תגובות לביקורת: מסך LED LCD של סמסונג: 46B7000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842

שליחה

עופר,ביקורת מקצועית,מקיפה ומעניינת. (Y) אחלה מסך,נראה יפה מאד.שנאמר "גם יפה,גם אופה".אהבתי (l)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

רק עכשיו חזרתי מההשקה הרשמית של המוצר.

אז ככה:
1. לטענת החברה הצריבה היא משהו שהם יותר נזהרים עליו ברמה המשפטית. לדבריהם זה ממש לא באותה רמה כמו בפלזמה ולכן זו בעיקר המלצה חמה לא לעבוד כל הזמן ב-4:3.

ממה שראיתי, זה אכן כך.

2. סמסמונג אכן החזיקה מוצרים עם LOCAL DIMMING וגם השתמשה ב RGB LED (כמו סוני) בדורות קודמים.

לדברי JUSTIN SHAW, נציג סמסונג שהגיע להשקה - תוכננה גם סדרה 9000 שתכלול LOCAL DIMMING. אך כשהציגו את סדרות 7000 ו-8000, הגיעו לרמה כזו של ניגודיות שהרגישו שהיתרונות של תאורה סבביתית ללא LOCAL DIMMING היו כאלה שהפכו את החסרונות של LOCAL DIMMING לבולטים יותר (אורך חיים קצר יותר, מסך משמעותית יותר עבה).

אני עדיין חושב שהמסכים בעתיד יאלצו להשתמש ב-LOCAL DIMMING אם הם רוצים להגיע לניגודיות גבוהה אף יותר ושהעתיד הוא אך ורק LOCAL DIMMING, אך בסופו של דבר אני חושב שהשיקול העיקרי במעבר היה כלכלי (הרבה יותר זול לייצר מסכים עם תאורה שאינה סגמנטלית).

ל-URIS, אנחנו איננו שותפי תוכן ב-YNET כבר כשנתיים (אם אני זוכר נכון) ולכן תכנים שלנו לא יתפרסמו או התפרסמו ב-YNET מאז.

צריך לתת קרדיט - המאמר כפי שמוצג כאן אינו מתאים לקהל של YNET.

ל-disingof,

אותם קבצים שבדקתי עבדו כראוי. לא בדקתי פרופילים גבוהים אלא תכנים אופייניים לצרכני תוכן ממוצעים (שהרי מי שזקוק לקצבים גבוהים, לא יכול להשתמש ביכולת הזו ממילא בשל הבעיה של הזרמת מדיה יעילה דרך הרשת ואי הכרה של MKV דרך DLNA).

את הקבצים הללו (פרקי סדרות, לדוגמא), המכשיר ניגן לי ללא כל בעיה.

idanhakia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

עוד כחודש בערך אנחנו מסיימים שיפוץ גדול לבית.
הכוונה היתה לקנות או 5090 או 6090.

איך הסאמסונג הזו מתמודדת מול הKURO?

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183

שליחה

נראית נפלא! אבל המחיר... כואב :עצוב:
מישהו יודע מתי צפויה סדרת ה-6000 וכמה היא תעלה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

סדרת 6000 גם היא זמינה, אם כי נטולת החיבוריות רשת והמידה של ה-7000 וה-8000.

לפי המידע שקיבלתי מסמסונג - ה-40" מסדרה זו יעלה 16,280 ש"ח (מחיר מחירון).

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744

אני רק שאלה

שליחה

הי עופר, כרגיל יופי של סקירה (אני מתחיל לחזור על עצמי)
הייתי שמח לקבל השוואה כלשהיא בין ביצועי המסך למסכי פלזמה מקבילים במחיר וכמובן למסך פלאזמה איכותיים אך ברמות מחיר נמוכות יותר כלומר 15K ש"ח ומטה.
כמו כן, בהנתן שהלקוח אינו וידאופיל מהשורה הראשונה והתקציב הנו בסדר גודל של 20K ש"ח, האם אתה ממליץ לקנות מסך LCD LED כגון המסך הזה או ברמתו במקום מסך פלאזמה?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

סקירה מפורטת ומחכימה - ח"ח (Y)

ראיתי את הסקירה ב YNET (ראיתי, לא קראתי, אני לא חובב גדול של הכתב ההוא) וכשנכנסתי לדף הראשי פה לקח לי שבריר שנייה להבין למה כתבה שעלתה שם מופיעה פה. לרגע חשבתי שהדפדפן התבלבל ושלח אותי לאתר הלא נכון :lol:

שאלה - כמה מס יש על טלוויזיות בכניסה לארץ? אני מנסה להבין למה המחיר בארץ כ"כ שונה מהמחירים בחו"ל.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271

שליחה

עופר תודה על הסקירה.
המסך נראה מדהים, אבל עם תמחור מטורף שמוריד את ה- VALUE שלו . עדיף ללכת על פיוניר ולהשאר עם עודף לבלו ריי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

"הפונקציה השניה יכולה להיות אהובה על ידכם או לא, והיא מייצרת בעצם תמונות בינים שמיועדים למנוע את היבהוז או גמגום התמונה כפי שקיים במקור. תמונות הביניים הללו מייצרות יש מאין וככל שנגדיל את העוצמה של היכולת הזו, מספר התמונות המלאכותיות גובר ואיתם האפשרות לטעויות. טעויות כאלה מתבטאות בגמגום פתאומי, גליצ´ים בתנועה או גלים סביב דמויות זזות (אפקט הדומה לאוויר שרואים סביב אובייקטים חמים במיוחד). עם האופציה הזו אישית קשה לי להסתדר איתה שכן הגלי´צים שהיא גורמת והמלאכותיות שלה מציקים לי."

זה משהו שגיליתי על בשרי ב LG 42" SCARLET2. עם כל ההתלהבות סביב ה 100HZ האפקט הזה שנוצר הופך את כל הסיפור ללא ישים בעליל. קשה לי להבין למה החברות מקדמות טכנולוגיה שפותרת בעייה אחת על חשבון יצירת בעייה אחרת. אצלי בבית כיביתי לבסוף את ה 100HZ, אני מעדיף תמונה קצת פחות "חלקה" בתנועה מאשר תמונה "חלקה" יותר בתמונה עם ארטיפקטים מסביב לדמויות נעות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

נתחיל מההתחלה.

לדעתי זה LCD מהראשונים שיכולים ללכת ראש בראש עם כמעט כל פלזמה ולנצח כמעט בכל פרמטר.

הפרמטר היחיד שהוא בעייתי זה ANSI CONTRAST, שלמרות שהוא גבוה, הוא אינו גבוה כמו בפלזמה KURO. בעיה נוספת היא זליגת האור הקלושה שאינה קיימת בפלזמה (אם כי בפלזמה יש סכנת צריבה, שיש הטוענים שהיא מציקה להם גם אם בפועל לא נתקלים בה כבר במסכי כמו ב-KURO).

בסה"כ אני חושב שקשה למצוא מישהו שלא יבין מיד שזה זן חדש של מסכים - זה לא ה-LCD של הסבא שלכם, לא עיצובית וגם לא מבחינת איכות התמונה.

בקיצור, אהבתי את התמונה בה.

Huber,

האמברגו על התקשורת הוסר במקביל ולכן כל מי שהיה לו מאמר מוכן על הנושא הוציא אותו במקביל.

Huber,

יש הרבה שאוהבים את האפקט (לפחות עד שהם צריכים לחיות איתו כל הזמן), אבל היכולת להפחית אותו ולשלוט בעוצמה שלו ברזולוציה כזו היא חסרת תקדים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

oferlaor כתב: Huber,

יש הרבה שאוהבים את האפקט (לפחות עד שהם צריכים לחיות איתו כל הזמן), אבל היכולת להפחית אותו ולשלוט בעוצמה שלו ברזולוציה כזו היא חסרת תקדים.
...
אני אוהב את האפקט - אני לא אוהב את הבעייה שנוצרת בגללו (הבעייה שגם אתה מתאר בסקירה, ציטטתי את הקטע והדגשתי את המשפט הרלוונטי). מה החוכמה לשפר אספקט אחד ולגרום לבעייה אחרת במקביל?

יפה לראות שבדור הזה הבינו שיש בעייה ונתנו למשתמש כזו רמה של שליטה - ח"ח לסמסונג.

ד"א, שוב, מה אחוז המס על טלוויזיות LCD? זה מסביר את הפרש המחירים העצום בין הדגם הזה בחול למחיר בארץ הקודש?

