שאלות לגבי כותבים ומחיקות הודעות

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78933
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #21 

הסברתי מספר פעמים - אנחנו לא במה להתקפות אישיות או נסיונות קיעקוע של כותבים.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46434
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #22 

itzo,
אין שום בעיה עם זה, אתה הצגת את המקרים הנ"ל כתומכים בטענה שלך - והם לא.

כפי שעפר רשם, כל ההודעות אשר נגעו לגופו של אדם הוסתרו, תעבור אחורה בדפים ותראה שהודעות אשר נגעו לחיוב או לשלילה בגוף הביקורת ולא נגעו לגופו של הסוקר - נותרו.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #23 

ITZO ושאר החברים
להיות כתב אודיו זה דבר מסובך מאוד , אתה תמיד צריך להוכיח שיש לך אחות , היכולת לתאר את המסיקה הבוקעת ושאר ירקות הם משימה
קשה מאוד.
אבל את זה אתה ואחרים כבר יודעים .
ראה באיזה עולם אנחנו חיים
אם אני כותב שלמוצר מגיע ניקוד של 10 , מתחילה קנוניה שלמה וקנטרנות אין סופית ל...
מול מה בדקת , באיזה תג מחיר וכו ....
אם אני כותב שהמוצר לוקה בחסר ... מיד קופצים להם בעלי המוצר ומגוננים עליו .
בקיצור אי אפשר לרצות את כולם בטח לא את הישראלי הממוצע שתמיד שלו הכי גדול .

ולגבי תוכן המאמר ... יש לי בהחלט ביקורת על הדרך ועל הצורה שבה העלו הדברים , על חלקו הראשון של המאמר ועל ההמשך אך זו הדרך של הכתב
לכתוב וכל אחד רשאי להרגיש ולהתחבר או שלא .
גם עיסוק בכתב עצמו מבחינתי אינו בעייתי כלל , רק שנידרש להניח גבול .
כל עוד שומרים על הגבולות זה מבחנתי לגיטימי .

אני בעד וויכוחים , כל ההתעסקות באודיו שרוייה במחלקות אז כמו שאני תמיד אומר "פנקו אותה "
תהנו תתווכחו ותשמרו על הכללים .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

barak8885
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

itzo כתב:אז למה אתם מוחקים הודעות, שלא היה בהם אמירות בוטות או שקריות?
רק קושיות וטענות לגבי הביקורת
...
גם לי מחקו הודעה .
אנני כאן בעל המאה, ושיקולי המוחק שייכים לו בלבד .
לא אסון , נמשיך הלאה.

ברק

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #25 

itzo,

מכיר את השאלה הקלסית של עורכי דין:

"תענה בכן ולא, האם הפסקת להכות את אשתך?"

זו רק שאלה, מה כבר עשינו...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #26 

אני,אף פעם לא מחקו לי הודעה
אמן מייסר

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

ziv_r כתב:itzo,
הביקורות שהצגת נבנו במתכונת של מספר סוקרים מההתחלה, זוהי לא דוגמה שמתאימה לכאן מכיוון שהביקורת לא תוכננה להיות כתובה בצורה זו.
אגב, היה לנו כבר באתר מספר ביקורות שפורסמו במבנה משותף של מספר סוקרים.
...
למשל (אם יורשה לי :-P)
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01433

