Catskinner כתב:
כמעט לכל אחד "ממעמד הביניים" יש 100K שקל כי בדיוק לזה משתמשים בכספים של קרן ההשתלמות
...
תגיד,
מאיפה הבאת את זה ?
1. 100 אלף שקל זה הרבה מאוד כסף גם למעמד הביניים. אני בניגוד אליך לא מכיר אנשים שאין להם בעיה להוציא כזה סכום..
2. כספי קרן ההשתלמות הם החיסכון שלי. הם חלק מחבילת השכר שלי ( עלות שכר ) והם ממש אבל ממש לא מיועדים לרכישת רכב חדש. אני מניח שזה אינדיבידואלי אבל אולי אני רוצה לסגור חלק מהמשכנתה ? אולי אני צריך את הכסף לא עלינו לניתוח בחו"ל ? הקשר שאתה עושה בין כספי קרן השתלמות לרכב הוא פשוט הזוי.
3. מעטים האנשים שיוציאו סכום של 100K על רכב. רוב האנשים ישקיעו 60 אלף שקל ויסעו ברכב בן 5.
בלי חברות ליסינג שוק הרכב פשוט יקרוס, הרכבים על הכביש יהיו בטוחים פחות, מזהמים יותר ובסופו של דבר המדינה ( שזה כולנו ) תפסיד מזה.
4. אם המדינה רוצה לעודד רכישה של רכבים ירוקים ובטוחים ( להפחית זהום אוויר יחד עם הורדת מספר ההרוגים בתאונות דרכים למשל ) הדבר האחרון שהיא צריכה לעשות זה לגרום לאנשים לרכוש רכבים ישנים .. מה שהיא צריכה לעשות זה להוריד בהדרגה מהכביש רכבים בני 20 שנה ויותר יחד עם מציאת פתרונות תחבורתיים לכאלה שידם אינה משגת ולא יכולים לרכוש רכב מדגם חדיש.
Catskinner כתב:
העובדה שלא רצים לבנק כדי לעשות מימון רק מראה שלמרות הכל ההטבה של רכב חברה במקום תוספת משכורת היא עדיין עיסקה מאוד כדאית למרות הכל.
...
Catskinner כתב:לזה בדיוק רציתי להגיע: קודם כל התגובה האינסטינקטיבית היא לכעוס ולבעוט ולהגיד שדופקים את מעמד הביניים (כאילו שאם היו דופקים את מעמד הפועלים זה היה פחות נוראי), רק אחר כך כשנרגעים אפשר לראות שההטבה של רכב חברה מליסינג זה פטנט די ייחודי לשוק העבודה המקומי.
...
נו, ומה רע בזה ? שוב, זה משתלם למדינה בהיבטים אחרים ( אנשים נוהגים ברכבים חדשים יותר, בטוחים יותר ומזהמים פחות ).
אני לא חושב שדופקים אותי, אני פשוט חושב שאני ( כולנו ) משלמים יותר מדי מיסים למדינה ולא ממש מקבלים תמורה עבורם. מרגיז אותי שכל שעה יש איזו רפורמה אחרת, שינוי כזה או אחר. שיחליטו כבר על משהו אחד ולא ישגעו אותנו.
מרגיז אותי שכל מי שאין לו רכב ליסינג חושב שזו כזו מציאה גדולה. כספית זה לא ממש משתלם. זה מקסימום חוסך את כאב הראש ( כן דפקו לי בחנייה לא דפקו לי, החברה כבר תטפל ).
Shed כתב:בנוסף, בואו נזכור שמי שמקבל רכב מהעבודה לא ממש מרוויח את השכר הממוצע במשק אלא פי 2 או 3 ממנו (לפחות).
אם משפחה עם הכנסה של 10 נטו (שני בני הזוג עובדים) מצליחה לרכוש ולהחזיק לפחות רכב אחד, אז גם מי שמרוויח 10 נטו לבדו יכול לרכוש ולהחזיק רכב.
...
נו, נניח שמשפחה מרוויחה 25 נטו יחד, מה זה אומר ? שבסדר העדיפויות שלה רכב זה הדבר הראשון ?
אולי היא משלמת משכנתה שהיא פי 3 מהממוצע ? אולי היא נוסעת 3 פעמים לחופשה בחו"ל ואוכלת פעמיים בשבוע במסעדה ?
אולי היא לא רוצה להחזיק רכב פרטי כי זה פשוט כאב ראש ? ואולי בכלל היא מחזיקה כבר רכב פרטי אחד ואולי אפילו שניים כאלה חוץ מרכב הליסינג ? אז מה ?
עכשיו אתם גם רוצים לקבוע את רמת החיים של האנשים במדינה ? תגידו, ירדתם מהפסים ?
ליאור