כמה אודיופילים?
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
ממש לא, אני צופה בסרטים פי 3 או 4 ממה שאני מאזין למוזיקה כך שתיאלץ לקבל שאני באותה קבוצה שלך
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- אני רואה שני סרטים בשבוע גג, בדר"כ אחד אם בכלל
- אנחנו לא רואים טלויזיה, חוץ מילדים זה לא מעניין לא אותי ולא את אשתי (לכן, אני מתנתק מ-YES בסוף החופש/עונש הגדול)
ה-pattern הזה השתנה דרסטי במהלך השנתיים-שלוש האחרונות (למה?)
לגבי רב-ערוצי, אני מתייחס רק לכאלה שמוקלטים במקור כרב-ערוצי (כמו LINDBERG למשל).. ה-mix של מהנדס לא מעניין אותי. אבל סטאפ כזה יקר מאוד, כי צריך ממש הגברה ורמקולים זהים. כיוון שכל השאר המוזיקה היא ברובה סטריאו, אני מעדיף חד-משמעי להאזין ל-direct master transfer לקובץ ברזולוציה גבוהה
- אנחנו לא רואים טלויזיה, חוץ מילדים זה לא מעניין לא אותי ולא את אשתי (לכן, אני מתנתק מ-YES בסוף החופש/עונש הגדול)
ה-pattern הזה השתנה דרסטי במהלך השנתיים-שלוש האחרונות (למה?)
לגבי רב-ערוצי, אני מתייחס רק לכאלה שמוקלטים במקור כרב-ערוצי (כמו LINDBERG למשל).. ה-mix של מהנדס לא מעניין אותי. אבל סטאפ כזה יקר מאוד, כי צריך ממש הגברה ורמקולים זהים. כיוון שכל השאר המוזיקה היא ברובה סטריאו, אני מעדיף חד-משמעי להאזין ל-direct master transfer לקובץ ברזולוציה גבוהה
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
עופר,
לשאלה שלך לפי איך שהגדרת, לדעתי אתם הקרובים ביותר לדעת את התשובה.
צריך לברר אצל היבואנים איזה אחוז מהיבוא הוא למכשירים מעל מחיר מסויים, את זה לחלק למחיר מערכת ממוצעת וקיבלתם כמה אדיופילים, לפי ההגדרה שלך יש...
(בבקשה לא להתיחס לתרגיל החשבון שהצעתי כמשהו מבוסס, הוא בא רק כדי להסביר את הלך הרוח של הרעיון...(זה היה למשה...
))
.
לשאלה שלך לפי איך שהגדרת, לדעתי אתם הקרובים ביותר לדעת את התשובה.
צריך לברר אצל היבואנים איזה אחוז מהיבוא הוא למכשירים מעל מחיר מסויים, את זה לחלק למחיר מערכת ממוצעת וקיבלתם כמה אדיופילים, לפי ההגדרה שלך יש...
(בבקשה לא להתיחס לתרגיל החשבון שהצעתי כמשהו מבוסס, הוא בא רק כדי להסביר את הלך הרוח של הרעיון...(זה היה למשה...
.
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
פחות מעניין אותי דווקא המספר בארץ אלא סך הקהל בעולם.
לדוגמא, כמה אודיופילים יש בארה"ב?
כמה בכלל?
לדוגמא, כמה אודיופילים יש בארה"ב?
כמה בכלל?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
לשאלה המקורית:
אין כל דרך ואפשרות לדעת את מספר האודיופילים, בכל הגדרה שהיא של המונח, ללא עריכת סקר מתאים.
אגב, האם אתה מגדיר את עצמך כאודיופיל?
אם כן, במה זה מתבטא?
אין כל דרך ואפשרות לדעת את מספר האודיופילים, בכל הגדרה שהיא של המונח, ללא עריכת סקר מתאים.
ואני מתנגד באופן נחרץ לדעתך.Catskinner כתב:ואני מתנגד לחלוטין לשיוך המושג אודיופיל עם האזנה בסטיראו - בלי קשר למחיר של המערכת....
אגב, האם אתה מגדיר את עצמך כאודיופיל?
אם כן, במה זה מתבטא?
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

בעיני המתבונן (ובאוזני המאזין).MetalliJoe כתב:ככל שאני קורא יותר ולומד יותר על התחום, המילה "אודיופיל" נראית לי כמו כינוי גנאי... לא יודע למה......
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

