LG SCARLET 2 - זליגת אור ו"קריעת" תמונה ב 100HZ
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73430
- שם מלא: ערן
איתי, בוא נסכים לא להסכים. אני חושב שלשים פיטצ'ר שמשפר מצב מסויים אבל יוצר בעייה אחרת זה מיותר, אתה לא, נשאיר את זה פה.
היה אצלי הטכנאי לפני שעה קלה, אני רוצה קודם לציין שהבחור היה אדיב, שירותי וחביב להפליא, אבל לצערי הרב למרות שהוא ראה את הבעייה הנושא עוד לא נסגר. הוא ניסה עידכון קושחה שלא פתר את הבעייה ולבסוף מילה טופס וצילם את התופעה ולדבריו הנושא יועבר למעבדה לבדיקה. קצת התאכזבתי, ציפיתי שבמוצר חדש שבו אפילו הטכנאי שמגיע מגלה תופעה לא תקינה, המוצר יוחלף לאלתר ולא אצטרך לעבור עוד כמה שלבים ולהמתין עוד. טוב - נחכה בסבלנות, אני מקווה שאכן יוחלף המסך.
דבר נוסף שהיכה אותי בתדהמה, הטכנאי "עיסה" לי את המטריצה בטלוויזיה ולא לגמרי בעדינות (הלחץ שהופעל גרם לגלים גלים במטריצה). כששאלתי אותו אם זה לא יכול לגרום נזק למוצר הוא טען שלא, למרות שאני אישית יודע אחרת. האם אני טועה?
דבר שני שהדאיג אותי הוא שכאשר דיברתי עם הטכנאי על ה 100HZ/TRUEMOTION הוא בכלל לא ידע מה זה ואפא זה ממוקם בתפריטים (הייתי צריך להדגים לו), כשהוא דיבר עם הממונה עליו גם שם לא לגמרי היו סגורים על עצמם (הם טענו שזה תמיד פועל "דרך המעבד" ואין דרך לשלוט על זה), אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק.
אני מוכן לותר על ה TRUEMOTION בלי להסס, אבל על מסך שבו כרבע ממנו רואים צבע חום במקום שחור בסצנות חשוכות אני לא מתכנן להתפשר, לא הגיוני שמוצר שכזה יגיע עם פגם כ"כ בולט חדש מהיצרן/יבואן.
היה אצלי הטכנאי לפני שעה קלה, אני רוצה קודם לציין שהבחור היה אדיב, שירותי וחביב להפליא, אבל לצערי הרב למרות שהוא ראה את הבעייה הנושא עוד לא נסגר. הוא ניסה עידכון קושחה שלא פתר את הבעייה ולבסוף מילה טופס וצילם את התופעה ולדבריו הנושא יועבר למעבדה לבדיקה. קצת התאכזבתי, ציפיתי שבמוצר חדש שבו אפילו הטכנאי שמגיע מגלה תופעה לא תקינה, המוצר יוחלף לאלתר ולא אצטרך לעבור עוד כמה שלבים ולהמתין עוד. טוב - נחכה בסבלנות, אני מקווה שאכן יוחלף המסך.
דבר נוסף שהיכה אותי בתדהמה, הטכנאי "עיסה" לי את המטריצה בטלוויזיה ולא לגמרי בעדינות (הלחץ שהופעל גרם לגלים גלים במטריצה). כששאלתי אותו אם זה לא יכול לגרום נזק למוצר הוא טען שלא, למרות שאני אישית יודע אחרת. האם אני טועה?
דבר שני שהדאיג אותי הוא שכאשר דיברתי עם הטכנאי על ה 100HZ/TRUEMOTION הוא בכלל לא ידע מה זה ואפא זה ממוקם בתפריטים (הייתי צריך להדגים לו), כשהוא דיבר עם הממונה עליו גם שם לא לגמרי היו סגורים על עצמם (הם טענו שזה תמיד פועל "דרך המעבד" ואין דרך לשלוט על זה), אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק.
אני מוכן לותר על ה TRUEMOTION בלי להסס, אבל על מסך שבו כרבע ממנו רואים צבע חום במקום שחור בסצנות חשוכות אני לא מתכנן להתפשר, לא הגיוני שמוצר שכזה יגיע עם פגם כ"כ בולט חדש מהיצרן/יבואן.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
אני ואתה יכולים להסכים או לא - לא אנחנו קובעים - היצרנים ובעקבותם אהדת/חוסר אהדת הלקוחות קובעים.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

אתה משלה את עצמך. היצרנים קובעים, לנו אין שום נגיעה בעיניין, ולא אהדה לכיוון זה או אחר ישנה משהו. למזלנו הם מאפשרים לי ולך את האופציה להפעיל או לבטל את הפיטצ'ר, ככה שדיון הזה קצת מיותר.
עכשיו אני ממתין שיצרו איתי קשר לראות לאן הסיפור מתגלגל והם יהיה HAPPY ENDING, למען האמת אני קצת דואג, ציפיתי שזה כבר יסתיים.
עכשיו אני ממתין שיצרו איתי קשר לראות לאן הסיפור מתגלגל והם יהיה HAPPY ENDING, למען האמת אני קצת דואג, ציפיתי שזה כבר יסתיים.
- Yondalar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
לדעתי אין מה לעשות בקשר ל100 הרץ
אבל זליגת אור כזו חמורה זה לא תקין
ולכן תתעקש שיחליפו לך את המסך.
אבל זליגת אור כזו חמורה זה לא תקין
ולכן תתעקש שיחליפו לך את המסך.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78961
- שם מלא: עפר לאור
לגבי זליגת האור, אולי כדאי להסביר מאיפה זה נובע קודם.
למסך יש סנדוויץ שצד אחד שלו הוא מקור האור (במקרה הזה, צינורות של CCFL), באמצע יש פילטרים ובסוף יש את פאנל ה-LCD.
הפילטרים הם כמו דפי נייר שיושבים בין המקור אור וגורמים לו בעצם להיות אחיד ורציף.
ככל שהעובי של המסך דק יותר, כך התושבת של הפילטרים קרובה יותר למקור האור ויותר אור יכול "לברוח" בקצוות של הפילטרים.
מה שעוד יכול לגרום לבעיה הוא קימוט בפילטרים (שגורם לאי אחידות בתאורה) או תושבת לא הדוקה של הפילטרים. במקרה כזה, תנועה חדשה עלולה להזיז טיפה את הפילטרים ובכך לגרום להתגברות של זליגת אור מאחד הכיוונים.
אחד הדברים החשובים לבדוק זה ביקורות של מסכים בדיוק מהסיבות הללו. אלה אינם דברים שניתן לבחון או לדעת עליהם בחנות וביקורת טובה צריכה לעלות על הבעיות, במידה והן אופייניות למודל מסויים (אם זה בעיה ספציפית במסך שלך, זה כבר סיפור אחר).
בעיה נוספת היא כיווניות של פאנל. פאנל צריך להיות כיווני ככל הניתן. ככל שפאנל דק יותר הוא יותר כיווני (גם לסוג הפאנל יש הרבה השפעה בנידון). יש פאנלים שמשנים גוון לפי המיקום שלהם ביחס לצופה (גם בציר האופקי וגם האנכי) וזו בדיקה חשובה מאוד.
למסך יש סנדוויץ שצד אחד שלו הוא מקור האור (במקרה הזה, צינורות של CCFL), באמצע יש פילטרים ובסוף יש את פאנל ה-LCD.
הפילטרים הם כמו דפי נייר שיושבים בין המקור אור וגורמים לו בעצם להיות אחיד ורציף.
ככל שהעובי של המסך דק יותר, כך התושבת של הפילטרים קרובה יותר למקור האור ויותר אור יכול "לברוח" בקצוות של הפילטרים.
מה שעוד יכול לגרום לבעיה הוא קימוט בפילטרים (שגורם לאי אחידות בתאורה) או תושבת לא הדוקה של הפילטרים. במקרה כזה, תנועה חדשה עלולה להזיז טיפה את הפילטרים ובכך לגרום להתגברות של זליגת אור מאחד הכיוונים.
אחד הדברים החשובים לבדוק זה ביקורות של מסכים בדיוק מהסיבות הללו. אלה אינם דברים שניתן לבחון או לדעת עליהם בחנות וביקורת טובה צריכה לעלות על הבעיות, במידה והן אופייניות למודל מסויים (אם זה בעיה ספציפית במסך שלך, זה כבר סיפור אחר).
בעיה נוספת היא כיווניות של פאנל. פאנל צריך להיות כיווני ככל הניתן. ככל שפאנל דק יותר הוא יותר כיווני (גם לסוג הפאנל יש הרבה השפעה בנידון). יש פאנלים שמשנים גוון לפי המיקום שלהם ביחס לצופה (גם בציר האופקי וגם האנכי) וזו בדיקה חשובה מאוד.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

