הרשות: מהירות מופרזת היא סיבה עיקרית לתאונות

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271

שליחה

מעניין בכל העולם זה הגורם ההמשני בתאונות רק בארצנו הקטנטונת הוא גורם עיקרי.... :oops:
אל תהיו תמימים .
הדוחות אלו המיסים הכי קלים לגבייה.
הרשות ממומנת ע"י המדינה, קרי משרד האוצר.
כך גם המשטרה שצריכה להצדיק את התקציבים שהיא מקבלת באמצעות מתן דוחות ללא סוף .
במקום להטפל לבחורות שלא אותתו, הייתי מציע לשוטרי התנועה לסייר קצת בדרום הפרוע ולתפוסאת הגנבים, פורצי רכבים, בעלי משחטות רכב וכו'
לבסוף מה שיוצא, שמשטרת התנועה הפכה להיות חברה קבלנית לגבייה של משרד האוצר .
הייתי שמח שבמקום להשקיע בדבורה על הניידות החדשות, הייתה השקעה בתשתיות, בחינוך, בהסברה, האם מישהו מילדכם קיבל הרצאה בביה"ס מנציג משטרת התנועה באופן קבוע כחלק ממערכת הלימודים?
אנחנו נהגים לחוצים , עצבניים, ולעיתים גם לוקים בהחלטות פזיזות, מכאן ועד הקביעה שזהו הגורם העיקרי לתאונות זה הרי מגוחך קל מאד לקבוע ללא הצגת נתונים גולמיים ולא רק לגבי הרוגים אלא גם לגבי פצועים.
הצגת רק חלק מן האמת משולה לשקר!!!!!!!!!!!!

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

Shed כתב:
MetalliJoe כתב:Booboo,

בלי קשר לאינטרסים שיש או אין לרשות לבטיחות בדרכים - להאשים את המהירות בתאונות זה כמו להאשים את אדיסון בהתחשמלות. מהירות יכולה להחמיר תאונה, אבל בדרך כלל לא לגרום אותה. ותאונות הדרכים הקשות קורות לא בגלל מהירות, אלא בגלל מעבר באור אדום וחצית קו לבן.
...
בלי להמעיט בחומרה של מעבר באור אדום או חציית קו לבן, מהירות היא בהחלט גורם לתאונה.
1. מהירות גבוהה יותר מקטינה את זמן התגובה הנדרש על מנת להגיב לארוע שהתרחש.
2. מהירות גבוהה יותר מקטינה את השליטה ברכב (ושאף אחד לא יגיד כאן שהוא שולט ברכב שנע ב-140 קמ"ש כמו ברכב שנע ב-80 קמ"ש).
3. מהירות גבוהה מקטינה את יכולת הנהג לזהות ולהבחין בפרטים בדרך (בין אם מדובר בתנאי הכביש ובין אם בתנאים סביבתיים). התופעה הנ"ל מחמירה עוד יותר בלילה.

אין לי שום בעיה לתת דוגמאו שיראו איך כל אחד מהסעיפים הנ"ל מביא לתאונה שנגרמה אך ורק בגלל מהירות מופרזת.
...
אין ספק שמהירות מופרזת ביחס לתנאי הדרך היא גורם משמעותי לתאונות דרכים. במקביל, אין ספק שמהירות מופרזת ביחס לקבוע בחוק לא מהווה גורם לתאונות דרכים, וכל קשר בין מהירות שעולה על המותרת בחוק לבין תאונת דרכים הוא נסיבתי בלבד (אני מדבר על כבישים בינעורוניים בלבד ולא בצורה גורפת).

אבל מכיוון שאי אפשר לאכוף את מגבלת המהירות האמיתית, המשטרה מסתפקת באכיפת מגבלת המהירות המדומה, כי זה הכל קל ומכניס הרבה מאוד כסף.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

הובר, אין דבר כזה מהירות מופרזת ביחס לתנאי הדרך או ביחס לחוק.

ההגדרה למהירות מופרזת היא ברורה:
הנמוך מבין: המהירות המקסימלית המותרת על פי חוק או המהירות המקסימלית המאפשרת נהיגה בטוחה בתנאי הדרך.

