חיבור סאב לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
wharfe-man
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #21 

bariko
לרשום לעצמי את הערכים שנקבעו, ואחר כך לבצע תיקונים בהתאם לטעם אישי. האם כך הדבר?
...
לאחר הכיול, הרסיבר אמור לשמור את הערכים במידה ואתה מאשר את תוצאות הכיול שהתקבלו, לאחר מכן תוכל לגשת לאותם ערכים שהתקבלו ולהתאים זאת עפ"י מה שלדעתך נראה כמתאים, אם בכלל. אך את הרסיבר שלך אני לא מכיר, כך שלא אוכל לדבר נקודתית.

לגבי תחום התדרים של הסאב, תחום התדרים של הLOW RANGE מתחיל מ150HZ ומושך מטה.
ההתאמה בסאב ספציפית צריכה להיות לפי מידת הטעם האישי שלך.
לגבי יתר ההגדרות, קבל בברכה את עצותיו של איתי, אין לי ידע רחב בסאבים - לא מסמפט אותם במיוחד :)

אגב, יצא לי לשמוע את הרמקולים הקדמיים שלך, לא מבין למה אתה בכלל זקוק לסאב :] אבל שוב, איש איש וטעמו :)

אילן

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9323
נתן תודות: 1556 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #22 

רגע אחד, אילן
אבל אם הרסיבר מבצע כיול אוטומטי, אז הוא אמור גם לסדר את כל הקטע של הקרוס, כך שלמעשה אני לא צריך בכלל "לשבור את הראש" עם תחום התדרים. לא ככה?

כמובן שלא רכשתי את הסאב לחינם. שמעתי את הרמקולים הקדמיים יחד עם סאב, וללא סאב, וזה נשמע אחרת לגמרי 8)

בכל אופן, ניתקתי את המפצל, וחיברתי את הכבל הקואקסיאלי ישירות לכניסת ה- LFE

כעת אני רק צריך לדעת איזה הגדרות צריך לשנות ברסיבר, וכל זאת לפני שאני מבצע את הכיול.
למשל בתפריט של SUBWOOFER SETUP\ ניתן לבחור בין שני אופציות:
LFE
LFE+Main
איזה מביניהם אני צריך לבחור?

wharfe-man
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

ברסיבר שלי הוא לא מכייל את הקרוסאובר, זאת פעולה שצריכה להתבצע ידנית. שוב, לא מכיר את הרסיבר שלך, לכן אין לי מושג כיצד הדברים מתבצעים.
תריץ כיול, תלך לתפריט הקרוס ותראה מה קורה לפני ואחרי הכיול.

Itay,
ליתר השאלות.. הבמה כולה שלך.. תכבוש אותה :]

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #24 

כל הכבוד אילן , את החלק שלך בהחלט עשית (Y)
בחוברת ההדרכה של הרסיבר רשום כך:

The Audyssey MultEQ auto setup function detected the presence of each speaker and automatically calculates the speaker size, channel level' distance, and optimal crossover frequency setting.
Audyssey MultEQ corrects acoustical distortions within the listening area.

אם אני מבין נכון (בהתחשב באנגלית "הצולעת" שלי), קרוסאובר אכן מתבצע במהלך הכיול האוטומטי, אלא אם תגידו לי אחרת...
אגב בהמשך החוברת יש הדרכה לגבי Manual Setup , ושם בקטיגוריה של הקרוסאובר, יש אפשרות לבחור אחד מתוך 10 ערכים בתחום בין 40Hz ועד 250Hz
כך שזה עלול להיות כאב ראש לא קטן, עבור אחד כמוני שאין לו שום מושג בנושא התדרים...

אוקיי, אז גם אני ממתין לתגובה של Itay , שישכיל אותנו קצת
(אני מניח שיש עוד אנשים שנתקלו או יתקלו בסוגיה הזו, כך שזה עשוי להיות לעזר, לא רק עבורי :lol: )

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #25 

אצלי הרסיבר קובע במהלך הכיול האוטומטי את הקרוס
ברמת העיקרון גם אם נניח והשארת את החיבור כמו שהיה - פשוט מעלים את הקרוס למקסימום - ועדיין הרסיבר הוא זה שישלוט.
אתה מחובר בצד הרסיבר ליציאת הסאב הייעודית כן?

הרסיבר בעצם בוחן עד לאן הסאב יכול לעלות ועד לאן הרמקולים יכולים לרדת - ומתאם בינהם את הקרוס.

wharfe-man
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

bariko

האנגלית שלך לא צולעת כמו שחשבת, אכן מתבצע כיול אוטומטי עבור הקרוס לפי מה שכתוב.