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

וואיי- איזה בלגן. קטעים איתכם

שליחה #28 

אני סבור שיש מקום לשאול ולהבין בהקשרים שהביקורת נכתבה ובהקשרים של ניסיון אותו מבקר.
אין בזה שום רע ותפסיקו להתבכיין כל רגע.
מי שנעלב עושה זאת כי זה עושה לו טוב. העלבות היא פרפלגיה שהנעלב לוקח על עצמו.
אני לא רואה שום בעיה בביקורת על התרשמות או "ביקורת" ולא משנה מי כתב אותה.
גם מאפיינים או העדפות של הכותב –"מונחים על השולחן". זה חלק מהביקורת והדיון.
כל עוד זה נעשה בצורה נקייה, ללא אינטרס כלכלי סמוי או גלוי מאחורי זה- אין בעיה.
אם לכותב אין לו מושג רב המגברים טרנזיסטורים למשל (למשל אני) זה צריך להיות מונח על השולחן כאשר באים ונותנים ביקורת. אם מישהו נותן ביקורת בסטאפ לא שגרתי או לא אופטימאלי-יש לזה משמעות. אם מישהו בעל אישיות מתאהבת דחופות במוצרי אודיו ונוטשת אותם לאנחות לאחר זמן לא רב- גם זה צריך להילקח במחשבון.
אני חייב לציין שאני יודע ממקור מאוד ראשון על דרך קבלת ההחלטות של כותב (בציוד שקנה ממישהו וניסה למכור למישהו) וכיצד היא נעשתה- ולא הבאתי את זה לדיון למרות שזה רלוונטי מאוד.

כאשר יוצאים בהצהרות מתלהמות כמו שאינטגריטיד טוב לא פחות מפרה ופאוור- נא להביא דוגמאות ספציפיות. ביקשתי לקבל כאילו –ואין עונה.
כאשר נטען שהשנאים מצוינים ביקשתי לדעת למה ואיך- אין עונה.
למה אין עונה? שכל אחד יעשה לעצמו את האחד ועוד אחד.

בעבר הוצא לי כאן לכתוב איזה ביקורת על מוצר אודיו ובפורום אחר לצלם את המערכת שלי לאיזה מדיה אחרת וסירבתי.
הסיבה היא פשוטה- אישית לא רואה את עצמי ככותב (גם יכולת הכתיבה שלי לא משהו), זה לא מעניין אותי, אין לי זמן ואני סוציומט במובן שמה שמעניין אותי זה מה טוב אצלי במערכת ולא לבדוק ולחקור אמיתית אונברסליות בתחום אודיו. יש אחרים שעושים את זה טוב יותר בין אם אני חושב כמוהם או לא.

אני לא רואה שום בעיה לשאול שאלות ולמתוח ביקורת – זה המשמעות של פורום.כותב שלא יכול לעמוד נפשית בזה –פשוט יציין בתחילת הפוסט שזה פוסט של "התחדשתי" שלא נועד לפתח דיון לגופו של עניין.
הפוסט האחרון של דורון 3 הוא דוגמא ייחודית למישהו שבא עם אגנדה משלו ובמהלך השרשור שינה אותה קצת- וזה לא החסיר במאום מיכולתו או מומחיותו או הבנתו. ההפך הוא העניין.הוא גם היה מוכן לעשות צ'אלנג לדעות הקדומות שאיתם בא. אין כאילו כי כולנו בטוחים שאנחנו יודעים הכול.
קצת מוזר לי כל המשתתפים החדשים שנכנסים כדי לתת איזה רוח גבית לכותב כזה או אחר. לי זה מריח סוחרים, אבל זה רק לי.

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #29 

אפשר לקבל קישור לכתבה המדוברת.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #30 

כעיתונאי חובבן תמיד צורם לי לקרוא תגובות כאלה של אנשים שמפקפקים בזמן שהשקיע בן אדם אחר כדי לבדוק ספר, סרט, מוצר או כל דבר אחר כשירות לחברה ועונג אישי ותו לא. תמיד יהיו אנשים שיחשבו שאנחנו עושים את זה מתוך איזה מניע כלכלי או אינטרסנטי.
אילו רק היו יודעים כמה אלבומים מחורבנים וסרטים נוראיים יצא לי לראות כדי שיהיה לאנשים מה לקרוא בסופשבוע.
מרטין, עופר, זיו וכל שאר החבר'ה שכותבים באתר, מקווה שאתם לא מתרגשים מהאספסוף, אתם עושים אחלה עבודה. המשיכו כך.
Need more cowbell

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #31 

diz1,

אומרים שהמקצוע העתיק ביותר בעולם זה מבקר (או אולי מבקרת... השאלה אם נושא הביקורת הראשון היה אלוהים או האדם).

