אשמח לקבל חוות דעתכם על מפרט שקיבלתי בחנות

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

Joshua_G כתב:אביעד,

הרשה לי לחזור על מה שכבר הציעו לך כאן.

1. לשמיעת מוסיקה דו-ערוצית, את מרב האיכות בתקציב נתון תקבל ממגבר או רסיבר דו-ערוצי. כאשר תרצה לעבור בעתיד לקולנוע ביתי, המגבר הדו-ערוצי ישרת אותך נאמנה בכך שהוא יתווסף לרסיבר קולנוע ביתי. ככלל, בתקציב נתון, תוכל להשיג מגבר או רסיבר דו-ערוצי איכותי הרבה יותר מאשר רסיבר לקולנוע ביתי. לאיכות מרבית בשמע דו-ערוצי, בכל מקרה, גם כאשר יש רסיבר לקולנוע ביתי, עדיף לשרשר את שני הרמקולים הקדמיים מהרסיבר למגבר הדו-ערוצי.

2. את מרב האיכות בתקציב נתון תקבל מציוד יד שנייה. אם תתאזר בסבלנות ותעיין גם בלוחות של יד 2 ואחרים – מדי פעם תוכל למצוא דברים מתאימים גם באזור הצפון.

3. מגברים, רסיברים – ובעיקר רמקולים – חשוב לשמוע במו אוזנייך. חשוב גם לשמוע את השילוב של המגבר, או הרסיבר עם הרמקולים. חשוב גם לשמוע אותם אצלך בבית, לא רק בחנות, או באולם התצוגה. זה משום שפעמים רבות רמקולים נשמעים שונה במקומות שונים, בשל הבדלים באקוסטיקה. חנויות רבות יסכימו לתת לך לנסות בבית, או לקנות על תנאי, דהיינו, לקנות עם אפשרות להחזיר תוך כמה ימים ולקבל את כספך בחזרה. גם רבים מהמוכרים יד שנייה יסכימו לתת לך לנסות. אם לא יסכימו, אל תקנה מהם.

4. כאשר תראה הצעה ביד שנייה, חזור הנה להתייעץ בקשר למחיר המבוקש.
...
כל מה שאתה אומר לגבי יד שניה מאד נוח כאשר יש לך כבר בבית ריסבר או רמקולים ואתה רק צריך להתאים, אבל כיצד עושים זאת כאשר אתה מתחיל מאפס?
אני חושב שלקנות רמקולים חדשים שאהבת את הצליל שלהם בחנות יכולה להיות התחלה טובה, מה גם שזה חלק שאולי עדיף שיהיה חדש מכייון שאי אפשר לדעת מה עשו איתם לפני שמכרו לך אותם.

ולגבי מגבר, האם מגבר סטריאו יד שניה במחיר 500-700 ש"ח יתן צליל יותר טוב מרסיבר חדש במחיר 1700 ש"ח?

ואם למשהו יש מידע על MISSION M33 אני עדיין אשמח לשמוע.

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #22 

אביעד שלום,
בעדינות אך באופן עיקבי וברור מנסים להוריד אותך מרסיבר לק"ב!
תלך על מגבר משולב למוזיקה בלבד, תהנה הרבה יותר,
ואז כשתרצה להוסיף קולנוע ביתי תוסיף רסיבר יעודי המתממשק למגבר הדו- ערוצי.
לך תבדוק רק משהו למוזיקה- גם ביד שניה, וכשיהיה לך משהו ספציפי תחזור לכאן ותבקש המלצות!

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #23 

Aviadp כתב: כל מה שאתה אומר לגבי יד שניה מאד נוח כאשר יש לך כבר בבית ריסבר או רמקולים ואתה רק צריך להתאים, אבל כיצד עושים זאת כאשר אתה מתחיל מאפס?
אני חושב שלקנות רמקולים חדשים שאהבת את הצליל שלהם בחנות יכולה להיות התחלה טובה, מה גם שזה חלק שאולי עדיף שיהיה חדש מכייון שאי אפשר לדעת מה עשו איתם לפני שמכרו לך אותם.
...
הייתי מתחיל דווקא ממגבר או רסיבר דו-ערוצי יד שנייה. תמורת כמה מאות שקלים תוכל למצוא מגברים הרבה יותר טובים מאשר מגברים חדשים העולים כמה אלפי שקלים. לאחר שיהיה לך רסיבר, עליו תוכל לנסות ולשמוע רמקולים שונים.

אין וודאות שרמקולים שנשמעו לך טוב בחנות גם יישמעו לך טוב בבית.

