מתלבט - מקרן 720P או לחכות ל-1080P ? - מה אתם הייתם עושים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #21 

נחזור להתלבטות , אם אתה מרוצה מהמקרן שלך ולטעמך עדיין רואים בו בצורה טובה כדאי לחכות אבל אם אתה מרגיש שהמקרו מיצה את עצמו ואתה כבר לא יכול להנות מהתמונה אין טעם לחכות שווה לקנות עכשיו ולא לחכות שנתיים.

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אני הייתי קונה עכשיו - את ה-900

שליחה #22 

למה?
א. ליין ה-1080 עדיין לא בשל. לך תדע אילו בעיות יצוצו עם הדגמים החדשים. בעיות שייקח ליצרנים לפחות שנה לפתור. מה שאומר בערך עוד שנתיים יגיע לשוק הדור שכן שווה לרכוש.
לעומת זאת תחום ה-720 בשיא בשלותו, גם ובעיקר במחיר.

ב. מה פתאום לחכות? בניגוד לאודיו, וידאו הוא תחום מאוד דינאמי. ואם תכנס לראש של ציפיות והמתנות, במקום להנות מאיכות מצויינת תמצא את עצמך ממתין לנצח (כי בטח עד ש-1080 יהיה כדאי, יהיו כבר הודעות על ראשוני מקרני ה-4K הבייתים וכן הלאה...). לפעמים צריך לחכות אבל בסיטואציה העכשוית ממש לא.

ג. אם לא תשדרג שוב עוד שנתיים אתה יודע איך ישעמם לך? :wink:
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

אני מציע לרכוש עכשיו ולא לחכות - להלן הנימוקים

שליחה #23 

מקרן 1080P עולה עכשיו בין 8 ל- 10 לעומת הפאנא שצריך לעלות לך בערך 2K.
אם אתה רוכש עכשיו את הפאנא היום אתה משיג שני יתרונות:
1. אתה נהנה מאיכות משודרגת כבר היום ולא רק בעוד X זמן שבו תרכוש מקרן 1080P
2. אם אתה תרכוש עכשיו את הפאנא, אז תהיה לך הרבה יותר סבלנות לחכות לרכישה הבאה ואז תוכל לחכות קצת יותר זמן ולהחליף ל-1080P כשהם יהיו ברמה של 4K ולא ברמה של 6K.

כמובן שזה הכל הערכות סובייקטיביות ולא מדע מדוייק. אך אם אכן תמתין כך - תיהנה מתמונה טובה יותר כבר היום (רווח אמוציונלי -לא רווח כלכלי) וגם מבחינה כלכלית לא תפסיד, כי בכל מקרה תשלם בעבור 2 המקרנים בערך 6K.

ייקח זמן עד שהמכירות של מקרני 1080P יהיו עניין שבשגרה ועד אז המחירים שלהם ימשיכו להיות רחוקים מהישג ידיהם של בני תמותה.

אני מיישם את ההצעה שנתתי לך ומחליף מקרן בערך כל שנתיים. עכשיו יש לי את הסניו Z2 שהוא מקרן 720P (אבל כבר שני דורות אחורה). בהמשך השנה אני אחליף אותו לפאנא או לסניו Z4 או אם תהיה עסקה טובה לסוני 51/60.

רומן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154

שליחה #24 

אני אהיה כאן בדעת יחיד.
אם אתה יכול ומוכן להשקיע את הסכום שצריך,
לך על 1080P.
וכשאני אומר 1080P, אני מתכוון רק למקרן אחד - הרובי.

שמע, תכנים ב-1080i יש היום, ובגדול.
ואני אצלי מבחין בבירור בין 1080 ל-720.

כשאתה אומר שאתה יכול להשיג את ה-900 במחיר נמוך משמעותית מהארץ, אתה לא מתכוון יחסית ל-17 אלף, נכון?
תראה, אם אתה יכול להשיג את ה-900 ב-10-11K או פחות, פשוט קנה אותו עכשיו,
עד שתוכל לראות את הרובי בפעולה.
(כי לקנות מקרן כזה בלי לראות זה באמת טיפה מוגזם)
אח"כ תוכל למכור אותו ביד שניה בלי להפסיד יותר מדי (אם בכלל)

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

רומן,
אתה היית הולך היום על הרובי?
בהינתן התוכן של שרשורים רבים מספור, ארוכים ומפורטים מאד, ב-AVS המפרטים בעיות איתו?
אם הייתי מוציא ~$10K על מוצר צריכה אלקטרוני הייתי מצפה ללא פחות משלמות, כרגע זו אינה התמונה המסתמנת מהשרשורים הנ"ל.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #26 

zeev כתב:רומן,
אם הייתי מוציא ~$10K על מוצר צריכה אלקטרוני הייתי מצפה ללא פחות משלמות, כרגע זו אינה התמונה המסתמנת מהשרשורים הנ"ל.
...
לא שמעת על שעוני אומגה שמזייפים יותר מקאסיו ועל מרצדס S קלאס שמגיעים למוסך יותר מסקודה?

המציאות העגומה שרכישת מוצר יקר לא מקנה היום ראש שקט.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #27 

דעתי האישית ללכת על 900. משומ ש:
1. זה מיידי
2. תוכל ליהנות שנה או אפילו יותר מאיכות תמונה ברמה אחרת לגמרי מ-X1
3. זה גם פונקציה של גודל המסך שלך - אם הוא לא גדול כמו אצל רומן אז אני מניח שהבדלים יבלטו פחות מהמסך של 120"

שאלה - יש היום בכלל חומרים של 1080P? באיזה היקף?
האם יש הבדל משמעותי באיכות תמונה בין 1080i ו-720P?

וד"א לפחות במקרה אחד הצלחנו להזין את 900 ב-1080I דרך HDMI.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #28 

אני מסכים איתך זאב ב-100%!

אני בחיים לא הייתי נוגע ברובי, אפילו לא בחינם.

יש לו Missconvergence בעייתי. אומנם זה מופיע בכל LCD שהוא, אבל זה גם מופיע ב-רובי. לכן, צריך לפסול אותו.

יש לו בעיה איומה של ,White Compression אומנם זה בעיה שמופיעה בכל מקרן שנהנה מ-IRIS דינאמית, אבל אם זה מופיע ב-רובי - זה פשוט מתכון לפסילתו.

אה, ויש דיווחים על Black Uniformity. מה זה משנה אם גרג רוג'רס, אחד המומחים הגדולים בעולם למקרנים טוען שזה Non Issue, קיימת עוד סיבה לפסול את המקרן.

אני בכלל חושב שהעובדה שאנשים מגיעים עם ה-רובי רק ל-30,000:1 (קונטרסט מדיד ואמיתי) זה נמוך מדי.

אני ציפיתי לראות את Jay Leno גם מושיט לי את היד חזרה, אחרי שאני הושטתי את ידי לכיוון המסך, אבל זה רק אני.

אני חושב שזה מקרן קטסטרופה וחבל לבזבז עליו את הזמן. יש מקרנים הרבה יותר מענינים:

1. מקרן סיני/טיוואני של חברה שמעולם לא ייצרה מקרנים ולא הציגה עדיין דגם סופי. נראה לי רעיון מעולה לחכות לו.
2. אופטומה H81. זה בסך הכל עוד חצי שנה, במקרה הטוב. אז מה אם אין Lens Shift ויש לו Fill Factor פחות טוב מ-720P.
3. ויש את שרפ ב-12,000$ אשר ייצא בסוף השנה במקרה הטוב. אז מה אם זה סובל מכל אותן בעיות של DLP ויש לו 7000:1 על הנייר בלבד.

בכלל, עושה רושם שכדאי לחכות. עזבו אתכם מלראות את ה-RUBY מדובר בכישלון נוראי.

