:הל:חברת modu מתחילה בהשקה הרכה של הטלפון הסלולרי פרי פיתוחה

חדשות ועדכונים של HT Magazine
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

יאיר,
מתי פעם אחרונה ניצלת את היכולת של דור 3.5?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #22 

אני אישית לא, וגאדג'טים סלולריים לא ממש מעניינים אותי, אבל המכשיר הזה פונה ל-Early Adopters ולפחות בארץ זה אומר דור 3 חובה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #23 

איך החלטת שהוא פונה דווקא ל EARLY ADOPTERS?

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #24 

אני קורא את השרשור ומת מצחוק
תארו לעצמכם קבוצת מיקוד של סבתות עם טלפונים עם מקשים בגודל של בול :מת מצחוק:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #25 

Itay_Pollak כתב:איך החלטת שהוא פונה דווקא ל EARLY ADOPTERS?
...
אתה חושב שגב' כהן מחדרה תרוץ מחר בבוקר לסלקום לקנות כזה?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #26 

yairf כתב:
Itay_Pollak כתב:איך החלטת שהוא פונה דווקא ל EARLY ADOPTERS?
...
אתה חושב שגב' כהן מחדרה תרוץ מחר בבוקר לסלקום לקנות כזה?
...
אתה באמת חושב שמודו השקיעה את כל הפיתוח בשביל השוק של סלקום? או השוק הישראלי בכללותו?
למודו יש כבר היום (לפני ההשקה) הסכם על 38 מליון $ בפיליפינים, והם מסתכלים על העולם, לאוו דווקא על השוק הישראלי (אם כי יש לציין שיש שיתוף פעולה פורה ומפרה עם סלקום).

ואגב גב' כהן מחדרה - פעם הבאה שהיא תגיעה לסלקום, כבר יציעו לה מכשיר + שני ג'אקטים בעלות נמוכה בהרבה מחלופות אחרות. היא כבר תעשה את השיקולים שלה.
You are never fully dressed without a smile

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

אז זהו, שזה לא מיועד להיות "טלפון חכם" והכפתורים עליו לא מיועדים להיות התיפעול הראשי שלו אלא ה"חליפות" שבו מלבישים את המכשיר.
אתה רוצה טלפון עם נגן PMP? תלביש אותו בתוך חליפה עם מסך LCD גדול.
אתה רוצה טלפון עם GPS? תלביש אותו בתוך חליפה עם מקלט GPS, תוכנה ומסך גדול.
אתה מגיע לאוטו ורוצה דיבורית? הרדיו/דיסק באוטו הוא החליפה למכשיר.
אתה רוצה את כל השירים במערכת שלך? תקע אותו בתוך DOCK רלוונטי.

אהה? כל זה גם האייפון עושה? נו, אמרנו שזה קצת מאוחר מידי, לא? 8)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #28 

SHED - בוא נדייק בפרטים - מדובר בהשקה רכה, מה שאומר שהטלפון יימכר באתר מיוחד בכמויות קטנות, ולא בנק' המכירה של סלקום, אז לא נראה לי שהגב' כהן תשמע עליו בקרוב.
לגבי שאר המדינות - אני לא חושב שהקהל ההודי שונה משמעותית מהקהל הישראלי, אבל Only time will tell...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #29 

דוגמא לא הכי טובה וכואבת - גם יס מקס התחיל בשיווק רך - ועכשיו מציעים אותו לכולם... זו הדרך שבה בחרו.
אם היום אני חושב לשדרג את הטלפון. ואני מצד אחד אוהב טלפון קטן, אבל רוצה לפעמים עוד יכולות - זה ממש מתאים.

