האם יש תחליף לאודיו אנלוגי?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #21 

ארז_וחני כתב:
כתב: אתה יכול להיות בטוח שבאותה רמת מחיר יש סיכוי גדול מאוד שהציוד האנלוגי יישמע טוב יותר. אני בטוח שחברים בפורום ישמחו להדגים לך את זה.

שוב, זה ממש עניין לטעם אישי ולכן תמיד כדאי להיות פחות נחרץ ולהביא בפני השואל את כל האפשרויות.

מי שקורא את עמדתך יכול לקבל את הרושם שלא מדובר בדיעה אישית אלא באמת אבסולוטית.
...

זה לא נכון...

:)

.
...

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #22 

ramkol כתב:
ארז_וחני כתב:
כתב: אתה יכול להיות בטוח שבאותה רמת מחיר יש סיכוי גדול מאוד שהציוד האנלוגי יישמע טוב יותר. אני בטוח שחברים בפורום ישמחו להדגים לך את זה.

שוב, זה ממש עניין לטעם אישי ולכן תמיד כדאי להיות פחות נחרץ ולהביא בפני השואל את כל האפשרויות.

מי שקורא את עמדתך יכול לקבל את הרושם שלא מדובר בדיעה אישית אלא באמת אבסולוטית.
...

זה לא נכון...

:)

.
...
מה לדעתך לא נכון?
...

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #23 

זה ממש לא נכון שבאותה רמת מחיר ואפילו ביחס של כפול מחיר וגם משולש,התקליט והתקליטור אף לא יהיו זהים.
גם אני חשבתי שפטיפון זה מבחינת איכות מעל כולם, אבל טעיתי בגדול ונוכחתי לדעת את זה רק אחרי שהשוואתי אחד לאחד.
הבדל תהומי, התקליט תפל,אין גבוהים אין נמוכים,אתה מגביר הרמקול נכנס לוויברציות,התקליט מרשרש כי שומעים כל פיפס של לכלוך, זה כמו לרדוף אחרי הרוח.....
ה CD בשרני,פתוח,לא מעוות את הרמקולים,אין התעסקות ואין תקלות, ונשמע ה-ר-ב-ה יותר טוב.

תקליט זה טוב למי שאוהב את ההתעסקות,למי שגדל על פטיפונים ותקליטים,למי שעדיין חיי בעולם של דינוזאורים, איכות פרופר קשה מאוד (עניין כספי) להוציא מפטיפון.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

moshem74 כתב: זה ממש לא נכון שבאותה רמת מחיר ואפילו ביחס של כפול מחיר וגם משולש,התקליט והתקליטור אף לא יהיו זהים. .
...
זה לא תואם לאינפורמציה שקיבלתי מאנשים שיש להם גם ציוד אנלוגי וגם ציוד דיגיטלי. כמו שכתבתי, לי אין ציוד אנלוגי.
חברים שיש להם גם ציוד אנלוגי וגם ציוד דיגיטלי מוזמנים להגיב מניסיונם.
moshem74 כתב: גם אני חשבתי שפטיפון זה מבחינת איכות מעל כולם, אבל טעיתי בגדול ונוכחתי לדעת את זה רק אחרי שהשוואתי אחד לאחד.
הבדל תהומי, התקליט תפל,אין גבוהים אין נמוכים,אתה מגביר הרמקול נכנס לוויברציות,התקליט מרשרש כי שומעים כל פיפס של לכלוך, זה כמו לרדוף אחרי הרוח.....
ה CD בשרני,פתוח,לא מעוות את הרמקולים,אין התעסקות ואין תקלות, ונשמע ה-ר-ב-ה יותר טוב.
...
שוב, זה כנראה עניין של טעם ולכן לדעתי זה לא נכון לקבוע אמירות של דיעה וטעם אישי כאילו הן אמת אבסולוטית.
הרי לא סביר שאנשים יבחרו לבזבז את כספם סתם כך על ציוד יקר כאשר ניתן לשמוע טוב יותר עם ציוד זול יותר...
אני מניח שיש לאנשים מה לעשות עם כספם...
moshem74 כתב: תקליט זה טוב למי שאוהב את ההתעסקות,למי שגדל על פטיפונים ותקליטים,למי שעדיין חיי בעולם של דינוזאורים, איכות פרופר קשה מאוד (עניין כספי) להוציא מפטיפון.
...
אני מסכים שציוד אנלוגי דורש התעסקות ומבחינתי זו הסיבה העיקרית להחלטתי לא לחזור לזה.
יחד עם זאת, הזלזול שאתה מביע בתגובה שלך מיותר, מעורר אנטגוניזם ולא מוסיף דבר לדיון בנושא.