יש שעושים וכותבים ויש שמבקרים אותם. מרבית המבקרים לא יכולים לעשות את מה שנושאי הביקורת שלהם עושים. קרי: אני בוודאי שלא יכול לשים את עצמי ברגלי המתכננים של מסך כזה או אחר בעת הבדיקה ולא מגיע לקרסוליהם מבחינה טכנית.

חוקי האתר עקביים מאוד בנושא הזה. זה לא עניין של התבכיינות אלא עניין של פרנציפ. מנהלים וכותבים רבים נפלטו מהאתר הזה בעקבות החוק שאי אפשר לתקוף אנשים אלא טענות בלבד. מי שלא מסוגל לטעון טענה שאין בה התייחסות לכותב, מקומו פשוט לא כאן... כאשר מנהלים שלנו תקפו אחרים הם נפלטו מהמערכת (אתה מכיר מצויין את השמות). זה עניין עקרוני אצלנו ולא גחמה או משהו שקשור למאמר כזה או אחר.

לגבי הטיעונים, אתה בהחלט יכול לשאול ולחקור או לאתגר את הכותב עם טענות ליגיטימיות. לשם כך האתר קיים. הכותב רשאי (אך כמובן אינו חייב) לענות או להגיב לטענות הללו. אישית, מעולם לא ראיתי כתב של YNET שעונה לטוקבקים. אז נכון, השרשורים שלנו זה לא טוקבקים, אך אנחנו לא מכריחים אף אחד לכתוב או לענות (או לחליפין לקרוא).

אם אתה שואל אותי, הטענה שלך לגבי חוסר כישרון כתיבה זה סתם תירוץ לא משכנע... זכותך לכתוב איך ואיפה שבא לך ולא לכתוב איפה שלא מתאים לך.

tomertsin,

http://www.hometheater.co.il/article01505

העמוד הראשי התחדש - המאמר עדיין נמצא בו.

Pavelz,

לא יודע לגבי אחרים, אני ממש לא מתרגש. כל כמה זמן יש התפרצות זעם או עליהום מיותר כשמזיזים לכמה אנשים כאן את הגבינה שלהם. העור שלנו עבה ועם הרבה צלקות של אכפתיות מה אחרים חושבים. היום אנחנו יודעים שמה שהכי חשוב זה להיות אמיתי עם העקרונות שלך. העקרונות שלנו לא השתנו מאז קום האתר - אנחנו עדיין לא מתירים לעוסקים בתחום לעשות במקום כבשלהם, אנחנו עדיין לא מרשים לאנשים לתקוף זה את זה או להשפיל זה את זה. אחרת ממה אנחנו שונים מאתרים אחרים שהיו (וחלקם עדיין) קיימים במקומות אחרים ברשת?

זכות הקיום שלנו היא בחוקים ובעקרונות שלנו.

מישהו (מהתחום, אך לא אפרט את שמו בשל צנעת הפרט) פעם אמר לי "מה שווה עקרונות שלך אם אתה לא משנה אותם לפי הנסיבות". אז זהו, שהם באמת לא שווים אם הם משתנים לפי הנסיבות. העקרונות עקביים. לא משנה מי הכתב, לא משנה מי זה שתוקף ולא משנה מי זה הנתקף.
אילו רק היו יודעים כמה אלבומים מחורבנים וסרטים נוראיים יצא לי לראות כדי שיהיה לאנשים מה לקרוא בסופשבוע
...
:) בכמה מסכים בינוניים צפיתי במקום בתוכן מעניין בכדי שיהיה לאנשים מה להשוות...

זה נכון. זה בא מאהבה חד כיוונית ואני יודע שאנשים הם בד"כ לא אסירי תודה גם כשמישהו מתאמץ עבורם מאוד. זה בסדר - פשוט למדתי לא לצפות לתודה מאנשים... באתר הזה אני חייב להודות (דוגמא טובה זה מועדון החברים כאן) שאנחנו שונים מאוד מהאוכלוסיה הרחבה ובמובן הטוב ביותר של המילה.

