TrueHD אכן נשמע טוב יותר מדולבי דיגיטל רגיל?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46439
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5087 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

רשמתי על כך מעט כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 828#462828
הדבר נכון גם לגבי Dolby TrueHD.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 828#462828
הדבר נכון גם לגבי Dolby TrueHD.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
זיו, זו הייתה בדיוק כוונתי במונח RIP, היות והיום הנושא הפך להיות כמו תחילת עידן ה MP3, יש לשם דגש בדיוק על מה מורדים.
אז, אין ספק בשאלה האם הפורמטים החדשים מורגשים או לא
אז, אין ספק בשאלה האם הפורמטים החדשים מורגשים או לא
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
זיו,ziv_r כתב:אין ספק כי פורמטי האודיו המתקדמים נשמעים טובים יותר מהסטנדרטיים, הם מכילים קצב נתונים גבוה יותר והושקע זמן גדול יותר במיקסינג שלהם.
הסיבה לכך שלא שמעתם את ההבדל, יכולה להיות בשל מספר סיבות:
1. התאמת עוצמת השמע - ייתכן ופסקול ה DD | DTS בעלי עוצמת שמע גבוהה יותר, אנשים נוטים לייחס עוצמה גבוהה יותר כזאת לאיכות טובה יותר. יש להשוות את העוצמות על ידי מד SPL על מנת לבצע השוואה כהלכה....
תוכל להרחיב בנושא השוואת עוצמות? איך עושים את זה וכו'...
תודה
ארז
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מצטיידים במד SPL אשר תפקידו להציג לנו בצורה מספרית ומדידה את עוצמת השמע.
שומעים את 2 הפסקולים השונים ומוודאים כי בשניהם עוצמת הסאונד תהיה זהה. כמובן שהיא לא תהיה זהה לאורך כל הפסקול ולכן יש לבחור פיק בפסקול ומולו לבצע את ההשוואה.
עצה שלי: עזבו אותכם מבדיקות מסוג זה, לכו על פסקול ה Lossless תמיד, הוא מבטיח לכם את איכות הסאונד הטובה ביותר.
שומעים את 2 הפסקולים השונים ומוודאים כי בשניהם עוצמת הסאונד תהיה זהה. כמובן שהיא לא תהיה זהה לאורך כל הפסקול ולכן יש לבחור פיק בפסקול ומולו לבצע את ההשוואה.
עצה שלי: עזבו אותכם מבדיקות מסוג זה, לכו על פסקול ה Lossless תמיד, הוא מבטיח לכם את איכות הסאונד הטובה ביותר.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
זה נכון לגבי האיכות מהבחינה הטכנית בלבד.ziv_r כתב: עצה שלי: עזבו אותכם מבדיקות מסוג זה, לכו על פסקול ה Lossless תמיד, הוא מבטיח לכם את איכות הסאונד הטובה ביותר....
איכות הצליל הכללית מושפעת במידה מכרעת מהמיקס והמסטרינג.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ובכל מקרה ההשקעה שנעשית בפסי קול מסוג Lossless הינה רבה יותר ממה שנעשה עבור פסי קול נורמטיבים, לכן העצה שלי בעינה עומדת.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
מהניסיון הקטן שלי נראה כי זיו צודק, DTS-HD MA אכן תמיד נותן איכות יותר טובה (לא נתקלתי הרבה ב-TRUE HD)
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
כשפתחתי את השרשור,התייחסתי לבעיה הנוגעת לקובץ TS שככל הנראה לא עבר שום ריפ מלבד פריסה לקבצים והעלתם לרשת.
הקובץ נקרא Legends of Jazz Showcase, Blu-ray והסיבה שאני אומר ככל הנראה היא שברשת הכותר מופיע גם כ 1080P וגם כ 1080I.
הקובץ שיש לי הוא גירסת ה 1080I אך אני לא יודע אם הפרסום על קיומה של גרסת ה P היא טעות או שמא אכן יש ברשותי גירסה שעברה
איזשהו סוג של ריפ שפגע באיכות האודיו.בכל מקרה מדובר כאמור ב DOLBY TRUEHD ולפי התגובות פה של החברים הבנתי שאיכות הסאונד של פורמט כזה עלולה להיות מושפעת לרעה ממיקסינג וריפינג לא טובים,עדיין אני שואל את עצמי אם עדי כדי כך שלא שמתי לב להבדל בינה לבין DD.
נראה לי מוזר שלא ארגיש בשינוי,אני נוטה לא להאמין לכך ש"חוסר רגישותה" של המערכת שלי היא הגורם.
(HK255,HDX1000,POWER ROTEL,B&W705)
הקובץ נקרא Legends of Jazz Showcase, Blu-ray והסיבה שאני אומר ככל הנראה היא שברשת הכותר מופיע גם כ 1080P וגם כ 1080I.
הקובץ שיש לי הוא גירסת ה 1080I אך אני לא יודע אם הפרסום על קיומה של גרסת ה P היא טעות או שמא אכן יש ברשותי גירסה שעברה
איזשהו סוג של ריפ שפגע באיכות האודיו.בכל מקרה מדובר כאמור ב DOLBY TRUEHD ולפי התגובות פה של החברים הבנתי שאיכות הסאונד של פורמט כזה עלולה להיות מושפעת לרעה ממיקסינג וריפינג לא טובים,עדיין אני שואל את עצמי אם עדי כדי כך שלא שמתי לב להבדל בינה לבין DD.
נראה לי מוזר שלא ארגיש בשינוי,אני נוטה לא להאמין לכך ש"חוסר רגישותה" של המערכת שלי היא הגורם.
(HK255,HDX1000,POWER ROTEL,B&W705)
- michael123
- חבר מכור קשה