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #25 

מצטער אם הבעתי זילזול ,אני חוזר בי.

אני מניח שאנשים כן משקיעים בזה כי הם כן מאמינים בזה וכי הם גדלו על תקופת התקליט,והאמת יש בזה מעיין קסם,בכל ההתעסקות הזאת,לנקות את התקליט,לשים את המחט,ובכלל לשמוע משהו במכאניקה\אלקטרוניקה, של פעם,עם כל הרעשים הסביבתיים והתקלות,יש שיאהבו את זה, וכן יש בזה משהו שקוסם, אבל אני מעדיף פשטות ואיכות בלי יותר מידיי התעסקויות.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #26 

yairf כתב:ה-CD נשמע יותר טוב, אבל פטיפון עושה יותר מוזיקה, Go Figure...
...
(Y) (Y)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

moshem74 ,
(Y)
אני, אגב, ממש לא אוהב את ההתעסקות בזה ועוד יותר לא אוהב לשמוע את האבק, שריטות וכו'.
אבל יש כנראה כאלה שאוהבים את זה או שמצליחים לשמור על התקליטים שלהם בצורה כזאת שאין רעש מאבק ובוודאי שאין להם תקליטים עם שריטות...

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #28 

moshem74 כתב:מצטער אם הבעתי זילזול ,אני חוזר בי.

אני מניח שאנשים כן משקיעים בזה כי הם כן מאמינים בזה וכי הם גדלו על תקופת התקליט,והאמת יש בזה מעיין קסם,בכל ההתעסקות הזאת,לנקות את התקליט,לשים את המחט,ובכלל לשמוע משהו במכאניקה\אלקטרוניקה, של פעם,עם כל הרעשים הסביבתיים והתקלות,יש שיאהבו את זה, וכן יש בזה משהו שקוסם, אבל אני מעדיף פשטות ואיכות בלי יותר מידיי התעסקויות.
...
לפי מה שאתה כותב, כנראה שלא שמעת פטיפונים טובים.

מה לעשות, יש הרבה פטיפונים לא משהוא, במיוחד אם הם ישנים ולא שמורים. לדוגמא, הטורנס שהחבר שלך הביא לך, כנראה במצב לא טוב - אם החבר שלך מטלטל אותו להשוואות אז די ברור שהוא לא מודע למשמעויות של טילטול פטיפונים, וכנראה גם לא לתחזוקה שלהם.

ומעבר לזה, גם פטיפון טוב, ושמור, אם הרכיבו עליו מחט לא כמו שצריך וחיברו אליו פונו סטייג של רסיבר, לא ישמע נכון.

עשיתי הרבה השוואות לאנשים בין פטיפונים לקומפקטים, והתוצאות היו חד משמעיות - לא רק עבורי, עבור כל מי ששמע.

פטיפון זו מערכת מכנית עדינה, לא מכשיר שאפשר להתייחס אליו כ - PLUG AND PLAY. צריך להיות מודע לזה, להתייחס אליו בכבוד הראוי, ורק אז נוא יממש את הפוטנציאל שלו.
איל פור

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #29 

אילפור כתב:
moshem74 כתב:מצטער אם הבעתי זילזול ,אני חוזר בי.

...
לפי מה שאתה כותב, כנראה שלא שמעת פטיפונים טובים.

מה לעשות, יש הרבה פטיפונים לא משהוא, במיוחד אם הם ישנים ולא שמורים. לדוגמא, הטורנס שהחבר שלך הביא לך, כנראה במצב לא טוב - אם החבר שלך מטלטל אותו להשוואות אז די ברור שהוא לא מודע למשמעויות של טילטול פטיפונים, וכנראה גם לא לתחזוקה שלהם.

ומעבר לזה, גם פטיפון טוב, ושמור, אם הרכיבו עליו מחט לא כמו שצריך וחיברו אליו פונו סטייג של רסיבר, לא ישמע נכון.

עשיתי הרבה השוואות לאנשים בין פטיפונים לקומפקטים, והתוצאות היו חד משמעיות - לא רק עבורי, עבור כל מי ששמע.

פטיפון זו מערכת מכנית עדינה, לא מכשיר שאפשר להתייחס אליו כ - PLUG AND PLAY. צריך להיות מודע לזה, להתייחס אליו בכבוד הראוי, ורק אז נוא יממש את הפוטנציאל שלו.
...
אכן.. (Y) (Y)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #30 

קודם כל יש אסכולה שטוענת שאין מה להשוות. מדובר בשני דברים שונים שהשוואה בניהם בלתי אפשרית ולא הוגנת.

אבל מעבר לזה, יש אסכולה שדווקא כן בעד להשוות. השאלה היא מה משווים.
יש שתי דרכים. אחת, הפחות פרקטית, להשוות את הפוטנציאל האפשרי בכלל בכל אחת מהמדיות. זה אומר, בלי בעיות תקציב לקחת, במקרה הזה, את הפטפון, זרוע, ראש, פרה, מעמד וכו' הכי מושלמים שאפשר בכלל להסיג, עם תקליט הכי מושלם שיש, נקי ומצוחצח וכו', ומנגד לקחת את הקומפקט הכי מדהים שאפשר וכו'... את זה להשוות ראש בראש ואז נדע מי "המדיה" הטובה יותר.

משהו כאן עשה כבר דבר כזה? :D

אבל יש כאלו שיגידו, זה לא מעניין אותי. מה שמעניין אותי זה, בתקציב נתון- מי יותר טוב.

זה גם כן לא ממש פשוט. צריכים קודם להחליט מהו התקציב.
עכשיו, ואת זה שוכחים בדרך כלל, בתקציב יש לחשב גם את מנקה התקליטים, גם את הבלאי של המחט, גם את הבלאי של הרצועות, וכו' וגם כמובן את מחיר המדיה.
זה לא ממש הוגן להשוות תקליט שעולה חמישים יורו לדיסק בחמשה...

נניח שהגענו לתחשיב נכון, החלטנו על אלף לירות מקור, ועשר לירות מדיה. קנינו נגן בסכום האמור ודיסק בסכום המתאים.
באותו סכום קנינו, פטפון, זרוע, ראש עם מחט, משטח לצלחת, שדרגנו את החיווט, משטח נגד רעידות, מכונה לניקוי תקליטים וכו' וכו' וגם תקליט בעשר לירות.

זה לא סוף הבעיות. הבעיה הכי קריטית היא מה משווים? זאת אומרת, מה זה סאונד. מדהים אבל דווקא בדבר הזה שכל האתר עומד עליו אין לנו ממש מושג מה כל אחד מתכוון.
יש אנשים שיגדירו דבר מסוים כפגימה בסאונד ואחרים יגדירו את אותו הדבר כעניין זניח.
אני לא מדבר כאן על טעם אישי, אני מדבר על דבר עקרוני. מה נחשב פגיעה בסאונד.
בעניין התקליטים, יש כאלו שיסמנו את רחש הרקע כפגיעה מהותית באיכות הסאונד, שלא לדבר על פצפוץ פה ושם, ויש כאלו שיגידו זה בכלל לא קשור לסאונד.

יש איזה דו ירחון גרמני שמתמחה בפטפונים בשם פונו (איך לא... :)) שעבורו ברור לגמרי שפטפונים נשמעים טוב יותר מדיסקים.. (איך לא...:))

לעומתו יש ירחון אחר שמתמחה בסטראו באופן כללי שלא חושב כך. הירחון ניקרא סטראופליי, ואחד הדברים המייחדים אותו זה צורת הניקוד שהוא נותן למוצרים. בירחון הזה (בניגוד למשל לירחון המתחרה סטראו) הם חושבים שכן אפשר להשוות בין מדיות או קונספטים שונים לגמרי. ושיטת הניקוד שלהם תקיפה לטענתם לאורך לרוחב ובאלכסון. כלומר סקלת הניקוד לפטפונים זהה לזו של הנגנים.

