שוב שינוי בשווי שימוש.. (רפורמה חדשה ) ושינוי של השינוי ..

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #21 

guyezra כתב:
Catskinner כתב:ומה זה אומר? שכל פעם שקונים רכב צריך תוספת של 100 אלף שקלים, למה אתה מוכר את הרכב הישן בחינם?
...
:)
את הרכב ליסינג מהחברה שיש לי היום? אני הייתי מת למכור, אלא שאז הייתי גנב ממעמד הביניים ולא עובד ממעמד הביניים...
...
אז איפה ה100K שצריכים להיות לך כי אף פעם לא קנית את האוטו החדש הראשון?
הוצאת את הכל על המערכת, אה :lol:
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #22 

לזה בדיוק רציתי להגיע: קודם כל התגובה האינסטינקטיבית היא לכעוס ולבעוט ולהגיד שדופקים את מעמד הביניים (כאילו שאם היו דופקים את מעמד הפועלים זה היה פחות נוראי), רק אחר כך כשנרגעים אפשר לראות שההטבה של רכב חברה מליסינג זה פטנט די ייחודי לשוק העבודה המקומי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #23 

moco כתב:
guyezra כתב:
Catskinner כתב:ומה זה אומר? שכל פעם שקונים רכב צריך תוספת של 100 אלף שקלים, למה אתה מוכר את הרכב הישן בחינם?
...
:)
את הרכב ליסינג מהחברה שיש לי היום? אני הייתי מת למכור, אלא שאז הייתי גנב ממעמד הביניים ולא עובד ממעמד הביניים...
...
אז איפה ה100K שצריכים להיות לך כי אף פעם לא קנית את האוטו החדש הראשון?
הוצאת את הכל על המערכת, אה :lol:
...
את האוטו ההחדש שהיה לי מכרתי אחרי תאונה ב-25K שהלכו לכיסוי המינוס בבנק...
ואחרי שנתיים נטלות רכב, לקחתי ליסינג מהעבודה

