למה צריך מזרימדיה עם יש הרבה בעיות?
- utsur
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 40
כל תחנת רדיו שניה כמעט נתקעת ואתה צריך להתפלל שהמכשיר לא יתקע לגמרי יחד איתה.
נ.ב. יש לציין שהבעיה היא של התחנות עצמן(בד"כ בתחנות גדולות אין בעיה)מאחר וגם בסקוויז בוקס וגם ב-HTPC המצב היה דומה. אבל כמו שאמרתי, רק בסטרימרים גיליתי שתקיעה בתחנת רדיו אינטרנטית יכולה לתקועה את כל המכשיר.
נ.ב. יש לציין שהבעיה היא של התחנות עצמן(בד"כ בתחנות גדולות אין בעיה)מאחר וגם בסקוויז בוקס וגם ב-HTPC המצב היה דומה. אבל כמו שאמרתי, רק בסטרימרים גיליתי שתקיעה בתחנת רדיו אינטרנטית יכולה לתקועה את כל המכשיר.
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
Re: בתור אחד שעבר מ-HTPC לסטרימר. כמה נקודות
קצת הערות:utsur כתב:לכל אחד מהאפשרויות יש את היתרון והחסרונות שלו. אני אנסה לסכם.
HTPC
יתרונות
וואו אפקט - המראה של ה-HTPC על המסך הרבה יותר מרשים, זה מתחיל בתפריטים וממשיך לאיכות התמונה עצמה, עם יכולת כיוונון תמונה הרבה יותר טוב ושליטה כמעט בכל פרמטר אפשרי לקבלת איכות מקסימלית.
משחקים/גלישה/עבודה - ברור שבעזרת HTPC ניתן לעשות את כל אלו בסלון.
MEDIA BROWSER - עדיף על הג'וק בוקס של הסטרימר, בידידותיות למשתמש.(מדבר על עדכון הסרטים)
זמן עליה - מידי. בניגוד למה שכתבו פה, אין צורך לחכות שה-HTPC יעלה. פשוט שמים אותו במצב שינה והוא עולה מיד
טלויזיה - הקלטות (מיותר לדעתי בעקבות זמינות התכנים באינטרנט באופן כמעט מידי)
מודולריות - תמיד אפשר לעדכן תכונות. קליטה דיגיטלית ,BLU RAY וכו.
חסרונות
רעש - לא יעזור כמה שקט ה-HTPC זה לא סטרימר בלי מאוורר, ובלילה בסרט דרמה שקט שומעים אותו.
מיקרוסופט - המדיה סנטר של מייקרוסופט פשוט מעצבן ולא ניתן לשנות קינפוג. כמובן שאפשר לשים תוכנות אחרות אבל זה דורש עוד זמן כדי ללמוד ולקנפג.
זמן - מחשב דורש זמן. זה נכון באופן כללי ונכון עוד יותר בהתחלה עד הקינפוג הראשוני.
סטרימר
יתרונות
זמן - מידי. מרגע שפתחתי את הקופסה, תוך פחות מיום הסטרימר נכנס לעבודה סדירה, ב-HTPC זה לקח יותר משבוע עבודה. (אני מדבר על קינפוג שכיף לחיות איתו)
חסרונות
יציבות - דורש לפחות REBOOT בשבוע (ולפעמים אפילו יותר) .גם ה-HTPC דורש REBOOT אבל בד"כ רק של המדיה סנטר עצמו ולא של כל המחשב.
לסיכום
כפי שניתן לראות שלסטרימר אין כמעט יתרונות וכמעט אין חסרונות וזו בדיוק כל סיפורו של הסטרימר. הוא מכשיר הרבה יותר פשוט. אם אתה רוצה רק לראות סרטים והזמן שלך יקר לך(או אם אתה מאותגר טכנולוגית), סטרימר. לכל דבר אחר, מחשב....
1. ה-HTPC שלי לא דורש ריבוט, ואני בטח לא שם אותו במצב שינה. הוא עובד כל הזמן. נקודה.
2. אני לא הייתי מזלזל בהקלטות (PVR). למעשה זה אחד הפיצ'רים החזקים של HTPC, שנותן ליוזר שליטה מלאה על הזמן שלו (הרעיון של לפנות את הזמן שלי בתשע בערב כדי לראות פרק של סדרה נראה לי מופרך).
3. יתרון עצום נוסף של HTPC הוא place shift - כל התכנים זמינים בכל מקום. נקודה.
4. היום, עם ה-ION של NVidia אין בעיה להקים/ לקנות HTPC ללא שום מאוורר. כל הקירור הוא קירור פאסיבי.
5. כשאני כותב HTPC אני חושב על הרבה תוכנות ותצורות. media center של מיקרוסופט היא לא אחת מהן. לדעתי מדובר במוצר די גרוע.
You are never fully dressed without a smile
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
HTPC - ניגון מקרטע בסרטים כבדים עם תרגום, קודקים מעפנים, תמונה מטושטשת, מתחמם, רועש, מסובך, מעצבן.
סטרימר - מנגן חלק כמו חמאה, גם עם בלוריי ותרגום, ברשת, תמונה חדה, לא צריך פילטר חידוד כמו עם כרטיס גרפי ומקודד חינמי מעפן,
שקט לחלוטין, hassle free, מוציאים מהקופסה, מחברים ושמים PLAY.
מאז שיש לי סטרימר אני נהנה מהסרטים נטו, ולא מתעסק בסיוט הזה שנקרא מחשב מדייה.