איתי

כידוע לי, תפקיד הקרוסאובר ברסיבר, הוא למעשה לתחום את גבול התדרים הנמוכים שאליהם יכולים להגיע הרמקולים ה"קטנים" (כך לפי ימאהה) וכל מה שמתחת לתדר הנמוך בו הוגדר ע"י הרסיבר, הוא ישלח אוטמטית על הסאב.

לפי הנתונים של הרמקולים האחוריים - POLK AUDIO FXI- A4, הם נעים בין התדרים: 50Hz-27000Hz

כך שאני מאמין שזה לא יהיה נכון לכוון את הקרוס למקסימום, אלא ל50 Hz

לא כך הדבר?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #27 

נראה לי שלא הבנת אותי
יש את הקרוס ברסיבר ויש את הקרוס בסאב
1.ברסיבר עם כיול - הוא אמור להאזין לרמקולים ולסאב ולהחליט איפה הקרוס עובר.
2. בחלק מהסאבים יש כניסת LFE - שמדלגת על הקרוס של הסאב.
3. אצל bariko בהתחלה לפחות, הסאב היה מחובר לא דרך הLFE ולכן, הקרוס של הסאב כן פועל.

ברגע שיש רסיבר עם כיול, שאני מאמין ידע בצורה יותר חכמה למצוא את נקודת הקרוס ואני באמת מעדיף אותו אז:
אם מחוברים במצב 2 - לא צריך לעשות כלום עם הקרוס בסאב (לא משנה איפה נשים אותו - המכשיר מדלג עליו), אם מחוברים במצב 3 - אז הסאב כן משפיע - אבל אני עדיין מעדיף שהרסיבר יחליט - ולכן אני צריך לשים אותו על המקסימום (למעשה אפשר פשוט לשים אותו מעל הערך שהרסיבר קבע - אבל בשביל מה להתעסק עם זה) - הרסיבר שולח לסאב רק את האותות לפי הקרוס שקבע. אם בטעות אתה מכוון את הקרוס נמוך יותר מהקרוס שהוא קבע - למעשה יהיו אותות שלא ינוגנו משום מקום.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

איתי,
ברסיבר יש יציאה אחת בלבד שלידה רשום SW, כך שאין לי הרבה מקום לטעות, אלא אם קיימת יציאה נוספת שלא הבחנתי בה :?

ברשותך, עדיין לא ברורים לי הדברים הבאים:

1. האם גם אתה מסכים לכך שחיבור דרך ה- LFE, עדיף על ה-LINE IN, שהיה אצלי קודם?

2. לאחר שהחלפתי את החיבור, וכעת זה דרך ה- LFE, האם צריך לשנות גם משהו בהגדרות הסאב ברסיבר? למשל יש שם הגדרה של LFE או LFE+MAIN, באיזה מביניהם אני אמור לבחור?

3. כאשר אני ניגש לבצע את הכיול האוטומטי ברסיבר. אז אוקיי, אם הבנתי נכון את ההסבר שלך לאילן, מהקרוס של הסאב אני יכול להתעלם, ולא משנה באיזה מצב הוא נמצא, כי הרסיבר מדלג עליו. אבל האם צריך לסדר משהו אחר בפונקציות של הסאב עצמו (ווליום, בורר המצבים ), או שלא צריך לגעת בשום דבר?

אילן,
תאמין לי שהאנגלית שלי דפוקה, אבל כנראה שבכל זאת הצלחתי איכשהו להבין :lol:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #29 

1. נכון
2. אני מעדיף שהסאב יתעסק בבאסים והרמקולים הקדמיים בערוצים הללו - ולכן מעדיף LFE ולא LFE+MAIN (למעשה האות של הבאס במצב זה יוצא גם לסאב וגם לקדמיים)
3. בדיוק, אצלי כביכול, בפיוניר - אני אמור לשים אותו על ווליום גבוה, והוא כבר אומר לי להנמיך אותו במהלך הכיול.
יש גם את עניין הפאזות שבזה אני עדיין לא כזה מבין :(.
מבחינת מצב - תשאיר אותו על AUTO.
סבבה?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

אין עליך, איתי :)

(אגב, בסאב של הפולק קצת קשה לשים את הווליום על עוצמה גבוהה, כי יש שם שני לחצנים של UP ו- DOWN, אבל אין שום סקאלה שמראה באיזה רמה זה נמצא)

