מבעס להיות חולה...

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3871
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #21 

אין ספק שבפירות טריים איכות ויטמין C הגבוהה ביותר -בגלל שהוא לא עבר כל עיבוד שהוא.
ולשאלתך משה אכן ויטמין סי אמור לעזור למי שכבר חולה, להבריא יותר מהר בגלל חיזוק מע.החיסון בעיקר
And the meek shall inherit the earth
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #22 

FIRE_WIRE כתב:אין ספק שבפירות טריים איכות ויטמין C הגבוהה ביותר -בגלל שהוא לא עבר כל עיבוד שהוא.
ולשאלתך משה אכן ויטמין סי אמור לעזור למי שכבר חולה, להבריא יותר מהר בגלל חיזוק מע.החיסון בעיקר
...
תודה.
זה די מעניין אותי. מעבר להבנה התיאורטית שזה אמור לעזור, האם יש הוכחות מניסויים שנעשו והאם מדובר בהבדלים משמעותיים?
האם זה בכלל עיניין מעשי במובן של אם תאכל/תשתה ככה וככה אז סיכויי ההבראה הקצרה שלך גדלים? האם ההבדלים בין המקרים הוא לא קטן מידי להיות מובהק?
כל הנושא הזה נראה לי מושפע מאוד מאמונות רווחות בציבור. לא אמונות טפלות, אלא נתינת משקל יתר להשפעות מסוימות.
יש את הבדיחה, על המחלות הנפוצות הללו שבלי תרופות (או אקסטרא ויטמין סי) מבריאים תוך 7 ימים, ועם, זה לוקח שבוע :-)
נערך לאחרונה על ידי moco ב 10/10/2009 23:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78854
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #23 

פריגת סחוט טבעי זה אוקסימורון, הרי זה לא באמת נסחט דקה לפני שזה נקנה. זה טעים וזה בריא אבל אין לי מושג כמה מהויטמינים שרדו את התהליך.

אם אתה לא סוחט לבד הייתי מסתמך יותר על תרכיזי ויטמין c כמו כדורים וכו׳.

סוף סוף אני מתחיל להבריא. אלה היו שלושה ימים ארוכים ביותר...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7652
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #24 

יש וירוס פה בפורום אני רואה, שרשור ויראלי ממש :P

בכל אופן, ויטאמין C - לא מה שחשבתם, ושתהיו בריאים.
http://www.tivoni.com/?action=p953767&langid=he

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

עכשיו באמת הצחקת אותי :D אתה מביא מאמר של "חברת טבעוני תוספים" ?
לכל מאמר רציני צריך לפחות References
הנה משהו קצת יותר רציני (רק אבסטרקט)
http://www.health.harvard.edu/newslette ... us_pauling
ועוד מחקר עם Three Meta-Analyses
http://www.plosmedicine.org/article/inf ... ed.0020168
ויטמין C נחשב כאנטיוירלי כי בנוסף לכל פעילותיו במע. החיסון ורקמות החיבור והאפיתל(במיוחד בקנה הנשימה דרכן הוירוס חודר)הוא גם חוסם אנזים\חלבון בוירוס
שנקרא neuraminidase שאחראי ליצור והתפשטות הוירוס בגוף (Budding ) .
לשאלתך משה- יש הבדלים במע.החיסון מאדם לאדם- בעיקר גנטיים שאותם קשה לתקן ואנשים אלה חשופים יותר למחלות
ותופסים שפעת ומחלות אחרות בקלות .
יש וגם גורמים סביבתיים - דוגמא טובה זו אדם שנמצא הרבה בב"ח (מישהו מהצוות) ובגלל חשיפה "איטית" ומוחלשת(זה עיקרון החיסון הטיבעי אגב) הוא
מפתח נוגדנים טבעיים, ולא יתפוס שפעת בקלות.
הבעיה עם וירוס השפעת שהוא מחליף את האנטיגניות שלו כל הזמן ולכן אין וכנראה גם לא יהיה חיסון מלא נגדו .
על קצה המזלג-מי שמתעניין זה נקרא ANTIGENIC DRIFT ANTIGENIC SHIFT
http://en.wikipedia.org/wiki/Antigenic_drift
...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #26 