אפשר לפתוח כאן דיון האם המהירות המקסימלית על פי חוק צריכה להיות 90 או 120 בכביש החוף, אבל זה כבר דיון אחר.

השורה התחתונה היא: מהירות מופרזת גורמת לתאונות בגלל הסיבות שתיארתי קודם.
You are never fully dressed without a smile

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מצד אחד אתה יוצא בהצהרה כזו:
Shed כתב:הובר, אין דבר כזה מהירות מופרזת ביחס לתנאי הדרך או ביחס לחוק.
...

ומיד אח"כ כותב משפט שכזה:
Shed כתב:ההגדרה למהירות מופרזת היא ברורה:
המהירות המקסימלית המאפשרת נהיגה בטוחה בתנאי הדרך.
...
אז לקחת את המשפט וניסחת אותו שונה, מה ההבדל? מזכיר לי את המשפט "תגיד לי ותאמר לי, זה אותו הדבר או היינו הך?" :roll:

מהירות מופרזת ביחס לתנאי הדרך = נהיגה בשטח עירוני ב 80 קמ"ש.

המהירות המקסימלית המאפשרת נהיגה בטוחה = 120 קמש בכביש בעל 3 נתיבים רחבים והפרדת בטון.

שני הקצוות של אותה הסקאלה או דבר והיפוכו.

זה שהחוק קבע שבכביש X המהירות המקסימלית היא 90 קמש לא הופך את המהירות הזו למהירות המקסימלית המאפשרת נהיגה בטוחה בתנאי הדרך - NOT BY FAR. כבר נתתי לכך דוגמא חד משמעית בתגובה הקודמת שלי.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

Booboo כתב:
Huber כתב:Booboo - אני לא עושה הפרדה בין משטרה X למשטרה Y, בעיניי משטרת ישראל זו משטרת ישראל, ואם אתה באמת חושב שלא מודדים אותם עפ"י מספר הדוחות אתה באמת נאיבי כמו שטענו פה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3525228,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2825248,00.html

אז אולי הם לא יודו בזה בפה מלא, ואולי לא תשמע אף גורם רישמי במשטרה אומר את זה בגלוי, אבל יש לי חברים ומכרים שוטרים ונאמר לי בארבע אוזניים שלמרות שלא אומרים לשוטרי התנועה "תביאו X דוחות או ש..." מסתכלים שונה על שוטרי תנועה שמביאים כמות נמוכה יותר של דוחות ושההצהרה הבומבסטית של "השוטרים מונחים לאכוף עבירות המוגדרות "עבירות איכות": אי-ציות לתמרור עצור, מעבר צומת באור אדום, מהירות מופרזת, אי-מתן זכות קדימה, נסיעה ללא חגורות בטיחות, ושימוש בטלפון הנייד בזמן הנהיגה." היא מס שפתיים ותו לא.

רוצים הרתעה? מעולה, במקום לשייט ב 90 קמש הלוך ושוב שיחפשו את הנהגים שלא מאותתים, שחותכים, ושמבצעים עבירות שבאמת גורמים לתאונות ולא יתמקדו על עבירות מהירות בכבישי החוף.
...
ואם אתה מאמין לכל שטות שכתב עיתונאי ב-Ynet יותר מלבן אדם כמוני שחי את הנושא ברמה כמעט יומית, אתה הרבה, אבל הרבה הרבה, יותר נאיבי ממני :roll:
...
Booboo,

המשטרה מחויבת לתת דוחות, בלי שום קשר לעבירות, או לתאונות - אך ורק כדי למלא מכסות מיסים. אני יודע זאת בוודאות, אבל לצערי אינני יכול לפרט. תבחר אם להאמין או לא.
Silence speaks louder than words

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

ironman,

איפה ראית שוטרים נטפלים לבחורות שלא אותתו? הם נטפלים לנהגים נהדרים, מוכשרים ושומרי חוק, שלא שמו חגורות בטיחות! :אההם:
Silence speaks louder than words

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162

שליחה

Booboo
ישנם עובדות בשטח!!
מספר התאונות לא ירד!!!
אז זה לא משנה איזה טענה יש אם זה מהירות או לו כרגע השיטה של משטרת ישראל לא עובדת!
מעניין שמספר המכוניות של המשטרה קפץ באיזה שתיים ופתאום ישנם אגפים חדשים,תחנות מהודרות וכו'
אני אומר לבריאות אבל בחיית תעשו משהו שבאמת ישמור עלינו מכל המשוגעים האמיתיים בכביש.
זה מתחיל באנשים מעצבנים שחוסמים נתיב שלם בשביל לקפוץ רגע לפיצוציה.
ממשיך בנהגי משאיות בעלי הרשעות מרובות שעדיין נוהגים,נהגי קטנועים שנוסעים על המדרכה וחותכים אותך בדיוק שהרמזור נהיה ירוק :evil:
ולא חסר עוד.
לבוא בטענה שמהירות זה הגורם העיקרי לתאונת דרכים פשוט מעלה לי אדים :עצבני:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

שרשור מדהים ומעניין מבחינה סוציולוגית.
כל אחד פה, בגלל שיש לו ניסיון אישי בתור נהג, מייד מזלזל בכל מחקר מגובה סטטיסטיקה שנעשה.
בשביל מה בכלל לחקור את הדברים הללו ולנסות להפחית תאונות אם כל נהג יודע כבר מה הפתרון :roll:
גם רמת קבלת תיאוריות הקונספירציה כשזה קשור לקנסות משטרה מעניינת למדי. כנראה שתחום הנהיגה זה התחום בו יש לרוב האזרחים מגע עם המשטרה (הרי רובינו לא גנבים וסוחרי סמים) ופה יוצאת לכולם כל האנטי-ממסדיות החבויה.

לגבי עיניין המהירות אז זה כמו שshed כתב.
מדובר בעיקר בבלבול סמנטי. ברור שמהירות לבד היא כמעט אף פעם לא גורם לתאונות, אבל מי שמבין ככה את הדו"ח הוא במקרה הטוב תמים. מהירות גבוהה מידי היא מה שהופך טעות שלא נגמרת בתאונה לטעות שכן נגמרת בתאונה, וטעויות נהיגה (שהן רשמית גם עבירות) קורות ויקרו כל הזמן. במובן זה מהירות היא בהחלט גורם ראשון במעלה.
אתה יכול לאכוף הגבלת מהירות אבל אינך יכול למנוע מאנשים לטעות.
גם כל העבירות הבוטות (שנעשות מתוך זלזול מודע בחוק), תוצאותיהן חמורות יותר בהתאם למהירות.

לגבי הטוענים פה, שבכביש X המגבלה צריכה להיות 120 ולא 90, וזאת על סמך ניסיונם האישי, זה כמובן לא רציני. המגבלות האלה אמורות להיגזר מסטטיסטיקת התאונות במקום ולא מהרגשת השליטה שלך בתור נהג. הסטטיסטיקה הזו מאוד תלויה גם בעומס המקובל בכביש, ולא רק או בעיקר ממאפייניו הפיזיים. להגדיר מגבלות מהירות לפי שעות היממה זה כמובן בלתי סביר.
כביש החוף זה כביש עם עומס ממוצע גבוה ורק בגלל זה צריך מגבלה נמוכה שם.

באופן כללי, כל מגבלת מהירות היא פשרה. ברור לכולם שאם כולם היו נוסעים 40 קמ"ש אז בכלל לא היו תאונות קטלניות,
אבל כל יתרון המכונית היא להביא אותנו ליעדינו בזמן קצר יותר. לכן החברה, למרות שאנשים בדרך כלל לא אומרים זאת מפורשות, מוכנה להקריב כך וכך חיי אדם עבור הנוחות של נסיעה מהירה יותר.
כמה מהר? זה בדיוק הפשרה - כמה אנשים זה סביר שימותו.
אין מגבלת מהירות שהיא ה"נכונה" כי רק מעליה זה מסוכן. הסיכון עולה בהדרגתיות והמגבלה היא קביעה שרירותית.
מה שבטוח, וטפשי להכחיש את זה, שמספר ההרוגים גדל עם מגבלת המהירות, ולא משנה מה הגורם הישיר לתאונה.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