סתם מקרן שגרם לפיצול הפורומים ב-AVS, סתם מקרן שצריך לנהל מלחמות עולם כדי להשיג אותו, סתם מקרן שעד לפני שלושה חודשים כולם חשבו שמוצר כאמור יעלה 20,000$ וצפונה.

עזבו, גם כל מנורה עולה $1,000 חבל לשרוף סתם שעות.

רן

רומן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

זאב,
על איזה בעיות בדיוק אתה מדבר?
האם על השטויות שרן פירט בתשובתו?
הרי בעיות עם misconvergeance יש גם עם הקוואליה, ועם מקרני 3chip DLP שעולים מעל $20K.
בתור בעל מקרן CRT, זו לא נראית לי בדיוק הבעיה החמורה ביותר, מה עוד שסוני מחליפים את המקרן לכל אחד שהבעיה אצלו ניתנת באמת להבחנה (ולא רק ב-test pattern כשעומדים במרחק של 30 ס"מ מהמסך)
והשאר עוד יותר מגוחך, בהתחשב בבעיות חמורות הרבה יותר במקרנים אחרים...

השאלה היא האם האיבה בינך ובין רן לא מעבירה אותך על דעתך, וגורמת לך לקטול מקרן, שעל פי השרשורים שאני קראתי ב-AVS, נראה כמו המקרן הטוב ביותר שנוצר אי פעם,
מקרן שאנשים מחליפים את מקרני ה-"9 CRT שלהם בו...

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

RanMoyal,

הרי כולנו מכירים את היתרונות והפלוסים שלו, זה לא מה שמטריד אותי ואין עוררין על כך.

הנקודה היא ש-issues מסויימים שהצרכנים היו "מחליקים" אולי למקרנים במחירים עממיים כמו ה-900, לדוגמא נושא ה-misalignment, מעוררים יותר תמיהה וחוסר שביעות רצון ממקרנים בסדרי גודל המחיר של הרובי. אני לא מכיר הרבה אנשים שהיו מחליפים 2-3 יחידות של 900 עד שיבואו על סיפוקם, לא בשל העדר בעיות במקרן, אלא בשל מחירו אשר גורר אצל צרכן מודע "ציפייה" לחוסר שלמות בנושאים מסויימים.
ציפייה זו פוחתת בצורה דרסטית ובמקרים מסויימים אף נעלמת כאשר המחיר קופץ ב-500%.

שאלתי הייתה רצינית והיא נועדה לקבל נקודת מבט של אדם אחר (במקרה זה רומן), בוודאי לא לרמוז שהרובי הוא מוצר נחות, איני חושב שזה משתמע מדברי.

רומן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

Croc כתב:זה גם פונקציה של גודל המסך שלך - אם הוא לא גדול כמו אצל רומן אז אני מניח שהבדלים יבלטו פחות מהמסך של 120"
...
להיפך, גנאדי.
ה-900 פורח על מסך ענק בזכות עוצמת ההארה שלו.
על מסך קטן צריך לשים NDF כדי לקבל שחורים סבירים.
לגבי הרזולוציה - זו לא פונקציה של גודל מסך דוקא, אלא של יחס מרחק הצפיה לגודל המסך (או זוית הצפיה)
בוא נאמר שבמרחק של פחות מ-X2 מרוחב המסך, ההבדל יהיה בולט וגדול.

Croc כתב:שאלה - יש היום בכלל חומרים של 1080P? באיזה היקף?
האם יש הבדל משמעותי באיכות תמונה בין 1080i ו-720P?
...
העניין הוא שעם deinterlacing טוב ניתן להמיר 1080i ל-1080p בלי לאבד רזולוציה.
ולכן עבור חומר שכזה (שהוא רובו של החומר המשודר, כשמדובר בסרטים) מקרן של 1080P יציג הרבה יותר פרטים מאשר מקרן 720P.

אבל צריך לזכור שהרובי הוא לא רק הרזולוציה שלו.
מדובר במקרן עם קונטרסט מדוד אמיתי של מעל 15,000:1 (לפנסוניק יש כ-2000:1 בלבד אם אני זוכר נכון - הבדל בלתי נתפש), ותמונה חלקה וחדה מאוד, עם צבעים פנטסטיים.
כשראיתי את ה-JVC HD2K התרשמתי מאוד מהחדות, ומחלקות התמונה.
היא פשוט ממש נעימה לעין.
מה שמאוד הפריע לי היה הקונטרסט המזעזע שלו (קצת פחות אפילו מה-AE900)
הרובי פותר את הבעיה הזו, ועוד איך פותר.
אנשים מדווחים על קונטרסט של 30,000:1 אחרי טוויקים פשוטים מאוד.

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

רומן,
אין כל איבה ביני לבין רן, איננו מכירים אישית, ההיכרות היא טכנית לחלוטין מכתיבה כאן בפורום.

אני חוזר ואומר, אינני חושב שמשתמעת מדברי "קטילה" של הרובי, לחלוטין לא.

למען הסר ספק - הרובי הוא מקרן דיגיטאלי מהליגה הבחירה ביותר.

ועם זאת שאלתי העניינית בעינה עומדת, מדובר כאן על דעה אישית שאפילו לא קשורה בהכרח למקרנים או מוצר ספציפי כלשהו, אלא עקרונית.

רומן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

זאב,
כמו שרשמתי, בעיות של misalignment של פאנלים היו (ויש) גם בקוואליה וגם במקרני 3CHIP שעלו $30K.
פשוט לא דיברו על זה כל כך הרבה.
בין היתר כי המקרנים ההם נמכרו פחות, ובד"כ לאנשים שלא ממש מבינים מהחיים שלהם.

השאלה היא האם לא לקנות אף פעם מוצרי יוקרה כי הם לא מושלמים.
אין אף רכב "מושלם".
האם זה אומר שכולם צריכים לקנות רכבים פשוטים וזולים?
אין רמקולים מושלמים.
שאל את מרטין אם הוא מצטער שהוא קנה את הרמקולים שלו (למרות שגם הוא יאמר לך שהם לא מושלמים)

תן לי לבשר לך כבר עכשיו - אף פעם לא יהיה מקרן מושלם.
זה כמובן לגיטימי מצדך לבחור בקניית מקרנים זולים, ולשדרג מדי פעם למקרנים זולים חדשים, שנותנים תמורה פנטסטית עקב ההתקדמות הטכנולוגית.
אבל זה לא סביר לפסול מקרן יקר רק בגלל ש"הוא לא מושלם".

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

זאב,

גם התשובה שלי הייתה רצינית.

ענין "השלמות" שדיברת עליו אינו נמצא במוצר הוא נמצא ברוכש.

חשבתי שזו נקודה שכבר כולם הבינו מזמן.

אני, ברמה האישית, לא מרוצה משום דבר שיש לי והאמן לי שיש לי מוצרי צריכה אלקטרונים בודדים העולים הרבה הרבה יותר מ-$10K. לעומת זאת, אני מכיר אנשים שמרוצים ממוצרים שעולים אלפי שקלים בודדים וחושבים שמדובר בהמצאה הכי גדולה מאז הלחם הפרוס.
אז מי צודק?

זה ענין של אופי והשלמה, זה בכלל שייך לפורום אחר ונושא אחר .

אתה צריך להבין שה-RUBY הוא לא "מוצר טוב" או "טוב מאד" הוא מוצר מהפכני. הוא המוצר האלקטרוני הכי מענין שהופיע בשנים האחרונות.
כן, כמו כל דבר הוא לא מושלם, אבל הבעיות מהן הוא סובל הן לא בעיות חדשות שצצו פתאום הן היו שם כל הזמן גם במקרנים אחרים.