מה פירוש מה עשו איתם? טיגנו איתם נקניקיות? – סביר להניח שלא. אם הפילו אותו על הרצפה – אתה תראה את זה. אם לא הפילו אותו על הרצפה והוא עובד תקין – הוא עובד תקין. כנ"ל גם לגבע רמקולים יד שנייה.
Aviadp כתב: ולגבי מגבר, האם מגבר סטריאו יד שניה במחיר 500-700 ש"ח יתן צליל יותר טוב מרסיבר חדש במחיר 1700 ש"ח?
...
ב- 99% אחוז מהמקרים – כן, הרבה יותר טוב, הרבה הרבה יותר טוב.
אם תראה משהו במחיר טוב, או מחיר שמתאים לך, חזור הנה להתייעץ בקשר לכדאיות.
בברכה,
יהושע גומא

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #24 

Aviadp כתב:
ולגבי מגבר, האם מגבר סטריאו יד שניה במחיר 500-700 ש"ח יתן צליל יותר טוב מרסיבר חדש במחיר 1700 ש"ח?
...
לא בהכרח, כל מקרה לגופו.
במחירים האלו אי אפשר לדעת... אבל במחירים קצת יותר גבוהים, מגבר סטריאו נניח ב 3K יהיה לרוב איכותי יותר (למוזיקה) מרסיבר של 6K (גם מצריך בדיקה).

עדיף בשבילך שתיתן דוגמאות קונקרטיות למגבר/רסיבר שאתה מתלבט לגביהם וכך תקבל עצה רלוונטית יותר.

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

Joshua_G כתב:
Aviadp כתב: כל מה שאתה אומר לגבי יד שניה מאד נוח כאשר יש לך כבר בבית ריסבר או רמקולים ואתה רק צריך להתאים, אבל כיצד עושים זאת כאשר אתה מתחיל מאפס?
...
הייתי מתחיל דווקא ממגבר או רסיבר דו-ערוצי יד שנייה. תמורת כמה מאות שקלים תוכל למצוא מגברים הרבה יותר טובים מאשר מגברים חדשים העולים כמה אלפי שקלים. לאחר שיהיה לך רסיבר, עליו תוכל לנסות ולשמוע רמקולים שונים.

אין וודאות שרמקולים שנשמעו לך טוב בחנות גם יישמעו לך טוב בבית.

מה פירוש מה עשו איתם? טיגנו איתם נקניקיות? – סביר להניח שלא. אם הפילו אותו על הרצפה – אתה תראה את זה. אם לא הפילו אותו על הרצפה והוא עובד תקין – הוא עובד תקין. כנ"ל גם לגבע רמקולים יד שנייה.
Aviadp כתב: ולגבי מגבר, האם מגבר סטריאו יד שניה במחיר 500-700 ש"ח יתן צליל יותר טוב מרסיבר חדש במחיר 1700 ש"ח?
...
ב- 99% אחוז מהמקרים – כן, הרבה יותר טוב, הרבה הרבה יותר טוב.
אם תראה משהו במחיר טוב, או מחיר שמתאים לך, חזור הנה להתייעץ בקשר לכדאיות.
...
בסדר, השתכנעתי, אני אלך על רסיבר סטריאו דו ערוצי, בהנחה ואפשר לקנות אחד כזה יד שניה בדי זול

אתם מציעים להתחיל ממגבר סטריאו רב ערוצי ועליו להלביש רמקולים, זאת אומרת לקנות רסיבר סטריאו על סמך המלצה שלכם בלבד בלי שאוכל לשמוע אותו, לאחר מכן לקנות רמקולים-להביא אותם הביתה ולבדוק אם אני אוהב את הצליל...זה קצת בעייתי בהנחה שלא בטוח שאפול על הרמקולים שאני אוהב בפעם הראשונה, לא?

ובהזדמנות זו, ראיתי כמה רסיברים באזור הצפון במחירים יחסית נורמליים, אשמח לחוות דעתכם,נכון שהם לא סטריאו, אבל גם לא ראיתי סטריאו ב-yad2:
RXV-800
RXV-620
RXV-530
DENON AVR-1604
NAD 761 - קצת יקר

כל אלו הם מבחינתי בהשוואה, לימהה 463/365 חדש

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

אם אתה מתעקש על רסיבר לקולנוע ביתי, אז קנה מה שבא לך.
בברכה,
יהושע גומא

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

Joshua_G כתב:אם אתה מתעקש על רסיבר לקולנוע ביתי, אז קנה מה שבא לך.
...
איזו מן תשובה זו?
כל הרסיברים נשמעים לך אותו דבר?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #28 

תשובה אופיינית לאנשים ששכחו שלא כולם "אודיופילים", לא כולם מקפידים על שמיעה נאמנה למקור כמו אולם קונצרטים (גם עקב סיבה כספית) ולא כולם יש להם כל כך הרבה זמן / יכולת לקחת רמקולים /מגבר/רסיבר מחנות ...לבדוק ...להחזיר ...לקחת שוב ...וכו וכו' ...זו השקעה של הרבה זמן וכסף של אנשים שממש אבל ממש מכורים לעניין,
השואל בפירוש כתב שאולי ירצה לחבר טלויזיה בעתיד , אז כנראה הוא מחפש גם פתרון עתידי לפחות לק"ב.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