מרטין - יש דרך לבדוק אם הטלפון תומך BT?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #30 

sapir255 כתב:flsh, גם את הנישה של הסלולרי הזול זה לא יתפוס אם הדבר הזה עולה 500 ש"ח והיום אתה יכול לרכוש בכל חנות מחשבים פלאפון פשוט וכרטיס sim ב200 ש"ח.
הוא יצטרך שיתוף פעולה רציני מאד מצד חברות גדולות שייצרו ג'אקטים שונים ומשונים כדי שהגאדג'ט הלא כל כך שימושי הזה יצליח.
השימוש היחיד שאני רואה בזה הוא אפשרות לחסוך מכשיר סלולר עם דיבורית ברכב, במקום זה פשוט יהיה ג'קט עם דיבורית שתכניס אליו את המודו.
...
זה בדיוק העניין אבל. המכשיר הזה עולה 500 (בשביל להגיע עם ג'קט כבר, אבל זה יהיה מגוכך אם זה היה אחרת) ובמחירים מאוד זולים אתה יכול בעצם לשנות את המכשיר. אם תסתכל על הטלפונים בטווח המחיר הזה תראה שהם בעצם פנס, שעון מעורר, טיימר ורשימת אנשי קשר (לא תמיד אפילו יש בלו טות'). המכשיר הזה יוכל לעשות הרבה יותר דברים שיוכלו לעניין אנשים.
ומה עם כל הילדים שרוצים להחליף הרבה מאוד סלולרים, ויהיה הרבה יותר זול להחליף את הג'קט של המכשיר ב150-250? הרי בין המכשירים המאוד זולים בטווח הזה אתה מקבל את אותו הטלפון תכלס אבל או בתצורת סליידר, צדפה או רגיל.
בהתחשב בעובדה שהדבר הזה לא יוצר בשביל הארץ גם ככה, ולאן שהוא שווק כנראה הוא מתאים הרבה יותר, לא צריך להשוות אותו לשוק שרוצה אייפונים וPDAים.
ובנוגע לדור 3 ו3.5, אם זה כל כך מעניין את הבן אדם אני בטוח שיעשו ג'קטים שיוסיפו תמיכה של וWIFI ודור 3 אם אפשר (אפשר?) - לא שהוא כנראה יקנה את הטלפון גם ככה. אני מתאר לעצמי שהפריסה של דור 3 לא כזאת טובה איפה שהמכשיר הזה מיועד להימכר בין כה וכה.
יש הרבה מאוד פוטנציאל למכשיר כזה. זה לא יהיה כזה נוראי אם סוני\LG\סמסונג ואחרים ייצרו ג'קטים למכשיר בשביל שווקים שאין להם ייצוג מתאים בהם, ויעשו כסף מהמכירה שלהם בלבד. יותר זול להם ועדיין יש רווח.
והחלק הכי יפה זה שהחברה לא צריכה להיות ייצרנית של סלולרים בשביל ליצור ג'קט - וזה פותח פלח שוק להרבה חברות באותן מדינות שהדבר הזה מיועד להן מלכתחילה.
אם לדבר הזה לא היה היגיון לא היו מייצרים אותו מלכתחילה. בשנה שעברה כשהמכשיר הזה נדחה לא נכנס לשוק שום דבר שימלא את פלח השוק הזה. ואייפון זאת לא התחרות. זה כמו לשאול למה שמישהו יקנה NETBOOK אם הוא יכול לקנות את המקבוק פרו של אפל. לא אותו פלח שוק בכלל.
תמיד אפשר להזכר בתקופה שלפני 10 שנים. זוכרים את כל הטלפונים של נוקיה עם פאנלים נשלפים? זוכרים כמה זה הלך? זה אותו דבר, רק שזה עושה "קצת" יותר מלגרום למכשיר להראות אחרת.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #31 

yairf כתב:SHED - בוא נדייק בפרטים - מדובר בהשקה רכה, מה שאומר שהטלפון יימכר באתר מיוחד בכמויות קטנות, ולא בנק' המכירה של סלקום, אז לא נראה לי שהגב' כהן תשמע עליו בקרוב.
לגבי שאר המדינות - אני לא חושב שהקהל ההודי שונה משמעותית מהקהל הישראלי, אבל Only time will tell...
...
כמעט כל שירות שאני יכול לחשוב עליו החל את דרכו בהשקה רכה. אל תדאג, תהיה גם "השקה קשה"...
וכמו שאמרתי, עם כל הכבוד לסלקום, ולכמות המנויים שלה הם לא מהווים גורם משמעותי כאשר מסתכלים על השוק העולמי. ובשוק העולמי (במיוחד במזרח) יש חשיבות עצומה למחיר, ולפונקציונאליות. מודו נותן את האפשרות להינות מפונקציונאליות מותאמת לצרכים, תוך שמירה על תג מחיר נמוך יחסית.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #32 