נראה לי שכבר יש לי את כל המידע הדרוש לצורך ביצוע הכיול, אני רק צריך למצוא לכך את הזמן המתאים, וזה בדיוק הבעיה.
בספר ההדרכה של הרסיבר, רשומים כל מיני הנחיות שעליהם חשוב להקפיד בעת הכיול.
לשמור על שקט מוחלט, להרחיק טלפונים סלולאריים ומכשירי חשמל ביתיים הפועלים על גלי רדיו (אגב ברסיבר עצמו קיים טיונר רדיו עם אנטנה, האם זה לא מפריע?)
לא להפעיל מנורות פלורוסנט.
אני יכול לבצע את הכיול בשעות היום ואז זה פוטר אותי מלהדליק אורות. מצד שני בשעות אלה יש יותר רעשים הבאים מבחוץ, גם אם אסגור חלונות (אני מתגורר בסמוך לכביש ראשי)
לכן השאלה, עד כמה הרעשים מבחוץ (במידה והכיול יבוצע ביום) או אורות הפלורוסנט (במידה וזה יהיה בלילה) עלולים להשפיע על תוצאות הכיול?
ואם צריך לבחור בין רעשים או אור פלורוסנט, אז מה פחות גרוע :?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #31 

קודם כל - בכיף!
א. לגבי הווליום - תבדוק אם הרסיבר אומר לך משהו על עוצמת הסאב במהלך הכיול - ואז זה לא משנה כבה הגבהת אותו.
ב. שאלה קשה, תשמע - כיול נועד להגיע למצב אידיאלי במצב שבו שאתה משתמש - כלומר אם אתה תמיד רואה בלילה - אז תעשה את הכיול בלילה, כי הוא מתחשב לפחות אמור להתחשב ברעשי סביבה.
לא הבנתי דבר אחד, אתה לא יכול במהלך הכיול לכבות אורות? אין מה לראות, או תתדליק רק מנורת ליבון/פנס במהלך הכיול, זה בסה"כ כמה דקות.
לכל דבר יש מצב אידיאלי - אבל אנחנו בוחרים במצב המקסימום האפשרי - כמו למשל מיקום הסאב.
אלא אם אתה רוצה להיות משיגנע - ולעשות חדר ייעודי ללא שום מגבלות. (הלוואי על כולנו)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

תודה איתי

לא בטוח שהבנתי את דבריך בסעיף הראשון. האם התכוונת לכך שאין צורך לגעת בעוצמת הווליום, אלא אם כן תתקבל הודעה כלשהי במהלך הכיול, שהעוצמה גבוהה או נמוכה מדי?
ובמידה ותתקבל הודעה כזו, האם צריך לתקן את העוצמה בסאב עצמו או ברסיבר?

יכול להיות שאתה צודק בנוגע לביצוע הכיול בשעת לילה. תבין, עדיין לא יצא לי לעשות את התהליך בעצמי. אז לא מספיק שאני גם ככה משתמש בלתי מנוסה וחסר ביטחון, אז עוד לעבוד בתנאי תאורה לקויים, כשאני בקושי רואה מה אני עושה? :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #33 

כן - תשים ווליום גבוהה (עדיף) ותנמיך לפי מה שהוא אומר לך (מקווה שהוא יגיד :)) במהלך הכיול - אתה לא יכול לעשות כלום ברסיבר - אז מן הסתם בסאב עצמו.

לגבי הסיפא כמו שאומרים אצלנו - אז - אצלי בLX70 זה כמעט TOUCH AND GO - רק אם הגברת את הסאב צריך לעשות משהו או אם אתה רוצה לשנות משהו במצב הרמקולים.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #34 

אוקיי, הבנתי (Y)

איתי, יש עניין אחד ששאלתי לגביו בשרשור אחר, ובסוף זה נשאר תלוי באוויר.
הכוונה לגבי אותם פרקים מהסדרה שבהם אני צופה לאחרונה.
הנה לדוגמא נתוני הקובץ של אחד הפרקים:

תמונה

לכאורה, הסאב לא אמור לפעול בניגון תכנים כאלה, ובכל זאת הוא פועל.
האם זה בגלל שמתבצעת המרה לפרולוג'יק?
כמובן שמבחינתי זה בסדר שהסאב פועל, רק שאני סקרן לדעת איפה בתפריטים של הרסיבר ניתן להגדיר את כל הפרמטרים האלה, או במילים אחרות היכן קובעים את כל ההגדרות, כך שהסאב ידע כיצד "להתנהג" בהתאם לפורמט האודיו שמתנגן?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #35 

זה כבר תלוי סאב, ותלוי מה שהחברה שייצרה אותו תכננה להבנתי.
בד"כ אם אתה שם אותו על PURE או משהו דומה - אז הוא ינגן אותו אחד לאחד - ואז אם אין ערוץ LFE - סאב - הוא לא ינגן.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #36 

לכאורה, הסאב לא אמור לפעול בניגון תכנים כאלה, ובכל זאת הוא פועל.
...
מדוע הוא לא אמור? הוא בהחלט כן אמור. המטרה של DPLII או NEO6 היא בפירוש להוציא 5.1 מ-2.0
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #37 

טוב, רשמתי לכם אתמול תגובה, אך משום מה זה לא נקלט.
בכל אופן, בלילה ביצעתי סוף סוף את הכיול, ורציתי לשאול מספר דברים לגבי התוצאות.
אז כך נראה אצלי כעת ה- CHANNEL LEVEL :

FL -4.0
FR -3.0
C -4.5
SW -12
SL -6.0
SR -7.0

1. האם ערכים כאלה נראים הגיוניים?

2. מדוע כל הערכים הם בסקאלה של מינוס?

3. אמנם לא מדדתי על מילימטר שהמרחקים בין זוג הקדמיים ובין זוג הסראונד יהיו שווים, אבל האם לא עדיף שהערכים שלהם יהיו זהים?

4. אני מעדיף שאת הסנטר ישמעו חזק יותר מאשר את הקדמיים, מאחר ואני בד"כ צופה בסרטים בלילה, ולא רוצה לשים ווליום גבוה מדי. כנ"ל לגבי הסראונד שאם יהיו בעוצמה חלשה מדי, לא אשמע היטב את האפקטים. לכן, האם כדאי להעלות את ההגדרה של הסנטר ל 1- נניח, ואת הסראונד ל 2.5- ? (כמובן שאני מדבר ברמה עקרונית, כי קשה לתת תשובה מדוייקת מבלי לשמוע :) )

ערכי ה-Crossover Freq. נראים כך:

Front : 40 Hz
Center: 40 Hz:
Surround: 40 Hz

וכאן, משהו לא מובן לי. הרי דיברנו על זה שאם הסאב מחובר דרך ה- LFE, הרי שהשליטה בקרוס היא אצל הרסיבר.
אז מדוע לא נקבע בכיול, שום ערך עבור הסאב :?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #38 

אני דווקא חושב שכן נקבע - זה מה שהצגת לעיל - מתחת ל-40 הוא מעביר לסאב
זה נשמע לי לא הגיוני בעליל!
ממש מוזר.

האם הרסיבר שלך לא מציג גם מרחקים?

הסקאלה היא במינוס כי אם שמת לב במהלך ההכיול - המגבר בעצם מגיע לרמה 0 DB - וכנראה שהרמקולים שלך או קרובים או נצילים ומוציאים סאונד חזק מידיי לפי ערכי הכיול ולכן הוא מנמיך אותם מאוד, במיוחד את הסאב.
אצלי אני בכל מקרה אחרי הכיול עשיתי גם השוואה ע"פ האוזן, וגם הגברתי את האחוריים. הערכים לא שווים כי לפעמים מבחינת אקוסטיקה יוצא שדברים אחרים משפיעים על הסאונד (צד פתוח/סגור, שטיח, חלון וכד').

מקווה שהכל מובן עכשיו!

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #39 

איתי, בוא נגיד שחלק מובן, וזה גם טוב :D

מה בדיוק מוזר ולא הגיוני? שכל מה שמתחת ל-40 הוא מעביר לסאב? אז איזה ערך היה נחשב בעיניך להגיוני יותר?
האם יתכן שהכיול לא בוצע כהלכה, נניח בגלל שהייתי צריך לשים את הקרוס בסאב על האמצע או על מקסימום?

בוודאי שהוצגו גם מרחקים. פשוט חשבתי שזה לא משמעותי לדיון הזה, ולכן לא רשמתי אותם כאן.

אז לפי דעתך, האם כדאי להשוות את הערכים של זוג הקדמיים וזוג הסראונד?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #40 

הערכים נעים בד"כ באיזור ה-80-120...

לא כדאי להשוות בינהם - תפעיל את המצב הידני ותראה אם אתה מרגיש בהבדלים.
פשוט יכול להיות שבגלל שהמרחקים שונים - גם העוצמות שונות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”