בשורה התחתונה, אני לא רואה את עצמי מוותר על הרכב מהעבודה

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #24 

Catskinner כתב:
כמעט לכל אחד "ממעמד הביניים" יש 100K שקל כי בדיוק לזה משתמשים בכספים של קרן ההשתלמות
...
תגיד,
מאיפה הבאת את זה ?
1. 100 אלף שקל זה הרבה מאוד כסף גם למעמד הביניים. אני בניגוד אליך לא מכיר אנשים שאין להם בעיה להוציא כזה סכום..
2. כספי קרן ההשתלמות הם החיסכון שלי. הם חלק מחבילת השכר שלי ( עלות שכר ) והם ממש אבל ממש לא מיועדים לרכישת רכב חדש. אני מניח שזה אינדיבידואלי אבל אולי אני רוצה לסגור חלק מהמשכנתה ? אולי אני צריך את הכסף לא עלינו לניתוח בחו"ל ? הקשר שאתה עושה בין כספי קרן השתלמות לרכב הוא פשוט הזוי.
3. מעטים האנשים שיוציאו סכום של 100K על רכב. רוב האנשים ישקיעו 60 אלף שקל ויסעו ברכב בן 5.
בלי חברות ליסינג שוק הרכב פשוט יקרוס, הרכבים על הכביש יהיו בטוחים פחות, מזהמים יותר ובסופו של דבר המדינה ( שזה כולנו ) תפסיד מזה.
4. אם המדינה רוצה לעודד רכישה של רכבים ירוקים ובטוחים ( להפחית זהום אוויר יחד עם הורדת מספר ההרוגים בתאונות דרכים למשל ) הדבר האחרון שהיא צריכה לעשות זה לגרום לאנשים לרכוש רכבים ישנים .. מה שהיא צריכה לעשות זה להוריד בהדרגה מהכביש רכבים בני 20 שנה ויותר יחד עם מציאת פתרונות תחבורתיים לכאלה שידם אינה משגת ולא יכולים לרכוש רכב מדגם חדיש.
Catskinner כתב: העובדה שלא רצים לבנק כדי לעשות מימון רק מראה שלמרות הכל ההטבה של רכב חברה במקום תוספת משכורת היא עדיין עיסקה מאוד כדאית למרות הכל.
...
Catskinner כתב:לזה בדיוק רציתי להגיע: קודם כל התגובה האינסטינקטיבית היא לכעוס ולבעוט ולהגיד שדופקים את מעמד הביניים (כאילו שאם היו דופקים את מעמד הפועלים זה היה פחות נוראי), רק אחר כך כשנרגעים אפשר לראות שההטבה של רכב חברה מליסינג זה פטנט די ייחודי לשוק העבודה המקומי.
...
נו, ומה רע בזה ? שוב, זה משתלם למדינה בהיבטים אחרים ( אנשים נוהגים ברכבים חדשים יותר, בטוחים יותר ומזהמים פחות ).
אני לא חושב שדופקים אותי, אני פשוט חושב שאני ( כולנו ) משלמים יותר מדי מיסים למדינה ולא ממש מקבלים תמורה עבורם. מרגיז אותי שכל שעה יש איזו רפורמה אחרת, שינוי כזה או אחר. שיחליטו כבר על משהו אחד ולא ישגעו אותנו.
מרגיז אותי שכל מי שאין לו רכב ליסינג חושב שזו כזו מציאה גדולה. כספית זה לא ממש משתלם. זה מקסימום חוסך את כאב הראש ( כן דפקו לי בחנייה לא דפקו לי, החברה כבר תטפל ).
Shed כתב:בנוסף, בואו נזכור שמי שמקבל רכב מהעבודה לא ממש מרוויח את השכר הממוצע במשק אלא פי 2 או 3 ממנו (לפחות).
אם משפחה עם הכנסה של 10 נטו (שני בני הזוג עובדים) מצליחה לרכוש ולהחזיק לפחות רכב אחד, אז גם מי שמרוויח 10 נטו לבדו יכול לרכוש ולהחזיק רכב.
...
נו, נניח שמשפחה מרוויחה 25 נטו יחד, מה זה אומר ? שבסדר העדיפויות שלה רכב זה הדבר הראשון ?
אולי היא משלמת משכנתה שהיא פי 3 מהממוצע ? אולי היא נוסעת 3 פעמים לחופשה בחו"ל ואוכלת פעמיים בשבוע במסעדה ?
אולי היא לא רוצה להחזיק רכב פרטי כי זה פשוט כאב ראש ? ואולי בכלל היא מחזיקה כבר רכב פרטי אחד ואולי אפילו שניים כאלה חוץ מרכב הליסינג ? אז מה ?
עכשיו אתם גם רוצים לקבוע את רמת החיים של האנשים במדינה ? תגידו, ירדתם מהפסים ?

ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 16/06/2009 15:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #25 

אין בזה שום דבר רע ולא התכוונתי גם שזה יובן כך. רק שבעצמך הגעת לאותה מסקנה - הרכב מהעבודה הוא עדיין העיסקה הטובה ביותר עבורך ולכן לטעון שדופקים את מעמד הביניים זו שטות מוחלטת כי כל יתר האלטרנטיבות יקרות יותר וזה גם לא נכון כי הקשר בין מעמד ביניים לרכב מהעבודה אינו עומד במבחן המציאות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #26 

Lior_M כתב: בלי חברות ליסינג שוק הרכב פשוט יקרוס, הרכבים על הכביש יהיו בטוחים פחות, מזהמים יותר ובסופו של דבר המדינה ( שזה כולנו ) תפסיד מזה.
...
אתה יכול להסביר איך הגעת למסקנה מרחיקת לכת זו ?
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #27 

זו טענה שנשמעת לא פעם ששוק הליסינג ורכבי החברה הוא הסיבה העיקרית לכך שבכבישי ישראל מסתובבים בעיקר רכבים חדשים לעומת המצב בשנות ה 80 שבהם גיל הרכבים הממוצע היה כ 7 שנים והתחזוקה שלהם הייתה מאוד לקויה עקב המיסים הגדולים שהיו על חלקי חילוף.

מצד שני אותו שוק אחראי לכך שהיום רוב הרכבים החדשים נמכרים ברמת איבזור נמוכה, עם צמיגים סוג ד' וחסרים את רוב מערכות הבטיחות שתמצא בדגמים המקבילים הנמכרים באירופה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #28 

אני יודע אבל זו טענה א) לא מוכחת וב) לא ממש סבירה. זו הטעות הרגילה של לבלבל קורלציה עם סיבתיות.

ההבדל העיקרי בין היום לבין שנות ה80 היא שרמת החיים עלתה משמעותית כי הייתה צמיחה משמעותית מאז (גם הפערים גדלו אבל זה עיניין אחר).
כשרמת החיים עולה אז ליותר אנשים יש רכבים חדשים יותר. זה שחלק גדול מהם מגיע דרך ליסינג ולא דרך רכישה ישירה זה ככל הנראה פשוט מקרה. בכל אופן, אין שום סיבה לחשוב שזה בזכות הליסינג.

אגב, גם אם נכון היה הדבר, זה טיעון די חלש לטובת ליסינג כי כל החוקים והתקנות שנוגעים לליסינג אף פעם לא נקבעו מתוך מחשבה על ההיבטים של בטיחות וזיהום. זה הכל מקריות היסטורית.
תקנות ומיסוי שתומך בחידוש צי הרכב לא צריכים בכלל להיות קשורים לליסינג. ליסינג זה בסך הכל מנגנון שיווקי.
משה

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #29 

moco כתב:אני יודע אבל זו טענה א) לא מוכחת וב) לא ממש סבירה. זו הטעות הרגילה של לבלבל קורלציה עם סיבתיות.

ההבדל העיקרי בין היום לבין שנות ה80 היא שרמת החיים עלתה משמעותית כי הייתה צמיחה משמעותית מאז (גם הפערים גדלו אבל זה עיניין אחר).
כשרמת החיים עולה אז ליותר אנשים יש רכבים חדשים יותר. זה שחלק גדול מהם מגיע דרך ליסינג ולא דרך רכישה ישירה זה ככל הנראה פשוט מקרה. בכל אופן, אין שום סיבה לחשוב שזה בזכות הליסינג.

אגב, גם אם נכון היה הדבר, זה טיעון די חלש לטובת ליסינג כי כל החוקים והתקנות שנוגעים לליסינג אף פעם לא נקבעו מתוך מחשבה על ההיבטים של בטיחות וזיהום. זה הכל מקריות היסטורית.
תקנות ומיסוי שתומך בחידוש צי הרכב לא צריכים בכלל להיות קשורים לליסינג. ליסינג זה בסך הכל מנגנון שיווקי.
...
הצרכן הגדול ביותר של רכבים חדשים הם חברות הליסינג ולכן בוודאי ובוודאי שהטענה בנוגע להשפעתו על שוק הרכבים החדשים היא נכונה. שוק הרכבים הפרטיים מדשדש כבר שנים וכולל בעיקר רכבים היקרים משמעותית מרכבי קבוצה 2 שהם רוב רובם של רכבי הליסינג.
אין הרבה משוגעים שמוכנים לרכוש רכב חדש בידיעה שיספגו את ירידת הערך בשנה הראשונה.
עדיף כבר לקנות רכב יד שניה בן שנתיים ב 30 אלף שקלים פחות ועדיין באחריות היבואן.

מה שהכי מרגיז אותי בשרשור הזה זה חוסר ההבנה הבסיסי שלא מדובר בכסף של המדינה אלא בכסף של אנשים פרטיים.
במגזר הפרטי רכב זה עניין בין העובד למעביד ולא בא על חשבון הקופה הציבורית. מדובר בכסף פרטי של המעסיק שבמקרה הבחירה שלו ושלי היא לשלם אותו בהטבה ששמה רכב צמוד. זה משתלם לו ( כי זו הוצאה מוכרת ) וזה משתלם לי כי שווי המס שאני משלם עדיין נמוך מתשלומי אחזקת הרכב ( כולל רכישה, ביטוחים וירידת ערך ).
המדינה מרוויחה מזה את שווי השימוש שאני משלם וזה בסדר. אלו חוקי המס וכך זה נהוג בכל העולם המערבי.
מה שמרגיז אותי זה שדווקא במגזר הציבורי ( צה"ל לדוגמא ) נהנים אנשי הקבע מרכב צמוד ( קוראים לזה רכב יחידתי אבל בפועל מדובר ברכב צמוד ), משלמים סכום מצחיק של כ 700 שקלים + שווי שימוש, וכמובן שכל הסכום מגולם.
( וזה לא רק בצה"ל זה נהוג כמעט הבכל המגזר הציבורי ).
המשמעות היא שכל אגורה שזה עולה יוצאת מהכיס של כולנו. אז לפני שאתם נכנסים לכיס הפרטי שלי ושל המעסיק שלי כדאי שתחשבו איפה פה באמת חוסר הצדק.

