התלבטות בין panasonic 50V10 ל 5090 /krp-500a של פיוניר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480

שליחה

הפיוניר היא פלזמה בדרגה אחת מעל כולם(תלוי בדגם כמובן).
קראתי את כל הדיון, ועד עכשיו נשאלת השאלה, למה לא LED 46?

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

nadavrut :

יופי של פוסט (Y)

nadavrut
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281

שליחה

רונן כתב:nadavrut :

יופי של פוסט (Y)
...
תודה. 8)

Corwin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287

שליחה

nadavrut כתב:[דרך אגב, אתה יכול לרכוש מוניטור KRP500M דגם צפון אמריקאי מיבוא מקביל, עם אותם ביצועים כמו של ה-500A מלבד מצבי ה-ISFccc, סנסור הצבע ו - Optimum Mode (זהו מוניטור בלבד, ללא טיונר וממיר דיגיטלי DVB-T או DVBS וללא קופסת החיבורים אך עם חיבור אופציונלי לרמקולים תואמים) במחיר של כ-16K מדי.וי.די. סנטר. במקרה זה, כל הנאמר על הסקארטים לא תקף (דגם צ. אמריקאי כאמור). ניתן בתשלום של 100$ לקנות PATCH שפותח את מצבי ה - ISFccc, רק שללא כיול מקצועי לא יהיה לך כ"כ מה לעשות איתם.

בהצלחה !
...
אתה יכול לפרט מהם בדיוק מצבי ה-ISF .

תודה

דרך אגב, ה-Optimum mode קיים בדגם ה-M (לא שהוא שווה משהו)

nadavrut
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Corwin כתב:
nadavrut כתב:[דרך אגב, אתה יכול לרכוש מוניטור KRP500M דגם צפון אמריקאי מיבוא מקביל, עם אותם ביצועים כמו של ה-500A מלבד מצבי ה-ISFccc, סנסור הצבע ו - Optimum Mode (זהו מוניטור בלבד, ללא טיונר וממיר דיגיטלי DVB-T או DVBS וללא קופסת החיבורים אך עם חיבור אופציונלי לרמקולים תואמים) במחיר של כ-16K מדי.וי.די. סנטר. במקרה זה, כל הנאמר על הסקארטים לא תקף (דגם צ. אמריקאי כאמור). ניתן בתשלום של 100$ לקנות PATCH שפותח את מצבי ה - ISFccc, רק שללא כיול מקצועי לא יהיה לך כ"כ מה לעשות איתם.

בהצלחה !
...
אתה יכול לפרט מהם בדיוק מצבי ה-ISF .

תודה

דרך אגב, ה-Optimum mode קיים בדגם ה-M (לא שהוא שווה משהו)
...
אתה צודק רק שב-M אין את סנסור הקול הנוסף (החיצוני). ערכתי את השגיאה הזאת בהודעה.
לגבי מצבי ה - ISF, כל האינפורמציה קיימת באתר של פיוניר אירופה אליו נתתי קישור. העיקרון הוא שמצבים אלו 'מפילים' את הגבולות של הטלוויזיה מבחינת עומק הצבעים ומידת ה-BRIGHTNESS (כמות האור של המסך, חשוב במיוחד לתנאי תאורה חזקים) ופותחים למכייל אפשרויות כיול עמוקות ומקיפות יותר לכיול אופטימלי של המסך למצבי יום ולילה (וגם מצב אוטומטי בעזרת הסנסורים שפירטתי).
ב-A וב-5090 המצבים קיימים OUT OF THE BOX וב-M, כמו שציינתי, יש PATCH שמאתחל אותם בעלות של 100$.

lz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79

שליחה

שוב שלום לכולם,
תודה רבה על כל המידע המעניין שנתתם בתגובות (במיוחד nadavrut שהשקיע רבות).
רק רציתי לעדכן כי רכשתי לפני 3 ימים את ה 5090 של פיוניר. אני מאד מקווה שלא אתאכזב.
אני מקווה לעלות תמונות לאתר ביומיים הקרובים.
אני מחר מתחבר ל YES עם ממיר YES MAX-HD.
אני מעוניין לכייל את המסך על מנת לקבל את התמונה המיטבית - האם בעלי 5090 יכולים לעזור לי ולתת לי ערכי כיול או להפנות אותי למדריך כיול ספציפי למסך זה ? שמעתי שיש ל YES ערוץ כיול (נקרא Impact נדמה לי) - האם כדאי להשתמש בזה ?
אני במיוחד מעוניין בטיפים כיצד לשפר את מראה ה SD במסך זה (ערוץ 2 ו 10 במיוחד) - אודה מאד על כל עזרה בנושא.

nadavrut
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

lz כתב:שוב שלום לכולם,
תודה רבה על כל המידע המעניין שנתתם בתגובות (במיוחד nadavrut שהשקיע רבות).
רק רציתי לעדכן כי רכשתי לפני 3 ימים את ה 5090 של פיוניר. אני מאד מקווה שלא אתאכזב.
אני מקווה לעלות תמונות לאתר ביומיים הקרובים.
אני מחר מתחבר ל YES עם ממיר YES MAX-HD.
אני מעוניין לכייל את המסך על מנת לקבל את התמונה המיטבית - האם בעלי 5090 יכולים לעזור לי ולתת לי ערכי כיול או להפנות אותי למדריך כיול ספציפי למסך זה ? שמעתי שיש ל YES ערוץ כיול (נקרא Impact נדמה לי) - האם כדאי להשתמש בזה ?
אני במיוחד מעוניין בטיפים כיצד לשפר את מראה ה SD במסך זה (ערוץ 2 ו 10 במיוחד) - אודה מאד על כל עזרה בנושא.
...
תתחדש ותהנה !