זה 1920 על 1080iamit145 כתב:כשפתחתי את השרשור,התייחסתי לבעיה הנוגעת לקובץ TS שככל הנראה לא עבר שום ריפ מלבד פריסה לקבצים והעלתם לרשת.
(HK255,HDX1000,POWER ROTEL,B&W705)...
יש לי את הדיסק מקורי
- michael123
- חבר מכור קשה

DD הוא lossy, ו-TRUE HD הוא lossless
כלומר, MP3 כנגד FLAC. ה-bitrate של TRUE HD הרבה יותר גבוה מ-DD
אתה תחליט מה עדיף.. יש פה לא מעט אנשים שחושבים שיציאה SPDIF של PS3 (שמוציאה DD) עדיפה על HDMI (שמוציאה uncompressed LPCM)
כלומר, MP3 כנגד FLAC. ה-bitrate של TRUE HD הרבה יותר גבוה מ-DD
אתה תחליט מה עדיף.. יש פה לא מעט אנשים שחושבים שיציאה SPDIF של PS3 (שמוציאה DD) עדיפה על HDMI (שמוציאה uncompressed LPCM)
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
ההעדפות שלי הן קונבנציונאליות,במילים אחרות אני מעדיף מה שנשמע יותר טוב.
ברור כשמש ש FLAC נשמע טוב יותר מ MP3 גם בקצבים של 320 קסל"ש,במקרים האלו קשה ממש שלא לשמוע הבדל,
יחד עם זאת,במקרה הנ"ל - לא נשמעו לי כל שינויים.
מישהו פה אמר ש DD פשוט עשו עבודה טובה,אני נוטה להאמין לזה יותר ויותר.ייתכן ופה נעוצה הסיבה.
ברור כשמש ש FLAC נשמע טוב יותר מ MP3 גם בקצבים של 320 קסל"ש,במקרים האלו קשה ממש שלא לשמוע הבדל,
יחד עם זאת,במקרה הנ"ל - לא נשמעו לי כל שינויים.
מישהו פה אמר ש DD פשוט עשו עבודה טובה,אני נוטה להאמין לזה יותר ויותר.ייתכן ופה נעוצה הסיבה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag