פנימית של הקבוצות. חבל שהם לא מבינים שהיחיד שנפגעים מזה הם אותם האנשים שבשבילם הם משקיעים את הזמן והמאמץ, קרי אנחנו קהל הגולשים שלהם ובסופו של דבר הפגיעה הזו חוזרת לאתרי הכתוביות שנכנסים לפוליטיקה הזו בכך שגולשים פשוט עוברים לאתר אחר.

כמו שהעבודה התנדבותית וזה מובן הם חייבים להבין שלקהל שלהם אין מחויבות ל"נאמנות" ואם יש תרגום נורמלי באתר אחר אין שום סיבה שבעולם לשבת ולחכות עוד חודש לתרגום שמתמהמה. כל עוד התרגומים ברמה סבירה לרב המורידים לא איכת מאיזה אתר זה מגיע וברגע שאתר מסויים מעכב תרגומים בגלל מריבות בסצנה הוא פשוט מאבד גולשים.

אני אישית יכול לתת דוגמא מושלמת לזה. פעם הייתי נכנס רק לאתר סרטים. כיום באתר הזה יש המון סדרות (DEFYING GRAVITY היא דגומא מןשלמת מבחינתי) שהפסיקו להעלות בהם תרגומים. מבחינתי אם יש תרגום סביר באתר אחר (במקרה של הדגומא שנתתי ב SUBSCENTER) מה מונע ממני להוריד אותם משם? למה אני אמור לחכות 4-5 פרקים סתם?

אני בטוח שידידנו TOXIN יכול להרחיב על זה יותר, אני משתדל לא להיכנס לנושא הזה, מבחינתי חשוב שיש כתוביות ולא אפא או למה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

Huber,
אז הבעיה שלך היא שאתר מסויים לא מספיק מהיר בהעתקות של תרגומים מאתרים אחרים?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זיו - זה לא העתקות. אתר X לא מעלה תרגום של קבוצה Y בגלל התחייבויות לקבוצה זו או אחרת או משהו שכזה, אני לא מכיר מספיק את ה"סצנה" הזו בשביל להבין מה בדיוק הולך שם ומי נגד מי, אם זה ממש מעניין אותך אני בטוח ש TOXIN ידידנו יוכל להסביר לך. אם תרגום מסויים עולה באתר X ולא באתר Y זה לא בגלל שלא העתיקו אותו אלא בגלל שהוא כנראה מסוכסך אם קבוצה זו או אחרת או "נאמן" לקבוצה זו או אחרת שמשהה את התרגום מסיבה זו או אחרת (פעם עשיתי את הטעות של להיכנס לביצה הזו ולנסות להבין למה ומי נגד מי - טעות שאני לא אחזור עליה בעתיד, אין לי זמן או רצון להיכנס למלחמות המיותרות של ה"סצנה" הזו).

בוא אני אשאל אותך שאלה. אני רואה את הסידרה שהבאתי בדוגמא למעלה. כבר 5-6 פרקים אין תרגומים באתר סרטים אבל יש תרגומים באתר אחר. מה אתה היית עושה?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 22/10/2009 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

toxin כתב:
...
מחזק. אנשים שוכחים שסך הכל המתרגמים עושים זאת בחינם ועל חשבון זמנם הפנוי. לא צריך להיות להם איזה דדליין לסיום של תרגום.
...
קודם כל לא מתלוננים
הבעיה היא שלא תמיד יודעים אם יהיה תרגום או לא, אין לי בעיה לחכות כמה חודשים אם אני יודע שבסוף יתרגמו.
שלא להזכיר את הפוליטיקות והסיכסוכים בין הקבוצות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

guyezra - אני חושב על זה כבר הרבה זמן. האתר הראשון שיישם עידכונים (RSS נניח) לסדרות יזכה אצלי בהמון נקודות זכות. כיום אני נכנס כל שבוע פעם בשבוע או יותר לשלושת אתרים הכתוביות ומחפש סידרה סידרה תרגומים- דבר שגוזל זמן מיותר. אם האתר היה שולח עידכון כלשהו (מייל, RSS וכו) כל פעם שהיה כתובית חדשה בסידרה אני אישית הייתי נשבע לו אמונים :lol:

ד"א - שלא תבינו לא נכון, אני מאוד מעריך את ההשקעה של החברה האלו והייתי בין הראשונים שתרם לקבוצה שנתבעת כרגע, אבל ההתהלות שלהם בינם לבין עצמם מזכירה לי חבורת ילדים בני 6. אותה התנהלות פוגעת בנו ובעקיפין בהם בחזרה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

Huber,
האתרים המדוברים הינם פרטיים. אם בעלי האתר לא רוצים להעלות תכנים מסויימים, זכותם.
אף אחד לא מחייב אותך להשאר באתר שאין בו את התוכן שאתה צריך.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זיו, ברור. אבל למה להרים אתר אם אתה לא רוצה שישארו בו גולשים? מה המטרה? זה כמו שפתאום באתר הזה פתאום יעלה תוכן מקור (מאמרים/סקירות/מדריכים) רק פעם ברבעון והפורומים יסגרו - מה תהיה המטרה בלהשאיר את האתר באוויר, למרות שהוא אתר פרטי?

ברור שאף אחד לא מחייב אותי להישאר, וזה מה שקורה בפועל - מי מפסיד מזה? אני? את התרגומים שקיימים ונמנעים ממני באתר X אני משיג באתר Y, כך שהמניעה רק גורמת לי להדיר את רגליי למקום אחר. מי מפסיד?

