הרשות השניה החליפה מקודדים ל-DTT

חדשות ועדכונים של HT Magazine
mkogan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50

שליחה

המספרים כאן לא נזרקים אלה מתוך ידיעה,קצת ספרתי על התוכנית הכללית של רשות השניה השנה אבל כיום רשות השניה עדיין לא עברה למערכת החדשה ומשדרת 2M CBR לערוץ H264. זה יקרה בעוד חודש או חודשיים לא יודעה אבל הדוחסים היום הם לא פחות טובים.
מו הסתם הריבוב הסטטיסטי יוריד את הקצב הממוצע כדי להכניס עוד ערוצים (לא בטוח עם יהיו בשלב הזה), ואני אוכל להרחיב על זה עם תרצה בהמשך. לפי שעה אני לא יודע עם זה יופעל בגלל שיש מספיק מקום ל5 ערוצים.
לא לשכוח שH264 אפקטיבי בדחיסה יחסית לMPEG2 ב +/- 50% (תאוריה) זאת אומרת שהיחס הוא פחות או יותר כאילו הינו משדרים MPEG2 ב 4 מגה כל זה CBR. אני לא רוצה להיכנס לטכנולוגיית ה H264 אני בטוח שאנשים כבר הספיקו להכיר קצת.
רשות השניה משדרת את החבילה ברוחב סרט של 8MHZ בפרמטרים כמו שידועים כבר 16QAM 2/3 עם guard interval 1/4 שנותן בערך 13מגה לכל החבילה שכרגע היא 5 ערוצים, כולל EPG, ואודיאו פרמטרים של הטרנספורת והנה לך חישוב מאד גס.
השאלה למה השתמשו באיפנון חזק ופגעו ברוחב הסרט, התשובה היא כדי לקלוט את השידורים באמעים מינימליים ללא צורך התקנה של אנטנות על הגג, בחדרים כמו ממ"דים, בנסיעה בשטחים הררים באזורים צפופים וכו'. המדידות נעשו בארץ במשך שנים וזאת המסקנה ואני מניח שיש גם מקדם ביטחון.

mkogan
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

עוד דבר, רשות השניה משדרת על עמוס 4.5-5M MPEG2 CBR

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

ממה שאני זוכר, בעמוס משדרים ב-MPEG2, ברוחב סרט של 4Mbps CBR.

mkogan
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

זה 5M לטרנספורת, פחות אודיו 192K ויש גם DVB SUBTITLE

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283

שליחה

בעמוס . הרשות השנייה משדר על הפנים . יש נתון S/R "יס" משדר בקצב 27500 אבל כ10 ערוצים על התדר .
ערוץ 2+10 משדק בקצב 8520 S/R . הרבה עובדיה בתחנה שלו משדר בקצב 2200 S/R . כמב שהמיספר יותק קטן איכות התמונה פחות טובה . גם ערוץ1+33 הוא 8520 . הטוב ביותר זה 27500 או 30000 בלווינים
ראו את הנתונים של ערוצי יס והרשות השנייהhttp://www.lyngsat.com/amos.html

עדיין לא היתקנתי ממיר קרקעי . כך שלא יכול להיתיחס לאיכות התמונה
רק הטכנאי קרמר

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

הקישור

שליחה

רק הטכנאי קרמר

ballerum
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה

את הפרמטר s/r שהטנאי קרמר נתן ניתן להמיר לרוחב פס שהתדר תופס על ידי כפילה שלו ב1.35 במקרים של רשות השידור,רשות שניה, והשידורים של הרב עובדיה

את הdatarate של הערוץ יותר קשה כבר לחשב מכיוון שזה תלוי אם השידור מקודד בmpg2,4 וכה וכמו כן השיטת איפנון dvbs,dvbs2 הroll off שנבחר הfec וסוג הדוחס שלדוגמה דוחס של חברת harmonic יודעים לבצע את הדחיסה היעילה ביותר

