תאונות דרכים-מארבים לנהגים טובים

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #21 

graf כתב:שמתם לב?
הנהג הישראלי הממוצע אינו מאותת.
איך אני צריך לנחש מה אתה מתכוון לעשות?
...
נא לא להגזים.
הנהג ההמוצע כן מאותת.
הבעייה היא שיש יותר מידי, אך עדיין מיעוט, שלא.

זה לא סתם דקדוק בקטנות. לראיית המציאות הנכונה משפיעה ישירות על רעיונות איך לתקן את המצב. ככל שרואים את העיניין כמכה כללית (כולם לא בסדר) כך נמנעים יותר בטיפול מחמיר בעבריינים. אם השופט מרגיש שמדובר בבעייה של נורמה, יהיה לו קשה יותר להחמיר בעונש.
משה

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #22 

yairf כתב:האכיפה בארץ אינה רלוונטית, שוטרי התנועה אינם יותר מאשר פקידי גביית מס, שמטרתם העיקרית היא למלות מכסת דוחות על מנת לדאוג לקופת המדינה המתדלדלת, ועבורם "אכיפה איכותית" זה לשבת בניחותא בניידת הממוזגת בזמן שמצלמת המהירות עובדת, וזה בד"כ קורה בכבישים המהירים והבטוחים יותר.
...
קשקוש בלבוש
בבל"ת מוחלט
וזה לא דיעה אלא ידע - אני "עוסק בתחום".
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #23 

בובו , אולי אתה" עוסק בתחום" ,אבל עדיין אתה מגן על משהו שאי אפשר להגן עליו. כי כולנו רואים היכן בדיוק נמצאות ניידות , והיכן לא , ומה בדיוק הן אוכפות. ועם כול הכבוד זה נועד או לשם יחסי ציבור להודיע שאנו עובדים או שהם ידם הארוכה של נערי האוצר
ולכול אלו שחושבים שהמהירות היא הבעיה , אני אפנה אתכם לתרד' בפורום אחר שמדבר על הנושא , אני חושב שהדברים מדברים בעד עצמם :
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=262950
בנוסף לכך אתם יכולים לאתר באתר המשטרה את התפלגות תאונות הדרכים הקטלניות , אני בטוח שהקריאה שם תשנה קצת את הדעות שלכם

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #24 

אני ממש מצטער להיות משבית השמחות הסידרתי אבל רוב ההצעות לוקות בפגמים רציניים.

הצעתו של ילדיעפים באה מהלב, ישר מרגישים את זה. אבל הישום שלה דורש מעקב וחדירה לחיים שלנו בידי גורם שאני בחיים לא הייתי נותן לו את הכוח הזה. לא סתם אמרתי שזה מריח כמו 1984.

אני מכיר גם את ההצעה של שח_מט. פיתוח תרבות המלשינון כדי להשתלט על עבירות תנועה נדון מראש לכישלון.

הצעתו המשלימה של קרוקס44 גם לא נראית לי מהסיבה הפשוטה שכבר ניסו אותה באנגליה וגם אחרי שנים של הפעלה ואין ספור מריחות סטטיסטיות עוד לא הוכיחו שיש השפעה למצלמות מעקב על הפחתת התאונות.

moco, הכי קרוב לאמת. תאונות הדרכים הם שיטה אכזרית, אבל שעובדת, לדילול אוכלוסיית האידיוטים מהגנום האנושי. זו בכלל הייתה תופעה מבורכת אם היא לא הייתה כרוכה בפגיעה בחפים שכל פשעם היה שהיו בקרבת האידיוט כשהוא החליט לצאת לעקיפה או שסתם לא שם לב שהוא שיכור לחלוטין.

ובכלל למה יש לבוא בטענות אל הנהגים כאשר מראש יוצרים סביבה המועדת לתאונות? תשתית הכבישים שלנו מפגרת אבל אין בררה אלא להשתמש בה היות שממשלתנו האהובה דאגה לכך שלא יהיו אלטרנטיבות אחרות להגיע מנקודה א ל ב. אין תחתיות, הפרוורית תקועה, הרכבת הקלה מובילה אותך ממקומות שאתה לא גר בהם למקומות שאין לך עניין להגיע אליהם, הרכבת הבין עירונית מדשדשת במהירות מצחיקה - כשכבר מחליטים שהיא נוסעת והאוטובוסים שלנו נראים ונוסעים כמו עגלות בקר בקהיר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #25 