טעות עקרונית.Catskinner כתב:אני מצטער שאני שובר את המוסכמות. לדעתי תזמורות לא משמיעות את עצמם לפני קהל דרך שני רמקולים והאזנה למוזיקת עוגב בכנסיה לא מתבצעת רק ממקום ספציפי מאוד שממנו שומעים משני כיוונים בלבד....
בהאזנה לקונצרט חי, בין אם אופרה, או תזמורת סימפונית, או מוסיקה קאמרית – כמעט תמיד המאזין יושב באולם (או בכנסיה) והתזמורת נמצאת מלפניו, בדרך כלל על במה. כך שהמוסיקה תמיד נשמעת מהחזית, מלפנים – דו ממדית בעיקרה (לבד מהדהודים הנשמעים מהצדדים ומאחור).
להגדרתי, אודיופיל הוא אדם השואף לכך שמערכת השמע שלו תישמע באופן הנאמן למקור ככל הניתן.
לאור הגדרה זאת ולאור תנאי ההאזנה המקובלים בקונצרטים חיים, אודיופיליה היא בהכרח דו-ערוצית.
מוסיקה רב-ערוצית נועדה ליצור את האשליה שהמאזין יושב בתוך התזמורת – דבר שאינו מתרחש במציאות (לא למאזין).
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
לגבי מספר אודיופילים בארץ? אין לי מושגoferlaor כתב:
אגב, האם האודיופילים בכלל כותבים או קוראים בפורומים ? האם מרביתם בכלל שומעים רק מהספקי הציוד שלהם וזהו? האם סקירות בכלל רלוונטיות להם בהחלטות מה לרכוש או אפילו מה לשמוע?...
שמעתי פעם מישהו מהתחום זורק משהו קרוב ל 2000/3000 איש...
לגבי אודיופלים כותבים? התשובה היא שיש כמות גדולה מאוד של אודיופילים ממש כבדים {השקעות מטורפות}
שרק ממחיר הכבלים שלהם אפשר לרכוש מכונית מתקדמת...
ואין להם מושג קלוש ביותר מה זה פורומים והם לא כותבים וגם לא טורחים לקרוא/לעיין
למה? זה ממש לא מעניין אותם. {ויש רבים כאלו,הכרתי כמה}
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 28/07/2009 18:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
Re: עופר פשוט תספור את המיטות בבתי משוגעים
אין לי ספק שהשקעה של עשרות אלפים על מערכות אודיו, היא סוג של הפרעה.ronensud כתב:...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

גם לחשוב שרדיו-דיסק נייד, או מערכת סטריאו קומפקטית, או רמקולים מוגברים למחשב הם איכות מספקת לשחזור אודיו זה סוג של הפרעה.עופר_צפריר כתב:אין לי ספק שהשקעה של עשרות אלפים על מערכות אודיו, היא סוג של הפרעה.ronensud כתב:......
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
Joshua_G כתב:גם לחשוב שרדיו-דיסק נייד, או מערכת סטריאו קומפקטית, או רמקולים מוגברים למחשב הם איכות מספקת לשחזור אודיו זה סוג של הפרעה.עופר_צפריר כתב:אין לי ספק שהשקעה של עשרות אלפים על מערכות אודיו, היא סוג של הפרעה.ronensud כתב:.........
אבל אלו לפחות שומעים מוסיקה במקום לחפש כל יום בלוחות מה הם הולכים לשדרג הפעם.....
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46476
המנכ"ל בעבודה הקודמת שלי, מחזיק בזוג B&W Nautilus (השבלולים). החדר שלו מושקע בהגברה, אקוסטיקה וכל פרט אחר ברמה של חדר תצוגה שרובנו יכולים רק לחלום עליה. הסיבה שהוא רכש את ה Nautilus, הייתה מכיוון שהם נראו לו יפה, כן, זוהי הסיבה היחידה. הילדים שלו שומעים בימים אלו דורה במערכת, לפעמים, כאשר המשפחה רוצה להתפנק, הם שמים רינת.oferlaor כתב:לצורך העניין:
1. מי שמשקיע הרבה כסף מבחינתי הוא אודיופיל (למרות שיתכן שהוא לא משתמש במערכת), כך שהאלפיון העליון אוטומטית ברשימות....
האם הוא "אודיופיל"?
חבר שלי מהעבודה, אוהב לשמוע באוזניות שלו רוב היום. הנגן מדבקה שלו, מבוסס HDD, בגודל של ספר קטן ונראה כמו משהו שצריך כבר לזרוק לפח, אבל מה - אין מאושר ממנו כאשר הוא מאזין לנגן שלו.
האם הוא "אודיופיל"?
הסיפורים האלו באו להראות כי אין הגדרה מוסכמת לאודיופיל, זוהי סתם מילה שחלק מהאנשים אוהבים להתהדר בה ותו לא.
לגבי מספר "האודיופילים" בארץ, כל מי שיש לו זוג אוזניים מבחינתי.
- itzo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1347
ומי שיש לו שני רגליים והוא הולך עם הכלב הוא אתלט?.
לגבי מספר "האודיופילים" בארץ, כל מי שיש לו זוג אוזניים מבחינתי....
תקרא לו איך שאתה רוצה, אבל עד מציאת כינוי אחר - אודיופיל הוא מי שמשקיע חלק ניכר מזמנו ומכספו בהאזנה למערכת שעלותה גבוהה באופן ניכר מהעלות של מערכת ממוצעת בשוק.
כמובן שלעלות המערכת יש חשיבות, כי מי ששומע 10 שעות ביום בבום בוקס של 300 ש"ח אינו אודיופיל, אלא "רק" אוהב מוסיקה.
האודיופיל (כינוי זמני) שומע יחסית לשאר הציבור הרבה מוסיקה, ומשקיע יחסית לשאר הציבור הרבה הרבה מאוד כסף בציוד לשמיעת מוסיקה.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