ליאור
הקולנוע שלי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #30 

כמו שכתבתי, אתה מבלבל בין קורלציה ועובדות מקריות לבין סיבתיות.
זה שהצרכן הגדול של מכוניות חדשות זה חברות הליסינג, זה לא אומר שהם הסיבה להצערת צי הרכב בכבישים.
סביר שאם לא היה ליסינג בעולם, אבל רמת החיים הייתה עולה כמו שעלתה בעשורים האחרונים, אז הרכבים היו נרכשים ישירות.

אתה סותר את עצמך בהמשך. אתה כותב שמדובר בכסף פרטי שלך ולא על חשבון הקופה הציבורית ואח"כ ממשיך ב"שווי המס שאני משלם עדיין נמוך מתשלומי אחזקת הרכב". אם שווי המס עדיין נמוך מהאחזקה האמיתי, אז אתה בהחלט מסובסד על חשבון הקופה הציבורית וסבסוד ישיר. בגלל זה שינו את זה לפני שנה או משהו וכבר טחנו את הנושא בשרשור ישן.

בקשר לצה"ל, כל עיניין הרכב לא נושא שצריך לדון בו בפני עצמו. הנושא הוא גובה שכר אנשי הקבע. כל איש קבע כמובן היה מעדיף שכר במזומן אשר שקול להטבת הרכב. הבעייה (כמו עם הליסינג) שגורמים לאנשים לקבל שכר בצורה עקומה (רכב במקום כסף) כי זה יוצא יותר משתלם להם.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #31 

ליאור,

לא הבנתי מה הקשר להטבה לכאורה שמקבלים אנשי הקבע. לא על זה הדיון כאן, אם אתה רוצה - תפתח שחרור חדש.
מי שמקבל רכב בליסינג ממקום העבודה, משלם למעשה על הליסינג הזה מתוך הברוטו שלו. זו הטבה לא קטנה. לכן, שווי המס הנכון והצודק היה בדיוק גובה התשלום לחברת הליסינג.
(אני מזכיר לכולם כאן שהוצאות נסיעה לצרכי עבודה חייבות במס במדינת ישראל)
You are never fully dressed without a smile

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #32 

אני חושב שבאוצר יושבים פקידים ממורמרים שכל הזמן חושבים איך לסחוט את הציבור, למסות את הקרנות השתלמות, שלא ישלמו למשכנתא (שלא מוכרת) על הסלולרי לעבודה (עלה עכשיו שוב) רכבים, אבל שבהיי טק יש פיטורין ובעיות, כולם בוכים שאין מיסים.
אני חושב שצריך גם בממשלה לעשות רפורמות, למשל לא לתת להם במשחקי כדורגל\סל השתלמויות שלהם להיות באילת ב-400 שח, אלא לקחת מיסוי מלא, שיהיו להם אותם ימי חופש כמו לכולם ועוד.
נמאס לי להתנצל שאני עובד קשה ומרוויח.
אבל, כמו בישראל, כמה מדינה ליהודים וכמו תמיד יהודים וכסף = בעיות והרבה כמה המדינה לעשוק אותנו.
חבל מאד.
במקום להשקיע במנוע שיכל להניע את המדינה (יצור לא משתלם פה) אבל פיתוח... הורגים את הכל.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #33 

אני חושב שבאוצר יושבים פקידים ממורמרים שכל הזמן חושבים איך לסחוט את הציבור
...
אני חושב שראיית המציאות שלך מאוד מעוותת בהקשר הזה, ולא , אני לא תומך בכל מה שמחליטים באוצר.
לפקידי האוצר, כקבוצה בהכללה, אין שום סיבה להיות ממורמרים. מדובר באנשים בעלי כוח ובעלי שכר לא רע, אם לא ממש בתפקידם הממשלתי אז בקריירת המשך שלהם. מדובר גם לרוב, באנשים משכילים ומקצועיים.
תבין שכל בן אדם סביר נשפט בתפקידו לפי מה שמצופה ממנו. מפקידי האוצר מצופה לאזן את התקציב. בזה הם נמדדים.
בתלונות למדינויות תפנה לנבחרים שלך. בסופו של דבר מחליט שר האוצר והממשלה, הפקידים הם רק יועצים.

