אייכות השידורים של ערוצי HD ביס
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
לא היתה מטרה של חשבונאות ,רק לרמוז שייש לטפל במטרת השרשור שמירה על איכות כל התוכן בHD.
כמו שמנהל פורום הלווינים מר ישראל אפשטיין כתב"כל עוד חברת יס ימשיכו לדחוס בסטרים 11510מגה הרץ
ולא יפנו משיבים נוספים בהורזנטל או ורטיקל נוספים--אין פתרון לאיכות כל התכנים בHD כמו ברשת סקאי הבריטית.
שם ערוץ HD זוכה ל10-18 מגהבייטרייט."-תקן אותי "י.א" אם לא מדוייקים הדברים מבחינה טכנית.
כמו שמנהל פורום הלווינים מר ישראל אפשטיין כתב"כל עוד חברת יס ימשיכו לדחוס בסטרים 11510מגה הרץ
ולא יפנו משיבים נוספים בהורזנטל או ורטיקל נוספים--אין פתרון לאיכות כל התכנים בHD כמו ברשת סקאי הבריטית.
שם ערוץ HD זוכה ל10-18 מגהבייטרייט."-תקן אותי "י.א" אם לא מדוייקים הדברים מבחינה טכנית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
כל ההקלטות שלי נעשות מערוצי הסדרות בשעות ה-PRIME TIME.
אני לא רואה את התופעות שאתם מתארים.
לדוגמא, אנחנו רואים עכשיו את PUSHING DAISIES ("החיים לפי נד") וזה נראה לי ממש טוב...
אני לא רואה את התופעות שאתם מתארים.
לדוגמא, אנחנו רואים עכשיו את PUSHING DAISIES ("החיים לפי נד") וזה נראה לי ממש טוב...
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני גם לא נתקלתי בתופעות של פיקסיליזציה ומאקרו-בלוקינג.
אני כן חושב שיש הבדלים בין סדרות שונות וסרטים שונים כנראה בגלל איכות הקלטות והעיבוד של הקלטות במקור ולאו דווקא בגלל הקידוד ש- yes מבצעת.
דוגמאות לסדרות שנראות טוב ב- HD (ב- yes): החיים ע"פ נד, סמולוויל, על-טבעי, ניפ/טאק, מחשבות פליליות, חף מפשע, פשע מן העבר, גיבורים.
דוגמאות לסדרות שנראות רע ב- HD (ב- yes): בניחוש חוקר, שובר שורות, התרסקות, שומרת סוד.
עדיין הרוב נראה ממש טוב.
מהסדרות שנראות טוב בחלקן אני יכול לומר אפילו שהן נראות טוב יותר ממה שמופץ ברשת.
אני כן חושב שיש הבדלים בין סדרות שונות וסרטים שונים כנראה בגלל איכות הקלטות והעיבוד של הקלטות במקור ולאו דווקא בגלל הקידוד ש- yes מבצעת.
דוגמאות לסדרות שנראות טוב ב- HD (ב- yes): החיים ע"פ נד, סמולוויל, על-טבעי, ניפ/טאק, מחשבות פליליות, חף מפשע, פשע מן העבר, גיבורים.
דוגמאות לסדרות שנראות רע ב- HD (ב- yes): בניחוש חוקר, שובר שורות, התרסקות, שומרת סוד.
עדיין הרוב נראה ממש טוב.
מהסדרות שנראות טוב בחלקן אני יכול לומר אפילו שהן נראות טוב יותר ממה שמופץ ברשת.
- smallville4r
- חבר ותיק

ד"א, להבדלים בין ערוץ הסרטים וערוצי הסדרות לעומת שידורי הספורט ו- NGC-HD - לפי דעתי הם יכולים גם לנבוע מסיבות אחרות כמו העובדה שבצילומי סרטים וסדרות מעבירים לרוב פילטרים מסוימים על התמונה וגם יש מייק-אפ - אפילו שהוא מיוחד לצילום ב- HD - המייק-אפ נועד להסתיר פגמים וכחלק מזה הוא גם פוגע בפירוט של התמונה.