שאלה עקרונית - מי קובע איזה אחוז של זליגת אור זה הגיוני ובטווח המקובל? יש לזה סטנדרטים?oferlaor כתב: מה שעוד יכול לגרום לבעיה הוא קימוט בפילטרים (שגורם לאי אחידות בתאורה) או תושבת לא הדוקה של הפילטרים. במקרה כזה, תנועה חדשה עלולה להזיז טיפה את הפילטרים ובכך לגרום להתגברות של זליגת אור מאחד הכיוונים.
אז אם אני מבין נכון - המסאג' שהטכנאי עשה לפאנל נבע מהסיבה הזו והיה הגיוני ולא יכל לגרום לנזק?
אבל אם התקלה נראית בבירור בזווית שבה רב משתמשי המסך צופים, קרי 90 מעלות אל מול המסך, זה לא הגיוני לטעון או לדרוש מהלקוח לשבת בזווית אחרת על מנת לפתור את הבעייה. המוצר צריך להתאים לשימוש הסטנדרטי של הלקוח ולא להיפך. לא?...
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

-
Huber
-
- חבר במועדון HT

איתי - מי דיבר על אחוזים? שאלתי אם יש סטנדרט ומה נחשב בגבול הסביר.
- oferlaor
-
- מנהל

אם כבר, יותר הגיוני לעשות מס'אז בפינות המסך ולא על הפאנל עצמו. יש טענות של אנשים שהצליחו להחזיר פיקסלים מתים על ידי מסאז' עדין - אבל מדובר לרוב על אגדות אורבניות.
מסך לא אמור להיות כיווני עד כדי כך שכשאתה יושב בדיוק מולו אתה אמור לראות הפרשים משמעותיים בגוונים.
אם זאת, ראיתי כבר מסכים כאלה.
אני אישית לא מכיר את ה-SCARLET 2. ביקשתי אותה לסקירה אך לצערי החברה טרם יצרה איתי קשר ולכן אין לי מושג אם אי פעם נסקור אותה (ההזמנה עדיין פתוחה ליבואן אם הוא מעוניין בכך).
מסך לא אמור להיות כיווני עד כדי כך שכשאתה יושב בדיוק מולו אתה אמור לראות הפרשים משמעותיים בגוונים.
אם זאת, ראיתי כבר מסכים כאלה.
אני אישית לא מכיר את ה-SCARLET 2. ביקשתי אותה לסקירה אך לצערי החברה טרם יצרה איתי קשר ולכן אין לי מושג אם אי פעם נסקור אותה (ההזמנה עדיין פתוחה ליבואן אם הוא מעוניין בכך).
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

עופר - מי קובע מהי זליגת אור הגיונית ובטווח המקובל? יש לזה סטנדרטים כמו נניח בפיקסלים תקולים?
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
הובר, כשאיתי כתב: "איך מודדים את זה באחוזים" אני חושב שהוא התכוון ל: "כמה אחוזים בזליגת אור זה נורמה ? עד 6%, עד 7%". אז השאלה נשמעת הגיונית.
בכל אופן - אני מקווה עבור ח.י שיחליפו את המסך בחדש וללא זליגת אור (או זליגה מינימלית).
בכל אופן - אני מקווה עבור ח.י שיחליפו את המסך בחדש וללא זליגת אור (או זליגה מינימלית).
Vocare Ad Regnum
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

TANDBERG, למה להיתפס למילה בודדת? השאלה בסופו של דבר היא האם יש סטנדרט ואיך החברה מחליטה שבמסך מסויים הזליגה היא נורמלית ובאחר לא. אם אתם ממש מתעקשים על "אחוזים" גם את זה אפשר לחשב, פשוט בודקים את השטח בו יש זליגה ומחשבים כמה זה מתוך השטח הכללי של הפאנל. לא לגמרי מסובך.
אבל שוב - השאלה היא לא "כמה אחוזים זה נורמלי וכמה לא" אלא האם יש תקן מסויים לזה ואיך מחליטים מתי זה נורמלי ומתי לא.
גם אני מקווה שיחליפו ולא ישחקו משחקים, אני עדיין מחכה ל"תשובת מעבדה". כל יום שעובר השביעות רצון שלי מרמת השירות של החברה הולך ויורד, לא חשבתי לרגע שהטכנאי יבוא, יראה את הבעייה וילך. האמנתי שאם הוא רואה את הבעייה בעצמו פשוט יחליפו לי מסך וזהו - בייחוד שזה מוצר בן שבוע שהגיע חדש עם הבעייה.
אבל שוב - השאלה היא לא "כמה אחוזים זה נורמלי וכמה לא" אלא האם יש תקן מסויים לזה ואיך מחליטים מתי זה נורמלי ומתי לא.
גם אני מקווה שיחליפו ולא ישחקו משחקים, אני עדיין מחכה ל"תשובת מעבדה". כל יום שעובר השביעות רצון שלי מרמת השירות של החברה הולך ויורד, לא חשבתי לרגע שהטכנאי יבוא, יראה את הבעייה וילך. האמנתי שאם הוא רואה את הבעייה בעצמו פשוט יחליפו לי מסך וזהו - בייחוד שזה מוצר בן שבוע שהגיע חדש עם הבעייה.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