truejoker כתב:בובו , אולי אתה" עוסק בתחום" ,אבל עדיין אתה מגן על משהו שאי אפשר להגן עליו. כי כולנו רואים היכן בדיוק נמצאות ניידות , והיכן לא , ומה בדיוק הן אוכפות. ועם כול הכבוד זה נועד או לשם יחסי ציבור להודיע שאנו עובדים או שהם ידם הארוכה של נערי האוצר
ולכול אלו שחושבים שהמהירות היא הבעיה , אני אפנה אתכם לתרד' בפורום אחר שמדבר על הנושא , אני חושב שהדברים מדברים בעד עצמם :
בנוסף לכך אתם יכולים לאתר באתר המשטרה את התפלגות תאונות הדרכים הקטלניות , אני בטוח שהקריאה שם תשנה קצת את הדעות שלכם
...
אני לא עוסק בתחום אך ניתן להפעיל קצת קומון סנס.
1) כמעט כל תאונה שנגרמה מגורם כלשהו, היה סיכוי טוב למנוע אותה לו נסעו לאט יותר. ברור שאין לזה סוף ולא נדרוש מהמכוניות לעצור, אבל להתעלם מנושא המהירות רק בגלל שהוא לא אשם ישירות זו טעות.
2) קל יותר טכנית או זול יותר לפקח על מהירות. זה כמובן לא אומר שלא צריך לתפוס עבירות אחרות חמורות יותר, אבל במבחן היעילות (במניעת תאונות, לא בלצוד עברייני תנועה) יש היגיון באכיפת מהירות.

עברתי בזריזות על השרשור שהבאת.
שמתי לב לשני סוגי טענות.
1) יש הרבה תמרורי הגבלה בלתי סבירים. אני בטוח שזה נכון בגדול, אך לא בכבישים המהירים.
2) ברכב מודרני שבנוי למהירויות גבוהות לא סביר להגביל באיילון/כביש החוף ל100. זה פשוט לא נכון. בכבישים הללו יש לא מעט תאונות בגלל הצפיפות. זה שהרכב טוב והכביש טוב (לא בטוח שהכביש תמיד טוב) לא משנה את העובדה שבמהירות נמוכה יותר ימנעו כמה תאונות שכאמור, סיבתן הישירה היא לא המהירות עצמה.

יש דוגמא מפורסמת לנושא השפעת המהירות על המוות בכבישים.
בארה"ב עד 1973 הייתה המהירות המותרת ברוב המדינות (בכבישים מהירים) 65 מייל לשעה שהם כ105 קמ"ש.
ב1973, בעקבות משבר הנפט, נקבע חוק פדראלי להגביל ל55 (90 קמ"ש). כאמור, הסיבה לא הייתה קשורה לבטיחות.
אח"כ ראו שסטטיסטיקת התאונות ירדה, ובהרבה מדינות לא החזירו את המגבלה ל65 עד היום. אני חושב שחברות ביטוח גם היו מעורבות בלחצים לא להחזיר ל65.

השרשור שהבאת מלא באנשים שרושמים את הרגשתם הסוביקטיבית לגבי האם המגבלה סבירה או לא. ההרגשות הסוביקטיביות של כל אחד מאיתנו לא רלוונטית. רק הסטטיסטיקות מדברות.
משה