FIRE_WIRE כתב:עכשיו באמת הצחקת אותי :D אתה מביא מאמר של "חברת טבעוני תוספים" ?
לכל מאמר רציני צריך לפחות References
הנה משהו קצת יותר רציני (רק אבסטרקט)
http://www.health.harvard.edu/newslette ... us_pauling
ועוד מחקר עם Three Meta-Analyses
http://www.plosmedicine.org/article/inf ... ed.0020168
ויטמין C נחשב כאנטיוירלי כי בנוסף לכל פעילותיו במע. החיסון ורקמות החיבור והאפיתל(במיוחד בקנה הנשימה דרכן הוירוס חודר)הוא גם חוסם אנזים\חלבון בוירוס
שנקרא neuraminidase שאחראי ליצור והתפשטות הוירוס בגוף (Budding ) .
לשאלתך משה- יש הבדלים במע.החיסון מאדם לאדם- בעיקר גנטיים שאותם קשה לתקן ואנשים אלה חשופים יותר למחלות
ותופסים שפעת ומחלות אחרות בקלות .
יש וגם גורמים סביבתיים - דוגמא טובה זו אדם שנמצא הרבה בב"ח (מישהו מהצוות) ובגלל חשיפה "איטית" ומוחלשת(זה עיקרון החיסון הטיבעי אגב) הוא
מפתח נוגדנים טבעיים, ולא יתפוס שפעת בקלות.
הבעיה עם וירוס השפעת שהוא מחליף את האנטיגניות שלו כל הזמן ולכן אין וכנראה גם לא יהיה חיסון מלא נגדו .
על קצה המזלג-מי שמתעניין זה נקרא ANTIGENIC DRIFT ANTIGENIC SHIFT
http://en.wikipedia.org/wiki/Antigenic_drift
...
זו היתה רק דוגמא אחת, אם תחפש אני בטוח שתמצא עוד כאלה, ואגב יש reference בסוף הכתבה. והנה אותו הדבר בערך גם פורסם ב YNET, על מחקר שכלל כ 11000 איש. בוא נגיד שהמסקנה היא לא לשים את כל הביצים בסל אחד מבחינת מניעה וטיפול ולסמוך רק על אכילת פירות כל היום.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

FIRE_WIRE,
ייתכן שהתשובה לשאלתי קבורה בלינקים שנתת אבל אני עצלן ושואל שוב:
האם ההשפעה מוכחת ברמה שהעיצה על וטמין סי מעשית ובעלת השפעה ברורה? כלומר האם ההבדל בזמן ההבראה עם או בלי אכילת ויטמין סי מספיק גדול ומובהק?

mulder,
צריך להיזהר מאוד בעיניינים כאלה. מדובר באינטרסים מסחריים עצומים כי המחלות האלה נפוצות נורא.
לא הייתי נותן משקל להפניות מאתרים מסחריים, וגם לא מאתרים כמו YNET.
אפשר להגיע למסקנות אבסורדיות אם נותנים לכל דבר שמתפרסם משקל זהה. (שלא ניכנס פה לשרשור כבלים :-) )
משה

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

moco כתב:FIRE_WIRE,
ייתכן שהתשובה לשאלתי קבורה בלינקים שנתת אבל אני עצלן ושואל שוב:
האם ההשפעה מוכחת ברמה שהעיצה על וטמין סי מעשית ובעלת השפעה ברורה? כלומר האם ההבדל בזמן ההבראה עם או בלי אכילת ויטמין סי מספיק גדול ומובהק?

mulder,
צריך להיזהר מאוד בעיניינים כאלה. מדובר באינטרסים מסחריים עצומים כי המחלות האלה נפוצות נורא.
לא הייתי נותן משקל להפניות מאתרים מסחריים, וגם לא מאתרים כמו YNET.
אפשר להגיע למסקנות אבסורדיות אם נותנים לכל דבר שמתפרסם משקל זהה. (שלא ניכנס פה לשרשור כבלים :-) )
...
אז אתב בדיוק מחדד את מה שאמרתי. לא לקחת הכל כאילו זה מהר סיני. אמרו לנו במשך שנים "שתו מיץ תפוזים" כדי למנוע מחלות ומתברר שיש מחקרים רציניים שקובלים על זה. הם עדיין ממליצים לצרוך אבל הקשר בין ויטמין C לריפוי מחלות לא הוכח מדעית.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #29 

FIRE_WIRE

מה דעתך על oscillococcinum של בוירון הצרפתי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #30 