קנית 5090 או 5090H ? (לא שזה משנה...)
קודם כל בשביל ההרגשה הטובה אתה יכול לקרוא בקישור הבא את חוות דעתו של D-NICE לגבי כל השוואה אפשרית בין ה-V10 ל-KURO 2 (דור תשיעי) של פיוניר:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st17033881

אחרי שהורדנו את ההשוואה הזאת סופית מהפרק ראה למטה קישורים לשני הפורומים הכי רציניים ברשת, AVSFORUM (אמריקאי) ו - AVFORUMS (בריטי).
באמריקאי ה - 5090 מקביל ל - 5020 או ל - PRO-111FD (לא בדיוק אותו הדגם, אבל מאוד דומה והפאנל זהה)
בבריטי ה-5090 הוא אותו 5090 (זה הרי דגם בריטי, לא ?)

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1053444
שים לב, שערכי הכיול שמופיעים בתחילת התרד של D-NICE רלוונטים למי שעושה הרצה (BREAK-IN) עם נתוני ההרצה המפורטים ממש בהתחלה באדום (תוריד את הדי.וי.די Evangelo2's Break-in DVD שבקישור שם ותריץ אותו 150 שעות !)

http://www.avforums.com/forums/plasma-t ... hread.html

http://www.avforums.com/forums/plasma-t ... ation.html

תסתכל גם כאן:
http://www.avforums.com/forums/plasma-t ... -here.html

בהצלחה ! (Y) 8)

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

lz
תתחדש ותהנה מהפיוניר קורו כל רגע אפשרי (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

dudico
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211

שליחה

אני מתכונן לרכוש את KRP500M בימים הקרובים , האם מישהו יכול להפנות אותי למקום שבו ידריכו אותי לגבי ערכי הכיול המומלצים למסך , תודה , דודי

lz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79

שליחה

nadavrut - המון תודה לך על העזרה המושקעת - נתת לי רפרנסים לחומר קריאה רב ואני בטוח שאקרא אותו במלואו ואשכיל...
דרך אגב - האם אתה הרצת את תהליך ה break-in של 150(!) שעות ?! זה נראה לי קצת מטורף...
9000es - תודה על האיחולים !

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617

שליחה

lz כתב:nadavrut - המון תודה לך על העזרה המושקעת - נתת לי רפרנסים לחומר קריאה רב ואני בטוח שאקרא אותו במלואו ואשכיל...
דרך אגב - האם אתה הרצת את תהליך ה break-in של 150(!) שעות ?! זה נראה לי קצת מטורף...
...
יש לי 5090, מבטיח לך שלא תוכל להתאכזב מהמסך.
בפיוניר אין צורך בשום הרצה, פשוט תהנה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

פיוניר 5090

שליחה

kipikipod כתב:
lz כתב:nadavrut - המון תודה לך על העזרה המושקעת - נתת לי רפרנסים לחומר קריאה רב ואני בטוח שאקרא אותו במלואו ואשכיל...
...
יש לי 5090, מבטיח לך שלא תוכל להתאכזב מהמסך.
בפיוניר אין צורך בשום הרצה, פשוט תהנה.
...

kipikipod שלום לך .

יש לך מושג באיזה מחיר אםשר להשיג את ה 5090 ביבוא רשמי . וגם ביבוא מקביל .
תודה ואשמח לקבל את תשובתך . (f)

nadavrut
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

...
אתה לא חייב להריץ 150 שעות רצוף.
ניתן לראות בין-לבין גם טלוויזיה רק לא לשנות את ערכי הכיול ולא לראות 4:3 או 2.35:1 (כלומר, כל תמונה שנותנת פסים שחורים למעלה או למטה).
להשתדל לא לראות בזמן הזה ערוצים עם לוגו קבוע במשך הרבה זמן ולהיזהר במיוחד בקונסולות ובערוצים בהם יש את הבאנר הזה שרץ למטה באופן קבוע (כמו לדוגמא בערוץ 24). כל זה במטרה "לחסן" את המסך מפני צריבות ולהבשיל את התאים לתת תמונה מיטבית. בפלזמה בד"כ התמונה משתפרת לאחר צפיה ב-X שעות.
אבל הכי פשוט זה להריץ את הוידאו במשך חמישה ימים רצוף, כל יום 23 שעות + שעה מנוחה לקירור כל העסק ואח"כ להנות מהחיים בלי דאגות. תאמין לי, אתה תהנה רק מלראות את המסך מתחלף מאדום לכחול לירוק לסגול ללבן ל...חלום.
מה זה חמישה ימים לעומת שנים של הנאה ?!
בהצלחה.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מישהו יודע כיצד ניתן להגדיר תצורת 100HZ במסך 5090H ( תוצרת UK עם אפשרות לכך ) ?

תודה

Corwin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287

שליחה

רונן שלום,
אני יודע שב-KRP זה מושג ע"י הגדרת drive mode על 2.
אני מניח שזה אמור להיות משהו דומה אצלך.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Corwin כתב:רונן שלום,
אני יודע שב-KRP זה מושג ע"י הגדרת drive mode על 2.
אני מניח שזה אמור להיות משהו דומה אצלך.
...
אכן כן !!!

תודה רבה מכל ה (l)

ולכל ה5090 תוצרת UK , לדעתי יש להגדיר את ה drive mode על 2.

(f)

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”