בנוסף צריך להפריד בין שני נושאים שהם צריכים להיות בלתי תלויים: גובה המיסוי וצורת המיסוי.
לגבי השני מאז וועדת בן שחר שחיסלה את רוב עיוותי המס שהיו נשארו רק מעט, אבל את אלה שנשארו צריך לתקן.
מיסוי על שווי רכב צריך להיות לפי שווי ריאלי וכנ"ל מיסוי על סלולרי.
בן אדם צריך להיות ממוסה על פי שכרו ולא על פי כל מיני תרגילים מוזרים שההצדקה היחידה להם היא שזה עיניין היסטורי.

אם אתה חושב שאתה ממוסה יותר מידי, אז תפעל להורדת שיעור המס, לא לשימור חוקים מקריים על רכב וכו.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #34 

הבעיה שלי היא לא עם גביית מיסים. אין לי בעיה לשלם 60 אחוז מס הכנסה. הבעיה שלי היא שכספי המיסים האלה לא מנוצלים נכון (וזו דרך מאוד עדינה לתאר את הבזבוז והרשלנות בה מתייחסים לכספים האלה).

ועם כל הכבוד לכולנו (ואני מניח שרבים מקוראי האתר במגזר ההיי טק) שינוי שווי השימוש לא יהרוג את המגזר הזה, לא יחסל אותו ולא יהרוס את המדינה.
You are never fully dressed without a smile

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #35 

Catskinner כתב:אין בזה שום דבר רע ולא התכוונתי גם שזה יובן כך. רק שבעצמך הגעת לאותה מסקנה - הרכב מהעבודה הוא עדיין העיסקה הטובה ביותר עבורך ולכן לטעון שדופקים את מעמד הביניים זו שטות מוחלטת כי כל יתר האלטרנטיבות יקרות יותר וזה גם לא נכון כי הקשר בין מעמד ביניים לרכב מהעבודה אינו עומד במבחן המציאות.
...
ואם אני נוסע 160 ק"מ כל יום (כשאני בארץ) לעבודה, למה אני צריך לקנות רכב משלי?
מה אני אעשה עם אמורטיזציה?

חוצמזה, יש פה עוד עניין - צעד ויתור על רכב צריך להיות גורף בחברה. אחרת - השוואה של השכר לא תהיה הוגנת.
כבר שקלתי את זה הרבה פעמים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #36 

בראייה היסטורית הענקת רכב חברה היה תרגיל להעלאת המשכורת מבלי לשלם מס הכנסה על אותה תוספת. מי שנדפק בטווח הארוך הוא דווקא העובד כי כמו כל תוספת שלא כלולה בברוטו היא גם לא כלולה בחישוב ההטבות והפנסיה. מי שעוד נדפק היה כולנו כי זה צימצם את ההיצע האפקטיבי של הרכבים למודלים המשווקים על ידי חברות הליסינג, עם כל המשתמע מכך לגבי האיבזור לצרכי נוחות ולצרכי בטיחות.

הבעיה היא שבנושא בעלות על רכב מעורבים הרבה אמוציות. רכב נתפס כלא סתם כלי תחבורה אלא סמל סטטוס ומודעה מתנייעת שמי שנוהג ברכב הצליח סוף סוף להתברג למעמד הביניים פלוס. לכן כל שינוי בסטטוס קוו נתפס גם כפגיעה במעמד החברתי של הנהג ולא כמהלך כלכלי גרידא.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #37 

michael123, המקרה שלך לא טיפוסי כי אין הרבה אנשים שגרים במרחק 80 ק"מ ממקום העבודה. ובמקרים אלו מימון הרכב שלך דרך החברה זה כמו לשים פלסטר על קטיעת גפה כי הבעיה היא לא מי יפצה אותך על הפחת של הרכב אלא כיצד במדינה נורמלית אנשים הגרים במרחק 150 ק"מ מהעבודה נוסעים במכונית שלהם פחות מ 10 ק"מ כל יום - כי יש רכבות - ואצלנו אין פתרון אחר מלבד רכב פרטי.

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #38 

הבעיה היא שלפי השרשור כמעט אף אחד לא מבין שבסך הכל מדובר בעוד מיסים שמוטלים על הציבור.
פעם זה שווי מס, פעם זה מע"מ על ירקות, ופעם זה ארנונה שקופצת ב 5% בממוצע כל שנה בעוד השכר הריאלי נשחק אל מול תהליכים אנפלציוניים. ( מיתון שמיתון, ב 2008 היתה אינפלציה של 3.7%. ובשלושת החודשים האחרונים 1.9%. בכמה עלה השכר שלכם ? )

