אחת החוויות שהיו לי "בניסיון" לשמוע כינורות,ברמקולים של klipsch ...{לייזר סיטי}
גרמו לי מפח נפש!- וכאבי ראש איומים..{דרך אגב,המוכר ששמע איתי בחנות,היה, באותה דעה }
חדשים
וכל העסק המגרה הזה על זוג רמקולים נוסף לשמוע חינם לשבוע נשמע טוב
השאלה שלי, אם ההבדל בין הקליפטש RB-35 (נראה לי שזה הדגם.. מדפיים בכל זאת..) לפרדיים הוא רציני... הבנתי שיש להם אופי מאוד דומה...
עוד שאלה היא אם בכלל שווה לי לחשוב על החלפה (אם אני אוהב את הקליפטש) מכייון שנגמר לי הכסף ואני לא יודע כמה אצתרך להוסיף לקליפטש הנ"ל
תודה
הם כ"כ דומים, שהעדפתי סנטר של פאראדיים לקדמיים שלי, על פני אחד של קליפש בערך באותו מחיר (אזור ה 3K), אחרי ששמעתי אותם על סט של קליפש זה מול זה במשך זמן רב.
וצפלין, אם אתה אוהב אותם, אז למה להחליף? לא חבל על הכסף?
חוצמזה, הפאראדיים שלך חדשים.. תן להם צ'אנס..
תתרווח, תירגע ושמע מוזיקה.. הם רמקולים נהדרים..
יש לי כבוד רב לחברה הזו,טכנולוגיית השופר החלה למעשה בתפיסה של המייסד פול קליפש אי שם בשנות הארבעים.
עם זאת יש להבין כי בעבר (עד לפני 5-6 שנים) הם ייצרו רמקולים ל 2 channel audio והליין שלהם כלל קלאסיקות כגון cornwall,forte'וכן klipschhorn הרמקול שעדין מיוצר אצלם מזה 60! שנה כמעט ללא שינוי.
לשמוע רמקולים הנ"ל של klipsch עם מגברי שפופרות (בעיקר set וגם אחרים) עשוי להיות תענוג אמיתי,ובארה"ב ישנו ביקוש רב לדגמי ה vintage שלהם שיחסית למחיר ב audiogon/ebay הינו ממש מציאה שתיתן תוצאות זהות למערכות שעולות פי כמה וכמה.
יש לי שאלה פשוטה: האם מישהוא מהמקטרגים שמע פעם סט שכזה?
עם זאת החברה (יורשי פול קליפש) שינו את הקו המסחרי שלהם בשנים האחרונות לטובת ענף הקולנוע הביתי והליין של החברה פונה למעשה לשוק זה כיום.
יצא לי לשמוע את ספינת הדגל שלהם (rf7) בארץ ופשוט בא לי להסתלק: צליל בהיר על סף הצורמנות ששודך (איך לא?) לאיזה מגבר avi טראנזיסטורי... כל כך לא מתאים.
כנ"ל גם עם כל סדרת ה reference שלהם שנמכרת בארץ במחירי שחיטה,אני לא אוהב זאת אך יכול בהחלט להבין את מערכת השיקולים אשר הפכה אותם לריווחיים יותר מאי פעם,נדמה לי שכיום זו החברה שמוכרת רמקולים יותר מכל חברה אחרת בארה"ב.
סדרת ה heritage הקלאסית שלהם עדין מיוצרת לחובבי ה vintage בנוסח הישן אם כי במחירי הארץ ישנן אפשרויות הרבה יותר טובות (לדוגמא: מחיר של 129000 לרמקול כמו klipschorn בלייזר סיטי מול תג מחיר של 6.5k$ בארה"ב)....
אני מציע לכל אחד להיכנס לפורום שלהם בארה"ב (במיוחד ל 2 channel audio) וללמוד במה מדובר,תגלו כי כמעט 90% מהדיונים שם הינם על נושא ה vintage עליו כתבתי למעלה.חבר ידוע ומוכר שם הינו גיא לנדאו (hornless) מהפורום השכן.
23,בלבלת אותי-איזה avi טרנזיסטורי???, הבנתי שזה חתיכת מגבר,דרך אגב עופרצפריר כתב שחטף כאבי ראש מהקליפטש ביחד עם המוכר,כלומר הוא שמע!גם אני שמעתי ולא התרשמתי,אולי ביקור אצל קונגפו ישנה משהו,אבל בנתיים ההתרשמות לא חיובית,אתה בטוח שצרם לך מavi?אולי מהרמקול?!
אמן מייסר
MartinHSabag
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
שליחה
ילדיעפים,
jac23 מתכוון לסידרה אחרת לגמרי שלא מאוד נפוצה בארצנו.
אני לא שמעתי עדיין רמקולים מסדרות ה-VINTAGE, אבל לא על זה דיברנו, לא כך?
אם שואלים על מרצדס A10, חוץ מהשם אין שום קשר ל-Mclaren SLR לא ככה?
מרטין, אין לי שום דבר אישי נגד קליפטש,אולי אפילו הוא יהודי,אם אשמע אצל קונגפו וימצא חן בעיני אקח כזה, למרות שאם אתה זוכר ששאלתי על מגברים מחברה מסוימת, היו כאלה שטענו שאם אני לאוהב מגבר מחברה מסוימת אז גם את הדגמים האחרים שלהם לא אוהב,מה שהתכוונתי זה הזלזול במגבר של avi'אם הבנתי נכון,או שלא הבנתי מהתגובה של זאק