בשידורי ספורט וטבע הצילומים עוברים כמו שהם - אין איפור ואין פילטרים ולכן התמונה הרבה יותר טבעית וקרובה למציאות.
בשידורי ספורט וטבע הצילומים עוברים כמו שהם - אין איפור ואין פילטרים ולכן התמונה הרבה יותר טבעית וקרובה למציאות.
- oferlaor
- מנהל

אני ראיתי את התרסקות (אם כי לא הוקלט בפריים טיים בגלל התנגשויות) וזה נראה אוקיי.
לגבי BREAKING BAD, לא שמתי לב למשהו חריג, אשים יותר לב בפרק הבא.
לגבי BREAKING BAD, לא שמתי לב למשהו חריג, אשים יותר לב בפרק הבא.
- smallville4r
- חבר ותיק

עפר, בכוונתי לסדרות שנראות טוב/רע - ברגע שמתקרבים יותר מדי למסך באלה שנראות רע מופיעים הרבה רעשים (מעין פיקסלים לבנים כאלה) ורק כשמתרחקים מהמסך כבר לא רואים אותם. אלו שנראות טוב - גם במרחק אפס מהמסך הן פשוט נראות טוב. ממרחק סביר - כל הסדרות נראות טוב - אבל ככה לפחות אני ממיין אותן. מכיוון שמרחק הצפייה תלוי בגודל המסך - אלה שיש להם טלוויזיה גדולה מאוד יכולים גם ממרחק הצפייה שלהם לראות את הרעשים של אלו שנראות "רע".
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
הכוונה שלפעמים כל ערוץ מלבד NG נראה גם בעין רגילה מ3 מטר כערוץ רגיל.הזהו שידורHD במיטבו?לא לזה התכוון המשורר,בהחלט איפור נותן אפקט מוגזם ומודגש-אך "שלג" ו"ארטפקטים" ופיקסילזציה בהחלט קיימת בלי לרדת לפרטי פרטים.N/G HD פשוט איכותי מצולם ונראה היטב בהוט ובשידורי לווין פרטיים ככה שיש כנראה בחומר המצולם במקור את היסודות לצפיה באיכות נמוכה מראש.
- smallville4r
- חבר ותיק

אני יכול להגיד לך שאני צופה ממרחק של 2.5 מטר ויש הבדל (עצום) לטובה באיכות התמונה וכמות הפרטים בין ערוץ ה- HD לערוץ המקביל שלו ב- SD. גם אם הסדרה לא נראית הכי טוב ב- HD, ב- SD היא נראית פי כמה יותר גרוע. קרי, אני לא מסוגל בכלל להסתכל בערוץ ה- SD ולכן אפילו תוכניות שמשודרות ב- Upscale אני מעדיף לראות כ- Upscale ולא ב- SD רגיל כי לרוב ה- upscale נותן תוצאה לא רעה בכלל. בסדרות שמשודרות ב- HD, מעולם לא חשתי שהאיכות שלה מתקרבת לאיכות SD. יש הבדל בין ניכר לעצום.זורו44 כתב:הכוונה שלפעמים כל ערוץ מלבד NG נראה גם בעין רגילה מ3 מטר כערוץ רגיל.הזהו שידורHD במיטבו?לא לזה התכוון המשורר,בהחלט איפור נותן אפקט מוגזם ומודגש-אך "שלג" ו"ארטפקטים" ופיקסילזציה בהחלט קיימת בלי לרדת לפרטי פרטים.N/G HD פשוט איכותי מצולם ונראה היטב בהוט ובשידורי לווין פרטיים ככה שיש כנראה בחומר המצולם במקור את היסודות לצפיה באיכות נמוכה מראש....