נימוקי הובאו פעמיים בהודעות קודמות.
בברכה,
יהושע גומא

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

uris כתב:תשובה אופיינית לאנשים ששכחו שלא כולם "אודיופילים", לא כולם מקפידים על שמיעה נאמנה למקור כמו אולם קונצרטים (גם עקב סיבה כספית) ולא כולם יש להם כל כך הרבה זמן / יכולת לקחת רמקולים /מגבר/רסיבר מחנות ...לבדוק ...להחזיר ...לקחת שוב ...וכו וכו' ...זו השקעה של הרבה זמן וכסף של אנשים שממש אבל ממש מכורים לעניין,
השואל בפירוש כתב שאולי ירצה לחבר טלויזיה בעתיד , אז כנראה הוא מחפש גם פתרון עתידי לפחות לק"ב.
...
אני מעריך מאד את דברייך, כייף לשמוע שמשהו מבין אותי (:

אבל אני מבין את יהושע, כמשהו שחי את עולם האודיפליות או איך שקוראים לזה, הוא בטח מתחרפן מזה שבן אדם אומר שלא כ"כ עקרוני לו אם זה יהיה רסיבר קולנועי או סטריאו.

אולי כדאי להתאים את התשובות לסוג המשתמש, אנשים שרק נכנסו לעולם הסטריאו, לא בטוח שירגישו בהבדלים הקטנים בין הרסיברים שעבור אחרים הם כ"כ משמעותיים.

אבל בכל מקרה, מכיוון שאני בן אדם כזה, אם כבר אקנה רסיבר קולנועי, אעדיף את הטוב ביותר שאוכל להשיג בתקציב הנתון. לא סתם ביליתי ב-3 חנויות שונות בשבוע האחרון, משהו שלא העליתי על דעתי שאעשה, וזה בעיקר בהמלצתכם.

יהושע, אם פסקה סבלנותך, אקבל בהבנה את פרישתך מהשרשור

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

סבלנותי פוסקת רק כאשר אני חש שאני מדבר אל הקיר.
בברכה,
יהושע גומא

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #32 

Joshua_G כתב:סבלנותי פוסקת רק כאשר אני חש שאני מדבר אל הקיר.
...
(n)

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #33 

Joshua_G כתב:סבלנותי פוסקת רק כאשר אני חש שאני מדבר אל הקיר.
...
(n)
נו באמת , התשובות הלקוניות והמתנשאות ממשיכות ,סליחה שאני פונה לגופו של אדם (והמנהלים מוזמנים לצנזר הודעה זו) אבל הודעותיך בשרשורים רבים מתנשאות ולא מבינות את הצרכים של כל אדם ובאות מאיזשהי נקודת מבט ב"אולימפוס" (או לפחות ככה אתה מרגיש כנראה...)
אולי כדאי להתאים את התשובות לסוג המשתמש,
...
(Y)

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #34 

טוב, בוא נהיה קצת יותר בוגרים מזה

קיבלתי הצעה מעניינת מיד 2, ממשהו אפילו די קרוב, אשמח לחוות דעתכם

yamaha RXV 800
רמקולים Morel 403

המחיר באזור ה-2500 ש"ח

המוצרים נקנו לפני 4 שנים, וישבו בקופסא 3 שנים מתוך זה, לטענת המוכר

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

כרגיל

שליחה #35 

התשובה היא שתצטרך לשמוע בעצמך.

לגבי השרשור עד כה: בפועל הומלץ לך בחום על כוון מסוים, אבל מסיבות כאלה ואחרות אתה מעדיף לבחור בניגוד לייעוץ שקבלת.

אני חושב שלדעתך לא יהיה הבדל שמיע מספיק לאוזניך בין מגברים, בייחוד בין מגבר סטראו ומגבר קולנוע ביתי. הייתי מציע לך לבדוק נקודה זו בפועל, ולא לצאת מתוך דעה קדומה בנושא.
איל פור

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: כרגיל

שליחה #36 

אילפור כתב:התשובה היא שתצטרך לשמוע בעצמך.

לגבי השרשור עד כה: בפועל הומלץ לך בחום על כוון מסוים, אבל מסיבות כאלה ואחרות אתה מעדיף לבחור בניגוד לייעוץ שקבלת.