בנוסף לכל זאת כאשר קובעים מה יהיה הdatarate של ערוץ צריך להתחשב בתכנים שמשודרים בו שכן אם אלו שידורי ספורט לדוגמה יש להקצות רוחב פס גבוה יותר
לדוגמה: הערוץ ftv hd שמשודר ללווין as2 משדר בs/r: 4640 אך רואים בו די טוב הרוחב סרט שלו זה 5.8mhz
רוחב פס מועט יחסית לערוץ hd

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244

שליחה

אתמול בטקס האשכבה של מייקל ג'קסון אפשר היה לראות את זה יפה. HD SUISSE זז בין 3.1 (כשעמד מישהו על הבמה ודיבר) ל 14... מצד שני יש ערוצי HD שמקצים 21 פחות או יותר קבוע

mkogan
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

ישנה נוסחה לחישובים בשידור DVB-S, אבל צירפתי מחשבון טוב לטעמי שיוכל לעזור בחישובי DVB-S/S2, ו DVB-C לכבלים ששם הroll off הוא 15% (0.15), ביחס 35% ב DVB-S ו 20% ב DVB-S2.
להנעתכם:
http://www.satellite-calculations.com/

http://www.satellite-calculations.com/S ... trates.htm

mkogan
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

עוד מחשבון מאתר Newtec

http://www.newtec.eu/library/dvb-s2-calculator/

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

בשידור של HD שוויץ . כאשר זז מישהוא ראו מעולה אצלי . זה גם תלוי איזה מקלט לוויין יש לך בבית . ואולי איזה טלויזיה . המקלט הוא גרמני קטרין . והטלויזיה סוני 46 .
זה המקלט מעולה אפילו אים החיבור הוא עים כבל HDMI . ראיתי הדלים באיכות התמונה בHD

יש עוד נתון . שמופיע בלוויינים זה 1/2 3/4 7/8 ליד הסימבורייט . מה זב כתוב אי שם קצב תיקון שגיעות . הטוב ביותר זה 3/4
רק הטכנאי קרמר

ballerum
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה

אין כזה דבר קצב שגיאות הטוב ביותר שכן הדבר תלוי
ככל שהfec קטן יותר כדוגמת 7/8 אז הרוחב פס של הוידאו אודיו יהיה יותר גדול וכך איכות התמונה תהיה טובה יותר אך הוידאו יהיה רגיש יותר להפרעות
וfec של 1/2 יהיה פחות רגיש להפרעות אך הרוחב פס שיוקצה לוידמאו ואודיו יהיה קטן יותר

בשידורי hd שעל פי רוב משדרים אותם בdvbs2 ובשל כך ה eb/no margin גבוה משמעותית משל שידור בdvbs אז נוטים לשדר בfec של 7/8

כמו כן ראיתי שכתבו שבשידורי dvbs הroll off הוא 0.35 ובdvbs2 הוא 0.20
אז זה לא לגמרי נכון שכן בשידורי dvbs ניתן לבחור בroll off של 35% או 25%
ובשידור dvbs2 ניתן לבחור ב35% 25% או 20%
על פי רוב השידור בdvbs יהיה 35% ובdvbs2 יהיה 25%

הfec זהו מנגנון תיקון שגיאות סטטיסטי שמוסיף ביטים של תיקון שגיאות בשלב שלאחר הדחיסה מנגנון זה אמור לעזור למקלט להתגבר על רעשים מחזוריים

zvibin1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421

ממיר DVB-S2

שליחה

האם הוא יאפשר לי להשתמש בו ב DTT
להלן פירוט:
http://global.ebay.com/DVB-S2_USB20_Qbo ... 97650/item

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

לא - הוא מיועד לקליטה לווינית.

zvibin1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421

שליחה

התחברות לשקע של יס לא יחבר אותי ללוין עמוס?

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

כן יחבר ללוויין עמוס . ותיראה את ערוצי ישראל
רק הטכנאי קרמר

חזור אל “חדשות HT”