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

מחויבויות של כתבים

שליחה #32 

בלי להתייחס לכתבה ספציפית כלשהיא, יש שקיפות מינימלית שצריך לשאוף אליה בכל כתבה או ביקורת מקצועית.

כל מי שכותב כתבה רישמית באתר או במגזין חייב להיות מסוגל לענות על שאלות כלליות כמו גם פרטניות לגבי הכתבה.

לדוגמא:

1) מה חלקי מערכת הבדיקה

2) מה התנאים הפיזיים שבהם נערכה הבדיקה

3) בירור נקודות טכניות לוידוא התאמה של המכשירים ופעולתם התקינה

4) מה הניסיון של הכתב ומה כישוריו

5) האם לכתב או לגוף שפרסם אותה יש אינטרס מסחרי או אישי

וכדומה.

למי שלא מבין או לא מכיר את התחום השאלות הללו עשויות להראות אולי אישיות, קנטרניות וכדומה, אבל אם רוצים לבסס אמינות, הן מחויבות המציאות. אם תשימו לב, במגזינים מקצועיים רציניים, כל הנושאים הנ"ל פרט לסעיף 5 נידונים די בפירוט (סעיף 5 נידון בצורה לא מספקת בדרך כלל בסעיפים של מכתבי קוראים, מאמרי מערכת וכ"ו).

אני רחוק מלהגן על המגזינים הנ"ל, אבל העובדה היא שהם מודעים לצורך בשקיפות בנושאים האלה. ללא שקיפות זו, כתבה תהיה דוגמא של חוסר מקצועיות.
לכן על שאלות מהסוג שפרטתי חייב הכתב או מנהלי האתר / מגזין לענות גם אם זה נראה כבקורת אישית.
איל פור

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #33 

איל אני לא חושב שהשאלות והנושאים שציינת הם נידרשים וחשובים .
ננסה לשפר בעתיד .

אגב בכל כתבה שלי יש פרוט של שאר הציוד , סגנון המוסיקה , ואפילו פעם כתבתי
http://www.hometheater.co.il/article007 ... 7%9C%D7%90
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #34 

לגבי סעיף 5, אני חושב שהוכחנו אין ספור פעמים שאין לנו אינטרסים ושהכתבים שלנו הם ללא משוא פנים.

אם יש לנו חשד שבקלים אנחנו לא מפרסמים את הכתבות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #35 

איל,
האם אתה יכול לחתום לי שבכל כתבה שהתפרסמה על ציוד שלך, לפחות בארץ, הקפדת על כל הסעיפים שציינת ובמיוחד סעיף 5?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

כתבות

שליחה #36 

כמובן.

אגב, למה התגובות בשירשור הזה לא "מקפיצות" אותו והוא תקוע ?
איל פור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #37 

אילפור,

השרשור הועבר לפורום כללי (שרשורים שקשורים לאתר עצמו צריכים להיות שם) והשארנו לינק בפורום הקודם.

חשוב לי לציין משהו.

אנחנו בוחנים ציוד שמעבירים אלינו החברות והיבואנים. זה צריך להיות באינטרסט של היבואנים לפנות אלינו בכדי לפרסם את המוצרים שלהם.

רק בישראל, כך מתברר, היבואנים חושבים שהם לא צריכים את העיתונות וכמעט ולא פונים אלינו עם הצעות לסקור מוצרים שלהם.

המסקנה האישית שלי היא שהם מפחדים שהסקירה לא תהיה חיובית (אחרת אין לי שום מושג למה שהם לא ירצו לקבל פרסום חינם, בעצם). זה ככשלעצמו סוג של מחמאה - פשוט כי ככל הנראה היבואנים עצמם יודעים שאנחנו הוגנים ולכן אם הם לא 100% שלמים עם המוצר הם לא מציעים לנו אותו לביקורת.