אני לא נתקלתי בארטיפקטים ופיקסילזציה. ה"שלג" נתקלתי בכמה סדרות שציינתי למעלה. שוב, אני חושב שזה תלוי באיכות העיבוד של הקלטות במקור ע"י הספק. אם הכל היה נראה ככה הייתי מאשים את yes. לא נראה לי שזה אשמתה, רק שהיא צריכה לעשות יותר כדי לדאוג שמה שהיא מביאה תהיה באיכות עיבוד מקורי כמו אלה שנראות טוב ולא חלק טוב וחלק פחות טוב.
אני כבר לא צופה כיום ב- NCG-HD לכן אני לא יכול להביע את דעתי לגבי השוואת הערוץ הזה לאחרים.
התרסקות דווקא הייתה באיכות מעולה, חלק מהאפקט המטושטש והגרעיניות היו אלמנט שהם הכניסו בצילום,
די לראות את ההתחלה וקטעים מסויימים כדי לדעת עד כמה איכותית הסדרה וגם הסאונד שלה היה מעולה יחסית לסדרות אחרות בהשוואה לעוקץ שגם ניראתה מצויין דווקא בהתרסקות הרגשתי שהשתמשו בציוד טוב יותר.
די לראות את ההתחלה וקטעים מסויימים כדי לדעת עד כמה איכותית הסדרה וגם הסאונד שלה היה מעולה יחסית לסדרות אחרות בהשוואה לעוקץ שגם ניראתה מצויין דווקא בהתרסקות הרגשתי שהשתמשו בציוד טוב יותר.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
אתמול יצא לי לראות הקלטה יחסית ישנה, מימי ההשקת ה MAX HD בערך
ההקלטה היא של חוד המחט מתוך MGM HD
ואני חייב לומר שהאיכות היתה מעולה לעומת האיכות שאני פוגש היום בערוצי ה HD
מאוד מאכזב לראות את זה
מאוד מאכזב לראות את זה
העם דורש..... כל מיני דברים
-
9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
אייכות hd של יס
sam22 שלום לך.sam22 כתב:אתמול יצא לי לראות הקלטה יחסית ישנה, מימי ההשקת ה MAX HD בערך
מאוד מאכזב לראות את זה...
אתה רוצה לומר לי שבחברת יס לא מבנים שאייכות התמונה של שידורי ה HD שלהם לא מספיק אייכותית .
ועקב זאת הם עלולים לאבד לקוחות .
אם כך משהו לקוי מאוד בתפקוד החברה .
אולי מנהלי האתר שלנו יעוררו אותם .
נקווה לטוב.
לרוב הלקוחות אין למה להשוות. מי שנתקל ב HD בפעם הראשונה, אפילו מכווץ ב MKV, נפעם מאיכות התמונה, בייחוד אם מה שהוא רגיל אליו זה זוועות כמו ערוץ 1. רק כשמשווים מול מקור איכותי אפשר לשים לב (אני זוכר לטובה TS קצר של קטע מBBC HD מווימבלדון 2007.... פתאום נפל לי האסימון).
רק היום התחברתי לYES HD ומהתרשמות קצרה רואים בעיקר טוב ב NG וביורוספורט.
יש עכשיו שודדי הקריביים 3 וב 50X10 החדשה שלי זה באמת תענוג לעיניים
רק מה שמוזר לי זה נראה כאילו התמונה מתוחה קצת למעלה ולמטה.
הרי הסרטים ברובם הם ביחס מסך רחב יותר מ16:9 ואמורים להיות 2 פסים שחורים למטה ולמעלה כדי לשמור
על היחס מסך המקורי,הם לא חשבו על זה בYES?
כל הסרטים ב HD משודרים ב 16:9 למרות שרובם לא כאלה.
ויש לי שאלה האם חלק מהתכנים משודר בדולבי דיגיטל 5.1 ?
לפי החוברת שקיבלתי רשום שחלק כן,איזה בעיקר אם בכלל?
יש טעם לחבר את הממיר באופטי או שזה סרט אחד בשבוע נגיד?