עשיתי מחקר פרטי - חיפשתי בכמה אתרים רציניים ומוכרים בתחום המדע. בכל המקומות המסקנות דומות, אם יש לויטמין C השפעה על צינון זו השפעה מינורית ובעיקר אחראית על קיצור תהליך ההחלמה אך ללא השפעה מדעית מוכחת על הפחתת הסיכון בהדבקות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #31 

oferlaor כתב:עשיתי מחקר פרטי - חיפשתי בכמה אתרים רציניים ומוכרים בתחום המדע. בכל המקומות המסקנות דומות, אם יש לויטמין C השפעה על צינון זו השפעה מינורית ובעיקר אחראית על קיצור תהליך ההחלמה אך ללא השפעה מדעית מוכחת על הפחתת הסיכון בהדבקות.
...
עופר,
על זה אנו דנים (לפחות אני :-) ). על זירוז החלמה.
משה

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

מיכאל , אני לא מכיר את oscillococcinum כך שאין לי חוות דעת ...אבל אם הוא מאושר בFDA שווה לנסות.
עופר -אני לא יודע באיזה אתרים רציניים ומוכרים בתחום המדע עיינת.
אתרים \מאמרים מקובלים ושמישים בעולם הרפואה הם לדוגמא http://content.nejm.org/ שנחשב לתנ"ך :D
לא הייתי אומר שלויטמין C השפעה מינורית -לדעתי השפעתו כ10-20% מכלל הטיפול שהוא גם ככה סימפטומטי בלבד.
לגבי השפעה מדעית מוכחת על הפחתת הסיכון בהדבקות-איפה מצאת את זה? ושוב לדעתי מבחינה פרקטית זה לא נכון במיוחד
אצל מעשנים שאצלהם הרירית בקנה הנשימה פגועה .
...

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #33 

שתהיו לי בריאים...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #34 

לא נראה לי שויטמין C בכמויות גדולות יכול למנוע מחלות, או לקצר אותן. זה בסך הכל חומר שנדרש בגוף, עד כמות מסוימת. מעבר לכמות זאת הוא מופרש. ואנחנו מקבלים אותו מהמון מקורות, כך שקשה להאמין שלמישהו פה יש מחסור בויטמין C כך שיצטרך להשלים אותו עם תוספי מזון.
Silence speaks louder than words

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73306
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #35 

אני היחיד שתמיד חולה רק בשישיבת? אין לי מזל - המחלות שלי לרב על חשבון זמני הפרטי :lol:

כשאני חולה אני עושה מרתון סרטים/סדרות, פשוט :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #36 

http://www.webmd.com/cold-and-flu/cold- ... ommon-cold

לגבי NEJM, אכן מהמגזינים המובילים בעולם ואותוריטה בתחום, אם כי לא מצאתי משהו שמיש שם שמחזק טענות או מחליש אותם. פשוט אין הרבה מידע על כך שם.

אם יש מאמרים על הנושא מהמגזין הזה, אשמח ללינקים.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

אין מידע ספציפי על הנושא, אבל מוזכר מספר פעמים רב על ויטמין C כנוגד חימצון ושמירה
על שלמות רקמת החיבור\התא, במינון של 500 מ"ג .
לדוגמא שמירת תאי המקולה בעין אצל מבוגרים, ויטמין C נמצא במקום הראשון לטיפול כאנטיאוקסידנט(למרות שרשומים וקיימים אחרים גם):
[left]Antioxidants have long been hypothesized to limit the damage caused by oxidative stress in the macula. In the Age-Related Eye Disease Study, which involved 3640 patients (age range, 55 to 80 years) with age-related macular degeneration, the use of a daily antioxidant supplemen PreserVision, Bausch & Lomb) consisting of vitamin C (500 mg), ..... as compared with placebo, reduced the rate of progression from intermediate to advanced age-related macular degeneration by 25% over a period of 5 years and resulted in a 19% reduction in the risk of moderate visual loss[/left]
[left]http://content.nejm.org/cgi/content/full/358/24/2606[/left]
מדברים פה על ירידה בהתקדמות של 25% , די דומה למה שכתבתי קודם :
לא הייתי אומר שלויטמין C השפעה מינורית -לדעתי השפעתו כ10-20% מכלל הטיפול שהוא גם ככה סימפטומטי בלבד.
...
...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”