סטרימר - מנגן חלק כמו חמאה, גם עם בלוריי ותרגום, ברשת, תמונה חדה, לא צריך פילטר חידוד כמו עם כרטיס גרפי ומקודד חינמי מעפן,
שקט לחלוטין, hassle free, מוציאים מהקופסה, מחברים ושמים PLAY.
מאז שיש לי סטרימר אני נהנה מהסרטים נטו, ולא מתעסק בסיוט הזה שנקרא מחשב מדייה.
- Shed
-
- גורו HTPC

אז זהו, שלא.איתי_הגיתי כתב:HTPC - ניגון מקרטע בסרטים כבדים עם תרגום, קודקים מעפנים, תמונה מטושטשת, מתחמם, רועש, מסובך, מעצבן....
אין בעית ניגון בסרטים כבדים עם תרגום (האצת חומרה, המעבד לא עושה כלום), התמונה מצויינת וטובה יותר מהסטרימרים שאני בדקת.
אין בעיית חימום (ע"ע nvidia ion עם קירור פאסיבי) או רעש.
trick play וניווט בתוך הסרט עובד מהר, מצויין וחלק. בצורה שאף סטרימר לא מתקרב אליה.
טעינת סרט מהירה וזורמת, לא כמו בסרטימרים.
חיפוש, ניווט, וניהול המדיה ברמה אחרת לגמרי. הנה דוגמא קטנה:
נניח ויש לי 132 סרטים על ה-NAS שלי. בחירת סרט בסטרימר נעשית על ידי דפדוף בין כל הכותרים - פעולה ארוכה, איטית ומסורבלת.
לעומת זאת, ה-HTPC שלי מציג לי את כל הסרטים הקיימים ב-NAS, ונותן לי אפשרות להציג רק סרטי אקשן/קומדיה/דרמה/כל-ז'אנר אחר. בנוסף ה-HTPC מאפשר לי לפלטר את רשימת הסרטים גם לפי במאים, שחקנים ואפילו זמן (אם יש לי 90 דקות כרגע, אין טעם להתחיל לצפות בסרט של 112 דקות).
כל זה, עוד לפני שהתחלתי לדבר על הפיצ'רים המתקדמים באמת.
- utsur
-
- חבר שרק התחיל

הארות להערות:Shed כתב:קצת הערות:utsur כתב:לכל אחד מהאפשרויות יש את היתרון והחסרונות שלו. אני אנסה לסכם.
HTPC
יתרונות
וואו אפקט - המראה של ה-HTPC על המסך הרבה יותר מרשים, זה מתחיל בתפריטים וממשיך לאיכות התמונה עצמה, עם יכולת כיוונון תמונה הרבה יותר טוב ושליטה כמעט בכל פרמטר אפשרי לקבלת איכות מקסימלית.
MEDIA BROWSER - עדיף על הג'וק בוקס של הסטרימר, בידידותיות למשתמש.(מדבר על עדכון הסרטים)
זמן עליה - מידי. בניגוד למה שכתבו פה, אין צורך לחכות שה-HTPC יעלה. פשוט שמים אותו במצב שינה והוא עולה מיד
חסרונות
רעש - לא יעזור כמה שקט ה-HTPC זה לא סטרימר בלי מאוורר, ובלילה בסרט דרמה שקט שומעים אותו.
מיקרוסופט - המדיה סנטר של מייקרוסופט פשוט מעצבן ולא ניתן לשנות קינפוג. כמובן שאפשר לשים תוכנות אחרות אבל זה דורש עוד זמן כדי ללמוד ולקנפג.
זמן - מחשב דורש זמן. זה נכון באופן כללי ונכון עוד יותר בהתחלה עד הקינפוג הראשוני.
סטרימר
יתרונות
זמן - מידי. מרגע שפתחתי את הקופסה, תוך פחות מיום הסטרימר נכנס לעבודה סדירה, ב-HTPC זה לקח יותר משבוע עבודה. (אני מדבר על קינפוג שכיף לחיות איתו)
חסרונות
יציבות - דורש לפחות REBOOT בשבוע (ולפעמים אפילו יותר) .גם ה-HTPC דורש REBOOT אבל בד"כ רק של המדיה סנטר עצמו ולא של כל המחשב.
לסיכום
כפי שניתן לראות שלסטרימר אין כמעט יתרונות וכמעט אין חסרונות וזו בדיוק כל סיפורו של הסטרימר. הוא מכשיר הרבה יותר פשוט. אם אתה רוצה רק לראות סרטים והזמן שלך יקר לך(או אם אתה מאותגר טכנולוגית), סטרימר. לכל דבר אחר, מחשב....
1. ה-HTPC שלי לא דורש ריבוט, ואני בטח לא שם אותו במצב שינה. הוא עובד כל הזמן. נקודה.
2. אני לא הייתי מזלזל בהקלטות (PVR). למעשה זה אחד הפיצ'רים החזקים של HTPC, שנותן ליוזר שליטה מלאה על הזמן שלו (הרעיון של לפנות את הזמן שלי בתשע בערב כדי לראות פרק של סדרה נראה לי מופרך).
4. היום, עם ה-ION של NVidia אין בעיה להקים/ לקנות HTPC ללא שום מאוורר. כל הקירור הוא קירור פאסיבי.
5. כשאני כותב HTPC אני חושב על הרבה תוכנות ותצורות. media center של מיקרוסופט היא לא אחת מהן. לדעתי מדובר במוצר די גרוע....
1. אתה יוצא מן הכלל.(ואני לא רוצה לדעת כמה קינפוגים הוא עבר כדי להגיע למצב כזה)
2. ו-3. אני ממש מזלזל ב-PVR, במיוחד מאחר ורוב התכנים נמצאים באינטרנט באופן זמין וכמעט מידי. אתה צריך להיות ממש חולה טלויזיה כדי שהתכונה הזאת תהיה קריטית ובהתחשב ברמת התכנים בטלוויזיה התכונה הזאת שולית.