אם יבואן 100% שלם עם המוצר שלו, אני מציע לו שיפנה אלינו ויציע אותו לבדיקה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #38 

קראתי את השרשור הזה בעניין.
אני חושב שזה אחד האתרים היחדים שמקפיד לסנן "בעלי אינטרס" ולפרסם כתבות ברמה ומקצועיות (גם אם לעיתים לא כולם חייבים להסכים עם תוכנן)
למדתי הרבה מהכתבות האלו / סקירות ולעיתים למדתי הרבה יותר מהתדיינות שנוצרה בעקבות הסקירה.
אותם עקרונות שהוזכרו על ידי מנהלי האתר , הם עקרונות חשובים ולעניות דעתי גם מיושמים.

אני ורבים כמותי כאן מקפידים לומר/לכתוב "תודה" לכל עוזר / ולכל כתבה שתרמה לנו , יוכיחו מאות/אלפי ה"תודות" שמפורסמים בפורומים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #39 

uris,

דבר ראשון תודה.

אני חושב שיש כמה בעיות:
1. יש יבואנים בארץ שמתקשים להתמודד עם סקירות נטולות אינטרסטים. הם מרגישים שהם חייבים לדעת את תוצאת הסקירה טרם יציאתה לאור אחרת הם משקשקים מפחד...
2. גם אחרי הסקירה, אם התוצאות אינן זהות לביקורת בחו"ל (זו המחמיאה להם, חס ושלום לא זו שיורדת רצח על המוצר) הם או שליחיהם מיד יורדים על המבקר...

אני רואה את שתי המגמות הללו כבעייתיות בתחום.

אנחנו לא מעבירים ולא מוכנים גם לעדכן את היבואן לגבי תוצאות המבחן, מה שלרוב גורם ליבואן לחשוב פעמיים לגבי בדיקה כזו. הרבה מאוד יבואנים פשוט פוחדים להעביר לנו ציוד בשלב הזה (לא חסר דוגמאות, אבל לא הייתי רוצה לצרף אותם - תשתמשו בדמיון שלכם).

אני אגב לא מדבר ספציפית על תחום האודיו אלא בכלל בכל התחומים שאנחנו סוקרים... יש מותגי מסכים ואפילו יבואנים שלא תראו כאן, כי הם פשוט חוששים שהתוצאה לא תצא כמו שהם רוצים ולכן אפילו לא מוכנים לקחת את הצ'אנס ולהעביר לנו ציוד.

אנחנו כעיקרון לא רוצים לקחת ציוד ולקדם אותו כשהיבואן עצמו אינו מוכן לעשות את הצעד המינימלי לעשות את זה.

אני חושב שהקוראים צריכים לדעת את זה ולהפנים שכאשר מותג או יבואן מסויים לא מעביר לנו ציוד, יש סיכוי שיש לו ממה לחשוש בביקורת אובייקטיבית.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #40 

אני מצטרף ל- uris.
אני לא מכיר עוד פורום שכ"כ נעים לי לגלוש בו/לקרוא בו/לכתוב בו ולי אישית, אין ספק, שהכללים שבו מוסיפים לחוויה.
מנהלי הפורום עורכים/מוחקים הודעות מסוימות כאשר הן מפרות את כללי האתר וזה בעיקר (ואולי רק) במקרים של פנייה לרעה לגופו של אדם וקידום אג'נדה (אישית או מסחרית).

כלל מצוין ואני שמח מאוד שהמנהלים מתבצרים בעמדתם לשמור על הכלל הזה (ועל שאר כללי הפורום) וזה בעיקר כלל שמבדל את הפורום הזה מפורומים אחרים ועדיין עושה לי, אישית, הרגשה טובה יותר, וחבל שפורומים אחרים לא הולכים אחרי הפורום הזה ומוסיפים את הכלל הנ"ל.

אנחנו אולי מדינה דמוקרטית ויש את חופש הביטוי, אבל צריך לשים לו גבולות ואני שמח שבפורום הזה כן שמים לו גבולות כאשר הוא עובר את גבול הטעם הטוב.

המשיכו כך ! (Y)

נעול

חזור אל “כללי”