כל מה שאתה אומר לגבי יד שניה מאד נוח כאשר יש לך כבר בבית ריסבר או רמקולים ואתה רק צריך להתאים, אבל כיצד עושים זאת כאשר אתה מתחיל מאפס?Joshua_G כתב:אביעד,
הרשה לי לחזור על מה שכבר הציעו לך כאן.
1. לשמיעת מוסיקה דו-ערוצית, את מרב האיכות בתקציב נתון תקבל ממגבר או רסיבר דו-ערוצי. כאשר תרצה לעבור בעתיד לקולנוע ביתי, המגבר הדו-ערוצי ישרת אותך נאמנה בכך שהוא יתווסף לרסיבר קולנוע ביתי. ככלל, בתקציב נתון, תוכל להשיג מגבר או רסיבר דו-ערוצי איכותי הרבה יותר מאשר רסיבר לקולנוע ביתי. לאיכות מרבית בשמע דו-ערוצי, בכל מקרה, גם כאשר יש רסיבר לקולנוע ביתי, עדיף לשרשר את שני הרמקולים הקדמיים מהרסיבר למגבר הדו-ערוצי.
2. את מרב האיכות בתקציב נתון תקבל מציוד יד שנייה. אם תתאזר בסבלנות ותעיין גם בלוחות של יד 2 ואחרים – מדי פעם תוכל למצוא דברים מתאימים גם באזור הצפון.
3. מגברים, רסיברים – ובעיקר רמקולים – חשוב לשמוע במו אוזנייך. חשוב גם לשמוע את השילוב של המגבר, או הרסיבר עם הרמקולים. חשוב גם לשמוע אותם אצלך בבית, לא רק בחנות, או באולם התצוגה. זה משום שפעמים רבות רמקולים נשמעים שונה במקומות שונים, בשל הבדלים באקוסטיקה. חנויות רבות יסכימו לתת לך לנסות בבית, או לקנות על תנאי, דהיינו, לקנות עם אפשרות להחזיר תוך כמה ימים ולקבל את כספך בחזרה. גם רבים מהמוכרים יד שנייה יסכימו לתת לך לנסות. אם לא יסכימו, אל תקנה מהם.
4. כאשר תראה הצעה ביד שנייה, חזור הנה להתייעץ בקשר למחיר המבוקש....
אני חושב שלקנות רמקולים חדשים שאהבת את הצליל שלהם בחנות יכולה להיות התחלה טובה, מה גם שזה חלק שאולי עדיף שיהיה חדש מכייון שאי אפשר לדעת מה עשו איתם לפני שמכרו לך אותם.
ולגבי מגבר, האם מגבר סטריאו יד שניה במחיר 500-700 ש"ח יתן צליל יותר טוב מרסיבר חדש במחיר 1700 ש"ח?
ואם למשהו יש מידע על MISSION M33 אני עדיין אשמח לשמוע.