4. באיזה מחיר? לבנות מחשב בלי מאוורר במארז בכרטיס מסך במעבד ובספק אפשרית אבל במחיר מטורף. זה כמו שמשהו יגיד שהוא הוסיף 100K$ ל-HTPC וקיבל רובוט שעוקב אחריו לשירותים כדי לנגב לו את התחת, אז עדיף HTPC.
5. כמו שאמרתי יש עוד תוכנות ואני בטוח שהן טובות יותר. אבל הן דורשות לרוב קינפוג נרחב יותר (כמו שאמרתי זמן) כשיש בהן תקלות צריכים לחפש יותר כדי למצוא פתרון (כמו שאמרתי זמן) וכשלא מוצאים יותר קשה למצוא בפורומים מתמחה שידע למצוא פתרון (כמו שאמרתי זמן).
כמו שאמרתי ל-HTPC יש המון יתרונות אבל זה דורש השקעה. ובקיצור אתה לא נשמע לי המשתמש ההדיוט, כך שזה לא אמור ממש לעניין אם אצלך זה עובד נהדר. השאלה איך זה עובד אצל המשתמש הפשוט.
- duder
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 735
shed,
הערה אחת, כיום משפחת הNMT בעזרת YAMJ יכולה גם למיין את הסרטים לפי ז'אנר / במאי / שחקנים / שנה.
הערה אחת, כיום משפחת הNMT בעזרת YAMJ יכולה גם למיין את הסרטים לפי ז'אנר / במאי / שחקנים / שנה.
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
SHEDShed כתב:קצת הערות:utsur כתב:לכל אחד מהאפשרויות יש את היתרון והחסרונות שלו. אני אנסה לסכם.
HTPC
יתרונות
חסרונות
סטרימר
יתרונות
חסרונות
לסיכום
5. כשאני כותב HTPC אני חושב על הרבה תוכנות ותצורות. media center של מיקרוסופט היא לא אחת מהן. לדעתי מדובר במוצר די גרוע....
שים לב, אנשים עוד יחשבו ש HTPC זה מה שכתבת...
לא כולם גורואים...
- RUJI
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 816
אני מסכים עם SHED ולדעתי HTPC נותן הרבה יותר מסטרימר.
העניין הוא שהמון אנשים מעדיפים להשתמש בסטרימר ולא במחשב ייעודי ומכמה סיבות.
הסיבה שאני אישית ויתרתי על HTPC היא מסיבה כלכלית נטו!
הראייה שלי הייתה כזאת:
יש לי מחשב עם כמה טרות טובות של סרטים שעליו אני גם עובד משחק וכו'.
המחשב הזה ספציפי משמש אותי לכמעט הכל והוא ללא ספק מריץ FHD כמו שצריך. אבל מה,
רציתי גם לראות סרטי FHD בסלון, אבל לצערי אין לי כסף להשקיע לפחות 3-4 אלף למחשב חדש שיריץ הכל חלק.
העדפתי לשלם 900 שקל ולקנות סטרימר שינגן הכל בלי הגדרות, כיוונים וגם כמובן סטרימר יושב מאוד יפה בסלון. מדליקים והוא עובד והכי חשוב ידידותי למשתמש עם YAMJ.
העניין הוא שהמון אנשים מעדיפים להשתמש בסטרימר ולא במחשב ייעודי ומכמה סיבות.
הסיבה שאני אישית ויתרתי על HTPC היא מסיבה כלכלית נטו!
הראייה שלי הייתה כזאת:
יש לי מחשב עם כמה טרות טובות של סרטים שעליו אני גם עובד משחק וכו'.
המחשב הזה ספציפי משמש אותי לכמעט הכל והוא ללא ספק מריץ FHD כמו שצריך. אבל מה,
רציתי גם לראות סרטי FHD בסלון, אבל לצערי אין לי כסף להשקיע לפחות 3-4 אלף למחשב חדש שיריץ הכל חלק.
העדפתי לשלם 900 שקל ולקנות סטרימר שינגן הכל בלי הגדרות, כיוונים וגם כמובן סטרימר יושב מאוד יפה בסלון. מדליקים והוא עובד והכי חשוב ידידותי למשתמש עם YAMJ.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
יש לי גם וגם והאמת שהמזרימדיה עובד יותר מה HTPC. יש לזה כל מיני סיבות כשהראשונה היא שרואים שם טוב יותר.
ב HTPC אני משתמש כמקום לגיבוי הסרטים, כל מיני אפליקציות קטנות כמו הצגת תחזית מזג האוויר והשמעת מוזיקה תוך הפעלת slide show ובעיקר כי אני מתעצל לפרק אותו מהארונית. הוא עובד בסדר גמור ושירת אותי נאמנה אבל אני משתמש בו פחות ופחות ככל שמזרימי המדיה מתבגרים וסוגרים פערים.
המצב ביניהם הוא שיוויון מוחלט מבחינת בעיות טכניות. מזרים המדיה לא התקלקל מעולם ומלבד כמה שטויות שעשיתי עם הורדת גרסאות קושחה ניסויות הוא גם לא עשה לי בעיות. ה HTPC גם לא התקלקל אף פעם אבל בכל זאת נאלצתי להשקיע בו יותר זמן ומחשבה כשבניתי וקינפגתי אותו.