שוב, אתה מכניס כאן את ההגדרה שלך. מי אמר שהיא יותר נכונה משלי?
אין הגדרה מדוייקת ל"אודיופיל", לא תמצאו אותה במילון, לכל אחד יש את ההגדרה שלו וכל אחד חושב שהיא הנכונה.
אין הגדרה מדוייקת ל"אודיופיל", לא תמצאו אותה במילון, לכל אחד יש את ההגדרה שלו וכל אחד חושב שהיא הנכונה.
- liorms
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1290
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
זיו
יש הבגל בין אודיופיל (חובב sound איכותי) ל-mélomane (אוהב מוזיקה)
גם הילדים שלי שמעים דורה ודיאגו, ובובספוג - יותר ממה שאני שומע את מה שאני רוצה לשמוע
Nautilus אכן רמקול מאוד יפה
יש הבגל בין אודיופיל (חובב sound איכותי) ל-mélomane (אוהב מוזיקה)
גם הילדים שלי שמעים דורה ודיאגו, ובובספוג - יותר ממה שאני שומע את מה שאני רוצה לשמוע
Nautilus אכן רמקול מאוד יפה
- itzo
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1347
ZIV R,
כי ההגדרה שלך היא מאוד כללית ואף פשטנית להחריד.
ובכדי שנתכנס ונדע על מה מדובר כשמכנים מישהו אודיופיל, ההגדרה שלך אינה שווה דבר, וכוללת 99.9999999999% מהציבור (והם לא פה).
אתה לא חיב ללהשתמש במונח או בהגדרתו, אבל אני חושב שבפורום מקצועי מוטב שתהא שפה והבנה משותפת של טרמינולוגיות בסיסיות של התחום
בו עוסק הפורום.
אתה הרי לא תיכנס לפורום של אוהבי יין, ותיקרא לעצמך יינן, רק בגלל ששתית פעם תירוש?
כי ההגדרה שלך היא מאוד כללית ואף פשטנית להחריד.
ובכדי שנתכנס ונדע על מה מדובר כשמכנים מישהו אודיופיל, ההגדרה שלך אינה שווה דבר, וכוללת 99.9999999999% מהציבור (והם לא פה).
אתה לא חיב ללהשתמש במונח או בהגדרתו, אבל אני חושב שבפורום מקצועי מוטב שתהא שפה והבנה משותפת של טרמינולוגיות בסיסיות של התחום
בו עוסק הפורום.
אתה הרי לא תיכנס לפורום של אוהבי יין, ותיקרא לעצמך יינן, רק בגלל ששתית פעם תירוש?
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

itzo,
מי אמר שההגדרה לא צריכה לכלול 99.99% מהאוכלוסייה? "אודיופילים" הינם יישות עליונה ונבדלת?
זו ההגדרה שלי, אתה לא חייב להסכים לה - ובטח לא להגיד שהיא "לא שווה דבר", בדיוק כפי שאני לא אגיד זאת לעולם על מילה אחת שיוצאת מהפה שלך.
michael123,
קיים הבדל לפי ההגדרה שלך ל"אודיופיל", לא לפי שלי.
מי אמר שההגדרה לא צריכה לכלול 99.99% מהאוכלוסייה? "אודיופילים" הינם יישות עליונה ונבדלת?
זו ההגדרה שלי, אתה לא חייב להסכים לה - ובטח לא להגיד שהיא "לא שווה דבר", בדיוק כפי שאני לא אגיד זאת לעולם על מילה אחת שיוצאת מהפה שלך.
michael123,
קיים הבדל לפי ההגדרה שלך ל"אודיופיל", לא לפי שלי.