התוצאות חד משמעיות. הפטפון נשרך רחוק רחוק מאחורי התקליטור.
כל כך רחוק, שברור שלדעתם ההבדל הוא באיכות הסאונד ולא בטעם אישי.

איך זה קורה?
פשוט, יש להם הגדרה מסוימת של סאונד, ובבחינות שהם עושים יש כל כך הרבה פרמטרים, שהם מרשים לעצמם להגיע לכאלו מסקנות.

.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #31 

...
משפט נחמד עמוס קלישאות .

בחייך כל העולם בייחוד חברות התקליטים החליטו שהם ילכו לכוון ה CD אף על פי שהוא לא מוסיקלי .
מי כמוך יודע שניתן להגיע לתוצאות מצויינות באמצעות CDP טוב , טובות הרבה יותר מאשר פטיפון .
אתה יכול להגיד שאתה מתחבר לגוון הסאונד של פטיפון אף על פי שכאן אין אחידות כלל בין פטיפון אחד למשנהו .
הפטיפון היחיד הראוי (לטעמי כמובן ) ששמעתי בשנים האחרונות הוא ה CLEAR AUDIO והפלא ופלא הוא מדוייק להפליא עם תחום דינאמי ודרייב נהדרים , הדבר הקרוב ביותר ל CDP איכותי .

דווקא בתחום האנאלוגי אין איחידות כלל על הגוון המוסיקלי , כל חברה זה עולם אחר .
רק דינוזאורים כמונו מוכנים לקום להחליף צד בכל 20 דקות , לסבול את הטיקים והשטיקטים , לסבול איכות ירודה של מדיה .
אם אני אקביל את זה לעולם הטלוויזה קשה לי להאמין שהיית יכול לראות טלוויזיה עם כמות רעשים והפרעות כמו שיש בפטיפון .
ובכל זאת מספר מאוד מצומצם של האוכלוסיה מוכן לסבול את כל ה"בוחלטריה " הזו ...
הסיבה האמיתית היא אינה איכות , אלא נוסטלגיה , רצון להיות שונה , הדבקות על קרנות המזבח , הקדושה מעונה .

אני מזמן הפנמתי שאני לא מוכן לסבול בשביל להנות . אז רכשתי את כל אוסף הווניל שלי מחדש בדיסקים .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #32 

Eyal_W כתב: אין ולו יתרון אחד לפטיפון . (בהתעלם מנושא הסאונד שרווי מחלוקות בקרב אודיופילים ) .
...
אני מסכים אתך שלבד מנושא איכות הצליל, אין כל יתרון לפטפון, או למערכת אנלוגית כלשהי.
נכון גם שיש אנשים, אם כי מיעוט, המעדיפים את איכות הצליל האנלוגית, בעוד מרבית האנשים מעדיפים את אופי הצליל הדיגיטאלי, או שהם פשוט שוחים עם הזרם ומעולם לא טרחו להשוות צליל אנלוגי לדיגיטאלי.
עדיין, כאשר לפטפון יש יתרון מבחינת איכות הצליל, לפחות לאנשים מסוימים, לא ניתן לאמור שאין לו ולו גם יתרון אחד.

להצהיר באופן גורף ונחרץ שאין שום יתרון לפטפון – זה לא נכון. זה נכון אולי למרבית האנשים, אבל לא לכלל האנשים – וודאי שלא לכלל האודיופילים.
Eyal_W כתב: פשוט התעסקות של קבוצת דינוזאורים שלא הפנימו שהעסק ניגמר מת , פאסה . (גם כאן אני מעיד על עצמי שאני בתוך אותה הקבוצה אף על פי שאיני חובב אנאלוגי ונהנתי לשדרג את כל המאות תקליטים שהיו ברשות ל CD )
...
נכון שמעדיפי האנלוגי הוא מיעוט.
מנקודת מבט אחת, הם דינוזאורים שעבר זמנם.
מנקודת מבט אחרת, הם אניני טעם אשר טעמם מתעלה מעל זה של ההמונים.