יכול להיות שאבגוד בתואר שלי כאן באתר אבל דעתי האישית היא שלאנשים שרק נכנסים לעולם הקולנוע הביתי עדיף לנסות תחילה מזרימי מדיה ולשקול HTPC רק אם הם מתאכזבים מהתוצאה ומוצאים שלמחשב יש את התפקודיות שהם זקוקים לה ושחסרה במזרימדיה.
ב HTPC אני משתמש כמקום לגיבוי הסרטים, כל מיני אפליקציות קטנות כמו הצגת תחזית מזג האוויר והשמעת מוזיקה תוך הפעלת slide show ובעיקר כי אני מתעצל לפרק אותו מהארונית. הוא עובד בסדר גמור ושירת אותי נאמנה אבל אני משתמש בו פחות ופחות ככל שמזרימי המדיה מתבגרים וסוגרים פערים.
המצב ביניהם הוא שיוויון מוחלט מבחינת בעיות טכניות. מזרים המדיה לא התקלקל מעולם ומלבד כמה שטויות שעשיתי עם הורדת גרסאות קושחה ניסויות הוא גם לא עשה לי בעיות. ה HTPC גם לא התקלקל אף פעם אבל בכל זאת נאלצתי להשקיע בו יותר זמן ומחשבה כשבניתי וקינפגתי אותו.
יכול להיות שאבגוד בתואר שלי כאן באתר אבל דעתי האישית היא שלאנשים שרק נכנסים לעולם הקולנוע הביתי עדיף לנסות תחילה מזרימי מדיה ולשקול HTPC רק אם הם מתאכזבים מהתוצאה ומוצאים שלמחשב יש את התפקודיות שהם זקוקים לה ושחסרה במזרימדיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
אני חושב שאין טעם להשוות יכולות של שני המוצרים - אלא העיקר זו הפשטות.
מלבד ההורדות עצמן - שבד"כ - צריך לדעת לעשות אותם דרך המחשב בשני המקרין.
מחשב - דורש ידע לא קטן, קריאת מדריכים, וקנפוגים שיכולים לקחת לא מעט זמן. אני עוד לא מדבר על פתרון SHED - שמדובר על לינוקס שזה בכלל לרוב רובם של האנשים שבירת ידיים ושיניים.
סטרימר - מלבד הקינפוג הראשוני - שגם הוא לוקח כ-4 דקות - למי שלא מכיר אותו - אין יותר מה לקנפג - ולי אישית עם POP 100 - לא זכור מתי לאחרונה עשיתי REBOOT.
מלבד ההורדות עצמן - שבד"כ - צריך לדעת לעשות אותם דרך המחשב בשני המקרין.
מחשב - דורש ידע לא קטן, קריאת מדריכים, וקנפוגים שיכולים לקחת לא מעט זמן. אני עוד לא מדבר על פתרון SHED - שמדובר על לינוקס שזה בכלל לרוב רובם של האנשים שבירת ידיים ושיניים.
סטרימר - מלבד הקינפוג הראשוני - שגם הוא לוקח כ-4 דקות - למי שלא מכיר אותו - אין יותר מה לקנפג - ולי אישית עם POP 100 - לא זכור מתי לאחרונה עשיתי REBOOT.
- Shed
-
- גורו HTPC

1. ההקמה אצלי היתה פשוטה למדי. נכון שזה לא plug & play כמו סטרימר, אבל מדובר בעבודה של כשעתיים שלוש. מאז לא נגעתי בשום קינפוג.utsur כתב: הארות להערות:
2. ו-3. אני ממש מזלזל ב-PVR, במיוחד מאחר ורוב התכנים נמצאים באינטרנט באופן זמין וכמעט מידי. אתה צריך להיות ממש חולה טלויזיה כדי שהתכונה הזאת תהיה קריטית ובהתחשב ברמת התכנים בטלוויזיה התכונה הזאת שולית.
4. באיזה מחיר? לבנות מחשב בלי מאוורר במארז בכרטיס מסך במעבד ובספק אפשרית אבל במחיר מטורף. זה כמו שמשהו יגיד שהוא הוסיף 100K$ ל-HTPC וקיבל רובוט שעוקב אחריו לשירותים כדי לנגב לו את התחת, אז עדיף HTPC.
5. כמו שאמרתי יש עוד תוכנות ואני בטוח שהן טובות יותר. אבל הן דורשות לרוב קינפוג נרחב יותר (כמו שאמרתי זמן) כשיש בהן תקלות צריכים לחפש יותר כדי למצוא פתרון (כמו שאמרתי זמן) וכשלא מוצאים יותר קשה למצוא בפורומים מתמחה שידע למצוא פתרון (כמו שאמרתי זמן).
כמו שאמרתי ל-HTPC יש המון יתרונות אבל זה דורש השקעה. ובקיצור אתה לא נשמע לי המשתמש ההדיוט, כך שזה לא אמור ממש לעניין אם אצלך זה עובד נהדר. השאלה איך זה עובד אצל המשתמש הפשוט....
2. אתה ממעיט מאוד בתכונת ה-PVR בגלל שאתה רגיל לצרוך תכנים מהרשת. ובכן, היום, לישראלי, הרוב המוחלט של התכנים ברשת הינו לא חוקי. בנוסף, הורדת תכנים מהרשת וסנכרון עם כתוביות זו פעולה סופר מסובכת, אשר אין סיכוי שאמא שלי תדע לעשות.
לעומת זאת, היא מתפעלת ועובדת עם ה-HTPC אצלי בבית בלי שום בעיה (בלי להבין בכלל שיש מחשב בכל הסיפור הזה, היא עדיין חושבת שיש לי "טלוויזיה חכמה").