יש עכשיו שודדי הקריביים 3 וב 50X10 החדשה שלי זה באמת תענוג לעיניים
הרי הסרטים ברובם הם ביחס מסך רחב יותר מ16:9 ואמורים להיות 2 פסים שחורים למטה ולמעלה כדי לשמור
יש טעם לחבר את הממיר באופטי או שזה סרט אחד בשבוע נגיד?
- smallville4r
- חבר ותיק

הסרטים משודרים ב- 16:9 כי זה משודר כ- Open Matte. היחס תמונה הוא מקורי 16:9 בשיטה הזו בלי איבוד מידע.jepe כתב:רק היום התחברתי לYES HD ומהתרשמות קצרה רואים בעיקר טוב ב NG וביורוספורט.
יש עכשיו שודדי הקריביים 3 וב 50X10 החדשה שלי זה באמת תענוג לעיניים![]()
יש טעם לחבר את הממיר באופטי או שזה סרט אחד בשבוע נגיד?...
כרגע הסרטים של שישי-שבת ב- 22:00 (הבכורות של שוברי הקופות) הם ב- 5.1.
בלי איבוד מידע אולי אבל עם עיוות של התמונה...smallville4r כתב:הסרטים משודרים ב- 16:9 כי זה משודר כ- Open Matte. היחס תמונה הוא מקורי 16:9 בשיטה הזו בלי איבוד מידע.jepe כתב:רק היום התחברתי לYES HD ומהתרשמות קצרה רואים בעיקר טוב ב NG וביורוספורט.
יש עכשיו שודדי הקריביים 3 וב 50X10 החדשה שלי זה באמת תענוג לעיניים![]()
יש טעם לחבר את הממיר באופטי או שזה סרט אחד בשבוע נגיד?...
כרגע הסרטים של שישי-שבת ב- 22:00 (הבכורות של שוברי הקופות) הם ב- 5.1....
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
Re: אייכות hd של יס
מבחינתי עפר הוא האופציה הריאלית היחידה9000es כתב:sam22 שלום לך.sam22 כתב:אתמול יצא לי לראות הקלטה יחסית ישנה, מימי ההשקת ה MAX HD בערך
מאוד מאכזב לראות את זה...
אתה רוצה לומר לי שבחברת יס לא מבנים שאייכות התמונה של שידורי ה HD שלהם לא מספיק אייכותית .
ועקב זאת הם עלולים לאבד לקוחות .
אם כך משהו לקוי מאוד בתפקוד החברה .
אולי מנהלי האתר שלנו יעוררו אותם .
נקווה לטוב....
אני בטוח שהם יודעים שהאיכות יורדת
הם הרי מורידים אותה
אבל מגלגלים עינים
בדיוק כמו שהם מתעלמים מענין ערוץ פוקס ספורט HD
- oferlaor
- מנהל

אני חושב שאנחנו צריכים להמתין לחבילת ערוצים חדשה שתאפשר הגדלה מחדש של רוחבי הפס.
אני חושב שמי שקובע את הדברים הללו זה אנשי המימון שעושים את החשבון הקר של כמה ערוצים יש וכמה לקוחות זה מביא לנו וכמה ה-ROI.
אני חושב שמי שקובע את הדברים הללו זה אנשי המימון שעושים את החשבון הקר של כמה ערוצים יש וכמה לקוחות זה מביא לנו וכמה ה-ROI.
שאלה.
למה ביורוספורט HD לפעמים השידורים הם עם 2 פסים שחורים בצד ימין ושמאל.
כאילו שזה 4:3,אבל עדיין רואים שזה איכות טובה יותר מSD.
זה בדר"כ מופיע בכדורגל ובסנוקר.
לעומת זאת בקפיצות סקי זה לא מופיע והתמונה היא על כל המסך.
למה ביורוספורט HD לפעמים השידורים הם עם 2 פסים שחורים בצד ימין ושמאל.
כאילו שזה 4:3,אבל עדיין רואים שזה איכות טובה יותר מSD.
זה בדר"כ מופיע בכדורגל ובסנוקר.
לעומת זאת בקפיצות סקי זה לא מופיע והתמונה היא על כל המסך.