משה,
אני מקבל שנהג יכול לטעות, לא לשים לב ולעבור באדום (לא העריך נכון את הזמן של הכתום, חלם וכו').
אני לא מקבל אי שמירת מרחק וחציית קן לבן כטעות אלא כנהיגה פרועה שבשילבו עם מהירות מופרזת גורמת להרוגים.
ברגע שיאכפו את אלה התמונה תשתנה לחלוטין.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

guyezra,
בשימוש במילה "טעויות" התכוונתי רק להדגיש שגם נהגים נורמטיביים עוברים לעיתים עבירות, לא מתוך זלזול בחוק, אלא משיקול דעת מוטעה או חוסר תשומת לב. הסיבה להדגשה הזו היא שגם אם תצליח להוריד מהכביש את כל העבריינים המועדים, עדיין יהיו עבירות תנועה, ולכן עיניין המהירות נשאר חשוב.
במציאות, כמובן שאי אפשר להוריד גם את כל העבריינים המועדים, ובעצם אין אנו יודעים אם עבירה נעברה בגלל "טעות אנוש" או בגלל זלזול מודע בחוק. זה גם לא משנה. מה שברור הוא שעבירות ימשיכו להיות מבוצעות.

כמובן שצריך גם לאכוף את כל העבירות המסוכנות שציינת, אבל פה נכנס עוד עיניין וזה האפקטיביות של האכיפה.
מסיבות טכניות, הרבה יותר קל לזהות מהירות חריגה מעבירות כמו אי שמירת מרחק, ולכן זה יעיל לשים שם מאמץ.
יגידו אנשים שזה חיפוש מתחת לפנס, אבל זו טעות, כי כן יש לזה השפעה.
נניח (סתם ממציא מספרים) שבמאמץ לתפוס אחד שלא שומר מרחק אתה יכול לתפוס עשרה שנוהגים מהר מידי. השאלה היא איפה בחשבון הכולל תהיה לך יותר השפעה.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אגב, אני מרגיש שהשרשור זה חזרה על שרשור שהיה בעבר שאני לא מוצא.
אני חוזר על מה שכתבתי שם בקיצור.
יש דוגמא מצוינת בארה"ב.
ב73 המהירות הורדה בצו פדראלי בכל המדינות מ65 ל מייל לשעה 55 (90 קמ"ש), בלי קשר לבטיחות אלא בגלל משבר הנפט.
הסתבר שגם סטטיסטיקת התאונות ירדה משמעותית, ומאז בהרבה מדינות שם, השאירו על 55 ולא החזירו ל65.
משה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

מצטער להעיר את השרשור הזה משנתו, אבל לאור תאונות הדרכים בסופ"ש האחרון, אני חייב לומר שהבעייה היא לא המהירות
אלא:
א. שיטת לימוד הנהיגה - בה לומדים נהיגה רק בתוך העיר, באיטיות כזה שלא לומדים דבר, מלבד שליטה מאוד מאוד בסיסית ברכב.
ב. הורים - שלא נוסעים עם הילדים מספיק - ומעירים להם ומסבירים להם איך לנהוג נכון (זאת במידה והם יודעים).
ג. רכב אוטומט 1.6 - לדעתי זה הגורם מספר אחת - אמנם הבסיס פשוט - אבל הכוונה היא נרחבת, היום, בכל רכב, פשוט מאוד להגיע למהירויות גבוהות - גם בלי להרגיש יותר מידיי, הצרה הנוספת - גם קל מאוד לנהוג במהירויות הללו. אני זוכר כשאני קיבלתי רשיון, ופעם ראשונה רצינו לראות כמה "מהר" אפשר ליסוע עם אונו 1.4 - הגעתי לסביבות 140, וגם זה לקח זמן - ואז הרכב היה מאוד קשה לנהיגה, תאמינו לי - שלא ניסיתי שוב להגיע עם הרכב למהירות כזו.
מה שאני מנסה לומר - זה שהיכולת להגיע למהירות בקלות, ולשלוט ברכב בכבישים ישרים יחסית - גורם לאנשים לשאננות, ואז כשמגיעים לכבישים כמו כביש 38, חושבים שאפשר לנהוג גם מהר ובקלות, ומאבדים שליטה בלי בעייה בכלל. בנוסף, בגלל שהרכב אוטומט - יש איזו נטייה ישראלית לא מובנת - לשים את הרכב בD וליסוע - ולהתעלם מזה שיש כפתור OVERDRIVE או עוד כמה הילוכים בתיבה - שלמשל כשמגיעים לסיבוב - אפשר להוריד הילוך בכדי להגדיל את השליטה ברכב.
ד. לא לומדים פיסיקה ברמה מספקת - גם אם ברמה הציורית - כדי שאנשים יבינו שבתאונה - כשאתה לא חגור - אתה הופך למקלט אנרגיה - ואח"כ משוגר בכל מיני כיוונים לא נעימים, כמו גם כוחות הפועלים על הרכב.
ה. לצעירים אין לא משמעת עצמית, ולא מילה אחד כלפי השני, אף אחד לא מעיר לאף אחד על כלום... (בהקצנה - אבל נכון באחוזים גבוהים).
ו. צריך תוכנית תזכורת - להזכיר לאנשים קצת חוקים - כמו איתות, נתיבי האצה/האטה - ואיך משתמשים בהם...