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #26 

truejoker כתב:בובו , אולי אתה" עוסק בתחום" ,אבל עדיין אתה מגן על משהו שאי אפשר להגן עליו. כי כולנו רואים היכן בדיוק נמצאות ניידות , והיכן לא , ומה בדיוק הן אוכפות. ועם כול הכבוד זה נועד או לשם יחסי ציבור להודיע שאנו עובדים או שהם ידם הארוכה של נערי האוצר
...
אני רוצה להביא לך כמה דברים בשם אומרם, שנאמרו לי בשיחות עם פונקציונרים בכירים באת"ן:
א. כמעט כל דבר מגובה במחקר של הרשות הלאומית למלחמה בתאונות הדרכים. לרשות יש תקציב מחקר שנתי עצום (הלוואי על המשטרה). על כל כתבה ב-Ynet שמראה תוצאות של מחקר שקוטלות מיזם מסויים, הרשות תראה לכם תוצאות של עשרה מחקרים אחרים על אותו מיזם בדיוק שמהללות וממליצות לבצע.
ב. המהירות עצמה היא בעיה, נקודה. התוצאות של תאונת דרכים ב-90 קמ"ש יהיו מבחינה פיזיקאלית פחות גרועות מתאונה זהה לחלוטין במהירות 120 קמ"ש.
ג. בוא נגיד שהכביש ריק לחלוטין. הסיכוי של הנהג הממוצע להשתלט על מפגע בדרך (כתם שמן, בעל חיים שמתפרץ לכביש, צמיג שהתפוצץ וכדו') ב-90 קמ"ש גדול הרבה יותר מאשר ב-120 קמ"ש. ככל שהמהירות עולה קטן הסיכוי לשרוד בשלום מפגע כזה. מה זה לשרוד בשלום? לא להיתקע בקיר, לא להיתקע במעקה בטיחות ולעבור לנתיב הנגדי, לא להתהפך, לא ליפול לתעלה בצד וכו'.
ד. ככל שהמהירות עולה אחיזת הכביש יורדת. ולא, לא לכל אחד יש מרצדס 600 או פרארי F40
ה. המכשירים מכויילים לאכוף עבירות רק ב-20 קמ"ש מעל המותר, שזה מביא אותנו ל-110 קמ"ש בכביש בין עירוני רגיל ועד ל-130 קמ"ש בכביש 6. אז מי שרגיל לנסוע 120 קמ"ש בבין עירוני רגיל ו-140 קמ"ש בכביש 6 צריך להאט רק טיפ טיפה בשביל לא להיתפס. זה הכל.
ו. הרבה מצלמות דרך (לא רמזורים) ממוקמות לפני או ביציאה מסיבובים, ש"הוכיחו את עצמם" בעבר כסיבובים מסוכנים במהירויות גבוהות ולכן שמו מצלמות דווקא שם. בקטעים ישרים המצב דומה - ריבוי תאונות בעבר באותם קטעי כביש.
ז. ואולי הכי חשוב - צריך להבין את תפיסת ההפעלה של משטרת התנועה. מלחמה בתאונות דרכים זה לא דיכוטומיה של שחור ולבן, ולכן ירידה של 10% בתאונות טובה מ-0%, ו-50% טובה מ-30%.
לכן צריך להבין שמבחינת משטרת התנועה אם יש ניידת תנועה או מצלמה בנקודה X הסיכוי שבאותה נקודה X תתרחש תאונה כתוצאה ממהירות מופרזת ירדה בעשרות אחוזים אם לא לאפס, ולכן העובדה שקילומטר בלבד אחרי נקודה X נהגים ממשיכים להשתולל כרגיל לא רלוונטי.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #27 

להוסיף שכמה שהנסיעה יותר מהירה כך צריכת הדלק עולה,ובהרבה
אמן מייסר

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #28 

moco, הבעיה אינה מהירות הגבוהה מהמהירות המותרת לפי חוק, אלא במהירות הגבוהה מהמהירות המתאימה לתנאי הדרך ולנהג (עיקולים, עומס בכביש, נהג צעיר/מבוגר וכו...).
uris, לא מסכים עם העלאת גיל הרישיון, יש לא מעט מדינות שהרישיון שם ניתן לצעירים (אפילו בגיל 16) ובכל זאת כמות התאונות (באחוזים) היא יותר נמוכה מאשר אצלנו.
אני בהחלט בעד חינוך מגיל תיכון, אבל זה נכון כמעט חהכל ולא רק להתנהגות בכביש.
Booboo, עם כל מה שכתבת (ואני לא מתווכח לגבי נכונות הדברים), לנו, האזרחים בהחלט נראה שמתנ"א פועלים במקומות שבהם קל לתת דוח"ות שלא בהכרח חיוניים לבטיחות ומניעת תאונות אלא יותר כעניין כלכלי גרידא, לנו נראה שהמשטרה "מחפשת את המפתחות תחת הפנס" , אבל המפתחות לא תמיד נמצאים תחת הפנס, לפעמים צריך לחפש גם בחושך...

ילדיעפים פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #29 

בענין החינוך יש לדעתי חוסרים רבים שנוגעים לאזרחות-בזמני היתה מוקדשת שעה אחת בשבוע לענין

כשיצאתי מביהס ידעתי לגמרי שלואי ה14 היה שניים מיד אחרי לואי ה12 שלזה הקדישו המורים 5 שעות בשבוע

איך להיכנס לחיים מיד אחרי השירות בכל תחומי החיים-יוק!כלום!נאדא!

