התקינו לי את ה-YESMAX HD ולא רואה הבדל משמעותי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1080i ו 720p משתמשים פחות או יותר באותו רוחב פס אבל הם מחלקים אותו באופן שונה בין רזולוציה פיזית אבסולוטית לבין רזולוציה בציר הזמן (temporal resolution).
אצלנו 1080i משודר כשני שדות של (ה i הוא הסימול ל Interlaced) שכל אחד מהם מכיל 1920x540 פקסלים וקצב החלפת השדות הוא 50 פעם בשניה. כלומר, מקבלים תמונה אחודה של 1920x1080 פיקסלים 25 פעם בשניה.
720p לעומת זאת משודר ללא חלוקה של שדות ומקבלים תמונה מלאה של 1280x720 פיקסלים 50 פעם בשניה.
כך שאפשר לאמר ש 720p מקריב רזולוציה כדי לקבל קצב רענון טוב יותר וזה עשוי לתרום לקבלת תמונה טובה וחלקה יותר כשיש הרבה תנועה, כמו בשידורי ספורט למשל.
אצלנו 1080i משודר כשני שדות של (ה i הוא הסימול ל Interlaced) שכל אחד מהם מכיל 1920x540 פקסלים וקצב החלפת השדות הוא 50 פעם בשניה. כלומר, מקבלים תמונה אחודה של 1920x1080 פיקסלים 25 פעם בשניה.
720p לעומת זאת משודר ללא חלוקה של שדות ומקבלים תמונה מלאה של 1280x720 פיקסלים 50 פעם בשניה.
כך שאפשר לאמר ש 720p מקריב רזולוציה כדי לקבל קצב רענון טוב יותר וזה עשוי לתרום לקבלת תמונה טובה וחלקה יותר כשיש הרבה תנועה, כמו בשידורי ספורט למשל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
החלפתי בין כניסות ה-HDMI וביצעתי כיול בסיסי ואכן התןצאות הישתפרו, לא פלאים הייתי אומר בהשוואה לקבצים שאני רואה דרך נגן המדיה אבל כבר יותר טוב אמשיך לעקוב אחרי התוצאות ואעדכן במידת הצורך
אבל את האמת ציפיתי להרבה יותר מחברת YES כי כמו שהם מציגים את הממיר החדש הוא עדיין לא עומד במה שהוא מיתיימר ליהיות הייתי מציע לאנשים לתת לטכנולוגיה "להיתבשל " יש הרבה מה לשפר על מנת ליקרוא לזה חווית HD כי זה באמת לא זה
אבל את האמת ציפיתי להרבה יותר מחברת YES כי כמו שהם מציגים את הממיר החדש הוא עדיין לא עומד במה שהוא מיתיימר ליהיות הייתי מציע לאנשים לתת לטכנולוגיה "להיתבשל " יש הרבה מה לשפר על מנת ליקרוא לזה חווית HD כי זה באמת לא זה
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- Catskinner
- חבר במועדון HT

במקרה של שידורי טלוויזיה בארץ זה הרבה פחות חשוב כי הם מתקיימים בשתי שיטות: השידורים הרגילים משודרים כ576i/50 וה HD ב 1080i/50. לכן גם אם תבחר בממיר שישלח אליך 720p עדיין תתקיים המרה של השידור וזה לא חשוב אם הוא מתבצע בממיר או אצלך במסך, אלא אם כן אתה חושב שבאחד מהם קיים מעבד ווידאו טוב יותר ולכן עדיף לתת לו לעשות את העבודה.
ניקח את המקרה שלי למשל: יש לי מעבד ווידאו חיצוני שטוב משמעותית מכל דבר שתמצא מוטמע במסך, רסיבר או ממיר. לכן במקרה שלי עדיף לתת לממיר של יס להימצא במצב Auto כדי לקבל את השידור כפי שהוא במקור ולתת למעבד הווידאו לשבור את הראש ולהמיר את הכל ל 1080p.
ניקח את המקרה שלי למשל: יש לי מעבד ווידאו חיצוני שטוב משמעותית מכל דבר שתמצא מוטמע במסך, רסיבר או ממיר. לכן במקרה שלי עדיף לתת לממיר של יס להימצא במצב Auto כדי לקבל את השידור כפי שהוא במקור ולתת למעבד הווידאו לשבור את הראש ולהמיר את הכל ל 1080p.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לזה התכוונתי