אני יכול להבין שמי שאין לו רכב ליסינג לא יבין על מה כל המהומה וההתמרמרות בדיוק כמו שאני לא מבין למה בעלי הבריכות הפרטיות בסביון מתמרמרים כשמבקשים מהם לא למלא את הבריכה על רקע משבר המים. אבל רובכם מפספסים את הנקודה.
אם הליסינג לא ישתלם למעביד ולעובד לא יהיה ליסינג. אם לא יהיה ליסינג בהכרח יהיו פחות מכוניות חדשות על הכביש. זה בכלל לא נתון לויכוח. את זה יגידו לכם גם פקידי האוצר. זה ממש לא אכפת להם ואתם יודעים למה ? כי אתם תשלמו יותר מס על רכב ישן כי הוא מזהם יותר.. ולכן, כל התוכנית של ה"המיסוי הירוק" שלכאורה אמורה לשפר את מצבה של ישראל ביחס למדינות המערב בשמירה על הסביבה היא עוד אמתלה על חשבון הציבור שבסופה גובה המדינה עוד מיסים. מי שלא מבין את זה או שהוא לא מפה ( ולא מבין את המנטליות הישראלית שבה כולם עובדים על כולם כל הזמן ), או שהוא פשוט נאיבי.

ו Shed, לפני שמלינים על חגיגות השכר במגזר הפרטי, ראוי שיבדקו לאן בדיוק הולך הכסף במגזר הציבורי ולכן, ההערה על אנשי הקבע וההטבה שהם מקבלים על חשבוני וחשבונך, היא במקום ורלוונטית לשרשור או לפחות לחלק מההודעות שנכתבו בו.

ליאור
הקולנוע שלי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #39 

Lior_M,
זה שבהחלטות האחרונות יש הטלת מיסוי נוסף על הציבור זה נכון. אפשר לדון בעד ונגד זה, כאשר כל טיעון רציני צריך לבוא ביחד עם הסבר מאיפה מביאים כסף לאיזון התקציב או לחילופין איפה מקצצים בתקציב ומי ייפגע מכך.
מדבריך משתמע (ותקן אותי אם אני טועה) שתמיד יש הטלת מיסוי על הציבור. זה לא נכון. לפני כמה עשורים הייתה רמת המיסוי בארץ הרבה מעבר לשאר העולם המערבי. היום מקומנו די באמצע. לאורך השנים הייתה הפחתה במיסוי.

עיניין הליסינג הוא לא מהותי בנושא המיסוי. תפקיד הליסינג הוא לא להצעיר את צי הרכב בכבישים ואף פעם לא היה כזה. זו הצדקה בדיעבד וללא צורך. אם רוצים להצעיר את צי הרכב יש פשוט (לא ממש פשוט בעצם) להוריד את המיסוי על רכב חדש. כמובן שאז צריך גם להגיד מאיפה להביא את הכסף שיחסר.
משה

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #40 

moco כתב:
guyezra כתב:
moco כתב:
guyezra כתב:יש הבדל בין שלוף לאשראי
...
מי שחי עם X אלפי ש"ח שיורדים לו מהמשכורת כל חודש על ליסינג, לא צריך להיבהל מY אלפי ש"ח שיורדים על החזר הלוואה.
...
אתה לא יודע שיש הבדל גדול בין "לא לקבל" ל-"לשלם"?
לפחות מבחינה פסיכולוגית...
...
טוב, אם לזה התכוונת אז אתה צודק...
למרות שפה זה מאוד תלוי איך מציגים לעובד את תנאי העסקתו:
1) השכר הוא X או X-delta אם אתה בוחר לקחת רכב
2) השכר הוא Y ואתה מקבל רכב, אם אתה לא רוצה את הרכב השכר יהיה Y+delta

בניסוח (1) שבעבר היה נדיר אך היום מאוד נפוץ, אתה מרגיש מאוד "משלם" :-)
זה גם הניסוח הסביר בעיניי, כי קודם כל צריך לדעת מה השכר ה"אמיתי".
...
לא בהכרח, מקרה שלי לא יהיה שום Y+delta
יש לי שכר XXX ויש לי רכב ותנאים אחרים, תלוי בחוזה

אצלנו זה בכלל לא ליסינג, קונים מכוניות עם ותק של כמה שנים שעברו אולי 60,000 ק"מ, ואז נוסעים איתם 220,000
ק"מ. ואותי אישית מעצבן גם שאני צריך לשלם כאילו אני קיבלתי רכב חדש :twisted:

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”