לא הבנתי כנראה מה אתה מנסה להגיד :|

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

Huber,
למי איכפת? זה אתר פרטי, שיעשו מה שהם רוצים. לא טוב לך, למה לחפור בזה? תלך לאתרים אחרים, לא מבין מה הסיפור.
אם אתה באמת רוצה לדעת למה מנהלי האתר נוקטים בדרכים להם אתה מתנגד, פנה אליהם בפרטי, אני מאמין שתקבל תשובות יותר מוסמכות ממה שתמצא כאן.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זיו - זה ת'רד שכותרתו "תרגומי סדרות באתרי התרגום" ואנחנו בפורום, שלמיטב הבנתי מטרתו לצור דיון/דו שיח בין חבריו על שלל נושאים, זה מביס מראש את כל הטענה שלך, לא? :wink:

למי איכפת? לי. כבר מעל שנה וחצי אתר סרטים היה המקור המרכזי והעיקרי (אם לא היחיד) לתרגומים, כואב לי לראות את התדרדרות שם. לצערי שם אין פורום ולכן שם אי אפשר לדון בזה, אם אתה חושב שפה לא המקום יש לך את הזכות והיכולת לנעול את הת'רד (Y)

אני יודע שאני לא אשנה כלום, אני יודע שזה מה שיש, מה שנשאר לי לעשות זה לבכות על זה כמו פולניה טובה (ולצוא פתרונות חלופיים כמו שציינתי שכעבר עשיתי) :lol:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

לא מביס שום דבר, פשוט לפעמים עולים שרשורים ששיח כאן לא יכול לתרום מאומה.
אנחנו בטח לא יכולים לנחש מה המדיניות של קברניטי אתר סרטים, לכן אני לא מבין על מה הדיון.

למה כך כך חשוב לך האתר הספציפי הזה? הרי כבר אמרת שמצאת את מבוקשך באתרים אחרים. כולה אתר אינדקס לתרגומים, הרי האנשים לא גולשים באתר להנאתם וקוראים כתבות או שרשורים, אלא נכנסים, מקישים את שם הסרט, מורידים את התרגום ונעלמים. רוב הביקורים של האנשים באתר מסתכמים בפחות מדקה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

כיום זה פחות רלוונטי כי שני האתרים האחרים שיפרו את העיצוב/ממשק שלהם, אבל עד לאחרונה להיכנס לטורק היה סיוט שלא יתואר - אחד האתרים היותר לא אינטואטיבים שקיימים ברשת. אם היה קורס "איך לא לעצב אתר" טורק היה הדגומא המושלמת למשתתפי הקורס :lol:

בנוסף - ברור שיותר נוח להיכנס רק לאתר אחד ולמצוא שם את מבוקשך. בעבר הייתי נכנס לסרטים פעם בשבוע וחסל. היום לצערי עקב המצב צריך לחפש כל דבר ב 3 אתרים שונים. ברור שזה מה שיש, נסתדר, רק מציין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מה לא ברור?

הם במאבק משפטי לא פשוט, זה מקשה עליהם מאוד, אני מניח.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

עופר - אני מנסה להבין את הקשר.

QSUBS במאבק משפטי, אני יודע שסרטים הוא לא אתר שלהם - אני טועה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

Huber כתב: (פעם עשיתי את הטעות של להיכנס לביצה הזו ולנסות להבין למה ומי נגד מי - טעות שאני לא אחזור עליה בעתיד, אין לי זמן או רצון להיכנס למלחמות המיותרות של ה"סצנה" הזו).
...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

הבעיה הנוספת שבה נתקלתי באתר "סרטים" היא שהם לא מוכנים לקבל תרגומים של מתרגמים אחרים לסדרות שלא מתורגמות.
לדוגמה, לפרק 3 של העונה הזו של דקסטר, לא היה תרגום כבר די הרבה זמן.
קם לו מישהו, תירגם ושלח להם את התרגום, הם החליטו שלא לפרסם את התרגום בגלל שמירת אמונים למתרגמים המקוריים (אין שום בעיה עם זה, רק למה התרגום לא יכול לבוא בנוסף?).
כאשר הוא נתקל בהתנגדות, הוא העלה את התרגום לאתר אחסון (משם אני השגתי אותו) ופרסם לינק שלו באחת ההודעות.
צוות האתר מחק לו את ההודעה.

אז נכון, האתר הוא אתר פרטי ולנו אין כל יכולת לשנות את ההתנהלות חוץ מלנסות למצוא אלטרנטיבות אחרות, אבל אם המטרה היא ליצור סולידריות עם המתרגמים, אז התוצאה היא בהחלט הפוכה מזה.
אנחנו לא מנסים לתקן פה את דרכם של מנהלי אתר "סרטים", אין לנו את מערכת השיקולים שיש להם ואנחנו באמת לא יודעים מה קורה מאחורי הקלעים, אנחנו רק משתפים חוויות בין המשתתפים פה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

theAman כתב:אנחנו לא מנסים לתקן פה את דרכם של מנהלי אתר "סרטים", אין לנו את מערכת השיקולים שיש להם ואנחנו באמת לא יודעים מה קורה מאחורי הקלעים, אנחנו רק משתפים חוויות בין המשתתפים פה.
...
(Y)

חזור אל “סרטים וטלויזיה”