היות וה-רובי זוכה להתענינות חסרת תקדים בכל מדד אפשרי-כך גם זוכות הבעיות המלוות אותו. זה הכל ענין של נפח הנובע מהתענינות במוצר.

אם היית רואה 3 צ'יפ DLP היית מבין שיש גם שם בעיות Miscoconvergence קשות מאד. האם זה משפיע על התמונה, ברוב המקרים בוודאי שלא.

נושא ה-White Compression הועלה על ידי גרג רוג'רס לראשונה וזאת לאחר שלא מצא דבר שלילי להגיד על כל אספט אחר בתמונה. "הבעיה" הזו קיימת בכל מקרן עם IRIS דינאמי, זו בעיה אינהרנטית לטכנולוגיה.
יש לי עשרות שעות של נסיון עם מקרנים בעלי IRIS דינאמי ובפרט סוני, זה בפירוש NON ISSUE.

אבא שלי תמיד אומר "מה האלטרנטיבה" ? וזו השאלה שצריכה להשאל. גם במחיר של $30,000 ובהנחה שאתה לא רוצה ללכת לכיווןן CRT אין אלטרנטיבה ולא תהיה גם אלטרנטיבה לפחות בחצי השנה הקרובה.

רן

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #35 

RanMoyal,

מתי יצא לך לראות את הרובי?
מתי אתה מקבל את שלך?
אשמח לראותו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #36 

חברים, בפעם המיליון, נא להרגיע את הטונים - זה לא ראוי.

RanMoyal,

אין ספק שה-RUBY נותן כיום את התמונה הכי טובה במחיר מצויין. נקודה. כפי שציינת בעבר, המחיר שלו כבר גמיש ואפשר להשיג אותו במחירים אטרקטיבים ביותר.

לגבי הבעיות הטכניות של המקרן, לדעתי הם קשקוש. MISCONVERGENCE מפריע יחסית למעט אנשים וכנראה שזה מינורי למדי. לפחות ב-JVC יש להם תיקון גלובלי לנושא. יש להניח שאם זה אפשרי להתבצע בשדרוג תוכנה, אז גם ה-VW100 יקבל את זה (אם לא, אז בוודאי בגירסא הבאה). זה בוודאי לא סיבה לפסול את המכשיר. ביררתי עם יצרני תוכנה, ואין כוונה לממש פיתרון וקטורי (דרושה טרנספורמציה וקטורית בדו מימד ב-RGB בכדי לפתור את זה בעיבוד תמונה) לבעיות CONVERGENCE שקיימות בכל המקרנים. סביר להניח שבקרוב מאוד מישהו יוציא צ'יפ שיעשה תיקון יעודי כזה והבעיה תפטר לחלוטין (יש טענה שיש צ'יפ כזה כבר, אם כי הוא לא בדיוק פותר את הבעיה לחלוטין).

לגבי המקרן הטיוואני = סינטרון, כאמור, אני ראיתי אותו ואני יכול להשוות אותו למקרני 1080P אחרים שראיתי (HD2K, HD10K, אופטומה 81, המקרן של PROJECTION DESIGNS, ועוד רבים ב-3LCD, DLP וכו'). המכשיר מדהים בכל קנה מידה. האם הוא יראה אור בזמן או אם יהיו לו בעיות נוספות, אין לי מושג. משיחות פנימיות שערכתי עם SILICON OPTIX (איתם אני מיודד מאוד), הם הבהירו לי שמדובר בחברה רצינית ואמיתית. החברה עד כה יצרה בעיקר LIGHT ENGINES למקרנים של חברות אחרות (מקרנים קדמיים ואחוריים) וקיימת ארבע שנים (ייצור פיזי של מקרנים מאז שנת 2003). זו חברה שבעבר כבר הציגה ב-CES, אבל בגלל מיקומם, לא ממש לקחו אותם ברצינות. האמת שאם הם לא היו מגובים על ידי SO, גם הפעם לא היו לוקחים אותם ברצינות, ולכן יש משמעות לכך שהם מגובים על ידי החברה הרצינית (והמשקיענית) ביותר בתחום העיבוד תמונה כיום. ללא חיבור עם SO, אף אחד לא היה מסתכל בכלל על החברה הזו. SO רמזו בעדינות שיתכן שהם ישקיעו בחברה (אם הם לא מושקעים בה כיום).