נראה לי נכון יותר שמנהל באתר לא ינקוט עמדה חד-צדדית נחרצת בנושא שהוא כולו עניין של טעם אישי, הנתון במחלוקת.
בברכה,
יהושע גומא

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #33 

קודם כל אני אדם פרטי ובעל דעות פרטיות וניסיון אישי ולאחר מכן אני מנהל פורום .
ולכן זכותי להציג את דעותי כפי שהם , אתה יכול או לא יכול לקבל את הטענות שלי .
אגב כתבת :

הם אניני טעם אשר טעמם מתעלה מעל זה של ההמונים.
במה המשפט הזה שונה מהנחרצות שלי ?

והינה עוד ציטוט קל שלך

מסקנות:
לקבלת צליל טבעי, נכון להיום – אין תחליף לתקליטים אנלוגיים.

Joshua_G ראה...
בא לא נעביר את הדיון למקום אישי , זה מיותר ולא מוסיף דבר לדיון .
אם אתה מוכן להתמודד את הטענות שלי , אני אשמח להתמודד את הטענות שלך .
עזוב את עניין הנחרצות .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

ramkol כתב: השאלה איך מגדירים סאונד טוב, ומה משווים למה.
...
יש הגדרות שונות לצליל טוב.
צליל טוב גם נתון במידה רבה לטען אישי ולהעדפות אישיות.

עבורי, איכות הצליל גבוהה יותר ככל שגדולה יותר מידת הנאמנות שלו למקור.
ramkol כתב: באופן כללי, לרוב האנשים, לפי כמות ההשקעה, והגדרת סאונד טוב- הדיסקים טובים יותר מתקליטים.
...
איני משוכנע שהרוב מעיד על דבר אחר מאשר שחייה עם הזרם, או על טעם בינוני.
בברכה,
יהושע גומא

Gayle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #35 

שלום רמקול,
ramkol כתב:יש איזה דו ירחון גרמני שמתמחה בפטפונים בשם פונו (איך לא... :)) שעבורו ברור לגמרי שפטפונים נשמעים טוב יותר מדיסקים.. (איך לא...:)).
...
ראשית, לירחון קוראים LP ולא פונו
ramkol כתב:לעומתו יש ירחון אחר שמתמחה בסטראו באופן כללי שלא חושב כך. הירחון ניקרא סטראופליי, ואחד הדברים המייחדים אותו זה צורת הניקוד שהוא נותן למוצרים. בירחון הזה (בניגוד למשל לירחון המתחרה סטראו) הם חושבים שכן אפשר להשוות בין מדיות או קונספטים שונים לגמרי. ושיטת הניקוד שלהם תקיפה לטענתם לאורך לרוחב ובאלכסון. כלומר סקלת הניקוד לפטפונים זהה לזו של הנגנים.

התוצאות חד משמעיות. הפטפון נשרך רחוק רחוק מאחורי התקליטור.
כל כך רחוק, שברור שלדעתם ההבדל הוא באיכות הסאונד ולא בטעם אישי.

איך זה קורה?
פשוט, יש להם הגדרה מסוימת של סאונד, ובבחינות שהם עושים יש כל כך הרבה פרמטרים, שהם מרשים לעצמם להגיע לכאלו מסקנות.
.
...
אתה רוכש ציוד עפ"י ציונים ממגזינים? את מי זה מעניין?
אני מכיר היטב את הירחון המדובר, ועם כל הכבוד (ויש לא מעט כבוד) לטעמי האישי, יש להם הרבה מאוד פספוסים ואפילו לא קטנים כלל.

ברשותי מערכת אנאלוגית ברמה סבירה ומערכת דיגיטלית מקבילה ברמה דומה ושוב, לטעמי, אין מה להשוות, המערכת האנאלוגית לוקחת בגדול. בעיקר ברגש, ב-MUSICAL FLOW ועד כמה שזה נשמע לא סביר גם בדינמיות.
אני מכיר היטב את הנתונים היבשים, וכמוני עוד הרבה אודיופילים אחרים, ובאמת שלפעמים אני רוצה שהמקור הדיגיטלי שלי יישמע יותר טוב, כי מה לעשות שרוב הכותרים כיום יוצאים לפורמט הדיגיטלי, אבל, לצערי, זה לא קורה.