הרוב המוחלט של התכנים אשר מגיעים לרוב המוחלט של צופי הטלוויזיה מגיע מהוט או יס.
4. אתה מדבר מתוך חוסר ידע בנושא המחיר, בהחלט לא מדובר במחיר מטורף כמו שניסית להציג את זה. לוח של nvidia ion עולה כ-170 דולר (קניתי שניים כאלה). לזה צריך להוסיף מארז ושלט, בעלות נוספת של כמה מאות שקלים בודדים. הגעת לתצורה שעולה כ-300 דולר.
5. ישנן תוכנות מדיה דפוקות (כמו VMC) וישנן תוכנות מדיה מצויינות שדורשות אפס קינפוג מהיוזר (Boxee למשל). הזמן שלוקח להתקין בוקסי על מחשב הוא בערך הזמן שלוקח להפשיר פיתה במיקרו.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

Itay_Pollak, ההשוואה מתבצעת כל הזמן וגם מובנת מאליה היות ומדובר בשתי גישות בעלות תוצר זהה ולכן יש הגיון בהשוואת הבעד והנגד.
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שהופכת את ה HTPC לבררת המחדל היא כאשר חייבים לבצע את הורדת התכנים מאותו מחשב שבו מציגים. מבחינת תפעול כבר אמרתי שלדעתי זה די דומה.
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שהופכת את ה HTPC לבררת המחדל היא כאשר חייבים לבצע את הורדת התכנים מאותו מחשב שבו מציגים. מבחינת תפעול כבר אמרתי שלדעתי זה די דומה.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
תשמע - להסביר למישהו להוריד - או אפילו להתקין לו את התוכנות המתאימות ולהסביר לו מה עושים - זו לא בעייה - באופן יחסי כמובן.
לקנפג למישהו מערכת שלמה - זה כבר יותר מסובך.
אם תרצה - הדוגמא הכי פשוטה לכמה מחשב מסובך וכמה מזרימדיה לא -
נניח ואתה רוצה שהמוצר פעם יוציא אודיו דיגיטלי ופעם אנלוגי.
במחשב צריך להכנס לקרבי הCODEC והגדרות שונות במחשב ואילו במזרימדיה - נכנסים לSETUP ומשנים זאת בשנייה (זה גם בהנחה והמזרימדיה לא מוציא את האות במקביל בשניהם)
מזרימדיה יותר קטן, שקט.
אבל שוב - יש הבדלים כמו שאמרת - רק שלדעתי - הכל נופל בסוגיית פשטות השימוש.
לקנפג למישהו מערכת שלמה - זה כבר יותר מסובך.
אם תרצה - הדוגמא הכי פשוטה לכמה מחשב מסובך וכמה מזרימדיה לא -
נניח ואתה רוצה שהמוצר פעם יוציא אודיו דיגיטלי ופעם אנלוגי.
במחשב צריך להכנס לקרבי הCODEC והגדרות שונות במחשב ואילו במזרימדיה - נכנסים לSETUP ומשנים זאת בשנייה (זה גם בהנחה והמזרימדיה לא מוציא את האות במקביל בשניהם)
מזרימדיה יותר קטן, שקט.
אבל שוב - יש הבדלים כמו שאמרת - רק שלדעתי - הכל נופל בסוגיית פשטות השימוש.
- zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
לפי מה שידוע לי HTPC לא יכול לנגן BLURAY מלא מה-HDD עם כתוביות חיצוניות + שליטה על מיקום הכתוביות + DTS MA לרסיבר, מה שהדור החדש של סטרימרים עושה או יעשה בקרוב.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78972
- שם מלא: עפר לאור
לדעתי הראשון הצדקה לאופנוע, הוא לא מאפשר לי לקחת נוסעים וציוד, ואת הילדים מאחורה בכיסא בטיחות, וגם הוא מסוכן בנסיעות.
לדעת אחר אין הצדקה ל-4X4 שהרי אף אחד לא צריך באמת לנהוג בשטח אז זה נורא יקר ובזבזן בדלק.
לדעת השלישי אין הגיון לרכב פרטי, שהרי בפקקים שבבוקר בדרך לעבודה, אין כמו האופנוע שלו לעקוף פקקים ובכל סוף שבוע הוא עוקף את כל הפקקים על ידי נסיעה בשטח...
לדעתי המסקנה שיש לי מכל הדעות הללו, היא או שיש מקום לכולם על הכביש, או שכדאי פשוט לנסוע ברכבת.
לדעת אחר אין הצדקה ל-4X4 שהרי אף אחד לא צריך באמת לנהוג בשטח אז זה נורא יקר ובזבזן בדלק.
לדעת השלישי אין הגיון לרכב פרטי, שהרי בפקקים שבבוקר בדרך לעבודה, אין כמו האופנוע שלו לעקוף פקקים ובכל סוף שבוע הוא עוקף את כל הפקקים על ידי נסיעה בשטח...
לדעתי המסקנה שיש לי מכל הדעות הללו, היא או שיש מקום לכולם על הכביש, או שכדאי פשוט לנסוע ברכבת.
- utsur
-
- חבר שרק התחיל

Shed כתב:1. ההקמה אצלי היתה פשוטה למדי. נכון שזה לא plug & play כמו סטרימר, אבל מדובר בעבודה של כשעתיים שלוש. מאז לא נגעתי בשום קינפוג.utsur כתב: הארות להערות:
כמו שאמרתי ל-HTPC יש המון יתרונות אבל זה דורש השקעה. ובקיצור אתה לא נשמע לי המשתמש ההדיוט, כך שזה לא אמור ממש לעניין אם אצלך זה עובד נהדר. השאלה איך זה עובד אצל המשתמש הפשוט....