כמובן שמה שצריך להוסיף בסוף - חשוב שהתשתית תתאים - ואני לא מדבר על איכות הכביש - אלא בעיקר על הפרדה בין נתיבים נגדיים, ועל הגנה על הנהגים במידה והם מאבדים שליטה - כמו הבחור שנתקע אתמול בעמוד חשמל ונהרג - אני רק יכול לשער שהוא היה בלי חגורת בטיחות... (אבל הכוונה שלי - שאפשר לשים גדרות/עמודים - שסופגים אנרגיה).

אני כבר שמתי לב - שאני עוד יותר פוקח עיניים במהלך נהיגה עכשיו).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Itay_Pollak,
מה שכתבת דווקא מצביע עוד יותר על כך שצריך לאכוף את המהירות המקסימלית, כמו גם חוקים אחרים.
נניח לצורך העיניין שכל מה שכתבת זה נכון. (לא שאני חושב שלא, אבל כל סעיף שם דורש דיונים ומחקרים).
אז מה?
מה יותר סביר לשנות ובטווחים קצרים יחסית
1) את דגמי הרכב שקיימים
2) את לימודי הנהיגה
3) את הבנת הפיזיקה המעשית
4) את המשמעת של הצעירים וההתנהגות החברתית שלהם

או

לגרום, על ידי הרתעה מעונשים, מנהגים לעבור עבירות. במקרה זה מהירות איטית יותר הייתה מונעת את התאונה.

גם הדבר האחרון קשה מאוד לבצע, אך רוב הדברים שאתה ציינת זה כמעט בלתי אפשרי אלא על ידי שינוי התרבות שלנו.
בבואינו להתעסק בנושא, צריך תמיד לזכור שכל "פתרון" חייב להיות מעשי כדי שבכלל יהיה רלוונטי.

אף אחד לא טוען בפשט ש"מהירות זה הגורם לתאונות" ותו לא. מהירות היא פשוט גורם שהתעסקות בו היא יעילה יחסית.

אגב בעיניין החגורות. אם הבנתי נכון האנשים במושב האחורי של הב.מ.וו לא הי יכולים להיות חגורים (כולם) כי היו באוטו יותר אנשים ממה שמותר. זו כבר עבירה חמורה ביותר ומסוכנת ביותר.
האמת, מבחינה מוסרית אני פחות מוטרד מעיניין החגורות, כי מדובר בעבירה שהנפגע ממנה הוא הבלתי חגור בעצמו.
משה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

moco כתב:Itay_Pollak,

אף אחד לא טוען בפשט ש"מהירות זה הגורם לתאונות" ותו לא. מהירות היא פשוט גורם שהתעסקות בו היא יעילה יחסית.
...
"הרשות: מהירות מופרזת היא סיבה עיקרית לתאונות". אף אחד לא טוען שמהירות היא הגורם לתאונות, אבל פה טענו שזה הגורם העיקרי ועל זה הוויכוח. מהירות תורמת לקטלניות שבתאונה ולעיתים גורמת לתאונה עצמה (זמן תגובה קטן יותר) אבל מפה ולהכריז שהיא "הסיבה העיקרית" המרחק ארוך מאוד.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328