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird

שליחה

עופר,

רשמת במאמר:
"עדיין קשה למצוא DISK ON KEY בגודל של 16GB ומעלה (גם המחיר בשמיים)"

160 ש"ח בחנות הקרובה לביתך וגם לך יהיה כזה
http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=C- ... B6767=8073
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

yosihary,

אני חושב שניתן לכבות את ה-CEC ובכך לבטל את הבעיה הזו.

לגבי תמונה נעה, זה MOVING PICTURE RESOLUTION וזה קשה מאוד למדידה מכיוון שאין כמעט דרך למדוד את זה באמינות בלי להיכנס לנושא הכיווץ. ב-DVE למשל יש TEST PATTERN שקוראים לו MOVING ZONE PLATE שלא שווה כלום כי הכיווץ של DVD לא מצליח לסחוב אותו אפילו טיפה ולכן הוא נראה רע בגלל המקור...

בבלוריי, אין כיום MOVING ZONE PLATE PATTERN שאני יכול לחיות איתו (יש לי כמה דיסקי בלוריי עם TEST PATTERNS, אדגום אותם שוב ליתר ביטחון) אך מהתרשמותי המסך מצליח לעשות RESOLVE יפה לרזולוציה גבוהה מאוד בעת תנועה.

ב-YES HD שידורי הספורט אכן מתקשים להציג את הדשא בעת תנועה כראוי, כפי שאתה אומר, הכיווץ גורם לאיבוד פרטים כאן.

לגבי שאלתך על היבהוז. במקור, קצב החלפת הפריימים בפילם הוא 24FPS (כאשר זה מותמר לוידאו מאיטים את זה ב-1% ומגיעים ל-23.976FPS).

זה כמובן קצב שנקלט במח שלנו כתנועה רצפיה אך כאשר המרחק של התנועה רחב, במקום לראות תנועה רציפה אנחנו רואים הבהוז, שבו האובייקט שזז נראה כאילו הוא דילג ממיקום א' למיקום ב'. התופעה חריפה יותר כאשר יש CAMERA PAN והמצלמה עצמה זזה במהירות רבה מדי כי אז כל התמונה מהבהזת.

המצאתי את מילה הבהוז - כי זה הבהוב שבא מתוך תזוזה (אולי היבזוז מתאים יותר).

בעבר, יצירת מנגנון 3:2 בא בכדי לתקן בעיה אחרת אך החמיר והדגיש את ההבהוז. כיום עם המעבר למסכים תואמי 24FPS, הבעיה חוזרת למקור.

שים לב שההבהוז הנ"ל נמצא במקור וכך הוא צולם. בקולנוע ניתן לראות בדיוק את אותה תופעה ואני נתקל בה קבוע.

במסכי 100HZ מתקנים זאת על ידי הוספת פריימים ביניים, אך ככל שמוסיפים יותר פריימים ביניים יותר חשופים לתופעות כמו תופעת "האוויר החם", מעבר חד בין הבהוז לתנועה רציפה, תחושת ה "אופרת סבון" או "טלויזיה במעגל סגור" שמקבלים כשצופים בתוכן, גלי'צים (קפיצה של אובייקט ממקום א' למקום ב' ללא תנועה בינהם), עודף ראליזם, רעידות יתר של המצלמה ועוד בעיות שהם תוצאות לוואי של יצירת פריימים שלא באמת קיימים במקור.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
שם מלא: יוסף הרי

לדעתי לא צריך לחשוש כל כך

שליחה

Catskinner כתב:
dizingof כתב:ביקורת מעולה - תאורת לד זה נושא מרתק!

אם כי מוזר מאד.. כיצד תיתכן צריבה בגביש נוזלי? :o
גביש נוזלי בטמפרטורת החדר מעביר אור דרכו היינו שקוף, רק טמפרטורה גבוהה גורמת לגביש הנוזלי להתכהות
ואילו בהתקררות הוא חוזר לשקיפות הטבעית שלו - כך שלא סביר בכלל שתאורת הלדים עצמה (הקרה) יכולה להעלות את טמפרטורת העבודה של הפנל אפילו לא בנקודות ספציפיות על המסך

יש הסבר לכך? :מבולבל:

היחודיות של מסכי LCD היא שאינם בעלי המגבלה הזאת המיוחדת רק לפלאזמות..
אז עכשיו נתחיל לחשוש מצריבה גם ב LCD מתקדמים .. ?? :?
...
גבישים נוזליים מתיישרים לכיוון מסויים עם העברת זרם דרכם. בכך הם למעשה חוסמים מעבר אור דרכם וזה הבסיס של כל הטכנולוגיה של יצור פנלי LCD. ברם, יש לגבישים הנוזליים תכונה שאם הם נשארים מיושרים בכיוון מסויים זמן רב הם מפתחים נטיה להישאר באותו מצב גם לאחר הפסקת העברת המתח. יש ל וויקיפדיה מאמר בנושא (אלא מה..) ומופיע שם תמונה המדגימה מצב קיצוני שמסך הצליח להגיע אליו. http://en.wikipedia.org/wiki/Image_persistence
...
במאמר כתוב או אפשר להבין שסכנת "זכרון דמות" (ב LCD אין צריבה. צריבה כמו CRT זה פרמננטי) תקרה רק בסמל קבוע או קטע במסך שמקבל אות קבוע. נדמה לי שהפסים השחורים הם של מצב מנוחה.
באותו מאמר נאמר שבדרך כלל לאחר כיבוי ומנוחה התופעה נחשלת ונעלמת.

אצלי ב- 40A650, צופים הרבה שעות 4:3. אני מקפיד בערב להריץ קצת HD, בשביל "לשטוף" את כל המסך. ככה זה 11 חודש, ואין בינתיים שום בעיה.
בחוברת כתובה אזהרה שנראית לי די כיסוי תחת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

firebird,

גם 16GB צפוף לסרט נורמלי.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183

שליחה

oferlaor כתב:סדרת 6000 גם היא זמינה, אם כי נטולת החיבוריות רשת והמידה של ה-7000 וה-8000.

לפי המידע שקיבלתי מסמסונג - ה-40" מסדרה זו יעלה 16,280 ש"ח (מחיר מחירון).
...
עופר, המחיר נשמע לי מופרז. אם זה המחיר לסדרה הנמוכה יותר ובגודל 40", המחיר ל-46" יהיה גבוה בטח בכמה אלפים ואילו סדרת ה-7000 עולה גודל 46": 22,480 ש"ח. לפי הכתבה.
האם ההפרש במחירים יהיה כזה קטן?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

(Y)
ביקורת מעולה!
מזמן לא קראתי התלהבות כזו :)

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
שם מלא: יוסף הרי

שליחה

oferlaor כתב:yosihary,

אני חושב שניתן לכבות את ה-CEC ובכך לבטל את הבעיה הזו.

לגבי תמונה נעה, זה MOVING PICTURE RESOLUTION וזה קשה מאוד למדידה מכיוון שאין כמעט דרך למדוד את זה באמינות בלי להיכנס לנושא הכיווץ. ב-DVE למשל יש TEST PATTERN שקוראים לו MOVING ZONE PLATE שלא שווה כלום כי הכיווץ של DVD לא מצליח לסחוב אותו אפילו טיפה ולכן הוא נראה רע בגלל המקור...
............................................................
.
...
תודה עופר.
אני כיביתי (כי ישנה האפשרות) רק את הפונקציה של OFF. כך שכאשר אני מדליק מקור HDMI 1.3 ברגע שיוצא וידאו נשלח אות שמדליק את המסך ומעביר לכניסה היעודה.

יש לי דוקא DVE בלו ריי, שבאמת לא מצאתי בו הרבה תועלת. אתה מוזמן לקבל אותו בהשאלה לזמן רב ולכתוב עליו ואולי לייעץ לכולם אם אפשר להיעזר בו. ניסית לכייל אתו וחזרתי לכיול התחושתי הלא מדויק.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

oferlaor כתב:firebird,

גם 16GB צפוף לסרט נורמלי.
...
למה DOK? למה לא 2.5" חיצוני?

http://zap.co.il/models.aspx?Sog=C-Hard ... erby=price

נכון, יותר "מגושם" אבל הרבה יותר זול פר גיגה ויאפר לך לשים כמה וכמה סרטים אפילו באיכות בלוריי מלא.

oorva
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150

סקירה מאלפת

שליחה

האם קיומן של תמונות סטטיות במאגר הזכרון של הטלוויזיה אינו סותר את האזהרה מפני צריבה? האם התמונה מתרעננת\מתחלפת\נעלמת לאחר פרק זמן?
האם יש סיכוי בשנה הקרובה שהמחירים יתקרבו למחירים של LCD רגילה?
נמאס לי להקליד ץ במקום נקודה בסוף משפטץ

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”