2. אתה ממעיט מאוד בתכונת ה-PVR בגלל שאתה רגיל לצרוך תכנים מהרשת. ובכן, היום, לישראלי, הרוב המוחלט של התכנים ברשת הינו לא חוקי. בנוסף, הורדת תכנים מהרשת וסנכרון עם כתוביות זו פעולה סופר מסובכת, אשר אין סיכוי שאמא שלי תדע לעשות.
לעומת זאת, היא מתפעלת ועובדת עם ה-HTPC אצלי בבית בלי שום בעיה (בלי להבין בכלל שיש מחשב בכל הסיפור הזה, היא עדיין חושבת שיש לי "טלוויזיה חכמה").
הרוב המוחלט של התכנים אשר מגיעים לרוב המוחלט של צופי הטלוויזיה מגיע מהוט או יס.
4. אתה מדבר מתוך חוסר ידע בנושא המחיר, בהחלט לא מדובר במחיר מטורף כמו שניסית להציג את זה. לוח של nvidia ion עולה כ-170 דולר (קניתי שניים כאלה). לזה צריך להוסיף מארז ושלט, בעלות נוספת של כמה מאות שקלים בודדים. הגעת לתצורה שעולה כ-300 דולר.
5. ישנן תוכנות מדיה דפוקות (כמו VMC) וישנן תוכנות מדיה מצויינות שדורשות אפס קינפוג מהיוזר (Boxee למשל). הזמן שלוקח להתקין בוקסי על מחשב הוא בערך הזמן שלוקח להפשיר פיתה במיקרו....
אתה עדיין מתייחס לזה בצורת "תראו אצלי זה עובד אחלה ואני מתכנת רק ביד אחת". אני אסביר קצת על מה אני מדבר:
1. כן אני מאמין שאולי זה לוקח לך פחות מיום אבל זה בגלל שהתקנת 30 מערכות כאלה בעבר אז בפעם ה-31 זה כבר שטויות. רוב האנשים מתקינים כזה אחד, וזה לוקח הרבה יותר מיום.
2. אם אתה לא מתכוון להוריד חומר מהרשת כי הוא "לא חוקי", אז עדיף לקנות YES MAX ולא מחשב, זה הרבה יותר פשוט בשביל אמא שלך(מנסיון עם אמא שלי). מעבר לזה, שאין שום צורך בהדבקת כתוביות כי כמעט הכל היום קיים עם כתוביות בילט אין.
ולגבי "רוב התכנים מגיעים מהוט ויס" - רוב התכנים הם *** טהור וזה בזבוז של זמן לצרוך אותם ועוד יותר בזבוז של זמן וכסף לקנות מכשיר שיגרום לך לצרוך יותר מהם.(אבל זו באמת דעתי האישית)
4. לא מדויק. לכל זה צריך להוסיף מארז אסטטי שלא יגרום להתחממות, ספק(שקט), כרטיס טלויזיה ולשלם למישהו שיגרום לכל המצרכים האלה להפוך למחשב.(כי הרי אמא שלך לא תעשה את זה) ולא לשכוח שברגע שקנית ION אתה מוותר על חלק מהיתרונות האחרות שציינתי למחשב כמו מכונת משחקים ועל חלק מישומי העבודה של המכשיר.
5. boxee הוא דוגמה טובה. הוא יצא לחלונות רק לפני חודשיים (אתה לא מצפה שמשהו שלא מבין במחשבים יתקין לינוקס, נכון) . זאת אמרת שמי שרוצה להשתמש במחשב חייב להיות מעודכן על בסיס קבוע כדי לדעת שמשהו חדש שיעבוד אצלו(עם החומרה הישנה שלו מלפני ."שבוע" כשעוד לא היה ION), וזה דורש זמן!!! והתעסקות!!! ואמא שלך בחיים לא היית יודעת שיש BOXEE. ואם היא היית יודעת שיש אחרי שהיא היית כבר מתרגלת ל-VMC הזוועתי היא לא היית רוצה לעבור כבר, כי היא כבר התרגלה. אז נו מיילא נחייה עם זה, ולך תעביר משפחה שלמה ממערכת הפעלה אחת לשניה כל חצי שנה כי זו "עובדת". כלומר, אתה צריך לשבת שעות על גבי שעות על פורומים ולקרוא עשות דפים מה להתקין מתי ואיך לקנפג כדי שכל הדברים הטובים שעובדים על המחשב שלך יעבדו על מחשבים של אנשים אחרים.(וכל זה לפני כל הבאגים שיכולים להופיע בדרך, ביחוד במערכות שיצאו לפני חודשיים וחומרה לפני 4 חודשים)
ושוב, זה לא נועד לאנשים שסה"כ רוצים לראות סרטים, זה לאנשים שממש "רוצים" מחשב בסלון, וזה הבדל עצום.
ולסיכום: אני מכיר אנשים עם נכות טכנית שהצליחו להתקין ולהפעיל בעצמם סטרימר, ושלא הצליחו להתקין לעצמם מחשב לבית בצורה נורמאלית.
- Shed
-
- גורו HTPC

אני אתחיל ואומר שדעתי האישית דומה לזו של עופר - פתרונות שונים מתאימים למצבים ואנשים שונים. יחד עם זאת, אני רוצה להפריך סטיגמות/דעות קדומות/ סתם טעויות בקשר ל-HTPC.utsur כתב:
אתה עדיין מתייחס לזה בצורת "תראו אצלי זה עובד אחלה ואני מתכנת רק ביד אחת". אני אסביר קצת על מה אני מדבר:
1. כן אני מאמין שאולי זה לוקח לך פחות מיום אבל זה בגלל שהתקנת 30 מערכות כאלה בעבר אז בפעם ה-31 זה כבר שטויות. רוב האנשים מתקינים כזה אחד, וזה לוקח הרבה יותר מיום.