שליחה

לדעתי הסיבה העיקרית לריבוי התאונות היא האישיות הייחודית של הנהג. אנחנו חסרי סבלנות, חסרי התחשבות ובאופן כללי מתנהגים כמו במערב הפרוע.
בכל בוקר אני נפגש שוב עם חבורה של קופים עם צפצפות: צופרים, צועקים, דוחפים, חותכים, וכל זה בשביל מה? בשביל להגיע מרמזור אדום אחד לרמזור אדום אחר. זה כל כך עצוב ומפחיד.
כאשר אנחנו מתנהגים עם הרכב שלנו כאילו זה הרחבה לגיטימית של איבר גוף גברי מאוד ספציפי - ככה אנחנו נראים.
אנשים נכנסים לרכבים בעודם כועסים, לחוצים ועצבנים וחושבים שזה בסדר ללחוץ על הגז "כי אני עצבני" - בן אדם עצבני לא צריך לנהוג.
ברגע שנבין שאנחנו יושבים בתוך מכונות הרג, הדברים יראו אחרת.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

nadavck - אין לך מושג כמה אני מסכים איתך... (Y)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Huber,
אתה מצטט כותרת . אני לא מאמין שדבר כזה, אם נאמר כפי שצוטט, כוון בפשט.

nadvack,
כמו במקרה של איתי, אתה מאוד צודק, אז מה? אתה יכול לשנות את התנהגות האנשים?
לכולם כבר נאמר עשרות פעמים שהם יושבים במכונות הרג, ואתה יודע מה, אני בטוח שכולם דווקא מבינים זאת היטב.
אז מה? זה משנה את התנהגותם? לא :-(
משה

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני חושב שברור לכולנו שמדובר בתהליך ארוך של חינוך שורשי ושהוא לא קשור רק להתנהגות בכביש.
קיימת איזה מן ברבריות כללית של "מגיע לי" ושל "אני לא פרייר".
אני מרגיש שבהרבה מאוד מקרים בארץ יש גישה של הערצת ה"עצמי". כל דבר שהוא לא "אני" לא ראוי להתחשבות ולאמפטיה.
זה מורגש בכל הרמות, מהתור בסופר ועד ההתייחסות לפלסטינים במחסומים (וסליחה מראש על הכנסת פוליטיקה לשירשור) ועד אישור שימוש בסוללות לגידול תרנגולות מטילות. שוב - אם אני לא מרגיש את הכאב של הצד השני אז זה לא מעניין אותי, למה לי להתחשב בו אם הוא לא מתחשב בי וכו'
הכל קשור בהכל.... אני אעקוף אותך ברמזור מהצד בגלל שאני ממהר, מגיע לי, מה לא תתחשב בי? וזה חוצה מינים, גזעים, גילאים, רקעים סוציו-אקונומיים וכו'

ועוד לא הזכרנו את העובדה שחם לנו, ולח... מאוד לח....
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

nadvack,
מסכים עם כל מילה שכתבת אבל איך מתוך זה אתה גוזר שיטות לצמצום תאונות הדרכים?
אתה יכול להחליף את העם?
כל פעולה אפקטיבית בנושא, צריכה להשפיע על העם הנוכחי.
משה

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

moco,
לצערי אני לא מציע פתרונות, אני רק מתלונן :lol:
הפיתרון היחיד שאני רואה הוא פתק ההצבעה שאני שם בקלפי בבחירות ובניסיון שלי להסביר לאנשים שצריך להפסיק להצביע על פי נחיצות או אי נחיצות בטחונית אלה רק על פי אג'נדות של חינוך, כלכלה וחברה. לצערי הרב אנחנו חיים במדינה בה המדיניות הבטחונית היא עובדה. הפוליטיקאים מנצלים את זה כדי לייצר מצג שווא של שוני אבל בעצם מפלגות השלטון (ליכוד, עבודה, קדימה) יגיבו בצורה די זהה מול אירוע בטחוני.

אם אני חייב להציע פתרון אז אני מציע פתרון של חינוך אותו אני מעביר לידי נבחרי הציבור.
אז בפעם הבאה שאתה מצביע תחשוב טוב מה יותר מסוכן ליהודים החיים בישראל, האיום האירני שבינתיים לא הרג אף ישראלי אחד או חינוך ותשתיות ובינתיים גובים מחיר כבד.

(f)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”