האמת שאני קצת משוחד - אחרי שראיתי את עדר המהנדסים ששעטו אל דלתותיה של מודו כאילו שהם הולכים לעשות את תפקיד חייהם, ופוטרו מס' חודשים לאחר מכן "עקב קיצוצים", אז קצת קשה לי לראות את החברה מצליחה (והיא לא, נכון לעכשיו).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #33 

yairf,
מי יודע, אולי דווקא אותם קיצוצים יעזרו לה להצליח.
בכל מקרה, מוקדם מידי לדעתי לתת ניחוש אינטליגנטי של סיכויי ההצלחה שלהם. מדובר במוצר ייחודי ואין ממש למה להשוות.
משה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #34 

MOCO אני רואה זאת יותר כמצג שוא שהוצג קודם לכן לאותם מהנדסים מתלהבים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #35 

yairf כתב:MOCO אני רואה זאת יותר כמצג שוא שהוצג קודם לכן לאותם מהנדסים מתלהבים.
...
לא מכיר את הסיפור, אבל לא רואה איך זה מתקשר לסיכויי ההצלחה,
אלא אם כן אתה חושד בנפשות הפועלות שיש להם נטייה לעבוד על כולם.
משה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #36 

משהו כזה...

remux
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #37 

Shed כתב:
yairf כתב:SHED - בוא נדייק בפרטים - מדובר בהשקה רכה, מה שאומר שהטלפון יימכר באתר מיוחד בכמויות קטנות, ולא בנק' המכירה של סלקום, אז לא נראה לי שהגב' כהן תשמע עליו בקרוב.
...
כמעט כל שירות שאני יכול לחשוב עליו החל את דרכו בהשקה רכה. אל תדאג, תהיה גם "השקה קשה"...
וכמו שאמרתי, עם כל הכבוד לסלקום, ולכמות המנויים שלה הם לא מהווים גורם משמעותי כאשר מסתכלים על השוק העולמי. ובשוק העולמי (במיוחד במזרח) יש חשיבות עצומה למחיר, ולפונקציונאליות. מודו נותן את האפשרות להינות מפונקציונאליות מותאמת לצרכים, תוך שמירה על תג מחיר נמוך יחסית.
...
במזרח עוד יותר קל לקנות אחד כזה :?
http://www.focalprice.com/F003_WiFi_TV_ ... 10393.html

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #38 

זהכמעט כמו ה"מדבקה" המפורסמת (רק שפה יש מוצר)
צדק shed בתאור שלו ...לי לא נראה שזה יתפוס .
כי אם רוצים סלולרי בטלויזיה / במערכת / בכל מכשיר אחר , מה שהיצרנים יעשו זה תושבת ל usim/sim ולא צריכים ולא ישתמשו במודו לשם כך!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #39 

uris כתב: כי אם רוצים סלולרי בטלויזיה / במערכת / בכל מכשיר אחר , מה שהיצרנים יעשו זה תושבת ל usim/sim ולא צריכים ולא ישתמשו במודו לשם כך!
...
אם רוצים סלולרי בטלוויזיה/מערכת צריך הרבה יותר מפיתוח מלשים סתם תושבת ל-sim/usim. צריך baseband סלולרי, צריך מעגלי RF צריך לעבור תקינה ובדיקות הומולוגציה עם ספקי ה-base station וכמובן עם המפעיל הסלולרי.

מדובר כאן ב-know how שפשוט לא קיים אצל שחקני ה-CE הגדולים, והם ממש לא רוצים להיכנס לזה. מודו בא ופותר להם את הבעיה הזו בדיוק: עכשיו כל יצרן יכול, בקלות יחסית, להוסיף יכולות סלולר ואינטגרציה של מידע למכשיר שלו בלי להחזיק מחלקת פיתוח סלולר.

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #40 

לא מאמין בסטארטפ הזה למרות היושב בראשו.

מי יודע.... ימים יגידו.....
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”