לפחות באופן כללי
אמן מייסר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #30 

theAman כתב:moco, הבעיה אינה מהירות הגבוהה מהמהירות המותרת לפי חוק, אלא במהירות הגבוהה מהמהירות המתאימה לתנאי הדרך ולנהג (עיקולים, עומס בכביש, נהג צעיר/מבוגר וכו...).
...
אתה מתיחס לנקודה הברורה שלכל תנאים יש מהירות מקסימלית סבירה, שמעליה ממש מסוכן.
אני מתייחס לעצם ההגבלה על מהירות גם כשנראה לאנשים שהתנאים מאפשרים יותר.
יש לרבים סברה (ראה השרשור המקושר שם) שהמהירות המקסימלית צריכה להיות זו שבה הם מרגישים עדיין שליטה מליאה ברכב ועם יכולת תגובה לתנועות נורמליות של מכוניות אחרות. שוכחים שתאונות קורות כשמישהו מבצע תנועה חריגה.

המהירות שנקבעת בחוק היא הרי בסופו של דבר פשרה. ברור שאם לא היו נוסעים בכביש החוף מעל 40 קמ"ש אז היו הרבה פחות תאונות. כמובן שזה לא יתקבל על דעתו של אף אחד למרות שמדובר בחיי אדם. כחלק מהחיים הממונעים אנשים מסכימים לקחת סיכון מסוים.

מה שבטוח לא נכון, זו הגישה שכל אכיפת חוקי המהירות מיותרת. מה שכתבת על חיפוש המפתחות מתחת לפנס פשוט סותר את כל המחקרים.
כמובן, אסור להתעסק רק עם מהירות וצריך גם להעניש עבריינים של עבירות חמורות, אבל אי אפשר להתעלם מהיעילות של אכיפת מהירות כי זה פשוט קל/זול יותר לבצע.
אפשר לתקן את אנלוגיית המטבעות והפנס:
זה לא המקרה שהמטבעות אבדו בחושך ומחפשים מתחת לפנס איפה שאין בכלל.
מה שקורה שיש המון מטבעות בכל האזור. ייתכן שהמטבעות היקרות יותר נמצאות בחושך אבל יש כל כך הרבה (פחות יקרות) מתחת לפנס שכדאי לחפש גם שם.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #31 

MOCO , ו BOOBO אתם צודקים שאם קורה משהו מפתיע היכולת של הנהג לשלוט במכונית תלויה בפרמטרים הבאים :
1 איכות השמירה וההשגחה על המכלולים של הרכב = שמירה על מצב לחץ אוויר נכון בצמיגים שלך ובדיקתם , תגרום לכך שתוכל לשלוט ברכבך יותר טוב במהירויות יותר גבוהות . כמה אנשים בודקים את זה ?
בלמים תקינים , וצמיגים שאינם מיובשים
כך שאם אתה באמת רוצה למנוע תאונות על מהירות למה שלא תעשה בדיקה מדגמית לזה ?
2 - אם כבר הכול בסדר , אזי ברור שיכולת היציאה מתאונה היא בתלות במכונית ובשאלה האם למדת בקורסים לנהיגה טובה (ולא אני לא מדבר על רשיון), רוב החברה שדיברו על נס הרים הם אנשים שעברו מספר קורסים
3 - המהירות שלך תקבע פיסית אם נכסת לתאונה מה תהיה החומרה שלה

הבעיה היא שלוקחים את זה ומתעלמים משאר הפרמטרים
וBOOBO , הפרסום של משטרת התנועה הוא בגלל שאנשים רואים היכן ניידות אורבות , ואנשים רואים לעיתים מאוד קרובות , נהגים שעושים מעשים יותר מסוכנים , לעיני הניידת , והניידת ממשיכה להשאר כאילו כלום לא קרה

ולגבי הסקרים של הרשות הלאומית , אז כעובדה יש מהנדס תחבורה נודע שמתנגד לכך

ולגבי הנסיון בארה"ב , יש נסיון סותר לכך באוטובאן בגרמניה ואז מה ?