אני מאמין בכל ליבי, שלאלה שיש מערכת אנאלוגית ברמה גבוהה עם תקליטים שמורים ומכונת ניקוי סבירה, נהנים הרבה יותר מהמערכת האנאלוגית שלהם.

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

moshem74 כתב:חבר בא אלי הביתה עם טורנס,חיברנו למגבר ,הייתי בטוח שישמעו טוב יותר בפטיפון.
נעזוב את זה שכל תקליט דורש ניקוי לפני ששמים אותו ועדיין יש רעשים של אבק ברקע.
נעזוב את זה שבווליום גבוהה הרמקולים נכנסים לויברציות.

בעת מיתוג ל CD , יש הבדל משמעותי עד קריטי!

הפטיפון נשמע טרנזיסטור לעומת ה CD.

וזה בניגון תקליט ודיסק זהים ומקוריים.

אני לא מבין מה יש בפטיפונים שאומרים שזה הכי איכותי,זה ממש לא.
...
דיווח זה שלך מעיד יותר על טעמך האישי והעדפותיך האישיות מאשר על כל דבר אחר.

מה שאתה לא מבין הוא שההעדפה שלך לצליל דיגיטאלי היא רק הטעם האישי שלך.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

udi13 כתב:גם אני בעד פטיפון/טייפ סלילים מאשר CD, המסקנה שלי באופן אישי היא מאוד פשוטה,
כנראה שככל שהצליל יותר נקי ויותר מדוייק הוא פחות נעים לנו (לי) :)
...
זאת טעות די נפוצה.
צלילים שעברו עיבוד דיגיטאלי לעולם לא יהיו מדויקים יותר מאשר אותם צלילים ללא עיבוד כזה.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

moshem74 כתב: כנראה שאף פעם לא השוואת אחד לאחד באותו דיסק ותקליט.
...
אם תקרא את ההודעה הראשונה של במחרוזת זאת תראה שהשוויתי תקליט ויניל גם לתקליטור CD וגם לתקליטור SACD .
moshem74 כתב: אחרי שתעשה כן אני מבטיח לך שתחשוב אחרת, למרות השכנועים העצמיים, הCD נשמע טוב יותר במלא מובן המילה.
התקליט תפל,זה כמו שתוריד במגבר בס וטרבל עד הסוף ותגביר = ככה נשמע תקליט.
...
התקליט נשמע תפל לאוזנייך, לא בהכרח לאוזני כלל האנשים. כנראה שאתה אוהב הדגשת-יתר של הצלילים הגבוהים והנמוכים ואתה מעדיף משהו שהוא היפוכו של נאמנות למקור.

איך אתה יכול להבטיח למישהו אחר שהעדפותיו תהיינה זהות להעדפותיך האישיות?
מה גורם לך לחשוב שטעמך האישי נכון לכלל האנשים?
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #39 

...
CD נשמע טוב יותר לאוזניים מסוימות, לא לאוזני כלל האנשים.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

ארז_וחני כתב:
moshem74 כתב: זה ממש לא נכון שבאותה רמת מחיר ואפילו ביחס של כפול מחיר וגם משולש,התקליט והתקליטור אף לא יהיו זהים. .
...
זה לא תואם לאינפורמציה שקיבלתי מאנשים שיש להם גם ציוד אנלוגי וגם ציוד דיגיטלי. כמו שכתבתי, לי אין ציוד אנלוגי.
חברים שיש להם גם ציוד אנלוגי וגם ציוד דיגיטלי מוזמנים להגיב מניסיונם.
...
הציוד האנלוגי והדיגיטאלי שלי הם באותה רמת מחיר.
לאוזניי, האנלוגי נשמע טוב יותר לאין שיעור.
ארז_וחני כתב: יחד עם זאת, הזלזול שאתה מביע בתגובה שלך מיותר, מעורר אנטגוניזם ולא מוסיף דבר לדיון בנושא.
...
כנראה שמדובר בטרול.
בברכה,
יהושע גומא

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”