לגבי ה-DYNAMIC IRIS, המון אנשים הפחיתו במשמעות הדבר. קשה לי לומר אם הוא משמעותי או לא, אבל החברים שדיברתי איתם באופן פרטי הודו שהם או מנטרלים את זה או משנים לגמרי את התכונות של זה ב-VW100 שלהם, מכיוון שיחס הקונטרסט גם ללא הפיצ'ר הזה, הוא פשוט יוצא מהכלל.

הבעיות הפוטנציאליות (כאמור, אך ורק השערות שלי) הן עלות TCO גבוהה בגלל זמן קצר יחסית של כל מנורה, ועלות יחסית גבוהה. הדבר עלול להשתנות אם סוני יצאו עם גירסא טובה יותר של מנורה, או תפחית את עלויות המנורות. מעבר לזה, אין לי טענות כלשהן כלפי המקרן עצמו.

נחזור לשאלה המקורית, והיא - האם כדאי היום לקנות מקרן 1080P או 720P. לדעתי זה תלוי אך ורק בתקציב. למי שיש תקציב כבר היום ללכת על 1080P, שילך על זה.

אין היום בעיות גדולות להשיג תוכן ב-1080P, והמצב רק ישתפר במהלך השנה הקרובה. אני כבר מכיר אנשים ברשימת ההמתנה ל-HD DVD (שבניגוד לציפיותי עושה רושם, כרגע לפחות, שיצא ראשון). יש הרבה תכנים ב-1080i (אבל לאחר תיקון CADENCE, זה בעצם 1080P לכל דבר) בפורמטי TS, ויש שמועות רבות על תכני DIVX HD/VOD שצפויים לצאת עוד במהלך השנה.

שידורי HD1/2 נפסקו לעת עתה, אבל אין ספק שזה הכיוון.

הדבר דומה גם במסכים דקים. למי שיש תקציב עכשיו, יש כבר מסכים אמיתיים שעושים את העבודה כראוי (FHD1 של פיוניר, מסך 1080P שאני לא זוכר את שמו של פנסוניק), ו-SED יגיע במהלך השנה.

אין ספק ש-1080P מגיע ובגדול.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

מרטין,

רשמתי בפניי את שאלותיך ואת בקשתך.

אני מוצף בבקשות דומות מדי יום. אני מקווה שאני אוכל להענות לכל אותן בקשות.

בוא נסיים בכך את הדיון בכל האמור אלי ברמה האישית. כאשר יגיע הזמן המתאים (עבורי) אני אפתח את זה מחדש.

רן

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

אני מסכים ששלמות הוא מושג חמקמק עד כדי בלתי ניתן להגדרה, והוא בסופו של דבר בעיני המתבונן ובמקרים מסויימים פונקציה של "עלות" אותה שלמות.

ברור לחלוטין שבעיית alignment אינה ייחודית לרובי, והיא קיימת בכל טכנולוגיה עם 3 light modulators, בין אם המאפנן הוא LCD/DLP/LCOS.

רציתי לשמוע את דעתו של רומן (בין השאר בשל העדפתו ל-CRT בדר"כ) וקיבלתי אותה.

בכל אופן, נראה לי שאנחנו הורסים למרטין את שרשור העצות...

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

oferlaor,

קשה לי לקבל השוואות שנעשות על בסיס של תערוכות או זיכרון. מנסיוני הן חסרות משמעות לחלוטין, לחלוטין.