תאמין לי שאין לי כח לפתוח ויכוח חדש - אבל אל תשכח שיש גם את עוצמת הזליגה - שצריך לחשב ב"אחוז" שלא הזכרת
, הרי אם יש זליגה, שרק בחדר חשוך, במסך שחור לחלוטין, ורק מכשור יצליח לזהות - האם זה נחשב או לא נחשב זליגה? ומה העוצמה?
בקיצור - זו הסיבה למה לא הבנתי איך אתה מדבר על אחוזים, ואני מתקשה להאמין שיש דרך למדוד את העניין - מאותה סיבה שכל חברה נותנת נתונים סותרים על הקונטרסט וכד'.
בקיצור - זו הסיבה למה לא הבנתי איך אתה מדבר על אחוזים, ואני מתקשה להאמין שיש דרך למדוד את העניין - מאותה סיבה שכל חברה נותנת נתונים סותרים על הקונטרסט וכד'.
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

HUBER, אני רק פירשתי מה שחשבתי שאיתי אמר. אני לא חושב שצריכה להיות זליגה במסך נקודה. אם הטכנולוגיה באה על חשבון איכות: מסך דק מאוד-> זליגת אור, אולי עדיף לחכות עד שיהיה משהו סולידי ביד ולא רעיונות שהם Half Baked. זה חלק מהדברים שיש לי עם LG, המוצרים מעולים ברמת הקונספט, אבל בפועל כאילו לא חשבו על הכל עד הסוף ואתה נשאר עם מוצר שעושה דברים טובים אבל בתחושה האישית הוא "לא גמור".
אני לא מבין מה יש למעבדה לבדוק - יש פגם במוצר בצורה ברורה, במיוחד שזה מוצר חדש בשוק ואצל הלקוח: קח ותחליף כדי שיהיה מרוצה. ההתמהמהות הזו מכעיסה ואני מקווה שהם ישכילו להחליף לך את המסך מהר.
אני לא מבין מה יש למעבדה לבדוק - יש פגם במוצר בצורה ברורה, במיוחד שזה מוצר חדש בשוק ואצל הלקוח: קח ותחליף כדי שיהיה מרוצה. ההתמהמהות הזו מכעיסה ואני מקווה שהם ישכילו להחליף לך את המסך מהר.
Vocare Ad Regnum
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

אני לא רוצה להזכיר שהוא גם זכה בטלויזיה - אמנם שדרג - אבל זכה בה - ללקוח כזה הייתי רץ להחליף, שלא לדבר שזה על מישהו שמגיע דרך אתר עם המוווון לקוחות או יחצנ"ים.
- oferlaor
-
- מנהל

TANDBERG,
אם אף אחוז של זליגה לא מקובל עליך אז כרגע פסלת את כל מסכי ה-LCD המבוססים על CCFL, כו כולם זולגים ברמה כזו או אחרת.
אם אף אחוז של זליגה לא מקובל עליך אז כרגע פסלת את כל מסכי ה-LCD המבוססים על CCFL, כו כולם זולגים ברמה כזו או אחרת.
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