מה שאני מנסה לומר זה , שאי אפשר למנוע מאנשים לחטוא (תסמונת התפוח הגנוב שהוא מתוק יותר ), השאלה היא היכן אתה אוכף? אפילו במדינות טוטאליטריות יודעים שאם לא יתנו חוקים שאותם לא אוכפים בקפיה , או שננסח את זה אחרת , "עוצמים עיין " יהיו צרות , כי אנשים יעשו עבירות אחרות, אז למה להטפל למהירות ולא לטפל בנהגים עבריינים שמסכנים את כולם ?
ולמה למען ה' לא לאלץ את האוצר ואת מע"ץ לבנות כבישים סלחניים לטעויות ?
בקיצור ,הרשות ביחד עם המשטרה וביחד עם הפוליטיקאים הכניסו לתודעה של כולם (ואח"כ השתכנעו מהשקר של עצמם) שמהירות תפתור את הבעיה . אז זהו שזה לא.
והיגיע הזמן אם רוצים באמת לעשות משהו , לשנות דיסקט ולנסות משהו אחר

דבר נוסף שאולי אתם לא מודעים לו , חברה הודית (שאני כרגע לא זוכר מיהי), ייצרה מכונית שנמכרת בהודו במחיר התחלתי של 2000 דולר (ולא אני לא טועה במספר), המכונית כרגע תעלה בשווקי היצוא כ6000 דולר בלבד , מה שאומר מכונית חדשה בישראל במחיר של כ 55000 ש"ח אאל"ט.

תחשבו כמה אנשים יקנו מכוניות ברגע שיתחיל היבוא
ואז תחשבו היכן עומד סולם העדיפויות של הממשלה והמשטרה ואולי תבינו עד כמה מגדל הקלפים הזה עומד להחשף

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #32 

truejoker,

קודם כל בעינייני עובדות:
1) איזה ניסיון סותר יש באוטובאנים בגרמניה בדיוק? אתה מוכן להרחיב ולהסביר?
עד כמה שאני יודע דווקא כל פעם יש שם הצעות להגבלת מהירות (מתים שם אנשים חופשי) ועיקר ההתנגדות היא ברמה העקרונית של "חופש". אנשים מתיחסים לזה ברמה אידיאולוגית, וזה מזכיר מאוד את האמריקאים שמגינים מסיבות אידיאולוגיות על הזכות לקנות נשק.
שים לב שהמהירויות בגרמניה זה דבר ייחודי בכל העולם. לא שאלת את עצמך למה זה לא קיים בארצות אחרות שיש להן כבישים לא פחות טובים?
2) מכונית בהודו ב2000 דולר? :) הפרסום הזה כבר רץ מזמן, היה אפילו שרשור פה באתר, והסתבר בסוף שזה לא נכון (או טעות או הטעייה, לא זוכר).

עכשיו לעצם העיניין. כתבת הרבה דברים נכונים אבל אף אחד פה לא טוען שצריך להתעסק רק באכיפת מהירות. הדיון היה על האם יש מגבלות חמורות מידי של מהירות והאם בכלל צריך לאכןף את זה.
נכון, אוכפים את זה יחסית הרבה, אבל זה בגלל שזה ניתן להעשות ביעילות יחסית, ויש לזה משמעות רבה.
תחשוב כמה רכבים אתה יכול לעצור ולעשות להם בדיקת בטיחות מכנית ביום עם X שוטרים.

ב1,2,3 שמנית שכחת את העיקר שאני חוזר עליו והוא די ברור מאליו. במהירות נמוכה יותר יש הסתברות גבוהה יותר להימנע מתאונה בעקבות מקרה מפתיע. נכון שיש עוד גורמים, אבל זה פרמטר אחד שהכי קל לפקח עליו ולשלוט בו.
מה יותר קל, להגביל מהירות, או להעביר את כל הנהגים בקורסים לנהיגה טובה? ( כמובן האחד לא בא במקום השני).
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #33 

אם אתה מחפש את הדבר הקל אז בסדר , אבל אם אתה מחפש פתרון , אז זה לא פתרון.
ולגבי מכונית מהודו , אז תתפלא אבל המקורות שלי הם מספיק מיהמנים כדי להאמין להם (אני לא קורה עיתונים צהובים :lol: )
ואם זה לא היה בגלל מיסוי , אז למה הממשלה לא מוציאה כסף על אפילו עבודות יזומות בסלילת כבישים ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #34 

לא מחפש את הדבר הקל, מחפש את הדבר היעיל (אך כמובן לא היחידי). יש הבדל מהותי בין השניים.
זכור שמדובר בבעייה מאוד מציאותית לצערינו. צריך לתקוף אותה בהתייחס לאילוצים מציאותיים. זה שנצטט פה 20 אמיתות לא יעזור לתקוף את הבעייה.
משה

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”