הייתי ב-4 תערוכות CES ופעם אחת ב-CEDIA ולמרות העובדה שיש לי נסיון של למעלה מ-12 שנה עם מקרנים (ברמה הביתית-אישית) כמעט כל המסקנות אליהן הגעתי מתערוכות התבררו כשגויות וזאת לאחר שצפיתי באותם מקרנים בתנאים שלי.

אין כל אפשרות "לזכור" מה ראית ב-JVC לפני כ-חודשיים או יותר. הזכרון הוא כלי מאד חמקמק ובעייתי.

לא צפית באותו חומר, באותם תנאים, על גבי אותו מסך ו-עם אותו מקור.
זה בפירוש לא השוואה רצינית.

לאחר ה-CEDIA האחרון חשבתי כי- ה-HS50 טוב יותר מהשרפ 12K שהיה אז ברשותי. דאגתי גם להעביר התרשמות זו לכל הסובבים אותי ב-CEDIA וגם לחבריי בארץ. ישנה גם דינמיקה מאד מיוחדת באותן תערוכות. אחד מלהיב את השני וההתלהבות (הבלתי מבוססת) מציפה את כולם.

גם כאשר ראיתי את ה-HS50 בארץ, לא בתנאים שלי, הייתי משוכנע שמדובר במקרן טוב יותר מה-12K.

רק לאחר שראיתי את ה-HS50 אצלי בבית ביחד עם ה-12K, על אותו מסך, הבנתי את גודל הטעות. זה בכלל לא היה קרוב, אפילו לא קרוב. למותר לציין כי אין באמור להפחית מרמתו הגבוהה מאד של ה-HS50.

כך שתערוכות הן דבר מאד נחמד ומהנה, אבל הן בפירוש לא מקום לקבוע מסקנות, שלא לדבר על העובדה כי מספר יצרנים אף משנים את נתוני המקרן (לחיוב או שלילה) לאחר הצגתו בתערוכה.

כך או כך יתכן והסינטרון הוא מקרן מצוין, אבל אני לא רואה אותו כרגע מדיר שינה מאנשי סוני, עוד לפני שהוא בכלל יצא.

רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #40 

כמה עניינים,

לגבי השוואות מבוססות זיכרון, אתה בעיקרון צודק.

המקרה זה טיפה שונה מכיוון שהיה באפשרותי (בגלל שהגעתי מוקדם מאוד בבוקר) לשלוט שליטה מלאה על המקור ותאורת הסביבה.

בנוסף, יכולתי לבדוק בדיקת A-B אל מול ה-HD10K.

לגבי ה-PROJECTION DESIGNS. גם שם היתה לי שליטה מלאה על המערכת, אם כי מדובר על תנאי שטח הרבה יותר טובים (כלומר, קירות שחורים, החשכה מוחלטת).

ההשוואה ל-HD2K נעשתה אך ורק במבחינת איכות תמונה ו-FILL FACTOR (בחנתי את שניהם באותה טכניקה), כמובן שאי אפשר להשוות שחורים של מקרן שראית במקום א' לפני כמה חודשים עם מקרן ב' שראית לאחרונה...

אני עדיין עומד על דעתי שניתן להפיק מסקנות, בהנחה שיש לך גישה ושליטה על המקור. במצבים שאין לך לחלוטין גישה, ערך הבדיקה פחות רלוונטי ומדובר בהתרשמות כללית.

אגב, ההדגמה הכי טובה היתה דווקא זו של סוני, אבל בגלל שזה היה על המקרן ה-4K שלהם (מודל 110), צריך להשוות מקרן כזה למקרן קולנוע (הוא הרבה יותר מוצלח מכל מקרן קולנוע שראיתי עד כה) ולא למקרן ביתי. מדובר במקרן שנותן פי 16 רזולוציה מ-1080P, כלומר הוא עולה באיכותו על איכות פילם. עד כה, ידעתי שקיימים רק מקרני GLV (גם בהדגמות של סוני) ב-4K. מכיוון שסוני מושקעת ב-SXRD כ"כ, נראה לי שהם ירדו מ-GLV.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”