2. אם אתה לא מתכוון להוריד חומר מהרשת כי הוא "לא חוקי", אז עדיף לקנות YES MAX ולא מחשב, זה הרבה יותר פשוט בשביל אמא שלך(מנסיון עם אמא שלי). מעבר לזה, שאין שום צורך בהדבקת כתוביות כי כמעט הכל היום קיים עם כתוביות בילט אין.
ולגבי "רוב התכנים מגיעים מהוט ויס" - רוב התכנים הם *** טהור וזה בזבוז של זמן לצרוך אותם ועוד יותר בזבוז של זמן וכסף לקנות מכשיר שיגרום לך לצרוך יותר מהם.(אבל זו באמת דעתי האישית)
4. לא מדויק. לכל זה צריך להוסיף מארז אסטטי שלא יגרום להתחממות, ספק(שקט), כרטיס טלויזיה ולשלם למישהו שיגרום לכל המצרכים האלה להפוך למחשב.(כי הרי אמא שלך לא תעשה את זה) ולא לשכוח שברגע שקנית ION אתה מוותר על חלק מהיתרונות האחרות שציינתי למחשב כמו מכונת משחקים ועל חלק מישומי העבודה של המכשיר.
5. boxee הוא דוגמה טובה. הוא יצא לחלונות רק לפני חודשיים (אתה לא מצפה שמשהו שלא מבין במחשבים יתקין לינוקס, נכון) . זאת אמרת שמי שרוצה להשתמש במחשב חייב להיות מעודכן על בסיס קבוע כדי לדעת שמשהו חדש שיעבוד אצלו(עם החומרה הישנה שלו מלפני ."שבוע" כשעוד לא היה ION), וזה דורש זמן!!! והתעסקות!!! ואמא שלך בחיים לא היית יודעת שיש BOXEE. ואם היא היית יודעת שיש אחרי שהיא היית כבר מתרגלת ל-VMC הזוועתי היא לא היית רוצה לעבור כבר, כי היא כבר התרגלה. אז נו מיילא נחייה עם זה, ולך תעביר משפחה שלמה ממערכת הפעלה אחת לשניה כל חצי שנה כי זו "עובדת". כלומר, אתה צריך לשבת שעות על גבי שעות על פורומים ולקרוא עשות דפים מה להתקין מתי ואיך לקנפג כדי שכל הדברים הטובים שעובדים על המחשב שלך יעבדו על מחשבים של אנשים אחרים.(וכל זה לפני כל הבאגים שיכולים להופיע בדרך, ביחוד במערכות שיצאו לפני חודשיים וחומרה לפני 4 חודשים)
ושוב, זה לא נועד לאנשים שסה"כ רוצים לראות סרטים, זה לאנשים שממש "רוצים" מחשב בסלון, וזה הבדל עצום.
ולסיכום: אני מכיר אנשים עם נכות טכנית שהצליחו להתקין ולהפעיל בעצמם סטרימר, ושלא הצליחו להתקין לעצמם מחשב לבית בצורה נורמאלית....
1. כשהתקנתי את המערכת שלי זו היתה הפעם הראשונה שבה התקנתי מערכת. זו לא היתה המערכת ה-31, וגם לא השנייה שהתקנתי.
2. אני בחיים לא אקנה yes max או הוט מג'יק כי:(א) אני לא רוצה להתחייב לאף ספק שירות. (ב) אני לא רוצה פתרון מוגבל בנפח שלו. (ג) אני לא מוכן להתפשר על place shift - היכולת לראות כל תוכנית מכל טלוויזיה בבית. (ד) אני צריך פתרון כולל, שיתן לי מענה לצפייה ב-DVD, טלוויזיה, מוזיקה, תמונות תכנים חוקיים מהרשת (ויש הרבה תכני online stream כאלה).
HTPC עושה את כל זה באלגנטיות ובפשטות.
4. תקרא שוב את ההודעה שלי: ב-300 עד 350 דולר יש לך קליינט HTPC מלא, כולל לוח, מעבד, מעבד גרפי, דיסק ומארז אסטתי קטן וחמוד. בהחלט לא מדובר באיזה שהוא פתרון יקר. אגב, בקנייה של ION אתה לא מוותר על משחקים, תכני ONLINE, גלישה וכו'.
5. לא הבנתי בכלל מה הנקודה שרצית להגיד בסעיף הזה. boxee היא תוכנה עם יותר מ-600 אלף משתמשים, רובם המכריע בכלל על מק. זה אומר שאם אמא שלי רוצה כזה, היא רוכשת מק מיני ומתקינה עליו בוקסי בשלוש דקות. הפעולה הזו תהיה לך הרבה יותר פשוטה מאשר להתקין חלונות ו/או לקנפג VMC, ו/או להבין איך מסדרים רשת בבית כדי להזרים משהו לסטרימר.
בנוסף - אני לא מבין על איזו קריאה בפורומים או השקעת זמן אתה מדבר? באותו אופן אני יכול לסובב את המטבע ולהגיד שמי שלא קורא בפורומים לא ידע שיש YAMJ, בוודאי לא ידע איך משתמשים ב-tvix,לא יצליח להוריד art work ותקצירים לסרטים, והחוויה שתהיה לו בסלון היא דפדוף בשמות קבצים שלא אומרים יותר מדי. אני חושב על ספריית סרטים עם 100 סרטים כאלה וזה נראה לי סיוט שלא נגמר.