עופר, הכוונה ברמת זליגה שאינה מפריעה. אני לא מתלונן על זליגת אור במסך הסמסונג שלי (A650) כשהסלו מוחשך, ברור לי שזה מחיר שאני משלם.
לפי הבנתי, כמה שהפאנל דק יותר יש סיכוי גדול יותר לזליגה. אני אומר שאם אתה לא מסוגל לייצר טכנולוגיה שנותנת לפחות את אותה האיכות אז אולי כדאי שתמתין עם חשיפת הטכנולוגיה הזו לאנשים. אני רואה את זה בתחום שאני מתעסק בו, חברות רצות להוציא מוצרים חדשים, עד שמסתבר שפונקציות מסויימות "נעלמו", זאת על מנת לצמצם עלויות/תקלות נוספות, או חוסר יכולת התמודדות מסויימת של R&D עם בעיות במוצר, אנשים רצים לקנות ונתקעים עם מוצר שהקונספט שלו הרבה יותר רחב מאשר מה שהוא מציע. אני מעריך חברה שמתקדמת לאט יותר אבל המוצר הוא בעל מענה טוב יותר לטווח הרחוק וגם לבעלי הדור הקודם (תאימות פרוטוקולים זה מהתחום שלי).
לפי הבנתי, כמה שהפאנל דק יותר יש סיכוי גדול יותר לזליגה. אני אומר שאם אתה לא מסוגל לייצר טכנולוגיה שנותנת לפחות את אותה האיכות אז אולי כדאי שתמתין עם חשיפת הטכנולוגיה הזו לאנשים. אני רואה את זה בתחום שאני מתעסק בו, חברות רצות להוציא מוצרים חדשים, עד שמסתבר שפונקציות מסויימות "נעלמו", זאת על מנת לצמצם עלויות/תקלות נוספות, או חוסר יכולת התמודדות מסויימת של R&D עם בעיות במוצר, אנשים רצים לקנות ונתקעים עם מוצר שהקונספט שלו הרבה יותר רחב מאשר מה שהוא מציע. אני מעריך חברה שמתקדמת לאט יותר אבל המוצר הוא בעל מענה טוב יותר לטווח הרחוק וגם לבעלי הדור הקודם (תאימות פרוטוקולים זה מהתחום שלי).
Vocare Ad Regnum
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

שוב - יש איזשהו מדד? תקן? או שכל יצרן/יבואן קובע את זה בעצמו? איך מחליטים אם הזליגה היא "סטנדרטית" או "חריגה"?oferlaor כתב:TANDBERG,
אם אף אחוז של זליגה לא מקובל עליך אז כרגע פסלת את כל מסכי ה-LCD המבוססים על CCFL, כו כולם זולגים ברמה כזו או אחרת....
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אני לא חושב שיש מדד ייחודי לזליגת אור כי היא חלק ממכלול פרמטרים שמודדים כשבוחנים את אחידות האור של המסכים. אני מתאר לעצמי שלבקרת האיכות של כל יצרן יש פרמטרים וקריטריונים משלהם כי לא שמעתי על אף מסך שמפרסם את הנתונים האלו ולפי איזה תקן הם נבדקו. כך שאני לא הייתי חי בתקווה שיצרן כלשהוא יגיד לך שהתקן הפנימי שלהם הוא אחידות ברמה של X% והיות ובעיית הזליגה שלך גורמת לאחידות של X-Y% המסך שלך לא תקין מבחינתו.
הרי אתה יודע עד כמה קשה לקבל מיצרני מסכי LCD פרטים על המדיניות שלהם לגבי פיקסלים תקולים שגם שם יש בעיה של וויכוחים אינסופיים בין מה שהלקוח חושב שהוא מוגזם, נגיד 3 פיקסלים תקועים, לבין מה שהמפיץ/יבואן/יצרן קובע שהוא הסף להחלפה ושזה שונה בין כל יצרן ושבסופו של דבר כל מקרה נבחן לגופו של עניין כשלכושר הפעלת הלחץ שלך יש ברוב המקרים משקל רב יותר מאיזו שהיא מדיניות או תקן פנימי שמעולם לא גילו לך.
הרי אתה יודע עד כמה קשה לקבל מיצרני מסכי LCD פרטים על המדיניות שלהם לגבי פיקסלים תקולים שגם שם יש בעיה של וויכוחים אינסופיים בין מה שהלקוח חושב שהוא מוגזם, נגיד 3 פיקסלים תקועים, לבין מה שהמפיץ/יבואן/יצרן קובע שהוא הסף להחלפה ושזה שונה בין כל יצרן ושבסופו של דבר כל מקרה נבחן לגופו של עניין כשלכושר הפעלת הלחץ שלך יש ברוב המקרים משקל רב יותר מאיזו שהיא מדיניות או תקן פנימי שמעולם לא גילו לך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- gulmer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 433
וזה עוד לפני שדיברנו על הבעיה הנוספת עם הלאג שזה יוצר במשחקים. ניסית כבר להפעיל משחק קונסולה ולשחק כשהטלוויזיה מכוונת על 100HZ?Huber כתב: אם ככה כל נושא ה 100HZ זו בדיחה אחת גדולה. מה שווה טכנולוגיה שפותרת בעייה אחת ויוצרת בעייה אחרת? החלקת תמונה זה טוב ויפה אבל אם זה יוצר תופעה שכזו (בהחלט יותר מציקה ממה שה 100HZ אמור לפתור) אין שום הצדקה ל 100HZ....