אני חושב שלדעתך לא יהיה הבדל שמיע מספיק לאוזניך בין מגברים, בייחוד בין מגבר סטראו ומגבר קולנוע ביתי. הייתי מציע לך לבדוק נקודה זו בפועל, ולא לצאת מתוך דעה קדומה בנושא.
...
כמובן שאלך לשמוןע, אפילו תכננתי לעשות זאת הערב

אך אם ישנם כל מיני ביקורות לא טובות או חוות דעת לא מחמיאות על הציוד, ארצה לדעת את זה עוד לפני שאני בא.
הייתי שמח לדעת איך המורל 403 בהשוואה למישן 34 (שאותו שמעתי ואהבתי) לדוגמא?

אני גם במיוחד רוצה לדעת האם ישנו יתרון לRX-V800 שיעלה באזור ה-1300 ש"ח מיד שניה לעומת RXV-365 חדש שיעלה 400 ש"ח יותר?

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

השוואות

שליחה #37 

לגבי השוואת הרמקולים: לא נראה לי שאם אדם זה או אחר או אפילו שניים יגידו לך שדגם אחד עדיף, זה צריך להשפיע עליך.
בדרך כלל תקבל תשובות מעורבות, ואז וודאי שקשה להסיק מהן מסקנות.
רק אם אתה מקשל כמות גדולה של תגובות, נאמר 10, שכמעט כולן באותו כוון, אז יש טעם להתייחס אליהן כמדד - אני משער שזה לא יהיה המקרה כאן.

לגבי ההגברה - כנ"ל, אבל קח בחשבון שלא מעט אנשים בשרשור זה יעצו לך ללכת לכוון אחר (אם זכור לי נכון).
איל פור

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: השוואות

שליחה #38 

אילפור כתב: לגבי ההגברה - כנ"ל, אבל קח בחשבון שלא מעט אנשים בשרשור זה יעצו לך ללכת לכוון אחר (אם זכור לי נכון).
...
אני מודע לכך, אני בודק את שני הכיוונים במקביל.

בכל זאת, אשמח לדעת אם קיים יתרון מבחינת איכות שמיעה לRXV-365/465 על פני RXV-800, כי המחיר שלו יד שניה עדיין קצת יקר ואני רוצה לדעת אם הוא שווה את זה

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re: השוואות

שליחה #39 

Aviadp כתב:
אילפור כתב: לגבי ההגברה - כנ"ל, אבל קח בחשבון שלא מעט אנשים בשרשור זה יעצו לך ללכת לכוון אחר (אם זכור לי נכון).
...
אני מודע לכך, אני בודק את שני הכיוונים במקביל.

בכל זאת, אשמח לדעת אם קיים יתרון מבחינת איכות שמיעה לRXV-365/465 על פני RXV-800, כי המחיר שלו יד שניה עדיין קצת יקר ואני רוצה לדעת אם הוא שווה את זה
...
לאנשים שונים העדפות שמיעה שונות.
מה שנשמע טוב יותר לאחד, נשמע פחות טוב לאחר.
עם זה, לא ראיתי אף אחד הטוען שבתקציב זהה, בעיקרון, רסיבר לקולנוע ביתי נשמע יותר טוב יותר ממגבר דו-ערוצי, כאשר מדובר בשמיעת מוסיקה דו ערוצית.
על כל פנים, לא ניתן להסתמך באופן עיוור על דעות של אחרים, דעות המבוססות על טעמם האישי.
כשאר מדובר בעניין מי נשמע טוב יותר – זה תמיד עניין של טעם אישי.

בלוחות יד שנייה ניתן למצוא רסיברים לקולנוע ביתי גם בסכום של 100 ₪.
נניח שהתקציב הוא 1,500 ₪ להגברה.
בתקציב כזה, לציוד יד שנייה, 1,400 ₪ למגבר דו-ערוצי ועוד 100 ₪ לרסיבר קולנוע ביתי יתנו את האיכות הגבוהה ביותר ואת הטוב ביותר בשני העולמות.

זה נכון לא רק לאודיופילים, לא רק לאניני טעם ולא רק לבעלי ציוד יקר מאד. זה נכון בכל רמות המחיר ובכל רמות התחכום של הציוד.

כל זה כאשר המטרה הראשונית היא קבלת האיכות המרבית לשמיעת מוסיקה דו-ערוצית בתקציב נתון, עם אפשרות לעבור בעתיד למערכת קולנוע ביתי, או כאשר הקדימות הראשונה היא לאיכות המוסיקה הדו-ערוצית והקדימות השנייה היא לקולנוע ביתי.

לעומת זאת, אם המטרה המרכזית היא מערכת קולנוע ביתי איכותית – ומוסיקה דו-ערוצית היא מטרה משנית – סדר העדיפויות בחלוקת התקציב, או בבחירת הרכיבים, משתנה.
בברכה,
יהושע גומא

Aviadp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #40 

אשמח אם תוכל להראות לי דוגמאות לרסיברים סטריאו טובים מיד שנייה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”