אני אנצל את ההזדמנות הזו כדי להגיד את דעתי: HTPC לא נועד למי שרוצה מחשב בסלון. זה לא נוח לכתוב וורד בסלון, לגלוש בצורה רגילה באתרים, לכתוב הודעות או צ'טים וכדומה. לדעתי, HTPC צריך לעבוד באופן דומה/זהה לממיר של יס: אפליאנס לחלוטין. שכח מעדכוני תוכנה, וירוסים וכדומה. כל העבודה מולו מתבצעת עם שלט (מבחינתי מקלדת בסלון זה קללה).
בתור אפליאנס כזה, HTPC נותן הרבה יותר מכל סטרימר, בכמה רמות.
נ.ב.
הערת אגב: אין שום בעיה לקחת דיסק של HTPC אחד ולשים אותו על מחשב אחר עם חומרה אחרת. עשיתי את זה הרבה יותר מפעם אחת בעבר. [/code]
- utsur
-
- חבר שרק התחיל

שד
האמת שדי אין לי כוח להתווכח איתך, והפוסט שלך מלא סתירות שחבל על הזמן. אתה גורו ב-HTPC ומעולם לא קינפגת את המחשב שלך/שינית תוכנות(זה גם קינפוג) מאז שהתקנת אותו לא נראה לי. החלפת חומרה והזזת דיסקים ממקום למקום זה גם קינפוג, וביקיצור אתה לא הדיוט!!!
אתה לא אדם פשוט ואני לא רוצה שאנשים שיקראו את הפוסט הזה יחשבו שהנה תוך שעתיים יש לי HTPC כי זה לא יקרה להם ומנסיון שלי ואחרים. צריך להשקיע בזה. יש לי ידע טכני ואכן זה מגניב לעשות את זה. אבל לא הייתי ממליץ לאף אחד מחברי לעשות את זה אם הוא לא ממש בקטע של מחשבים, תמיד משהו מתנגש במשהו ומספיק שאיזה דודה גלשה לך באינטרנט ואתר אינטרנט ביקש ממנה להתקין איזה ג'אווה ג'אווה פרוקסי והיא ענתה כן וכבר התחרבשו שלושים ומשהו הגדרות או שסתם יש באג באיזה קצה נידח של התוכנה שאף QA לא הגיע אליו.(והתוכנות האלה מלאות בבאגים)
בקיצור אם משהו מאמין לשד, תפאדאל תנסו. מי בי דה פורס בי וויז יו
אתה לא אדם פשוט ואני לא רוצה שאנשים שיקראו את הפוסט הזה יחשבו שהנה תוך שעתיים יש לי HTPC כי זה לא יקרה להם ומנסיון שלי ואחרים. צריך להשקיע בזה. יש לי ידע טכני ואכן זה מגניב לעשות את זה. אבל לא הייתי ממליץ לאף אחד מחברי לעשות את זה אם הוא לא ממש בקטע של מחשבים, תמיד משהו מתנגש במשהו ומספיק שאיזה דודה גלשה לך באינטרנט ואתר אינטרנט ביקש ממנה להתקין איזה ג'אווה ג'אווה פרוקסי והיא ענתה כן וכבר התחרבשו שלושים ומשהו הגדרות או שסתם יש באג באיזה קצה נידח של התוכנה שאף QA לא הגיע אליו.(והתוכנות האלה מלאות בבאגים)
בקיצור אם משהו מאמין לשד, תפאדאל תנסו. מי בי דה פורס בי וויז יו
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

May the Schwartz be with you too 
- Shed
-
- גורו HTPC

Re: שד
אתה יכול לא להאמין, אבל המערכת שלי לא שינתי קינפוגים, לא הותקנו בה קודקים ולא היו התעסקויות מאז שהיא התרוממה לאוויר, החלפות חומרה שציינתי היו למערכות אחרות, של חברים, בהן במקום להתקין מערכת מאפס, שיכפלתי את הדיסק שלי (ע"ע ghost או clonezilla) ולמרות שהחומרה שלהם היתה שונה משלי - הכל עבד בלי בעיה.utsur כתב:האמת שדי אין לי כוח להתווכח איתך, והפוסט שלך מלא סתירות שחבל על הזמן. אתה גורו ב-HTPC ומעולם לא קינפגת את המחשב שלך/שינית תוכנות(זה גם קינפוג) מאז שהתקנת אותו לא נראה לי. החלפת חומרה והזזת דיסקים ממקום למקום זה גם קינפוג, וביקיצור אתה לא הדיוט!!!
בקיצור אם משהו מאמין לשד, תפאדאל תנסו. מי בי דה פורס בי וויז יו...
אני אולי לא אדם פשוט, אבל אני אדם שאוהב דברים פשוטים. אני לא מוכן לעבוד בשביל המערכת שלי, המערכת שלי צריכה לעבוד בשבילי. זו הגישה שלי בחיים תמיד. זו אחת הסיבות שאני לא מוריד תכנים מהרשת - זה הרבה יותר מדי עבודה בשבילי.
הערה אחרונה:
זה שבחלונות אם דודה גלשה במחשב והתקינה איזה ג'אווה ג'אווה פרוקסי אז נדפקה היכולת לפענח MPEG2 לא אומר שבכל המערכות זה ככה. אתה מוזמן לבוא אלי הביתה ולתפעל את המערכת שלי במשך כמה שעות רצוף. אני מבטיח לך שלא תצליח לדפוק אפילו הגדרה אחת.