moti_r כתב:אני לא בטוח שהצלחתי להבין אותך.
בכל העולם התמחור נקבע בשיתוף (או אולי רק ע"י) אפל. הרעיון הוא למכור את המכשיר במחיר נמוך יחסית (200$ - 300$) ולסבסד זאת ע"י חבילות יקרות בהתקשרות לאורך זמן עם המפעיל.
למעשה, חברות הסלולר בארץ עושות את זה כבר המון זמן. אתה מקבל מכשיר במחיר זול מאוד (לפעמים אפילו 0 ש"ח בחודש) אבל אתה משלם המון כסף כל חודש על חבילת דקות יקרה (הן בד"כ נותנות זיכוי על הדקות, כלומר, מכריחות אותך להשתמש במכשיר בכמות דק' מסוימת בחודש, לפחות).
במקרה של האייפון, אנחנו יודעים שהחבילות תהינה יקרות, כי כך זה בכל העולם.
מה שאני טענתי הוא שהיות ואנחנו מכירים את מדיניות התמחור הגבוהה של חברות הסלולר הישראליות, כנראה שהחבילות שתתאמנה לאייפון תהינה יקרות עוד יותר מהסטנדרט. מחירים כאלה, והתחייבות כזו, עשויים להביא אותנו למצב בו יהיה עדיף לקנות את המכשיר בחו"ל כדי להשתמש בו בארץ ללא כל התחייבות.
...
בדיוק . היות והן לא יכולות לתת מחיר גבוה לאייפון , ומאידך הן חייבות למכור , אזי אם חבילת הDATA תעלה יותר מידי לאייפון , הן לא ימכרו . כי אל תשכח שלאייפון גם צריכים את האיטיונס , לא לכול האנשים ממש נוח ללמוד היום את התוכנה , אז המכשיר הוא מגניב , אבל אם אאלץ לשלם מחיר גבוה מידי על DATA שאולי לא אשתמש , וכולם ידעו שיש מחיר גבוה לDATA של האייפון , אני אצא פראייר . זה מה שיחשוב הקונה ה20K , ואז חברות הסלולאר יעלו את הDATA לכולם
וזה גם יגרום לכך שלא יהיה שווה לקנות אייפון גם עם SIM FREE . וד"א זו הסיבה שבגללה החלתטי לבדוק אפשרות אחרת
http://www.hometheater.co.il/vt91247